جنبش رنگین کمان بیشماران (مهر ۱۴۰۲)

 گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

اکثریت مردم ایران که در فقر و فلاکت زندگی می کنند، هر روز شاهد فاجعه جدیدی می شوند. در ماه گذشته نبود شیر خشک، فشار طاقت فرسایی را بر خانواده هایی که کودکان شیرخوار دارند وارد کرد. رسانه های حکومتی چند خبر پیرامون این فاجعه منتشر کردند.

روزنامه خبر جنوب در روز دوشنبه 17 مهر  خبر داد که «پای چند آقازاده بی رحم بر حلقوم نوزادان» است. همه می دانند که این آقازاده های بی رحم، فرزندان افراد تاثیر گذار حکومت به خصوص در سپاه پاسداران هستند.

در ماه گذشته در زاهدان شاهد خیزشهای توده ای روزهای جمعه به خصوص در سالگرد «جمعه خونین» بودیم.

نیروهای کار در ماه مهر 221 روز دست به حرکت اعتراضی زدند که مهمنرین آن جنبش سراسری بازنشستگان و حرکتهای اعتراضی کارگران صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بود. کوتاه شده گزارش این حرکتها را در زیر خواهید خواند. حرکتهای اعتراضی معلمان و دانشجویان جداگانه در همین شماره ماهانه نبرد خلق پوشش داده می شود. 

جنبش سراسری بازنشستگان

دوشنبه ۳ مهر

*تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای کرمانشاه، رشت، اردبیل، خرم آباد، اهواز، شیراز، اصفهان، اراک، زنجان، سنندج، زاهدان، همدان، بندرعباس و تهران.

به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان معترض خواستار اجرای کامل آئین‌ نامه پرسنلی و استخدامی سال ۸۹ و رفع مشکلات بیمه درمانی خود هستند.

*شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان مقابل ساختمان این شرکت در اهواز دست به تجمع زدند. بازنشستگان معترض خواستار ترمیم مستمری ماهانه، برخورداری از درمان رایگان و خدمات رفاهی مکفی و اجرای باقیمانده همسان سازی حقوق و پرداخت معوقه‌ی آن از سال ۹۹ تاکنون هستند. اجرای باقیمانده همسانسازی حقوق و پرداخت معوقه‌ ی آن از سال ۹۹ تاکنون، از دیگر مطالبات بازنشستگان معترض است.

*جمعی از بازنشستگان شرکت نفت مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی در تهران تجمع برگزار کردند.  عکس 1

سه شنبه ۴ مهر

*شماری از بازنشستگان کشوری، با در دست داشتن پلاکاردها و سردادن شعارهای اعتراضی، مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی کشوری شهرهای سنندج، قم، کرمانشاه، ایلام، قزوین، اهواز و همدان تجمع برگزار کردند.

چهارشنبه ۵ مهر

*جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، کرخه و هفت تپه مقابل ساختمان فرمانداری شوش و دفتر مجلس نشین این شهر دست به تجمع زدند.

شنبه ۸ مهر

*شماری از کارکنان رسمی، شرکتی و بازنشستگان مخابرات استان آذربایجان شرقی در محوطه ساختمان مرکزی مخابرات استان واقع در تبریز، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

یکشنبه ۹ مهر

*بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل ساختمان ادارات تامین اجتماعی شهرهای کرمانشاه، شوش و اهواز دست به تجمع زدند.

 

*بازنشستگان صنایع فولاد به صورت جداگانه مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد شهرهای اصفهان و قائمشهر، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

دوشنبه ۱۰ مهر 

*تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای کرمانشاه، اهواز، اصفهان، ساری، خرم آباد، اردبیل، شیراز، تهران، رشت، ارومیه، زنجان، اراک و سنندج.

*جمعی از پرسنل بازنشسته دانشگاه آزاد تهران مقابل ساختمان این دانشگاه دست به تجمع زدند.

سه شنبه ۱۱ مهر

شماری از بازنشستگان کشوری، با در دست داشتن پلاکاردهایی با محتوای اعتراضی، مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کشوری در اهواز تجمع برگزار کردند.

یکشنبه ۱۶ مهر

*جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل ساختمان ادارات تامین اجتماعی شهرهای اراک، کرمانشاه، اهواز و شوش تجمع اعتراضی برگزار کردند.

*شماری از بازنشستگان فولاد تهران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد کشور دست به تجمع زدند.

دوشنبه ۱۷ مهر

تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای اهواز، کرمانشاه، ساری، تهران، خرم آباد، اردبیل، اصفهان، ایلام، سنندج، اراک، ارومیه، رشت، زنجان، زاهدان و بندرعباس.

سه شنبه ۱۸ مهر

تجمع بازنشستگان کشوری در شهرهای سنندج، قزوین، همدان، شیراز، کرمانشاه و اهواز.

چهارشنبه ۱۹ مهر

*شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی در اهواز دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۲۳ مهر

*جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل ساختمان ادارات تامین اجتماعی شهرهای اراک، کرمانشاه، اهواز، دزفول، مشهد و شوش تجمع اعتراضی برگزار کردند.

*بازنشستگان فولاد در شهرهای رودبار (گیلان) و اصفهان دست به تجمع اعتراضی زدند.

دوشنبه ۲۴ مهر

*تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای اهواز، اراک، خرم آباد، اردبیل، ایلام، زاهدان، زنجان، ارومیه، رشت، اصفهان، کرمانشاه، شیراز، سنندج، کرمان، ساری، تهران، تبریز، همدان، بندرعباس و دزفول. معترضان در تهران پاسدار «مجید سلطانی»، مدیرعامل فاسد شرکت مخابرات کشور، و «عیسی زارع پور»، وزیر فاسد «ارتباطات»، را خیانتکار نامیدند.

*شماری از بازنشستگان صدا و سیما در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل مسجد بلال صدا و سیما واقع در تهران تجمع برگزار کردند.

سه شنبه ۲۵ مهر

*شماری از بازنشستگان کشوری با در دست داشتن پلاکاردها و سردادن شعارهای اعتراضی، مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی کشوری شهرهای سنندج، کرمانشاه و اهواز تجمع برگزار کردند.

شنبه ۲۹ مهر

جمعی از بازنشستگان بانک صادرات، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان سپهر واقع در تهران، دست به تجمع زدند.

*شماری از کارکنان و بازنشستگان بانک ملت، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان مرکزی این بانک در تهران دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۳۰ مهر

*جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل ساختمان ادارات تامین اجتماعی شهرهای اراک، کرمانشاه، اهواز، دزفول و شوش تجمع اعتراضی برگزار کردند.

*جمعی از بازنشستگان فولاد، مقابل دفتر کانون بازنشستگان رودبار در گیلان و ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد در اهواز، تهران و اصفهان دست به تجمع اعتراضی زدند.

حرکتهای اعتراضی کارگران نفت و گاز و پتروشیمی

دوشنبه ۳ مهر

*جمعی از نیروهای اخراجی حراست شرکت نفت و گاز گچساران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود مقابل دفتر این شرکت دست به تجمع و تحصن زدند. به گزارش هرانا، ابن تجمع در اعتراض به هفت سال بلاتکلیفی این نیروها صورت گرفته است.

به گفته یکی از این نیروها؛ مجوز به کارگیری و استخدام آنها یک سال پیش صادر شده است، اما تاکنون هیچ عکس‌ العملی از شرکت نفت دیده نشده است.

*کارکنان سابق شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس مقابل این شرکت دست به تجمع زدند. به گزارش بی بی سی، گفته شده این تجمع در اعتراض به اخراج آنها و استخدام افرادی غیر بومی تشکیل شده است. در ویدیوهای منتشر شده ماموری دیده می ‌شود که به معترضان توضیح می‌ دهد این تجمع غیرقانونی است. همچنین در یکی از ویدیوها شنیده می‌ شود که یکی از کارگران عرب خوزستانی می ‌گوید: «با ما چه کار می ‌خواهید بکنید؟ حداقل ما را هم ایرانی در نظر بگیرید».

*کارگران  شرکتهای فلات قاره ایران برای اعتراض به تعیین سقف حقوق برای اعتراض به تعیین سقف حقوق دست به تجمع در سکوهای بهرگانسر، فروزان، رسالت، ابوذر و جزیره‌ ‌خارک زدند و خواستار حذف کامل سقف‌ حقوق و پرداخت دستمزد طبق قوانین استخدامی شدند.

یکشنبه ۹ مهر

*جمعی از کارکنان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب مقابل ساختمان مدیریت این شرکت در اهواز تجمع برگزار کردند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این تجمع در اعتراض به عدم پرداخت کامل پاداش سنوات بازنشستگی و سایر مطالبات این شهروندان صورت گرفت.

چهارشنبه ۱۲ مهر

*شماری از کارکنان پتروشیمی آبادان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل این شرکت، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارکنان در این تجمع با اعتراض به عقب افتادن حقوق این ماه خود، خواهان اصلاح طرح طبقه‌ بندی مشاغل و تبدیل وضعیت کارکنان از ایثارگری به رسمی شدند.

*جمعی از کارگران پتروشیمی رازی در بندر خمینی از انجام فعالیتهای خود امتناع کرده و برای ششمین روز متوالی دست به اعتصاب زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، در حالی اعتصاب کارگران پیمانی پتروشیمی رازی وارد ششمین روز خود شده که مسئولان شرکت نه تنها به خواسته کارگران اعتصابی توجهی نکرده ‌اند بلکه از شیوه‌ های گوناگون برای اعمال فشار به کارگران استفاده می‌کنند.

شنبه ۱۵ مهر

*کارگران پتروشیمی هگمتانه برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و عدم پرداخت 6 ماه حقوق دست به تجمع مقابل استانداری همدان زدند. به گزارش ایلنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان ضمن تایید تجمع کارگران پتروشیمی هگمتانه، گفت: مدیران شرکت پتروشیمی هگمتانه هیچ عزمی برای راه ‌اندازی این کارخانه و اجرای واحد ندارند.

یکشنبه ۱۶ مهر

*تجمع کارگران عملیاتی درشرکت بهره برداری نفت و گازمسجد سلیمان

دوشنبه ۱۷ مهر

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارکنان رسمی شرکت نفت شاغل در منطقه خارگ برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در محل کار خود دست به تجمع زدند. همزمان کارگران مناطق عملیاتی صنعت نفت درسکوهای ابوذر منطقه خارک  و فروزان شرکت نفت فلات قاره دست به تجمع زدند.

آدینه 21 مهر

*کارگران ارکان ثالث پالایشگاه نفت آبادان با دردست داشتن پلاکاردهایی در مصلی نماز جمعه آبادان تجمع کردند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث)، مطالبه اصلی کارگران ارکان ثالث، حذف شرکتهای پیمانکاری تامین نیروی انسانی است که بارها در مناسبتهای مختلف این مطالبه را اعلام کرده اند.

مطالبه دیگر همکاران ارکان ثالث ما اجرای طرح دقیق طرح طبقه بندی مشاغل و محاسبه آن از ابتدای سال ۱۴۰۲ است که با این کار مبلغی به دستمزدها اضافه می شود. اما انجام این مطالبه در پیچ و خمهای اداری گیر کرده است.

دوشنبه ۲۴ مهر

*شماری از کارکنان رسمی وزارت نفت شاغل در میدانهای نفتی فروزان، بهرگانسر و ابوذر متعلق به شرکت نفت فلات قاره ایران واقع در استان بوشهر، در محل کار خود دست به تجمعات اعتراضی زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران،«حذف کامل سقف‌ حقوق، حذف محدودیت حق‌ سنوات بازنشستگی و عودت کسورات مازاد مالیات» از جمله مطالبات این کارگران است.

شنبه ۲۹ مهر

*جمعی از کارکنان قراردادی شرکت مناطق نفت خیز جنوب، با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان این شرکت واقع در اهواز، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران قراردادی شرکت نفت خواهان مشابه ‌سازی کامل نظام حقوق و دستمزد کارکنان قرارداد موقت و اجرای کامل مصوبه‌ی دی‌ماه ۱۴۰۰ شورای اداری و استخدامی صنعت نفت هستند.

یکشنبه ۳۰ مهر

*جمعی از کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، برای هشتمین روز متوالی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، مطالبات کارگران معترض؛ حذف کامل سقف‌ حقوق و حذف محدودیت حق‌ سنوات بازنشستگی است.

*جمعی از کارکنان رسمی وزارت نفت شاغل در دو منطقه عملیاتی جزیره سیری و جزیره خارگ واقع در استانهای بوشهر و هرمزگان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به تجمع زدند. «حذف کامل سقف‌ حقوق، حذف محدودیت حق‌ سنوات بازنشستگی و عودت کسورات مازاد مالیات» از جمله مطالبات این کارگران است.

 برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی

شنبه یکم مهر

*شماری از کارکنان آبفا شوش با تجمع در این اداره خواستار پرداخت حقوقهای معوقه خود شدند. به گزارش ایلنا، برخی از پرسنل بین ۶ تا ۱۰ ماه حقوق معوقه دارند و علاوه بر آن اختلاف زیاد حقوق‌ بین پرسنل وجود دارد. معترضان گفتند: برخی از پرسنل چندین سال بیمه پرداخت نشده دارند چرا که در گذشته زیر نظر پیمانکار بودند و پیمانکار نیز بیمه آنها را پرداخت نکرد و در حال حاضر مدتها پیگیر این موضوع هستند. مشکلات مالی در بین برخی پرسنل باعث بروز مشکلات خانوادگی شده که اگر به این موضوع رسیدگی نشود آسیبهای اجتماعی در بین خانواده‌ ها را در پی خواهد داشت.

*کارگران کارخانه سیمان ارومیه با مطالبه افزایش دستمزد دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند. به گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، معترضان گفتند؛ درحالی که مدیران کارخانه بیش از ۶۰ میلیون حقوق دریافتی دارند، کارگران با حقوق ۱۲ میلیون تومانی نمی ‌توانند امرار معاش کنند. این در حالی است که کارگران پیمانی تا ۲۵ سال سابقه کار تنها ۷ میلیون حقوق دریافت می ‌کنند.

*جمعی از کارگران شهرداری یاسوج در یکی از خیابانهای این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش عصردنا، به گفته این کارگران، از خرداد ماه تاکنون، حقوق معوقه و بیمه آنها پرداخت نشده است. آنها به وضعیت بد معیشتی خود اعتراض داشته و با برگزاری این تجمع خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.کارگران شهرداری یاسوج پیشتر در تاریخ ۲۵ شهریور نیز در مقابل ساختمان استانداری کهگیلویه و بویراحمد واقع در یاسوج دست به تجمع زده بودند.

دوشنبه ۳ مهر

*کارگران آزادراه زنجان - تبریزکه به دنبال الکترونیکی شدن عوارضی از کار اخراج شدند دست به تجمع مقابل استانداری زنجان زدند و خواهان پایان دادن به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی خود شدند.

*جمعی از کارگران ابنیه فنی ناحیه درود از ایستگاه بافق تا زرند مقابل ساختمان استانداری کرمان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، به نقل از یکی از کارگران آمده است؛ پرداخت مطالبات سنواتی حدود سیصد و پنجاه کارگر از سال ۱۳۹۲ به تاخیر افتاده و درخواست این کارگران، تسریع در اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل است. وی در ادامه بیان داشت؛ کارگران چندین سال است مطالبات عرفی و مناسبتی خود را طبق بخشنامه مدیریت راه‌ آهن به کارگران این ناحیه ریلی دریافت نکرده‌ اند.

*تجمع مردم شهرکرد در اعتراض به واگذاری مدرسه فارابی برای ایجاد کمپ ترک اعتیاد در اشتفتک این شهر.

*تجمع دامداران مجتمع دامگستر مقابل سازمان بازرسی کل کشور در اعتراض به تخریب‌ غیرقانونی دامداریها و مانع تراشی در مسیر تولید شیر و گوشت. به گزارش ایلنا، مجتمع دامگستر فشافویه، بزرگ‌ ترین مجتمع گاو شیری کشور از دهه 60 با هدف انتقال دامداریهای سطح شهر تهران، راه ‌اندازی و به مرور از منطقه ‌ای متروکه تبدیل به بزرگ ‌ترین مجتمع دامپروری کشور شد که نقش زیادی در تامین شیر و گوشت مورد نیاز دارد. اما طی یکی دو سال اخیر، برخی نهادها به موضوع دامگستر فشافویه حساس شده و در چند نوبت تعدادی از واحدهای دامداری این مجموعه را تخریب نمودند.

*شماری از کارگران یک شرکت پیمانکاری در منطقه ویژه اقتصادی خمینی واقع در استان خوزستان، در اعتراض به مطالبات معوقه خود، مقابل سایت یک منطقه ویژه اقتصادی تجمع برگزار کردند. به گزارش ایلنا، کارگران حاضر در این تجمع می گویند: «وضعیت به وجود آمده در حالی ‌ست که جدا از تاخیر شش ماهه در پرداخت حقوق، عیدی و سنوات چند سال گذشته به همراه حدود ۴ ماه حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی واریز نشده و از قرار معلوم پیمانکار نیز پروژه را به همراه ما کارگران رها کرده است

سه شنبه ۴ مهر

*کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان بابرپایی تجمع مقابل استانداری کرمان و در محل کار به اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت حق سنوات، اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و وعده های توخالی مسئولان ادامه دادند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض ابنبه فنی راه ‌آهن درود گفت: به نظر می ‌رسد مسئولان استان کرمان بعد از گذشت چند روز از آغاز اعتراض کارگران ابنیه فنی درود، هنوز پیگیر مطالبات کارگران نیستند.

وی افزود:مهم ‌ترین خواسته کارگران پرداخت معوقات سنواتی ده سال گذشته، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و تضمین امنیت شغلی کارگران است.

*کارگران شهرداری برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه و سایر مطالبات شان توسط شرکتهای پیمانکاری دست به تجمع مقابل شهرداری این شهردر استان سیستان و بلوچستان زدند.

*کارگران واحد لوله مسی کارخانجات مهر اصل تبریز در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولان به مطالبات خود فعالیتهای شغلی را متوقف کرده و دست به اعتصاب زدند.

چهارشنبه ۵ مهر

شماری از کارگران کارخانه فولاد خزر واقع در شهرک صنعتی رشت در محوطه این کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران در این خصوص گفت: «از ابتدای شهریورماه سال جاری تولید در این واحد تولید کننده انواع شمشهای فولادی به بهانه مشکلات مالی متوقف شده و حدود ۴۰۰ کارگر این کارخانه وضعیت شغلی بلاتکلیفی دارند. وی در ادامه افزود: «یک ماه است که حقوق و بیمه کارگران به همراه برخی مزایای حقوقی توسط کارفرما پرداخته نشده اما نگرانی بیشتر کارگران نداشتن امنیت شغلی و وضعیت بلاتکلیف آنها در کارخانه است

*کارگران شاغل در کارخانه شستشوی طلای قلقله واقع در محدوده روستای «مازواره» سقز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه خود  دست به اعتصاب زدند. به گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، پرسنل این کارخانه که در خط استحصال طلای معدن قلقه کار می‌کنند، حقوق سه ماه گذشته خود را تاکنون دریافت نکرده ‌اند.

پنجشنبه 6 مهر

*کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن قم در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود اعتصاب کردند.

یکشنبه ۹ مهر

*کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن لرستان و زاگرس (شرکت تراورس) برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست از کارکشیدند.

*اهالی عنافجه در شمال اهواز برای اعتراض به جمع آوری پل ارتباطی این دهستان به شهر ملاثانی و جابجایی با قایق دست به تجمع زدند و اجازه ندادند که فرزندان آنها با قایق به مدرسه بروند و معلمان به این دهستان وارد شوند.

دهستان عنافچه با داشتن 42 روستا و جمعیت 15 هزار نفر از توابع شهرستان باوی و در 31 كيلومترى شهر اهواز واقع است. بین این دهستان و شهرستان باوی رودخانه کارون عبور می‌کند که مردم این منطقه برای تردد به شهرستان باوی و انجام امورات زندگی خود نیاز به احداث پل دارند.

دوشنبه ۱۰ مهر

*شماری از مالکان اراضی حصار سرخ شاندیز با تجمع مقابل ساختمان کل بیدادگستری استان خراسان رضوی واقع در مشهد، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

*کارگران شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد در این استان دست به تجمع زدند.

به گزارش کبنا، باوجود مکاتبات متعدد با دستگاههای نظارتی و نهادهای مرتبط با موضوع مراجعات حضوری، مکالمات عدیده، رایزنیهای بیش از پیش و تجمعات آنچنانی و مستمر، نه تنها گرهی از کارمان گشوده نشده بلکه روز به روز اوضاع دشوارتر می شود.

*شماری از ساکنان منطقه طرق‌ رود نطنز در استان اصفهان دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این شهروندان گفتند؛ کارگزاران برای تاسیس معدن در محدوده مناطق مسکونی، به مرور درختان منطقه را خشکانده و بخشی از محیط‌ زیست شهرستان را به بیابان تبدیل کرده‌ اند. شهروندان معترضان به مشکلات به وجود آمده در پی کمبود آب در این منطقه اعتراض دارند.

*جمعی از کشاورزان روستای گل گل پلدختر برای اعتراض به وارد کردن خسارت به اراضی شان در پی لوله گذاری شرکت گاز ایران آروین تجمع کردند. کشاورزان این روستا مورد ظلم شرکت گاز ایران آروین قرارگرفته چرا که این شرکت بدون اجازه مالکان وارد زمین های کشاورزی ما شده و به حفاری و لوله گذاری اقدام کرده به طوری که این اراضی دیگر قابل کشت نیست.

چهارشنبه ۱۲ مهر

*جمعی از مغازە داران مجتمع تجاری خورشید زریبار در شهر مریوان دست به اعتصاب زدند. به گزارش کولبرنیوز، مدیر مجتمع مذکور اقدام به پلمب یکی از مغازه های مجتمع کرد. در پی این رویداد، باقی مغازه داران در اعتراض به این اقدام  دست به اعتصاب زدند.

*تعدادی از کارگران شهرداری منطقه 4 زاهدان که با سابقه کاری 10 تا 15 ساله از ابتدای ماه جاری بلاتکلیفی شغلی و معیشتی بسرمی برند، همه روزه مقابل ساختمان شهرداری و شورای فرمایشی شهر تجمع می کنند.

*شماری از پزشکان متخصص برای اعتراض به نتایج هفتادمین دوره آزمون دانشنامه تخصصی پزشکی مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.

*شماری از شهروندان قره تپه و روستاهای همجوار در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری اردبیل دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون، «وعده وعید نمی خواهیم، ما حقمان را می خواهیم، خواستار رفع مشکلات خود شدند.

شنبه ۱۵ مهر

شماری از کارکنان شرکتی و‌ قراردادی مخابرات در یاسوج، سقز و فارس، به صورت جداگانه مقابل ساختمان محل اشتغال خود، شماری از کارکنان مخابرات در گیلان در ساختمان محل اشتغال خود و شماری دیگر مقابل ساختمان شاهد مرکز مخابرات استان تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، حقوق نیروهای رسمی و قراردادی مخابرات هنوز پرداخت نشده و حقوق نیروهای خدمات اول، که حدود ۲۵هزار نفر هستند، نصفه پرداخت شده است.

یکشنبه ۱۶ مهر

*به گزارش کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت، گروهی از افراد دارای معلولیت در شهرهای کرمانشاه، ساری، اصفهان، اهواز، اردبیل، سنندج، دیواندره، قم، ایذه، کرمان، شهرکرد، چابهار، اراک، کرج و مشهد مقابل اداره کل بهزیستی، ساختمان استانداری و شماری از این افراد مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم اجرای ماده ۲۷ قانون معلولان صورت گرفته است.

*جمعی از کارگران مشاغل سخت و زیان آور با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل سازمان تأمین اجتماعی استان گیلان واقع در رشت خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

*کارگران مخابرات روستایی سقز برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق دست به تجمع مقابل شرکت مخابرات این شهرستان دراستان کردستان زدند. تجمع کنندگان به خبرنگار ایلنا گفتند: امروز شانزدهم مهر است اما هنوز حقوق شهریور را نگرفته ‌ایم؛ در این شرایط تورمی، نمی ‌توانیم با تاخیر در پرداخت حقوق کنار بیاییم

*کارگران مخابرات استانهای البرز، ایلام، تهران، چهارمحال و بختیاری و... برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع دست به تجمع مقابل دفاتر مدیران زدند و خواهان پاسخگویی مسئولان شدند.

سه شنبه ۱۸ مهر

*جمعی از کارکنان شرکت آبفای شوشتر، دست به اعتصاب زده و در محوطه این شرکت تجمع کردند. تجمع و اعتصاب این شهروندان دلیل عدم رسیدگی به مطالبات مزدی و بیمه آنها صورت گرفته است.

*شماری از شهروندان در چابهار مقابل ساختمان اداره برق این شهرستان، دست به تجمع زدند. به گزارش حال وش، تجمع این شهروندان در اعتراض به قطعی چهار روزه برق در منطقه “مراد آباد” چابهار و ایجاد مشکلات به جود آمده برای این ساکنین در پی این واقعه صورت گرفته است.

*کارگران کارخانه رویا پلاستیک در شهرک صنعتی شماره یک سنندج دست به اعتصاب زدند.

به گزارش کولبرنیوز، بیش از صد و پنجاه کارگر در این کارخانه مشغول به کار هستند. این کارگران با بیش از دو دهه سابقه کار و دوازده ساعت کار در روز، دستمزد کمتر از حداقل مصوبه قانون کار دریافت کرده و از دریافت هرگونه مزایایی نیز محروم مانده اند.

*برای دومین روز متوالی، جمعی از متقاضیان مسکن ملی برای اعتراض به عدم تحویل مسکن مقابل اداره ‌کل راه و شهرسازی استان تجمع کردند.

 *اهالی منطقه مرادآباد چابهار برای اعتراض به قطعی چهار روزه برق دست به تجمع مقابل اداره برق این شهر در استان سیستان و بلوچستان زدند. یکی از اهالی مرادآباد به گزارشگر حال وش گفت: چهار روزه در مراد آباد چابهار برق قطع شده و دانش آموزان از درس و مشق افتادن. هر روز زنگ می زنیم میگن یه ساعت دیگه میاد درست میکنه ولی هیچ خبری نیست.

چهارشنبه 19 مهر

*تعدادی ازاهالی روستای حسن حیدر (سید سعد ) برای اعتراض به جاده ارتباطی نامناسب و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

دوشنبه ۲۴ مهر

*به گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، شماری از مالکان اراضی حصار سرخ شاندیز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان بیدادگستری کل استان خراسان رضوی واقع در مشهد دست به تجمع زدند.

سه شنبه ۲۵ مهر

گروهی از کارگران شرکت فنی ساختمانی تهران جنوب شاغل در پروژه های فاز دو صنایع پلیمر گچساران، در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معوقات مزدی خود در مقابل کارگاه این پروژه ها دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران حاضر در تجمع گفتند: از خردادماه سال جاری تاکنون برای دریافت معوقات مزدی خود با مشکل مواجه هستیم. درواقع آخرین پولی که دریافت کرده‌ایم ۸ روز از خرداد ماه به همراه ۳۰ درصد حقوق تیر ماه است که به صورت علی‌ الحساب پرداخت شده است. جدا از بحث معوقات مزدی دو ماه از حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است و در نتیجه کارگران امکان دریافت خدمات درمانی ندارند.

*تجمع فرهنگیان و خریداران خانه ‌های تعاونیهای مسکن ۳۳ گانه تهران مقابل وزارت مسکن و همزمان تجمع رانندگان طرف قرارداد با شهرداری قم در اعتراض به کاهش حقوق.

*جمعی از کشاورزان شهرستان های جیرفت و عنبرآباد مقابل سد جیرفت دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، فرود رفعتی، یکی از فعالان حوزه محیط زیست در این خصوص گفت: «بارها کشاورزان از طریق مسئولان شهری، استانی و همچنین نمایندگان مجلس پیگیر حقآبه‌ شان شده‌ اند اما تاکنون بی‌ نتیجه مانده است.

پنجشنبه ۲۷ مهر

*شماری از مالکان واحد های صنفی شهرک خودرو اراک، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان شورای این شهر، دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، به گفته منابع محلی، اعتراض این شهروندان نسبت به عدم اجرای کامل انتقال صنوف به این شهرک و قرار ندادن اسناد قانونی واحدها به مالکان آنها، صورت گرفته است.

*گروهی از والدین دانش آموزان سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد)، مقابل اداره کل آموزش‌ و پرورش خوزستان واقع در اهواز، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش عرشه آنلاین، تجمع این شهروندان در اعتراض به رای دیوان عدالت اداری مبنی بر آزمون مجدد سمپاد صورت گرفته است.

حرکتهای اعتراضی مالباختگان و حواله‌ داران

سه شنبه ۴ مهر: شماری از مالباختگان شرکتهای خودرویی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری قزوین دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۹ مهر: جمعی از حواله‌ داران خودروهای مونتاژی مقابل ساختمان اداره کل تعزیرات حکومتی وافع در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، حواله‌ داران شرکت های مونتاژی از جمله مدیران خودرو، کرمان موتور و آرین پارس موتور(لاماری) در این تجمع خواستار بازگشت وجوه اضافه دریافتی طبق قیمت های مصوبه های ۵۴۳، ۵۶۶ و ۵۹۴ شورای رقابت شدند.

تجمع کنندگان خواستار رسیدگی به گرانی قیمت خودروی لاماری برای خریداران سامانه یکپارچه و تخلفات پی در پی شرکت آرین پارس موتور شدند.

سه شنبه ۱۱ مهر: گروهی از مالباختگان شرکتهای خودرویی «ایرتویا» و «نگین خودرو»، مقابل زندان تهران بزرگ دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش بی بی سی فارسی،  چندی پیش رسانه های داخلی در خصوص آخرین وضعیت پرونده این مالباختگان اعلام کرده بودند: «اتهام متهمان این پرونده اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۷، از طریق مشارکت در قاچاق سازمان یافته تعداد ۵۴ هزار و ۳۲۳ دستگاه خودرو‌های خارجی به نام شرکتهای نگین خودرو، ایرتویا، آریتا و نگین خودرو ایرسا است که این خودرو‌های خارجی بدون رعایت تشریفات قانونی در گمرک، قاچاق و وارد شده ‌اند.»

چهارشنبه ۱۲ مهر: شماری از مالباختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین در قزوین، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان بیدادگستری این شهر، دست به تجمع زدند.مالباختگان شرکت‌ «رضایت خودرو طراوت نوین» شعار دادند: «اطلاعیه نمی ‌خواهیم، ما پولمان را می‌خواهیم» و «یا مرگ یا واریزی».

آدینه 14 مهر: برای پنجمین هفته، مالباختگان خودرویی شرکت رضایت خودروی طراوت نوین برای اعتراض به تجمع در مصلای نماز جمعه با شعار «حق الناس واجب تر از نمازه» و راهپیمایی در شهرقزوین با شعارهای «فکرنکنید یه روزه قرار ما هر روزه»، «دادبزن حق تو فریاد بزن» و.... زدند.

شنبه ۱۵ مهر: جمعی از متقاضیان خودرو شرکت سایپا مقابل ساختمان شورای رقابت در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش رکنا، این شهروندان که یکی از خودروهای سایپا را پیش خرید کردند، در این تجمع نسبت به افزایش قیمت این خودرو پیش از تحویل آن، اعتراض کردند.

سه شنبه ۱۸ مهر: گروهی از سرمایه گذاران شرکت رضایت خودرو طراوت نوین مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان تاکستان، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

چهارشنبه ۱۹ مهر: جمعی از مالباختگان شرکت آذیکو مقابل ساختمان قوه فاسد قضاییه در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند./ حواله ‌داران خودروهای مونتاژی درادامه اعتراض به گرانفروشی شرکتهای خودروساز مونتاژی مقابل دیوان عدالت اداری تجمع کردند وخواستار بازگشت مبالغ اضافه‌ دریافتی توسط این شرکتها شدند.

شنبه 22 مهر: جمعی از سهامداران بورس  برای اعتراض به عملکرد شورای رقابت  و توزیع رانت صدها هزار میلیارد تومانی از طریق لاتاری خودرو مقابل ساختمان شورا و مرکز ملی رقابت در تهران تجمع کردند.

یکشنبه ۲۳ مهر: گروهی از سهامداران پروژه نیکان صالحیه در اعتراض به عدم تحقق مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری تهران تجمع کردند./ شماری از مالباختگان صندوق جعفری پیشوا در یکی از خیابانهای ورامین دست به تجمع زدند.

منبع: نبرد خلق شماره ۴۶۹، دوشنبه یکم آبان ۱۴۰۲ - ۲۳ اکتبر ۲۰۲۳

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول