جنبش رنگین کمان بیشماران (آذر ۱۴۰۱)

 

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماه آذر با گسترش حرکتهای اعتراضی، خیزشهای توده ای، اعتصاب از جانب کارگران، دانشجویان، اصناف و کسبه، جنبش انقلابی مردم ایران گامی بلند به جلو برداشت. اعتصاب عمومی و سراسری در روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر که از پیش فراخوان داده شده بود، به سراسر کشور گسترش پیدا کرد. فرماندار لنجان پیرامون این رویداد گفت در سه روز اعتصاب سراسری «تقریباً ۷۰ درصد کسبه و بازاریان لنجان در اعتصاب بودند» و برای «پیشگیری از اعتصاب‌های آینده» ۲۹ واحد صنفی پلمب شدند. این اعتصاب در دهها شهر ایران، از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب وجود داشت و باوجود تهدید و تلاش حکومت برای جلوگیری از اعتصاب بازاریان، این بخش از جامعه همگام با دیگر نیروهای اجتماعی برگ زرینی برای تاریخ ایران را ورق زدند.

سپاه پاسداران روز دوشنبه ۱۴ آذر (روز اول اعتصاب عمومی) در بیانیه ‌ای سرکوبگرانه از اقدام قوه قضائیه در «مجازات مرتبطین با سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی» پشتیبانی و تاکید کرد: «نیروهای امنیتی، اطلاعاتی، انتظامی و بسیجی کشور در برخورد قاطعانه با اغتشاشگران، اراذل و اوباش و تروریستهای اجاره ‌ای دشمن، درنگ و مماشات نخواهند کرد

در ماه گذشته نیروهای کار دستکم ۱۶7 روز اعتصاب و تجمع کردند که فشرده اخبار آن را در زیر مطالعه می کنید. انبوه حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان، دانش آموزان، کسبه و اصناف در ماه آذرجداگانه در این شماره ماهنامه نبرد خلق پوشش داده شده است.

 

سه ‌شنبه اول آذر

*کارگران شاغل در پالایشگاه یازدهم واقع در فاز ۱۹ مجتمع گاز پارس جنوبی دست به اعتصاب زده و در محوطه شرکت تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران نسبت به عدم رسیدگی به مطالبات شان اعتراض دارند. همچنین واریزی حقوق آبان ‌ماه کارگران شاغل در تمام پالایشگاههای پارس جنوبی، کسری قابل توجهی داشته و همین مساله منجر به اعتصاب این کارگران شده است.

 

*رانندگان و کارکنان پایانه باربری اکبرآباد (نسیم شهر) در جنوب تهران، در حمایت از خیزش انقلابی مردم دست به اعتصاب و تجمع زدند. معترضان شعار می دادند، «راننده با غیرت اعتصاب اعتصاب» و «نترسيد نترسيد ماهمه با هم هستيم». یگان ویژه به سرکوب رانندگان دست زد.

 

*کارگران کارخانه بهمن موتور،‌ در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات و مطالبات خود دست به اعتصاب زده و در محوطه شرکت تجمع کردند. به گزارش ایران وایر، شرکت بهمن موتور با حدود ٣٧٠٠ کارگر یکی از بزرگ ‌ترین و اصلی ‌ترین تامین ‌کننده قطعات در صنعت خودرو ایران است. یکی از مطالبات اصلی کارگران طرح طبقه بندی مشاغل و محاسبه سختی کار است.

تا پیش از حضور مالک جدید در سال ۱۳۹۵،‌ قانون سختی کار برای کارگران محاسبه می ‌شد و کارگران با ۲۰ سال سابقه کار بازنشسته می ‌شدند. اما در چند سال اخیر، قانون سختی کار برای کارگران برداشته شد و کارگران باید ۳۰ سال کار کنند تا بازنشسته شوند. درحالی‌که شغل آنها به صورت  قانونی در زمره مشاغل سخت و زیان ‌آور قرار دارد.

بهمن موتور یکی از کارخانجات متعلق به «هلدینگ گروه بهمن» است. هلدینگی که از سال ۱۳۹۵ شرکت «کروز» سهامدار و مالک اصلی آن است.

چهارشنبه ۲ آذر

*جمعی از آتش ‌نشانان در مشهد مقابل شهرداری و شورای شهر تجمع کرده و خواستار افزایش حقوق ‌شان شدند. به گزارش ایرنا، معاون خدمات شهری شهرداری مشهد با حضور در جمع آتش ‌نشانان گفت: «مشکل مربوط به مشهد نیست و راه حل آن ملی است. شهرداری از ابتدای سال پیگیریهای متعددی انجام داده، مسئولان ملی هم قولهایی داده ‌اند که امیدواریم زودتر محقق شود. شورای شهر هم موافق این موضوع و پیگیر افزایش حقوق هستند، اما مجوز آن دست شهرداری و شورا نیست.»

*کارکنان صندوق بازنشستگی کشوری برای اعتراض به عدم افزایش حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان صندوق واقع در میدان فاطمی تهران زدند. به گزارش ایلنا، یکی ازکارکنان معترض حاضر در تجمع گفت: به دنبال ترمیم حقوقی که آبان ماه سال جاری برای کارکنان دولت اتفاق افتاده، حدود 900 تا یک میلیون تومان باید به حقوق هر یک از کارکنان صندوق بازنشستگی کشوری افزوده می ‌شد و قرار بود پایان این ماه اعمال شود اما پس از حقوقی که دریافت کرده ‌ایم، مشخص شد مدیریت صندوق همانند یک سال اخیر با تغییر محاسبه حقوق‌ و با کاهش مزایای حقوقی از جمله حق اضافه کاری و بهره‌ وری و چند آیتم دیگر عملا به جای افزایش حقوق پرسنل حقوقها را کاهش داده است. ضمن اینکه حقوق کارکنان شرکتی (کانونی سابق) را هم هنوز پرداخت نکرده ‌اند.

 

*کارگران شرکت «بهمن دیزل» قزوین، به دیگر کارگران اعتصابی مرتبط صنعت خودروسازی پیوستند. این ششمین اعتصاب در شرکتهای خودروسازی و صنایع وابسته در روزهای جاری و هم ‌زمان با گسترش اعتراضات مردمی است. بهمن دیزل از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ «گروه صنعتی بهمن» است. به گزارش فارس، یکی از کارگران این شرکت در گفت: «با توجه به حجم کاری فعلی، کارگران توقع دارند که مدیریت در رابطه با افزایش حقوق اقداماتی داشته باشد. این میزان ساعات کاری با دستمزدی که در حال حاضر ارائه می شود، متناسب نیست.» به گزارش ایلنا، کارگران این شرکت خودروساز با بیان اینکه کارفرما مجاب به رعایت حقوق کارگران است، در پایان گفتند: مدیران داخلی شرکت با حضور در جمع معترضان وعده دادند با کاهش ساعت کاری و حذف اضافه کاری و تعطیل کاریهای اجباری نظر مثبت کارگران را جلب خواهند کرد.

 

*برای سومین روز متوالی، کارگران کارخانه پارس آمپول ساوه به اعتصاب و تجمع شان در این واحد تولیدی واقع در در شهر صنعتی کاوه ساوه برای افزایش دستمزد ادامه دادند. به گزارش پیام، معترضان علاوه بر خواست پرداخت دستمزدهای معوقه، پرداخت چندین ماه حق بیمه خود به سازمان تامین اجتماعی، با سردادن شعار هایی از جمله «نترسید نترسید ما همه با هم هستیم/ مرگ بر دیکتاتور/ مرگ بر خامنه‌ای و زن، زندگی، آزادی» از خیزش انقلابی مردم ایران حمایت کردند و خواستار توقف کشتار و سرکوب معترضان شدند.

 

*کارگران شاغل در مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) واقع در لامرد در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته ‌های شان اعتصاب کرده و دست به تجمع زدند.

به گزارش کانال اتحاد، از روزی که کارگران استخدام شده اند مدیران وعده می دهند که مبلغ دستمزدهای شان با صنایع همجوار همتراز خواهد شد. اما اکنون پس از گذشت چند سال از فعالیت شان در این واحد تولیدی کماکان حقوقهای شان فاصله زیادی با  مبلغ حقوق صنایع همجوار، دارد. 

پنجشنبه ۳ آذر

*کارگران شرکت قطعه ‌سازی خودرو کروز در اعتراض به بی ‌توجهی کارفرما به خواسته ‌های شان مجدداً دست به اعتصاب زده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شرکت کروز که بیشتر از ۷۰ درصد آنها را زنان تشکیل می‌ دهند سالهاست که نسبت به شرایط نامناسب معیشتی و تبعیضهای شغلی ناراضی هستند. این کارگران که از روز ۲۸ آبان نیز یک اعتصاب ۳ روزه را انجام داده بودند خواستار افزایش دستمزد و تغییر در نوبتهای اضافه ‌کاری شدند.

 

شنبه ۵ آذر

*بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شیفت صبح تمامی بخشهای ذوب ‌آهن اصفهان در اعتراض به خُلف وعده مسئولان نسبت به تحقق خواست افزایش دستمزد‌ها دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداری توحید که دفتر مدیرعامل در آن قرار دارد تجمع کردند. به گفته‌ کارگران، در این روزها فضای حاکم بر‌ مجتمع بسیار امنیتی ‌تر شده و حراست مداوماً در حال تهدید و کنترل پرسنل است.

 

*کارگران جوشکار در مجتمع فولاد بافق پروژه فولاد ابویی، در اعتراض به عدم رعایت موارد ایمنی توسط کارفرما اعتصاب کردند. به گزارش ایران کارگر، عدم رعایت موارد ایمنی در روز جمعه ۴ آذر باعث مرگ ۲ کارگر جوشکار و سوختگی شدید یک کارگر جوشکار دیگر شد. در این حادثه کارگر جوشکار میثم اسماعیلی در جا کشته شد و پس از چند ساعت یک جوشکار دیگر به نام داریوش عرب ‌زاده نیز جان خود را از دست ‌داد. جوشکار سوم به نام موسی یزدان ‌پرست نیز با ۷۰ درصد سوختگی در بیمارستان بستری است؛ اما وضعیت جسمی وی وخیم گزارش شده است.

 

*کارگران بازنشسته صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ‌ساز برای اعتراض به عدم افزایش 38 درصدی حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان صندوق در خیابان میرداماد تهران زدند.

به گزارش عرشه آنلاین، تجمع کنندگان گفتند: چرا باوجود افزایش مزد مصوب شورایعالی کار برای بازنشستگان سایر سطوح 38 درصد است، مستمری ماهانه‌ ما فقط ده درصد افزایش یافته است. ما خواستار افزایش قانونی حقوق ماهانه‌ خود هستیم.

 

*کارکنان رسمی مخابرات استان آذربایجان شرقی برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات  و عملکرد مدیران شرکت مخابرات ایران در دفتر مدیر منطقه تچمع کردند. به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان در این اجتماع اجرای کامل مفاد آیین نامه استخدامی و پرسنلی مصوب سال ۱۳۸۹ و پرداخت معوقات را خواستار شده و اعلام کردند: در همین زمینه باید طرح طبقه بندی مشاغل متناسب با شرایط کارگران شاغل اعم از رسمی، قراردادی و شرکتی اجرا و تغییر وضعیت همکاران قراردادی در سریعترین زمان عملی شود.

*کارگران کارخانه «لوازم خانگی پارس» برای افزایش دستمزد و به دلیل آنکه پرداخت حقوق کارگران کفاف مخارج زندگی شان را نمی‌ دهد و برای اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل دست به اعتصاب چند ساعته زدند. به گزارش ایران گیت، در آخرین پیگیری افزایش حقوق، کارفرما وعده افزایش حقوق دستمزد و سایر مطالبات را به کارگران داد اما چون عملی نشد، کارگران تصمیم به اعتراض گرفتند.

یکشنبه ۶ آذر

*کارگران بازنشسته صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ‌ساز برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم افزایش 38 درصدی حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان صندوق در خیابان میرداماد تهران زدند. به گزارش عرشه آنلاین، تجمع کنندگان گفتند: چرا باوجود افزایش مزد مصوب شورایعالی کار برای بازنشستگان سایر سطوح 38 درصد است، مستمری ماهانه‌ ما فقط ده درصد افزایش یافته است. ما خواستار افزایش قانونی حقوق ماهانه‌ خود هستیم.

کارگران شعار دادند: «نون و پنیر و پونه ما همه گشنه‌ مونه»، «وعده وعید نمی‌ خوایم ما حق ‌مونو می‌ خوایم.»

دوشنبه ۷ آذر

*کارگزاران مخابرات روستایی خوزستان مقابل اداره مخابرات استان تجمع کردند و خواستار رفع تبعیض در پرداخت حقوق و به روز ‌رسانی بیمه اجتماعی خود که سالهاست شرکت مخابرات از پرداخت آن سر باز زده شدند. به گزارش ایلنا، کارگزاران مخابرات روستایی از مناطق مختلف خوزستان برای شرکت در تجمع به اهواز رفته بودند.

سه شنبه ۸ آذر

*کارگران شهرداری نیکشهر (واقع در استان سیستان و بلوچستان) شاغل در واحدهای خدماتی و فضای سبز نیکشهر در اعتراض به تعویق سه ماه دستمزد، و پایین بودن مزدها تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، کارگران گفتند مدیران شهرداری دستمزد کارگران در چند سال اخیر را به بهانه مشکلات مالی شهرداری همواره با تاخیر پرداخته ‌اند.

شنبه 12 آذر

*جمعی از کارکنان پایگاه جهانی شوش، هفت‌تپه و چغازنبیل برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه و عدم افزایش حقوق در سال جاری دست به تجمع مقابل فرمانداری شوش زدند. به گزارش خبر شوش و کرخه، تجمع کنندگان گفتند: ما جمعی از کارکنان پایگاه جهانی شوش هفت تپه و چغازنبیل از تاریخ یکم مرداد ماه سال 1401 به بعد زیر نظر شرکت توسعه گردشگری رفتیم اما تا کنون حقوقی دریافت نکرده‌ ایم.

دوشنبه 14 آذر

*صدها تن از کارگران پیمانکاران شرکت پایانه و مخازن پتروشیمی ماهشهر برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، این کارگران که به کار تخلیه و بارگیری برای صادرات و واردات محصولات تولیدی و خوارک مورد نیاز مجتمعهای پتروشیمی، فازهای گازی پارس جنوبی و سایر پتروشیمیها مشغولند از جمله خواستار «افزایش دستمزد، حق بهره‌ برداری و پاداش، رفع تبعیض، اجرای طبقه‌ بندی مشاغل و دریافت آیتمهای مزدی مانند همکاران رسمی» شدند.

 

*برای دومین روز کارگران نگهبان پروژه متروی اهواز برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل استانداری خوزستان و فرمانداری کلانشهر اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: حدود یک ماه است برای وصول مطالبات معوقه مزدی خود مقابل کارگاه اعتراض می‌ کنیم اما مسئولان هنوز پاسخی به ما نداده ‌اند.

سه شنبه 15 آذر

*برای چندمین بار در سال جاری، کارگران کارخانه داروگر تهران برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 5 ماه حق بیمه دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران این کارخانه با بیان اینکه چند روز است به دلیل تامین نشدن مواد اولیه کاری برای انجام نداریم گفتند: طی یک سال گذشته فعالیت تولیدی محل کار آنها به دلیل تامین نشدن مواد اولیه تولید مکرر متوقف می ‌شد و همواره دستمزد آنها با چند ماه تاخیر پرداخت شده است.

چهارشنبه ۱۶ آذر

*برای دوازدهمین روز متوالی، کامیونداران کرمانشاه، مرند، بندرعباس، اسد آباد همدان، راوند کاشان، سقز، شیراز و قزوین به رانندگان اصفهان پیوسته و از بار زدن محموله‌ ها خودداری کردند. به گزارش دویچه وله فارسی، اعتصاب کامیونداران اصفهانی در حال سرایت به شهرهای دیگر ایران است. رانندگان قزوین، کرمانشاه، مرند و بندرعباس نیز به صف اعتصاب‌ کنندگان پیوستند. در خود اصفهان دامنه اعتصاب از شاپور به شهرستان ورزنه کشیده شد. پایگاه توییتری «صدای أصفهان» پیام رانندگان بخشهای شاپورآباد و حیبب آباد در شهرستان برخوار را منتشر کرده که از فشار مدیریت «سیمان اردستان» برای شکستن اعتصاب و بار زدن محموله خبر دادند. در روز سوم رانندگان در تبریز، قروه، مرند، بندر شاپور، شهرضا، یزد، ساوه، همدان، قزوین، کرمانشاه، یزدانشهر، کاشان و پایانه رشت اعتصاب کردند.

شنبه ۲۶ آذر

*کارکنان صنعت نفت در اهواز، ایلام، عسلویه، گچساران، ماهشهر، تنگ بیجار و خارک دست به تجمع زدند. معترضان در برخی از تجمعها شعار می‌ دادند: «وزیر دروغگو نمی ‌خوایم، نمی‌ خوایم.» کانال تلگرامی کارکنان صنعت نفت هم تصاویری از معترضان منتشر کرده است.

گفته شده که کارکنان رسمی صنعت نفت خواستار حذف مالیات از حقوق‌ها، حذف سقف حقوقی، افزایش حقوق و دستمزد و رسیدگی به دیگر مطالبات شان هستند. در اهواز کارکنان صنعت نفت در برابر «شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب» تجمع كردند. در عسلویه «کارکنان رسمی مناطق عملیاتی صنعت نفت» دست به اعتراض زدند. در گچساران کارکنان صنعت نفت با شعار «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» تجمع کردند. در جزیره خارک آتش نشانها همراه با کارکنان صنعت نفت دست به اعتراض زدند.

سه شنبه 29 آذر

*کارگران سیمبان منطقه برق پرند برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و سطح پایین حقوق منجمله عدم اجرای اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل و لحاظ شدن حق سختی کار دست به تجمع در محل کارشان زدند. به گزارش ایلنا، چندین سال است ما کارگران سیمبان از مسئولان شرکت درخواست تبدیل وضعیت و بهبود وضعیت شغلی و مزایای دریافتی را کرده‌ایم اما تغییری در روند شغلی و میزان دستمزد باوجود افزایش چند برابری قیمت مواد مصرفی و غیرمصرفی ایجاد نشد.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

چهارشنبه 2 آذر: کارگران کارخانه فولاد گیلان برای اعتراض به سطح پایین حقوق دست به تجمع در این واحد تولیدی واقع در شهرک صنعتی رشت زدند.

شنبه ۵ آذر: کارگران شرکت سرما آفرین واقع در شهر صنعتی البرز در اعتراض به سطح نازل دستمزدها اعتصاب کرده و در محوطه کارخانه دست به تجمع زدند./ کارگران کارخانه لوازم خانگی پارس برای افزایش دستمزد دست از کارکشیدند و در این واحد تولیدی واقع در شهر صنعتی البرز قزوین تجمع کردند.

دوشنبه ۷ آذر: کارگران شاغل در شرکت صنعتی تولیدی مرتب برای سومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت ۹ ماه حقوق دست به اعتصاب زده و مقابل شرکت تجمع برپا کردند.

سه ‌شنبه ۸ آذر: کارگران شرکت گندله ‌سازی مادکوش اقدام بە تجمع و اعتصاب کردند. شرکت مادکوش در منطقه ویژه اقتصادی خلیج ‌فارس در استان هرمزگان قرار دارد و گندله (توپهای ریز) سنگ آهن که در تولید فولاد کاربرد دارد را تولید می ‌کند.
شنبه ۱۲ آذر: برای چندمین بار، کشاورزان استان اصفهان مقابل اداره آب منطقه ‌ای اصفهان تجمع کردند.

دوشنبه ۱۴ آذر: اعتصاب کارکنان کارخانه سیمان دیزیچه اصفهان./ اعتصاب کارگران آلومینیوم المهدی در بندرعباس در همراهی با اعتصاب سراسری.

یکشنبه 27 آذر: آتش نشانان تبریز برای اعتراض به وضعیت معیشتی و ترمیم حقوق با توجه به سختی و خطرات شغل شان، مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر تبریز تجمع  اعتراضی برگزار کردند./ كارگران کارخانه سيمان دهلران در شهرک صنعتی این شهر دست از کارکشیدند و در این واحد تولیدی در استان ایلام تجمع کردند.

چهارشنبه ۱۶ آذر: کارگران سیمان سپاهان اصفهان به اعتصاب خود ادامه دادند.

سه شنبه 22 آذر: تجمع اعتراضی گروهی از «مالباختگان» شرکت رامک خودرو.

یکشنبه ۲۰ آذر: کارگران شاغل در شرکت پتروشیمی سنندج در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌ های شان برای چندمین روز متوالی اعتصاب کرده و در محوطه مجتمع دست به تجمع زدند.

چهارشنبه ۲۳ آذر: کارکنان بخش فروش بلیت مترو تهران در اعتراض به تعویق حقوق و قراردادهای یک ماهه تجمع اعتراضی برپا کردند.

سه ‌شنبه ۲۲ آذر: کارکنان بهره‌برداری مترو تهران با تجمع مقابل ساختمان مرکزی شرکت خواستار تحقق مطالبات خود شده بودند.

چهارشنبه 30 آذر: کارگران شرکت طلایه داران مس سرگز اسفندقه جیرفت برای اعتراض به سطح پایین حقوق دست از کارکشیدند و در محل کارشان تجمع کردند.

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۸، پنجشنبه اول دی ۱۴۰۱ - ۲۲ دسامبر ۲۰۲۲

 

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول