چالشهای معلمان (بهمن ۱۴۰۲)

فرنگیس بایقره

 

اسامی ۲۲ معلم زندانی

۱- رسول بداقی

۲- جعفر ابراهیمی

۳- محمد علی زحمتکش

۴- غلام رضا غلامی کندازی

۵- محمود ملاکی

۶- ایرج رهنما

۷- هاشم خواستار

۸- جواد لعل محمدی

۹- محمود صدیقی ‌پور

۱۰- عزیز قاسم زاده

۱۱- انوش عادلی

۱۲- افشین رزمجوئی

۱۳- احمد علیزاده

۱۴- ناهید شیرپیشه

۱۵- زینب همرنگ

۱۶- محمدحسین سپهری

۱۷- امید شاه‌محمدی

۱۸- فرزانه ناظران پور

۱۹- مژگان باقری

۲۰- زهرا اسفندیاری

۲۱- عبدالرزاق امیری

۲۲- حسین رمضانپور

 

محکومیت پنج معلم مجموعا به ۱۰ سال زندان

در پی نقض حکم اصغر امیرزادگان، غلامرضا غلامی کندازی، افشین رزمجویی، ایرج رهنما و محمدعلی زحمتکش، فعالان صنفی معلمان استان فارس در دیوان عالی کشور، هر کدام از آنها توسط شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان فارس به دو سال حبس محکوم شدند.

پیشتر شعبه ۳۷ دادگاه تجدید نظر استان فارس، آقای غلامی کندازی را به یازده سال حبس و آقایان امیرزادگان، رزمجویی، رهنما و زحمتکش را هر یک به تحمل پنج سال حبس و مجازات های تکمیلی محکوم کرده بود.

 

عزیز قاسم زاده به زندان لاکان رشت بازگشت

روز پنجشنبه ۱۲ بهمن، عزیز قاسم زاده، فعال صنفی فرهنگیان گیلان، با پایان ایام مرخصی به زندان لاکان رشت بازگشت.

بازگشت این فعال صنفی معلمان به زندان، با پایان ایام مرخصی وی صورت گرفته است. او برای ادامه مراحل درمانی ناتمام خود، به مرخصی اعزام شده بود.

آقای قاسم زاده توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب شهرستان رشت به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم سرانجام توسط دادگاه تجدیدنظر استان گیلان تایید شد. وی به تازگی توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات کارکنان آموزش و پرورش این استان به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم شد.

در بیانیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز پیرامون این اخراج آمده است: «آقای قاسم ‌زاده، معلم، هنرمند و فعال، نام آشنای گیلانی سالهاست که زندگی خود را صرف  آموزش فرزندان این مرز و بوم نموده است و به دفعات به سبب فعالیت صنفی به زندان محکوم شده است. لازم به ذکر است  همه فعالیتهای ایشان در چهارچوب اصول ۲۶، ۲۷،  ۳۰ قانون اساسی،  مواد ۲۱ و ۲۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر مبتنی بر آزادی بیان و  مواد ۲۵ الی ۲۹ قانون حقوق شهروندی است... کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز نسبت به وضعیت حاکم بر آموزش و پرورش (سرکوب فعالان، ورود غیرقانونی روحانیون، آموزش پولی و...) و نیز حکم غیر قانونی در مورد اخراج آقای عزیز قاسم‌زاده که بر اساس استدلالهای خلاف واقع صادر شده، معترض است و آنرا محکوم می نماید. به باور ما اینگونه برخوردهای فراقانونی نه تنها هیچگونه خللی بر عزم و اراده فعالان وارد نکرده، بلکه باعث می شود  استوارتر و باصلابت تر از گذشته به راه خود ادامه داده و  بیش از پیش به درستی و راستی راه خود اطمینان  یابند.»

 

حکم اخراج محمد سعیدی، با رای دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری حکم انفصال دائم از خدمت محمد سعیدی ابواسحاقی، معلم اهل شهرستان لردگان را تایید کرد. آقای سعیدی، پیشتر به دلیل حمایت از جنبش سراسری ۱۴۰۱، با حکم هیات رسیدگی به تخلفات اداری استان چهارمحال و بختیاری، از کار برکنار شد. حکم صادره در مرحله تجدیدنظر نیز تایید شد.

محمد سعیدی ابواسحاقی پیشتر نیز توسط شعبه یک دادگاه عمومی حقوقی این شهرستان به پرداخت جزای نقدی محکوم شده بود.

 

فراخوان حمایتی ۱۱۲ نفر از معلمان شاغل و بازنشسته، فعالان کارگری و مدنی از هشتگ نه به اعدام و اعلام اعتصاب غذا در روز ۶ بهمن

نه آن شوکت و پادشاهی بماند

نه آن ظلم بر روستایی بماند

بد انجام رفت و بد اندیشه کرد

که با زیردستان، جفا پیشه کرد

 

ما جمعی از فرهنگیان کنشگر صنفی و فعالان کارگری در اعتراض به رویه های نادرست حاکمیت و بی عدالتیهای گسترده و همراهی با زنان پیشروی محبوس در زندان و فعالان مدنی و سیاسی که روز پنجشنبه ۵ بهمن اقدام به اعتصاب غذا کردند و باور عمیق به هشتگ #نه_به_اعدام طبق اعلامیه حقوق بشر که معتقد بر آنست که انسانهای بیگناه زیادی تا کنون قربانی اعدام شده که راه بازگشتی برای آن وجود ندارد، ضرب و شَتمهای غیرانسانی و حکومتی، حبس و زندانی کردن زنان و مردان آزاده و سرافراز، همراهی با معلمان اعتصاب کننده شیراز و دیگر زندانیانی که برای شنیده شدن صدای آزادیخواهی یشان در اعتصاب غذا هستند، در روز جمعه ۶ بهمن دست به اعتصاب غذا می زنیم. این اعتصاب غذا ضمن اینکه  اقدامی اخلاقی در همراهی و همدلی عاطفی با دردمندان است، در عین حال در جهت تقویت یک روح جمعی واحد و نوعی تمرین برای مقاومت و رسیدن به آرمانهای برابری خواهانه و رهایی بخش یاری رسان است.

درخواست لغو بی قیدو شرط حکم اعدام یکی از مبنایی ترین خواست در دادخواهی و آزادی خواهی است.

اسامی در کانال تلگرام شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

 

 (منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، ایلنا)

 

 

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۴، سه شنبه یک اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰ فوریه ۲۰۲۴

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول