چالشهای معلمان (دی ۱۴۰۲)

فرنگیس بایقره

 

ترک تحصیل ۹۳۰ هزار دانش ‌آموز در سال تحصیلی گذشته

آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران که در نیمه اول دی ماه منتشر شد، نشان می‌ دهد که تنها در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ نزدیک به ۹۳۰ هزار نفر از دانش ‌آموزان در سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم ترک‌تحصیل کرده ‌اند.

در مقطع ابتدایی بیش از ۱۷۵ هزار دانش ‌آموز، در مقطع متوسطه اول حدود ۱۹۸ هزار دانش ‌آموز و در مقطع متوسطه دوم نیز این تعداد حدود ۵۵۷ هزار دانش‌آموز تخمین زده شده است.

در خبری دیگر، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان از وجود سیزده هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در این استان خبر داد.

خودکُشی یسنا شجاعی، دانش ‌آموز کلاس ششم

یسنا شجاعی، دانش‌آموز کلاس ششم بدیل مشکلات خانوادگی و اقتصادی دست به خودکشی زد. یادداشتی از این دختر دانش ‌آموز قبل از خودکشی به جا مانده است که در آن به قطع امید از زندگی اشاره داشته است.

این دومین خودکشی دانش ‌آموزی در استان کهگیلویه‌ و‌ بویر‌احمد است و ششمین خبری که در ارتباط با این موضوع در ماه دی پوشش رسانه ای داشته است.

پدر او به خاطر برق گرفتگی قطع نخاع شده و مادرش طلاق گرفته بود. این دختر  و خواهر کوچکش نزد پدربزرگ خود زندگی می کردند.

تبعید حکمت صالحی، معلم مقطع ابتدایی

حکمت صالحی، معلم مقطع ابتدایی در شهرستان سروآباد، با رای هیات تخلفات آموزش و پرورش به شهرستان بیجار تبعید شد.

آقای صالحی به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با رای هیات تخلفات آموزش و پرورش به شهرستان بیجار تبعید شده است.

 

جعفر ابراهیمی به زندان قزلحصار کرج بازگشت

روز یکشنبه ۱۰ دی، جعفر ابراهیمی، فعال صنفی معلمان با پایان ایام مرخصی به زندان قزلحصار کرج بازگشت. در اردیبهشت ماه سال گذشته، جعفر ابراهیمی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

جعفر ابراهیمی، معلم، عضو کانون صنفی معلمان تهران و بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، پیش از این نیز به دلیل فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

 

تداوم بازداشت عمران قاسم زایی، معلم و فعال حقوق بشر بلوچ

عمران قاسم زایی، معلم و فعال حقوق بشر بلوچ، باوجود گذشت ۹ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان بسر می برد.

قاسم زایی، معلم فلسفه دوره متوسطه مدرسه رازی ایرانشهر، پیش از بازداشت در زمینه حقوق بشر در سیستان و بلوچستان فعالیت داشت. او علاوه بر مشارکت در ساخت چندین مدرسه، همواره در تهیه اقلام آموزشی برای دانش آموزان مناطق محروم و جمع آموری کمک های خیریه برای خانواده های آنها نقش داشته است.

عمران قاسم‌ زایی در تاریخ هفتم دی ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در ایرانشهر بازداشت و سرانجام به بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان منتقل شد که تاکنون از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است.

 

عزیز قاسم زاده بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد

روز چهارشنبه ۲۰ دی، عزیز قاسم زاده، فعال صنفی فرهنگیان گیلان با پایان ایام مرخصی درمانی و عدم تمدید آن، به زندان لاکان رشت بازگشت.

عزیز قاسم زاده می بایست طبق دستور پزشک معالج به مدت دو هفته با مصرف داروی تجویز شده مجددا آزمایش می داد اما با ادامه مرخصی درمانی وی مخالفت شد.

وی پیشتر توسط شعبه سوم بیدادگاه انقلاب شهرستان رشت از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. حکم صادره سرانجام توسط بیدادگاه تجدیدنظر استان گیلان عینا تایید شد.

آقای قاسم زاده به تازگی توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات کارکنان آموزش و پرورش این استان به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم شد.

 

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام محمد حبیبی برگزار شد

روز چهارشنبه ۲۰ دی، جلسه رسیدگی به اتهام محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران در بیدادگاه انقلاب شهریار برگزار شد.

رامین صفرنیا وکیل مدافع آقای حبیبی ضمن انتشار این خبر، نوشت: «امروز به تاریخ ۲۰ دی ۱۴۰۲ جلسه رسیدگی موکلم محمد حبیبی در دادگاه انقلاب شهریار به اتهام اجتماع و تبانی با مصادیق توئیت هایی در خصوص اعتراض به مسمومیت سازی مدارس و دفاع از حقوق دانش اموزان برگزار شد.»

وی پیشتر در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه سال گذشته، در خصوص پرونده ای دیگر توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و در تاریخ ۱۹ نوزدهم بهمن ماه همان سال، از زندان اوین آزاد شده بود.

 

آزادی عاتکه رجبی، معلم اخراجی

روز چهارشنبه ۲۷ دی، سجاد رجبی، برادر عاتکه رجبی معلم اخراجی و فعال صنفی معلمان خراسان، در پیامی در شبکه «ایکس» از آزادی خواهرش خبر داد. سجاد رجبی نوشت: «لباس بلوچی ‌ات نشان از غم و زخم زاهدان دارد و آزادی ‌ات بوی رنج کپر»

این معلم حامی معترضان روز چهارم آذر ماه، جهت تحمل دوران محکومیت دو ماه حبس خود به زندان مشهد منتقل شده بود.

عاتکه رجبی، در آستانه حبس خود در یادداشتی اینستاگرامی نوشته بود: «سرکوب ما در توان ‌تان نیست، ما آغازهای بی ‌پایانیم.»

عاتکه رجبی، معلم دبستان ابوذر واقع در یکی از روستاهای مشهد، در تاریخ ۱۵ دی سال ۱۴۰۱، به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری از آموزش و پرورش استان خراسان اخراج شد.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

تجمع معلمان خرید خدمت در یزد

روز شنبه 9 دی ۱۴۰۲، شماری از معلمان خرید خدمت یزد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان برای ششمین بار از انجام فعالیتهای روزانه خود امتناع کرده و مقابل ساختمان استانداری یزد دست به تجمع و اعتصاب زدند.

معوقات مزدی چند ماهه، عدم دریافت حقوق مکلفی، مشکلات مربوط به بیمه، نداشتن قرارداد کاری مشخص از دلایل اعتراض این معلمان عنوان شده است.

تجمع بازنشستگان فرهنگی در تهران

روز چهارشنبه ۲۰ دی، جمعی از بازنشستگان فرهنگی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان برنامه و بودجه در تهران دست به تجمع زدند. دهها تن از معلمان مریوان، سروآباد و دیگر شهرها، به تهارن آمدند تا در تجمع اعتراضی نسبت به عدم پرداخت مانده پاداش و صدور حکم اصلاحیه رتبه بندی و پرداخت معوقات ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ خود شرکت کنند.

در رویدادی دیگر روز یکشنبه ۲۴ دی، معلمان قراردادی شهرستانهای استان تهران از جمله شهریار و ملارد در اعتراض  شرایط سخت معیشتی و عدم دریافت ۷ماه حقوق تجمع کردند.

 

تجمع بازنشستگان آموزش و پرورش در شهرهای شهرکرد، کرمانشاه، همدان، قزوین، یزد و اهواز

روز سه شنبه ۲۶ دی، شماری از بازنشستگان آموزش و پرورش همراه با بازنشستگان کشوری با در دست داشتن پلاکاردها و سر دادن شعارهای اعتراضی مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشوری و استانداری در شهرهای شهرکرد، کرمانشاه، اهواز، قزوین، یزد و همدان تجمع کردند.

یکی از زنان معلم باز نشسته در تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل استانداری خوزستان کفت: مشکلات ما همان مشکلات کلان مملکت است، با یکی دو میلیون تومان حل نمی شود. مشکل ما گرانی است تورم است فقر است.

 

تجمع معلمان خرید خدمات در تهران

روز چهارشنبه ۲۷ دی، گروهی از معلمان خرید خدمات استانهای مختلف در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در تهران، تجمع کردند.

معلمان معترض خواستار تبدیل وضعیت و عقد قراردادهای کاری معین هستند. آنها از سالها وعده تبدیل وضعیت از سوی مسئولان گلایه دارند و می‌ گویند که تاکنون هیچ اتفاق مثبتی در این زمینه رخ نداده است.

یکی از معلمان حاضر در تجمع اظهار داشت که آنها سالها با حقوق ناکافی در استانهای مختلف تلاش کرده ‌اند، با این امید که روزی وضعیت شغلی ‌شان بهبود یابد. وی افزود که عدم تبدیل وضعیت آنها به حالت رسمی و عقد قراردادهای معین، از نظر او و همکارانش ناعادلانه است.

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، ایرنا، ایلنا)

منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۲، یکشنبه یکم بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱ ژانویه ۲۰۲۴

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول