چالشهای معلمان (آذر ۱۴۰۱)

فرنگیس بایقره

 

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نیلوفر فتحی

نیلوفر فتحی، معلم ریاضی ساکن تهران باوجود گذشت ۴۰ روز از زمان دستگیری، کماکان در بند ۲۰۹ زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می ‌برد و از حق دسترسی به وکیل محروم است. یک منبع مطلع در این خصوص گفت: "باوجود پایان بازجوییها، خانم فتحی به صورت بلاتکلیف در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می شود. پیگیریهای خانواده این شهروند در خصوص وضعیت پرونده وی تا کنون بی نتیجه مانده است و خانم فتحی از حق دسترسی به وکیل نیز محروم است. با توجه به اینکه مدت زمان بازداشت از ۳۰ روز گذشته و کماکان قرار بازداشت وی صادر نشده است، تداوم بازداشت نیلوفر غیرقانونی است."

روز سه شنبه ۲۶ مهر، نیلوفر فتحی، معلم ریاضی به همراه حسین رضایی، وکیل دادگستری توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد.

 

چهار معلم به هیات رسیدگی به تخلفات اداری احضار شدند

محمود ملاکی، محمد ملاکی، محسن عمرانی و حبیب حبیبی، چهار تن از معلمان و اعضای کانون صنفی معلمان بوشهر به هیات رسیدگی به تخلفات اداری بوشهر احضار شدند. این معلمان پیش ‌تر نیز جهت توضیحات در مورد مطالبه ‌گری صنفی در اردیبهشت ماه سال جاری به دادگاه اداری احضار شده بودند. در اردیبهشت سال جای، همزمان با روز جهانی کارگر و در آستانه هفته معلم در ایران این معلمان در جریان تجمع اعتراضی معلمان در بوشهر توسط نیروهای انتظامی بازداشت شدند. محمد ملاکی در تاریخ ۱۲ اردیبهشت، محمود ملاکی و محسن عمرانی نیز در تاریخ ۲۷ اردیبهشت، بازداشت شدند.

محمود ملاکی و محسن عمرانی در مرداد سال جاری طی ابلاغیه ای جهت اخذ آخرین دفاعیات به شعبه ۷ دادسرای بوشهر، احضار شدند. محمود ملاکی آذرماه سال گذشته توسط دادگاه انقلاب بوشهر به دو سال ممنوعیت از تدریس و ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود.

 

چهار فعال صنفی معلمان به حبس محکوم شدند

امید شاه محمدی، پرویز احسنی، کاوه محمدزاده و هیوا قریشی، فعالان صنفی معلمان دیواندره، توسط بیدادگاه انقلاب سنندج به حبس محکوم شدند. بر اساس این حکم، امید شاه محمدی از بابت اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” به پنج سال حبس تعزیری و پرویز احسنی، کاوه محمدزاده و هیوا قریشی از بابت اتهام مشابه هر یک به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شدند.

در تاریخ ۶ شهریور ماه امسال، آقایان شاه محمدی، احسنی، محمدزاده و قریشی با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج آزاد شدند. قرار بازداشت این شهروندان پیشتر برای سومین بار متوالی توسط دادستان عمومی و انقلاب سنندج تمدید شده بود.

 

کودکان محروم از تحصیل؛ ۷۸۰ هزار نفر

وزیر آموزش و پرورش از ۷۸۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل، در یک سال گذشته خبر داد. به گفته او تراکم دانش آموزان در مناطق حاشیه شهری به حدی بالا است که می ‌تواند به کاهش کیفیت آموزش منجر شود. وی ادامه داد “باید برای کم شدن تعداد این کودکان تدابیری اندیشیده شود، لذا در بودجه سال ۱۴۰۲ مقرر شده تا برای این حوزه بودجه ای اختصاص یابد." وی افزود: “تلاشهای ما برای افزایش فضاهای آموزشی در حاشیه شهرها به سرعتِ مهاجرتها نمی‌ رسد و بر اساس اسناد تحولی آموزش و پرورش سرانه تعداد دانش آموز به معلم و سرانه فضای آموزشی در این مناطق بالاتر از از استانداردهای تعیین شده است."

وزیر آموزش پرورش با بیان اینکه “نیاز به ساخت مدارس بیشتر در حاشیه شهرها وجود دارد”، گفت: “در حال حاضر ۳۹ درصد دانش آموزان متوسطه در هنرستانها تحصیل می ‌کنند و به دلیل بودجه کم، ۴۰ هزار نیروی پرورشی کمبود داریم."

 

رسول حدادی، پس از ۳۰ روز در بیمارستان جان باخت

رسول حدادی، معلم بازنشسته فنی حرفه ‌ای ساکن زنجان که روز چهارشنبه چهارم آبان، در تجمع اعتراضی مردم این شهر به مناسبت چهلم مهسا امینی بر اثر اصابت گلوله به گردنش زخمی شد و در بیمارستان بستری بود، سوم آذر درگذشت. نیروهای امنیتی شبانه پیکر او را از بیمارستان «خمینی» تهران تحویل گرفته و در شهر محل زندگی او، زنجان، به خاک سپردند.

 

تأیید بازداشت دانش ‌آموزان ترکمن

در ادامه بازداشت و سرکوب معترضان، روز سه شنبه ۸ آذر شماری از دانش ‌آموزان دستگیر شدند. بازداشت این دانش ‌آموزان توسط مدیران مدارس در آق‌قلا و گنبدکاووس صورت گرفت.

ویدئوهای منتشرشده نشان می‌دهد که دانش‌آموزان در اعتراض به وضعیت خفقان و قتل مهسا امینی توسط پلیس اخلاق، شعارهای اعتراضی علیه سران نظام می ‌دهند.

امان ‌قلیچ شادمهر، نماینده گنبدکاووس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز بازداشت دانش‌آموزان را تایید کرد. شادمهر با بیان اینکه این کودکان به زندان منتقل نشده و در کانون اصلاح و تربیت نگهداری می‌شوند، ادعا کرد که رفتار مسئولان جمهوری اسلامی با دانش‌ آموزان معترض همراه با "رافت و مهربانی" بوده است.

 

خودکشی (قتل حکومتی) یک نوجوان دو روز بعد از آزادی

عرشیا امامقلی ‌‌زاده ‌علمداری، نوجوان ۱۶ ساله‌ که به "جرم" عمامه‌پرانی در جلفا بازداشت و ۱۰ روز زندانی بود، تنها دو روز بعد از آزادی با قید وثیقه، خودکشی کرد و جان باخت. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان گفته است که بلافاصله بعد از این اتفاق خانواده این نوجوان تحت فشار قرار گرفتند که این موضوع به هیچ وجه در رسانه ‌ها بازتاب نداشته و پیکر این نوجوان با حضور جمع محدودی از اعضای خانواده به خاک سپرده شد.

این چندمین زندانی بازداشتی است که به فاصله‌ کوتاهی بعد از آزادی موقت دست به خودکشی زده‌ است.

 

شرکت معلمان و دانش آموزان در قیام

 

سه شنبه اول آذر: دختران دانش آموز در عبدل آباد تهران و برخی مناطق دیگر تهران و كرج با شعارهای «آزادی آزادی آزادی»، «كشته ندادیم كه سازش كنیم رهبر قاتل را ستایش كنیم» و «ننگ ما ننگ ما رهبر الدنگ ما» به خیابانها آمدند و دست به تظاهرات زدند./ در حرکتی مشابه دانش آموزان در شهرهای؛ اشنویه، اصفهان، زاهدان، محمد شهر کرج و... دست به تجمع، راهپیمایی و سردادن شعار زدند.

چهارشنبه ۲ آذر: تیراندازی نیروهای سرکوبگر به دانش آموزان شهرک وحدت سنندج و جراحت شدید یک نوجوان ۱۶ ساله./ دانش آموزان در تهران، مهر شهر کرج، ایلام، کرمانشاه، زاهدان و اصفهان با سر دادن شعار «امسال سال خونه سیدعلی سرنگونه» و «ننگ ما ننگ ما رهبر الدنگ ما» در خیابانها دست به تظاهرات زدند.

دوشنبه شب ۷ آذر: دانش آموزان با شعار «مرگ بر خامنه ‌ای» در کرج و باغ فیض تهران تظاهرات کردند.

سه شنبه شب ۸ آذر: جمعی از معلمان شهرهای مریوان و سرو آباد دست به تجمع اعتراضی زدند./ در اردبیل دانش آموزان دختر  با شعار «اگر با هم یکی نشیم یکی یکی کشته می شیم» تظاهرات کردند./ در شهرستان چرام کهکیلویه و بویر احمد  مردم در اعتراض به دستگیری یکی از معلمان زن دست به اعتراض زدند./ دانش آموزان با شعار «مرگ بر خامنه ‌ای» در کرج، اردبیل، دهلران، سنندج و... تظاهرات کردند.

چهار شنبه 9 آذر: در تهران دختران دانش آموز با شعار «فقر فساد گرونی می ریم تا سرنگونی» تظاهرات کردند و در خیابان قصر دشت تهران دانش آموزان در تظاهرات خود شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «خامنه‌ ای ضحاک می کشیمت زیر خاک» سر دادند./ دانش آموزان در اسلام آباد خاش با سر دادن شعار علیه خامنه‌ای تظاهرات کردند.

یکشنبه 13 آذر: دختران دانش‌آموز یک مدرسه در بندرعباس تظاهرات کردند./ حمایت تعدادی از دانش آموزان دبیرستانی در سنندج بە همراه دبیر کلاس، در محکومیت بازداشت استاد و دبیر گرانقدر،ذشیوا مفاخری./ اعتراض دختران دانش ‌آموز یک مدرسه در کرج.

دوشنبه ۱۴ آذر: دانش آموزان در شهریار با شعار «فقر و فساد گرونی می ریم تا سرنگونی» و دانش آموزان دختر در دهگلان با شعار «مرگ بر دیکتاتور» تظاهرات کردند.

سه شنبه 15 آذر: راهپیمایی جمعی از دانش آموزان یک مدرسه در سنندج و اعتصاب دانش آموزان هنرستان فارابی کرج./ دانش آموزان یکی از مدارس دخترانه تهران تجمع کرده و شعار «مرگ بر حکومت بچه کش» سر دادند.

دوشنبه ۲۱ آذر: دانش آموزان در مشهد، شیراز و جکیگور راسک در سیستان و بلوچستان دست به تظاهرات زدند./ در یک مدرسه در احمدآباد مشهد گروهی از دانش ‌آموزان شعار دادند: «مجیدرضا رو بردن، جنازه ‌شو آوردن» و «این آخرین پیامه، اعدام کنی قیامه»./ در شیراز دانش ‌آموزان یک مدرسه دخترانه که از اعدام رهنورد به خشم آمده بودند شعار دادند: «مجیدرضا خوابیدی، ما همه بیدار شدیم» و «این آخرین پیامه، اعدام کنید قیامه».

جمعه ۲۵ آذر: دانش آموزان در کرمانشاه با شعار «فقر فساد گرونی می ریم تا سرنگونی» تظاهرات کردند.

دوشنبه ۲۸ آذر: در جوانرود دانش آموزان با شعار «مرگ بر خامنه‌ای» و «مرگ بر دیکتاتور» تظاهرات کردند.

سه ‌شنبه ۲۹ آذر: اعتصاب دانش آموزان مدارس  سقز

چهارشنبه ۳۰ آذر: دانش آموزان در اهواز با شعار «مرگ بر دیکتاتور»، «آزادی آزادی ازادی» و «هیز تویی هرزه تویی دختر آزاده منم» تظاهرات کردند./ دختران دبیرستانی در کرمانشاه با شعار «زن زندگی آزادی» از مدرسه خارج شدند و تظاهرات کردند./ دانش ‌آموزان دبیرستان دخترانه ریحانه سنندج پش از شب یلدا، به یاد شهیدان خیزش ژینا در مدرسه مراسم گرفتند. آنها نام جان ‌باختگان قیام جاری را به دور عکس ژینا (مهسا) امینی نوشتند و سرود «برای» را باهم خواندند.

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: هرانا، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، دویچه وله فارسی، رادیو زمانه، هه ‌نگاو، مهر)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۸، پنجشنبه اول دی ۱۴۰۱ - ۲۲ دسامبر ۲۰۲۲

 

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول