چالشهای معلمان (فروردین ۱۴۰۲)

فرنگیس بایقره

 

جنگ شیمیایی علیه دانش آموزان

از نهم آذر سال پیش تا پایان فروردین امسال یک سلسله یورش شیمیایی به مدارس در سراسر کشور، به طور همده مدارس دخترانه، صورت گرفته که شمار زیادی از دانش‌آموزان را دچار مسمومیت و راهی بیمارستان کرده است.

از آن زمان تا کنون کارگزاران جکومت در مورد آمران و عاملان این جنایت همآهنگ و سراسری سکوت کرده و تنها برخی نظرهای مسخره و در مواردی وقیحانه بر زیان آورده اند. اما تردیدی نیست که با وجود نهادهای امنیتی گوناگون، حاکمیت از واقعیت این جنایت با خبر است و پنهان کردن آن به این خاطر است که سازمانیافته ترین نهاد در جمهوری اسلامی، یعنی سپاه پاسداران و نیروی بسیج وابسته به آن عاملان این جنایت و بخش امنیتی نهاد ولایت فقیه آمر آن است.

طی پنج ماه گذشته دانش آموزان در بیش از ۵۰۰ مدرسه دخترانه در بیش از ۱۱۰ شهر کشور با گاز سمی مورد حمله قرار گرفتند و هزاران تن از آنان را مسموم شدند و نهادهای امنیتی، سیاسی، تبلیغاتی رژیم به لاپوشانی كردن، فریبکاری و دروغپردازی مشغول هستند.

در روز سه شنبه 22 فروردین، معاون امنیتی وزارت کشور با رذالت بیان کرد که: «اتفاقات مدارس در سال جدید ناشی از شیطنت دانش آموزان بود.»

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت رژیم وقیحانه گفت: «تصمیم گرفتیم که نام آن را بدحالی دانش آموزان بگذاریم زیرا شواهد محکمی برای مسمومیت دانش آموزان وجود نداشت... در بیش از ۹۰ درصد بدحالی دانش آموزان، هیچ نوع مسمومیتی دیده نمی شود و هیچ نوع سمی وجود ندارد و بیشتر شاهد استرس بودیم و درصد کمی نیز مربوط به شیطنتهایی بوده که صورت گرفته و باعث بدحالی دانش آموزان شده است.»

روز چهارشنبه ۳۰ فروردین اقتصاد ۲۴ نوشت: «پنج ماه از انتشار اولین خبر مسمومیت ‌دانش ‌آموزان در مدارس می‌گذرد، اما هنوز خبری از شناسایی عاملان نیست. در این شرایط مسئولان، مسمومیت دانش ‌آموزان را "بدحالی" و تمارض و شیطنت کودکانه می ‌خوانند.»

 

جان باختن یک دانش آموز

کارو پشابادی کودک دانش ‌آموز اهل کامیاران در استان کوردستان و ساکن تهران، که بر اثر حمله شیمیایی به مدرسه مسموم شده بود، روز آدینه ١٨ فروردین ۱۴۰٢ در بیمارستان میلاد تهران جان باخت. پیکر این کودک جانباخته روز شنبه ١٩ فروردین ماه ۱۴۰٢ در روستای «پشاباد» از توابع کامیاران به خاک سپرده شد.

 

مدیر یک مدرسه دخترانه در سقز استعفا داد

روز شنبه ۲۶ فروردین، مدیر دبیرستان دخترانه متوسطه معراج در سقز که دانش آموزانش دچار مسمومیت شده بودند، در اعتراض به «حملات شیمیایی» به مدراس از سمت خود استعفا داد. خانم پرشنگ رنجبری، عدم شناسایی عاملان این مسمومیتها و قضاوت ناعادلانه نسبت به کادر اجرایی و آموزشی این مدرسه را از دلایل دیگر استعفای خود بر شمرده است.

 

بیانیه جمعی از وکلا و سینماگران

جمعی از وکلا و سینماگران ایرانی، با انتشار بیانیه ای، ضمن اعتراض به تداوم مسمومیت دانش آموزان در مدارس کشور، خواستار شناسایی عوامل آن شدند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «مسمومیتهای عمدی در مدارس ایران که از آذر ماه ۱۴۰۱ در قم شروع شده است، تا پایان سال بیش از ۱۳ هزار نفر را مسموم کرده است. گویی این عمل نوعی تهدید و انتقام گیری از دختران جوان و نوجوانی است که در جنبش دوران ساز "زن، زندگی، آزادی" وجههِ همت خود را پایان دادن به حجاب اجباری و مطالبه حقوق زنان قرار داده اند.» بیانیه ادامه می دهد: «در حالی که هر اقدام و حرکت اعتراضی از چشم نیروهای استبدادی پنهان نمی ماند بی توجهی به کشف عامل این جنایتها، دستور کار باندهای پنهان در تاریکخانه های قدرت مافیایی است.»

گیتی پورفاضل، جعفر پناهی، رمضان حاجی مشهدی، سعید دهقان، کتایون ریاحی، حسین رئیسی، فرزانه زیلابی، نسرین ستوده، مهرانگیز کار و محمد مقیمی امضا کنندگان این بیانیه هستند.

 

برخی از هدفهای حمله شیمیایی

روز دوشنبه ۱۴ فروردین، ۵ دانش آموز دختر در یکی از مدارس شهرستان نقده در پی مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند. این در حالی است که اواخر سال گذشته، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از بازداشت تمام عوامل مربوط به مسمومیت دانش آموزان خبر داده بود.

روز سه شنبه ۱۵ فروردین، بیست دانش آموز از یک مدرسه دخترانه در تبریز با علائم مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند.

روز چهارشنبه ۱۶ فروردین، هفت دانش آموز دبیرستان دخترانه سلامت در قم، با علائم مسمومیت راهی بیمارستان شدند. در همین روز تعدادی از دانش آموزان شیفت بعد از ظهر مدرسه دخترانه المهدی پیرانشهر، با علائم مسمومیت راهی بیمارستان شدند.

روز شنبه ۱۹ فروردین، ۱۹۰ دانش آموز دختر در شهرهای اردبیل و پردیس با علائم مسمومیت راهی بیمارستان شدند. در همین روز شصت نفر از دانش آموزان مدرسه هاجر در شهرستان هفتکل، تعدادی از دانش آموزان مدرسه دخترانه ابتدایی سعدی در ارومیه و شماری از دانش آموزان دختر از پنج مدرسه در اردبیل با علائم مسمومیت راهی بیمارستان شدند.

روز دوشنبه ۲۱ فروردین، شماری از دانش آموزان مدرسه دخترانه صدر در کرج دچار مسمومیت شدند.

روز یکشنبه ۲۰ فروردین، در پی مسمومیت سریالی دانش آموزان در مدارس کشور، بیش از صد دانش آموز دختر در شش مدرسه در سقز با علائم مسمومیت راهی بیمارستان شدند. همچنین تعدادی از والدین دانش آموزان در پی اعتراض به مسمومیت فرزندشان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. همزمان دانش آموزان مدارس دخترانه جماران در سنندج، عصمت در زرینه (استان کردستان) با گاز سمی مورد حمله قرار گرفتند. در مراغه ۳۰ تن از دانش آموزان مدرسه قدسیه در روستای ورجوی به دنبال مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند.

روز سه شنبه ۲۲ فروردین ماه، شماری از دانش آموزان مدارس دخترانه در شهرهای کرمانشاه، کامیاران و اصفهان دچار مسمومیت شدند.

روز یکشنبه ۲۷ فروردین، دانش آموزان شماری از شهرها از جمله در تهران (مدارس ستایش و طلوع)، كرج (مدرسه سلیمانی)، قزوین (مدرسه یاس نبی)، اسلامشهر (مدرسه عترت)، اردبیل (مدرسه معراج)، ارومیه(مدرسه طراوت)، بابلسر (مدرسه امانت) و بهارستان تهران مسموم و بسیاری از دانش آموزان به مراکز درمانی منتقل شدند. تنها در ارومیه بیش از ۴۰ دانش آموز روانه بیمارستان شدند.

روز دوشنبه ۲۸ فروردین، مسموم كردن دختران دانش آموز در شهرهای مختلف ادامه یافت و دانش آموزان از جمله در گیلانغرب (دبیرستانهای عصمت و خدیجه کبری، مدرسه راهنمایی ۱۷ شهریور و هنرستان اندیشه)، سنندج (نسیبه)، کرج (ملک زاده، امام جعفر صادق و هنرستان محمد باقر)، تبریز (آسمان)، بوکان (فجر و عصمت)، کرمانشاه (معلم)، مدرسه دخترانه پارسه صفهان، آسمان تبریز، بنت الهدی صدر خرم آباد، جعفر صادق کرج، دزفول (ام سلمه)، دیواندره (هاجر)، ارومیه (مولانا)، سقز (غزه)، شیراز (حاج توحیدی) با گاز سمی مورد حمله قرار گرفته و شمار زیادی از آنان روانه مراکز درمانی شدند که حال تعدادی از آنها بد است.

روز چهارشنبه ۳۰ فروردین، دانش آموزان در تهران (دبیرستان دخترانه امت و مدرسه یحیوی)، ارومیه (دبیرستانهای دخترانه نصیری و ابوذر)، همدان (هنرستان چمران) و دزفول (دبیرستان دخترانه پیشتازان) با گاز سمی مسموم و شمار زیادی از آنان به مراکز درمانی روانه شدند.

 

سلیمان عبدی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد

روز چهارشنبه ۱۶ فروردین، سلیمان عبدی، عضو انجمن صنفی معلمان سقز و زیویه جهت انجام مراحل بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد. وی پیشتر در روز ۲۸ اسفند سال پیش، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شده بود. سلیمان عبدی تاکنون از دسترسی به وکیل انتخابی و ملاقات با خانواده محروم مانده است. تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

سلیمان عبدی، معلم و عضو انجمن صنفی معلمان کردستان شاخه سقز و زیویه، پیشتر نیز به واسطه فعالیتهای خود بازداشت و برخوردهای قضایی داشته است.

 

محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان بازداشت شد

محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، روز چهارشنبه ۱۶ فروردین، توسط ماموران امنیتی در محل کار خود بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. ماموران پس از بازداشت اقدام به تفتیش منزل آقای حبیبی کردند.

خانم خدیجه پاک ضمیر همسر محمد حبیبی اعلام کرد: ماموران به همراه او جهت تفتیش منزل به خانه آمدند و با فحاشی نسبت به ایشان و بنده، وی را به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند.

 

بازداشت فریبا زند کریمی توسط اداره اطلاعات

روز چهارشنبه ۱۶ فروردین، فریبا زند کریمی، معلم ساکن سنندج پس از احضار به اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت شد.

تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

فریبا زند کریمی، ۳۵ ساله و از معلمان قراردادی اداره آموزش و پرورش سنندج است.

 

زندانی شدن فعالان صنفی فرهنگیان

روز شنبه ۱۹فروردین، انوش عادلی، محمود صدیقی پور و عزیز قاسم زاده، فعالان صنفی فرهنگیان گیلان جهت تحمل دوران محکومیت خود راهی زندان لاکان رشت شدند.

انوش عادلی، محمود صدیقی پور و عزیز قاسم زاده از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» پیشتر توسط شعبه سوم بیدادگاه انقلاب شهرستان رشت هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند. این حکم نهایتا توسط بیدادگاه تجدیدنظر استان گیلان عینا تایید شد

در رویدادی دیگر، در همین روز امید شاه محمدی، فعال صنفی معلمان در دیواندره جهت تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود راهی زندان بیجار شد.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان، دانش آموزان و خانواده ها

 

اعتراض خانواده ها به حمله شیمیایی علیه مدارس

روز یکشنبه ۲۰ فروردین، مردم سقز همراه با دانش آموزان و خانواده ‌های آنها مقابل مدارس دست به تجمع اعتراضی زدند و با روشن کردن آتش در خیابانها، شعار «مرگ بر خامنه ‌ای» سر دادند.

روز سه شنبه ۲۲ فروردین، مادران کودکان مسموم ‌شده، در حیاط اداره آموزش ‌و پرورش آمل بر سر یک آخوند و مدیران این اداره فریاد می ‌زنند و خواستار پاسخگویی آنها در قبال حملات شیمیایی شدند. در همین روز شماری از مردم آمل و خانواده ‌های کودکان مسموم‌ شده در دو مدرسه «دین ‌و دانش» و‌ «پروین اعتصامی»، مقابل اداره آموزش ‌و پرورش آمل تجمع اعتراضی برپا کردند.

همزمان مادران دانش ‌آموزان مسموم شده مدرسه شایان اصفهان در برابر این مدرسه تجمع کردند. در این تجمع یکی از مادران دانش ‌آموزان مسموم شده با فریاد گفت: «تا بچه ‌هامون نکشید، دست بر نمی‌ دارید.»

روز شنبه ۲۶ فروردین خانواده دانش آموزان در شاهین شهر در اعتراض به مسموم سازی فرزندانشان مقابل اداره آموزش و پرورش این شهر دست به تجمع زدند و با شعارهای «مرگ بر حکومت بچه کش»، «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر عامل مسمومیت»، «دانش آموز می ‌میرد، ذلت نمی‌ پذیرد» و «هیز تویی هرزه تویی، زن آزاده منم» دست به اعتراض زدند. نیروهای سركوبگر به تظاهركنندگان یورش بردند و گاز اشک آور شلیک کردند. مردم با فریادهای بی شرف بی شرف به مقابله با آنها پرداختند.

در پی حمله شیمیایی به دبیرستان دخترانه «یاس نبی» در قزوین، روز یکشنبه ۲۷ فروردین خانواده‌ های دانش ‌آموزان مقابل ساختمان این مدرسه تجمع و اعتراض کردند.

روز دوشنبه 28 فروردین، جمعی از خانواده های دانش آموزان اهواز برای اعتراض به حمله شیمیایی زنجیره ای مقابل فرمانداری این کلانشهر تجمع کردند.

 

تجمع معلمان دستکم در یازده شهر

روز سه شنبه ۸ فروردین، شماری از معلمان در شهرهای تبریز، بجنورد، بانه، زنجان، ملایر، ارومیه، قزوین، ملایر، اردبیل، کرمانشاه و همدان مقابل اداره های آموزش و پرورش این شهرها تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمع این معلمان در اعتراض به مشکلات معیشتی و عدم رسیدگی به مطالباتشان صورت گرفته است.

 

تجمع و تحصن معلمان در پنج شهر

روز دوشنبه 14 فروردین، جمعی از معلمان فیروزه برای اعتراض به عدم اجرای کامل طرح رتبه بندی و عدم پرداخت بموقع حقوق اسفند ماه دست به تجمع مقابل اداره آموزش و پرورش این شهرستان دراستان خراسان رضوی زدند. در این تجمع حدود 200 نفر از معلمان شهرستان فیروزه اعتراض خود را به نحوه پرداختیهای اسفندماه گذشته، اجرای قانون طرح رتبه بندی و نحوه قرار گیری در رتبه‌ها و مسائل رفاهی و بیمه‌ای را مطرح کردند.

همزمان معلمان در همدان ناحیه دو مدرسه محمود کاظمی، در مدارس بوکان، در مدرسه فاضل جمی در شهرستان جم (استان بوشهر) و در دبیرستان نقی زاده زرین دشت (استان فارس) دست به تحصن زدند

 

تجمع سراسری فرهنگیان شاغل و بازنشسته دستکم در هفت شهر

روز پنجشنبه ۱۷ فروردین، جمعی از معلمان در شهرهای همدان، ملایر، کرمانشاه، ارومیه، نیشابور، تهران و کرج مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش این شهرها در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان تجمع اعتراضی برگزار کردند. گفتنی است، تجمع معلمان در کرج با ممانعت ماموران امنیتی رو به رو شد.

معلمان در کرمانشاه با سر دادن شعارهایی همچون «محمد حبیبی آزاد باید گردد» از این فعال صنفی که روز چهارشنبه ۱۶فرودرین توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، حمایت کرده و خواستار آزادی او شدند.

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، کانال تلگرام ۱۵۰۰ تصویر، رکنا، مردم سالاری، کردپا، انتخاب)

 

 

 

 

 

 

منبع: نبرد خلق شماره  ۴۶۳،  آدینه یکم اردیبهشت ۱۴۰۲  - ۲۱ آوریل ۲۰۲۳

 

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول