بیانیه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران به مناسبت

اول ماه مه، روز جهانی نیروهای کار

 

اول ماه مه، روز همبستگی جهانی کارگران را به نیروهای کار که علیه ستم و استثمار مبارزه می کنند شادباش می گوییم. پیکار کارگران و فرودستان علیه فقر، بی خانمانی، استبداد و عقب ‌ماندگی راهی طولانی همراه با پیروزیها و شکستها را طی کرده و این نبرد خستگی ناپذیر همچنان ادامه دارد. بدیل کارگران آگاه و پیشرو در برابر جریان جهانی سازی سرمایه داری دوران جدید، انسانی شدن جهان و تغییر زیست از خودبیگانه ساز نیروهای کار به انسان محور شدن جامعه است.

کارگران آگاه و پیشرو هرگز به چهره ضد انسانی جهان کنونی، جنگهای ویرانگر، انباشت سلاحهای مخرب، فقر، بی خانمانی، گرسنگی، تروریسم و بنیادگرایی، نابودی محیط زیست و... تن نداده و گردانهای کارگری در تمامی کشورها به شیوه های گوناگون علیه نظم بیدادگرانه مسلط مبارزه کرده و می کنند و سرانجام خواهند توانست دنیای ستمگران و نیروهای مدافع استثمار و بردگی را برانداخته و جهانی سرشار از رفاه و سعادت که انسان در مرکز آن قرار دارد را بنا کنند. جهان بدون تبعیض، ستم طبقاتی و استثمار نه اتوپیا و توهم که چشم انداز واقعی و خروجی برآشوبیدنی است که اکنون و هر روز ادامه دارد.

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران به عنوان یک سازمان مدافع آزادی و سوسیالیسم که برای تحقق جهان انسانی و رها از ستم طبقاتی و بهره کشی تلاش می کند، وظیفه اصلی خود را برانداختن قدرت ستمگر حاکم بر ایران می داند. از این رو ما ضمن پیوند مبارزاتی و طبقاتی با نبرد نیروهای کار در سراسر جهان، در نبرد نخستین برای رهایی، در صف کارگران، مزدبگیران، معلمان، پرستاران، کشاورزان، بازنشستگان، غارت شدگان، دانشجویان، ارتش بیکاران و... ایران که علیه شرایط فلاکت بار خویش مبارزه می کنند، هستیم.

 

زنان و مردان برآشوبیده ایران!

کارگران، معلمان، دانشجویان، پرستاران، کشاورزان، بازنشستگان، بیکاران، غارت شدگان، دستفروشان، کولبران، زنان و جوانان!

کارورزان و تهیدستان ایران سالی همراه با رنج و مشقت بی سابقه را پُشت سر گذاشتند و در سال جاری با شرایط دوچندان فلاکت بارتری روبرو شده اند. تعرض به سطح زندگی و معیشت مردم آن چنان ابعادی پیدا کرده که بسیاری از کارگزاران نظام پیرامون آن و موضوع «شورش گرسنگان» هشدار می دهند. خامنه ای در پیام نوروزی خود، سال ۱۴۰۲ را سال «مهار تورم، رشد تولید» نامید و در سخنرانی اش در روز سه‌شنبه یکم فروردین‌ امسال در مشهد از سیاست غارت اموال مردم حمایت کرد.

«مهار تورم، رشد تولید» که ولی فقیه از آن دم می زند، نه یک «افسانه و توهم» که یک حقه بازی رذیلانه است. در حالی که بیش از ۱۷۰ کشور جهان تورمهای تک رقمی و بیش از ۱۵۰ کشور جهان تورمهای زیر ۵ درصد دارند، ایران با نرخ تورم دستکم ۵۰ درصدی نقطه به نقطه، ششمین تورم بالا در بین همه کشورهای جهان را دارا است.

بر اساس یک تحقیق منتشر شده در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، مردم ایران از جمله مردم ده کشور غمگین جهان هستند. شاخصهایی مانند استرس حاصل از بیکاری، نداشتن غذا و ذخیره مالی، وضع سلامتی، آزادیهای شخصی و مدنی، امید به زندگی، درآمد سرانه، میزان فساد و خدمات اجتماعی کشورها در ارزیابی پیرامون غمگین بودن مردم یک کشور دخالت دارد.

در سال گذشته رژیم ولایت فقیه، سپاه اهریمنی پاسداران و سرمایه داران کلان یک لحظه از غارت و چپاول توده های محروم و ستمدیده ایران دست برنداشتند. اجرای طرح مافوق غارتگری «مولد سازی داراییهای دولت» که در واقعیت طرح چپاول سرمایه های مردم و کشور است، با تصمیم سران قوا و تایید ولی فقیه در این سال کلید خورد و یک دزد قهار را در راس کمیته ای با اختیارات کامل و بدون هرگونه نظارت و حسابرسی قرار داد.

اقتصاد کشور با بی سابقه ترین بحران ساختاری، زندگی نیروهای کار را به فلاکت کشیده است. افزایش فاصله طبقاتی و همزمان شکاف جنسیتی روزانه افزایش می یابد. بر طبق جدولی که از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده. از میان ۱۴۶ کشور بررسی شده، ایران از این نظر در رتبه ۱۴۳ قرار دارد.

ایران هشتمین کشور دنیا با بیشترین فاصله طبقاتی و در ردیف کشورهایی نظیر اکوادور، مکزیک، آرژانتین، ترکیه و بولیوی قرار گرفته که در مقایسه با میانگین جهانی، کشورهای ذکر شده در ردیف کشورهایی با بیشترین نابرابری درآمدی قرار دارند.

افزایش سرسام آور نقدینگی و تورم به طور مستقیم زندگی اکثریت مردم را به تباهی کشیده است. بر اساس اعلام بانک مرکزی، حجم نقدینگی در پایان خرداد ماه سال گذشته به حدود ۵ میلیون میلیارد تومان رسیده است.

این در حالی است که بر شدت غارت و فرار سرمایه ناشی از آن افزوده شده. رسانه حکومتی اعتماد در شماره روز سه شنبه ۲۷ دی ۱۴۰۱ آمار تکاندهنده ای از خروج سرمایه منتشر کرد که بر اساس آن «تنها در یک سال و نیم گذشته حدود 70 میلیارد دلار سرمایه‌ گذاری تنها در بخش املاک و شرکتهای تجاری کانادا صورت گرفته است و در کشور همسایه ما ترکیه نیز طی دو سال گذشته 1661 شرکت از سوی ایرانیان به ثبت رسیده است و تنها در سال 2022 نیز رقمی به ارزش 3.5 میلیارد دلار املاک از سوی ایرانی‌ها در این کشور خریداری شده است».

به موازات فقیر سازی توده ها و انهدام پایه های زیست انسانی و شرافتمندانه آنها، تخریب و استثمار لگام گسیخته محیط زیست و منابع حیاتی نیز ادامه دارد. در بیانیه اول ماه مه سال پیش تاکید کردیم: «حکومت هم به سفره مردم دستبرد می زند و هم به محیط زیست آنان. این ننگی بزرگ برای حاکمان جمهوری اسلامی است که خوزستان که سرزمین ثروت و منابع سرشار آب است را به تباهی کشانده است و یا زمین شهر تاریخی اصفهان را با برنامه های ضد انسانی اقتصادی چنان تهی از آب کرده که این شهر تاریخی در حال فروپاشی است. در تهران به دلیل افت سطح آبهای زیرزمینی، بستر جغرافیایی این شهر ۳۶ سانتی متر در سال فرو می نشیند و این میزان نشست در هیج جای جهان تاکنون گزارش نشده است و تهران رکورددار فرونشست زمین در دنیا به شمار می آید.»

وضعیت بحرانی اقتصادی و شرایط فاجعه بار زیست محیطی، برای اکثریت مردم جای تردیدی باقی نگذاشته که با وجود رژیم جمهوری اسلامی و حاکمیت غارتگران، افق روشنی در برابر آنان وجود ندارد.

 

یک سال خیزش، شورش و انقلاب

الف) مهمترین و اصلی ترین مشخصهِ سپهر سیاسی ایران در سال گذشته ظهور یک جنبش انقلابی است که از شامگاه آدینه 25 شهریور 1۴01، با قتل حکومتی زنده یاد مهسا (ژینا) امینی آغاز و پیکار خیابانی آن تا پایان سال ادامه پیدا کرد. آخرین خیزش توده در سال گذشته، برگزاری سیاسی ترین آئین شب چهارشنبه سوری در سراسر کشور بود.

عصر روز آدینه 25 شهریور، مردم خشمگین تهران در واکنش به قتل حکومتی جاوید نام مهسا (ژینا) امینی مقابل بیمارستان کسری در میدان آرژانتین تهران تجمع کردند. قتل ژینا جرقه قیام همگانی مردم را زد که با تجمع اعتراضی مقابل بیمارستان کسری با شعارهای «از کردستان تا تهران، ستم علیه زنان»، «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «ما همه مهسا هستیم»، «بجنگ تا بجنگیم» شروع شد و مردم با شعارهای خود آدرس مسئول این قتل را اعلام کردند.

روز شنبه ۲۶ شهریور مأموران اطلاعاتی و نیروهای انتظامی راههای ورودی شهر سقز را مسدود کردند تا از شرکت مردم در مراسم خاکسپاری اولین شهید جنبش انقلابی جلوگیری کنند. با این حال هزاران نفر از مردم سقز و دیگر شهرها با حضور گسترده در آرامستان آیچی سقز شهر تجمع کرده و با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «ننگ ما ننگ ما رهبر الدنگ ما»، «مرگ بر خامنه ای»، «حكومت اعدام دست از جنایت بردار» به ‌قتل ژینا اعتراض کردند.

مهمترین نکته در انقلاب جاری نقش پُررنگ تهیدستان و توده های محروم با پیشتازی زنان است که این هم ناشی از ستم عمیق و همه جانبه رژیم جمهوری اسلامی از نظر قانونی و اجتماعی بر زنان است.

گردهماییهای گسترده در یادمان شهیدان جنبش انقلابی، همبستگی و شور حاکم در این گردهماییها که در سراسر کشور جریان دارد، عمق و وسعت انقلاب جاری را نشان می دهد.

در گزارش سیاسی شورای عالی سازمان چریکهای فدایی خلق ایران که در نیمه دوم بهمن 1401 برگزار شد، به طور کامل به زمینه ها و علل جنبش انقلابی پرداخته شده و در این بیانیه تنها یک فراز از این گزارش را تکرار می کنیم:

«مردم با خیزشهای اعتراضی شاکِله بی ریخت حکومتی که با تبهکاری و تنها با سرکوبهای بی محابا به حیات ننگین خود ادامه می دهد را به مبارزه سرنوشت ساز طلبیدند و در حالی که «مقام معظم» در تدارک ولیعهدی «آقا مجتبی» بود، جامعه با کُنش خود میز «آقا» را به هم ریخت و نام «ژینا» را به عنوان «اسم رمز» یک خیزش و قیام تاریخی به ثبت رساند.

جامعه ای که آبستن شورش، قیام و انقلاب بود، تولد دوران نوینی را با عزم و رزم خود اعلام کرد و با تایید این که «انقلاب جشن ستمدیدگان و استثمارشدگان است»، آتش برافروخت و پیرامون آن و دست در دست هم آرزوی «رقصی چنین میانه میدان» را به واقعیت تبدیل کرد.

در برابر این پیکار سرنوشت ساز، ولی فقیهِ نظام همه شِگِردهای خود را به کارگرفته تا با کمک سرکوبگران، غارتگران، اَنگلها، آدمکُشان، تَجاوزکاران، لومپنها، جِنگیرها و همه آنهایی که فاقد حداقل شرافت هستند، انقلاب را سرکوب و خاموش کند.» (گزارش سیاسی سخنگوی سازمان چریکهای فدایی خلق ایران، به یازدهمین اجلاس شورای عالی)*

اعتصاب یکپارچه کارگران پروژه‌ای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی که از روز یکم اردیبهشت آغاز شد، فصلی دیگری از این پیکار را گشود که مهمترین ویژگی آن تداوم بخشیدن به قیام عمومی علیه رژیم ستمکار جمهوری اسلامی و تکامل آن است. سرعت گسترش و وُسعت این اعتصاب و همچنین سازمانیافتگی آن نشانه های قدرتمند دیگری از تغییر موازنه قدرت بین «بالا» و «پایین» و شکسته شدن ترمیم ناپذیر سلطه ذهنی و عینی حاکمیت است. جنبش انقلابی در پیکر این مبارزه به پیش می رود.    

 

ب) در سال گذشته به جز هزاران خیزش و قیام توده ای در جریان جنبش انقلابی؛ کارگران و تهیدستان در واکنش به شرایط فلاکت‌باری که به آنها تحمیل شده، به اشکال گوناگون دست به اعتراض زدند. برای نمونه در آخرین ماه سال به جز حرکتهای توده ای گوناگون بر بستر جنبش انقلابی، از جمله خیزش سراسری در شب چهارشنبه سوری و آخرین پنجشنبه سال، قیامهای درخشان روزهای جمعه در شهرهای بلوچستان مثل خاش، راسک، زاهدان، مراسم یادمان شهیدان انقلاب و سردادن شعارهای شبانه، شاهد اعتصاب و تجمع از جانب کارگران و مزدبگیران و به خصوص بازنشستگان بودیم.

ترازنامه حرکتهای اعتراضی کارگران، معلمان و دانش آموزان، پرستاران، کشاورزان، بازنشستگان، بیکاران، غارت شدگان، دستفروشان و... در سال 1401 را دبیرخانه سازمان چریکهای فدایی خلق ایران منتشر کرده است. بر اساس این ترازنامه، در سال گذشته ۲۷۹۶  حرکت اعتراضی از جانب نیروهای کار صورت گرفته است. (**)

ما همچنین به مناسبت روز دانشجو، ترازنامه دستكم ١٠٧٢ اعتصاب، تحصن، تجمع و برخی از بیانیه های صادر شده از طرف دانشجویان و اساتید دلیر كشور، از اول آذر ١٤٠٠ تا اول آذر ١٤٠١، را منتشر کرده ایم. (***)

 

مردم به پا خاسته ایران!

- سازمان چریکهای فدایی خلق ایران، «منشور‌ مطالبات حداقلی تشکلهای مستقل صنفی و‌ مدنی ایران» که روز سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ منتشر شد را در چارچوب برنامه انقلاب دمکراتیک ارزیابی کرده و از آن حمایت و پشتیبانی می کند.

 

- ما به کارگران اعتصابی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی درود می فرستیم و دیگر کارورزان را به پیوستن به آنها و عموم را به پشتیبانی از اعتصابیون و خانواده های شان فرامی خوانیم. کارگران پیمانی و قراردادی با اعتصاب خود در یک صنعت به شدت امنیتی نشان دادند که در برابر اراده متحد توده مصمم، دستگاه سرکوب ناتوان و درمانده می ماند. با اعتصاب، نافرمانی، تظاهرات، همبستگی و... تغییر را ممکن باید کرد.    

 

- سازمان چریکهای فدایی خلق ایران سرکوب و دستگیری فعالان جنبشهای اجتماعی، اعضای سندیکاها، تشکلهای مستقل کارگران، معلمان، کشاورزان، پرستاران، دانشجویان و صدور احکام زندان برای فعالان نیروهای کار را محکوم می کند و خواستار آزادی بی درنگ تمام زندانیان سندیکایی، سیاسی و اجتماعی است.

 

- ما تمامی کارگران، کارکنان و مزدبگیران شاغل در مراکز دولتی و خصوصی و تمامی مدافعان آزادی و توسعه پایدار و دمکراتیک را فرا می خوانیم که برای سرنگونی نظام ننگین ولایت فقیه متحد و متشکل شوند.

 

زنده باد اول ماه مه روز همبستگی بین المللی کارگران

سازمان چریکهای فدایی خلق ایران

شنبه 9 اردیبهشت ۱۴۰2 - 29 آوریل ۲۰۲3

 

(*)گزارش سیاسی به یازدهمین اجلاس شورای عالی سازمان چریکهای فدایی خلق ایران در پیوند زیر:

 http://www.iran-nabard.com/N460/gozaresh%20siasi.htm

 

(**) ترازنامه جنبش رنگین کمان بیشماران در سال 1401 خورشیدی در پیوند زیر:

http://www.iran-nabard.com/BILLAN-KAREGARI/1401%20bilan%20nirouye%20kar.pdf

 

(***) ترازنامه یك سال جنبش دانشجویی از اول آذر ١٤٠٠ تا اول آذر ١٤٠١ در پیوند زیر:

http://www.iran-nabard.com/BILLAN_DANESHJOUI/bilan%20jonbesh%20daneshjpi%2016%20azar%201401.pdf

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۶۴، دوشنبه یکم خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲ می ۲۰۲۳

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول