جنبش رنگین کمان بیشماران (دی ۱۴۰۲)

 گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

نطام ولایت فقیه زندگی و معیشت مردم ایران را به فلاکتی کشانده و افزون بر غارت جامعه به اشکال کوناکون، به سرکوب و جنگ افروزی ادامه می دهد.

رسانه های حکومتی پیرامون برخی از جنبه های فاجعه ای که برای جامعه و مردم وجود دارد خبر و گزارش منتشر می کنند. روزنامه اسرار در شماره روز دوشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۲ نوشت: «چهل درصد از جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق هستند.» در همین روز روزنامه امروز به طعنه

نوشت: «درسته که گوشت و برنج نداریم، عوضش ظرف کمتر می شویم.»

پیرامون شرایط بحرانی محیط زیست روزنامه ابرار در شماره روز «سه شنبه ۱۲ دی ۱۴۰۲ خبر داد که «نرخ فرونشست زمین در ایران ۵ برابر میانگین جهانی است.»

از این گونه خبرها در رسانه های حکومتی به وفور وجود دارد. اما نکته قابل توجه این است که مردم در برابر این شرایط فاجعه بار سکوت نکرده و با وجود فشارها و سرکوبگریهای حکومت دست به کُنش اعتراضی می زنند.

نیروهای کار در ماه دی ۲۸۶ روز حرکت اعتراضی انجام دادندکه مهمنرین آن جنبش سراسری بازنشستگان و حرکتهای اعتراضی کارگران صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، حرکتهای اعتراضی پرستاران و کادر درمانی، دفاع از محیط زیست و... بود. کوتاه شده گزارش این حرکتها را در زیر خواهید خواند. حرکتهای اعتراضی معلمان و دانشجویان جداگانه در همین شماره ماهانه نبرد خلق پوشش داده می شود.

 

کُنش اعتراضی شهروندان برای دفاع از محیط زیست

یکشنبه ۳ دی/ بیش از ۵۰۰ نفر از اهالی دو روستای همدان (اختاچی و تاج آباد) برای توقف فعالیت یک معدن سنگ آهن مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش پیام ما،

معترضان می ‌خواهند صدای شان به گوش کسانی برسد که در ماههای اخیر بدون توجه به مخالفت آنها با راه ‌اندازی معدن سنگ‌ آهن در این روستاها، به کار خود ادامه داده بودند. این معدن درحالی قرار است در منطقهٔ حفاظت‌ شدهٔ «آلمابلاغ» راه‌ اندازی شود که اشتغال و زندگی حدود پنج هزار نفر از اهالی را تحت ‌تأثیر قرار می ‌دهد و با آلودگی منابع آب و خاک و هوا، دامداری و کشاورزی این منطقه را با خطر جدی رو به ‌رو می ‌کند. در سالهای گذشته اداره‌ کل حفاظت محیط زیست همدان و استانداری، با راه ‌اندازی این مجموعه موافقت نکرده بودند و در چندماه اخیر با ورود ماشین‌ آلات سنگین به این منطقه، نگرانی از آینده این منطقهٔ حفاظت‌ شده با برداشت سنگ آهن افزایش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار کشور و بر اساس اطلاعات سال ۱۴۰۰، حدود ۲۵۰ معدن آهن در کل کشور وجود دارد که سهم استان همدان پنج معدن آهن است. منطقهٔ آهنگران شهرستان ملایر واقع در منطقهٔ حفاظت ‌شده‌ٔ «لشگردر» ازجمله ۱۰ معدن بزرگ آهن کشور است. طبق اعلام مرکز آمار، حدود ۱۷۷ معدن در استان همدان تا سال ۱۴۰۰ در حال بهره

‌برداری بوده ‌اند و میزان اشتغالی که این معادن ایجاد کرده‌اند یک‌هزار و ۷۲۹ نفر است که اگر به‌ صورت کلی میانگین بگیریم، هر معدن حتی برای ۱۰ نفر هم اشتغال ایجاد نمی‌کند. با همهٔ این اوصاف، اما مسئولان شهرستان و استان بر صدور مجوز معادن بدون در نظر گرفتن ضوابط و مقررات محیط‌ زیستی حتی در مناطق حفاظت‌شده و دارای ارزش از لحاظ تنوع‌ زیستی و اکولوژیکی، پافشاری می‌کنند.

سه شنبه ۵ دی/ تجمع اعتراضی شبانه مردم اردکان در اعتراض به بی ‌تفاوتی مسئولان به وضعیت فاجعه ‌بار آلودگی هوا در پی فعالیت صنایع آلاینده که سلامت ساکنان منطقه را به خطر انداخته است.

چهارشنبه ۶ دی/ جمعی از اهالی شهرک جوپارستان کرمان در اعتراض به عدم تامین آب آشامیدنی مقابل ساختمان استانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این شهروندان از استاندار خواستند که به عنوان رئیس کارگروه، دستورات لازم برای حل مشکلات اهالی این شهرک را به شرکت آب منطقه‌ ای و شرکت آب و فاضلاب استان، جهت تامین و توزیع آب شرب صادر کند.

چهارشنبه ۶ دی/ شماری از شهروندان ساکن شهرستان اردکان در اعتراض به الودگی هوا برای سومین روز متوالی در یکی از خیابانهای این شهر دست به راهپیمایی و تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان یزد زدند. معترضان با برافراشتن پلاکاردها و سردادن شعارها منجمله «مسئول بی کفایت استعفا استعفا»، «مسئول بی‌لیاقت ننگت باد»، «اردکان هوا ندارد»، «اردکان مسئول ندارد مردم هوا ندارند» خواستار برخورد با صنایع آلاینده شدند. براساس فیلمها و تصاویر منتشر شده، افزون بر حضور چشمگیر زنان در این حرکت اعتراضی، پرستاران و دانش آموزان هم در این اعتراض شرکت داشتند. تجمع مردم اردکان در تاریکی و سرمای شب ادامه داشت و مردم در این تجمع شبانه یکصدا فریاد می زدند عزا عزاست امروز شهر ودیار صاحب عزاست امروز. معاون سازمان محیط زیست در استان یزد، یکی از دلایل این میزان از آلودگی هوا را استقرار هشتاد درصد از صنایع استان در این منطقه عنوان کرد. شهرستان اردکان در شمال استان یزد و در فاصله ۶۰ کیلومتری از مرکز این استان کویری واقع است.

شنبه ۹ دی/ شهرندان منطقه رمون و بحرآسمان در جیرفت در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا، اهالی این منطقه با تجمع اعتراضی از شورای تامین استان کرمان و ثبت اسناد خواستند تا زمینهای آبا و اجدادی به آنها واگذار شود. به گفته این معترضان، زمینهای اهالی این منطقه در دوره روحانی به منابع طبیعی واگذار و ملی اعلام شده و در این راستا کوه و زمینهای اطراف نیز که شامل ۱۵۰ معدن است، به سرمایه گذاران تهرانی واگذار شده است.

سه شنبه ۱۲ دی/ شهروندان ساکن اراک، در اعتراض به آلودگی هوای این شهر در اثر مازوت سوزی در نیروگاه شازند، در محوطه باغ ملی این شهر تجمع کردند. از ابتدای شکل گیری این تجمع، ماموران امنیتی پس از اقدام به جمع آوری پلاکاردهای معترضان، افراد حاضر در تجمع را متفرق کرده اند.

سه شنبه ۱۹ دی/ جمعی از اهالی روستای قره قشلاق در مخالفت با تاسیس کارخانه در اراضی این روستا برای دومین روز متوالی و سومین بار از آغاز دی ‌ماه سال جاری، تجمع اعتراضی برگزار کردند. دلیل مخالفت اهالی با تاسیس کارخانه نمک در اراضی این روستا و غیر قابل کشت شدن زمینهای کشاورزی و نابودی مراتع و باغات و از بین رفتن محیط زیست منطقه به دنبال نفوذ پساب صنعتی به زمینها و منابع آبی اطراف کارخانه است.

نیروهای امنیتی و انتظامی شهرستان سلماس با شلیک گلوله‌های ساچمه ‌ای و گاز اشک ‌آور، تجمع مسالمت ‌آمیز اهالی این روستا که با مشارکت فعال زنان برگزار شد را به خشونت کشیدند و دستکم ۲۲ تن توسط نیروهای اداره اطلاعات شهرستان سلماس و نیروی‌های انتظامی استان آذربایجان غربی بازداشت شدند؛ بازداشت‌شدگانی که نزدیک به نیمی آن‌ها را زنان و سالمندان تشکیل می‌دهند.

سه شنبه ۱۹ دی/ گروه زیادی از شهروندان ساکن اراک، در اعتراض به آلودگی هوای این شهر در اثر مازوت سوزی در نیروگاه شازند، در محوطه باغ ملی این شهر تجمع کردند.

بر اساس گزارشاتی که به دست هرانا رسیده است، مدت کوتاهی پس از شکل گیری این تجمع، ماموران امنیتی افراد حاضر در تجمع را متفرق کردند.

شنبه ۲۳ دی/ مردم علویجه (اصفهان) در ادامه اعتراض مقابل بخشداری مهردشت در اعتراض به تخریب کوههای شمال غرب اصفهان تجمع کردند.

یکشنبه ۲۴ دی/ شهروندان اهل رمون و بحرآسمان از توابع شهرستان جیرفت، با برپایی یک تجمع نسبت به آلودگی آب مصرفی خود به دلیل احداث یک معدن در بالادست سد جیرفت، اعتراض کردند. آب مصرفی شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد، از سد جیرفت تامین می‌شود و در صورت احداث معادن، سلامتی آنها با خطر جدی مواجه خواهد شد.

سه شنبه ۲۶ دی/ شماری از شهروندان اراک در اعتراض به آلودگی هوای این شهر بر اثر مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند بار دیگر تجمع اعتراضی برگزار کردند.

چهارشنبه ۲۷ دی/ اهالی روستای قره قشلاق سلماس در استان آذربایجان غربی درادامه اعتراض به احداث کارخانه کربنات سدیم کاوه در اراضییشان دست به تجمع زدند.

 

جنبش سراسری بازنشستگان

به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان معترض خواستار اجرای کامل آئین‌ نامه پرسنلی و استخدامی سال ۸۹ و رفع مشکلات بیمه درمانی خود هستند.

این بازنشستگان همچنین به‌ عدم پرداخت رفاهیات و خوار و بار، مشکلات مربوط به بیمه تکمیلی و افزایش سهم پرداختی بیمه‌ خود معترض هستند.

اجرای طرح تکمیلی همسان‌سازی، تسریع در پرداخت کامل معوقات، بازگشت جایگاه واقعی صندوق فولاد در برنامه هفتم توسعه، تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آیین‌نامه فولاد و اجرای آیین نامه و قوانین خاص فولادی و احیای جایگاه آن و همچنین افزایش حقوق سال ۱۴۰۲ خود بر اساس نرخ تورم، مطالبات این بازنشستگان عنوان شده است.

این بازنشستگان عنوان کردند که باید مستمری بازنشستگان بالاتر از خط فقر باشد. آنها همچنین خواستار اجرای طرح تکمیلی همسان‌سازی، تسریع در پرداخت کامل معوقات، بازگشت جایگاه واقعی صندوق فولاد در برنامه هفتم توسعه، تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آیین‌نامه فولاد و اجرای آیین نامه و قوانین خاص فولادی و احیای جایگاه آن و همچنین افزایش حقوق سال ۱۴۰۲ خود بر اساس نرخ تورم شدند.

یکشنبه ۳ دی/ گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود مقابل ساختمانهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمانشاه، فرمانداری شوش و سازمان تامین اجتماعی اراک تجمع کردند./ به گزارش ایلنا، بازنشستگان صنعت فولاد در شهرهای تهران، اصفهان، رودبار و سوادکوه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

دوشنبه ۴ دی/ تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای تهران، کرمانشاه، سنندج، تبریز، اهواز، مریوان، اصفهان، اردبیل، شهرکرد، رشت، ارومیه، اراک، شیراز، همدان، خرم آباد، زنجان، ساری، بیجار، کرمان، بندرعباس و نهاوند./ بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی، صنایع فولاد و مخابرات مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه در تهران تجمع کردند. همزمان جمعی از بازنشستگان کشوری مقابل ساختمان سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی در ایلام، قزوین و ساری دست به تجمع زدند./ همزمان جمعی از بازنشستگان وزارت نفت مقابل ساختمان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در اهواز دست به تجمع زدند./ در همین روز گروهی از بازنشستگان مخابرات مقابل ساختمانهای اداره مخابرات در بروجرد و بجنورد دست به تجمع اعتراضی زدند.

سه شنبه ۵ دی/ بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی با در دست داشتن پلاکاردها و سردادن شعارهای اعتراضی، مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی کشوری و استانداری در شهرهای کرمانشاه، سنندج و اهواز تجمع کردند.

یکشنبه ۱۰ دی/ جمعی از بازنشستگان صنایع فولاد مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی حمایت از بازنشستگان صنایع فولاد در اصفهان، تهران، سوادکوه و اهواز دست به تجمع زدند./ همزمان تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اهواز، کرمانشاه و شوش.

دوشنبه ۱۱ دی/ تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای تهران، ساری، شهرکرد، سقز، ارومیه، بروجرد، زنجان، همدان، رشت، بیجار، قروه، بندرعباس، خرم آباد، شیراز، اصفهان، مریوان، تبریز، اردبیل، اراک، کرمانشاه و اهواز.

سه شنبه ۱۲ دی/ تجمع بازنشستگان در شهرهای کرمانشاه، یزد، تهران، سنندج و اهواز

یکشنبه ۱۷ دی/ شماری از بازنشستگان صنایع فولاد در شهرهای اصفهان، اهوار و قائمشهر تجمع کردند./ تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای کرمانشاه و اهواز

سه شنبه ۱۹ دی/ تجمع بازنشستگان در شهرهای کرمانشاه، قزوین، همدان، ایلام، یزد، تهران، سنندج و اهواز.

چهارشنبه ۲۰ دی/ بازنشستگان فرهنگی کشور برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود دست به تجمع مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران زدند.

یکشنبه ۲۴ دی/ تجمع بازنشستگان فولاد در شهرهای تهران، اصفهان و قائم شهرو/ همزمان تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اهواز، کرمانشاه و شوش.

دوشنبه ۲۵ دی/ بازنشستگان مخابرات در شهرهای کرمانشاه، زنجان، اراک، ارومیه، تهران، بندرعباس، اهواز، رشت، شیراز، خرم آباد، شهرکرد، اصفهان، همدان، ساری، سنندج، مریوان و بیجار دست به تجمع زدند.

سه شنبه ۲۶ دی/ تجمع بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و آموزش و پرورش در شهرهای شهرکرد، کرمانشاه، همدان، قزوین، یزد، اهواز.

 

حرکتهای اعتراضی کارگران نفت، گاز و پبروشیمی

به گزارش تلگرام افکار نفت (اتاق فکر کارکنان رسمی نفت) اهم مطالبات کارگران صنایع نفت چنین است:

برکناری مدیران نالایق/ حذف سقف حقوق و تفکیک اقماری برابر است با بی انگیزگی و ناامیدی کارکنان (کار در مناطق عملیاتی سقف ندارد)/ تفکیک مشاغل به تخصصی و پشتیبانی مساوی است با ایجاد تفرقه، تحقیر کارکنان و توهین به آنها/ پرداخت کامل سنوات بازنشستگی مطابق با سال‌های خدمت/ عدم ادغام صندوق بازنشستگی صنعت نفت با سایر صندوق های ورشکسته بازنشستگی/ حذف محدودیت حق سنوات بازنشستگی/ عودت کسورات مازاد مالیات/ استقلال کامل صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت/ اجرای کامل مفاد ماده۱۰/ اصلاح کف‌حقوق و جدول بدواستخدام.

آدینه یک دی/ جمعی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه عملیاتی لاوان با تجمع خود خواستار رسیدگی عاجل به مطالبات به حق خود شدند. لاوان از توابع دهستان لاوان در بخش کیش شهرستان بندر لنگه است؛ فاصلهٔ این جزیره تا بندر عسلویه 117 کیلومتر و تا بندر لنگه 147کیلومتر است.

یکشنبه ۳ دی/ شماری از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران شاغل در جزیره سیری، در محل کار خود دست به تجمع زدند.

چهارشنبه ۶ دی/ کارکنان شرکت بهره‌ برداری نفت و گاز آغاجاری مقابل ساختمان مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند.

آدینه ۸ دی/ کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران شاغل در منطقه نفتی لاوان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در محل کار خود دست به تجمع زدند.

شنبه ۹ دی/ کارگران شرکت پایانه‌ ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان این شرکت دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۱۰ دی/ تجمع کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری/ تجمع تعدادی از کارگران شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی در بندر ماهشهر بار دیگر مقابل ساختمان این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.

چهارشنبه ۱۳ دی/ جمعی از کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری مقابل ساختمان مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند./ شماری از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران شاغل در میدان نفتی ابوذر در محل کار خود تجمع کردند.

آدینه ۱۵ دی/ ادامه تجمع اعتراضی کارکنان شرکت نفت فلات‌ قاره بهرگان و در منطقه عملیاتی لاوان

شنبه ۱۶ دی/ شماری از کارگران پالایشگاههای گاز مجتمع گاز پارس جنوبی در محل کار خود تجمع کردند.

یکشنبه ۱۷ دی/ تجمع کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری/ تجمع کارگران پالایشگاههای گاز مجتمع گاز پارس جنوبی و نیروهای پشتیبانی و اداری ارکان ثالث.

دوشنبه ۱۸ دی/ کارگران کارخانه آب شیرین‌ کن مکران (شرکت پیمانکاری شرکت فن آوری فراساحلی دلتای مکران) زیرمجموعه پتروشیمی مکران چابهار برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست از کارکشیدند و تجمع کردند.

سه شنبه ۱۹ دی/ شماری از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران شاغل در سکوی بهرگانسر واقع در منطقه نفتی بهرگان، دست به تجمع زدند./ شماری از کارکنان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی مقابل ساختمان این شرکت در عسلویه تجمع کردند./ تجمع کارگران پالایشگاه گاز طبیعی ال ان جی (شرکت پیمانکاری دریا ساحل) مقابل درب ورودی این پالایشگاه در پارس جنوبی و بستن راه تردد به پالایشگاه.  

چهارشنبه ۲۰ دی/ گروهی از کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، مقابل ساختمان مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند.

پنجشنبه ۲۱ دی/ کارگران سایت مخازن متانول چابهار (شرکت  پیمانکاری رامپکو) واقع در بندر واسکله بهشتی برای اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق دست از کار کشیدند.

آدینه ۲۲ دی/ هشتمین روز اعتصاب کارگران واحدهای نَمزدایی، نمکزدایی و فشار افزایی مارون پالایشگاه بید بلند (شرکت پیمانکاری دانش بنیان پترو نیرو صبا) ، واقع در جنوب شرقی شهرستان اهواز. شرکت پترو نیرو صبا مستقر در اهواز از شرکتهای اقماری هلدینگ خلیج فارس./ تجمع جمعی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران شاغل در منطقه عملیاتی لاوان، در محل کار خود.

شنبه ۲۳ دی/ شماری از کارگران پیمانکاری مجتمعهای گاز پارس جنوبی در محل کار خود تجمع برگزار کردند. به گزارش ایلنا، بازنگری طرح طبقه‌ بندی مشاغل، تغییر سیستم اقماری نیروهای اداری پشتیبانی به دو - دو یا همان ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و ساماندهی وضعیت رانندگان از جمله مهم‌ترین مطالبات این کارگران است./ شماری از کارکنان استخدامی سال ۹۳ به بعد در مقابل بلوک یک ساختمان ستاد مناطق نفت‌ خیز جنوب در اهواز تجمع برگزار کردند.

شنبه  ۲۳ دی/ برای دومین هفته متوالی،کارگران پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۲۴ دی/ جمعی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران واقع در جزیره سیری و جمعی از کارکنان رسمی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری در محل کار خود دست به تجمع زدند./ کارکنان صنایع پتروشیمی ماهشهر مقابل درب مدیریت سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

دوشنبه ۲۵ دی/ شماری از کارکنان ارکان ثالث (شرکتی) مناطق نفتخیز جنوب_اهواز نیوساید، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

شنبه ۲۷ آبان/ کارگران قراردادی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در ادمه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت و اجرای کامل مصوبه دی ماه 1400شورای اداری و استخدامی صنعت نفت برای چندمین بار در سال جاری دست به تجمع زدند و خواستار پایان دادن به بلاتکلیفی 12 ساله خود شدند.

چهارشنبه ۲۷ دی/ گروهی از کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، با تجمع مقابل ساختمان مدیریت این شرکت، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

آدینه ۲۹ دی/ کارگران شرکت نفت فلات ‌قاره بهرگان، جمعه ‌های اعتراضی را به خود اختصاص داده و این چندمین هفته است که به طور متوالی با تجمع پیگیر حقوق قانونی خود هستند.

شنبه ۳۰ دی/ جمعی از کارگران پالایشگاههای اول، سوم، پنجم ،ششم، هفتم، هشتم، نهم، دهم و دوازدهم پارس جنوبی دست به اعتصاب و تجمع زدند./ شماری از کارکنان قراردادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان ستاد این شرکت در اهواز، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

 

حرکتهای اعتراضی شهروندان معلول

به گزارش کانال کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت، خواست این شهروندان اجرای ماده ۲۷ قانون معلولان است. طبق ماده ۲۷ قانون معلولان، دولت مکلف است به هر معلول شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد، کمک‌ هزینه معیشتی به میزان حداقل دستمزد سالانه وزارت کار پرداخت کند که پنج سال است این کمک ‌هزینه رو پرداخت نکرده است.

دوشنبه ۱۸ دی/ تعدادی از معلولان کرمانشاه و کنگاور مقابل بهزیستی استان کرمانشاه تجمع اعتراضی برگزار کردند./ تعدادی از خانواده‌ های بیماران دوشن با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل وزارت بهداشت، خواستار واردات قانونی داروی دفلازاکورت شدند./ اعضای موسسه ناشنوایان آوای مهر امید در اعتراض به بیکاری، نداشتن مسکن و عدم توجه مسئولان به مطالبات ‌شان مقابل اداره بهزیستی تجمع و با پلاکاردهایی فریاد زبان خاموش خود را به تصویر کشیدند./ تعدادی از معلولان در اعتراض به عدم اجرای ماده ۲۷ قانون معلولان بهزیستی و استانداری مازندران تجمع برگزار کردند.

سه شنبه ۱۹ دی/ تجمع جمعی از شهروندان دارای معلولیت، مقابل سازمان بهزیستی و استانداری مازندران واقع در ساری.

چهارشنبه ۲۰ دی/ گروهی از افراد دارای معلولیت در قم، کرمان، شوش و ساری مقابل سازمان بهزیستی استان کرمان تجمع کردند.

پنجشنبه ۲۱ دی/ گروهی از شهروندان دارای معلولیت با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی واقع در مشهد خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

یکشنبه ۲۴ دی/ شماری از افراد دارای معلولیت در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمانهای سازمان برنامه و بودجه در تهران و سازمان اداره بهزیستی در چابهار دست به تجمع زدند. شهروندان دارای معلولیت در تهران با ممانعت نیروهای انتظامی و برخورد توهین آمیز آنها برای پایان دادن به تجمع صورت گرفته روبرو شدند. تصاویری که در شبکه‌ های اجتماعی منتشر شده، برخورد خشونت‌‌آمیز پلیس با تجمع افراد دارای معلولیت را نشان می‌دهد. در این ویدیو برخورد تند و پرخاشگرانه مامور پلیس با معترضان و افراد دارای معلولیت دیده می‌شود.

دوشنبه ۲۵ دی/ شماری از افراد دارای معلولیت در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته های شان، مقابل اداره بهزیستی دیواندره تجمع کردند.

 

اعتصاب سراسری طلا فروشان

اعتصاب طلا فروشان در اعتراض به اطلاعیه سازمان امور مالیاتی درباره الزام صدور صورتحساب الکترونیکی طلافروشان در «سامانه مودیان» صورت گرفته است. نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران به خبرگزاری ایسنا گفت که اطلاعیه سازمان امور مالیاتی «ابهام» دارد و با اشاره به نگرانیها درباره مشکلات مالیاتی گفت این سوال برای طلافروشان مطرح است که «اگر اطلاعات هر معامله را ثبت کنند، امنیت این سامانه به چه صورت خواهد بود؟»

یکشنبه ۳ دی/ بازار طلای شهرهای مختلف از جمله  تبریز، یزد،‌ قم،‌ همدان، تبریز،‌ اصفهان و مشهد دست به اعتصاب زدند و مغازه ‌های خود را بستند.

سه شنبه ۵ دی/جمعی از طلا فروشان در تهران، اردبیل، همدان، اصفهان و مشهد دست به اعتصاب زده و از انجام فعالیت های روزانه خود امتناع کردند.

چهارشنبه ۶ دی/به گزارش حال وش، طلا فروشان سراوان در اعتراض به نا امن بودن شهر و سرقت های صورت گرفته در این شهر، دست به اعتصاب زدند مقابل ساختمان فرمانداری این شهر تجمع کردند.

چهارشنبه ۶ دی/ پنجمین روز اعتصاب طلا فروشان در شهرهای مشهد، تهران، کرج، تبریز، اردبیل، اصفهان، اسلامشهر، کرمان، قم، همدان، یزد، بندرعباس، بوشهر و اراک.

پنجشنبه ۷ دی/ طلافروشان در شهرهای تهران، اصفهان، همدان، مشهد، قم، یزد، اراک، تبریز و چند شهر دیگر به اعتصاب خود ادامه دادند.

دوشنبه ۱۱ دی/ به گزارش شهرآرا نیوز، شماری از طلافروشان در مشهد در اعتراص به عدم رسیدگی به مطالبات شان از انجام فعالیت های روزانه خود امتناع کرده و دست به اعتصاب زدند.

برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار

شنبه ۲ دی

*جمعی از اپراتورهای پستهای فشار قوی برق، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل سازمان امور استخدامی در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، افراد حاضر در تجمع خواستار تصویب و اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل هستند؛ طرحی که از سال ۹۹ در سازمان امور استخدامی معطل مانده است و به تصویب نمی ‌رسد.

*گروهی از پرستاران با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان استانداری در کرمانشاه، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش کانال خبری پرستاران ایران، پرستاران در شهرهای مختلف ایران چندین هفته است که برای رسیدگی به خواسته ‌های شان تجمع‌ می‌ کنند. آنها از سختی شرایط کار، حقوق کم و پرداخت نشدن حقوق ‌شان شکایت دارند.

این اعتراضها در حالی است که بعضی مسئولان درباره «مرگ بیماران به دلیل کمبود پرستار» هشدار داده ‌اند. در چند سال گذشته مهاجرت پرستاران به کشورهای دیگر افزایش داشته و در هفته‌های اخیر درباره خطرات مهاجرات پرستاران هشدارهای زیادی داده شده است.

*تجمع کارگران صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی به دنبال تعطیلی کارخانه

یکشنبه ۳ دی

*شماری از مرغداران در اراک مقابل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی دست به تجمع زدند. گرانی نهاده‌ های تولید از دلایل تجمع مرغداران معترض گزارش شده است.

دوشنبه ۴ دی

*جمعی از پرستاران شاغل در بیمارستان مهدیه تهران در محوطه این بیمارستان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، پرستاران گفتند: ما نسبت به کارانه‌ های ناچیز، عدم اجرای صحیح قانون تعرفه گذاری و فوق العاده خاص و اضافه کاری اجباری و ارزان اعتراض داریم. اضافه‌کار سخت پرستاری با ساعتی ۱۲ تا ۱۶ هزار تومان شبیه بیگاری است؛ باید معادلات مزدی پرستاران کشور تغییر کند.

*کارگران کارخانه آب معدنی داماش پس از 13 اعتصاب و تجمع، به دنبال  وعده کارفرما مبنی بر پرداخت 2 ماه حقوق خبر دادند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض کارخانه داماش گفت: به دستور کارفرما تمام کارتهای حضور غیاب کارگران معترض آب معدنی داماش جمع آوری شده و کارگران محل کار خود را ترک کرده ‌اند. این اتفاق پس از آن افتاده است که همه حدود 40 کارگر کارخانه آب معدنی داماش از روز 22 آذر ماه با برپایی اعتراض، خواستار به ‌روز شدن روند پرداخت مطالبات مزدی خود شدند.

سه شنبه ۵ دی

*کارگران شرکت گسترش صنعت بلبرینگ ایران در تبریز در اعتراض به وضعیت بد معیشتی، عدم افزایش حقوق و نبود خدمات رفاهی دست از کار کشیدند و در محوطه این شرکت تجمع کردند.

*کارکنان شهرداری تهران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان مرکزی شهرداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، تجمع این کارکنان در اعتراض به‌ عدم اجرای ترمیم حقوقها صورت گرفته است.

*کارگران پیمانکاری پروژه ‌ایِ تغلیظ مس درآلو از مجموعه ‌های شرکت صنایع مس ملی ایران برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی با خودروهای خود در مسیر منتهی به ورودی مجتمع  واقع در استان کرمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: پروژه مس درآلو دارای دو واحد معدن و کارخانه است که مجموعهِ معدن سال 89 به بهره ‌برداری رسیده و ساخت کارخانه نیز از سال 95 آغاز شده است. با شروع به کار «مجموعه مس درآلو» و به بهره‌برداری رسیدن آن، تعدادی از کارگران پیمانکاری بیکار شدند.

چهارشنبه ۶ دی

*داروسازان کشور برای اعتراض به فروش اینترنتی دارو و عملکرد غیر قانونی پلاتفرمها و عدم پرداخت مطالبات از طرف بیمه ها دست تجمع سراسری مقابل ساختمان علوم پزشکی ازجمله در شهرهای مشهد، اهواز، شیراز و... زدند.

شنبه ۹ دی

*گروهی از متقاضیان مسکن ملی، مقابل ساختمان بیدادگستری در زنجان تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان درخواست کردند پروژه‌هایی که به پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی رسیدند مشمول عقد قرارداد شوند.

*آتش نشانان خرمشهر برای اعتراض به کاهش حقوق منجمله  حق نوبت کاری، اضافه کاری و تعطیل کاری دست به تجمع زدند.

*شماری از کارگران کارخانه گروه ملی فولاد ایران در اهواز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان برای هشتمین روز متوالی دست به اعتصاب زده و در محل کار خود تجمع کردند. بر اساس گزارش ایلنا، تجمع این کارگران در اعتراض به  اقدام شب گذشته مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در ممنوعیت ورود به شرکت ۲۱ نفر از کارگران و عدم تحقق اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل صورت گرفته است. از جمله خواسته‌های معترضان، «اجرای کامل طرح طبقه‌ بندی مشاغل، همسانسازی حقوق و بازگشت به کار همکاران اخراجی» است.

دوشنبه ۱۱ دی

*تجمع اعتراضی  سرمایه گذاران غارت شده نفیس خودرو (خانه کاشانه) در تاکستان. سرمایه گذاران معترض با مدیران شرکت درگیری شدند تا جایی که مدیر این شرکت به بیمارستان منتقل شد.

*شماری از عشایر و دامداران بخش بولی از توابع شهرستان چوار، مقابل ساختمان استانداری ایلام تجمع کردند. بر اساس گزارش ایلنا، این تجمع در راستای بازپس گیری مراتع بانمیل صورت گرفت. دامداران بولی گفتند: مراتع قشلاقی بخش بولی توسط ایل زوله در استان همجوار (کرمانشاه) تصرف شده و خواستار بازپس گیری آن هستند.

*گروهی از کارگران شرکت کاغذسازی دیبا در اعتراض به تعطیل شدن این شرکت، برای دومین بار مقابل ساختمان فرمانداری شوشتر دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این شرکت چندی پیش با بیش از ۵۰۰ نفر نیروی بومی شهرستانهای شوشتر و گتوند به‌ دلیل عدم انجام مصوبه کمیته کاغذ و نشر تعطیل شد.

سه شنبه ۱۲ دی

*حواله داران شرکت مدیران خودرو، مقابل ساختمان شورای رقابت در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش رکنا، معترضان با در دست داشتن بنرهایی خواستار برخورد با مدیران شرکت خودرو و بازگرداندن مبالغ اضافی و غیرقانونی اخذ شده توسط این شرکت شدند.

چهارشنبه ۱۳ دی

*شماری از پرستاران و کارکنان بخش درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل این دانشگاه، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع در اعتراض به پرداخت نشدن عادلانه تعرفه، کارانه و اضافه کار صورت گرفت.

شنبه ۱۶ دی

*گروهی از متقاضیان مسکن ملی در زنجان، از محدوده فرودگاه تا ساختمان استانداری دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، علت تجمع این شهروندان، بلاتکلیفی در تحویل آپارتمانها باوجود قول دولت برای تحویل آنها در طی دو سال و افزایش مبلغ میزان پرداختی این واحدها در هر دوره عنوان شده است.

یکشنبه ۱۷ دی

*کارگران شرکت حمل و نقل ریلی رجا برای اعتراض به سطح پایین حقوق و وعده های توخالی مدیران دست به تجمع مقابل ساختمان معاونت اجرایی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران زدند. براساس گزارش تین نیوز، این تجمع سومین تجمع آنها در هفته های اخیر بوده است.

 

دوشنبه ۱۸ دی

*خانواده های قربانیان هواپیمای اوکراینی در محل سقوط این هواپیما در شاهدشهر تجمع کردند. به گزارش آژانس ایران خبر، توران شمس ‌الهی مادر همسر پریسا اقبالیان و مادربزرگ ریرا اسماعیلیون، در شاهدشهر گفت: کسی که چیزی برای از دست دادن ندارد از مرگ و شکنجه و ممنوعیت نترسانید، شما هستید که باید از ما بترسید! من تا آخرین نفس در کنار پسرم، همسرم و در کنار خانواده های بزرگ پرواز ۷۵۲ برای احقاق حق  و برای رسیدن به عدالت خواهیم جنگید. ما قاتلان این جنایت را نه فراموش می کنیم نه می بخشیم. منظر ضرابی،‌ که چهار عضو خانواده خود را در سرنگونی هواپیما از دست داده،‌ در بخشی از سخنانش گفت: «مرا یاد آر در روزها دروغ، ماهها و سالها دروغ، مرا یاد آر در جنایتی که کشتار دسته ‌جمعی بود و به دست حکومت جمهوری اسلامی رقم خورد.»

*شماری از کشاورزان اصفهان در اعتراض به عدم رسیدگی مطالبات شان در یکی از خیابان های این شهر تجمع کردند. بر اساس ویدیویی که در این خصوص منتشر شده این شهروندان به عدم رعایت حقآبه زاینده رود معترض هستند.

*جمعی از کارگران شرکت فن آوری فراساحلی دلتا در مکران چابهار از انجام فعالیتهای روزانه خود امتناع کرده و دست به اعتصاب زدند. به گزارش حال وش، این اعتصاب در اعتراض به معوقات مزدی از شهریورماه تاکنون صورت گرفت. نیروهای پیمانکاری شرکت دلتا از شهریورماه تاکنون حقوق خود را دریافت نکرده‌ و کارفرما هم باوجود اطلاع داشتن از مشکلات زندگی کارگران اقدامی انجام نداده است. شهرک پتروشیمی مکران (شهرک و منطقه صنعتی) در سیستان و بلوچستان، شهرستان چابهار واقع شده است.

*تجمع کشاورزان اصفهان مقابل شرکت آب منطقه ای استان برای اعتراض به عدم اختصاص حقآبه. معترضان از جمله شعار می دادند: «ساسانی (مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اصفهان) حیا کن ریاستو رها کن»، «آب زاینده رود حق مسلم ماست»، «مسئول بی لیاقت دیگربکش خجالت»، «برابری عدالت این است صدای ملت» و...

سه شنبه ۱۹ دی

*جمعی از کارگران شرکت فولاد پارس هفت تپه برای نهمین روز متوالی مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان شوش دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این تجمع در اعتراض به وضعیت قرارداد، واریز نکردن سنوات بیمه کارگران، عدم پرداخت به موقع و پایین بودن دستمزدها صورت گرفت. یکی از کارگران شرکت فولاد پارس هفت تپه گفت: بعد از گذشت چند روز اعتراض صنفی برای وصول مطالبات مزدی، متاسفانه هیج مسئولی در کارخانه حاضر نمی‌شود و پاسخگوی مطالباتمان نیست.

 چهارشنبه ۲۰ دی

*کارگران معادن زغال سنگ طزره از زیرمجموعه واحد زغالسنگ البرز شرقی برای سومین روز متوالی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، به نقل از یکی از کارگران آمده است: برخلاف وعده‌ ای که مدیران معدن زغال سنگ البرز شرقی، در حضور برخی مسئولان برای افزایش حقوق‌ داده بودند، هنوز پولی به حساب کارگران پرداخت نشده است. وی افزود: مدیران شرکت زغال سنگ البرز شرقی وعده داده بودند همراه با حقوق آذرماه، افزایش حقوق برای همه کارگران اعمال می‌شود اما روز گذشته با دریافت حقوق آذر متوجه شدیم افزایش حقوقی برای کارگران صورت نگرفته است.

*اعتصاب صنف کفش در بازار تهران در اعتراض به مالیات بر ارزش افزوده.

آدینه ۲۲ دی

*شماری از کشاورزان شهرستان دیر واقع در استان بوشهر، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان برای دومین روز مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش اعتراض مدنی بازار، تجمع کشاورزان منطقه آبدان و بردخون استان بوشهر در اعتراض به تعرفهِ گوجه فرنگی بود. این مناطق از قطبهای گوجه کاری کشور محسوب می شوند که بخش عمده کارگران فصلی روی زمین گوجه کاری را زنان و کارگران مهاجر تشکیل می دهند. کار سخت و طاقت فرسا و مزید بر آن شرایط نفسگیر آب و هوایی جنوب و سایر مشکلات به ویژه قیمت خرید ارزان و ناچیز محصول توسط دولت و دلالان، حاصل کار کشاورزان را به نابودی می کشاند.

شنبه ۲۳ دی

*تجمع شماری از داروسازان برای دومین بار، مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر تهران.

*کارگران ابنیه فنی در خطوط ریلی راه آهن یزد، به دلیل حداقل دستمزد و عدم شفافیت در وضعیت مطالبات معوقه خود، مقابل ساختمان استانداری یزد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران ابنیه فنی یزد با گفتن اینکه تسریع در اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل از خواسته‌ های اصلی آنان است، به سایر مطالبات همکارانش اشاره کرد. او از به ‌روز شدن حقوق و دستمزد، تشکیل شورای کارگری، اجرای طرح تجمیع، پرداخت مزایای رفاهی و مناسبتی، بیمه تکمیلی و تأمین امنیت شغلی در پی افزایش حوادث ریلی در راه آهن کشور نیز سخن گفت.

یکشنبه ۲۴ دی

*خانواده های بازداشت شدگان منطقه صومای برادوست ارومیه مقابل زندان اوین دست به تجمع زدند. خانواده ‌های این زندانیان محکوم به اعدام خواستار لغو حکم صادره برای عزیزان خود، ملاقات با فرزندان شان و برگزاری دادگاه علنی با حضور وکلا و رسانه ‌ها شدند.

*جمعی از کارکنان شرکت داروپخش تهران برای اعتراض به دستمزدهای پایین در محوطه این شرکت دست به تجمع زدند.

دوشنبه ۲۵ دی

*شماری از مالباختگان صرافی کریپتولند در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل بیت ولی فقیه در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، شهروندان معترض با سر دادن شعارهایی خواستار بازپس گیری اموال خود شدند که حدود ۳ سال از بلوکه شدن آن می گذرد.

سه شنبه ۲۶ دی

*تعدادی از کارگران کارخانه سیمان کنگان با تجمع اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

*برخی از مالباختگان شرکت فرادادکار آمیتیس، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان بیدادسرای عمومی ناحیه ۳۱ جرائم رسانه و رایانه در تهران، دست به تجمع زدند و خواستار بازداشت اکبر داداشی‌، مدیرعامل این شرکت تحت عنوان سرمایه‌گذاری بر روی ارز دیجیتال و معامله در این زمینه، اقدام به کلاهبرداری از این افراد کرده‌ بود، شدند.

*جمعی از نانوایان در اعتراض به کاهش سهمیه آرد و عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان فرمانداری تهران تجمع کردند.

چهارشنبه ۲۷ دی

*جمعی از شهروندان ساکن همدان، در اعتراض به اقدامات یک متهم به آزارگری جنسی مقابل ساختمان بیدادگستری این شهر، دست به تجمع زدند. به گزارش وحید آنلاین، شهروندان معترض با سردادن شعارهای اعتراضی، خواستار محاکمه محمد علی سلامت، متهم پرونده تجاوز به عنف شدند. یک روز پیشتر ایسنا از بازداشت این فرد به اتهام «تجاوز به عنف» خبر داده و نوشته بود تحقیقات برای تکمیل پرونده در جریان است.

*گروهی از کارگران متقاضی مسکن ملی مقابل ساختمان سازمان مسکن و شهرسازی زنجان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران این استان با بیان اینکه اکثریت متقاضیان این طرح از کارگران شاغل در واحدهای صنعتی زنجان هستند، نگرانی خود را از تأخیر دو ساله دولت در تحویل آپارتمانها اعلام کردند. به گفته یکی از این کارگران، علاوه بر تأخیر در تحویل، هزینه‌ ها و اقساط مسکن به شدت افزایش یافته است.

*کارگران کارخانه آجر جیل در اعتراض به بلاتکلیفی و بیکاری خود، مقابل ساختمان این کارخانه در شهرستان کارون دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش ایلنا، کارخانه آجر جیل که در محله ابودبس شهرستان کارون استان خوزستان واقع است، به دلیل مشکلات مالی از سال ۹۸ بارها تولیدات خود را متوقف کرده است.

*جمعی از اهالی روستای مالک آباد اراک دراستان مرکزی نسبت به اختلاف مالکیتی با اداره اوقاف مقابل بیدادگستری اراک تجمع کردند.

پنجشنبه ۲۸ دی

*گروهی از جامعه علمی ژنتیک پزشکی با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان سازمان نظام پزشکی در تهران، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش فارس، تجمع این شهروندان در اعتراض به رأی اخیر شورای عالی پزشکی صورت گرفته است. شورای عالی نظام پزشکی در پایان شهریور سال ۱۴۰۲ در اقدام عجیب و غریب به ۵ سال قبل عقبگرد کرد و تعداد زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاههای مادر مانند تهران، اصفهان، مشهد، تربیت مدرس را از گرفتن شماره نظام محروم کرده است.

آدینه ۲۹ دی

*شهروندان ریمدان در اعتراض به تیراندازی نیروهای نظامی به سمت سوختبران که یک سوختبر بلوچ مجروح شد مقابل پاسگاه مرزبانی ریمدان تجمع کردند. به گزارش حال وش، هویت سوختبر مجروح: «الله بخش کلمتی» فرزند واحد ساکن بخش ریمدان احراز شده است.

اهالی ریمدان اعلام کردند که در صورت تکرار تیراندازی، بازارچه مرزی ریمدان (۲۵۰) را مسدود خواهند کرد و اجازه صادرات و واردات را نخواهند داد.

شنبه ۳۰ دی

*شماری از مشتریان خودرو پژو پارس مقابل ساختمان وزارت صنعت،معدن، تجارت در تهران تجمع کردند. مشتریان به دلیل عدم پاسخگویی نهادهای مربوطه و شایعات مبنی بر افزایش قیمت خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

*کارگران کاغذ‌سازی دیبای شوشتر در اعتراض به تعطیلی شرکت، مقابل فرمانداری تجمع کردند و شعار «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» سر ‌دادند. به گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، شرکت صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر کاغذسازی کارون با بیش ۵۰۰ نفر نیروی بومی شهرستانهای شوشتر و گتوند تعطیل شد.

*کارگران شرکتی برق منطقه ‌ای غرب کشور در کردستان، کرمانشاه و ایلام، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل دفتر برق منطقه‌ای دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، نماینده کارگران شرکتی برق منطقه‌ای غرب ایران به نابرابری شدید در حقوق و مزایای کارگران شرکتی و رسمی در کردستان، کرمانشاه و ایلام اعتراض کرد.

منبع: نبرد خلق شماره ۴۷۲، یکشنبه یکم بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱ ژانویه ۲۰۲۴

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول