با مردم در شبکه اجتماعی

مرجان

 

*یک کاغذ سفید را هر چقدر هم که سفید و تمیز باشد کسی قاب نمی گیرد. برای ماندگاری باید حرفی برای گفتن داشت.

*آنروز که فتوای مقبور محمد تقی مصباح یزدی در قتلهای زنجیره ‌ای در کرمان بر قانون چربید فاتحه خیلی حرفها و آدمها را خواندم. وضع امروز دستپُخت آنروز است.

*‏ابوحنیفه از مسیری  می ‌گذشت، کودکی را دید که در گل بمانده. گفت: گوش دار تا نیفتی.

کودک گفت: افتادن من سهل است اگر بیفتم تنها باشم، اما تو گوش دار که اگر پای تو بلغزد همه مسلمانان که از پس تو درآیند بلغزند و برخواستن همه دشوار بود!

 

واکنشها به فیلمبرداری یک آخوند تبهکار

- آن مادر قمی برای اینکه راضی نبوده توسط شخصی ولو روحانی مورد آزار روحی (فیلمبرداری و عکاسی) قرار بگیرد، دستش به کجا می‌ رسد؟ مدیریت حوزه علمیه؟ دادگاه ویژه؟ مجلس؟ دولت؟ دفتر مراجع؟ از میان این ‌همه، آیا کسی درد او را می‌فهمد؟

- هیچیک از مسئولان نظام اقدام روحانی در قم را مورد نکوهش قرار ندادند. برعکس، برخی هم آنرا به عنوان اقدامی انقلابی علیه بی حجابی ستودند. می ماند این سئوال که اگر آن اقدام موجه و اشکالی نداشته، در آنصورت چرا مسئولان به دنبال تنبیه  کسانی هستند که فیلم آن را به رسانه های خارجی داده اند؟

- آن طلبه قمی «دوربین به اختیار» یکی از هزاران آدم ‌فروش بین اجتماع ایرانیان است که در میان مردم جاسوسی می ‌کنند، از همانها که سبب توقیف خودروها و رونق کاسبی پارکینگهای مرتبط شده ‌اند، عَمَله ‌های ظلم که «قربة الی الله» حتی تکه استخوانی از این گردش مالی عظیم نصیب نمی ‌برند.

- زن هایی که از حریم خود دفاع کنند شیر زن هستند و باید بر آنها درود فرستاد.

- با قانونی خواندن عمل ناپسند چشم چرانی و عکاسی از زنان و نوامیس مردم و بعد تهدید شرم آور آنها به جریمهٔ ۳میلیونی، قانون را به ابتذال کشیده اید.

- گیریم کسی که فیلمهای دوربین مداربسته درمانگاه قم را فرستاده، دستگیر و زندانی و اعدام کردید، با نفر بعد چه می ‌کنید؟ با بعدی و بعدی؟! تاریخ همچنانکه پر است از بردگان و فرومایگان، همچنان پر است از تمایل آدمی به مبارزه. به نافرمانی از شر و هزینه دادن برای آزادی. همین را نمی ‌فهمید.

- چرا هیچ طلبه ‌ای تا حالا نرفته جلوی بانک و بگه ربا حرامه؟ خدا فقط با حجاب کار داره؟

- این حجم از تولید کلمه و تصویر در دفاع از زن قمی،بر عکس کسانی که می خواهند تصویر یک جامعه مستاصل  از ایران را بسازند، نشان میدهد اتفاقا در دل یک سیستم امنیتی بی رحم، جامعه خوب می بیند و تحلیل می کند و کنشگری می کند. از این منظر به موازات عمیق تر شدن بحرانها،جامعه ایران شجاع تر شده

- سلیطه، اراذل ریش و سبیل داری هستند که زنان و دختران کشور را سلیطه می‌ نامند.

 بویی از شرافت ،مروت و مردانگی در وجودشان نیست.

- در یکی از شهرها فرد بی ‌پناهی مخزن زباله را روی سر قرار می ‌دهد و تا صبح از سرما می ‌میرد، اما آنجا روحانی برای فیلمبرداری نبود.

*داشتم از دندان پزشکی برمی ‌گشتم، دهنم هنوز بی ‌حس بود و ماسک زده بودم. سوار اتوبوس شدم، توی قسمت خانمها، روسریم دور گردنم بود، یک خانمی شروع کرد به داد و بیداد کردن که هوی حجابت رو رعایت کن! توجهی نکردم! گوشیش رو درآورد و شروع کرد به فیلم گرفتن!

حتی نمی ‌تونستم درست حرف بزنم، دهنم هنوز بی حس بود! یک خانم چادری که کنارم بود، با مهربونی بهم گفت همهِ چادریها این‌ طوری نیستند و رفت سمت اونی که فیلم می ‌گرفت ازش خواست که فیلمش رو پاک کند و دعوا بالا گرفت. متاسفانه توی این شهر، هر روز شاهد رفتارهای احمقانه و وحشیانه‌ این جماعت آتش به اختیار هستیم!

خواستم بگم تجربه ‌هایی مثل مادر قمی برای خیلی از ماهایی که قم زندگی می ‌کنیم، تجربه‌ تلخیه که می ‌تونیم باهاش همزادپنداری کنیم!

 کسانی که قانون حجاب اجباری را به جامعه تحمیل می کنید، از گرفتن بودجه و به جان هم انداختن مردم راضی هستید؟!  

امیدوارم روزی برسه که دیگه برای بدیهی ‌ترین حقمون، حق انتخاب پوشش، مجبور نباشیم بجنگیم.

*جناب قاضی! ما از اینکه از اینهمه تلنبار خشم نمی ‌ترسید می ‌ترسیم. قبل از قضایای مهسا امینی اون ون که با بی‌ تفاوتی از ضجه مادر عبور کرد را خاطر مبارک هست؟ اون دعوای داخل اتوبوس که یک طرف رو آوردید جلوی دوربین سیما گذاشتید چطور؟

جناب قاضی! از قصه‌های تکراری عبرت نمی ‌خواید بگیرید؟

*سرانجام ارزش پاسپورت ایران از ارزش پاسپورت فلسطین اشغال‌ شده و در جنگ هم کمتر شد. بر اساس آخرین آمار، پاسپورت فلسطین رتبه ۱۸۹ و پاسپورت ایران رتبه ۱۹۰ از ۱۹۹ پاسپورت موجود در جهان را دارند.

با پاسپورت فلسطینی به کشورهای بیشتری می‌ توان بدون ویزا سفر کرد تا با پاسپورت ایرانی! البته عده ‌ای فلسطین را بزرگترین زندان روباز جهان معرفی می‌ کنند.

آنهایی که جایگاه پاسپورت ایرانی را به جایگاه ١٩٠ جهان رساندند نگران این سقوط نیستند چون فرزندان شان همه پاسپورت غیر ایرانی دارند. همهِ مسولان و مردم هم می دانند.

*کارکنان صدا و سیما با شنیدن خبر برکناری معاون سیاسی این سازمان، شیرینی پخش کردند. فکر می کنید اگر خود آقای پیمان جبلی کنار گذاشته شود، چی پخش می کنند؟

 

واکنشها به حراج سرمایه های جامعه

- این روش واگذاری اجباری پرسپولیس و استقلال غلط اندر غلط است، هم سازمانهای اقتصادی با مشکل مواجه می ‌شود و هم تیمها؛ نه امثال صندوقهای بازنشستگی و نه  هلدینگ خلیج فارس برای این دو تیم گاو شیرده نیستند و عایدی خاصی برای آنها ندارد، صرفا از سر دولت باز می‌ شوند و بار مردم می ‌شود!

- یک دولت ورشکسته، دو تیم‌ ورشکسته پایتخت را به تعدادی صندوق در آستانه ورشکستگی واگذار کرد. خَلّص و تَمت.

- تنها دولت است که می تواند پتروشیمی امیر کبیر که کلا ۳۰ هزار میلیارد ارزش داره را به ۱۲۰ هزار میلیارد بده به بازنشسته ها و تنها دولت است که استقلال و پرسپولیسی که ضرر خالص هستند رو بده به صندوقهای بازنشستگی و..که خودشان ورشکسته هستند.

- ستاد اجرایی فرمان امام کاروانسراهای ثبت جهانی سمنان را با قیمت ۱۸ میلیارد تومان به فروش گذاشته! تاریخ و جغرافیای کشور را یک جا به تاراج می ‌برند، این مرحله از غارت برای چنگیز مغول و محمود افغان هم قفل بود.

- وضعیت بازار خودرو را می‌بینم، یاد این جمله معروف فریدمن می ‌افتم که اگر مدیریت شنزار را به دولت بسپارید، بعد از چند وقت با کمبود شن مواجه خواهید شد. البته وضعیت ما از مرحله اقتصاد دولتی هم گذشته به مرحله اقتصاد رفاقتی- غارتی رسیده.

 

*‏آقای رئیسی وضعیت مردم سیستان و بلوچستان قبل از سیل هم زندگی در کمبود بود و حال زیست درخرابه ‌های به جامانده از سیلاب است که باید ترمیم و حتی بهتر از قبل از سیل شود. در این شرایط کمکی که برای خانه واجب است راهی خانه همسایه شده!؟

مردم شریف سیستان و بلوچستان از فقر خسته‌ اند.

*فشار اجتماعی که زیاد شود، دوباره موقتاً عقب می‌ نشینند به «بیایید گفت‌ و گو کنیم» و نگرانی از قطبی ‌سازیها. دو روزنامه «خراسان» و «فرهیختگان» در صفحات اول خود نگران دو قطبی ‌شدن جامعه شدند.

*بعد از ۳۰ سال کار، عیدی بازنشستگان دو میلیون و نیم...! جریمه روسری افتادن سه میلیون!! کی میخایم به خودمون بیایم.

‏*ویروس جهل لجوجانه و منفعت طلبانه قوی ترین نظامها را نابود می کند ، چرا که جاهلان محافظه کارترین آدمها را به اعتراض و عصیان وا می دارند. این جاهلت عاجز حتی از تامین حداقل ترین نیازها ناتوان است و تنها رحز خوانی و ترساندن برایش مانده و آنهم دیگر تاثیرش را از دست داده است.

*کسی که سحر مفصل غذا می‌خوره و به افطاری و غذای مفصلش اطمینان داره فقرا رو درک نمی‌ کنه. دربرخی کشورهای اسلامی در روز اول ماه‌ مبارک بسیاری از فروشگاهها با تخفیفهای گسترده به استقبال ماه رفتند.

درایران اما دولت رئیسی با گرانی افسارگسیخته کاری کرده که مردم نه حوصله نوروز دارند و نه ماه رمضان! هرچقدر فکرمی کنم دلیل این اقدام رئیسی درتشدید گرانی را نمی فهمم!

در کشوری که سالهاست ادعا می‌کند دلار آمریکا، در حال تضعیف است، مردمانش ریال شان را به دلار تبدیل می ‌کنند تا فقیرتر نشوند.

 *مدیر عامل مترو رو کانادا تحریم کرده به خاطر حمله به زنان بی حجاب. مدیر عامل داشته خانواده اش را می فرستاده خارج که تحریمها وضع شد. حالا مدیر عامل امروز را سر کار نرفته و قهر کرده که چرا حجاب بان استخدام می کنید. یعنی هرکی تا زمانی که منافع خودش در خطر نیوفته ساکته.

باید شهرداری تهران توضیح بده مگه حجاب بانها نیرویهای داوطلب امر به معروف و نهی از منکر نبودند؟ پس برای چی مدیر عامل مترو میگه استخدام شدند و ما برای استخدام متخصص باید التماس کنیم!

*به دوستی گفتم: «سال داره تموم میشه، حس می کنم کلی کار دارم که انجام ندادم و امسال دستاوردی نداشتم.» بهم گفت: «بی خیال، توی این مملکت زنده موندن خودش دستاورده.» از ديد اداره دارايى همين كه دارى نفس مي كشى، لوكس حساب مي شه. و گرنه قاعده اينه كه از گرسنگى بميرى.

*شوروی که سقوط کرد، هم موشک داشت و هم بمب ‌هسته ‌ای و ماهواره، هم بزرگترین ارتش دنیا را داشت و هم مخوف ‌ترین سازمان امنیتی جهان را، اما مردم را همراه نداشت!

بزرگترین مرحله سقوط یک حکومت، سقوط آن‌ در ذهنها و دلهای مردم است، مابقی چیزی غیر از بروکراسی نیست.

در ایران هم تعارض شدید بین ملت و آخوند، فقط با حذف یکی از طرفین از دایرهِ قدرت قابل حل هست. قاعدتا نمی‌ شود برای مدت طولانی ملت را حذف کرد

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۵، چهار شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۰ مارس ۲۰۲۴

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول