چالشهای معلمان (تیر ۱۴۰۲)

فرنگیس بایقره

 

بلاتکلیفی اسماعیل عبدی در زندان کچویی کرج

اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان، باوجود گذشت بیش از هفت ماه از پذیرش اعاده دادرسی پرونده خود، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان کچویی کرج بسر می برد.

خانم منیره عبدی، همسر اسماعیل عبدی در خصوص آخرین وضعیت وی گفت: «باوجود پذیرش اعاده دادرسی پرونده اسماعیل عبدی در شعبه نهم دیوان عالی کشور، مسئولان مربوطه با تعیین وثیقه برای آزادی وی مخالفت کردند. با گذشت بیش از هفت ماه، پرونده وی در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب بوده و تاکنون رسیدگی نشده است.»

منیره عبدی با اشاره این که «هم اکنون آقای عبدی در بند نظامیان زندان کچویی کرج بسر می برد»، ادامه داد: «اخیرا پس از پیگیریهای مکرر از مراجع قضایی اعلام کردند او را به مدت پنج روز با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی به مرخصی اعزام خواهد کرد. اما آقای عبدی ضمن عدم موافقت با این مرخصی اعلام کرده که باید با توجه نقض اجرای حکم در دیوان عالی کشور و ماده ۴۷۷ و ۴۴۷ آزاد شود.»

 

غلام رضا غلامی کندازی به حبس، تبعید و مجازات های تکمیلی محکوم شد

غلامرضا غلامی کندازی، فعال صنفی معلمان توسط شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی محمود ساداتی به شش سال زندان، دو سال تبعید به بیرجند و مجازاتهای تکمیلی محکوم شد.

آقای غلامی کندازی از بابت اتهام «عضویت در گروههای مجازی معاند نظام» به پنج سال زندان، اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان، مجموعا شش سال زندان محکوم شد. همچنین به عنوان مجازات های تکمیلی به دو سال تبعید به بیرجند، دو سال ممنوعیت خروج از کشور با ابطال گذرنامه و دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی محکوم شد.

 

بوشهر؛ محمود ملاکی بازداشت شد

روز یکشنبه چهارم تیر، محمود ملاکی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر پس از حضور در دادگستری این استان، جهت دریافت وسایل ضبط شده خود توسط نیروهای امنیتی، بازداشت شد. آقای محمود ملاکی در یکم خرداد سال جاری به همراه شماری از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر به دادگاه انقلاب احضار شده بود. 

آقای ملاکی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، در پی اعتراض سراسری معلمان شاغل و بازنشسته سراسر کشور، توسط نیروهای امنیتی در بوشهر بازداشت و نهایتا در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه همان سال، با تودیع وثیقه آزاد شده بود. شده بود

 

انفصال موقت سه معلم از خدمت

هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری استان البرز، رحمان عابدینی، لطف الله جمشیدی و غلامعلی شهریاری، فعالان صنفی معلمان این استان را مجموعا به شش ماه انفصال از خدمت محکوم کرد.

این حکم که توسط هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش استان البرز صادر شده، رحمان عابدینی را به مدت سه ماه، لطف الله جمشیدی را به مدت دو ماه و غلامعلی شهریاری را به مدت یک ماه به انفصال موقت از خدمت محکوم کرده است. یکی از دلایل صدور این حکم شرکت معلمان مذکور در تحصن، اعتصاب و اعتراضات روز شانزدهم اسفندماه ۱۴۰۱، عنوان شده است.

 

زهرا صیاد دلشادپور به بازنشستگی اجباری محکوم شد

زهرا صیاد دلشادپور، دبیر آموزش و پرورش در شهرستان بندرانزلی، توسط هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان وزارت آموزش و پرورش به بازنشستگی اجباری محکوم شد. بر اساس حکمی که اخیرا توسط هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان وزارت آموزش و پرورش گیلان صادر و به خانم دلشادپور ابلاغ شده، وی به بازنشستگی اجباری بر اساس سنوات خدمت دولتی با تقلیل یک گروه محکوم شده است. در رای صادره آمده است؛ محکومیت خانم دلشادپور به بازنشستگی اجباری قطعی است. اما او می تواند حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ حکم، شکایت خود را در دیوان عدالت اداری به ثبت برساند.

خانم دلشادپور به دلایلی همچون «حضور در تجمع و تحصن غیر قانونی در آموزش و پرورش بندر انزلی به عنوان عکاس و فیلمبردار از تجمع، عدم حضور در کلاسهای حضوری و مجازی شبکه شاد و تشویق و تحریک دانش آموزان به اعتصاب و عدم حضور در مدرسه” به بازنشستگی اجباری بر اساس سنوات خدمت دولتی با تقلیل یک گروه محکوم شده بود.

 

محکومیت سارا سیاه پور به شش سال حبس

حکم شش سال حبس سارا سیاه پور، فعال صنفی معلمان تهران، توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس برای وی قابل اجرا خواهد بود.

خانم سیاه پور پیشتر توسط شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به پنج سال حبس و از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد. وی همچنین به‌ عنوان مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، عضویت در احزاب، دستجات و گروههای سیاسی و فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است.

 

۴۰ درصد نیروهای آموزش ‌و پرورش معلم نیستند!

روز دوشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۲، منصور کبکانیان، عضو شورای‌ انقلاب فرهنگی گفت: ️آمار سال ۱۴۰۱ بیانگر این است که ۵۳۴ هزار و ۹۴۱ نفر معلم و ۳۱۰ هزار نفر پرسنل اداری در آموزش و پرورش مشغول به کار هستند.

وی ادامه داد: هر چه بودجه را افزایش می ‌دهیم بر تعداد نیروهای ستادی این وزارتخانه افزوده می ‌شود لذا پیشنهاد این بود که تنها در قبال ارائه یک برنامه جدید از سوی وزارتخانه به آنها بودجه جدید تخصیص دهیم.

تعداد کل دانش ‌آموزان کشور در سال 1400 به 15908179 نفر است.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

تجمع اعتراضی معلمان خارج از کشور

روزیکشنبه 11تیر، معلمان خارج از کشور  برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان و وعده های توخالی مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران تجمع کردند. نیروهای سرکوب به معلمان حق طلب با توهین و ضرب و شتم چند تن از معترضان را بازداشت کردند.

تجمع کنندگان گفتند: حدود 5 سال است که بخشی از حقوق نیروها بابتِ خدمت در خارج از کشور داده نشده و با وجود اینکه در دوره‌ های مختلف قولِ پرداختِ حق الزحمه‌‌ فوق ‌العاده اشتغال را دادند اما هنوز به نتیجه نرسیده ‌ایم. آنها افزودند: از دیوان عدالت اداری به نفع خود رأی گرفته‌ایم اما هنوز این حقوق پرداخت نشده است.

 

تجمع معلمان در شیراز

روز سه شنبه ۲۷ تیر ، شماری از معلمان در شیراز با سردادن شعارهایی اعتراضی دست به تجمع زدند. در این تجمع، معلمان معترض شعار «معلم زندانی آزاد باید گردد» سر دادند.

معلمان شیراز در اعتراض به زندانی کردن فعالان صنفی معلمان و عدم رسیدگی به مشکلات شان دست به تجمع زدند.

 

تجمع دانش آموزان مشهد

روز پنجشنبه یکم تیر، جمعی از دانش آموزان مشهد با والدین خود برای اعتراض به نحوه برگزاری آزمون تیزهوشان دست به تجمع زدند.

در این روز، آزمون تیز هوشان در چند حوزه امتحانی در مشهد همزمان با سراسر کشور برگزار شد که در یکی از این حوزه های اعتراض جمعی از دانش آموزان مشهدی نسبت به نحوه برگزاری آزمون تیزهوشان امتحانی با بیش از 200 دانش آموز دختر، مراقب زمان آزمون را به اشتباه 50 دقیقه اعلام کرد.

این در حالی است که  زمان اصلی آزمون مدت 75 دقیقه بود و به گفته دانش آموزان این زمانبندی نادرست سبب بروز استرس در تعدادی از دانش آموزان شد.

دانش آموزان تجمع کننده گفتند: با وجود اعلام به مراقبان که زمان اصلی آزمون 75 دقیقه است برگه برخی دانش آموزان راس 50 دقیقه جمع آوری شد اما به برخی از دانش آموزان 25 دقیقه دیگر زمان داده شد.

 

گزارش ویدئویی از این تجمع در پیوند زیر:

https://www.youtube.com/watch?v=U1rf_mhaD9w

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، شورای صنفی معلمان، اتحادیه آزاد کارگران ایران، ایلنا، تسنیم)

 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۶۶، یکشنبه یکم مرداد ۱۴۰۲ - ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۳

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول