جنبش رنگین کمان بیشماران (اردیبهشت ۱۴۰۲) گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی
در ماه اردیبهشت، اخبار و گزارشهای زیادی پیرامون وضعیت اقتصادی کشور و ابعاد کلان فلاکت توده های مردم منتشر شد که در مقدمه این مجموعه خبری چند مورد آن ذکر می شود. «فقر و مصیبتهای مردم بسیار پیچیده تر و عمیق تر از آن است که کسی بتواند این مصیبتها را درک کند. اوضاع به مراتب بدتر و وخیم تر از آمار و ارقامی است که ارایه می شود. به نظر نمی رسد تعداد افرادی که امروز زیر خط فقر مطلق قرار گرفته اند کمتر از ۵۰ درصد جمعیت کشور باشد. به این معنی که این افراد از حداقلهای زندگی انسانی هم برخوردار نیستند. قطعا میتوان سهم رفاه در کشور را بدون درآمدهای نفتی هم افزایش داد؛ اما مساله اصلی این است که این سیستم قادر به افزایش رفاه برای مردم کشور نیست». (حسین راغفر اقتصاددان، آفتاب نیوز، شنبه ۳۰ اردیبهشت) علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسمی که روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت در اصفهان برگزار شد، اذعان کرد که ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت کل ایران «از امکانات اولیه زندگی مانند مسکن، اشتغال، تحصیلات تا ۱۲ سال، سلامت، خوراک و پوشاک محروم هستند.» (مهر) به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس «جمعیت زیر خط فقر در ابتدای دهه ۹۰ شمسی حدود ۱۶ میلیون نفر بوده اما در پایان این دهه این جمعیت به بالاتر از ۲۶ میلیون نفر رسیده است.» رسانه حکومتی دنیای اقتصاد در روز آدینه ۲۳ اردیبهشت، در گزارش خود به گستردگی ابعاد مهاجرت متخصصان و پزشکان عمومی اعتراف کرد. دنیای اقتصاد نوشت: «مجموعه پزشکان و پرستارانی که سال گذشته از کشور خارج شده اند از ۱۰هزار نفر گذشته است. تا پیش از این خروج و مهاجرت پزشکان در رده پزشکان عمومی در سطح بالاتری قرار داشت، اما حالا متخصصان گوی رفتن را ربوده اند و تعداد خروجیهای شان بیشتر شده، همچنین میانگین سنی متقاضیان نیز افزایش داشته است.» رسانه حکومتی توسعه ایرانی روز دوشنبه ۴ اردیبهشت، در آستانه روز جهانی کارگر نوشت: «حق مشارکت کارگران در تعیین سرنوشت، تقریباً برابر با صفر است که نشان می دهد نه در سطح کارگاهها صدای کارگران شنیده می شود و نه در سطح ملی، دادخواهی شان به جایی می رسد... تا دولت به نقش بی طرف برنگردد، سرکوب مزدی طبقه کارگر و بیحقوقی آن تداوم خواهد داشت... در مذاکرات مزدی ۱۴۰۲ تب دولت از کارفرمایان تندتر بود و از قبل با هم بر سر رقم افزایش دستمزد توافق کرده بودند. کار به گونه ای پیش رفت که افزایش ۲۷ درصدی دستمزد بدون رضایت واقعی نمایندگان کارگری تصویب شد و نکته اینجاست که دولت بیش از کارفرمایان بر این رقم ناچیز اصرار داشت.» نیروهای کار در واکنش به شرایط فلاکتبار کنونی تسلیم نشده و به مبارزه ادامه می دهند. در این ماه نیروهای کار دستکم 1105 روز اعتصاب و تجمع انجام دادند. خبرهای مربوط به اعتصاب نفتگران و بازنشستگان در بخش جدا و در ابتدا پوشش داده شده و فشرده بقیه اخبار به دنبال آن می آید. حرکتهای اعتراضی معلمان و دانشجویان در همین ماه در این شماره ماهنامه نبرد خلق جداگانه پوشش داده شده است. در ماه اردیبهشت شاهد خیزشهای روزهای آدینه در بلوچستان و فریادهای شبانه در نقاط مختلف کشور بودیم. خروش مردم علیه اعدام یه تن از آزادیخواهان در همین شماره ماهنامه نبرد خلق پوشش داده شده است.
اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهها، صنایع فولاد و معادن مس
آدینه یکم اردیبهشت *آغاز اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای برای افزایش 79 درصدی حقوق 20 روز کار 10 روز تعطیلی تحت عنوان «کمپین ۱۴۰۲». *کارگران پیمانکاریهای نوروزی و زردادخانی شاغل در فولاد آلیاژی یزد در اعتراض به عدم افزایش دستمزد برای سال ۱۴۰۲ دست به اعتصاب زده و کارگاه را تخلیه کردند. کارگران معترض خواهان افزایش دستمزد مطابق با لیست پیشنهادی خود بر اساس افزایش ۷۹ درصدی هستند. همزمان کارگران پروژه ای پالایشگاه آبادان (شرکتهای پیمانکاری اکسیر صنعت، سکاف و آبادراهان) و کارگران پتروشیمی کیان در عسلویه در اعتراض به عدم افزایش دستمزد کارگاه را تخلیه کردند.
شنبه ۲ اردیبهشت شرکتها و کارگاههایی که کارگران آن اعتصاب کردند چنین است: عسلویه: فاز ۱۴ اکسیر صنعت پارس جنوبی/ شرکت عمران صنعت شاغل در پتروشیمی آپادانا / پتروشیمی صدف در فاز ۲ / شرکت پتروشیمی زیما/ پتروشیمی دماوند/ پالایشگاه فرزانگان/ شرکت ایده سازان/ شرکت پتروشیمی کیان/ شرکت عمران صنعت پایندان/ شرکت کارن گستر هفشجان، مجری طرحهای پایپینگ و نصب تجهیزات پتروشیمیها بوشهر: شرکت پترو فولاد جهان پارس/ پیمانکاریهای عباسی و لیموچی/ پتروپالایش مخازن کیان سازه بونوا / شرکت سویل شاغل در سایت یک پتروشیمی/ دفتر فنی و تست پکیج و کیوسی شرکت سازه پاد پتروشیمی بوشهر/ پتروشیمی سایت یک گروه ساپورت/ سویل سایت یک پتروشیمی دهلران: کارگران شرکت آی جی سی دشت عباس/ پترو پالایش/ پتروشیمی صبا/ پتروشیمی دهلران ـ لیلان جاسک: شرکت هیدروسازان در پتروپالایش/ پتروشیمی بندر جاسک لردگان: شرکت پناه صنعت پتروشیمی/ پروژه سایت ملامین لردگان از گروه مهندس فولادی کنگان: شرکت پارس لیان/ شرکت فولاد کوشان/ پتروشمی صدف جهان پارس/ پتروپالایش شرکت کاین سازه در فاز ۳ / شرکت اکسیر در پتروپالایش شیراز: شرکت پتروشیمی جندی شاپور/ شرکت پتروشیمی هنگام/ شرکت آذر فلز/ پیمانکاری صالحی در شرکت جندی شاپور شاغل در پالایشگاه سیرجان: کارگران شرکت توسعه فولاد/ پیمانکاری شجاعی شاغل در پتروشیمی کرمان منطقه ویژه سیرجان/ پتروشیمی و نفت و کارگران ماشین سازی ویژه کرمان: شرکت کارنگستر سر چشمه ماهشهر: پتروشیمی سلمان فارسی بندر عباس: شرکت نفت آفتاب گچساران: شرکت ثیام صنعت در پتروشیمی پیمانکاری سلحشور/ شرکت فولاد صنعت اطلس در پروژه میدان نفتی شماره ۲ رگ سفید/ پیمانکاران پتروشیمی گچساران/ پروژه اسکافلدبند در پتروشیمی اصفهان: کارگران شرکت سپیدانه گستر فولاد/ شرکت برق و انرژی نفت سپاهان آبادان: شرکت اکسیر صنعت در پالایشگاه/ شرکت آبادراهان در فاز ۲ پالایشگاه/ شرکت سکاف در فاز ۲ پالایشگاه آبادان. یزد: کارگران شرکت سنگ آهن/ هخامنش نوروزی و زردادخانی در فولاد آلیاژی/ شرکت فرایند صنعت شاغل طرح یک فولاد آلیاژی/ شرکت رستاک پایا فولاد کویر ایلام: شرکت فرایند صنعت جزیره لاوان: شرکت شبدیز صنعت آپادانا چهارمحال بختیاری: پیمانکاری اصغرپور شاغل در شرکت کارن گستر در هفشجان اهواز: پروژه جفیر ایذه: شرکت سینا صنعت قشم: شرکت آسفالت طوس شرکت استینال صنعت پروژه ای پتروشیمی آپادانا شرکت عمران صنعت در پتروشیمی آپادانا پیمانکاری جهانگیری شاغل در پتروشیمی فراسکو شرکت هیدورسازان در پیمانکاری محسن بویری و اسماعیل باقری
یکشنبه 3 اردیبهشت *برای سومین روز متوالی کارگران پروژه ای در 21 کارگاه و شرکت پیمانکاری اعتصاب کردند. *نیروهای شرکت مبین صنعت در پتروشیمی آدیش کنگان، نیروهای پیمانکاری داوودی در مس سرچشمه، نیروهای شرکت پایا صنعت در پتروپالایش کنگان، کارگران شرکت گندله سازی بهاباد به اعتصاب پیوستند.
دوشنبه ۴ اردیبهشت *اعتصاب به ۹۷ مرکز و شرکت صنعتی در ۳۲ شهر در ۱۲ استان گسترش یافت. اعتصاب جمله در شهرهای اردبیل، دهلران، اصفهان، عسلویه، کنگان، بوشهر، جم، لردگان، هفشجان، آبادان، بندر ماهشهر، دشت آزادگان، شادگان، چابهار، شیراز، نی ریز، لامرد، سیرجان، کرمان، بافت، شهربابک، گچساران، جاسک، جزیره لاوان، بندرعباس، قشم، پارسیان، یزد، بهاباد و.... جریان داشت. *کارگران فولاد مادکوش در بندرعباس نیز به کمپین ۱۴۰۲ پیوستند.
سه شنبه ۵ اردیبهشت *اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای در ۹۳ کارگاه و شرکت پیمانکاری. *گروهی از کارگران شرکت پیمانکاری «چگالش پترو پایساز» شاغل در پالایشگاه تهران همگام با دیگر همکاران خود در دهها پروژه صنعتی در سراسر ایران دست به اعتصاب زده و کارگاه را تخلیه کردند. *کارگران شرکت رامکو شاغل در پتروشیمی پارس نیز در اعتراض به عدم افزایش دستمزد برای سال ۱۴۰۲ دست به اعتصاب زدند. *کارگران پیمانکاری بختیاری شاغل در مس سرچشمه در اعتراض به عدم افزایش دستمزد برای سال ۱۴۰۲ دست به اعتصاب زدند. *گروهی از کارگران شرکت پارس نصب کارون شاغل در پروژه فولاد خوزستان دست به اعتصاب زدند. *کارگران شرکت نصب نیرو شاغل در رمیله عراق به اعتصابات سراسری کارگران پیمانی پیوستند. کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران، تصاویری از اعتصاب کارگران در فارس، خوزستان، کرمان و عراق منتشر کرده است.
چهارشنبه ۶ اردیبهشت *پرسنل ستادی شرکت odcc اصفهان دست به اعتصاب زدند. *شماری از پرسنل شرکت طراحی و ساختمان نفت (ODCC) در اصفهان برای اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به اعتصاب زدند. اعتصاب کارکنان شرکت صنعت پردازان ثمین پتروشیمی سلمان فارسی. *اعتصاب جمعی از کادر دفتر فنی و بخش کنترل کیفیت احیا استیل فولاد بافت کرمان.
پنجشنبه ۷ اردیبهشت *هفتمین روز اعتصاب کارگران در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیروگاهها و معادن در ۱۰۹ کارگاه و شرکت صنعتی در ۳۸ شهر از ۱۳ استان.
آدینه 8 اردیبهشت *هشتمین روز اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای در ۱۰۱ کارگاه و شرکت.
شنبه ۹ اردیبهشت *شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت اعلام کرد که «هم اکنون دهها هزار نفر از همکاران ما در بیش از صد شرکت و پیمانکاری در اعتصاب بسر می برند. با اعتصاب سراسری مان و با پشتیبانی به همبستگیهای گرمی که با اعتراضات ما شد به اعتصاب ادامه می دهیم و روز جهانی کارگر را گرامی می داریم.»
یکشنبه ۱۰ اردیبهشت *کارگران بخشهای دفتر فنی پایپینگ و دفتر فنی ابزار دقیق از پیمانکاریهای حیاتی و عابد قیصری شاغل در پروژه NGL3200 واقع در میدان نفتی جفیر در اهواز به اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای پیوستند.
دوشنبه ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگران *اعتصاب کارگران پروژه ای در ۱۱۳ کارگاه و شرکت صنعتی در ۳۸ شهر از ۱۳ استان کشور گسترش یافت. *شماری از کارگران فصلی و روزمزد شاغل در پروژه پتروشیمی قشم با انتشار ویدیویی با در دست داشتن پلاکاردهایی از جمله «کارگر زندانی آزاد باید گردد/ نه به تبعیض و ستم علیه کارگران» روز جهانی کارگر را گرامی داشتند. *کارگران واحد الوفین پتروشیمی ایلام با پهن کردن سفره خالی مقابل درب پتروشیمی در روز جهانی کارگر نسبت به پایمال شدن حقوق خود اعتراض کردند.
*سیزدهمین روز اعتصاب کارگران پروژهای در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و نیروگاهها و معادن مس در ۱۱۳ کارگاه و شرکت صنعتی در ۳۸ شهر از ۱۳ استان کشور.
آدینه ۱۵ اردیبهشت *کارگران پروژهای شرکت آیریک صنعت به اعتصاب پیوستند. *کارگران پروژه ای پیمانکاری پژند شاغل در شرکت آیریک صنعت به اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای پیوستند. *کارگران شرکت آیریک صنعت ایرسا در فلاورجان اصفهان دست از کار کشیدند و به اعتصابات سراسری کارگران صنایع نفت، گاز و پتروشیمی پیوستند.
شنبه ۱۶ اردیبهشت *اعتصاب کارگران پروژه ای شاغل در ایستگاه تقویت فشار گاز در اردستان.
دوشنبه ۲۵ اردیبهشت *جمعی از کارگران شنعت نفت پروژه ای IGC در دشت عباس دهلران در بیست و پنجمین روز متوالی از فعالیتهای روزانه خود امتناع کرده و اعتضاب کردند.
برخی از واکنشهای رسانه های حکومتی به اعتصاب کارگران خبرگزاری حکومتی ایلنا امروز چهارشنبه ۶ اردیبهشت نوشت: «کارگران پروژهای و پیمانکاری نفت و گاز در سایتهای مختلف به شرایط شغلی و معیشتی خود اعتراض دارند ... این اعتراض از روزهای پایانی هفته گذشته آغاز شده است. ...کارگران در پتروشیمی بوشهر، برخی فازهای عسلویه و پارس جنوبی، پتروشیمی گچساران، پالایشگاه بید بلند و پالایشگاه آبادان، به اعتراض صنفی روزهای اخیر پیوستهاند؛ برخی کارگران پالایشگاه تهران نیز روز گذشته دست از کار کشیدهاند. کارگران پروژهای در صنایع نفت و گاز و فولاد، خواستههای خود را افزایش دستمزد حداقل به اندازهی ۷۹ درصد و بیست روز کار و ده روز استراحت اعلام میکنند...» روزنامه حکومتی اعتماد روز شنبه ۹ اردیبهشت شمار كارگران اعتصابی را۱۰هزار نفر ذكر كرد. اما سخاوت اسدی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس گفت: ۴ هزار نفر از كارگران اعتصابی با کارگران جدید جایگزین میشوند و افزود «ترک کار تعدادی از کارگران با تحریک و تهدید برخی افراد معاند اتفاق افتاد... پیمانکاران اعلام کردند در صورتی که در این مدت کارگران قبلی باز نگردند با نیروی جدید جایگزین خواهند شد.» (سایت حکومتی انتخاب – ۸ اردیبهشت). روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت، خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران خبر داد: «با رصد اطلاعاتی و بررسیهای صورت گرفته در دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی استان بوشهر و با حمایت و اقدام قاطع دستگاه قضایی، تعدادی از پیمانکاران متخلف تامین نیروی انسانی پروژه های توسعه ای پارس جنوبی، احضار و بازداشت شدند. دلیل اصلی بازداشت این پیمانکاران، تخلفات متعدد در حوزه کارگری، همراهی با فراخوانها و اقدامات ضدانقلاب و ایجاد اعتصابات در پروژه های توسعه ای صنعت در منطقه پارس جنوبی بوده است .بنا به پیگیریهای خبرنگار فارس، روزهای آینده نیز روند احضار و بازداشت پیمانکاران متخلف ادامه خواهد داشت». روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت، رسانه حکومتی تسنیم از قول معاون سیاسی امنیتی استاندار بوشهر خبر از «بازداشت ۸ تن» از فعالان کارگری شاغل در واحدهای پتروشیمی، نفت و گاز پارس جنوبی تحت عنوان اتهامی (لیدری اصلی اعتصابات در پارس جنوبی) خبر داد. به گزارش روزنامه حکومتی شرق؛ معاون سیاسی و امنیتی استاندار بوشهر اعلام کرد: «اعتصابات کارگران پارس جنوبی شکسته شده است.» این کارگزار امنیتی حکومت مدعی شد که: «این اعتصابات با حمایت شبکه های خارجی بوده است.»
(در تهیه گزارش پیرامون اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای از این منابع استفاده شده است: شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، کانال تلگرام اتحادیه آزاد کارگران ایران)
جنبش اعتراضی بازنشستگان زیر بار ستم نمی کنم زندگی، جان فدا می کنم در ره آزادگی، مرگ بر این بردگی، مرگ براین بردگی
دوشنبه ۴ اردیبهشت *گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی در شوش تجمع برگزار کردند. این چندمین تجمع بازنشستگان شوش در هفتههای اخیر است. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان به مصوبه حداقلی مزدی، عدم اجرای باقیمانده همسانسازی، عدم اجرای ماده ۹۶ و ۱۱۱ تامین اجتماعی و واگذاری بانک رفاه کارگران اعتراض کردند. *تجمع گروهی از بازنشستگان مخابرات در شهرهای اهواز، بجنورد، بابل، سنندج، اردبیل، شیراز، شهرکرد، مشهد، گلستان، خرام آباد، تهران، کرج، اصفهان و رشت در اعتراض به قطع بیمه تکمیلی درمان و مطالبات معوقه و عدم پرداخت ماهانه خواروبار. به گزارش ایلنا، این بازنشستگان در تهران مقابل وزارت ارتباطات و در شهرستانها مقابل شرکتهای مخابرات تجمع کرده و خواهان «اجرای آییننامه ۸۹، کاهش سهم بیمه تکمیلی از ۵۰ به ۲۰ درصدِ سابق و پرداختِ رفاهیات و سهم خواروبار خود» شدند.
چهارشنبه 6 اردیبهشت *شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان با سر دادن شعارهایی اعتراضی مقابل ساختمان اداره کل سازمان تامین اجتماعی خوزستان واقع در اهواز تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکشنبه ۱۰ اردیبهشت *گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اهواز، بابل، اراک، تهران، رشت، اصفهان و کرمانشاه مقابل ساختمان تامین اجتماعی شهرهای خود، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان معترض با سر دادن شعارهایی اعتراضی و در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.
دوشنبه ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارورزان *شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز، شوش، ساری، رشت، کرمان و کرمانشاه در مقابل ساختمان تامین اجتماعی شهرهای خود تجمع اعتراضی برگزار کردند. *شماری از بازنشستگان مخابرات در شهرهای اراک، اردبیل، ایلام، اصفهان، اهواز، بندرعباس، تبریز، تهران، رشت، زاهدان، سنندج، شهرکرد، شیراز، قزوین، کرمانشاه، کرمان و مریوان مقابل ساختمان شرکت مخابرات دست به تجمع اعتراضی زدند.
چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت *جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان با سر دادن شعارهای اعتراضی مقابل ساختمان اداره کل سازمان تامین اجتماعی خوزستان واقع در اهواز تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکشنبه ۱۷ اردیبهشت *جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، کرخه و هفت تپه، مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی شوش، شماری بانشستگان تامین اجتماعی اراک و کرمانشاه مقابل ساختمانهای فرمانداری و تامین اجتماعی این شهرها دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تلگرام گروه اتحاد بازنشستگان، بازنشستگان تامین اجتماعی کفن پوش در شوش، کرخه و هفت تپه، همراه خانواده های شان تجمع برگزار کردند.
دوشنبه ۱۸ اردیبهشت *گروهی از بازنشستگان مخابرات در شهرهای اهواز، دزفول، بندر عباس، اردبیل، کرمانشاه، اراک، ایلام، خرم آباد، اصفهان، رشت، زنجان، سنندج، شهرکرد، زاهدان، تبریز و مشهد تجمع کردند. نیروهای سرکوبگر امنیتی و انتظامی به تجمع بازنشستگان مخابرات تهران مقابل وزارت ارتباطات یورش بردند.
چهارشنبه 20 اردیبهشت *کارگران بازنشسته تامین اجتماعی خوزستان با راهپیمایی و تجمع مقابل اداره کل سازمان تامین اجتماعی استان در کلانشهر اهواز به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه ضد کارگری شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل دستمزد 5 میلیون و 300 هزار تومانی اعتراض کردند.
*جمعی از بازنشستگان شرکت نفت أصفهان، اهواز و شیراز برای اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکشنبه ۲۴ اردیبهشت *شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی شهرهای شوش، شیراز، کرمانشاه، اصفهان، کرمان، شوشتر و اهواز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل اداره های تامین اجتماعی و استانداری این شهرها تجمع برگزار کردند. کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی شهرستانهای شوش، کرخه و هفت تپه همراه با خانواده های شان در اطراف سازمان تأمین اجتماعی شوش راهپیمایی کردند. همزمان جمعی از بازنشستگان فولاد البرز غربی، با برگزاری تجمعی اعتراضی، خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.
دوشنبه ۲۵ اردیبهشت *بازنشستگان مخابرات در شهرهای اهواز، اراک، اصفهان، سنندج، شهرکرد، خرم آباد، بیرجند و مشهد دست به تجمع زدند.
چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت *شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان مقابل ساختمان اداره کل تأمین اجتماعی این استان واقع در اهواز تجمع اعتراضی برپا کردند.
یکشنبه ۳۱ اردیبهشت *شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای رشت، شوشتر، شوش، هفت تپه، کرخه، کرمانشاه، اصفهان و اراک مقابل ساختمان تامین اجتماعی این شهرها دست به تجمع اعتراضی زدند. همزمان جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی، سواد آموزان نهضت سوادآموزی و کارکنان شهرداری اهواز مقابل ساختمان استانداری خوزستان واقع در اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند.
برخی از شعارهای بازنشستگان معترض فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون کف خیابون می مونیم ، تا حق خود بگیریم بازنشسته بیدار است، از حق خود آگاه است شاغل و بازنشسته اتحاد اتحاد این همه بی عدالتی هرگزندیده ملتی بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن کارگر داد بزن، حقتو فریاد بزن فریاد فریاد ازاین همه بیداد درمان رایگان حق مسلم ماست بازنشسته بپاخیز برای رفع تبعیض معیشت منزلت، حق مسلم ماست تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم تا حق خود نگیریم، نهضت ادمه دارد تا حق خود نگیریم، آروم نمی نشنیم ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه گرانی تورم بلای جان مردم تورم اسفبار، حاکم شده تو بازار کو مهار تورم، دروغ می گید به مردم عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم از بس دروغ شنیدیم، یک روز خوش ندیدیم حقوق بازنشسته پشت درهای بسته حقوق ما ریالی، هزینه ها دلاری دشمن ما همین جاست دروغ می گند آمریکاست رزمندگان دیروز، گرسنگان امروز خالی تر از همیشه سفره بازنشسته وعده وعید کافيه سفره ما خالیه کشتی بازنشسته، امروز به گل نشسته یخچال بازنشسته، خالی تر از گذشته نه خواری نه ذلت مرگ براین عدالت بازنشسته می میرد ذلت نمی پذیرد حسین حسین شعارشون، دروغ و دزدی کارشون وعده وعید کافیه ما عمر روح نداریم شرکت پردرآمد چه برسر تو آمد مدعی عدالت، خجالت خجالت کابینه عدالت خجالت خجالت شورای عالی کار، خجالت خجالت نه دولت نه مجلس نیستند به فکر ملت ننگ ما ننگ ما، وزیر الدنگ ما این صندوق مال ماست، دسترنج تک تک ماست شورای عالی کار، قانون شکستی هربار مشکل بازنشسته، تاکی می خواد حل بشه یه اخلاص کم بشه، مشکل ما حل میشه تا حقمون نگیریم، هر روز همین بساطه سهامدار عمده حیاکن، آئیننامه را اجراکن مدیر بیکفایت، استعفا استعفا مدیر بی لیاقت ننگت باد ننگت باد وزیر بی لیاقت استعفا استعفا دولت ورشکسته، دشمن بازنشسته مخابرات حیاکن، آئیننامه را امضا کن ای مخبر ستمگر حق مار اداکن مخابرات حیاکن حق مارا پرداخت کن مخابرات حیاکن وعده هات را اجراکن نماینده مجلس، شاسی بلند مبارک بیمه تکمیلی، اجرا باید گردد بیمه تکمیلی حق مسلم ماست حجاب حجاب شعارشون، دروغ افتخارشون صندوق رو خالی کردن، ما رو بیچاره کردن حاصل کار دولت، غارت جیب ملت تا کی سرافکندگی، یا مرگ یا زندگی
یکشنبه ۳ اردیبهشت *شماری از شهروندان استان سیستان و بلوچستان یک تجمع اعتراضی با تشکیل زنجیره انسانی برای درخواست حقابه رود هیرمند برگزار کردند. به گزارش رادیو فردا، این اعتراض در بستر خشک دریاچه «هامون» در منطقه «کوه خواجه» انجام شد. حقابه ایران از رودخانه هیرمند بارها موضوع بحثهای جنجالی در روابط میان تهران و کابل در حکومت طالبان و دولت پیشین افغانستان بوده است. دریاچه هامون در استان سیستان و بلوچستان پس از خزر و ارومیه، سومین دریاچه بزرگ ایران است و یکی از ذخیره گاههای زیست محیطی ایران به شمار می رود.
*ساکنان منطقه کرکس کوه در استان اصفهان در سالروز ثبت ملی «قلعه وُشاق» در کوهستان کرکس برای اعتراض به فعالیت معادن در این منطقه تجمع برگزار کردند. فعالان محیط زیست می گویند که روند تخریب و آلاینده های معدنی و صنعتی در این منطقه حفاظت شده و بکر، مشکلات فراوانی برای اهالی ایجاد کرده و سرمایه های طبیعی استان را به مخاطره انداخته است. به گزارش کانال دانا، فعالیت معدن سنگ آهن در این منطقه منجر به تخریب محیط زیست و کاهش شدید دِبی آب شده و زندگی مردم و کشاورزان دو شهر «کامووچوگان» و «جوشقان قالی» را باخطرات جدی مواجه کرده است.
دوشنبه ۴ اردیبهشت *پرستاران و کادر درمان علوم پزشکی کردستان در سنندج برای اعتراض به تبعیض و پایمال شدن حق شان مقابل دانشکدە علوم پزشکی و خدمات بهداشتی واقع در خیابان صفری این شهر، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این پرستاران خواهان تغییر در روش پرداخت در نظام درمان و "اجرای صحیح و عادلانه تعرفه گذاری پرستاری" هستند.
*به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، کارگران راه آهن سمنان (شرکت پیمانکاری فراز سازان) برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و مطالبات دست از کار کشیدند و مقابل اداره کل راه آهن شرق تجمع کردند.
*کارگران پیمانی شرکت خدمات اول مخابرات استان همدان مقابل ساختمان شرکت مخابرات تجمع کردند. به گزارش ایسنا، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان به گفت: 136نفر از کارکنان شرکت خدمات اول مخابرات استان همدان در خواسته مطالبات گذشته خود دادخواستی داشتند که این موضوع در هیأت حل اختلاف اداره کار مورد بررسی قرار گرفت و رأی نیز به نفع کارکنان صادر شده است.
سه شنبه ۵ اردیبهشت *شماری از مالباختگان شرکت سنگرسازان نور در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل مجتمع قضایی قدوسی در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، این شهروندان حدود بیست سال پیش از شرکت سنگرسازان نور اقدام به خرید زمین کردند، اما تا کنون زمینی به آنها تحویل داده نشده و شکایت این شهروندان در مراجع قضایی نیز بی نتیجه مانده است.
*جمعی از کارکنان شرکت ول سرویسز (متدهای شلمبرژه) در محل ساختمان مدیریت این شرکت در اهواز دست به تجمع زدند. این تجمع در اعتراض به عدم پرداخت چند ماهه حقوق این کارگران صورت گرفته است.
*رانندگان کامیون در بندر خمینی به خاطر پرداخت نشدن کرایه های شرکت حمل و نقل خلیج فارس از آبان ماه پارسال تا امروز جلوی دفتر رئیس پایانه این بندر تجمع کردند.
*تجمع اهالی شهر کیان در شهرکرد و مسدود کردن خیابانها در اعتراض به زمینخواری حکومتی
*صاحبان صندوقهای امانات به سرقت رفته بانک ملی، مقابل شعبه مرکزی بانک ملی واقع در خیابان فردوسی تجمع کردند.
*کارگران مرکز فرمان شرکت بهره برداری مترو تهران برای اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق و نداشتن امنیت شغلی مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند. بر اساس گزارش ایلنا، این کارکنان همچنین نسبت به ایجاد محدودیت اضافه کاری، جابجایی تعدادی از نمایندگان کارکنان و عدم رسیدگی و توجه به خواسته های پرسنل معترض هستند. خواسته این کارکنان، پرداختِ حق و حقوق و تمامی مطالبات مطابق با ضوابط جاری شرکت و قانون کار، رفع کامل محدودیتها و برقراری حق جذب است.
*صاحبان صندوقهای امانات به سرقت رفته بانک ملی، مقابل شعبه مرکزی بانک ملی واقع در خیابان فردوسی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، هر چند تمام اموال به سرقت رفته کشف شده اما هنوز این اموال به تعدادی از مال باختگان تحویل نشده است. طبق قرارداد بین مشتری و بانک ملی، این بانک از محتوای صندوق اطلاعی نداشته از این رو شبهاتی در اظهارات برخی از مالباختگان در سقف و ارزش دارایی به امانت گذاشته وجود دارد که البته گفته میشود بخشی از این فاصله بین اظهارات و اموال کشف شده، از سوی بانک ملی جبران می شود.
چهارشنبه ۶ اردیبهشت *جمعی از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با برگزاری تجمع اعتراضی، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش ایلنا، پرستاران «اجرای صحیح تعرفه گذاری خدمات پرستاری و رفع تبعیض در نظام درمانی» را از خواسته های مهم خود عنوان کردند. تجمع کنندگان گفتند: چرا مسئولان وزارت بهداشت صدای پرستاران را نمی شوند و پاسخگوی خواسته های آنها نیستند؟ همزمان پرستاران قزوین برای هشتمین بار در برابر استانداری تجمع کردند. پرستاران شعار می دادند: مسئول بیکفایت استعفا استعفا.
*کارکنان بیمارستان شفای لاهیجان برای اعتراض به عدم پرداخت کامل حقوق و مطالبات دست به تجمع دراین واحد درمانی خصوصی در استان گیلان زدند. به گزارش صدا و سیما دکتر محبوبه صلواتی خوشقلب، مدیر عامل بیمارستان شفای لاهیجان گفت: در نشستی که با تعدادی از نمایندگان کارکنان بخشهای مختلف بیمارستان برگزار شد کارکنان مشکلات و گلایه های خود را مطرح کردند که مشکلات آنها بررسی و رسیدگی خواهد شد
*جمعی از اهالی روستای کهنه جغتای برای اعتراض به عدم تکمیل راه روستایی اله آباد تا کهنه مقابل فرمانداری شهرستان جغتای دراستان خراسان رضوی تجمع کردند.
*نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران در شهرستان فنوج در ۱۶۰ کیلومتری جنوب ایرانشهر راکبان دو موتورسیکلت را زیر گرفته که در اثر آن یک نفر کشته و سه نفر زخمی شدند. به گزارش «حال وش» در پی این حادثه مردم در فنوج مقابل اداره نیروی انتظامی این شهرستان تجمع کردند که با تیراندازی روبرو شدند. «رسانک نیوز» که اخبار این منطقه را پوشش می دهد نوشت: «مردم فنوج در اعتراض به کشته و مجروح شدن چندین شهروند موتورسوار و معترض توسط ماموران کلانتری مقابل این پایگاه نظامی تجمع کردهاند.»
*مجروحان جنگ برای دریافت غرامت و حق معیشت مقابل مجلس تجمع کردند. نیروهای امنیتی و سرکوبگر با تجمع کنندگان برخورد کردند و مانع فیلم برداری و عکسرداری شدند.
پنجشنبه ۷ اردیبهشت *شماری از رانندگان تاکسی در آستارا در اعتراض به ناکافی بودن نرخ فعلی کرایه، مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش صدا و سیما، فرماندار آستارا در این راستا گفت: «برای ایجاد تعادل بین نرخ تورم و کرایه های تاکسی، قرار است با تصویب ستاد تنظیم بازار شهر آستارا، تا پایان اردیبهشت ماه، ۳۰ درصد به نرخ کرایه های تاکسی افزوده شود.»
*گروهی از پرستاران بیمارستان «شهید رجایی» شیراز، با سردادن شعارهایی اعتراضی دست به تجمع زدند. وضعیت نامناسب معیشتی دلیل برگزاری این تجمع عنوان شده است.
*پرستاران اهواز برای اعتراض به مشکلات معیشتی و شرایط سخت کاری مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تجمع کردند.
*کسبه و بازاریان شهرستان فنوج برای اعتراض به مرگ ومصدومیت 4 جوان راکب موتور بر اثر زیر گرفته شدن توسط نیروی انتظامی و شلیک نیروهای سرکوب به سوی معترضان و زخمی شدن 3 نفر از بالا کشیدن کرکره های مغازه های شان خودداری کردند.
*جمعی از رانندگان تاکسی آستارا برای اعتراض به نرخ تورم بالا و کرایه پایین، دست از کار کشیدند و با توقف خودروهای شان مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی این شهرستان تحمع کردند.
*شماری از کشاورزان روستای ورتون کوهپایه مقابل استانداری اصفهان تجمع اعتراضی برگزار کردند. بر اساس گزارش دانا، تجمع این کشاورزان در اعتراض به اشغال ۹۹ هکتار از اراضی چندین چشمه متعلق به حقآبه مردم این روستا صورت گرفته است. کشاورزان می گویند ۹۹ هکتار از اراضی و مراتع روستای تاریخی ورتون با مجوز اداره اوقاف و گردشگری به ساخت مجتمع گردشگری «دهکده گل سرخ» تخصیص داده شده؛ در داخل اراضی اشغال شده چندین چشمه متعلق به حقآبه مردم روستای ورتون قرار دارد… ورتون در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است و حوضخانه چشمه آب گرم آن مربوط به دوره صفوی معروف است که خاصیت درمانی داشته و به عنوان یک میراث ملی به ثبت رسیده است.
آدینه ۸ اردیبهشت *رانندگان قراردادی هادیان شهر و حامیان شهر در سامانه ۴ اتوبوسرانی به دلیل عدم واریز حقوقها دست به اعتصاب زدند و در محل کار حضور پیدا نکردند. به گزارش تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد، رانندگان همچنین اعلام کردند که در صورت تداوم عدم پرداخت حقوقها، هر گونه اعتراض اعم از چراغ روشن کردن و غیره را مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی برای خودشان محفوظ می دانند. یکشنبه ۱۰ اردیبهشت *شماری از کارکنان شرکت کنترل ترافیک تهران مقابل شورای شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایسنا، معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی خواهان توقف واگذاری اختیارات این شرکت به شرکت پیمانکاری دیگر شدند.
*جمعی از کارگران نیشکر هفت تپه از انجام فعالیتهای روزانه خود امتناع کرده و مقابل دفتر مدیریت این مجموعه دست به تجمع و اعتصاب زدند. به گزارش کانال مستقل کارگران هفت تپه، این تجمع و اعتصاب در اعتراض به اظهارات عبدعلی ناصری مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، صورت گرفت.
*به گزارش «کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت»، شماری از شهروندان دارای معلولیت برای اعتراض به مشکلات معیشتی منجمله عدم اجرای ماده 27 قانون حمایت از حقوق معلولان همزمان مقابل ساختمان سازمان بهزیستی در شهرهای اراک، اردبیل، اصفهان، ایذه، بروجرد، تربت جام، تهران، ساری، سنندج، شاهین شهر، قدس، قم، کرمانشاه، لنگرود، مشهد، همدان و ... دست به تجمع سراسری زدند.
*جمعی از پرستاران در شیراز با برگزاری تجمع و سر دادن شعارهایی اعتراضی، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، پرستاران معترض که از حقوق و مزایای خود ناراضی هستند و به آن اعتراض دارند، شعار می دادند: «واریزی مسئولین، شفاف باید گردد».
*گروهی از کشاورزان اصفهان، در اعتراض به «عدم توزیع حقابه زاینده رود و عملی نشدن وعده های مسئولان» این استان، مقابل شرکت منطقه ای اصفهان تجمع کردند. به گزارش بی بی سی، کشاورزان گفتند که «وزارت نیرو از حقابه های کشاورزان برداشته و به کارهای دیگر تخصیص داده است». کشاورزان اصفهان سالهاست که برای دستیابی به حقآبه خود از زاینده رود برای کشاورزی تلاش می کنند و بارها تجمعهای اعتراضی برگزار کرده اند و در مواردی با آنها برخوردهای خشونت آمیز شده است.
دوشنبه ۱۱ اردیبهشت (روز جهانی کارگر) *به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، شماری از پرسنل مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به برخورد نامناسب حراست این شرکت با چند تن از کارگران که دست به اعتصاب و تجمع زدند.
*برای سومین روز متوالی، کارگران کارخانه یزد تایر برای اعتراض به عدم افزایش حقوق، تبدیل وضعیت نشدن و وعده های پوچ به اعتصاب و تجمع شان در مجتمع ادامه دادند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: بعد از تجمعی که بهمن ماه در شرکت برگزار شد، مسئولان شرکت قولِ رسیدگی به مشکلات را دادند و قرار شد دستمزدها افزایش و قراردادها مستقیم شود، اما از آن زمان تاکنون اتفاقی نیفتاده است.
*جمعی از کادر درمان بیمارستان امام سجاد در شهریار در اعتراض به ناعادلانه بودن تعرفه پرستاری و عدم رسیدگی به دیگر مطالبات شان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
*تجمع پرستاران قزوین برای مطالبات حقوقی خود مقابل استانداری قزوین.
*تجمع گروهی از مردم تهران در نزدیکی ایستگاه متروی صادقیه و سردادن شعار شبانه در تهرانپارس فلکه سوم، ستارخان، شهرک باقری، چیتگر، تهرانسر/ در سنندج، قزوین، مهرشهر کرج، شهرک بنفشه کرج و... تظاهرات زنان و جوانان انقلابی در اصفهان به مناسبت روز جهانی کارگر، درود بر کارگر مرگ بر ستمگر/ کارگر بپاخیز برای رفع تبعیض/ معیشت منزلت، حق مسلم ماست.
سه شنبه ۱۲ اردیبهشت *متقاضیان مسکن مهر قزوین برای اعتراض به بلاتکلیفی مقابل استانداری تجمع کردند. برپایه فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی، متقاضیان که از سال 98 برای مسکن مهر ثبت نام کردند بعد از گذشت چند سال خواستار تحویل واحدهای خود شدند.
چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت *شماری از شهروندان دارای معلولیت با برگزاری تجمع مقابل ساختمان شورای شهر و شهرداری تهران خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. شهروندان معترضان با سر دادن شعارهایی همچون؛ مناسب سازی شهر حق مسلم ماست، اعتراض خود را بیان کردند.
*جمعی از شهروندان ساکن روستای «قره حسنلو» از توابع شهرستان ارومیه در اعتراض به واگذاری زمین های شان دست به تجمع زدند.
*گروهی از نیروهای خدمات اصفهان در اداره منطقه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به تجمع زدند.
*تجمع کارگران آبفا لالی در اعتراض به ۵ ماه حقوق معوقه و پرداخت نشدن بیمه.
پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت *شماری از کشاورزان در شهرستان لامرد در اعتراض به “قیمت پایین گندم و عدم پرداخت مبلغ خرید این محصول علیرغم برداشت و تحویل آن توسط دولت”، مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند.
*جمعی از شهروندان شوش در اعتراض به کمبود پزشک و تاخیر و تعلل در رسیدگی به بیماران در یکی از بیمارستانهای این شهرستان، دست به تجمع زدند.
*کارگران بخشهای باگاس، فضای سبز و خدمات شرکت کاغذ پارس هفت تپه، در اعتراض به دستمزدهای نازل، عدم تبدیل وضعیت، ساعات طولانی کار دو شیفته و بدون استراحت و نداشتن مرخصی و دیگر خواسته ها دست به اعتصاب زدند.
*اعتصاب کاسبان بازار اطلس در مشهد برای اعتراض به مزاحمت مزدوران حکومتی برای کسب آنان و مشتریان، به عنوان «رعایت حجاب»
*تجمع کشاورزان مقابل فرمانداری شهرستان لامرد فارس در اعتراض به قیمت پایین گندم و عدم پرداخت مبلغ خرید این محصول علیرغم برداشت و تحویل آن توسط دولت.
کارگران شرکت همراه خودرو در اعتراض به دستمزدهای بسیار پائین، عدم تحقق خواسته های شان و همچنین عدم رسیدگی مدیرعامل سایپا به وضعیت این کارگران برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند که بلافاصله مورد تهدید شدید مدیران شرکت قرار گرفتند. شرکت همراه خودرو، شرکت بسته بندی قطعات و از شرکتهای اقماری سایپا واقع در مجتمع تیبا (مجتمع کفش ملی سابق) در شهر قدس است که حدود ۲۲۰ تا ۲۵۰ کارگر در آن شاغل هستند.
آدینه ۱۵ اردیبهشت *مراسمی به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر، در رشت برگزار گردید. در این مراسم تعدادی از کارگران و بازنشستگان به همراه خانواده های خود و همچنین جمعی از فعالان کارگری، زنان و دانشجویان حضور داشتند.
شنبه ۱۶ اردیبهشت *شماری از شهروندان معترض اهل روستای گلماگرد شهرستان خمین مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع در اعتراض به عدم تخصیص حقابه کشاورزی به آنها، صورت گرفت.
*به گزارش شورا بازنشستگان ایران، شماری از باغداران در شهر زیار واقع در شهرستان اصفهان دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات این باغداران صورت گرفت.
*تجمع کارکنان راهآهن استان زنجان در اعتراض به معوقات مزدی و عدم پیگیری مطالبات شان در برابر استانداری.
یکشنبه ۱۷ اردیبهشت *برای چهارمین روز متوالی کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن درود کرمان (شرکت رضوان درود) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست از کارکشیدند و درایستگاه زرند تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شرکت رضوان درود که از بافق تا بم مشغول به کار هستند در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان اعتصاب کرده و در ایستگاه زرند دست به تجمع زدند.
*تجمع اعتراضی پزشکان خانواده فارس نسبت به سطح نازل سرانه و اجرای طرح سلامت وزارت بهداشت مقابل دانشگاه علوم پزشکی شیراز.
*جمعی از متقاضیان مسکن روستای دانش برای اعتراض به عدم واگذاری زمین مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند.
*شماری از پرسنل فوریتهای پزشکی قزوین مقابل ساختمان استانداری و گروهی از پرسنل فوریتهای پزشکی تبریز مقابل دانشگاه علوم پزشکی این شهر، در تجمعاتی جداگانه خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. تجمع این پرسنل در اعتراض به «عدم پرداخت معوقات و نابرابری در اجرای تعرفه خدمات پرستاری» صورت گرفته است. به گزارش بی بی سی، آنها شعارهای «ماموریت اورژانسی، تعرفه هم اورژانسی»، «اضافه کار نمی خوایم، ما حقمون را می خوایم»، «تعرفه، تعرفه حق مسلم ماست» و «فوق العاده کار حق ماست، حاصل دست رنج ماست» سر دادند. آنها خواستار رسیدگی به نحوه اجرا و اصلاح همسانسازی و ناعدالتی در اجرای تعرفه خدمات پرستاری، وضعیت نامساعد معیشتی، عدم پرداخت معوقات و فوق العاده خاص، عدم افزایش حقوق و عدم رسیدگی به مطالبات هستند.
*جمعی از کارگران آب و فاضلاب آبادان به نمایندگی از طرف 300 کارگر این شرکت برای اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان آبادان زدند.
*جمعی از کارکنان دانشگاه پیام نور آبادان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت وهمسان سازی نشدن حقوق دست به تجمع دراین واحد آموزشی زدند.
*جمعی از اهالی چند روستای تنکابن در استان مازندران برای اعتراض به بی آبی دست به تجمع مقابل دادگستری نشتارود زدند.
سه شنبه ۱۹ اردیبهشت *شماری از مالباختگان رامک خودرو مقابل ساختمان مجتمع قضایی مفتح در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.
*جمعی از کارکنان استانداری استان کرمانشاه در اعتراض به وضعیت بد معیشتی خود در محوطه این استانداری دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش دیدهبان ایران، در این تجمع کارکنان به صورت نمادین بر سر سفره خالی که در محوطه استانداری کرمانشاه پهن کرده بودند نشستند و اعلام کردند ماهم مثل سایر اقشار کارکنان کشور از وضعیت معیشتی در رنج هستیم. این دومین تجمع اعتراضی کارکنان استانداری کرمانشاه به وضعیت معیشتی خود در یک ماه اخیر است
*کارگران خدماتی بهشت زهرا در تهران در اعتراض به پرداخت نشدن ۷ماه حقوق شان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
*برای دومین بار، کارگران کارخانه فولاد مشیز بردسیر وابسته به هلدینگ جهاد نصر کرمان برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و وعده های توخالی دست به تجمع مقابل استانداری کرمان زدند.
*خانواده زندانیان محکوم به اعدام زندان قزلحصار، پس از انتقال دستکم ۲ زندانی برای اجرای حکم اعدام، مقابل زندان قزلحصار تجمع کردند. این دو زندانی پس از گذراندن ۹ سال زندان برای اجرای حکم منتقل شدند. علاوه بر این ۵ زندانی نیز از زندان مرکزی کرج، برای اجرای حکم اعدام منتقل شده اند.
*کارگران شهرداری سربندر (بندر موسوم به امام) برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق وحق بیمه دست به راهپیمایی در این شهر در استان خوزستان و تجمع مقابل شهرداری، شورای فرمایشی شهر و دفتر امام جمعه زدند.
*برای ششمین روز متوالی، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن درود کرمان (شرکت رضوان درود) به اعتصاب شان در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ادامه دادند.
چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت *راهبران شهرنت بانک شهر برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و تبعیض در پرداخت (کاریکسان و حقوق نابرابر) دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی بانک شهر در میدان فردوسی تهران زدند.
*شهروندان دارای معلولیت برای اعتراض به عدم تحویل واحدهای مسکن مهر هشتگرد پس از 15سال، مقابل وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند.
*صاحبان مسکن مهر پردیس، پس از ۱۲ سال انتظار بی حاصل برای تحویل خانه، مقابل وزارت راه و شهرسازی تجمع اعتراضی برگزار کردند
پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت *تجمع فعالان محیط زیست مقابل اداره کل منابع طبیعی شهرستان چادگان اصفهان در اعتراض به قطع ۱۱ هزار درخت بادام در این شهرستان.
*مردم روستای « یکان کهریز » از دهستان «یئکانات» در اعتراض به تصرف زمینها و مراتع شان توسط سازمان منابع طبیعی دست به تجمع و اعتراض زدند و برای چند ساعت جاده خوی جلفا را بستند. به گزارش ایران کارگر، نیروهای امنیتی و انتظامی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور و شلیک تیر هوایی استفاده کردند. یکان کهریز یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان یکانات بخش یامچی شهرستان مرند واقع شدهاست.
آدینه ۲۲ اردیبهشت *طی روزهای اخیر، جمعی از شهروندان روستای انبار ضرونی در شهرستان کوهدشت در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع اعتراضی برپا کردند. آنها با داشتن دست نوشته هایی در دست به این که کار ساده ای مثل بازسازی پل روستای شان بعداز مدتها که از تخریب آن می گذرد انجام نمی گیرد، اعتراض کردند.
*برای سومین روز متوالی، اهالی مهربان در استان آذربایجان شرقی برای اعتراض به عدم تبدیل این بخش به شهرستان به راهپیمایی و تجمع ادامه دادند.
*کارگران رسمی نیشکر هفت تپه در اعتراض به اجرای نادرست همسانسازی برای پنجمین روز متوالی دست از کار کشیدند و تجمع کردند. به گزارش سندیکاری کارگران نیشکر هفت تپه، کارگران مقابل دفتر مدیریت شرکت و تعدادی در داخل دفتر مدیریت امور اداری تجمع و اعتراض خود را پیش بردند. مدیران طرح توسعه در اقدامی خلاف قانون، محاسبات مزدی پرسنل را طوری محاسبه کردند که حتی مزد تعیین شده شورای عالی کار، مبنا قرار گرفته نشده و مبلغ تعیین شده بسیار کمتر تر از دستمزد تعیین شده توسط شورای عالی کار است.
*شماری از کارگران آتش نشانی مشهد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان شورای این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. بر اساس گزارش ایلنا، کارگران معترض خواستار افزایش سقف اضافه کاری و تعطیل کاریها برای افزایش میزان حقوق خود از شهرداری شدند. به گفته یکی از این آتش نشانان؛ مدیریت آتش نشانی اضافه کاریها، شب کاریها و تعطیل کاریهای ما آتش نشانان را به درستی محاسبه نمی کند به همین دلیل ماه گذشته هم به این موضع اعتراض کردیم که در نتیجه آن مدیریت ۲۰ ساعت اضافه کاری ما را پرداخت کرد.
*جمعی از نیروهای شرکتی اداره راهداری و حمل و نقل استان قزوین در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل استانداری این استان تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش رکنا، نماینده معترضان در این خصوص گفت: ما کارکنان عوارضی قزوین - رشت از پانزدهم اسفند ماه سال گذشته به دلیل الکترونیکی کردن عوارضی در خصوص وضعیت کاری بلاتکلیف مانده ایم و طبق وعده های مسئولان سازمان راهداری از طریق شرکت سپندار برگشت به کار شوند که شاهد هستیم تا الان وعده های شان محقق نشده است.
*تجمع مردم قلاتویه (داراب) در استان فارس مقابل پاسگاه قلاتویه در اعتراض به قتل دو جوان توسط مزدوران رژیم. گفته می شود که علت شلیک به خودروی شهروندان، حمل مسافران افغانستانی بوده است.
یکشنبه ۲۴ اردیبهشت جمعی اعضای تعاونی مسکن منابع طبیعی فارس در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم واگذاری زمینهایی که ۲۰ سال قبل از طرف منابع طبیعی واگذار شده ولی شرکت عمران صدرا این واگذاری را لغو نموده، صورت گرفته است.
دوشنبه ۲۵ اردیبهشت *تعدادی از خانواده ها و بستگان زندانیان محکوم به اعدام، مقابل ساختمان قوه قضاییه در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، خانواده های نگران، با در دست داشتن پلاکاردهایی با محتوای «اعدام نکنید» و سر دادن شعار، خواستار توقف اجرای حکم اعدام نزدیکانشان شدند. همزمان خانواده های محکومان به اعدام در برابر زندان مرکزی بندرعباس تجمع کرده و خواستار توقف اجرای احکام جنایتکارانه اعدام شدند.
چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت *به گزارش رکنا، شماری از اولیای دانش آموزان شرکت کننده در آزمون سمپاد مقابل ساختمان مرکزی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع با مطالبه لغو آزمون مجدد دانش آموزان سمپاد برای ورود به دوره دوم، صورت گرفت.
*جمعی از مالباختگان پروژه ۶۴۰ واحدی مجتمع بهار و خورشید سابق در اعتراض به بلاتکلیفی ۱۲ ساله برای تحویل واحدها دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع اعتراضی از میدان دادگستری تا مقابل دفتر نماینده رهبری ادامه داشت.
آدینه 29 اردیبهشت *خانواده های زندانیان محکوم به اعدام برای جلوگیری از اعدام بستگان شان مقابل زندان قزلحصار کرج تجمع کردند. فیلمها و گزارشهای منتشره درشبکه های اجتماعی حاکی از یورش نیروهای سرکوب به تجمع کنندگان با شلیک مستقیم ساچمه، پرتاب گاز اشک آور است.
*جمعی از کارگران معدن سنگ آهن چادرملو در استان یزد، در اعتراض به عدم رسیدگی مشکلات صنفی و تاخیر در دریافت حقوق خود، تجمع اعتراضی کردند.
تجمع مردم روانسر جلو فرمانداری جهت پیگیری هرچه سریعتر عاملان قتل محمد کریمی، از محیط بانان این شهر.
شنبه ۳۰ اردیبهشت *تجمع اعتراضی جمعی از رانندگان خودروهای استیجاری ارومیه در باغ رضوان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، عدم تمدید قرارداد و عدم افزایش حقوق.
یکشنبه ۳۱ اردیبهشت *به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران پیمانکاری بخش حمل و نقل و خدمات شهرداری ایلام در اعتراض به معوقات مزدی خود، برای دومین روز متوالی در محدوده محل کار خود دست به تجمع زدند.
*بر اساس ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده؛ کامیونداران در پایانه استراتژیک بندرعباس یک روز قبل از فراخوان از پیش تعیین شده اعتصاب خود را آغاز کردند.
*تجمع اعتراضی نهضت سوادآموزی خوزستان و کارکنان دانشگاه شهرداری اهواز مقابل استانداری خوزستان.
*گروهی از کارکنان نهضت سوادآموزی اهواز به همراه خانواده های شان در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری تجمع برگزار کردند.
منبع: نبرد خلق شماره ۴۶۴، دوشنبه یکم خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲ می ۲۰۲۳
|