چالشهای معلمان (بهمن ۱۴۰۱) فرنگیس بایقره
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی محمود ملاکی باوجود گذشت بیش از ۳۵ روز از زمان دستگیری، محمود ملاکی، معلم و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر، کماکان در زندان بوشهر در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برد. چندی پیش، محمود ملاکی و رامین صفرنیا، وکیل مدافع وی با گشایش پرونده ای مشترک. در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو بوشهر مواجه شدند. محمود ملاکی، روز شنبه ۲۶ آذرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بند قرنطینه زندان بوشهر منتقل شد. آقای ملاکی پیش از این نیز از بابت فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت دارد. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این معلم بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است.
احضار و بازداشت یک معلم در مشهد روز شنبه ١ بهمن، محمدرضا علیجانی، معلم ساکن مشهد پس از احضار توسط مرجع قضایی بازداشت و به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد. محمدرضا علیجانی، دبیر دبیرستان های مشهد و گلبهار است. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند، اطلاعی حاصل نشده است.
بازداشت بیش از ۴۰۰ دانش آموز در شهرهای مختلف کردستان بر اساس آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه نگاو، طی حدودا پنج ماه از انقلاب ژینا بیش از ۴۰۰ دانش آموز در شهرهای کُردستان توسط نهادهای حکومتی مورد ربایش قرار گرفته که تاکنون صرفاً هویت ۱۸۶ نفر از آنها برای ههنگاو احراز شده است. از مجموع ۱۸۶ کودکی که هویت آنها احراز شده است ۳۲ نفر دختر و ۱۵۴ نفر نیز پسر بوده اند. بیشترین موارد ربایش گزارش شده کودکان مربوط به شهر جوانرود با ۲۸ مورد است. همچنین در شهر سنندج ۲۱ مورد و در سقز نیز ۱۴ مورد گزارش شده است.
سه فعال صنفی فرهنگیان مجموعا به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شدند حکم محکومیت انوش عادلی، محمود صدیقی پور و عزیز قاسم زاده، فعالان صنفی فرهنگیان گیلان توسط شعبه ۱۸ دادگاه تجدید نظر این استان عینا تایید شد. این فعالان صنفی فرهنگیان پیشتر توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب شهرستان رشت هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند. انوش عادلی، محمود صدیقی پور و عزیز قاسم زاده از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» پیشتر توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب شهرستان رشت هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.
قرار جلب چهار تن از اعضای کانون صنفی معلمان استان بوشهر قرار جلب محمود ملاکی، عبدالرضا امانی فر، اصغر حاجب و محسن عمرانی، چهار تن از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر صادر شد. این پرونده در پی شرکت این فعالان صنفی معلمان در جریان تجمع روز معلم برای آنها گشوده شده است. بر اساس کیفرخواست صادره، محمود ملاکی، عبدالرضا امانی فر، اصغر حاجب و محسن عمرانی با اتهامات؛ اقدام علیه امنیت داخلی، اخلال در نظم و آسایش عمومی و تمرد نسبت به مامورین حین انجام وظیفه به دادگاه فراخوانده شده اند. محمود ملاکی، عبدالرضا امانیفر، اصغر حاجب و محسن عمرانی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه امسال در پی اعتراض سراسری معلمان شاغل و بازنشسته سراسر کشور، توسط نیروهای امنیتی در بوشهر بازداشت شدند.
تجمع اعتراضی جمعی از فرهنگیان مقابل وزارت آموزش و پرورش روز یکشنبه 2 بهمن، جمعی از فرهنگیان برای اعتراض به عدم به تحویل واحدهای طرح مسکن ملی فرهنگیان دست به تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش زدند.
تجمع اعتراضی فرهنگیان بازنشسته روز دوشنبه 3 بهمن، فرهنگیان بازنشسته برای اعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله عدم صدور احکام رتبه بندی و پاداش و همسان سازی نشدن حقوق مقابل وزارت آموزش وپرورش در تهران تجمع کردند. تجمع کنندگان شعار می دادند:«گرانی، تورم بلای جان مردم»، «ننگ ما ننگ ما وزیر الدنگ ما»، «وزیر بیکفایت استعفا استعفا»،«مشکل ما حل نشه، تجمع تکرار میشه» و...
تجمع اعتراضی سرایداران و کارکنان خدماتی آموزش و پرورش روز پنج شنبه 6 بهمن، سرایداران و کارکنان خدماتی آموزش و پرورش تهران برای اعتراض به سطح پایین حقوق دست به تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش زدند.
راهپیمایی و شعارهای دانشآموزان در جوانرود روز سه شنبه 11 بهمن، راهپیمایی جمعی از دختران دانش آموزان جوانرود با سردادن شعارهای اعتراضی درسطح این شهر در استان کرمانشاه. دانش آموزان شعارهای « از زاهدان تا ایذه، خون از وطن میریزه» و « مرگ بر خامنهای، لعنت بر خمینی» سر دادند.
روز پنج شنبه 6 بهمن، سرایداران و کارکنان خدماتی آموزش و پرورش تهران برای اعتراض به سطح پایین حقوق دست به تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش زدند.
مسمومیت دانش آموزان و اعتراض خانواده ها روز شنبه ۸ بهمن، چهار دانش آموز به همراه یک سرایدار، در یکی از مدارس منطقه موسی آباد شهرستان تربت جام، بر اثر گازگرفتگی دچار مسمومیت شدند. رئیس اورژانس پیش بیمارستانی تربت جام در این رابطه عنوان کرد: دانش آموزان دچار گازگرفتگی با علائم سردرد و گیجی و حالت تهوع برای ارائه خدمت درمانی به مرکز آموزشی درمانی سجادیه انتقال یافتند. روز دوشنبه ۱۰ بهمن ماه، ۱۷ دانش آموز و یک معلم در دبیرستان دخترانه فاطمیه قم دچار مسمومیت شدند. این درحالی است که روز شنبه ۸ بهمن ماه نیز روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم از مسمومیت ۱۵ دانش آموز در این دبیرستان خبر داده بود. دوشنبه شب ۱۰ بهمن ماه، سیزده دانش آموز در یکی از مدارس شبانه روزی پسرانه در شهرستان باخرز، به دلیل مسمومیت غذایی به بیمارستان منتقل شدند. ۴ نفر از این دانش آموزان پس ساعاتی ترخیص شدند و بقیه آنان تحت مراقبت قرار گرفتند. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، شب دوشنبه دهم بهمن ۱۴۰۱، سیزده دانش آموز در یکی از مدارس شبانه روزی پسرانه در شهرستان باخرز دچار مسمومیت شدند. روز سه شنبه ۱۱ بهمن، شش دانش آموز در یک مدرسه دخترانه در شهر جدید مهستان با علائم سرگیجه و تنگی نفس و حالت تهوع و درد معده که بر اثر انتشار گاز سی ان جی ایجاد شده بود به این بیمارستان مراجعه کردند. روز چهارشنبه ۱۲ بهمن، شماری از دانش آموزان دبیرستان دخترانه بلقیس برای پنجمین بار در قم دچار مسمومیت شده و راهی بیمارستان شدند. این چندمین بار است که مسمومیت دانش آموزان در مدارس قم اطلاع رسانی می شود. روز دوشنبه ۱۷ بهمن، مجید محبی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم از انتقال ۶۱ دانش آموز قمی با علائم مسمومیت از ۸ مدرسه به مراکز درمانی استان خبر داد. روز یکشنبه ۲۳ بهمن، ۳۷ دانش آموز در قم دچار مسمومیت شده و راهی بیمارستان شدند. این چندمین بار است که در روزهای اخیر دانش آموزان قم دچار مسمومیت می شوند. روز سه شنبه ۲۵ بهمن، ۱۱۷دانش آموز از مدارس مختلف شهرستان قم در پی مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند. این چندمین بار است که در ماه های اخیر دانش آموزان شهرستان قم دچار مسمومیت می شوند. همزمان ۳۰ تن از دانش آموزان یکی از مدارس تهران دچار مسمومیت تنفسی شده و راهی بیمارستان شدند. روز چهارشنبه 19 بهمن، جمعی از خانواده های دانش آموزان قم دست به تجمع مقابل استانداری قم زدند. روز سه شنبه ۲۵ بهمن خانواده های دختران دانشآموز که در مدارس قم از آذر ماه به طور زنجیره ای مسموم شده اند در مقابل فرمانداری این شهر تجمع اعتراضی برپا کردند. روز چهارشنبه ۲۶ بهمن گروهی از خانواده های دانش آموزان قمی مقابل فرمانداری تجمع کردند. تجمع کنندگان روبروی در ورودی فرمانداری تجمع کرده و خواستار ورود به داخل فرمانداری بودند که با ممانعت نیروهای امنیتی روبرو شدند.
(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: هرانا، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، صدای معلم، ایلنا، عصر ایران، هه نگاو)
نبرد خلق شماره ۴۶۱ - اول اسفند ۱۴۰۱- ۲۰ فوریه ۲۰۲۳
|