چالشهای معلمان (اسفند ۱۴۰۲)

فرنگیس بایقره

 

رسول بداقی عزیز با قید وثیقه آزاد شد

رسول بداقی دبیر کانون صنفی معلمان اسلامشهر و عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران با قید وثیقه روز ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ آزاد شد.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران، ضمن استقبال از آزادی رسول بداقی و تبریک به ایشان، خانوادە های شان و تک تک جامعهِ فرهنگی ایران، آزادی بی قید و شرط سایر همکاران بازداشتی را خواستار است.

پیش از این رامین صفرنیا، وکیل دادگستری به خانواده آقای بداقی اعلام کرده است که اعاده دادرسی این فعال صنفی در خصوص اتهامات اجتماع و تبانی و ‌تبلیغ علیه نظام در شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور پذیرفته شده است.

این فعال صنفی معلمان که پیشتر نیز به دلیل فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته، آخرین بار در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و در آستانه هفته معلم در ایران بازداشت شد. وی اکنون در زندان اوین در حال تحمل دوران محکومیت خود است.

 

سلیمان عبدی بازداشت و به زندان سقز منتقل شد

روز یکشنبه ۱۳ اسفند، سلیمان عبدی، عضو انجمن صنفی معلمان سقز و زیویه، جهت تحمل حبس بازداشت و به زندان سقز منتقل شد.

وی در شهریور سال جاری توسط دادگاه انقلاب سقز، از بابت اتهام «تبلیع علیه نظام» به هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. سلیمان عبدی پیشتر نیز در تیرماه سال جاری در پرونده ای دیگر توسط شعبه ۱۰۵ دادگاە کیفری دو سقز از بابت اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی” بە هشت ماە حبس و تحمل هفتاد ضربه شلاق محکوم شد. حکم حبس صادره بە ۷۲۰ ساعت تدریس بە افراد کمیتە‌ امداد تبدیل شد و مجازات شلاق نیز بە مدت دو سال به تعلیق در آمد.

 

بیش از ۲۰ سال حبس و مجازات تکمیلی برای فعالان صنفی رشت

انوش عادلی، محمود صدیقی پور، عزیز قاسم زاده، تیمور باقری کودکانی، طهماسب سهرابی، غلامرضا اکبرزاده باغبان، علی نهالی، محمدجواد سعیدی، جهانبخش لاجوردی و یدالله بهارستانی، فعالان صنفی معلمان‌ استان گیلان توسط دادگاه انقلاب رشت هر یک به تحمل دو سال و یک روز حبس و مجازات تکمیلی محکوم شدند.

فعالان صنفی معلمان‌ استان گیلان بابت اتهامهای اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت و برگزاری تجمعات صنفی و تمرد از دستور پلیس به دفاع از خود پرداختند. این جلسه دادگاه در حالی برگزار شد که محمود صدیقی پور و عزیز قاسم زاده، در زندان هستند و در دادگاه حضور نداشتند.

آقایان علی نهالی، محمدجواد سعیدی و جهانبخش لاجوردی، دیگر فعالین صنفی معلمان در استان گیلان اواخر خرداد ۱۴۰۱ در ارتباط با برگزاری تجمع اعتراضی معلمان و فرهنگیان در رشت بازداشت و اوایل تیر همان سال هر کدام با تودیع وثیقه هشتاد میلیون تومانی تومانی آزاد شدند. همچنین یدالله بهارستانی نیز پیشتر به واسطه فعالیت های صنفی خود سابقه برخوردهای قضایی را داشته است.

 

محمود ملاکی، فعال صنفی معلمان استان بوشهر اخراج شد

حکم اخراج محمود ملاکی، از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر، توسط دیوان عدالت اداری تایید شد. این فعال صنفی معلمان اواخر اسفند ماه سال گذشته توسط هیات رسیدگی به تخلفات اداری استان بوشهر، به انفصال دائم از خدمت محکوم شده بود.

در تاریخ چهارم تیرماه سال جاری، محمود ملاکی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر پس از حضور در دادگستری این استان بازداشت و به زندان منتقل شد.

او اوایل مهرماه سال جاری، به دو سال حبس تعزیری، مصادره اموال توقیفی به نفع دولت و سه سال ممنوعیت فعالیت آموزشی در محیط های علمی محکوم شده بود..

وی حدود یک ماه بعد، در بخش دیگری از پرونده خود از بابت اتهام اخلال در نظم عمومی توسط شعبه چهارم دادگاه کیفری بوشهر، به پرداخت دوازده میلیون تومان جزای نقدی بدل از سه ماه حبس و سی و پنج ضربه شلاق محکوم شد.

شرکت در تجمعات صنفی معلمان از مصادیق اتهام مطروحه علیه این شهروند عنوان شده، این فعال صنفی معلمان در تاریخ بیست و ششم آذرماه سال گذشته در ارتباط با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و اوایل اسفند همان سال با تودیع وثیقه آزاد شد.

محمود ملاکی پیشتر نیز به واسطه فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

 

اصغر امیرزادگان به حبس محکوم شد

اصغر امیرزادگان، معلم و فعال صنفی فرهنگیان استان فارس توسط دادگاه انقلاب شهرستان فیروزآباد به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

بر اساس حکمی که اخیرا توسط دادگاه انقلاب شهرستان فیروزآباد صادر و به آقای امیرزادگان ابلاغ شده است، این معلم از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا این پرونده با شکایت دادستان فیروزآباد علیه وی گشوده شده است.

همچنین وی که پیشتر از بابت همین اتهام در پرونده ای دیگر به سه میلیون جزای نقدی بدل از شش ماه حبس محکوم شده بود، جهت اجرای حکم به شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب فیروزآباد احضار شد.

اصغر امیرزادگان، معلم و فعال صنفی فرهنگیان استان فارس پیشتر نیز بارها از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

 

محمد مرادی نصاری، معلم از تدریس منع شد

محمد مرادی نصاری، معلم ساکن سنندج، پس از «چاپ کتاب شعر و مصاحبه با زبان کردی»، به دستور نهادهای امنیتی بدون ذکر علت، از تدریس منع شد.

آقای مرادی نصاری ضمن انتشار این خبر نوشت: پس از چاپ کتابهای «شعر به زبان کردی، برگزاری جایزە ادبی باشور، شرکت در جشنوارە گلاویژ، مصاحبه درباره زبان و ادبیات کردی»، توسط نهادهای امنیتی مورد بازجویی قرار گرفتم. مدتی بعد با عدم صدور کد پرسنلی مواجه شدم که با مراجعه به آموزش و پرورش سنندج و هسته گزینش، متوجه شدم که به دلیل جواب منفی استعلام از نهاد امنیتی دیگر حق حضور در کلاس درس را ندارم.

محمد مرادی نصاری، شاعر و نویسنده اهل ایلام و دانشجوی دکتری ادبیات دانشگاه کردستان است که در اداره آموزش و پرورش سنندج مشغول به تدریس بوده است.

 

راهپیمایی روز جهانی زبان مادری در مریوان

روز پنجشنبه ٣ اسفند، معلمان و فعالان صنفی مریوان در یک اقدام نمادین، روز جهانی زبان مادری را گرامی داشتند. معلمان و فعالان صنفی مریوان به ‌مناسبت روز جهانی زبان مادری در مسیر «میدان بیسارانی» تا دریاچه زریبار با حمل پلاکاردهایی اقدام به راهپیمایی کردند.
فعالان صنفی مریوان حامل پلاکاردهایی بودند که به زبان کوردی شعارهایی را در اهمیت حفظ زبان مادری بر آن نگارش شده بود.

 (منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، کولبرنیوز، کانال صنفی معلمان ایران)

منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۵، چهار شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۰ مارس ۲۰۲۴

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول