چالشهای معلمان (شهریور ۱۴۰۲) فرنگیس بایقره
سارا سیاه پور، فعال صنفی معلمان از کار برکنار شد سارا سیاه پور، فعال صنفی معلمان با حکم هیات تخلفات آموزش پرورش استان البرز از کار برکنار شد. وی به دلیل “فعالیت صنفی، شرکت در تجمعهای معلمان، شرکت و حمایت از اعتراضهای سراسری ۱۴۰۱، استفاده از استیکر بنیاگذار جمهوری اسلامی در فضای مجازی” از کار برکنار شده است. سارا سیاه پور، متولد ۱۳۵۸، مجرد، فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی و دارای شانزده سال سابقه خدمت در وزارت اموزش و پرورش، در تاریخ ۲ شهریور سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۲ شهریور همان سال، با تودیع وثیقه آزاد شد. وی پس از مدتی توسط شعبه پانزده بیدادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به پنج سال حبس و از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد. وی همچنین به عنوان مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، عضویت در احزاب، دسته جات و گروههای سیاسی و فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است. چندی پیش این حکم توسط بیدادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید و به شعبه یک اجرای احکام زندان اوین ارجاع داده شد. این فعال صنفی معلمان اواخر مرداد سال جاری جهت اجرای حکم حبس به شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد.
انفصال دائم عزیز قاسم زاده از مشاغل دولتی عزیز قاسم زاده، فعال صنفی فرهنگیان گیلان، توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات کارکنان آموزش و پرورش این استان به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم شد. این فعال صنفی هم اکنون محکومیت خود را در زندان لاکان رشت سپری می کند. بر اساس این حکم که در تاریخ ۲۹ مرداد امسال، توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات کارکنان آموزش و پرورش استان گیلان صادر و در زندان لاکان رشت به آقای قاسم زاده ابلاغ شده، وی در خصوص اتهام تبلیغ علیه نظام، به انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شده است. شرکت در تجمعهای صنفی معلمان، سردادن ترانه در تجمعهای اعتراضی و مصاحبه با شبکه های خبری خارج از ایران، از مصادیق اتهامات مطروحه علیه این شهروند عنوان شده است. وی پیشتر توسط شعبه سوم بیدادگاه انقلاب شهرستان رشت از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. حکم صادره نهایتا توسط دادگاه تجدید نظر استان گیلان به طور کامل تایید شد.
محکومیت سلیمان عبدی به حبس سلیمان عبدی، عضو انجمن صنفی معلمان سقز و زیویه، توسط بیدادگاه انقلاب سقز به هشت ماه حبس تعزیری محکوم شد. وی اخیرا از بابت پرونده ای دیگر در بیدادگاه کیفری دو این شهرستان به تحمل حبس و شلاق محکوم شده بود. سلیمان عبدی چندی پیش در پرونده ای دیگر توسط شعبه ۱۰۵ بیدادگاە کیفری دو سقز از بابت اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی” بە هشت ماە حبس و تحمل هفتاد ضربه شلاق محکوم شد. حکم حبس صادره بە ۷۲۰ ساعت تدریس بە افراد کمیتە امداد تبدیل شد و مجازات شلاق نیز بە مدت دو سال به تعلیق در آمد. سلیمان عبدی در تاریخ بیست و هشتم اسفندماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد. آقای عبدی اوایل فروردین ماه سال جاری، جهت انجام مراحل بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد. او در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۲، با پایان مراحل بازجویی در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج به زندان سقز انتقال یافت. سلیمان عبدی، معلم و عضو انجمن صنفی معلمان کردستان شاخه سقز و زیویه، پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابفه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است.
دو فعال صنفی معلمان به دادسرای بجنورد احضار شدند حسین واحدی و محمود صفدری از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی با دریافت ابلاغیه هایی جداگانه به بیدادسرای بجنورد احضار شدند. براساس احضاریه ای که در تاریخ ۱۳ شهریور توسط شعبه پنج بازپرسی بیدادسرای عمومی و انقلاب بجنورد صادر و به این افراد ابلاغ شده است، از این فعالان صنفی خواسته شده که جهت دفاع از اتهام انتسابی ظرف مدت پنج روز در این شعبه حاضر شوند. اتهام مطروحه علیه این شهروندان “تشویش اذهان عمومی” عنوان شده است. حسین واحدی و محمود صفدری از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی هستند.
ابوالفضل خوران فعال صنفی معلمان اراک احضار شد ابوالفضل خوران، فعال صنفی معلمان استان مرکزی، با دریافت ابلاغیه ای به بیدادسرای اراک احضار شد. براساس ابلاغیه ای که در تاریخ ۱۳ شهریور، توسط شعبه شش بازپرسی بیدادسرای عمومی و انقلاب اراک صادر شده است، از آقای خوران خواسته شده که ظرف مدت پنج روز جهت دفاع از اتهام انتسابی در این شعبه حاضر شود. اتهام مطروحه علیه این فعال صنفی معلمان، “فعالیت تبلیغی علیه نظام” عنوان شده است. آقای خوران به همراه شماری از شهروندان در مرداد ماه سال جاری در پی شرکت در مراسمی بر سر مزار مهرشاد شهیدی، از شهیدان جنبش سراسری ۱۴۰۱ در اراک بازداشت و پس از چندی هر کدام با تودیع وثیقه هفتصد میلیون تومانی آزاد شدند. این فعال صنفی معلمان چندی پیش توسط شعبه ۱۰۵ بیدادگاه کیفری دو اراک از بابت اتهامات “توهین به مقدسات” و “اخلال در نظم و آسایش عمومی” به شش سال حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری در مکان عمومی محکوم شد.
جعفر ابراهیمی از زندان قزلحصار به بیمارستان منتقل شد جعفر ابراهیمی، فعال صنفی معلمان و زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، در پی وخامت وضعیت جسمانی از این زندان به بیمارستان رجایی کرج منتقل شد. در تاریخ ۱۲ شهریور ماه سال جاری، جعفر ابراهیمی به همراه تعدادی از زندانیان دیگر بدون اطلاع قبلی از زندان اوین به قزلحصار منتقل شد. این زندانیان سیاسی از بدو ورود به زندان مذکور در اعتراض به جا به جایی صورت گرفته و شرایط نامناسب زندان قزلحصار کرج، دست به اعتصاب زدند. وی اوایل آبان ماه سال ۱۴۰۱، در مرحله بدوی توسط بیدادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به چهار سال و به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس و همچنین از بابت مجازات تکمیلی به دو سال محرومیت از فعالیت و عضویت در گروهها و منع خروج از کشور محکوم شده بود. نهایتا این حکم در آذرماه همان سال توسط دادگاه تجدید نظر استان تهران به طور کامل تایید شد. جعفر ابراهیمی، معلم، عضو کانون صنفی معلمان تهران و بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، پیش از این نیز به دلیل فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.
(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، کردپا، صدای معلم)
منبع: نبرد خلق شماره ۴۶۸، شنبه یکم مهر ۱۴۰۲ - ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۳
|