جنبش رنگین کمان بیشماران (فروردین ۱۴۰۲) گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی
سال جدید در حالی آغاز شد که بار چالشهای بیشمار انباشت شده در جامعه بر دوش مردم سنگینی می کند. اخبار نگران کننده ای از وضعیت فلاکتبار مردم روزانه در رسانه ها پوشش می یابد. افزایش نجومی قیمتها طی یک ماه تعرض به سطح زندگی و معیشت مردم را بیش از گذشته افزایش داده است. بانک مرکزی ایران در تازه ترین گزارش خود نرخ تورم سالانه در مناطق شهری را ۴۶ و نیم درصد اعلام کرد. بسیاری از کارشناسان رقم واقعی تورم را بیش از ان که بانک مرکزی اعلام کرده می دانند. روزنامه شرق روز پنجشنبه ۱۷ فروردین درباره وضعیت اقتصادی نوشت: آخرین گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد که نرخ تورم نقطه به نقطه در اسفند ۱۴۰۱، رکورد ۵۰ سال اخیر را شکسته و به ۶۳.۹ درصد رسیده است. در رویدادی دیگر روزنامه اطلاعات در شماره روز سه شنبه 15 فروردین، هشدار سازمان مدیریت بحران کشور را پوشش داد که بر اساس آن؛ 9480 شهر و روستا در معرض فرونشست قرار دارند. در زمینه کار کودکان محمدرضا حیدرهایی، سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی ایران از وجود ۱۲۰ هزار کودک کار در کشور خبر داده است. وی گفت که «شاهد افزایش زباله گردی کودکان هستیم» و «افرادی که در زمینه زباله گردی فعالیت می کنند، زباله گردی برای شان بیزینس بسیار جذابی است، پس چه بهتر از کارگرانی استفاده کنند که دستمزد کمتری دریافت و مدت زمان بیشتری برای شان کار کنند». نیروهای کار در مقابل شرایط فلاکتبار کنونی تسلیم نشده و به مبارزه ادامه می دهند. در این ماه نیروهای کار دستکم ۱۰4 روز اعتصاب و تجمع انجام دادند که فشرده اخبار آن را در زیر مطالعه می کنید. حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و دانش آموزان در همین ماه در این شماره ماهنامه نبرد خلق جداگانه پوشش داده شده است.
چهارشنبه 2 فروردین *کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی شوش در ادامه اعتراض به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه ضد کارگری شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل دستمزد 5 میلیون و 300 هزارتومانی دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان زدند و با سردادن شعارها، برافراشتن پلاکاردها و پهن کردن سفره خالی خواهان افزایش دستمزد شدند. برخی از شعارها تجمع کنندگان: نه مجلس نه دولت نیستند بفکر ملت/ فقط کف خیابون بدست میاد حقمون/ منزلت معیشت حق مسلم ماست/ بازنشسته داد بزن حقتو فریاد بزن و...
شنبه ۵ فروردین *به گزارش کانال مستقل کارگران هفت تپه، تعدادی از کارگران کشت و صنعت هفت تپه برای اعتراض به تعیین حداقل حقوق 5 میلیون 300 هزار تومانی ماهیانه برای کارگران از طرف شورای عالی کار و عدم پاسخگویی به دیگرخواسته های شان مبنی بر عدم همسانسازی حقوق، مشکل منازل سازمانی، عدم تبدیل وضعیت کارگران فصلی، مشکلات مشکلات کارگران در ام.دی.اف و بازگشت به کار اسماعیل بخشی دست به تجمع در مجتمع زدند.
*رانندگان تاکسی شهرستان سقز در اعتراض به گرانی قطعات ماشین و هزینه ناچیز رفت و آمد شهری دست به اعتصاب زدند.
یکشنبه 6 فروردین *کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی اهواز و شوش در اعتراض یه سطح نازل حقوق دست به تجمع مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان و فرمانداری شوش زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، مطالبه گران پرشوری که به طور مستمر و منسجم بگونه ای حضور می یابند که برای مطالبه گری خود، نه تعطیلات نوروزی و نه بارندگی، جلودارشان نیست و کوبنده همچنان حق ضایع شده خود را در کف خیابان فریاد می زنند.
*مالباختگان رمزارز گینگ مانی برای باری دیگر دست به تجمع مقابل قوه قضاییه در تهران زدند.
دوشنبه ۷ فروردین *اعتصاب و تجمع استادکاران مکانیک در شهرک صنعتگران بانه در اعتراض به بالا بودن نرخ اجاره مغازه.
سه شنبه ۸ فروردین *تجمع و راهپیمایی بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز مقابل اداره کل سازمان تامین اجتماعی خوزستان. بازنشستگان به سطح نازل حقوق ازجمله مصوبه ضد کارگری شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل دستمزد 5 میلیون و 300 هزار تومانی اعتراض کردند. به گزارش شورای بازنشستگان، معترضان حق طلب شعار می دادند: مصوبات ساختگی الغا باید گردد/ رییسی دروغگو حاصل وعده هات کو/ فقط کف خیابون به دست میاد حقمون/ گرانی تورم بلای جان مردم و...عکس 1
*جمعی از کارگران شرکت پیمانکاری توس مسیر مجتمع معادن سنگ آهن سنگان زیر مجموعه ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) برای اعتراض به بیکار شدنِ همزمان سال نو دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان خواف در استان خراسان رضوی زدند. به گزارش ماین نیوز، به دنبال تعطیلی معدن ققنوس یک (امیر سنگان پارسیان) در سال 1400 حدود 80 کارگر شرکت پیمانکاری توس مسیر بیکار شدند و سپس در مجتمع سنگ آهن سنگان مشغول به کار شدند. منطقه معدنی-صنعتی سنگان خواف در جنوب شرقی استان خراسان رضوی واقع است که بالاترین ذخایر سنگ آهن خاور را دارا بوده و بیش از ۱۵ هزار کارگر از سراسر کشور هم در شرکتهای این منطقه مشغول به کار هستند. عکس 2
چهارشنبه ۹ فروردین تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در شوشتر (استان خوزستان)، در ادامه اعتراضهای چند روز گذشته تجمع برگزار کردند. آنها شعارهایی از جمله «بازنشسته می میرد، ذلت نمی پذیرد»، «رزمندگان دیروز، گرسنگان امروز»، «تا حق خود نگیریم، آرام نمیگیریم» سر دادند.
پنجشنبه 10 فروردین *گروهی از کارگران هفت تپه در اعتراض به نحوه اجرا و اصلاح همسانسازی، وضعیت نامساعد معیشتی، بیمه درمانی، عدم افزایش حقوق و عدم رسیدگی به مطالبات کارگران برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان مدیریت شرکت نیشکر هفت تپه دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرامی کارگران مستقل هفت تپه، ابراهیم عباسی، نماینده مستقل کارگری و عضو مجمع نمایندگان کارگری هفت تپه، در این تجمع ازعملکرد شورای عالی کار انتقاد کرد و آن را «شورای عالی ضدکارگری» نامید و گفت که «تصمیمهای این شورا منافع کارگران را تضمین نمیکند.»
*رانندگان تاکسی بوکان در اعتراض به هزینه های بالا و نرخ کرایه پایین دست از کارکشیدند و با توقف خودروهای شان تجمع کردند. دوشنبه ۱۴ فروردین *برای باری دیگر، کارگران بازنشسته تامین اجتماعی شوش با تجمع مقابل فرمانداری و راهپیمایی در این شهرستان استان خوزستان به سطح نازل حقوق از جمله مصوبه ضد کارگری شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل دستمزد 5 میلیون و 300 هزارتومانی، دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان شعار می دادند: نه مجلس نه دولت نیستند بفکر ملت/ فقط کف خیابون بدست میاد حقمون و... همزمان کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی اهواز مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان در اهواز تجمع کردند.
*پرستاران دانشگاه علوم پزشکی اراک تجمع کردند. پرستاران معترض از جمله شعار می دادند: تعرفه ما کجاست، توی جیبای کیاست؟/ تعرفه عادلانه حق مسلم ماست!/ با کرونا جنگیدیم حمایتی ندیدیم و... همزمان پرستاران بیمارستان روحانی بابل در اعتراض به مبالغ اندک واریزی به عنوان تعرفه پرستاری و همچنین سایر مطالبات و معوقات تجمع کردند.
*کارکنان بارانداز بندر بهشتی چابهار (استان سیستان) تحت کارفرمایی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (نهاد اقتصادی وابسته به سپاه پاسداران) در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق اعتصاب کردند.
سه شنبه 15 فروردین *رانندگان تاکسی مریوان برای اعتراض به عملکرد سازمان تاکسیرانی دست به تجمع مقابل شهرداری این شهرستان در استان کردستان زدند و خواهان عزل رئیس تاکسیرانی شدند. به گزارش ایلنا، این رانندگان به مدیریتِ سازمان تاکسیرانی و تغییر مدامِ مدیران سازمان، روی کار آمدنِ مدیرانِ ناکارآمد و دخالت شورا در امور تاکسیرانی اعتراض کردند. به گفته رانندگان، در شهر توریستی مریوان و درحالی که مردم به شدت محتاج تاکسی و خدمات حمل و نقل عمومی هستند از سال 98 تعداد 15 دستگاه تاکسی بلاتکلیف هستند.
*جمعی از شاغلان دستگاههای دولتی موسوم به ایثارگر برای اعتراض به عدم تمدید قانون تبدیل وضعیت مقابل مجلس اجتماع کردند. بر اساس گزارش فاش نیوز، تجمع کنندگان معتقدند که تفاوتی بین آنها و شاغلان سنوات گذشته در اجرای قانون تبدیل وضعیت ایثارگران وجود ندارد، و با توجه به تمدید برنامه ششم توسعه تا پایان شهریور ماه سال جاری، تمدید قانون تبدیل وضعیت نیز مطابق آن از حقوق حقه آنها است.
چهارشنبه 16 فروردین *کارگران کارخانه داروگر تهران در اعتراض به اخراج ۱۴ نفراز همکاران شان مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع کارگران داروگر تهران به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه های مختلف از روز ۲۸ اسفند سال پیش تا ۱۵ فروردین سال جاری در دو مرحله اقدام به تعدیل ۱۴ نفر از همکاران باسابقه کرده اند و حتی با پا در میانی کارگران راضی به بازگشت به کارشان نشدند. او با بیان اینکه سوابق فعالیت بعضی از کارگران به ۱۵ تا ۲۰سال می رسد، اظهار کرد: این کارخانه بیش از ۱۰۰کارگر دارد که امنیت شغلی آنها به دلیل داشتن قراردادهای موقت یک ماهه تامین نمی شود. به گفته این کارگر، افراد حاضر در این تجمع، از کارگران شیفت صبح کارخانه داروگر تهران هستند که به حمایت از ۱۴ کارگر تعدیلی دست از کار کشیده و با متوقف کردن تولید خواستار بازگشت به کار همکاران شان شدند. عکس 3
*کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی اهواز مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان تجمع کردند.
*کارکنان سازمان نظام مهندسی مشهد در اعتراض به عدم پرداخت به موقع مطالبات شان مقابل این سازمان در کلانشهر مشهد تجمع کردند.
*کارکنان سازمان نظام مهندسی مشهد در اعتراض به عدم پرداخت به موقع مطالبات مقابل این سازمان در کلانشهر مشهد تجمع کردند.
پنجشنبه ۱۷ فروردین *کارگران کشتارگاههای تبریز در اعتراض به جریمه ها و کمبود مرغ در بازار دست به اعتصاب زدند.
*بازنشستگان فرهنگی جهت اعتراض به عدم اجرای همسانسازی مقابل اداره آ پ شهرستان نجف آباد تجمع داشتند. نیروهای امنیتی و انتظامی به تجمع کنندگان حمله و با ایراد ضرب و شتم اقدام به پراکنده نمودن آنان نمودند.
شنبه ۱۹ فروردین *پرستاران خراسان رضوی از جمله پرستاران بیمارستانهای امام رضا و قائم و اورژانس 115 مشهد با تجمع مقابل استانداری، مهم ترین علت تجمع خود را بی عدالتی در پرداختی تعرفه گذاری اعلام کردند. به گزارش ایلنا، یکی از پرستاران که نخواست نامش فاش شود در این خصوص گفت: مبلغی که به عنوان تعرفه پرستاری چند روز قبل واریز شد که شبیه تعرفه پرستاری نبود و با فرمولهای عجیب و غریبی حق شب کارها ضایع شده بود و به نظر می آمد بسیاری از بخشهای بیمارستانی مخصوصاً پرستاران بخشهای تخصصی مانند ویژه آیسییو، سیسییو و اورژانس ضرایب بسیار کمی شامل حال شان شده بود و دریافتی خیلی ناچیزی داشتند. این پرستار افزود: اجرای نادرست و ناصحیح قانون تعرفه گذاری پس از سالها انتظار و فراز و نشیبهای خاص خود سبب نارضایتی پرستاران و مدافعان سلامت در سراسر کشور شد. عکس 4
*جمعی از کارگران شاغل در شرکت پارا پلاستیک واقع در شهرستان جلفا تجمع اعتراضی برگزار کردند. این کارگران، به پرداخت نشدن معوقات مزدی و حق اضافه کاری اعتراض کردند.
*کارگران پیمانی پتروشیمی چوار ایلام برای اعتراض به پرداخت عیدی ناچیز در اداره کار ایلام تجمع کردند. تجمع کنندگان به خبرنگار ایلنا گفتند: در روزهای پایانی سال گذشته عیدی پایان سال را به حساب بیش از پانصد کارگر پیمانکاری پتروشیمی چوار واریز کردند اما مبلغ آن به شدت ناچیز بود؛ برای هر کارگر سه الی سه و نیم میلیون تومان عیدی ریختند؛ این در حالیست که حداقل عیدی قانونی بیشتر از هشت میلیون تومان است. کارگران معترض افزودند: امروز به اداره کار ایلام مراجعه و مساله عیدی را مطرح کردیم؛ یکی از مقامات اداره کار به ما پاسخ داد ما خودمان فقط یک میلیون و هشتصد هزار تومان عیدی گرفته ایم، به شما خوب داده اند!
*کشاورزان اصفهان در اعتراض به عدم اختصاص حقابه مقابل شرکت آب منطقه ای این کلانشهر تجمع کردند.
*جمعی از رانندگان تاکسی مشهد برای اعتراض به عملکرد مدیریت حمل و نقل شهر دست از کارکشیدند و با به صف کردن خودروهای شان مقابل ساختمان سازمان تاکسیرانی تجمع کردند.
*شماری از مالباختگان «اس دبلیو ام» برای اعتراض مقابل ساختمان خالی این شرکت در خیابان قایم مقام تهران تجمع کردند. بر اساس گزارش دنیای اقتصاد، معترضان خشمگین که حدود ۲۰۰ نفر بودند، ساختمان سنگ سفید را با شعارهایی با رنگهای قرمز، سیاه و سبز سرتا پا پوشاندند. شعارهایی که بیشتر خطاب به مدیران شرکت بود. شعارهایی که با خشم چندین و چند بار تکرار شد. ماموران پلیس نیز برای کنترل شرایط حاضر شدند. یکی از معترضان مالباخته گفت که قطعات حدود ۲۷۰ دستگاه خودرو وارد شده و در گمرک خاک می خورد، اما به دلایلی که یکی از آنها می تواند بدهی مالیاتی باشد، اجازه ترخیص ندارد و ورود به خط تولید را پیدا نمی کند. یکشنبه ۲۰ فروردین *کارگران اخراجی شرکت لوله سازی ماهشهر مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند. مدیران شرکت لوله سازی بندر ماهشهر، پنجم فروردین ماه اقدام به اخراج ۱۲۴ نفر از کارگران این شرکت نمودند. به گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران، شرکت لوله سازی بندر ماهشهر پیش از این نیز بارها کارکنان و کارگران خود را اخراج کرده بود.
*کارگران بازنشسته صنعت فولاد اصفهان مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی تجمع کردند. در تهران کارگران بازنشسته تامین اجتماعی باوجود جو شدید امنیتی مقابل وزارت کار تجمع کردند. همزمان کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و کارگران بازنشسته تامین اجتماعی شوش مقابل فرمانداری و کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهواز مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان تجمع کردند.
*کارگران بازنشسته مخابرات کشور در اعتراض به کاهش قدرت خرید، عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان مقابل یا در ساختمان مرکزی شرکت مخابرات استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، قم، کردستان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، همدان، یزد و مریوان مقابل اداره مخابرات و استان چهارمحال و بختیاری مقابل استانداری و استان تهران مقابل وزارت ارتباطات تجمع کردند.
*کارگران بازنشسته شرکت ذغال سنگ البرز مرکزی برای اعتراض به سطح نازل حقوق و عدم همسانسازی، عدم پرداخت مطالبات و مشکلات بیمه درمانی دست به تجمع زدند.
*برای چندمین روز متوالی، کارگران شهرداری کارون در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و مشکلات بیمه به اعتصاب شان ادامه دادند و از جمع آوری زباله از سطح شهر خودداری کردند.
*کارگران پستهای فشار قوی برق خوزستان برای افزایش دستمزد منجمله اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت مطالبات و عدم اجرای تبصره ماده 124 قانون مدیریت خدمات کشوری مقابل استانداری در کلانشهر اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، سعید نیسی (نماینده اپراتورهای برق فشار قوی خوزستان و عضو شورای اپراتوری) مطالبات اپراتورها را این گونه برشمرد: پایان سال ۱۴۰۱ برخلاف سنوات گذشته، پاداش پایان سال به ما پرداخت نشد؛ هر سال حداقل به اندازهی یک حکم حقوقی پاداش پایان سال داشتیم؛ مساله بعدی، طرح طبقه بندی مشاغل اپراتورهاست که چهار سال تمام است به نتیجه نرسیده. این فعال صنفی، خواسته بعدی را لغو اجرای تبصرهی ماده ۱۲۴ قانون مدیریت خدمات کشوری برای اپراتورهای برق فشار قوی میداند؛ تبصرهای که میگوید حقوق کارگران وزارتخانهها نباید بیش از ۱.۲ حقوق کارمندان باشد. او اضافه میکند: یکی دیگر از مشکلات اپراتورها، اضافه کار اجباری تحمیلی توسط کارفرما در سالهای اخیر است؛ ما خواستار اصلاح نوبت کاری و شیفت کاری براساس تصریحات قانون کار هستیم. عکس 5
دوشنبه ۲۱ فروردین *شماری از پرستاران در شهر قزوین در اعتراض به سطح نازل حقوق، فشار سنگین کاری و عدم پاسخگویی به مطالبات شان مقابل استانداری شهر تجمع کردند.
سه شنبه ۲۲ فروردین
*کارکنان بخش مراقبت پرواز (کنترلر ترافیک هوایی) برای اعتراض به سطح نازل حقوق مقابل ساختمان شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران تجمع کردند و خواهان افزایش حقوقشان متناسب با شرایط کاری شدند. یکی از تجمع کنندگان با اشاره به پیگیریهای چند سال اخیر برای رسیدگی به درخواستهای کنترلرها، به خبرنگار تسنیم گفت: ما خواستار رسیدگی به خواسته های خود هستیم. وی افزود: سالهاست به دنبال افزایش حقوق متناسب با شرایط کاری هستیم و در این رابطه پیگیریهای فراوانی داشته ایم. امروز هم خواستار رسیدگی به این وضعیت هستیم. عکس 6
*کارگران بازنشسته ومستمری بگیران تامین اجتماعی اهواز مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان تجمع کردند.
شنبه ۲۶ فروردین *به دنبال قتل جنایتکارانه دو تن از جوانان روستای دانیال بر اثر شلیک مزدوران جنایتکار رژیم در منطقه دانیال عباس آباد مازندران، مردم خشمگین با آنان درگیر شدند. فرمانده پلیس عباس آباد در استان مازندران قتل دو شهروند در روستای دانیال سلمانشهر به دست همکارانش را تایید کرد. اداره اوقاف شهرستان عباس آباد مازندران با یک وقفنامه جعلی قصد مصادره هزاران هکتار از زمینهای مردم این منطقه را داشت. در پی این درگیریها حداقل پنج نفر در نتیجه تیراندازی مزدوران زخمی شدند که دو تن از آنان با اسامی سیامک کلاری و میرزا کلاری پس از انتقال به بیمارستان تنکابن جانباختند. بر اساس گزارش رادیو زمانه، ساکنان سلمانشهر در استان مازندران در اعتراض به تملک زمینهای شان از سوی متولی موقوفه امامزاده دانیال چند کانکس نگهبانی را آتش زدند و منزل یکی از اعضای هیات امناء این موقوفه را تخریب کردند. این موقوفه به تازگی بخشی از زمینهای منطقه عباس آباد را تحت عنوان موقوفه مصادره و حصارکشی کرده است. اداره کل اوقاف و امور خیریه مازنداران در یک اطلاعیه گفته است که نقشی در این درگیری نداشته و اختلاف ملکی میان متولی موقوفه و اهالی روستای دانیال رخ داده است. مراسم خاکسپاری زنده یادان سیامک دانیال کلاری و میرزاعلی دانیال کلاری، دو برادری که به دلیل اعتراض به مصادره زمینهای خود توسط اداره اوقاف، توسط مزدوران رژیم به قتل رسیدند به طور باشکوه برگزار شد.
*در ادامه اعتراضهای پرستاران و کادر درمان کشور نسبت به عدم اجرای کامل قانون تعرفه گذاری و اجرایی نشدن فوق العاده خاص، پرستاران و کادر درمان استان کردستان دست به تجمع مقابل استانداری کردستان زدند. تجمع کنندگان به خبرنگار ایلنا گفتند، مهم ترین خواسته خود را اصلاح آییننامه تعرفه گذاری خدمات پرستاری می دانند که پشت درهای بسته تنظیم شده و منافع پرستاران را نادیده گرفته است. آنها افزودند: مبالغ تعرفه گذاری به شدت ناچیز است. ما خواستار این هستیم که حاصل زحمات پرستاران باید به جیب خودشان برود نه دیگران؛ می خواهیم بدانیم چه کسانی مخالف اجرای قانون هستند و نمی گذارد پرستاران به حق شان برسند.
*اعتصاب کارگران راه آهن میانه (حوزه 20) در اعتراض به شرایط سخت کاری و عدم پاسخگویی به مطالبات شان.
*پرسنل شرکت پتروشیمی دهلران هنوز در نوبت کاری (۲۴ روز کار و ۶ روز استراحت) مشغول هستند و به جز مساله عدم پرداخت حقوق و عیدی، مطالبه افزایش روز مرخصی به ۱۰ روز در ماه را نیز به دلیل شرایط کاری خواستار هستند. به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از پرسنل شرکت آی جی سی، پروژه گازی ان.جی.ال چشمه خوش دهلران در اعتراض به عدم دریافت حقوق بهمن و اسفند سال گذشته خود و همچنین عیدی پایان سال، در کارگاه این شرکت تجمع کردند.
*جمعی از کارگران بخشهای مختلف شهرداری و استانداری شهرستان سنندج، به دلیل عدم پرداخت حقوق معوقه خود اعتصاب کردند.
*کارگران پروژه ای واحد جی ال شاغل در پترو پالایش دشت عباس با خواست تغییر نوبت کاری به بیست روز کار و ده روز مرخصی و افزایش حقوق به میزان ۵۲ درصد اعلام شده از سوی کمپین مرکزی کارگران پروژه ای دست به اعتصاب زدند.
*بازنشستگان و کارگران شاغل هفت تپه مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع کردند و سپس راهپیمایی بازنشستگان و کارگران شاغل هفت تپه از درب تامین اجتماعی به طرف اداره کل کار شهرستان شوش. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، اعتراض به دستمزدهای نازل مصوب شده توسط شورای ضد کارگری و نمایندگان نظام سرمایه داری شورای عالی کارگر، در اعتراض به گرانی و تورم و کوچک و کوچکتر شدن سفره! کارگران و مزد بگیران. همزمان جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی اهواز، اصفهان، کرمانشاه، شوشتر، بابل و البرز غربی در اعتراض به شرایط بد معیشتی و عدم رسیدگی به مطالبات شان همچنین در اعتراض به مصوبه شورای عالی مزد که مستقیما بر حقوق بازنشستگان تاثیر دارد، مقابل اداره کل تأمین اجتماعی دست به تجمع زدند.
*تجمع کارگران اخراجی کارخانه صدر فولاد خرم آباد با خواست بازگشت به کار.
*به گزارش کانال خبری پرستاران ایران، پرستاران و کادر درمان استان قم در ادامه اعتراض پرستاران و کادر درمان کشور نسبت به عدم اجرای کامل قانون تعرفه گذاری دست به تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی قم زدند و با سردادن شعارها و برافراشتن پلاکارد اعتراض شان را نشان دادند.
دوشنبه ۲۸ فروردین به گزارش شورای بازنشستگان ایران، کارگران بازنشسته مخابرات کشور با برپایی تجمع مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات در شهرهای کرج، اصفهان، بجنورد، دهواز، زنجان، سنندج، کرمانشاه، گرگان، رشت و دزفول مقابل ساختمان شرکت مخابرات شهرستان و استان تهران مقابل وزارت ارتباطات، دوشنبه های اعتراضی شان را نسبت به کاهش قدرت خرید عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان از سر گرفتند. خواست بازنشستگان مخابرات، پرداخت مطالبات عقب افتاده، پرداخت خسارت ناشی از تعویق مطالبات و برقراری بیمه تکمیلی است. در شرایطی که وضعیت معیشت بازنشستگان در اثر افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید بازنشستگان روز به روز بدتر میشود شرکت مخابرات از پرداخت مطالبات بازنشستگان سر باز میزند. همزمان بازنشستگان صدا و سیمای رژیم در اعتراض به معضلات معیشتی و عدم رسیدگی مسئولان به مطالبات خود مقابل مسجد بلال تجمع برگزار کردند.
*اعتصاب کارگران راه آهن شمال غرب (زنجان و تاکستان) در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق و مطالبات دیگر.
سه شنبه ۲۹ فروردین *جمعی از اهالی دهلران بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری این شهر خواهان آزادی بدون قید و شرط چهار زندانی اهل این شهر به نامهای عظیم یادگاری، حسین باپیروند، فرشاد آیینی، سعدالله آیینی که از فروردین در زندان ایلام در اعتصاب غذا بسر می برند، شدند. به گزارش کانون حقوق بشر ایران، همچنین شامگاه ۲۸ فروردین، جمعی از جوانان شهر دهلران پس از انتشار خبر اعتصاب غذای بازداشت شدگان اعتراضات سراسری به خیابان آمده و اقدام به تظاهرات با شعار مرگ بر خامنه ای کردند. چهار شهروند دهلران شامگاه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱، پس از تظاهرات ضد حکومتی مردم این شهر بازداشت و به زندان مرکزی ایلام منتقل شدند. این زندانیان تاکنون بلاتکلیف بوده و در اعتراض به بلاتکلیفی خود اقدام به اعتصاب غذای اعتراضی کرده اند.
*به گزارش کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، کارکنان خدماتی مدارس تهران برای اعتزاض به سطح نازل حقوق و عدم همسانسازی برای باری دیگر دست به تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش با شعارهای «همکار من داد بزن حقتو فریاد بزن»، «معیشتم به سختیه جاره کار ما چیه» و.... زدند.
*مالباختگان سرقت از صندوق امانات بانک ملی شعبه ممتاز (روبروی دانشگاه تهران) با برپایی تجمعی دیگر خواستار برگرداندن اموال خود بعد از گذشت ده ماه شدند.
*کارکنان شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه برای احقاق حقوق برحق شان در محوطه ساختمان اصلی این شرکت در چهار راه کالج تجمع کردند. به گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع درنهایت منجر به وعده برگزاری جلساتی با نمایندگان کارکنان جهت بررسی جزییات و رسیدگی عاجل ظرف یک ماهه آتی و رفع اشکالات گردید.
*جمعی از کشاورزان منطقه لومان برای اعتراض به اجرای حکم رفع تصرف 55 هکتار از اراضی این منطقه درشهرستان دماوند تجمع کردند. به گزارش عصر شرق، حدود 40 سال پیش، هیات هفت نفره اراضی توسط جهاد سازندگی به 94 نفر از کشاورزان لومان واگذار کرد که طی این سالها این اراضی بایر، توسط هزینه شخصی کشاورزان تسطیح و زراعی شده است. با توجه به اینکه یکی از مالکان پلاک لمسار حکم رفع تصرف 55 هکتار از اراضی لمسار را در سال 79 اخذ نموده و با عنایت به مشخص نبودن حدود مرزی دو پلاک لومان و لمسار، حکم پس از 23 سال هنوز اجرا نشده است.
چهارشنبه ۳۰ فروردین *شماری از کارکنان دادگستری در سه استان کردستان، کرمانشاه و گیلان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی و معضلات معیشتی دست به اعتصاب زدند.
*کارگران سایپا آذربایجان برای اعتراض به سطح نازل حقوق دست از کار کشیدند و با اعلام اعتصاب نامحدود خواهان افزایش حقوق شدند. بر پایه گزارش ایلنا، کارگران این شرکت صنعتی اعلام کردند تا حصول نتیجه مطلوب و مدنظر خود به اعتراض خود ادامه خواهند داد. شرکت سایپا آذربایجان که در زمینه ساخت قطعات خودرو فعالیت می کند با ادغام دو شرکت صانع و صنایع نساجی ایران بنا به تصمیم شرکت مگاموتور در مهرماه سال 1392 ادغام شد و تحت عنوان سایپا آذربایجان به فعالیت خود در دوسایت ادامه داد.
*اعتصاب کارگران راه آهن شمال غرب (زنجان و تاکستان) در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق و مطالبات دیگر برای دومین روز متوالی.
*کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهواز در ادامه اعتراضات دامنه دارشان برای باری دیگر دست به راهپیمایی و تجمع مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان در کلانشهر اهواز زدند.
*کشاورزان اصفهان با راهپیمایی در سطح شهر و تجمع مقابل شهرداری با شعار «ننگ ننگ ما پلیس ادنگ ما»، خواهان حقآبه خود شدند.
*جمعی از متقاضیان مسکن ملی ساوه برای اعتراض به طولانی شدن روند تحویل واحدها و میزان آورده اعلام شده مقابل اداره راه و شهرسازی ساوه تجمع کردند.
پنجشنبه 31 فروردین *جمعی از مالباختگان شبکه رمز ارز کینگ مانی (شرکت بادران گستران) مقابل دادگستری کل استان تهران با شعار «وعده وعید کافیه پشت این مفسد کیه» تجمع کردند. شرکت رمز ارز کینگ مانی توسط شرکت بادران گستر راه اندازی شده است و به گفته رئیس کل دادگستری استان تهران در بهمن ماه، مطالبات شاکیان بیش از ۴۵۰۰ میلیارد تومان است و معادل آن از اموال متهمان بازداشت شده شناسایی شده است.
منبع: نبرد خلق شماره ۴۶۳، آدینه یکم اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱ آوریل ۲۰۲۳
|