چالشهای معلمان (مهر ۱۴۰۲)

فرنگیس بایقره

 

۵ اکتبر (۱۳مهر) روز جهانی معلم خجسته باد

 

پیام تبریک هاشم خواستار، معلم زندانی به نرگس محمدی

صدیقه مالکی ‌فرد، همسر هاشم خواستار، زندانی سیاسی محبوس در زندان وکیل‌ آباد مشهد با انتشار پیامی به مناسبت اهدای جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی نوشت: «آقای خواستار که در طی پنج سال گذشته به جرم آزادیخواهی در زندان وکیل ‌آباد مشهد محبوس بوده و در این مدت حتی یک روز به مرخصی نیامده و محروم از ملاقات حضوری هستند، وقتی در تماس تلفنی هفتگی خبر اهدای جایزه صلح نوبل به خانم نرگس محمدی را شنیدند، و خواستند پیام تبریکی به ایشان و ملت ایران بگویند، رئیس بند تلفن را قطع کرد!
رفتم اعتراض کردم، گفتند؛ تلفن فقط برای احوالپرسی اعضای خانواده است، نه برای تبلیغات! قرار شد من متنی از طرف ایشان بنویسم که نمی دانم درباره این بانوی بزرگ چه بنویسم که سخن و صدای همسرم در زندان باشد، ولی می دانم که آقای خواستار از سالیان دور خانم محمدی را به واسطه مبارزات بی ‌امان ایشان برای عدالت و آزادی می ‌ستودند، و با تمام وجود به ایشان ادای احترام می ‌کردند، و با اینکه خود ایشان در طی نیم ‌قرن گذشته با شاه و شیخ در مبارزات بی‌ امان بودند، ولی وقتی نام «نرگس بانو» به میان می ‌آمد، با تمام وجود ایشان را تحسین و تجلیل می ‌کردند، و این بانوی سرافراز را الگوی عالی «زن، زندگی، آزادی» می‌ دانستند.
بنابراین، من به نمایندگی از طرف همسر پرافتخارم که در طی پنج سال گذشته بدون حتی یک روز مرخصی در زندان رژیم هستند، اهدای جایزه صلح نوبل را به خانم نرگس محمدی و به ملت قهرمان ایران شادباش می‌ گویم، و امیدوارم این «قدردانی جهانی» از این بانوی بزرگ و بزرگوار، با آزادی ایران از استبداد دینی تکمیل و گواراتر گردد.

 

جعفر ابراهیمی به بازخرید خدمت محکوم شد

جعفر ابراهیمی، فعال صنفی معلمان محبوس در زندان قزلحصار کرج، با رای هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری اداره کل آموزش پرورش استان تهران به بازخرید خدمت محکوم شد.

عرفان کرم ویسی، وکیل مدافع آقای ابراهیمی ضمن اعلام این خبر نوشت: «در ادامه فشارها بر موکلم جعفر ابراهیمی رای هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری اداره کل آموزش پرورش استان تهران مبنی بر بازخرید خدمت ایشان پس از ٢٣ سال سابقه کار صادر و ابلاغ گردید که مبنای رای نیز شرکت در تحصن غیر قانونی عنوان شده است.»

دهم اردیبهشت سال پیش، جعفر ابراهیمی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

وی اوایل آبان ماه سال ۱۴۰۱، در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام اجتماع و تبانی به چهار سال و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس و همچنین از بابت مجازات تکمیلی به دو سال محرومیت از فعالیت و عضویت در گروهها و منع خروج از کشور محکوم شد. جعفر ابراهیمی، معلم، عضو کانون صنفی معلمان تهران و بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، پیش از این نیز به دلیل فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

 

چهار تن از اعضای کانون صنفی معلمان بوشهر به حبس محکوم شدند

محسن عمرانی، محمود ملاکی، اصغر حاجب و عبدالرضا امانی فر از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر مجموعا به چهار سال و هشت ماه حبس و مجازاتهای تکمیلی محکوم شدند.

بر اساس حکمی که اخیرا توسط مرجع قضایی صادر و به این افراد ابلاغ شده است، آقای محمود ملاکی و محسن عمرانی هر یک به دو سال حبس تعزیری، مصادره اموال توقیفی به نفع دولت و سه سال ممنوعیت فعالیت آموزشی در محیط های علمی محکوم شدند. همچنین آقایان عبدالرضا امانی فر و اصغر حاجب نیز هر یک به چهار ماه حبس تعزیری و مصادره اموال توقیفی به نفع دولت محکوم شدند. این پرونده در پی اعتراض سراسری معلمان شاغل و بازنشسته سراسر کشور در سال گذشته،  برای این فعال صنفی معلمان گشوده شد.

محمود ملاکی، عبدالرضا امانی‌ فر، اصغر حاجب و محسن عمرانی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در بوشهر بازداشت شدند.

 

غلامرضا غلامی کندازی و ایرج رهنما در شیراز بازداشت شدند

روز پنجشنبه ۱۳ مهر امسال، غلامرضا غلامی کندازی و ایرج رهنما، فعالان صنفی معلمان استان فارس، همزمان با روز جهانی معلم توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. این فعالان صنفی معلمان همزمان با روز جهانی معلم در حالی که برای پیگیری برگزاری مجمع عمومی سالانه این تشکل صنفی به ساختمان فرمانداری شیراز مراجعه کرده بودند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.  غلامرضا غلامی کندازی و ایرج رهنما، فعالان صنفی معلمان استان فارس پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود، سابقه بازداشت و محکومیت را داشته اند.

 

هشتم اکتبر (۱۶ مهر) روز جهانی کودک
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، این روز را به کودکانِ بدون کودکی، کودکان بدون آرزو، کودکان کار و خیابان شادباش گفت. به امید جهانی بدون کارِ کودک و کودک کار و جهانی بدون جنگ که کودکان قربانیان اصلی آن هستند. یونیسف اعلام داشته که فقط با اختصاص پنج دلار برای هر کودک می ‌توان جان ۹۰ درصد از کودکانی را که سالانه می ‌میرند، نجات داد و برای بهبود چشمگیر زندگی کودکان جهان سوم، کافی است که فقط مبلغ ۶ هفته بودجه تسلیحاتی جهان هزینه شود.

 

قتل مراد مسعودنیا، معلم بلوچ

شامگاه پنجشنبه ۲۰ مهر، بر اثر تیراندازی افراد مسلح ناشناس در شهر نیکشهر یک معلم بلوچ با اصابت گلوله جان خود را از دست داد. هویت این معلم بلوچ، «مراد مسعودنیا» فرزند اشرف متاهل و‌ دارای فرزند اهل و ساکن روستای نیکو جهان از توابع بخش مرکزی شهرستان نیکشهر توسط حال وش احراز شده است.

طبق گزارش سالانه حال وش در سال ۱۴۰۱، ۲۴۳ شهروند بلوچ‌ با تیراندازی مستقیم توسط نیروهای نظامی و افراد مسلح ناشناس که وابسته به دستگاههای نظامی هستند کشته شده اند.

 

کمبود ۲۶۰ هزار معلم و ۵۰ هزار نیروی سرایدار در مدارس کشور

آخوند احمدحسین فلاحی، سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس دوشنبه ۲۴ مهر گفت: الان برای ما کلاس بدون معلم و آموزش بی‌کیفیت پذیرفته نیست و حتماً باید مدارس دولتی را با تأمین معلم تقویت کنیم. او درباره وضعیت تأمین نیروی آموزشی و کمبود معلم با توجه به شکایات بسیار از سوی خانواده ‌ها و مدارس گفت: کمبود معلمان در طول زمان انباشته شده و خبرهای روز وزارتخانه حاکی از کمبود ۲۶۰ هزار معلم است.

 

بازداشت یک معلم بلوچ توسط نیروهای امنیتی در فنوج

بامداد سه ‌شنبه ۲۵ مهر، مسعود زبردستی دبیر دبیرستان رجایی شهر فنوج و از اساتید سابق دانشگاه علوم دریانوردی چابهار، توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است. نیروهای امنیتی لباس شخصی با سه دستگاه خودرو به منزل این معلم در شهرستان فنوج یورش برده و او را بازداشت کرده‌اند. از دلایل این بازداشت و مکان نگهداری مسعود زبردستی اطلاعی در دست نیست.

 

اسماعیل عبدی از زندان کچویی کرج به بیمارستان اعزام شد

روز چهارشنبه ۲۶ مهر، اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان، جهت انجام آزمایش از زندان کچویی کرج به بیمارستان خارج از زندان اعزام شد.

اسماعیل عبدی در تیر ۱۳۹۴ زمانی که برای پیگیری علت ممنوع الخروج بودن خود به دادسرای اوین مراجعه کرده بود پس از ساعتها بازجویی، بازداشت شد. وی پس از گذشت شش ماه از بازداشت توسط شعبه ۱۵ بیدادگاه به اتهام تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به شش سال حبس که پنج سال از آن قابل اجرا بود، محکوم شد.

رامین صفرنیا، وکیل آقای عبدی در خصوص آخرین وضعیت پرونده این فعال صنفی معلمان گفته بود:‌ باوجود گذشت بیش از هشت ماه از پذیرش درخواست اعاده دادرسی آقای عبدی در شعبه نهم دیوان عالی کشور، اصل پرونده به شعبه ۲۹ دادگاه انقلابارجاع  داده نشده است.

 

یورش مامور لباس شخصی به منزل کوکب بداغی

روز یکشنبه ۳۰ مهر، مامور لباس شخصی به منزل کوکب بداغی، معلم و فعال صنفی شهرستان ایذه، یورش برده و وسائل شخصی و الکترونیکی او را غارت کردند.
دانش آموزان کلاس خانم بداغی در دبیرستان کوثر توسط یکی از معاونان تفتیش بدنی شدند و آنها را تهدید کردند که از اتفاق پیش آمده صحبتی نکنند و در صورت رسانه ای شدن موضوع دانش آموزان را تهدید به برخورد شدید کردند.

کوکب بداغی پگاه، دبیر تربیت بدنی مقطع دبیرستان مدارس شهرستان ایذه از توابع استان خوزستان، پیش از نیز به دلیل فعالیت های خود سابقه احضار و تشکیل پرونده را دارد.

 

تجمع خانواده دانش آموزان در تهران

روز چهارشنبه ۵ مهر، شماری از خانواده های دانش آموزان مدرسه دخترانه فرزانگان یک مقابل ساختمان آموزش و پرورش منطقه ۶ تهران، دست به تجمع زدند.

تجمع این شهروندان در اعتراض به اقدامات مدیریت جدید این مدرسه، صورت گرفته است. مدیریت جدید مدرسه معلمانی که دانش‌ آموزان با آنها ارتباط خوبی داشتند کنار گذاشته، با معلمان مردی که در این مدرسه تدریس می‌ کردند نیز قطع همکاری کرده‌ است.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی در اهواز

روز چهارشنبه ۱۲ مهر، شماری از مربیان پیش دبستانی خوزستان، مقابل ساختمان استانداری در اهواز، دست به تجمع زدند. با وجود کمبود شدید معلم و نیروی آموزشی در استان خوزستان، مسئولان مربوطه حاضر نیستند از مربیانی که دارای چندین سال سابقه تدریس هستند استفاده کنند.

این مربیان پیش دبستانی که تعداد زیادی از آنها از نیروهای شهرستان ایذه و از مربیان بعد از سال ۱۳۹۱ هستند، خواهان تبدیل وضعیت خود هستند.

 

تجمع معلمان مالک اراضی حصارسرخ شاندیز

دوشنبه ۲۴ مهر، معلمان تبادکان، مالکان اراضی حصارسرخ شاندیز، پلاک ۸۹ اصلی. بخش ۶ مشهد تجمع کردند و با طرح موضوعاتی که شائبه فساد و مداخله دستهایی پنهان در دستگاه قضا دارد بر ادامه پیگیریها تا رفع ابهام و حل مساله تاکید کردند و منتظر بازخورد دستور رئیس دادگستری هستند.

 

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، امتداد، رکنا، حال وش، فارس)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۶۹، دوشنبه یکم آبان ۱۴۰۲ - ۲۳ اکتبر ۲۰۲۳

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول