جنبش رنگین کمان بیشماران (بهمن ۱۴۰۱)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماه بهمن شاهد شاهد حرکتهای توده ای گوناگون بر بستر جنبش انقلابی، از جمله خیزش سراسری روز پنجشنبه 27 بهمن بودیم. قیامهای درخشان روزهای جمعه در شهرهای بلوچستان مثل خاش، راسک، زاهدان و...  مراسم یادمان شهیدان انقلاب، سردادن شعارهای شبانه در تمام شبهای ماه بهمن همراه با اعتصاب و تجمع از جانب کارگران و مزدبگیران برگهای درخشان تاریخ مردم ایران را ورق می زند.

در ماه بهمن ۱۴۰۱ نیروهای کار دستکم ۱۱۶ روز اعتصاب و تجمع کردند که فشرده اخبار آن را در زیر مطالعه می کنید. حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان، دانش آموزان، در همین ماه در این شماره ماهنامه نبرد خلق جداگانه پوشش داده شده است.

 

شنبه یکم بهمن

*شهروندان ساکن پادوک و خیرآباد در اطراف گچساران به تهران آمدند و با برپایی تجمع مقابل وزارت کشور به حل نشدن مشکل اراضی شان اعتراض کردند. به گزارش کبنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: مردم پادوک و خیرآباد در برف و سرما در اعتراض به ادامه مشکل زمینهای پادوک و خیرآباد این تجمع را برگزار کرده اند. وی افزود: قرار بوده هیچ طرحی در زمینها اجرا نشود، ولی از سمت شهرستان کهگیلویه می آیند در زمینهای مردم پادوک مدرسه می سازند، برق کشی می کنند، آب می کشند، حتی به حریم منطقه حفاظت شده محیط زیست وارد شده و در دامنه کوه خائیز مدرسه سازی کرده اند.

 

یکشنبه ۲ بهمن

*شماری ازکارگران بازنشسته شوش، هفت تپه، کرخه و حر برای اعتراض به سطح پایین حقوق و عدم پاسخگویی به مطالبات دیگر دست به تجمع مقابل سازمان تامین اجتماعی شهرستان شوش دراستان خوزستان زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: افزایش ناچیز دریافتیها که ناشی از اعمال نادرست قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان از سوی تامین اجتماعی است، منطبق با میزان تورم و هزینه ‌های زندگی ما نیست بنابراین سازمان باقیمانده  ۲۵ درصد همسانسازی حقوق را با تامین منابع مالی بپردازد و حق این است که براساس تورم حقوق ‌مان افزایش پیدا کند و خواسته اضافه ‌ای نداریم.

 

*جمعی از کارگران شهرداری خوزستان که از سال گذشته بر اساس بخشنامه وزارت کشور و سازمان شهرداریهای کشور مشمول تبدیل وضعیت شغلی شده ‌اند،برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل استانداری در کلانشهر اهواز زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: ما کارگران شرکتی تحصیلکرده شهرداریهای مختلف استان خوزستان هستیم که بر اساس بخشنامه سال گذشته وزارت کشور و سازمان شهرداریها مشمول تبدیل وضعیت استخدامی از شرکتی به قرارداد مستقیم شده ‌ایم.

یکی از کارگران با بیان اینکه استانداری خوزستان از تبدیل وضعیت استخدامی کارگران مشمول این طرح خودداری می‌کند، درباره دلیل مخالفت استانداری گفت: استانداری  و سازمان امور شهرداریها با استناد به رایی که ۲۲ شهریور ماه سال جاری از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری با شکایت یکی از شاکیان خصوصی در استان گیلان صادر شده است، از تبدیل وضعیت استخدامی کارگران مشمول این طرح خوداری می ‌کند.

 

*کارگران شهرداری یاسوج در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: پاکبانان از شهریور ماه امسال تاکنون حقوق نگرفته و بیمه برای ما واریز نشده است. وی با بیان اینکه بیمه ما نیز مرتب پرداخت نمی شود، افزود: به همین دلیل ما بامشکلاتی زیادی مواجه هستیم. یکی دیگر از کارگران حاضر در این تجمع نیز گفت: ما گرسنه ایم و تجمع ما تنها برای مطالبه حقوق ‌مان است.

 

*به دنبال فراخوان منتشره، شهروندان دارای معلولیت سراسر کشور خود را به پایتخت رساندند و برای اعتراض به حذف ردیف بودجه قانون معلولان درلایحه بودجه سال آینده دست به تجمع مقابل مجلس زدند و به دنبال عدم پاسخگویی بهارستان راهی سازمان برنامه و بودجه شدند و به تجمع با سردادن شعارهایی ادامه دادند. به گزارش کانال کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت، این تجمع در اعتراض به حذف ردیف بودجه قانون حمایت از معلولان که توسط دولت در بودجه ۱۴۰۲ صورت گرفته برگزار شد.

همزمان شماری از معلولان مقابل معاونت استانداری و فرمانداری شهرستان مشهد تجمع اعتراضی برگزار کردند.

 

*مالباختگان تاج خودرو کاسپین در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده شکایات شان، مقابل دادستانی قزوین تجمع کردند. اسدی، بازپرس شعبه اول دادسرای قزوین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: حدود ۷۰۰ نفر مراجعه و علیه شرکت تاج خودرو کاسپین طرح شکایت کرده اند. این شرکت از ابتدای سال ۱۴۰۰ در قبال تهیه خودرو در قالب فروش اقساطی، وجوهات زیادی را از متقاضیان اخذ کرده بود.

 

*به گزارش هرانا، برخی از افرادی که در صرافی کریپتولند سرمایه داشتند، مقابل ساختمان دادگستری تهران تجمع کردند و شعارهای اعتراضی سر دادند. سینا استوی مدیرعامل صرافی کریپتولند در ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ به اتهام کلاهبرداری بازداشت شد اما وضعیت مالباختگان صرافی کریپتولند هنوز در هاله ای از ابهام است در حالی که مسئولان قضایی به مالباختگان قول همکاری داده اند، با این حال مدیران این صرافی به بهانه های مختلف کاربران این صرافی را در بلاتکلیفی نگه‌ داشته اند.

 

دوشنبه ۳ بهمن

*کارکنان و بازنشستگان مخابرات در چندین شهر در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات و مطالبات شان مقابل ساختمان وزارت ارتباطات دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این تجمع در تهران مقابل وزارت ارتباطات، استان چهارمحال بختیاری مقابل استانداری و در استانهای اردبیل، اصفهان، خراسان رضوی، کردستان، کرمانشاه، گیلان، لرستان، مرکزی، همدان و یزد مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات در مرکز استان انجام شد.

شعارها و متن پلاکاردهای تجمع کنندگان: «بازنشسته داد بزن  حقتو فریاد بزن»/ « شرکت پر درآمد چه بر سر تو آمد»/ «وعده های دروغین دیگر اثر ندارد»/ «بیمه مناسب حق مسلم ماست» / «اجرای آیین نامه این آخرین پیامه».

*جمعی از کارکنان رسمی مخابرات استان چهار محال و بختیاری با امضای توماری و به دلیل ناتواتی در پرداخت به موقع حقوق و دستمزد و اجرای تعهدات درقبال کارکنان و بازنشستگان مخابرات خواستار استعفای مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات  شدند.

به گزارش کانال مخابرات فردا، در این تومار کارکنان مخابرات استان چهار محال و بختیاری  به دلیل ناتوانی در پرداخت به موقع حقوق و دستمزد کارکنان، ناتوانی در اجرای آییننامه استخدامی و پرسنلی مصوب مخابرات ایران، تعیین نکردن سازو کار فوری پرداخت حقوق کارکنان ناشی از عضویت در صندوق پس انداز 6 درصد، عدم ایفای تعهدات در خصوص بازنشستگان و ناتوانی در پرداخت مطالبات معوق کارکنان، عدم استفاده از مدیران خلاق و توانمند در مخابرات ایران و استانها خواستار استعفای مجید سلطانی از مدیریت مخابرات شده اند .

 

*کارگران نوبتکار و شیفتکار توزیع و بهره‌بردار برق کشور که به صورت پیمانکاری مشغول کارند خود را به تهران رساندند و با برپایی تجمع مقابل وزارت نیرو ضمن اعتراض به عدم تبدیل وضعیت استخدامی، خواستار تغییر عنوان شغلی خود به کارگری شدند.

به گزارش برق نیوز، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: اعتراض کارکنان نوبت کار و شیفت‌کار توزیع برق کشور که از نقاط مختلف به تهران آمده و مقابل ساختمان وزارت نیرو حاضر شدند، به عنوان شغلی خود است. وی گفت: ما کار کارگری انجام می‌ دهیم اما قراردادهایمان کارمندی است به همین دلیل نسبت به همکاران «کارگر» خود از دستمزد کمتری برخورداریم و از مزایای شغلی که آنها دریافت می‌کنند، محروم هستیم.

 

سه شنبه ۴ بهمن

*کارگران پتروشیمی دنا در شهر یاسوج در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایای معوقه برای یازدهمین روز متوالی در برابر این مجتمع تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، پتروشیمی دنا متعلق به هلدینگ انرژی سپهر است که متعلق به سپاه پاسداران می ‌باشد. از یازده روز پیش تاکنون مدیران این شرکت که از مقامات سپاه پاسداران هستند، پتروشیمی دنا را بدون اطلاع قبلی تعطیل کرده‌ اند. مقامات این شرکت به کارگران گفته ‌اند، پول نداریم و به خانه‌ هایتان بروید. اما کارگران در اعتراض به این اقدام در خوابگاهها مانده ‌اند تا پول‌ شان را بگیرند.

 

*جمعی از اهالی مریوان برای اعتراض بە بی کفایتی مقامات در تصفیە آب شرب دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کردستان زدند. به گزارش ایرنا، بر طبق گفته‌ شهروندان، آب سد گاران بدون تصفیه وارد سیستم آبرسانی شهر می شود و دهها تن در روزهای اخیر به بیمارهای گوارشی مبتلا شده اند. آب بسیاری از محلات مریوان بَدرنگ، بَدبو، بَدمزه و گل‌آلود است. مردم مریوان با در دست داشتن نوشته‌ هایی حاوی «بهداشت آب» و «موضوع آب» مطالبات برحق خود را مبنی بر تامین «آب پاک» مطرح کردند.

 

چهارشنبه ۵ بهمن

*کارگران شاغل در پتروشیمی بندر امام برای چهارمین روز دست به اعتصاب زدند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، این اعتراض به تبعیضهای موجود در اختلاف دستمزد، پاداش و مزایای شغلی میان خود با سایر واحدهای منطقه بوده و خواستار ودیعه مسکن، دو آیتم رفاهی و انگیزشی، اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت کارانه هستند.

 

*پرسنل بیمارستان خمینی اهواز با برگزاری تجمع به وضعیت نامطلوب سرویسهای ایاب و ذهاب و تاخیر ده ماهه در پرداخت کارانه های خود اعتراض نمودند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان بعد از حضور سعید آزنده معاون توسعه و علی نجفی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در بیمارستان خمینی ضمن «هو» کردن این افراد شعار: «مسئول بی کفایت نمی خواهیم نمی خواهیم» سر دادند.

 

*جمعی از نیروهای شهرداری میاندوآب در برابر ساختمان شهرداری تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.

 

پنجشنبه 6 بهمن

*تجمع اعتراضی سرایداران و کارکنان خدماتی آموزش و پرورش تهران مقابل وزارت آموزش و پرورش

 

*کارگران کارخانه شکلات ‌سازی فرمند (صنایع غذایی فرمند) برای اعتراض به سطح نازل حقوق دست از کارکشیدند و در این واحد تولدی در کرج تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، کارگران شعار می‌دادند: «فرمندی داد بزن، حقتو فریاد بزن».

کارخانه صنایع غذایی (شکلات‌سازی) فرمند در کرج واقع شده و بنا براطلاعات منتشرشده در پایگاه اطلاعاتی آن، حدود ۱۵۰۰ تن کارکن دارد و محصولاتش به ۱۴ کشور صادر می‌شود. اما کارگران با پایین ترین میزان حقوق مجبور به کار هستند و چاره ای ندارند.

 

شنبه ۸ بهمن

*تجمع مستأجران جمعه بازار یاسوج در اعتراض به افزایش قیمت غرفه‌ ها جلوی استانداری تجمع. غرفه‌ داران با حلبی خواندن این بازار و با اشاره به وضعیت نامناسب آن خواستار تجدید نظر در اجاره بهای دَکه های خود شدند.

 

*کارگران روغن نباتی جهان از ادامه اعتراضات شان نسبت به بیکاری با مطالبات معوقه و وعده های پوچ مسئولان خبردادند. یکی از کارگران روغن نباتی جهان به خبرنگار ایلنا گفت: پیش از اخراج به اتفاق 80 کارگر دیگر در این واحد تولید کننده روغن خوراکی مشغول کار بودیم اما در نهایت با آغاز نیمه دوم سال جاری از این جمع تعداد 60 کارگر ازسوی کارفرمای روغن جهان بیکار شدند و از آن زمان تاکنون برای یافتن شغل جایگزین سرگردان هستیم. وی با بیان اینکه کارفرمای سابق بعد از متوقف کردن فعالیت کارخانه بلافاصله اقدام به تعدیل نیروی انسانی مازاد کرد، افزود: در حالی با اتمام قرارداد یک ماهه اخراج شده ‌ایم که 13 نفر از همکارانمان مسئولیت حفاظت و نگهبانی از مجموعه روغن جهان را برعهده گرفته ‌اند.

 

یکشنبه 9 بهمن

*جمعی از مالباختگان شرکت مفتاح رهنورد فعال در حوزه واردات خودرو با تجمع مقابل دفتر رئیس قوه فاسد قضاییه به بلاتکلیفی و انفعال مصلحتی مسئولان ذیربط منجمله سران فاسد قوه قضائیه از سر گرفتند. به گزارش رکنا، مالباختگان شرکت مفتاح رهنورد که تعدادشان به بیش از یک هزار و چهار صد نفر می رسد خواهان تعیین تکلیف هرچه سریعتر وضعیت شان هستند. مالباختگان معترض 5 سال پیش با پرداخت مبالغی اقدام به پیش‌خرید خودرو کرده‌اند، اما تاکنون خودرویی به آن‌ها تحویل داده نشده است ومسئولان ذیربط هم با این دست وآن دست کردن به بلاتکلیفی این مالباختگان دامن زده اند.

 

دوشنبه 10 بهمن

*جمعی از کارگران بازنشسته شرکت ملی مس ایران در اعتراض به تغییر اساسنامه و قرارگرفتن زیر نظر شورای عالی رفاه خودرا به تهران رساندند تا همزمان با تجمع همکاران شان روبروی کارخانه با مقابل دفتر شرکت ملی صنایع مس ایران تجمع کنند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: امروز در تهران مقابل دفتر شرکت ملی صنایع مس ایران در خیابان ولیعصر جمع شدیم و در کرمان نیز بازنشستگان مقابل دفتر اصلی کارخانه تجمع کرده‌ اند.

 

*جمعی از کارگران بازنشسته سهامدار کارخانه فرش گیلان که صاحب 5/7 درصد از سهام این واحد تولیدی هستند، برای اعتراض به روند توزیع سود سالانه و گزارش غیرشفاف سالیانه شرکتهای سرمایه ‌گذاری صنایع عمومی تامین و صنایع کاغذسازی کاوه دست به تجمع مقابل نمایشگاه دائمی و بین‌المللی استان گیلان درکلانشهر رشت زدند. تجمع کنندگان به خبرنگار ایلنا گفتند: شرکتهای سرمایه ‌گذاری صنایع عمومی تامین و صنایع کاغذسازی کاوه که به ترتیب سهامدار این واحد تولیدی هستند، در خصوص گزارش سالانه و توزیع سود سهام شفاف عمل نمی ‌کنند. آنها افزودند:در سال 76، سهام کارخانه فرش گیلان که تولیدکننده انواع فرش و موکت است، از سوی وزارت صنایع دولت وقت بین شرکت سرمایه ‌گذاری صنایع عمومی تامین، شرکت صنایع کاغذسازی کاوه و حدود 228 کارگری که آن زمان در این واحد تولیدی مشغول بودند، تقسیم شده است.

 

 

*جمعی از پرستاران شیراز در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات شان دست به تجمع زدند.

 

سه شنبه 11 بهمن

*جمعی از زلزله زدگان خوی برای اعتراض به کمبود امکانات از جمله چادر، پتو، وسایل گرمایشی و موادغذایی دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان آذربایجان غربی زدند.

 

*جمعی از اهالی بافق برای اعتراض به عدم احداث جاده بافق کوشک بهاباد مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان یزد تجمع کردند و خواهان پاسخگویی مسئولان شدند.

 

*مالباختگان کریپتولند با برپایی تجمع مقابل دادسرای جرائم اقتصادی درتهران با شعار «داد بزن داد بزن حق تو فریاد بزن» شماره ای دیگر از اعتراضات دامنه دارشان را به اجرا گذاشتند.

 

*مالکان صنایع فعال در شهرک صنعتی پرند با تجمع مقابل فرمانداری شهرستان رباط کریم نسبت به وضعیت نامناسب و قطعیهای مکرر برق این شهرک اعتراض کردند.

 

*چندمین روز اعتصاب کارگران کارخانه مس فلز رنگین و تجمع مقابل فرمانداری شهربابک در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات شان خبرداد.

 

چهارشنبه ۱۲ بهمن

*به گزارش آهن ‌نیوز، برای سومین روز متوالی، کارگران مجتمع فولاد سیرجان (شرکت فولاد سیرجان ایرانیان) در اعتراض به سطح پایین حقوق و وعده های توخالی مدیران دست به اعتصاب زدند.

 

*تجمع اعتراضی کارکنان بانک پارسیان (دومین بانک خصوصی ایران) نسبت به سطح پایین حقوق و برای افزایش از جمله همسانسازی با کارکنان بانک مرکزی مقابل بانک مرکزی

 

یکشنبه ۱۶ بهمن

*کارگران کارخانه فولاد کاویان واقع در کیلومتر 9 جاده اهواز – خرمشهر برای اعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل دست از کارکشیدند و مقابل این واحد تولید کننده ورقهاى ضخيم فولادى زدند. بنابر گزارش رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، دلیل اعتراض و اعتصاب کارگران این شرکت، عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل است که یک سال و نیم است به تعویق افتاده و مدیران شرکت مدتهاست وعده اجرای آن را می ‌دهند.

شرکت فولاد کاویان حدود ۷۰۰ نفر کارگر را به صورت پیمانکاری در استخدام دارد که با سایر پرسنل مجموعاً حدود ۱۰۰۰ نفر در این شرکت مشغول به کار هستند.

 

*جمعی از پیمانکاران فضای سبز شهر تبریز در اعتراض به واگذاری این پروژه به شرکتی دیگر از سوی شهرداری، روبروی دفتر مرکزی شهرداری این شهر تجمع کردند.

 

دوشنبه ۱۷ بهمن

*کارگران فولاد اردستان برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، وعده های توخالی مدیران مجتمع و مسئولان شهرستان و إخراج 49 همکارشان دست از کارکشیدند و در این مجتمع تولید انواع لوله‌ های فولادی دراستان اصفهان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بعد از این اعتصاب فرماندار شهرستان اردستان به همراه اعضای شورای تامین و دیگر روسای ادارات ذیربط  در کارخانه حضور پیدا کردند و به دنبال جلسه با مدیران کارخانه  به کارگران وعده دادند همین امروز حقوق آبان‌ ماه کارگران پرداخت و تا پایان بهمن ماه حقوق ماههای آبان و دی آنها پرداخت خواهد شد. آنها همچنین قول بازگشت به کار کارگران اخراجی را دادند.

 

*کارگران بازنشسته مخابرات استانهای خراسان رضوی و خوزستان با تجمع مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات در کلانشهرهای مشهد و اهواز سومین دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور را رقم زدند. همزمان کارگران بازنشسته مخابرات استانهای اصفهان، ایلام، تهران، کرمانشاه و رشت با تجمع مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات درکلانشهرهای شان  و در تهران مقابل وزارت ارتباطات چهارمین دوشنبه اعتراضی شان برگزار کردند. به گزارش کانال مخابرات فردا،  بازنشستگان مخابرات به کاهش قدرت خرید از جمله عدم اجرای آییننامه سال 89 و افزایش 30 درصدی سهم بیمه تکمیلی و عدم پرداختِ سهم خوار و بار و مطالبات دیگر با شعارهای «وعده وعید کافیه سفره ما خالیه»، «اجرای آئین نامه حق مسلم ماست» اعتراض کردند.

 

*کشاورزان اصفهان برای اعتراض به عدم اختصاص حقآبه تصمیم به راهپیمایی تراکتوری بسوی تهران گرفتند و به طرف پایتخت راه افتادند. فیلم کوتاه منتشره در شبکه های اجتماعی نشان می دهد که نیروهای سرکوبگر سد راهشان شدند.

 

*شماری از مالباختگان کرمان موتور برای اعتراض مقابل وزارت صنعت اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از معترضان گفت: 6 سال پیش حدود 76 میلیون تومان جهت خرید خودرو واریز کردیم اما تا امروز کرمان موتور از تحویل خودرو سرباز می ‌زند.

 

سه ‌شنبه ۱۸ بهمن

*کارگران شرکت کیان ‌تایر با تجمع و روشن کردن آتش در محوطه کارخانه، در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات خود شعار می ‌دادند؛ وعده وعید کافیه سفره ما خالیه

 

*برای دومین بار در ماه بهمن، کارگران شرکتی شهرداریهای خوزستان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و بی ‌تفاوتی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری در کلانشهر اهواز زدند.

به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: در اولین روز از اعتراض کارگران مجموعه شهرداریهای؛ هیچ یک از مسئولان اهمیتی برای کارگران معترض قائل نشدند و حتی یک کارمند جزء استانداری برای پاسخگویی در جمع معترضان حاضر نشدند.

 

*برای دومین بار در ماه جاری، کارکنان باشگاه پرسپولیس در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق دست از کار کشیدند و در سالن کنفرانس این باشگاه تجمع کردند.

 

*تعدادی از وزنه برداران تیم ذوب آهن در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان در تمرینات اردوی آمادگی این تیم برای شرکت  فینال لیگ برتر شرکت نمی کنند.

 

چهارشنبه ۱۹ بهمن

*تجمع و اعتصاب کارگران هفت تپه با حضور دهها تن برگزار شد. عدم اجرای همسانسازی بین شرکتهای تابعه هفت طرح که مسبب اصلی آن عبدالعلی ناصری است؛ مشکل منازل سازمانی همکاران، وضعیت همکاران فصلی و نیز مطرح شدن نام حکیم ناصری برای مدیریت شرکت اعتراض داریم.

 

*برای دومین روز متوالی، کارکنان شرکتی ادارە مخابرات سقز برای اعتراض نسبت به عدم پرداخت ماهها حق بیمه به اعتصاب شان ادامه دادند.

 

*اعتصاب سه روزه کارگران کارخانه نساجی بروجرد به دلیل حقوق معوقه و قطع شدن بیمه و مزایای شان. مزدوران اطلاعات چند نفر از کارگران زحمتکش را بازداشت کردند. با اینکه چند روزی است کارخانه نساجی که شناسنامه صنعت بروجرد به حساب می ‌آید تعطیل شده، مدیران ارشد استان هنوز نتوانسته‌ اند راهی برای پرداخت حقوق کارگران پیدا کنند ‌و چرخ تولید این کارخانه را به حرکت درآورند.

 

*راهپیمایی و تجمع کشاورزان اصفهان با شعارهای «ننگ ما ننگ ما، صدا و سیمای ما»، «مرگ بر این دولت مردم فریب» و.... در اعتراض به عدم اختصاص حقآبه.

 

 

*پنبه کاران پارس آباد مغان برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان اردبیل زدند. به گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران، نزدیک هزار میلیارد تومان پنبه از کشاورزان منطقه مغان خریداری شده است که از این مبلغ تنها 200 میلیارد تومان به حساب پنبه کاران واریز شده و با گذشت 4 ماه هنوز مطالبات پنبه کاران پرداخت نشده است.

 

*گروهی از مالباختگان صرافی کریپتولند مقابل مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی دادگستری تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. مالباختگان معترض با حمل پلاکاردی محسن اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه ایران را مخاطب قرار داده‌ و گفتند که آنان در دو سال گذشته تحت شدید ترین فشارهای روحی و مالی بوده‌ و از او خواسته به «نام انسانیت و اسلام» دارایی آنان را به آنها بازگرداند. گفته می ‌شود که کریپتولند ۲۸۹ هزار کاربر داشته که در مجموع میزان مطالبات آنها بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان است.

سینا استوی مدیرعامل صرافی کریپتولند خرداد سال گذشته به اتهام ایجاد رمز ارز بدون پشتوانه و اخلال در نظام اقتصادی بازداشت شد.

 

*مردم خوی در پی وضعیت بحرانی در این منطقه پس از زمین ‌لرزه و ناتوانی مسئولان در کمک‌ رسانی، مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند و خواستار چادری برای سرپناه شدند.

 

پنجشنبه ۲۰ بهمن

*کارگران یزد تایر برای اعتراض به سطح نازل حقوق و عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع در این واحد تولیدی واقع در شهرک صنعتی یزد زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران که بسیاری از آنها پیمانکاری هستند گفتند: بعد از سالها کار در این کارخانه حقوقمان با اضافه‌ کاری کمتر از ده میلیون تومان است. آنها افزودند: حقوقمان کفاف هزینه ‌های زندگی را نمی‌ دهد و تامین ابتدایی ‌ترین نیازهای زندگی هم برایمان دشوار است.

 

*اعتصاب رانندگان و کارگران شرکت خدمات مهندسی نفت کیش (KPE) زیر مجموعه شرکت مهندسى و ساختمان صنایع نفت (OIEC) در دره شهر استان ایلام برای سومین روز.

 

*کسبه دوره گرد شرق اصفهان برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مبنی از جلوگیری از جمع آوری و خرید و فروش پسماندها دست به تجمع مقابل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان زدند.

 

*کارگران صنایع لاستیک یزد دست به تجمع زدند. معترضان شعار می ‌دادند «بهره وری کافیه، سفره ماه خالیه»، «کارگر داد بزن حقت رو فریاد بزن».

 

یکشنبه ۲۳ بهمن

*بازنشستگان در چند شهر و استان از جمله در اهواز، شوش، شوشتر و کرمان مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان خواسته ‌های خود را برقراری مستمری بالاتر از خط فقر، ارائه خدمات درمانی رایگان بدون نیاز به بیمه‌ تکمیلی و افزایش سطح تسهیلات ارائه شده به بازنشستگان عنوان کردند. بازنشستگان خواسته‌ های خود را برقراری مستمری بالاتر از خط فقر، ارائه خدمات درمانی رایگان بدون نیاز به بیمه‌ تکمیلی و افزایش سطح تسهیلات ارائه شده به بازنشستگان عنوان کردند.

 

دوشنبه ۲۴ بهمن

*جمعی از کارگران قرارداد موقت صنعت نفت برای اعتراض به برخورد شترمرغی دولت و پرداخت عیدی کارمندی بجای کارگری دست به تجمع مقابل دفتر مرکزی شرکت نفت در خیابان حافظ تهران زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران، از احتمال پرداخت عیدی کارمندی پایان سال انتقاد کردند و گفتند: چرا تمام سال کار کردیم اما عیدی پایان سال، کارمندی است؟

کارگران قرارداد موقت نفت با بیان اینکه باید مشمول پرداخت عیدی کارگری – حداقل دو پایه حقوق و حداکثر سه پایه حقوق کارگری- شویم؛ می‌ گویند: پرداخت عیدی کارمندی به کارگران نفت، اجحاف است؛ امیدواریم مدیریت منابع انسانی نفت به این مساله توجه کند و دستور پرداخت عیدی کارگری را صادر نماید.

 

*شماری از کارگران شهرداری ایلام که معوقات مزدی دارند، در ادامه پیگیری خود تجمع کردند.

کارگران معترض به خبرنگار ایلنا گفتند: از اردیبهشت ماه مطالبات مزدی آنها پرداخت نشده و روز به روز بر بدهیهای کارگران شهرداری ایلام افزوده می ‌شود. در عین حال راه‌ حل مناسبی از سوی مسئولان شهری مشاهده نمی‌ کنند.

 

*کارگران کارخانه فولاد مشیز بردسیر وابسته به هلدینگ جهاد نصر کرمان برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و بی خیالی مسئولان مقابل استانداری کرمان تجمع کردند.

بر اساس گزارش راه آرمان، کارخانه فولاد مشیز بردسیر با عدم پرداخت مطالبات کارگران تعطیل شد.

 

*طی روزهای چهارشنبه ۵، پنچشنبه 13 و دوشنبه 24 بهمن، جمعی از افراد دارای معلولیت در برابر مجلس و سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند. به گزارش کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت، 49 درصد از بودجه ‌های سازمان بهزیستی در حوزه‌ های اجتماعی، پیشگیری و توانبخشی، تاکنون پرداخت نشده و جامعه هدف بهزیستی به ویژه معلولان را دچار مشکلات مضاعف کرده است. معلولان شعار می دادند: ای معلول بپا خیز، برای رفع تبعیض/ ای معلول داد بزن، حقتو فریاد بزن/ ننگ ما ننگ ما برنامه بودجه ما/ سازمان معلول‌ ستیز، بودجه ما رو بریز/ نه صدقه نه منت، حق رو می ‌خوایم با عزت/ میرکاظمی حیا کن، حق ما رو ادا کن.

 

سه شنبه ۲۵ بهمن

جمعی از بازنشستگان صندوقهای کشوری و لشگری استان قزوین برای اعتراض به سطح پایین حقوق و عدم همسانسازی مقابل صندوق بازنشستگان کشوری در قزوین تجمع کردند.

همزمان جمعی از بازنشستگان کشوری استان البرز مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در کلانشهر کرج تجمع کردند.

 

*پیشکسوتان و جمعی از کارکنان مخابرات منطقه اصفهان مقابل ساختمان مرکزی مخابرات در چهارباغ بالا تجمع اعتراضی نمودند تا بتوانند فریادشان را به گوش مدیران به ظاهر غیر دولتی مخابرات برسانند. دراین تجمع اعتراضی شعارهایی همچون: «شرکت پر درآمد، چه برسر توآمد و مدیران بی کفایت استعفا استعفا» خواهان حق وحقوق خود شدند.

 

*پیمانکاران فضای سبز شهرداری تبریز در ادامه اعتراض به عدم برگزاری مناقصه از ابتدای اسفند ماه سال 1400 مقابل شهرداری مرکزی این کلانشهر تجمع کردند.

 

*کارگران معدن مس درخشان واقع در تخت گنبدِ سیرجان در استان کرمان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، سطح نازل دستمزدها و مشکلات بیمه‌ای برای چهارمین روز متوالی دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، به دنبال اعتراض کارگران معدن مس تخت گنبد به موضوع حقوق ناکافی، دادستان سیرجان در اولین روز کاری خود در جمع کارگران معترض حاضر شد و قول پیگیری مطالبات آنها را داد. با اعتماد به وعده دادستان سیرجان؛ تمامی کارگران این واحد معدنی به محل کار خود بازگشته‌ و در حال حاضر فعالیت بخشهای مختلف این واحد معدنی به حالت عادی بازگشته است.

 

*برای دومین بار طی ۲ هفته اخیر، جمعی از خانواده های دانش آموزان استثنایی تهران برای حمایت از رانندگان سرویسهای رفت و آمد و اعتراض به تعطیلی سرویسها دست به تجمع مقابل شورای شهر تهران زدند. تجمع کنندگان به خبرنگار رکنا گفتند: حدود 2 هفته است که سرویس مدارس استثنائی دیگر دنبال فرزندان ‌شان نمی ‌آیند، شهرداری بودجه پیش‌ بینی ‌شده را به شرکتهای سرویس مدرسه نمی ‌دهد و آنها هم دست از کار کشیده ‌اند.

 

*برای چندمین بار، مالباختگان رامک خوردو برای اعتراض مقابل مجتمع قضایی مفتح اجتماع کردند. معترضان شعار می‌داند که « رامک دزدی می ‌کند، مفتح حمایت می‌کند.» این معترضان قبلا گفته بودند، حدود ۷ هزار نفر بیش از ۵ سال است که از شرکت رامک خودرو ماشین پیش خرید کرده ‌اند و در طی این سالها با نوسان بازار پول بیشتری هم پرداخت کرده‌اند، اما با وجود پیگیری قانونی و تجمعات اعتراضی، هنوز نه خودرویی دریافت کرده ‌اند و نه موفق به پس گرفتن پولشان شده ‌اند.

 

چهارشنبه ۲۶ بهمن

*جمعی از اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری ایران با مطالبه‌ گنجاندن مطالبات سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگان از دولت در بودجه سنواتی، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در جمع بازنشستگان عضو این اتحادیه گفت: سالانه ۸۳ هزار میلیارد تومان تعهدات به سازمان تامین اجتماعی بابت همین تعهدات ایجاد شده از سوی مجلس در رابطه با اقشار و صنوف خاص اضافه شده اما به بدهی دولت به این سازمان اضافه نمی‌ شود.

 

*کارگران شرکت کشتی ‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) اعتراض به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت نشدن سهم 4 درصد بازنشستگی و عدم پرداخت بموقع حقوق دست از کارکشیدند و با تجمع مقابل درب اصلی این مجتمع واقع در 37 کیلومتری غرب بندر عباس، راه تردد را مسدود کردند. به گزارش موج هرمزگان، مسئول روابط‌ عمومی کشتی ‌سازی و صنایع فراساحل گفت: عده ای معترض درب را برای ورود پرسنل بستند که این امر باعث تجمع شد. وی افزود: «آنها به دلیل نبود طرح طبقه بندی مشاغل، عدم پرداخت حقوق پرسنل و پیمانکار و همچنین عدم پرداخت 4 درصد بازنشسته ها معترض بودند.

 

*کارگران معدن کروم عاشورا منطقه آبدشت صوغان شهرستان ازُوئیه برای اعتراض به سطح نازل حقوق از جمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و شرایط سخت کاری دست از کارکشیدند و دراین واحد معدنی دراستان کرمان تجمع کردند. به گزارش صدا و سیمای کرمان، کارگران معترض معدن عاشورا گفتند: حدود 200 نفرند و در عمق 700 متری کار می کنند و باوجود کاری سخت دستمزد اندکی می ‌گیرند و به همین دلیل تجمع و اعتراضی انجام دادند.

 

*برای چندمین بار، کارگران بازنشسته سهامدار کارخانه  فرش گیلان با تجمع مقابل نمایشگاه دائمی و بین‌المللی استان گیلان در رشت به روند توزیع سود سالانه اعتراض کرده و خواهان شفاف ‌سازی در روند توزیع سود سهام و گزارشهای سالانه شدند. یکی از کارگران بازنشسته حاضر در تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: بعد از تجمع کارگران بازنشسته سهامدار فرش گیلان مقابل کارخانه که در آن نمایشگاه عیدانه برگزار شده بلافاصله مسئول حراست شرکت ایران سازه (که متعلق به تامین اجتماعی است) با اختلالی که در روند فروش غرفه‌ داران ایجاد شد با یکی از نمایندگان کارگران معترض ارتباط تلفنی گرفت و قرار شده تا چند روز آینده به صورت ویژه وضعیت سهام کارگران را پیگیری کند.

 

*کارگران شاغل در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در بندرعباس تجمع کردند. به گزارش دریا نیوز، کارگران در واکنش به سومدیریت، اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت‌ نشدن حقوق ماهیانه کارگران و سایر پرسنل اداری پیمانکار و عدم لحاظ ۴ درصد حقوق پرسنل بازنشسته این شرکت برگزار کردند. مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکدپو) در زمینه تولید و تجهیزات صنایع دریایی فعالیت می کند.

 

پنجشنبه ۲۷ بهمن

*کارگران کارخانه سیمان خاش برای اعتراض به پرداخت نشدن چند ماه حقوق و عدم تبدیل وضعیت دست از کارکشیدند و در این واحد تولیدی استان سیستان و بلوچستان تجمع کردند.

به گزارش ، از مهم ترین مطالبات این کارگران، پرداخت حقوق معوقه، رسمی شدن استخدام آنها و برخورداری از حقوق و مزایای دیگر عنوان شده است.

 

یکشنبه ۳۰ بهمن

*کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی در دومین یکشنبه اعتراض به سطح نازل حقوق و عدم همسانسازی، عیدی کارمندی (مبلغ ناچیز یک میلیون و هشتصد هزار تومانی) و عدم برخورداری از درمان رایگان دست به تجمع مقابل سازمان اجتماعی در اهواز، رشت، شوش، شوشتر، کرمان و کرمانشاه زدند.

شعارها: «حقوق ما ریالیه هزینه ها دلاریه»، «عیدی کارمندی نمی خوایم نمی خوایم»، «عیدی یک و هشتصدی نمی خوایم نمی خوایم»

 

*تجمع اعتراضی کارگران صنعت فولاد کشور مقابل صندوق بازنشستگی فولاد کشور در تهران

 

*کارگران شهرداری یاسوج در ادامه اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و عدم پاسخگویی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند. یک کارگر شهرداری یاسوج با اظهار تأسف از اینکه هیچ مسئولی پاسخگوی دغدغه ها و نگرانیهای آنان نیست، به خبرنگار ایلنا گفت: خودتان می دانید که در هشت ماهه گذشته، تورم چه میزان افزایش یافته و اختلاف ارزش پولی که امروز به ما می دهند با ارزش پولی که باید هشت ماه قبل به ما می دادند زمین تا آسمان است. یک پاکبان مُعترض هم از ناامیدی خود و همکارانش از شهرداری یاسوج خبرداد و اظهارداشت: هشت ماه است که حقوقی نگرفته ایم و هیچ اُمیدی هم نداریم چرا که مسئولان شهرداری پاسخگوی ما نیستند.

 

*کارگران نگهبان پروژه قطار شهری اهواز در ادامه کنشهای دامنه دارشان در اعتراض به عدم پرداخت 18 ماه حقوق و 2 سال عیدی وبی خیالی مسئولان دست به تجمع مقابل فرمانداری در کلانشهر اهواز زدند و خواستار رسیدگی بازرسان وزارت کار به وضعیت پرداخت مطالبات عقب افتاده خود شدند. یکی از کارگران با انتقاد از بی ‌توجهی مسئولان استانی در واکنش به اخباری که در چهار سال گذشته در مورد شرایط سخت زندگی کارگران نگهبان پروژه قطار شهری اهواز در نتیجه تعطیلی کارگاه‌ و عدم دریافت ماه‌ها حقوق منتشر شده است، به خبرنگار ایلنا گفت: از بازرسی وزارت کار می‌ خواهیم با ورود به پروژه قطار شهری اهواز به روند پرداخت حقوق کارگران شاغل در آن رسیدگی کند.

 

*جمعی از فرهنگیان مالباخته تبریز برای اعتراض به بلاتکلیفی 25 ساله در رابطه با زمینهای خریداری شده جلوی موزه ساعت در تبریز تجمع کردند.

 

*برای دومین روز، بازیکنان تیم فوتبال نفت مسجد سلیمان برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق از تمرین قبل از بازی با تیم پرسپولیس در تهران خودداری کردند.

 

*نانوایان پایتخت تهران برای اعتراض به کاهش سهمیه آرد و بالا رفتن هزینه طبخ نان مقابل اتحادیه نانوایان تهران تجمع کردند.

 

*مالباختگان پرونده نگین خودرو و ایرتویا در مقابل دادسرای تهران تجمع کردند. معترضان شعار می ‌دادند: «حق خوری را رها کنید، دین ما را ادا کنید»، «شعبه اجرای حق، رای رو میده به ناحق».

 

سریال اعتراض خانواده ‌های زندانیان محکوم به اعدام

روز شنبه یکم بهمن، برای چندمین بار، جمعی از خانواده های زندانیان محکوم به اعدام در زندانهای مرکزی کرج و قزلحصار دست به تجمع مقابل ساختمان قوه فاسد قضاییه در تهران زدند. این خانواده‌ ها با در دست داشتن پلاکاردهایی با محتوای «اعدام نکنید» و سر دادن شعارهایی، خواستار توقف اجرای حکم اعدام نزدیکان شان شدند.

روز سه شنبه ۴ بهمن، خانواده های زندانیان محکوم به اعدام در ادامه اعتراض به اعدام بستگان شان مقابل دفتر ارتباطات مردمی قوه فاصد ‌قضاییه تجمع کردند.

روز چهارشنبه ۵ بهمن، شماری از خانواده های زندانیان محکوم به اعدام، برای چندمین بار دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع با برخورد خشونت آمیز ماموران زندان همراه بود و چند نفر از معترضان در جریان برخورد خشونت آمیز ماموران، زخمی شدند.

روز یکشنبه ۹ بهمن، خانواده‌ های زندانیان محکوم به اعدام با تجمع  مقابل قوه فاسد قضاییه

خواهان اعدام نکردن بستگان شان شدند.

تجمع این شهروندان روز چهارشنبه ۱۲ بهمن مقابل قوه ‌فاسد قضاییه با برافراشتن پلاکاردها وسردادن شعار «اعدام نکنید» برگزار شد.

روز دوشنبه ۲۴ بهمن، خانواده ‌های زندانیان محکوم به اعدام مقابل زندان کرج تجمع کردند.

روز یکشنبه ۳۰ بهمن برای چندمین بار، جمعی از خانواده ‌های زندانیان محکوم به اعدام دست به تجمع  مقابل قوه فاسد قضاییه زدند.

بر اساس گزارش عفو بین‌ الملل که در خرداد ماه سال جاری منتشر شد، جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۱ میلادی با اجرای دستکم ۳۱۴ حکم اعدام بار دیگر پس از چین در جایگاه دوم جهان قرار گرفت.

 

نبرد خلق شماره ۴۶۱  - اول اسفند ۱۴۰۱- ۲۰ فوریه ۲۰۲۳

 https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول