چالشهای معلمان (مرداد ۱۴۰۳)

فرنگیس بایقره

 

چالش با سیستم طبقاتی آموزش

با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی، اکثریت خانواده های دانش آموزان با مشکلات زیادی به خاطر هزینه های نجومی مدارس دولتی درگیر هستند. سیستم طبقاتی آموزش، هزینه های کلانی را به مردم تحمیل کرده است. رسانه های حکومتی گوشه هایی از درد و رنج مردم درشروع سال تحصیلی را برملا می کنند. آرمان ملی در شماره روز سه شنبه 30 مرداد از هزینه های گران مدرسه رفتن و شهریه اجباری مدارس دولتی گزارش داد. بر طبق نوشته این رسانه حکومتی خانواده ها  باید برای  تحصیل فرزندان شان هزینه بالای لوازم التحریر، سرویس و لباس فرم مدارس را هم پرداخت کنند و این در حالی است که ثبت نام آنها خود دردسر دیگری است. رسانه نقش اقتصاد در همین روز اعلام کرده که خانواده ها فقط برای «لباس فرم» باید دو میلیون تومان پرداخت کنند.

روزنامه ابتکار در شماره روز چهارشنبه 31 مرداد خود از سهم پائین مدارس دولتی از رتبه های برتر کنکور و رتبه های برتری که اکثرا از مدارس غیر انتفاعی و استعداد های درخشان است گزارش داده و این پدیده «محصول و ثمره آموزش خصوصی» معرفی مرده است.

در رویدادی دیگر محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «ثبت می کنیم در آغاز وزارت کاظمی بر وزارت آموزش و پرورش: بیش از یک میلیون و ۱۹۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل یعنی ۸ درصد کل  دانش آموزان/ میانگین معدل دانش آموزان دبیرستان 10.89/ بیش از ۲۰۰ هزار نفر کمبود نیروی آموزشی/ ببینیم وزارت تحویلی او در پایان کار  چه خواهد بود!؟ تجربه  این سالها نشان داده است که همواره ویرانه ای را تحویل گرفته اند و بدتر از آن را تحویل داده اند!»

محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان به حبس محکوم شد

محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، توسط شعبه دوم بیدادگاه شهریار به شش ماه و یک روز حبس محکوم شد. براساس حکمی که در تاریخ سی و یکم تیر، توسط شعبه دوم بیدادگاه شهرستان شهریار صادر و به آقای حبیبی ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به شش ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد.

آقای محمد حبیبی اواسط فروردین‌ ۱۴۰۲، به‌ دلیل انتشار مطالبی اعتراضی در رابطه با مسمومیتهای سریالی دانش ‌آموزان، توسط ماموران امنیتی در محل کار خود در تهران بازداشت شد و سرانجام وی در تاریخ سی و یکم اردیبهشت همان سال با قرار تامین کیفری از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شد. 

 

اخراج فرمیسک فتاحی از معلمان آموزش و پرورش

روز یکشنبە ٧ مرداد، دیوان ضد عدالت اداری جمهوری اسلامی، با تایید حکم هیات مرکزی گزینش اداره آموزش و پروش حکم اخراج فرمیسک فتاحی، از معلمان آموزش و پرورس در مریوان را تایید کرد.


این حکم اخراج با رای شعبه ٢٩ دیوان ضد عدالت اداری رژیم، قطعی شد.فرمیسک فتاحی، در اسفند ماه ١٤٠١، توسط هیات مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران، از کار اخراج شده بود.

این معلم پس از دریافت حکم اخراج، با ثبت اعتراض در دیوان ضد عدالت اداری خواهان رسیدگی مجدد به پرونده و بازبینی آن شده بود.

 

سارا سیاه پور به بیدادسرای کرج احضار شد

روز دوشنبه هشتم مرداد، سارا سیاه پور، فعال صنفی معلمان با دریافت ابلاغیه ای به شعبه ۲۱ بازپرسی بیدادسرای کرج احضار شد. بر اساس احضاریه ای که در تاریخ هشتم مرداد توسط محسن تدین، جانشین بازپرس شعبه ۲۱ بیدادسرای کرج صادر و به خانم سیاه پور ابلاغ شده، از وی خواسته شده است تا ظرف مهلت پنج روز از زمان صدور احضاریه، جهت دفاع از اتهام تبلیغ علیه نظام در این شعبه حاضر شود.

پیشتر در اسفند ۱۴۰۲، خانم سیاه پور توسط هیات رسیدگی به تخلفات آموزش پرورش استان البرز از کار برکنار شده بود. 

سارا سیاه پور، متولد ۱۳۵۸، فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی و دارای شانزده سال سابقه خدمت در وزارت آموزش و پرورش، در تاریخ دوم شهریور ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و در تاریخ دوازدهم شهریور همان سال، با تودیع وثیقه آزاد شد. وی در دی ۱۴۰۱ توسط شعبه پانزده بیدادگاه تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به پنج سال حبس و از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد و همچنین، به‌ عنوان مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، عضویت در احزاب، دسته‌ جات و گروههای سیاسی و فعالیت در فضای مجازی محکوم شد.

این حکم توسط بیدادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید و به شعبه یک اجرای احکام زندان اوین ارجاع داده شد. در نهایت این فعال صنفی معلمان، اواخر مرداد ۱۴۰۲، جهت اجرای حکم حبس به شعبه یک اجرای احکام بیدادسرای اوین احضار شد.

 

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی مریم مهرابی

مریم مهرابی، معلم ساکن اصفهان، باوجود گذشت چهل و چهار روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برد. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم مهرابی گفت: باوجود گذشت چهل و چهار روز از زمان بازداشت و پیگیریهای خانواده وی از مراجع امنیتی و قضایی، مسئولان مربوطه از ارائه پاسخی روشن در خصوص وضعیت این شهروند خودداری می کنند. وی با محدودیت در برقراری تماس با اعضای خانواده خود مواجه است.

این شهروند در تاریخ بیست و نهم خرداد، توسط نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت شد. 

خانم مهرابی پیشتر در اسفند ۱۴۰۱، نیز در حالی که پیگیر پرونده برادرش محمود مهرابی بود، توسط نیروهای امنیتی در بیدادسرای شهرستان مبارکه بازداشت و به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شد. این شهروند سه روز بعد با تامین قرار از این زندان آزاد شد. وی در شهریور سال گذشته توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهر مبارکه به هفتاد و چهار ضربه شلاق و سه ماه حبس شده بود.

بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه یکم بیدادگاه اصفهان به ریاست محمدرضا توکلی صادر و به خانم مهرابی ابلاغ شده، وی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس و از بابت اتهام اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور به پنج سال حبس، همچنین از بابت مجازاتهای تکمیلی دو سال محرومیت از خدمت و دو سال منع خروج از کشور محکوم شده است.

خانم مریم مهرابی، معلم و شهروند ساکن اصفهان است. او خواهر محمود مهرابی، زندانی سیاسی است؛ آقای مهرابی در اردیبهشت ماه سال جاری، توسط شعبه پنجم بیدادگاه انقلاب اصفهان از بابت اتهام «افساد فی الأرض» به اعدام محکوم شد.

 

جلسه تجدیدنظرخواهی چهار عضو کانون صنفی معلمان

در پی اعتراض به حکم صادره جلسه تجدیدنظرخواهی محسن عمرانی، محمود ملاکی، اصغر حاجب و عبدالرضا امانی فر از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر، روز چهارشنبه بیست و چهارم مرداد ۱۴۰۳، جلسه رسیدگی به پرونده چهار فعال صنفی معلمان استان بوشهر در شعبه چهارم بیدادگاه تجدیدنظر این استان برگزار شد. این افراد در بیدادگاه بدوی به حبس تعزیری و مجازاتهای تکمیلی محکوم شده بودند.

پس از اعتراض به حکم صادر شده توسط بیدادگاه بدوی، جلسه تجدیدنظرخواهی محسن عمرانی، محمود ملاکی، اصغر حاجب و عبدالرضا امانی فر در شعبه چهارم بیدادگاه تجدیدنظر استان بوشهر، برگزار شده است.

پیشتر در مرحله بدوی محمود ملاکی و محسن عمرانی هر یک به دو سال حبس تعزیری، مصادره اموال توقیفی به نفع دولت و سه سال ممنوعیت فعالیت آموزشی در محیط های علمی محکوم و آقایان عبدالرضا امانی فر و اصغر حاجب نیز هر یک به چهار ماه حبس تعزیری و مصادره اموال توقیفی به نفع دولت محکوم شده بودند. 

 

مختار اسدی، از فعالان صنفی معلمان کردستان بازداشت شد

در پی یورش روز گذشته نیروهای امنیتی به منزل مختار اسدی، این فعال صنفی معلمان روز ۲۹ مرداد بە پلیس فتا مراجعه کرد و توسط ضابط قضایی بازداشت شد و بە مکان نامعلومی منتقل شدە است. این معلم سنندجی به محض اطلاع از بازداشت به اعتصاب غذا روی آورده و از لحظه بازداشت اعتصاب غذا کرده است.

 

یک میلیون از کودکان زیر ۱۲ سال بیسواد مطلق هستند

اخیرا نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس رژیم اعلام کرد که حدود یک میلیون دانش آموز در کشور از تحصیل بازمانده ‌اند. باز مانده از تحصیل به این معنی است که آنها در سنی که باید در مدرسه ثبت نام کنند و فرایند تحصیل را آغاز کنند، در کلاس اول ثبت نام نکرده و به مدرسه نرفته به عبارتی بیسواد مطلق هستند.

همچنین ۲۷۹ هزار دانش‌آموز در کشور به دلیل مشکلات مالی ترک تحصیل کردند که اکثر آنان در مناطق دور افتاده و روستایی هستند. بازمانده از تحصیل طبق سن مجاز برای شروع کلاس اول ابتدایی ۱۲ سال است. در حال حاضر جمعیت بیسواد مطلق کودکان زیر ۱۲ سال در ایران ۱ میلیون نفر است. با احتساب آمار ۱۰ سال گذشته جمعیت بیسواد زیر ۲۲ سال ایران بیشتر از ۲ میلیون نفر است.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

تجمع نیروهای نهضت سواد آموزی

روز دوشنبه یک مرداد، گروهی از نیروهای نهضت سواد آموزی در تهران، مقابل وزارت آموزش و پرورش دست به تجمع اعتراضی زدند. شهروندان معترض خواهان تعیین تکلیف وضعیت شغلی خود و جذب در آموزش و پرورش هستند.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی در همدان

روز سه شنبه ۲ مرداد، شماری از مربیان پیش دبستانی در همدان دست به تجمع زدند. این مربیان خواستار تبدیل وضعیت خود و رسیدگی به مشکلات حداقل دستمزد و بیمه خود هستند.

 

سومین روز تجمع آموزشیاران نهضت سواد آموزی

روز چهارشنبه ۳ مرداد، آموزشیاران نهضت سواد آموزی کشور در سومین روز اعتراض شان درتهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل سازمان نهضت سوادآموزی زدند.

تجمع کنندگان گفتند: ما از روز گذشته از شهرستانهای دور و نزدیک به تهران آمدیم تا نسبت به نامعلوم بودن شرایط شغلی خود اعتراض کنیم. ما از سال 92 در انتظار تبدیل وضعیت هستیم اما باوجود وعده ‌های بسیار هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

یکی از این معلمان با بیان اینکه ما به صورت شرکتی و با حقوق بسیار کم کار می‌کنیم،اضافه کرد: بعد از سالها کار سخت در مناطق دورافتاده روستایی کشور، حقمان است که تبدیل وضعیت و رسمی شویم؛ برخی از ما 20 سال سابقه کار داریم اما هنوز بلاتکلیفیم. برخی از خانمها با فرزندان خردسال ‌شان در این گرما به تهران آمده‌اند تا پیگیر حق و حقوق خود باشند، امیدواریم اینبار صدایمان شنیده شود.

 

تجمع اولیای دانش آموزان پایه دوازدهم از استانهای مختلف

روز چهارشنبه ۱۰ مرداد، شماری از اولیای دانش آموزان پایه دوازدهم از استانهای مختلف، مقابل دبیرستان هیات امنایی عبدالی در تهران، دست به تجمع زدند.

تجمع این والدین در اعتراض به عدم بازبینی صحیح اوراق امتحانات نهایی فرزندان شان پس از ثبت اعتراض، صورت گرفته است.

والدین یکی از این دانش آموزان در یک ویدیو منتشر شده گفت: این چندمین روز تجمع است و هنوز که هنوز است، هیچ جوابی از آموزش و پرورش نگرفته ایم. ما بعد از ثبت اعتراض نسبت به نمره فرزندانمان، مشاهده کردیم که نمرات تا چندین نمره کاهش داشته اند. از آنجایی که نمرات امتحانات نهایی در کنکور تاثیر مستقیم دارند، خواهان توجه به اعتراضات خود توسط آموزش و پرورش هستیم.

 

تجمع اعتراضی معلمان خرید خدمات در تهران

روز دوشنبه پانزدهم مرداد، شماری از معلمان خرید خدمات در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل نهاد ریاست جمهوری، دست به تجمع زدند.تجمع این معلمان در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و نداشتن امنیت شغلی آنها صورت گرفته است.

 

تجمع معلمان بازنشسته

بامداد روز سه ‌شنبه ۱۶ مرداد، جمعی از فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ در اعتراض به حواشی رتبه‌ بندی و عدم واریز پاداش پایان خدمت، مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

به گفته این دسته از معلمان بازنشسته، رتبه‌ های جدید که بعد از اعتراض تعیین شده به دلیل آنکه وزارت آموزش و پرورش، سهم مالی مربوطه را به حساب صندوق بازنشستگی واریز نکرده است، در حقوق بازنشستگی اعمال نمی‌شود و عملاً ارتقای رتبه بی‌فایده نصیب آنها شده است!

یکی از فرهنگیان بازنشسته گفت: بعد از ۳۳ سال سابقه با مدرک دکترای فلسفه بازنشسته شدم و ۵ سال آخر دوران کاری را مدیر پژوهشسرای دانش ‌آموزی بودم. در رتبه ‌بندی، رتبه ۴ را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۵ ارتقا یافت اما مزایای مالی ارتقای رتبه در حقوق بازنشستگی ‌ام اعمال نمی ‌شود! دلیل آن هم واریز نشدن سهم آموزش و پرورش به حساب صندوق بازنشستگی است.

 

تجمع معلمان کارنامه سبز در تهران

روز شنبه 20 مرداد، شماری از معلمان کارنامه سبز مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع کردند. معلمان کارنامه سبز خواستار استخدام رسمی خود در آموزش و پرورش هستند. به گفته معترضان، هزینه‌ای بالغ بر دو میلیون تومان بابت «ارزیابی» از آنها اخذ شده است، با این حال اقدامی برای جذب کارنامه سبزها توسط این وزارتخانه صورت نگرفته است.

 

تجمع فرهنگیان متقاضی مسکن در سقز

روزشنبه ۲۰ مرداد، برای دومین بار در فصل تابستان، فرهنگیان متقاضی مسکن سقز برای انعکاس صدای اعتراض شان نسبت به بلاتکلیفی مقابل اداره آموزش و پرورش این شهرستان در استان کردستان تجمع کردند. یکی از معلمان حاضر در تجمع گفت: حدود 300 نفر از فرهنگیان فاقد مسکن شهرستان سقز و زیویه همانند مردم عادی در سال 1398 برای مسکن ملی ثبت نام نمودند، اما تاکنون وضعیت مشخصی ندارند؛ در حین ثبت نام طبق تفاهم نامه بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت راه و شهرسازی قرار شد فرهنگیان را در یک قالب جدا و در یک مجتمع مسکونی جدا سامان دهی نمایند.

وی افزود: با توجه به تفاهم نامه این وزارتخانه ها، فرهنگیان به همان تفاهم نامه بسنده نمودند و حین ثبت نام به جای فرم مسکن ملی عادی فرم مسکن ملی فرهنگیان را پر نمودند تا بتوانند زودتر به نتیجه برسند لذا همه آنها در آموزش و پرورش سقز ثبت نام و تشکیل پرونده دادند.

تجمع نیروهای حق‌التدریسی نهضت سوادآموزی

روز دوشنبه ۲۲ مرداد، شماری از نیروهای حق‌التدریسی نهضت سوادآموزی مقابل ساختمان وزارت آموزش‌ و‌ پرورش در تهران تجمع کردند. عدم عقد قرارداد کاری معین، از جمله مطالبات این معلمان است.

تجمع اعتراضی فرهنگیان در شهرکرد

روز شنبه ۲۷ مرداد، شماری از فرهنگیان مقابل سازمان بازرسی کل استان چهارمحال و بختیاری واقع در شهرکرد تجمع کردند. این تجمع در اعتراض به عدم پیشرفت پروژه‌ای است که باوجود دریافت مبلغ ۲۴۰ میلیون تومان از متقاضیان، پس از گذشت ۶ سال هنوز هیچ‌ گونه پیشرفتی نداشته و مسئولان مربوطه استان نیز تا کنون هیچ پاسخی در این خصوص ارائه نداده‌اند.

تجمع آموزشیاران نهضت سوادآموزی قم 

روز شنبه ۲۷ مرداد، آموزشیاران نهضت سوادآموزی قم در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری تجمع کردند.

دومین روز تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی

روز ۲۸ مرداد، جمعی از بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۱ مقابل سازمان برنامه و بودجه.

یک بازنشسته فرهنگی ۱۴۰۱، خواسته ‌های این بازنشستگان، پرداخت معوقات، پرداخت پاداش بازنشستگی، اصلاح احکام رتبه بندی و بهبود خدمات درمان است. 

پاداش فرهنگیان بازنشسته بعد از یک ‌سال تاخیر و برخلاف وعده‌ های مکرر وزارت آموزش ‌و پرورش هنوز پرداخت نشده و اکنون حداقل ۵۰ درصد از ارزش خود را از دست داده ‌است.

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، شورای بازنشستگان ایران، ایلنا، هرانا، تسنیم، هه ‌نگاو، هم میهن، رکنا، اتحادیه آزاد کارگران ایران)

نبرد خلق شماره ۴۸۰، پنجشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۲ اوت ۲۰۲۴ 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول