فراسوی خبر ... یکشنبه ۲۸ مرداد

 

عمق دریا را بر باد دادند

 

زینت میرهاشمی

 

پخش خبر قرارداد سازمان بنادر و دریانوردی مبنی بر این که «کشتیهای چینی قرارداد رسمی اجاره بلند مدت برای ماهیگیری در عمق ۲۰۰ متری آبهای ایران در دریای عمان را دارند»، و گرد کردن این خبر از طرف یکی از پایوران حکومت و یک کارگزار دیگر سازمان بنادر و دریانوردی، بر پنهانی بودن ماهیت و چگونگی این نوع قراردادها که به منافع ملی مردم ایران ضربه وارد می سازد، تاکید می کند.

 

بر اساس گفته های معاون سازمان بنادر و دریانوردی، قرارداد رسمی بین رژیم ولایت فقیه با کشتیرانی چین بسته شده است. این قراداد از اجاره بلند مدت عمق ۲۰۰ متر آبهای ایران به کشور چین برای صید و یا هر چه که دلش می خواهد، خبر می دهد. خبر جولان دادن کشتیهای چینی و صید ماهی در عمق آبهای ایران قبلا به صورت غیر رسمی پخش شده بود که همواره از طرف نهادهای حکومتی تکذیب شده است.

در حالی که تمامی قراردادها با طرفهای خارجی زیر نظر مستقیم ولی فقیه و برای حفظ نظام صورت می گیرد، شوک تایید شدن خبر این قرارداد از طرف حکومت در پی شوک قرارداد رژیم حقوقی دریای خزر، سبب بگو مگوهای فامیلی حکومتیان و باندهای مختلف رژیم شده است. گشاده دستی حکوت  چه در زمینه واردات کالاهای بنجل چینی و چه در زمینه تجارت و نفت با چین برای مقابله با تحریمهای شورای امنیت قبل از برجام و در زمان کنونی به ضرر مردم ایران است. یکی از نمونه های دیگر در زیر اشاره می شود.

 

بر اساس گزارشهای روزنامه های حکومتی، شرکت ملی نفت چین جایگزین شرکت فرانسوی توتال شده است. کنسرسیوم نفتی توتال فرانسه بعد از خروج دولت آمریکا از برجام و بازگشت سری اول تحریمها، قرارداد در فاز ۱۱ پارس جنوبی را باطل کرد.

نکته مهم این گزارش، سهم ۸۰ و یک درصدی شرکت نفتی چین در این قرارداد است. بر اساس گفته های مدیر سرمایه کذاری شرکت ملی نفت، در قرار داد با شرکت توتال، سهم توتال  ۵۰ و یک درصد، چین ۳۰ درصد و پتروپارس ایران ۱۹ و ۹ درصد بود که سهم توتال فرانسه در این قرارداد به چین واگذار شده است.

 

 
 

 

بازگشت به صفحه نخست