جنبش رنگین کمان بیشماران (مرداد ۱۴۰۲) گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی
در ماه گذشته، رسانه های حکومتی به فراوانی در مورد ابعاد فاجعه اقتصادی و سقوط زندگی و معیشت مردم به فلاکت بی حد و مرز، خبر، تفسیر و تحلیل منتشر کرده اند. روزنامه مردم سالاری روز دو شنبه 2 مرداد نوشت: خشکسالی زاینده رود یقه 6 استان کشور را می گیرد... و ریزگرد گاوخونی در ریه ایران است. روزنامه ستاره صبح روز سه شنبه 3 مرداد نوشت: ریزگردها اراک و قم را به تعطیلی کشاند. شهروندان در محاصره ریز گردها و اشعه فرابنفش. روزنامه صنعت؛ معدن؛ تجارت روز چهار شنبه 4 مرداد نوشت: احتمال جیره بندی آب در تهران افزایش یافت. روزنامه خبر جنوب در شماره روز چهار شنبه 4 مرداد خبر داد که سالانه یک میلیارد مکعب آب از کشور خارج می شود. روزنامه امروز هم در روز شنبه 14 مرداد نوشت: دولت حتی از نفس کشیدن مردم مالیات می گیرد. مردم به فلاکت کشده شده و نیروهای کار در برابر بیدادگری که روزانه به آنها تحمیل شده به شکلهای گوناگون مبارزه می کنند. در ماه گذشته شاهد گردهماییهای روزهای جمعه در زاهدان، سردادن شعارهای شبانه در تهران و برگزاری یادمان شهیدان جنبش انقلابی بودیم. نیروهای کار در ماه مرداد، ۲۶۰ روز دست به حرکت اعتراضی زدند. بیش از نیمی از این حرکتهای اعتراضی مربوز به بازنشستگان است. کوتاه شده گزارش این حرکتها را در زیر خواهید خواند. حرکتهای اعتراضی معلمان و دانشجویان جداگانه در همین شماره نبرد خلق پوشش داده می شود.
یکشنبه یکم مرداد *جمعی از اهالی شهرستان زرند، برای اعتراض به جاده نا ایمن با تجمع مسیر زرند – سیریز را مسدود کردند. به گزارش صدای زرند، هرچند بسیاری از جاده های منتهی به شهر زرند مشکلاتی دارند، اما ناایمنی جاده زرند به سمت سیریز (و بافق و یزد) یکی از چالشهای مهم در شهرستان است که در روزهای اخیر و بعد از تصادفی مرگبار در این جاده که مرگ ۵ نفر را درپی داشت بیشتر مورد توجه و تاکید مردم برای اعلام به مسئولان جهت انجام امور اصلاحی این جاده قرار گرفته است. جاده زرند به سیریز به دلایل تنگ و باریک بودن، نداشتن شانه مناسب و کیفیت نامناسب آسفالت شرایط ناایمنی دارد که مسئولین مربوطه باید در این زمینه چاره اندیشی لازم را داشته باشند.
*جمعی از اهالی روستای جنت آباد برای اعتراض به کم آبی مقابل فرمانداری رفسنجان تجمع کردند. به گزارش خانه خشتی، حسین چرخ انداز رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان درباره حل مشکل کم آبی در این روستا گفت: چاه حومه غربی در حال حفر و تجهیز است، تا زمان راه اندازی این چاه آبرسانی به صورت جیره بندی و ساعتی انجام می شود. وی با اعلام این خبر که چاه حومه غربی تا چند روز آینده وارد مدار می شود، افزود: از اهالی روستای جنت آباد می خواهیم صبر داشته باشند، در صورت نیاز آبرسانی با تانکر در طول شبانه روز صورت می گیرد.
*جمعی از متقاضیان نیسان برای اعتراض به بلاتکلیفی مقابل کارخانه زامیاد تجمع کردند. به گزارش پایگاه خبری عصر خودرو، حدود 12 هزار نفر از متقاضیان محصول نیسان شرکت زامیاد ماههاست منتظر تعیین تکلیف شماره گذاری و تحویل خودروهای ثبت نامی خود هستند و شرکت نیز به آنها اعلام کرده است در تاریخ 27 اردیبهشت، پیش از اتمام مهلت قانونی موسسه استاندارد، کلیه مجوزهای لازم برای شماره گذاری این محصول را دریافت کرده است اما موسسه استاندارد از ارسال نامه تاییدیه به پلیس راهور جهت شماره گذاری این خودروها اجتناب کرده است.
*به گزارش شورای بازنشستگان ایران، کارگران فضای سبز شهرداری شیراز مقابل ساختمان شهرداری منطقه ی ۹ این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. در این گزارش آمده است؛ تجمع کارگران شهرداری مذکور، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات شان صورت گرفته است.
دوشنبه ۲ مرداد *جمعی از خانواده های بیماران هموفیلی در تهران، با سر دادن شعارهایی مقابل ساختمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دست به تجمع زدند. به گزارش دیده بان ایران، تجمع این شهروندان در اعتراض به کمبود دارو و عدم رسیدگی به دیگر مطالبات شان صورت گرفته است. خانواده جامعه هموفیلی در این تجمع خواستار برکناری بهرام عین اللهی از وزارت بهداشت شدند و همچنین با در دست داشتن بنری تاکید داشتند حیدر محمدی از سازمان غذا و دارو کنار گذاشته شود.
*شماری از مشتریان شرکت کرمان موتور در اعتراض به افزایش قیمت محصولات این شرکت مقابل ساختمان صنعت، معدن و تجارت واقع در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، مطابق مصوبه ۵۴۳ مورخ ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ شورای رقابت، خودروسازان حق فروش محصولات بدون مصوبه قیمتی شورا را نداشتند. چرا شورای رقابت تکلیف قراردادهای پیش از ۱۶ اردیبهشت خودروسازان را طبق مصوبه ۵۴۳ مشخص نمی کند تا بین همه شرکت کنندگان طرح یکپارچه به عدالت رفتار شود.
*بعد از یورش نیروهای سرکوبگر رژیم به منزل یک شهروند به نام بارزان ارژنگی، شهروند ساکن روستای نی در اطراف مریوان و غارت اموال این کاسبکار زحمتکش، مردم روستا دست به اعتراض زدند. به گزارش کوردستان میدیا، نیروهای سرکوبگر رژیم با مردم این روستای درگیر شده و با گاز اشک آور و شلیک مستقیم به سوی مردم حمله کردند. در جریان این درگیری، نسرین کانی سانانی، همسر بارزان ارژنگی از ناحیه پا مجروح و به بیمارستان منتقل شد.
*شماری از ساکنان روستای ولدیان واقع در شهرستان خوی دست به تجمع زدند. به گزارش آذرباخیش، این تجمع مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان و در اعتراض به کمبود آب و عدم رفع مشکلات آب صورت گرفت.
*تجمع مالباختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان تاکستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
سه شنبه ۳ مرداد *کارگران پیمانکاری معدن چادرملو در اعتراض به کافی نبودن دستمزد برای سومین روز اعتصاب کرده و در محوطهِ شرکت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض خواسته های خود را افزایش حقوق براساس تورم و افزایش دریافتی عنوان کردند و گفتند: بخش قابل توجهی از دریافتی کارگران معدن به کارانه مربوط است و از آنجا که تولید پایین آمده، کارانه پرداختی به کارگران نیز کاهش یافته است. ما خواستار افزایش حقوق ماهانه براساس افزایش هزینه های زندگی هستیم. کارگران همچنین مشکلاتی در مورد بیمه تکمیلی و خدمات رفاهی دارند و گفتند: خدمات بیمه تکمیلی ناکافی است و نمی تواند نیازهای درمانی کارگران را برآورده سازد.
*رانندگان سرویس رفت و آمد (سواری، ون و مینیبوس) مجتمع فولاد زرند ایرانیان متعلق به شرکت میدکو (شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه) برای اعتراض به سطح پایین دریافتیها دست از کارکشیدند. به گزارش آهن نیوز، رانندگان تجمع کننده برای ساعاتی مسیر اختصاصی صنایع معدنی شهرستان زرند را بستند و مانع تردد کامیونها و دیگر خودروها شدند که جاده یاد شده با حضور مسئولان شرکت و نیز عوامل انتظامی بازگشایی و این افراد نیز پراکنده شدند.
*جمعی از اهالی سرفاریاب برای اعتراض به جاگذاری نامناسب لوله گازو تخریب زمینهای کشاورزی توسط شرکت های گاز وآبفا دست به تجمع زدند. به گزارش کبنا نیوز، تجمع کنندگان گفتند: 1- از تنگ پیر زال تا خروجی بخش (دمه) بیش از صدها هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که نسلها مایه ارتزاق مردم بوده ولی تخریب گردیده و از دست آنها خارج شده است. 2- بر اثر انفجار چند باره این خط لوله چندین خانوار در میان شعله های آتش سوختند و چندین خانوار بی سرپرست شدند. 3- وجود این خط لوله در ظلع جنوبی شهر سرفاریاب معضلی بزرگ گردیده که هم مانع توسعه شهر سرفاریاب شده و هم برای مردم و هم مانعی برای شهرداری شده به طوری که مردم مجوز هیچ گونه ساخت و سازی تا 250 متری این لوله را نداشته و مجبورند به تل و تپه های دامنه کوه رو بیاورند که در این زمینه هم شهرداری و هم مردم دچار خسارت می شوند، در صورتی که زمینهای نزدیک خط لوله مسطح بوده و شهرداری به راحتی می تواند خدمات دهد و ساخت و ساز برای مردم در این زمینهای پایین دست آسانتر است. 4- وجود این خط گاز باعث پر پیچ و خم شدن جاده باغچه سادات گردیده در صورتی که اگر این خط لوله نبود این جاده را به زیبایی و با استاندارد بالاتری می شد طراحی کرد. 5- کنده کاریهای سالانه و متمادی که هر ساله جهت تعمیر این لوله انجام می گیرد خسارت بالایی به وسایل نقلیه وارد کرده و گاهی باعث بدبینی و ترک این مسیر توسط رانندگان می شود.
*شماری از کارگران کارخانه خزر پلاستیک رشت با تجمع، به ممانعت از ورود دو نفر از همکاران شان به محل کارشان اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران خزر پلاستیک گفت: مدیران کارخانه شب گذشته (دوم مرداد) اقدام به تعدیل دو نفر از همکاران باسابقه شیفت شب کردند که در نتیجه کارگران امروز در حمایت از این دو کارگر با حضور مقابل ساختمان اداره کل کار استان، خواستار بازگشت به کار این دو همکار خود شدیم.
*کارگران کمپرسورسازی تبریز مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران گفت: ۱۰ سال است که بلاتکلیف هستیم و صاحب کارخانه هیچ کاری را بر عهده نمی گیرد و ما همچنان در به در هستیم تا نانی به خانه ببریم. دو ماه است که پول بیمه را از حقوق ما کسر می کنند اما به بیمه نمی دهند. همچنین طبقه بندی مشاغل را که دو سال است قول اجرا به ما داده اند، امروز و فردا می کنند.
شماری از شهروندان مقابل ساختمان فرماندهی انتظامی بخش سراب باغ، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش کردپا، این تجمع در اعتراض به بازداشت محمدحسین حاصلی، شهروند اهل آبدانان که روز جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، صورت گرفت.
*برای چهارمین روز، مشتریان لاماری و کرمان موتور برای اعتراض به گران فروشی این دو شرکت، به تجمع مقابل وزارت صمت و شورای رقابت، ادامه دادند. به گزارش ایرنا، یکی از خریداران که برای پیگیری مطالبات خود از اهواز به تهران آمده است با بیان این که شورای رقابت و وزارت صمت پاسخگویی مناسبی نداشته گفت: طی روزهای گذشته برای پیگیری مطالبات خود به وزارت صمت و شورای رقابت مراجعه کردم اما از این دو سازمان پاسخ دقیقی را دریافت نکردیم. در این گرما مجبوریم که مسیر وزارت صمت تا شورای رقابت را تردد کنیم شاید یکی از مسئولان این دو نهاد پاسخی به ما بدهند.
*جمعی از کشاورزان گوجه کار در استان فارس در اعتراض به قیمت گذاری پایین محصولات شان توسط وزارت جهاد کشاورزی، در مرودشت واقع در شهر شیراز، دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، تجمع این کشاورزان در اعتراض به خرید محصولات شان (گوجه فرنگی) با قیمت زیر تعرفه بازار توسط وزارت جهاد کشاورزی که موجب وضعیت بد معیشتی و اقتصادی آنها شده، صورت گرفته است.
شنبه ۷ مرداد *جمعی از کارگران پتروشیمی چوار ایلام تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، تجمع این کارگران در اعتراض به خودکشی یکی از کارگران شاغل در این شرکت صورت گرفته است. شامگاه چهارشنبه چهارم مرداد، حیدر محسنی، یکی از کارکنان پتروشیمی چوار ایلام به دلیل اخراج از محل کار به زندگی خود پایان داد.
*شهروندان ساکن روستای بش ساروق از توابع بخش احمدآباد شهرستان مشهد برای اعتراض به کمبود و قطعی مکرر آب دست به تجمع در ابتدای سه راهی ده غیبی و بستن جاده زدند.
*شماری از کارگران کارخانه خزر پلاستیک در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان این کارخانه دست به تجمع زدند. بنا بر گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: در تجمع کارگران در روز سوم مرداد که مقابل ساختمان اداره کل کار استان گیلان برگزار شد، معاونت مدیرکل وعده بازگشت به کار این دو همکار را بعد از ایام تعطیلات داد. اما وقتی این دو کارگر امروز شنبه برای کار به محل کار خود مراجعه کردند با دربهای بسته کارخانه روبرو شدند.
یکشنبه ۸ مرداد *گروهی از کارکنان رسمی شرکت نفت و گاز گچساران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان مرکزی این شرکت در گچساران دست به تجمع اعتراضی زدند.
*جمعی از پرستاران بیمارستان خمینی تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، یکی از پرستاران حاضر در این تجمع گفت: ما خواستار اجرای صحیح قانون تعرفه گذاری هستیم. تعرفه گذاری اجرا شده بسیار ناعادلانه است. ضمن اینکه درخواست داریم معوقات ما فوری پرداخت شود.
*اعتصاب کارخانه داران چای سازی گیلان و بلاتکلیفی و نگرانی مزرعه داران چای
شماری از اهالی روستای آق دره وسطی واقع در شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی در محوطه معدن سنگ تراورتن آق دره دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این تجمع در اعتراض به کمبود شغل و عدم استخدام ساکنان این روستا صورت گرفت. کُردپا از دخالت نیروهای انتظامی در این تجمع خبر داد که با دخالت این ماموران، تجمع به خشونت کشیده شد. در این تجمع، سه شهروند به نامهای ناصر بهرامیان، حجت مومن زاده و آرمین نیکزاد در پی شلیک مأموران نیروی انتظامی زخمی و جهت مداوا پزشکی به مراکز درمانی ارومیه منتقل شدند.
*تجمع متقاضیان مسکن ملی در کاشان مقابل ساختمان نیمه کاره مسکن ملی این شهر.
دوشنبه 9 مرداد *تجمع کارگران کارخانه فولاد شادگان در استان خوزستان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل فرمانداری.
*تجمع متقاضیان مسکن ملی سقز (پروژه 1200 واحدی جاقل) در اعتراض به کندی روند اجرای پروژه مسکن، مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کردستان.
*جمعی از ساکنان دهستان سادات محمودی از توابع شهرستان دنا در اعتراض به احداث سد خرسان ۳ مقابل ساختمان مجتمع قضایی ۲ دادگستری کل استان کهگیلویه و بویراحمد واقع در یاسوج دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، به نقل از یکی از ساکنان آمده؛ با احداث سد خرسان سه باید شاهد آوارگی بیش از ۱۰ هزار روستانشین باشیم. با احداث این سد، بسیاری از منابع خدادادی و انسانی نابود می شود و بسیاری از مردم این دهستان گرفتار فقر و فلاکت خواهند شد. احداث سد خرسان مجوز زیست محیطی ندارد و ۱۷ روستا با جمعیتی بیش از ۱۰ هزار نفر زیر آب می رود که این جمعیت سرریز شهر یاسوج می شود و حاشیه نشینی در این شهر را به شدت افزایش می دهد.
*بزرگترین تجمع اعتراضی مردم سیستان برای عدم تخصیص حقآبه هیرمند و اعتراض به سیاست خارجی رژیم ایران در مذاکرات آبی با طالبان بر سر حقآبه هامون با حضور بیش از سه هزار نفر در میدان یعقوب لیث (فلکه رستم) زابل برگزار شد. به گزارش هم میهن، این تجمع که چهارمین تجمع اعتراضی مردم در دو سال اخیر به شمار می رفت، با شعارهای قابل تأملی همراه بود که برخی بر زبان آمد و برخی بر بنرها در دستان مردم نوشته شد. «خاک از سرم گذشته، به من آب می دهید؟»، «خشکسالی تحمیلی حاصل بی تدبیری»، «بالاخره برویم یا بمانیم؟»، «نماینده ناکارآمد، استعفا استعفا»، «سفیر بی لیاقت، نمی خوایم نمیخوایم» و بسیاری از شعارهایی که یک صدا ازسوی مردم فریاد زده می شد، یک خط مشی واحد را دنبال می کرد؛ انتقاد به نارسایی سیاست گذاریهای داخلی و خارجی که نتیجه آن، نابودی آب و خاک و هوای سیستان بوده است.
دوشنبه ۹ مرداد *نیروهای یگان ویژه کە از مهاباد اعزام شدە بودند با هجوم به روستای آقدره از توابع شهرستان تکاب و با ایجاد جو رعب و وحشت و با اعمال خشونت، دهها شهروند از بیکاران را که برای کار و اشتغال در معدن تجمع دو روزه داشتند، مجروح و نزدیک به ۵۰ شهروند را ربودند. به گزارش کانال خبری راسویاب، صاحبان اصلی معدن حاجی عباس نیری و برادرش مجید نیری از اعضای سابق سپاه پاسداران هستند. بیش از ۶۰۰ نفر در معدن آقدره کار می کنند. میزان تولید طلا با احتساب آنچه که در اتاق طلا استحصال می شود، سالانه ۴ تن است که چیزی حدود ۱۴۰ میلیارد تومان درآمد دارد. این همان معدن است که ١۷ کارگر معترض آن جریمه نقدی شدند و شلاق خوردند که دیگر اعتصاب نکنند.
*جمعی از مردم شهر دیواندره در استان کردستان شامگاه در پی ادامه قطع آب آشامیدنی به خیابان آمدند و با برپایی تجمع در مناطق مرکزی این شهر، شعارهای اعتراضی سردادند. به گزارش ههنگاو، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی برای مقابله با معترضان، اقدام به شلیک گاز اشک آور کردند و دستکم ۴ تن از مردم معترض را زخمی کردند.
سه شنبه ۱۰ مرداد *شماری از خریداران مسکن ملی در ساوه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در مقابل ساختمان فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش شورای بازنشستگان ایران، تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم تحویل مسکنهای آنها (مسکن ملی) بعد از گذشت چهار سال از زمان ثبت نام توسط آنها، صورت گرفت.
*شماری از مالباختگان شاهان خودرو در کرج مقابل دادسرای عمومی و انقلاب این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، شهروندان معترض با سر دادن شعارهایی اعتراضی خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.
پنجشنبه ۱۲ مرداد *کارگران غیر رسمی پالایشگاه نفت آبادان به همراه کارگران اورهالی در اعتراض به اخراج چند تن از همکاران خود، عدم امنیت شغلی، پایین بودن سطح دستمزد و به خصوص مزدهای تعیین شده در شرایط کار سخت و طاقت فرسا در بازه زمانی اورهال، دست از کار کشیده و اعتصاب نمودند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث)، اعتصاب کارگران نفت در شرایط اورهال، به دلیل نیاز فوری مدیریت نفت از بابت بازگشت به شرایط تولید، اقدامی شجاعانه است.
آدینه ۱۳ مرداد *جمعی از مالباختگان شرکت رضایت خودرو و طراوت نوین تاکستان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در مصلی نماز جمعه این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این شهروندان با سردادن شعارهایی اعتراضی در مصلی نماز جمعه تاکستان، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
*گروهی از فعالان محیط زیست با پهن کردن یک بنر ۲۶ متری در بستر خشک دریاچه ارومیه، خواهان توجه برای نجات و احیای این دریاچه رو به خشکی شدند. به گزارش بی بی سی، فعالان فرهنگی- محیط جهت جلب افکار عمومی داخلی و بینالمللی به وضعیت دریاچه ارومیه یک بنر ٢۶ متری که روی آن به زبان انگلیسی نوشته شده «دریاچه ارومیه را نجات دهید» در بستر دریاچه پهن کردند. دریاچه ارومیه در شمال غرب ایران که یکی از شش دریاچه بزرگ نمک در کره زمین به شمار می رفت، در پی سالها سیاست ضد مردمی رژیم تقریباً به طور کامل خشک شده است.
شنبه ۱۴ مرداد *جمعی از دستیاران پزشکی به آزمون ارتقای تخصصی اعتراض کرده و در برابر وزارت بهداشت تجمع برپا کردند. به گزارش 9 صبح، معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستار توجه مسئولان وزارت بهداشت به مشکلات آنان شدند.
*کارگران شرکت قند خاورمیانه شوش با تجمع در این شرکت خواستار پرداخت تمام مزایا طبق قانون کار شدند. به گزارش ایلنا، یکی دیگر از مطالبات کارگران شرکت قند خاورمیانه شوش در این تجمع تشکیل شورای اسلامی کار بود. براساس قانون، کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار باید در طرح طبقه بندی مشاغل رتبه بندی شوند و مزد و مزایای آنها در چهارچوب ضوابط و نظام جبران خدمات این طرح پرداخت شود.
*جمعی از کشاورزان شهرستان شادگان مقابل ساختمان سازمان آب و برق این شهرستان در اعتراض به قطع آب از روستاها و زمینهای کشاورزی این شهرستان، تجمع کردند.
یکشنبه ۱۵ مرداد *گروهی از کارگران حفاظتی و حراستی شرکت نفت و گاز کارون برای دومین روز متوالی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارکنان معترض خواستار توجه مسئولان برای تبدیل وضعیت و ورود به ساختار سازمانی بعد از ۱۵ سال شدند. یکی از کارکنان حاضر در این تجمع گفت: «۲۲۴ نفر از پرسنل حراستی شرکت نفت و گاز کارون و ۱۴۴ نفر از پرسنل در قالب پیمان امنیتی خطوط لوله نفت و گاز به مدت ۱۵ سال به صورت حجمی مستمر در حال فعالیت بوده اند و تاکنون مجاز به تعیین ساختار سازمانی و ورود به سامانه نیروهای ارکان ثالث شرکت نفت نشده اند.»
*شماری از کارگران نساجی بروجرد دست از کار کشیده و در محوطه شرکت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران با بیان اینکه در این واحد نساجی بیش از هزار کارگر شاغل هستند که از این میان حدود ۲۵ نفر با سوابق ۱۸ تا ۲۵ سال اجازه ورود به محل کار خود را ندارند، افزود: ما خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه و بازگشت به کار همکاران تعدیلی خود هستیم.
*گروهی از مردم در شهرک باغمیشه، تبریز در اعتراض به قطع آب خانه های شان در هفت روز گذشته در شامگاهان تجمع اعتراضی برگزار کردند. شماری از آنها در این تجمع با گرفتن دبه هایی در دست شعار میدادند: «ما برای نوشیدن آب می خواهیم، والسلام»
دوشنبه ۱۶ مرداد *شماری از مالکان فاز ۲ شهرک خاوران تبریز مقابل ساختمان استانداری تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش کانال تلگرام خاوران تبریز، معترضان گفتند: شهرداری از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۶ بدون طرح مصوب قبلی اراضی را با مالکان مصالحه کرده تا در ازای تحویل ۱۰۰۰ مترمربع زمین، ۱۹۰ مترمربع زمین تفکیک شده به آنها واگذار کند که تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
*جمعی از مالباختگان بهنام خودرو مقابل ساختمان دادگستری در بندرعباس دست به تجمع اعتراضی زده و شعار دادند؛ مسئول بی لیاقت نمی خوایم، نمی خوایم. گردانندگان شرکت بهنام خودروسازان جنوب هرمزگان با وعده فروش انواع خودرو، قراردادهایی را با خریداران امضا کرده و پیش از تحویل تمامی خودروها، حسابهای خود را خالی کرده و متواری شدند. به گزارش ایرنا، پیش از این در روز سه شنبه 3 مرداد نیز این گروه از حق خواهان تجمع کردند.
چهارشنبه ۱۸ مرداد *ساکنان روستاهای مبارکیه سه و خضیریات شهرستان کارون خوزستان با بر پایی تجمع به مسئولان شرکت نیشکر که زمینهای کشاورزی آنان را گرفته ولی به مسئولیتهای خود عمل نکرده و به مردم ساکن اطراف این شرکت کار نداده اعتراض کردند. به گزارش جماران شرکت توسعه نیشکر با عمل نکردن به تعهدات خود با گرفتن زمین مردم، سبب شده تا جوانان کار کشاورزی سابق خود را از دست داده و اکنون هم بیکار بمانند. یکی از ساکنان روستای مبارکیه سه گفت؛ دو روستای مبارکیه سه و خضیریات «نزدیک به شش هزار هکتار از زمینهای خود را به شرکت توسعه نیشکر دادهاند.
پنجشنبه 19 مرداد *جمعی از اهالی محله الارد رباط کریم برای اعتراض به قطعی 4 روزه آب درخیابان تجمع شبانه برگزار کردند.
آدینه 20 مرداد *غارت شدگان شرکت پیش فروش خودروی رضایت خودروی طراوت نوین از شهرهای استان قزوین مقابل مسجدالنبی این شهر تجمع کردند. تجمع کنندگان با شعار«مسئول بی لیاقت استعفا استعفا» نسبت به بی توجهی مسئولان اعتراض کردند.
*به گزارش آوای رودکوف، برای چندمین روز متوالی، قصابان شهر لنده در استان کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به نرخ گوشت دست به اعتصاب زدند. شنبه ۲۱ مرداد *شماری از مرغداران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی در تهران، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند: نهاده های سویا و ذرت خود را از سال گذشته و قبل از طرح آزاد سازی یارانه ها، دریافت نکرده اند. آنها ادعا دارند که بخشی از نهاده های خود را که مربوط به قبل از طرح آزادسازی یارانه ها و با ارز دولتی یا همان ارز ۴۲۰۰ تومانی است را طلبکار هستند.
*گروهی از کارگران شهرداری زاهدان، در اعتراض به حقوق معوقه خود مقابل ساختمان شهرداری مرکز استان، تجمع برگزار کردند. به گزارش حال وش، این کارگران از اردیبهشت سال جاری حقوق دریافت نکرده و با پیگیریهای مکرر به انها پاسخ درست داده نشده است.
*جمعی از زنان ساکن تبریز در اعتراض به خشکی دریاچه ارومیه مقابل ساختمان ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی دست به تجمع اعتراضی زده و خواستار احیای دریاچه ارومیه شدند. به گزارش بی بی سی، معترضان شعارهایی از جمله «دریاچه ارومیه بی آب است، سدها را بشکنید، دریاچه ارومیه را پر کنید» سر دادند. روزنامه اعتماد مدتی پیش گزارشی منتشر کرد که نشان می داد تراز دریاچه ارومیه به پایین ترین حد خود در بیش از نیم قرن گذشته رسیده است. در این گزارش که توسط دانشگاه شریف و ستاد احیای دریاچه انجام گرفته، آمده است: «تراز درياچه در ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ كمترين تراز ثبت شده برای درياچه اروميه از سال ۱۳۴۳ تاكنون بوده است.»
*جمعی از اهالی روستای مارون۳ واقع در خوزستان در اعتراض به وضعیت بیکاری دست به تجمع زده و برای مدتی مانع از تردد خودروها در جاده های اطراف شدند.
*شماری از اهالی چالشتر یکی از محلات شهرکرد برای اعتراض به تقسیمات کشوری مقابل ساختمان استانداری چهارمحال و بختیاری، دست به تجمع کردند وخواهان داشتن شهرداری مستقل شدند.
*برای سومین بار، مشتریان لاماری در اعتراض به گران فروشی شرکت آرین پارس موتور مقابل ساختمان شورای رقابت تجمع کردند. به گزارش ایرنا، حواله داران خودروی لاماری که یک هفته قبل در اعتراض به گران فروشی شرکت «آرین پارس موتور» جلوی وزارت صمت تجمع کرده بودند، بار دیگر با تجمع در برابر ساختمان شورای رقابت خواستار تعیین تکلیف هر چه سریعتر قیمت این خودرو شدند.
یکشنبه ۲۲ مرداد *شماری از شهروندان دارای معلولیت در شهرهای مشهد، سنندج، کرمانشاه، قم، اردبیل، اصفهان، بروجرد، کرمان و ساری مقابل اداره بهزیستی و ساختمان استانداری این شهرها تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا، معترضان نسبت به “عدم اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب سال ۹۶” اعتراض کردند.
*کارگران کارخانه نساجی بروجرد از پایان موقت اعتصاب شان با بازگشت به کار 25 کارگر حق طلب با عقد قرار داد سه ماهه، پرداخت یک ماه حقوق و وعده پاسخگویی به مطالبات خبر دادند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند ؛ بعد از چند روز اعتراض صنفی در محل کارخانه، اواسط هفته گذشته کارفرما جلسهای با نمایندگان کارگری برگزار کرد و در آن وعده پرداخت مطالبات و رسیدگی به مشکلات همکاران تعدیلی را داد که در نتیجه آن یک ماه حقوق کارگران پرداخت شد و کارگران تعدیلی نیز با عقد قرار داد (سه ماهه) موقتا تا مشخص شدن وضعیت شغلیشان به کارخانه بازگشتند. در ادامه کارگران نیز با کسب اطمینان نسبت به وصول بخشی از خواستههای خود، از ادامه اجتماع صنفی منصرف شدند.
*سلاخان کشتارگاه ماهیدشت کرمانشاه برای اعتراض به ساماندهی جدید کشتارگاههای دام و گوشت دست به اعتصاب زدند.
*جمعی از بازاریان تهران به عدم سازماندهی دستفروشان مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند.
*برخی از کارگزاران مخابرات روستایی در استانهای خوزستان، لرستان و خراسان رضوی برای اعتراض به عدم تحقق مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری در مراکز این استانها دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگزاران حاضر در این تجمع گفتند: کارگزاران مخابرات روستایی طبق قوانین از قبل تنظیم شده، دارای قرارداد دائم شده و به استخدام شرکت مخابرات ایران درآمده اند ولی با این حال هنوز از تبعیضات در خصوص حقوق و مزایا رنج می برند.
*جمعی از کارگران تعمیرات اساسی شرکت پالایشگاه نفت آبادان موسوم به «اورهال»، برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت خود مقابل ساختمان مرکزی این شرکت دست به تجمع زدند. به گزارش ایسنا به نقل از کارگران حاضر در تجمع آمده است: حدود ۴۰۰ نفر از کارکنان تعمیرات اساسی پالایشگاه آبادان موسوم به «اورهال» به دلیل عدم تمکین پالایشگاه آبادان به «طرح حذف پیمانکار» که بر اساس آن باید این نفرات زیر نظر قرارداد خود پالایشگاه قرار بگیرند و تغییر وضعیت شوند، بیکار شده اند و کسی نیست که صدای ما را بشنود.
*گروهی از مالباختگان خودرویی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان شرکت «پیشتاز مهر» در تاکستان دست به تجمع زدند.
دوشنبه ۲۳ مرداد *جمعی از شهروندان ساکن شهرک باغمیشه تبریز به دلیل طولانی شدن قطعی آب شرب شهر طی روزهای اخیر و کلافگی از عدم تحقق وعده مسئولان در بهبود وضعیت آب شرب، برای دومین بار در میدان ونک باغمیشه تجمع کردند. به گزارش ایسنا، این تجمع اعتراضی که تداعی گر تجمع هفته گذشته مردم ساکن این منطقه است، نارضایتی مردم نسبت به وضعیت تامین آب را در روزهای گرم سال را نشان می دهد. مناطق و محله های باغمیشه، مفتح، کوی لاله، مارالان، ولیعصر، توانیر، فروغی، ولیعصر، رشدیه، کوچه باغ، ایده لو، شمس تبریزی، پاسداران، گلشهر، دامپزشکی، عباسی، راه آهن، ولی امر، فجر، حیدرآباد، سرخاب، کوی سهند و ائل گلی از جمله مناطق شهر تبریز هستند که طی روز های اخیر با قطع آب مواجه شدند. جمعی از اهالی شمال شرق تبریز که در این تجمع اعتراضی حضور داشتند شعار (سو سو؛ آب آب) سر داده و خواهان وصل شدن آب منازل خود شدند.
*در پی تخریب سنگ مزار زنده یاد نسیم رحمانی فر، از قربانیان حمله موشکی سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری اوکراینی، شماری از اعضای خانواده های دادخواه این واقعه در بهشت زهرا تجمع کردند. اعضای خانواده های کشته شدگان هواپیمای اوکراینی خواستار پایان دادن به تخریب سریالی سنگ مزارهای جانباختگان شدند.
*شماری از فعالان محیط زیست و فرهنگیان ساکن شهر تبریز مقابل ساختمان استانداری در این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. معترضان با سر دادن شعارهای اعتراضی خواستار احیای دریاچه ارومیه شدند.
*جمعی از کارکنان و پرسنل مترو تهران در اعتراض به بندهای ضدکارگری لایحه برنامه هفتم توسعه و نیز عدم رسیدگی به دیگر مشکلات شان در محل مترو بهارستان دست به تجمع زدند. به گزارش دیده بان ایران، این تجمع قرار بود مقابل مجلس صورت گیرد که با ممانعت نیروهای امنیتی روبرو شد. معترضان گفتند: ما کارگران خواستار حذف مصوبه کمیسیون تلفیق در برنامه هفتم توسعه در خصوص تقسیم بندی مشاغل سخت و زیان آور به ۳ گروه با سنوات ارفاقی غیر یکسان هستیم. درخواست ما حفظ قانون کنونی با ده سال سنوات ارفاقی و هر سال سابقه معادل یک و نیم سال برای تمام عنوان شغلهای سخت و زیان آور است.
*شماری از کارگران پیمانکاری ابنیه فنی رضوان درود در استان کرمان در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و دستمزدهای پایین، از انجام فعالیت های روزانه خود امتناع کرده و در محل کار خود دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، به گفته این کارگران، در این محدوده ریلی حدود ۴۰۰ کارگر مشغول کار هستند که پیمانکار وعده داده بود تا امروز طرح طبقه بندی را برای کارگران اجرایی میکند که هنوز عملی نشده است.
سه شنبه ۲۴ مرداد *کارگران کارخانه سرب و روی زنجان واقع در کیلومتر 12 جاده زنجان - تهران برای اعتراض به عدم اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اجرایی شدن « ماده 52 قانون کار» یکی از مطالبات این کارگران بود که بر اساس این ماده قانونی، ساعت کار در کارهای سخت و زیان آور و زیر زمینی نباید از 6 ساعت در روز و 36 ساعت در هفته تجاوز کند. کارگران این شرکت با در دست داشتن پلاکارد «ما کارگران شرکت سرب و روی خواستار اجرای ماده 52 قانون کار هستیم» خواستار رسیدگی به مشکلات شان شدند.
*گروهی از کارگران شاغل در شرکت کارتن ایران، در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود، در محوطه این شرکت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که برای سومین روز متوالی دست به تجمع زدند، گفتند: کارفرما مخالف سختی کار کارگران است، در حالی که کارگران شرکت سالها مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور بوده اند. یکی از اعضای شورای اسلامی کار، علت برگزاری تجمع این کارگران را «نادیده گرفتن قانون کار و عرف کارخانه» عنوان کرده، اظهار داشت: کارفرمای جدید سختی کار کارگران را به رسمیت نمی شناسد این در حالی است که شرکت کارتن ایران بیش از شصت سال قدمت دارد و از ابتدا کارگران این کارخانه مشمول قانون سخت و زیان آور بودند.
*کارگران پروژه ای پتروپالایش نگراندیش بندرعباس (شرکت کاوشگران عصر نفت) دراعتراض به عدم پرداخت به موقع دستمزد، دست از کارکشیدن و با تجمع در ورودی کارگاه مسیر تردد را مسدود کردند.
چهارشنبه ۲۵ مرداد *شماری از کشاورزان استان کرمانشاه در اعتراض به عدم دریافت مطالبات خود، مقابل ساختمان استانداری این استان دست به تجمع زدند. به گزارش دویچه وله، یک کشاورز کرمانشاهی گفت: «دولت نه تنها از کشاورزان حمایت نمی کند، بلکە از پرداخت حق الزحمە و مطالبات خودمان نیز سر باز می زند.» کشاورزان معترض گفتند؛ پس از گذشت بیش از یک ماه از تحویل گندم بە دولت، تا کنون مطالبات خود را دریافت نکردە ایم. استان کرمانشاه یکی از قطب های تولید گندم در ایران است و با تولید بیش از ۷۵۰ هزار تن در سال، رتبه چهارم ایران را دارا است.
*شهروندان منطقه داماش برای اعتراض به بی آبی، آب کارخانه آب معدنی داماش را قطع کردند. به دنبال قطعی مکرر آب روستای داماش که به دلیل موقعیت جغرافیایی یکی از قطبهای گردشگری و میزبانی توریست در استان گیلان است و افزایش تنشهای اجتماعی ناشی از کم آبی و بی آبی که یکی از دلایل آن برداشت غیرقانونی کارخانه از منابع آبی روستا است، شهروندان ساکن این روستا تصمیم به قطع جریان آب و در صورت عدم توجه مسئولان ذیربط، برگزاری تجمع در برابر فرمانداری شهرستان رودبار گرفتند.
*کارگران معدن کوشک برای اعتراض به عدم اجرای توافقنامه 16 بندی سال 1391 مقابل فرمانداری شهرستان بافق دراستان کرمان تجمع کردند.
آدینه ۲۷ مرداد *ساکنان منطقه باغمیشه تبریز، شامگاهان در خیابان ونک و ولیپور این شهر در اعتراض به قطعی آب، برای سومین بار تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش آژانس ایران خبر، مردم این شهر در روزهای گذشته نیز دوبار نسبت به قطع آب و تشنگی مردم دست به اعتراض زدند و خواهان پاسخگویی مقامات حکومتی شدند.
شنبه ۲۸ مرداد *جمعی از سهامداران شرکت «وسدید»، مقابل ساختمان شرکت فرابورس در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.
یکشنبه ۲۹ مرداد *جمعی از افراد دارای معلولیت در اعتراض به واگذاری سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان به بخش خصوصی مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، پیش از این افراد دارای معلولیت در اعتراض به این تصمیم شهرداری مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر و شهرداری تجمع کرده بودند.
*جمعی ازکارگران جهاد کشاورزی ایلام برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری در شهر ایلام تجمع کردند. به گزارش فاش نیوز، تجمع کنندگان گفتند: سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرده امکان تبدیل وضعیت آنها را ندارند. این در حالی است که تبدیل وضعیت ایثارگران باید طبق مواد قانونی پیش بینی شده در قانون بودجه 1400 و بخشنامه تبدیل وضعیت ایثارگران انجام شود.
*کارگران مجتمع نفلین سینیت کلیبر در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات شان دست به اعتراض زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، پس از درگیریهای لفظی زیاد حول اختلافات با کارفرما و متشنج شدن اوضاع، تعدادی از کارگران در اثر فشار روحی دچار بدحالی شده و راهی بیمارستان شدند.
*برخی از کارگران متقاضی مسکن ملی قزوین برای اعتراض به کندی روند ساخت و افزایش قیمت مقابل اداره کل راه و مسکن شهرسازی استان تجمع کردند و خواستار تثبیت قیمت، تسریع در پرداخت وام و سرعت بخشیدن ساخت خانه های خود شدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران گفت: دولت وعده کرده بود حداکثر با 100میلیون واریزی و100 میلیون وام تا سال 99 این واحدها را به متقاضیان که غالبا کارگران و بازنشستگان هستند، تحویل دهد اما هم اکنون چهار سال از موعد اعلامی گذشته و هر دوره بر مبلغ میزان پرداختی این واحدها اضافه میکنند.
*جمعی از مینی بوس داران استان مرکزی برای اعتراض به کاهش سهمیه گازوئیل با به صف کردن خودروهای شان مقابل استانداری درشهر اراک تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از معترضان حاضر در تجمع گفت: هر مینی بوس ماهانه 1200لیتر گازوئیل سهمیه دارد که متاسفانه از فروردین، هر ماه مقداری از این سهمیه کم شده تا اینکه به حدود 800 لیتر رسیده است و حتی برخی مینی بوس داران به سهمیه 500 لیتر گازوئیل رسیده اند.
*جمعی از متقاضیان مسکن ملی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در یکی از خیابانهای شهرستان آران و بیدگل دست به تجمع زدند. به گزارش تسنیم، این متقاضیان دو سال است که بلاتکلیف هستند، به نحوی که تخصیص زمین تاکنون به متقاضیان صورت نگرفته است. بامجود اینکه ۹۶۰ متقاضی طرح ملی مسکن در این شهرستان، ۴۰ میلیون تومان پول و در مجموع حدود ۳۸ میلیارد تومان را پرداخت کرده اند، پس از گذشت هشت ماه هنوز اقدام به واگذاری اراضی به متقاضیان صورت نگرفته است.
دوشنبه ۳۰ مرداد *جمعی از شهروندان ساکن در روستای «کهریز صلاح الدین» از توابع بخش خزل شهرستان نهاوند در استان همدان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، این تجمع در اعتراض به تاسیس معدن «سیلیس» در این منطقه است.
*جمعی از دامداران مجتمع دامپروری دام گستر فشافویه در اعتراض به تخریبهای اخیر در این مجتمع دامپروری مقابل ساختمان مجلس واقع در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، دامداران معترض خواستار پرداخت غرامت به واحدهایی شدند که طی روزهای اخیر قلع و قمع شده و زیانهای سنگینی به دامداران وارد کرده است.
*جمعی از راننده های قراردادی شیفت صبح سامانه یک دست به اعتصاب و تحصن زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این اعتصاب در اعتراض به کاهش میزان حقوق این راننده ها نسبت به مبلغی مابین ۳ تا ۵ میلیون تومان صورت گرفت و ساعتی بعد، پس از وعده رسیدگی از سوی معاون بهرهبرداری سامانه یک پایان یافت.
*تجمع کشاورزان پارس آباد برای به دست آوردن حقآبه برای کشاورزی نابود شده و ویرانی محصول.
*شماری از مالباختگان شرکت آروان خودرو، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان دادسرای ناحیه ۳۲ تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
*جوانان شهر راسک در مسیر این شهر به فیروز آباد، پس از فراخوان مردمی جنبش دادخواهان و آزادگان در اعتراض به بازداشت مولوی فتحی محمد نقشبندی با آتش زدن لاستیک خودرو راه ارتباطی این منطقه را مسدود کردند و خواستار آزادی وی شدند.
سه شنبه ۳۱ مرداد *شماری از کسبه و بازاریان راسک، در اعتراض به بازداشت فتحی محمد نقشبندی، امام جمعه این شهرستان دست به اعتصاب زده و از انجام فعالیتهای روزانه خود امتنا کردند. به گزارش حال وش، روز یکشنبه ۲۹ مرداد، فتحی محمد نقشبندی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
*گروهی از مشتریان خودروهای مونتاژی، مقابل ساختمان وزارت صمت در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.
*كارگران شركت پیمانکاری iGC در جفیر اهواز برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و شرایط سخت کاری دست به اعتصاب زدند.
جنبش سراسری بازنشستگان در مرداد ماه، بازنشستگان کشوری و لشکری و مخابرات و برخی دیگر از کارورزان بازنشسته، برای به دست آوردن حقوق انسانی خود دست به تجمع اعتراضی زدند. اهم مطالبات قانونی بازنشستگان کشوری و لشکری : 1_ آزادی معلمان و همکاران زندانی 2_ همسانسازی حقوق بازنشستگان با 90 درصد حقوق شاغلان همتراز به استناد ماده 30 برنامه ششم توسعه، ترمیم مستمری و دریافت حقوق بالاتر از خط فقر، برخورداری از خدمات درمانی رایگان، ارتقای خدمات رفاهی و اعاده استقلال سازمان تامین اجتماعی 3_ تنظیم ماده الحاقی شفاف در برنامه هفتم توسعه در مورد همسانسازی حقوق بازنشستگان 4_ اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال 1386 5_ اصلاح ماده 75 قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد افزایش امتیاز عیدی مصوب سال 1386 6_ اجرای ماده 85 قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد بیمه کارآمد 7_ اجرای ماده 125 قانون مدیریت خدمات کشوری و افزایش حقوق برابر با نرخ تورم 8_ پرداخت معوقات احکام همسانسازی سال 99 ، پاداش پایان خدمت بازنشستگان 1401 و اجرای کامل آئیننامه پرسنلی و استخدامی سال ۸۹ و رفع مشکلات بیمه درمانی
فشرده اخبار حرکتهای اعتراضی بازنشستگان چنین است:
یکشنبه یکم مرداد *تعدادی از بازنشستگان کارگری در شهرستان شوش، اهواز، رشت و کرمانشاه تجمع کرده و خواستار ترمیم مستمریها شدند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان کارگری در شوش، کرمانشاه، رشت و اهواز با حضور مقابل اداره تامین اجتماعی به شرایط معیشتی خود اعتراض کردند.
دوشنبه ۲ مرداد *تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای اهواز، ایلام، اصفهان، مشهد، ساری، کرمانشاه، سنندج، زنجان، تهران، ارومیه، بندرعباس، شیراز و تبریز. این تجمعها مقابل ساختمانهای شرکت مخابرات در این شهرها برگزار شد.
سه شنبه ۳ مرداد *بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی در شهرهای اردبیل، یزد، کرمانشاه، کرج، سنندج، قزوین، شهرکرد، همدان و شیراز تجمع برگزار گردند.
پنجشنبه ۵ مرداد *کارگران بازنشسته سازمان «بنادر و دریانوردی» در برابر سازمان تأمین اجتماعی استان هرمزگان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکشنبه ۸ مرداد جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی شهرهای اهواز، شوش، شوشتر، دزفول، کرمانشاه و رشت تجمع اعتراضی برگزار کردند. بر اساس گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز در میدان کارگر روبروی سازمان تامین اجتماعی با در دست داشتن پلاکاردهایی ضمن حمایت از وکیل شجاع بازنشستگان، کارگران، معلمان و همچنین فعالان اجتماعی و مدنی، بانو فرزانه زیلابی، پرونده سازی برای این وکیل شجاع را محکوم کرده و خواهان پایان دادن به این تهدید های نخ نما شدند.
*شماری از بازنشستگان فولاد اصفهان و تهران، دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، تجمع اعتراضی این بازنشستگان به طور جداگانه مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد در اصفهان و مقابل ساختمان مرکزی صندوق بازنشستگی فولاد کشور در تهران صورت گرفته است.
*بازنشستگان مخابرات مقابل ساختمان شرکت مخابرات در شهرهای کرمانشاه، اهواز، شهرکرد، شیراز، رشت، اردبیل، اراک، خرم آباد، بندرعباس، مشهد، اصفهان و تهران تجمع کردند.
سه شنبه ۱۰ مرداد شماری از بازنشستگان کشوری، با در دست داشتن پلاکاردهایی با محتوای اعتراضی، مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی و استانداری شهرهای کرمانشاه، یزد، شیراز، شهرکرد، اردبیل و سنندج تجمع برگزار کردند
یکشنبه ۱۵ مرداد *شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل ساختمان ادارات تامین اجتماعی شهرهای اهواز، شوش، شوشتر، کرمانشاه و دزفول تجمع اعتراضی برگزار کردند. همزمان جمعی از بازنشستگان فولاد مقابل ساختمان مرکزی صندوق بازنشستگی فولاد کشور در تهران دست به تجمع زدند.
دوشنبه ۱۶ مرداد *به گزارش کانال تلگرام مخابرات ایران، تعداد زیادی از بازنشستگان مخابرات در شهرهای اصفهان، ایلام، کرمانشاه، اهواز، رشت، تهران، سنندج، اراک، مشهد، ارومیه، شیراز، زنجان، تبریز، بندرعباس و شهرکرد تجمع کردند.
یکشنبه ۲۲ مرداد *گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اهواز، کرمانشاه، شوش، رشت، بابل، شوشتر و دزفول برای اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی این شهرها دست به تجمع زدند.
*به گزارش ایلنا، جمعی از بازنشستگان فولاد منطقه البرز غربی، مقابل دفتر کانون بازنشستگان رودبار دست به تجمع زدند.
دوشنبه ۲۳ مرداد *شماری از بازنشستگان مخابرات در شهرهای ایلام، شهرکُرد، مشهد، اصفهان، اهواز، کرمانشاه، رشت، شیراز، تبریز، بندرعباس، تهران و اردبیل تجمع کردند.
سه شنبه ۲۴ مرداد *شماری از بازنشستگان کشوری، با در دست داشتن پلاکاردهایی با محتوای اعتراضی، مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی کشوری و فرمانداری شهرهای کرمانشاه، ساری، همدان، ایلام، پلدختر، کرج، تهران، رشت، خرم آباد، اردبیل، قزوین و سنندج تجمع برگزار کردند.
*جمعی از بازنشستگان صدا و سیما، مقابل مسجد «بلال» صدا و سیما در تهران، دست به تجمع زدند.
سه شنبه ۲۴ مرداد *شماری از بازنشستگان کشوری در تبریز با برگزاری تجمعی اعتراضی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کشوری این شهر، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. از سوی دیگر جمعی از فرهنگیان بازنشسته یزد مقابل ساختمان استانداری این شهر و گروهی از فرهنگیان بازنشسته شیراز و رشت مقابل ساختمانهای سازمان صندوق بازنشستگی شیراز و رشت تجمع برگزار کردند.
یکشنبه ۲۹ مرداد *شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای شوش، کرمانشاه، شوشتر و اهواز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی این شهرها دست به تجمع زدند.
*بازنشستگان فولاد اصفهان، مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد در این شهر، دست به تجمع زدند.
*تجمع کارگران بازنشسته سازمان «بنادر و دریانوردی» در برابر سازمان تأمین اجتماعی استان هرمزگان.
دوشنبه ۳۰ مرداد *بازنشسستگان شرکت مخابرات در شهرهای، سنندج، اهواز، کرمانشاه، ایلام، اراک، مشهد، رشت، بندرعباس، ارومیه، زنجان، تبریز، شهرکرد، زاهدان، ساری، بروجرد، همدان، تهران و اردبیل دست به تجمع زدند.
*دومین تجمع کارکنان بازنشسته صدا و سیما مقابل مسجد بلال خبرداد.
سه شنبه ۳۱ مرداد *تجمع بازنشستگان کشوری مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی، استانداری و فرمانداری شهرهای کرمانشاه، ایلام، پلدختر، شیراز، کرج، سمنان، اردبیل، اهواز، یزد، تهران، شهرکرد، خرم آباد، قزوین و سنندج
شعارها و بنرهای بازنشستگان زیربار ستم نمی کنیم زندگی جان فدا می کنیم در ره آزادگی مرگ براین بردگی مرگ براین بردگی رئیسی دروغگو حاصل وعده هات کو فقط کف خیابون به دست میاد حقمون عدالتی ندیدیم ما دیگه رای نمی دیم دولت سر سپرده گرانی را آورده مجلس سرسپرده گرونی رو آورده ننگ ما ننگ ما صدا و سمای ما درمان رایگان حق مسلم ماست معیشت منزلت حق مسلم ماست معلم زندانی ، آزاد باید گردد معلم بیداراست از تبعیض بیزار است کو مهار تورم دروغ می گید به مردم ما اشتباه کردیم حکومتو دو دستی تقدیم دزدها کردیم شورای عالی کار نمی خوایم نمی خوایم حاصل کاردولت غارت جیب ملت دولت انقلابی دروغ میگه حسابی به دزدی عادت کردند تامین غارت کردند عزا عزاست امروز حقوق مردم ما زیر عباست امروز گرانی تورم بلای جان مردم حسین حسین شعارشون دروغ و دزدی کارشون مابه جز حق نمی خوایم صدقه دولت نمی خوایم وعده وعید چه خوب بود ولی همش دروغ بود مرتضوی حیاکن وزارتو رها کن تاکی سرافکندگی یا مرگ یا زندگی بازنشسته دادبزن حق تو فریادبزن بازنشسته بپاخیز برای رفع تبعیض بازنشسته بپاخیز علیه فقر و تبعیض بازنشسته می میرد ذلت نمی پذیرد دولت ورشکسته دشمن بازنشسته تامین اجتماعی چه نام اشتباهی تامین غارت کردند مارو بیچاره کردند مدعی عدالت خجالت خجالت نه مجلس نه دولت نیستند به فکر ملت دولت خیانت می کند مجلس حمایت می کند حقوق نصف نیمه ساکت بشیم همیه حقوق بازنشسته فقط واسه یک هفته تورم اسفبار حاکم شده تو بازار یخچال بازنشسته خالی تر از گذشته میرهاشم موسوی خجالت خجالت میرهاشم حیا کن سازمانو رهاکن اتحاد اعتراض علیه فقر و فساد قانون را کی شکسته دولت ورشکسته ما بازنشستگانیم خواهان حق مانیم سفره بی نان ما چی می خواید از جان ما این همه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی عدالتی ندیدیم فقط دروغ شنیدیم پول تامین کجا رفت تو جیب دزد ما رفت اجرای همسانسازی حق مسلم ماست اجرای همسانسازی بدون حقه بازی وزیر بی لیاقت استعفا استعفا وزیر بی کفایت استعفا استعفا وزیر بی لیاقت نمی خوایم نمی خوایم وزیر بی کفایت خجالت خجالت خدایی بی خدا استعفا استعفا کشتی بازنشسته دیگه به گِل نشسته کشتی بازنشسته امروز به گِل نشسته عزاعزاست امروز کشتی بازنشسته امروز به گِل نشسته کشتی بازنشسته دیگر به گِل نشسته ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه وعده وعید کافیه سفره ما خالیه تورم تورم شکسته پشت مردم گرانی ساعتی کمر مارو شکسته زیر بار تورم شکسته پشت مردم تامین پر درآمد دولت بی کفایت چه برسر توآمد حقوق ما ریاله هزینه ها دلاریه لشکری کشوری تامین اجتماعی اتحاد اتحاد خط فقر 30میلیون حقوق ما 7 میلیون معوقه 25 درصد پرداخت باید گردد نه گرما نه بارون نیست جلودارمون ما می گیم حقوق کمه قیمت نان گران میشه آقازاده آمریکاس فرزند ما آس و پاس کرمانشاه تا خوزستان هستیم کف خیابان از خوزستان تا گیلان مرگ براین مدیران از خوزستان تا کرمان مرگ براین مدیران فریاد فریاد ازاین همه بیداد یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه ما بازنشستگانیم دنبال حق مانیم تا حق خود نگیریم ازپا نمی نشینیم تا حق خود نگیریم، آرام نمی نشینیم. تا حق خود نگیریم دوشنبه ها همین است اجرای آئین نامه حق مسلم ماست تورم روزانه افزایش حقوق سالانه تورم گرانی، ننگ بر این زندگی مسئول بی لیاقت، حیا کن صندلی رو رها کن بازنشسته بیدار است، از تبعیض بیزار است. بازنشسته به پاخیز برای رفع تبعیض حکومت عدل علی این همه بی کفایتی مجلس سرسپرده گرونی رو آورده نوبت ما که میشه خزانه خالی میشه خواسته ما این زمان معیشت است ودرمان نه وعده نه بازی اجرای همسانسازی بازنشسته مظلومه از حق خود محرومه شاغل بازنشسته اتحاد اتحاد سهامدار غاصب ننگت باد ننگت باد مخبر حیا کن آئین نامه را اجراکن جیره غیر نقدی باید به روز گردد مناسبتهای ما جاری بایدگردد دشمن ما همین جاست دروغ می گند آمریکاست وعده زیاد شنیدیم نتیجه ای ندیدیم
منبع: نبرد خلق شماره ۴۶۷، چهارشنبه یکم شهریور ۱۴۰۲ - ۲۳ اوت ۲۰۲۳
|