چالشهای معلمان (مرداد ۱۴۰۲)

فرنگیس بایقره

 

تجمع خانواده ها و دانش‌ آموزان مدرسه مولوی در تهران

والدین و دانش‌ آموزان مدرسه مولوی واقع در منطقه ۱۱ آموزش و پرورش تهران، روز یکشنبه یکم مرداد امسال، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این شهروندان، علت برگزاری تجمع اعتراضی خود را تعطیلی این مدرسه و عدم وجود مدرسه ای دیگر، نزدیک محل زندگی آنها عنوان کردند. این شهروندان اعلام کردند:"با توجه به تورم، گرانی، و از همه مهمتر دوری مسافت، مدرسه دیگری برای اینکه ما بتوانیم فرزندان را با هزینه ‌ای معمول در آن ثبت نام کنیم وجود ندارد و اداره آموزش پرورش بدون اعلام قبلی به ما، این واحد آموزشی را تعطیل کرده و فرزندان ما از حق تحصیل محروم هستند.

 

پیروز نامی، فعال صنفی معلمان به دادگاه احضار شد

پیروز نامی، فعال صنفی معلمان خوزستان با دریافت ابلاغیه ای به شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری اهواز احضار شد.

بر اساس احضاریه ای که اخیرا توسط شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری اهواز صادر و به آقای نامی ابلاغ شده است، از وی خواسته شده در تاریخ پانزدهم مرداد سال جاری، جهت دفاع از اتهامات “نشر اکاذیب در فضای مجازی، تبلیغ علیه نظام و شرکت در تجمع‌ غیر قانونی” در این شعبه حاضر شود.

بر اساس این گزارش، “احضار این فعال صنفی به مرجع قضایی مذکور در رابطه با پرونده پیشین وی صورت گرفته است. در این خصوص قرار رسیدگی در دیوان عدالت اداری صادر شده است".

آقای نامی پیشتر در تاریخ ۱ آبان ماه ۱۴۰۱، در ارتباط با اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی سرانجام در تاریخ ۱۸ آبان ماه همان سال، با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد. وی در تاریخ ۲۰ آذر ماه توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب اهواز به یک سال حبس تعزیری و دو سال منع فعالیت صنفی و منع خروج از کشور محکوم شد.

 

سارا سیاه پور، فعال صنفی معلمان احضار شد

سارا سیاه پور، فعال صنفی معلمان، به هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان استان البرز احضار شد. خانم سیاه پور جهت اخذ آخرین دفاع به هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان استان البرز احضار شده است.

در این گزارش، “تشویق دانش آموزان دبستان پسرانه «سید احمدخمینی» کرج به بی حجابی” از دلایل احضار این معلم عنوان شده است.

خانم سیاه پور در تاریخ ۲ شهریورماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۲ شهریور ماه همان سال، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

وی پس از مدتی توسط شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به پنج سال حبس و از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد. وی همچنین به‌ عنوان مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، عضویت در احزاب، دسته‌ جات و گروههای سیاسی و فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است. چندی پیش این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید و به شعبه یک اجرای احکام زندان اوین ارجاع داده شد.

 

ابوالفضل خوران، فعال صنفی معلمان احضار شد

ابوالفضل خوران، فعال صنفی معلمان استان مرکزی، به هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان این استان احضار شد. تاکنون از دلایل احضار این فعال صنفی اطلاعی حاصل نشده است. در این گزارش آمده است، آقای خوران در بهمن ماه ۱۳۹۸ نیز توسط هیات تخلفات اداری استان مرکزی به شش ماه کسر حقوق محکوم شده بود.

 

محسن عمرانی به دادسرای عمومی و انقلاب بوشهر احضار شد

محسن عمرانی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر با دریافت احضاریه ای جهت اخذ آخرین دفاع به شعبه هفتم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر احضار شد. محسن عمرانی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر احضار شد.

بر اساس احضاریه ای که در تاریخ سی و یکم تیر ماه، توسط شعبه هفتم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بوشهر صادر و به آقای عمرانی ابلاغ شده است، از وی خواسته شده تا ظرف مدت پنج روز از زمان ابلاغ، جهت اخذ آخرین دفاع در خصوص اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی” در این شعبه حاضر شود.

سیزدهم اردیبهشت ماه سال جاری، محسن عمرانی به صورت موقت از زندان بوشهر آزاد شد. وی پیشتر توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شده بود.

کیفرخواست محسن عمرانی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر با اتهام “تبلیغ علیه نظام” صادر و پرونده وی جهت رسیدگی و تعیین شعبه دادگاه، به دادسرا ارجاع داده شد.

 

بلاتکلیفی اسماعیل عبدی در زندان کچویی کرج

اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان تهران، باوجود گذشت بیش از هشت ماه از نقض حکم صادره در شعبه نهم دیوان عالی کشور، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان کچویی کرج بسر می برد.

در تاریخ بیست و پنجم آبان ماه ۱۴۰۱، شعبه نهم دیوان‌ عالی کشور، حکم صادره علیه اسماعیل عبدی را نقض و پرونده را به شعبه هم عرض دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده بود

اخیر رامین صفرنیا، وکیل آقای عبدی در مصاحبه با رسانه های حکومتی در خصوص آخرین وضعیت پرونده موکل خود اعلام کرد: “بعد از پنج ماه از پذیرش درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، شعبه‌ ۲۹ دادگاه انقلاب به عنوان شعبه‌ هم‌ عرض تعیین شد که این شعبه می‌گوید باید اصل پرونده باشد؛ اصل پرونده هم‌ اکنون در معاونت قوه قضاییه است؛ در آنجا هم دو تا اعتراض مطرح کرده بودیم. در تلاش هستیم معاونت قوه زودتر اعمال نظر کند و پرونده را به شعبه‌ هم‌ عرض بفرستد. در یکی از اعتراضات در معاونت قوه، ادعا کرده بودیم رای خلاف شرع است که خوشبختانه این اعتراض ما پذیرفته شد".

آقای صفرنیا افزود: “ما درخواست داریم معاونت قوه، نظر خود را در مورد خلاف شرع بودن رای اعلام کند و اصل پرونده را زودتر به شعبه‌ی هم‌ عرض بفرستد و شعبه‌ هم‌ عرض نیز با تامین مناسب آقای عبدی را آزاد کند تا بعد تعیین تکلیف شود".

 

عاتکه رجبی به دادگاه انقلاب مشهد احضار شد

عاتکه رجبی، معلمی که پیشتر به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ از محل کار خود اخراج شده بود، به دادگاه انقلاب مشهد احضار شد. از خانم رجبی خواسته شده است تا روز شنبه چهاردهم مرداد به شعبه ۹۰۶ دادگاه انقلاب مشهد مراجعه کند. خانم رجبی پیشتر در تاریخ نوزدهم اردیبهشت ماه سال جاری، به منظور شرکت در تجمع اعتراضی معلمان در مشهد از منزل خارج و لحظاتی بعد توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شد.

عاتکه رجبی، معلم دبستان ابوذر واقع در یکی از روستاهای مشهد، در تاریخ پانزدهم دی ماه سال گذشته، به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، از آموزش و پرورش استان خراسان اخراج شد.

 

بازنشستگی اجباری دو فعال صنفی معلمان

لیدا اسماعیلی، فعال صنفی فرهنگیان البرز توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری به بازنشستگی اجباری و علی رضا همتی فعال صنفی فرهنگیان ایلام توسط هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات به مدت سه ماه به انفصال موقت از خدمت محکوم شدند.

لیدا اسماعیلی و علیرضا همتی به بازنشستگی اجباری و انفصال موقت محکوم شد.

بر اساس حکمی که توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش استان البرز صادر و به خانم اسماعیلی ابلاغ شده است، وی به بازنشستگی اجباری با تقلیل گروه محکوم شده است.

لیدا اسماعیلی کارمند آموزش و پرورش و فعال صنفی در گیلان و البرز است.

از سوی دیگر بر اساس حکمی که توسط هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش استان ایلام صادر و به آقای همتی ابلاغ شده است، وی به انفصال موقت به مدت سه ماه محکوم شده است. شرکت در تجمعات صنفی فرهنگیان و همراهی با اعتراضات ۱۴۰۱ از جمله اتهامات وی است.

علیرضا همتی کارمند آمورش پرورش در آبدانان، متولد ۱۳۵۶ و با ۲۶ سال سابقه خدمت است.

 

رحیم دانیالی به انفصال از خدمت محکوم شد

محکومیت رحیم دانیالی، دبیر آموزش و پرورش شهرستان آبدانان توسط هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان استان لرستان به انفصال موقت از خدمت به مدت سه ماه، تایید شد.

آقای دانیالی، دبیر آموزش و پرورش شهرستان آبدانان توسط شعبه دوم هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان استان لرستان از بابت اتهاماتی همچون “اعمال و رفتار خلاف شئون شغلی یا اداری” و “شرکت در تحصن، اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی” به انفصال موقت از خدمت به مدت سه ماه محکوم شد.

 

محکومیت طاهره نقی‌ ئی، به حبس، ممنوع الخروجی و محرومیتهای اجتماعی

طاهره نقی‌ ئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به شش ماه حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی، ممنوع الخروجی و محرومیتهای اجتماعی محکوم شد. حکم شش ماه حبس وی به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است.

بر اساس حکمی که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران صادر و به خانم نقی ئی ابلاغ شده، وی به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است. این میزان حبس به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است. او همچنین به پرداخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جزای نقدی و بابت مجازات تکمیلی به منع خروج از کشور به مدت پنج سال، منع عضویت در دسته‌جات و یا گروه‌های سیاسی و اجتماعی به مدت پنچ سال و منع استفاده از گوشی هوشمند به استثنای امور شغلی به مدت پنج سال محکوم شده است.

 

در سال تحصیلی گذشته حدود یک میلیون نفر از تحصیل بازماندند

طبق آخرین آمار مرکز پژوهشهای مجلس در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بیش از ۹۰۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل بازماندند. در سال جاری تنها در مقطع ابتدایی ۱۶۰ هزار کودک به مدرسه نرفتند. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی تازه‌ترین آمار بازماندگان از تحصیل در مقطع ابتدایی را ۱۶۰ هزار دانش‌آموز اعلام کرد.

به گفته مسئولان آموزش و پرورش جمعیت کل دانش‌آموزان در این سال تحصیلی حدود ۱۵ میلیون و ۳۷۶ هزار نفر عنوان شده است. با این حساب، حدودا از هر ۱۶ دانش‌آموز در این سال تحصیلی یک نفر ترک تحصیل کرده است.

طبق آمار مرکز داده‌ های باز ایران (IOD) این نسبت در بین دانش ‌آموزان دختر یک به ۱۱ است، یعنی از هر ۱۱ دختر دانش ‌آموز یک نفر مجبور به ترک تحصیل شده است.

 

تعطیلی یک مدرسه دخترانه درسنندج به دلیل خمایت از خیزش انقلابی

‌مجوز پیش‌ دبستانی و دبستان غیردولتی آرتینا به خاطر حمایت از قیام مردمی لغو شد.

علت لغو مجوز این مدرسه انتشار مطالبی در صفحه اینستاگرام در حمایت از اعتراضهای مردم ایران است. در صفحه اینستاگرام این مدرسه حکمی از سازمان مدارس وزارت آموزش و پرورش ایران منتشر شده که در آن آمده است «رای شورای نظارت استان مبنی بر لغو مجوز تاسیس و تعطیلی دایم این مدرسه تایید و قطعی و لازم الاجرا» است.

گفته می‌شود که مهر سال گذشته فشارها بر مدیر و کارکنان این دبستان از طرف حراست کل آموزش و پرورش استان کردستان به دلیل انتشار استوری و پست اینستاگرامی در صفحه رسمی این مدرسه افزایش پیدا کرد و به دنبال این پستها، فشارهای با احضار مدیر این مدرسه به دفتر حراست کل صورت گرفته بود.

 

 (منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، صدای معلم، تجارت نیوز، بی بی سی، دویچه وله)

 

 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۶۷، چهارشنبه یکم شهریور ۱۴۰۲ - ۲۳ اوت ۲۰۲۳

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول