جنبش رنگین کمان بیشماران (مهر و آبان ۱۴۰۱)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماههای مهر و آبان همچون هفته پایان ماه شهریور، ایران سراسر در جنبش و اعتراض بود. به همین خاطر حرکتهای صنفی به میزان زیاد کاهش پیدا کرده است.

در میان خبرهای اقتصادی رسانه های حکومتی از قول حمید حاجی ‌اسماعیلی، کارشناس حوزه بازار کار و فعال صنفی اعلام کرد که؛ خط فقر نسبی در تهران و کلانشهر‌ها ۲۰ میلیون تومان است و ۶۵ میلیون ایرانی دچار فقر مطلق یا نسبی هستند!

همین کارشناس اعلام می کند که؛ وقتی در یک کشور ۸۴ میلیونی ۶۵ میلیون نفر از جمعیت به انحاء مختلف با عوارض فقر دست و پنجه نرم می ‌کنند، چگونه می‌ توان از عادی بودن شرایط دم زد. (آفتاب نیوز)

خیزشهای روزانه و شبانه مردم ایران در بیش از دویست شهر در این دو ماه واقعیت شرایط «غیر عادی» را نشان داد و نیروهای کار در این دو ماه دستکم ۴۶ روز اعتصاب و تجمع کردند که فشرده اخبار آن را در زیر مطالعه می کنید. انبوه حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان، پرستاران و دانش آموزان در ماه آبان جداگانه در این شماره ماهنامه نبرد خلق پوشش داده شده است.

 

مهر ۱۴۰۱ – ۲۴حرکت اعتراضی

دوشنبه ۴ مهر

*صدها کارگر شرکتی مخابرات اصفهان برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند.

به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان با اشاره به  ادامه‌ِ حذف اثر انگشت خود گفتند: شرکت مخابرات اصفهان شرکتِ پیمانکارِ شسکام را حذف کرده و به دنبال روی کار آوردنِ یک پیمانکارِ محلی است. آنها افزودند: راضی به امضای قرارداد با شرکتِ محلی نشدیم و به همین دلیل مخابرات اثر انگشت بیش از هزار نیروی پیمانکاری را حذف کرد. بعید می ‌دانیم شرکتِ پیمانکارِ جدید توان لازم برای پرداخت مطالبات و حقوق نیروها را داشته باشد

به دنبال این تجمع مسئولان قولِ برگرداندنِ اثر انگشتها را دادند. همچنین قرار شد طرح طبقه ‌بندی مشاغل تا ۲۰ مهر اجرایی شود

پنج شنبه ۱۴ مهر

*به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، برای چهارمین روز متوالی، کارگران پروژه ای پتروشیمی دنا عسلویه (شرکتهای پیمانکاری نوذرپور و شهبازی) برای اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق به اعتصاب خود ادامه دادند.

یکشنبه ۱۷ مهر

*کارگران شرکتی مخابرات  اصفهان برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی بار دیگر دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند. به گزارش تابناک، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: کارگران شرکتی مخابرات با ۱۵ تا ۲۵ سال سابقه فعالیت به دلیل مطالبه پرداخت قانونی حقوق خود اخراج شده اند و خواستار رسیدگی به اوضاع خود شدند.

دوشنبه ۱۸ مهر

*برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه سیمان بهبهان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی به اعتصاب ادامه دادند. به گزارش ایلنا، کارگران با اشاره به بی ‌توجهی کارفرما در مورد تبدیل وضعیت استخدامی خود گفتند: بیش از هزار کارگر در کارخانه سیمان بهبهان مشغول کارند که بر اساس مجوزی که از چند سال پیش از سوی هیات مدیره هلدینگ کارخانه برای تبدیل وضعیت استخدامی ما کارگران پیمانکاری صادر شده است، قرار بود همه ما کارگران از حالت قرارداد با پیمانکار خارج و به صورت قرارداد مستقیم استخدام شویم که هنوز این اتفاق نیفتاده است. کارگران سیمان بهبهان اظهار داشتند: هر چند سرنوشت این واحد تولیدی به اندازه ‌ای برایمان مهم است که نمی‌ خواهیم هیچ لطمه ‌ای به محل کارمان وارد شود اما بعد از ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کار انتظار داریم مدیرعامل پس از این مدت ما کارگران پیمانکاری را به قرارداد مستقیم تبدیل وضعیت کند.

سه‌ شنبه ۱۹مهر

*کارگران پروژه‌ ای شاغل در پتروشیمی آبادان، دست به اعتصاب زده و مقابل گیت ۱۴ تجمع کردند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران پروژه‌یی نفت در تداوم خیزش سراسری در سطح کشور از روز پیش دست به اعتراض زدند.

کارگران پالایشگاه آبادان مطالبات صنفی مشخصی از قبیل چند ماه حقوق پرداخت نشده نیز دارند اما اعتصاب امروز این کارگران در تداوم اعتصاب نیروهای پروژه‌ ای صنعت نفت در حمایت از اعتراضات مردمی شکل گرفته است. در اولین روز اعتصاب کارگران، تعدادی از آنان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

سه شنبه ۱۹ مهر

*کارگران شرکت فولاد گروس واقع در جاده بیجار به زنجان در نزدیکی روستای بیانلو در اعتراض به معوقات حقوق، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش تلگرام گروه اتحاد بازنشستگان، کارگران زحمتکش می دانند که تنها چاره رفع دائمی بحرانهای شغلی و معیشتی کارگران، پیوستن به اعتصابها و اعتراضها و مبارزه برای خواستهای اقتصادی و سیاسی است.

شنبه ۲۳ مهر

*جمعی از سیل زدگان روستای کوثرریز رفسنجان مقابل فرمانداری این شهرستان در استان کرمان دست به تجمع زدند. به گزارش گفتار نو، در حالی که بیش از دو ماه از وقوع سیل در رفسنجان می‌گذرد اما وعده‌ های مسئولان برای منازل تخریبی به ویژه در روستای کوثرریز که کانون سیل بوده، تحقق نیافته و تنها روی کاغذ مانده است. سیل مرداد ماه امسال خسارتهای زیادی به زیرساختهای شهرستان رفسنجان وارد کرد که از جمله آنها منازل مردم بود. در این بین، روستای کوثرریز بیشترین خسارتها را متحمل شد که به گفته مسئولان از ۲۰۰منزل مسکونی تخریب منزل سهم این روستا بوده است.

یکشنبه ۲۴ مهر

*کارگران اخراجی کارخانه روغن جهان در زنجان برای اعتراض به بلاتکلیفی در وضعیت شغلی خود، مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان به خبرنگار رسانه ای: با  تجمع ما کارگران مقابل استانداری زنجان به همه وعده داده شد در صورت راه‌ اندازی نشدن دوباره محل کارمان برای همه در سایر واحدهای تولیدی زنجان شغل فراهم می ‌شود که تاکنون این اتفاق نیفتاده است. وی افزود: مشکلات کارگران بیکار شده روغن نباتی جهان از ابتدای شهریور ماه سال جاری و زمانی آغاز شد که مدیران این واحد به بهانه‌ های مختلف این واحد صنعتی را تعطیل اعلام کردند.

دوشنبه ۲۵ مهر

*کارگران پیمانی فولاد غدیر نی ‌ریز در استان فارس پس از اعلام نتایج آزمون استخدامی  دست به تجمع اعتراضی مقابل ورودی مجتمع زدند و خواهان توضیح مسئولان فولاد شدند.

به گزارش همرگان، ساعاتی پس از این تجمع، فرماندار و برخی از مسئولان در بین معترضان که بیشتر از کارکنان شرکتهای پیمانکاری شاغل در سایت فولاد بودند، حاضر شدند.

در نهایت قرار بر این شد که شنبه هفته آینده با حضور مدیرعامل فولاد، جلسه ‌ای برای بررسی موضوع برگزار شود و نتایج آن به اطلاع مردم برسد.

سه شنبه ۲۶ مهر

*رانندگان تانکرهای حمل سوخت دست به اعتصاب زدند. به گزارش شورای سازماندهی کارگران پیمانی نفت،این تانکرها که متعلق به بخش خصوصی و بخش پالایشگاهی هستند که مقابل گیت ۱۸ پالایشگاه آبادان (ایستگاه ۵ کوی قدس) با خودداری از دریافت بارنامه برای بارگیری بنزین یورو ۴ به مقصد جایگاههای سوخت کلان‌ شهرهای کشور از ورود به پالایشگاه خودداری کرده و با خاموش کردن ماشینهای خود در میدان گیت ۱۸ پالایشگاه راه ورودی را مسدود کردند.

 

شنبه ۳۰ مهر

*صدها کارگر صنایع غذایی آیدین (شرکت داداش برادر) برای اعتراض به سطح حقوق و برای افزایش دستمزد دست از کار کشیدند و در این واحد تولید کننده شیرینی و شکلات واقع در کیلومتر ۲۰ جاده تبریز- تهران تجمع کردند. به گزارش نصر، در حال حاضر گروه صنعتی آیدین بالغ بر یک هزار و ۹۰۰ نفر کارگر دارد و از جمله واحدهای صنعتی فعال و نمونه کشور محسوب می شود.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

چهارشنبه ۶ مهر: کارگران نیروگاه ۹۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی دالاهو در اعتراض به معوقات حقوق اعتصاب کردند.

یکشنبه ۱۰ مهر: صنعتگران و کامیونداران منطقه شاپور جدید در اصفهان همراه با تداوم اعتراضهای توده ‌ای سراسر کشور دست به اعتصاب زده و با آتش زدن لاستیک خیابانها را مسدود کردند.

سه شنبه ۱۹ مهر:کارگران فولاد کاوه «جنوب کیش» در حضور مدیر عامل شرکت کارکنان رسمی، قراردادی و پیمانی همگی در رستوران شرکت اعتصاب کردند.

چهارشنبه ۲۷ مهر: اعتصاب و تجمع کارگران شرکت دال گستر بیستون کرج مقابل دفتر رییس کارگاه دراعتراض به عدم پرداخت 7 ماه حقوق./ ادامه اعتراضات کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه برای دومین روز متوالی

پنجشنبه ۲۸ مهر: اعتصاب کارگران گروه صنعتی انتخاب (اسنوا) در اصفهان.

 

آبان ۱۴۰۱ – ۲۲حرکت اعتراضی

 

دوشنبه 2 آبان

*تجمع اعتراضی کارگران یکی از شرکتهای عمرانی میانه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق مقابل اداره کار شهرستان همزمان با بازدید معاون استاندار و فرماندار ویژه از این شرکت.

به گزارش به گزارش قافلان سسی، به دنبال این تجمع معاون استاندار و فرماندار ویژه میانه مجبور به تشکیل جلسه ای با جمعی از کارگران یکی از شرکتهای عمرانی که برای پیگیری مطالبات و معوقات خود تجمع کرده بودند، شد.

سه شنبه ۳ آبان

*جمعی از آتش نشانان شهر مشهد مقابل شهرداری و شورای فرمایشی شهر مشهد تجمع کرده و خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی، افزایش حقوق و سختی کار شدند.

به گزارش شهرآرا نیوز، این گروه از آتش نشانان نسبت به خصوصی سازی خدمات آتش نشانی در مشهد معترض بوده و خواهان تجدیدنظر در این خصوص شدند.


*اعتصاب کارگران شرکت موتورسازان تراکتورسازی تبریز برای دومین روز ادامه یافت. به گزارش گوناز تی وی، دلیل این اعتصاب، عدم تحقق وعده ‌های مسئولان در راستای تقاضای کارکنان برای افزایش حقوق و طبقه بندی مشاغل و افزایش بهره وری، درخواست تشکیل شورای اسلامی کار و تعیین تکلیف و بازنشسته کردن همکاران عضو صندوق آینده ساز است.

 

دوشنبه ۹ آبان

*کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن اراک برای اعتراض به سطح پایین حقوق و تبعیض در پرداخت حقوق بین همکاران منجمله بین کارگران خط و نیروهای تجمیعی دست از کارکشیدند. براساس گزارش ایلنا، به گفته کارگران اعتصابی پرداخت مطالبات مزدی به صورت حداقلی است و درخواست آنها رفع تفاوت حقوق بین کارگران خط و نیروی کار تجمیعی است.

کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن اراک گفتند؛ عموم مشکلات ما از زمان واگذاری خطوط ابنیه فنی به بخش خصوصی آغاز شده است. درخواست ما کارگران حذف پیمانکار و عقد قرارداد مستقیم با راه ‌آهن است.

 

*کارگران مخابرات گیلان برای اعتراض به حذف اعتبار بیمه و قربانی اختلافات مالی سازمان تامین اجتماعی و شرکت مخابرات شدن دست به تجمع زدند. براساس گزارش ایلنا، شرکت مخابرات ۸ ماه حق بیمه کارگران را پرداخت نکرده و سازمان اجتماعی هم  زورش به کارگران رسیده و برخلاف قانون اعتبار بیمه  را حذف کرده است.

 

*شهروندان سیستان و بلوچستان برای دومین بار معدن طلای انجیرک واقع در شهرستان تفتان در این استان را تعطیل کردند و اجازه استخراج از این معدن را ندادند.

به گزارش رصد بلوچستان، معدن طلای تفتان یکی از بزرگ ‌ترین معادن طلای ایران است.

مردم بلوچ اعلام کردند که «سرمایه ‌های این معدن متعلق به ملت بلوچ است و هرگز اجازه نخواهند داد سرمایه ‌های بلوچستان توسط بیگانگان استخراج و هزینه شود

سه شنبه ۱۰ آبان

*کارگران کارخانه کمباین سازی تبریز برای اعتراض به اعمال فشار کارفرما برای تبدیل وضعیت از قرارداد رسمی و دائمی به موقت، اخراج 2 همکار حق طلب و گروگانگیری کارگران و خانواده هایشان با عدم چندین ماه حقوق زیر بی خیالی مسئولان دست از کارکشیدند و در محل کارشان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه کمباین‌سازی تبریز گفتند: طی چند ماه گذشته مدیریت شرکت کمباین ‌سازی تلاش کرده است تا به هر طریق ممکن قرارداد کاری کارگران رسمی باقی مانده این شرکت را به وضعیت موقت تبدیل کند و این فشارها از روز گذشته بیشتر شده در نتیجه کارگران دست به اعتراض زدند.

 

*مالباختگان شرکت بادران (متعلق به شهره موسوی نایب رئیس بانوان فدراسیون فوتبال) مقابل برج میلاد همزمان با مراسم رونمایی از لباس تیم ملی فوتبال تجمع کردند. به گزارش طرفداری، پیش از شروع مراسم جمعی از زیان دیدگان شرکت خصوصی شهره موسوی، نایب رئیس بانوان فدراسیون فوتبال که به تازگی از بازداشت آزاد شده و در جلسات هیات رئیسه فدراسیون فوتبال شرکت می ‌کند مقابل مرکز همایشهای برج میلاد تجمع کرده و اعتراض خود را به حضور این فرد در فدراسیون اعلام کردند.

شنبه ۱۴آبان

*کارگران مترو اهواز در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان برای باری دیگر دست به تجمع زدند. به گزارش رخدادشهر، برخلاف وعده ‌ای که مدیران شرکت پیمانکاری کیسون به کارگران داده بود، هنوز 14 ماه معوقات مزدی به کارگران پرداخت نشده است. معترضان : در آخرین پیگیریهای کارگران بخش حراست در هفته ‌های گذشته، مدیران و مسئولان قول دادند تا پنجم آبان جاری حداقل بخش کمی از مطالباتمان را پرداخت می‌ کنند که هنوز عملی نشده است.

آنها با بیان اینکه فعالیت پروژه قطار شهری اهواز از ماههای پایانی سال 97 متوقف شده و در حال حاضر فقط 113کارگر مشغول نگهبانی از تجهیزات و ماشین آلات کارگاه هستند، اضافه کردند: منتظر عملی شدن پرداخت مطالبات مزدی، معوقات بیمه ‌ای و سنواتی، تامین امنیت شغلی، تعیین تکلیف وضعیت قطار شهری اهواز و مدیریت کارگاه هستیم.

چهارشنبه ۱۸ آبان

*به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارکنان عملیاتی رسمی وزارت نفت در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان و در اقدامی هماهنگ و برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب غذا زده و از دریافت سهم غذایی از غذاخوریها خوداری کردند.

یکشنبه ۲۲ آبان

*کارگران بازنشسته صنعت فولاد برای اعتراض به عدم پاسخگویی به مطالباتشان دست به تجمع مقابل ساختمان صندوق باز نشستگی درخیابان نشاط اصفهان با شعار«فقط کف خیابون بدست میاد حقمون» زدند.

دوشنبه ۲۳ آبان

*شماری از پارکبانان مشهد (شرکت توسعه ارتباطات ترافیکی شهرداری مشهد) برای اعتراض به جابجایی شغلی و زیرسئوال رفتن امنیت شغلی شان دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهر مشهد زدند. به گزارش ایسنا، یکی از حاضران در تجمع گفت: ساعت ۲۰ جمعه شب با من و تعدادی از همکارانم در الیت تماس گرفتند و اطلاع دادند که از صبح شنبه باید به سازمان عمران مراجعه کنیم و کارمان را در آنجا ادامه دهیم. وی ادامه می‌دهد: این برای افرادی که سالهاست عمر و سلامتی و زندگی خود را وقف این کار کرده‌اند، انواع مسائل و برخوردهای شهروندان را پذیرفته ‌اند و الان باید به عنوان کارگر ساده به سازمان عمران منتقل شوند، مشکل است؛ کارگری عار و ننگ ندارد اما یک نفر مثل من بعد ۱۱ سال کار در الیت در حالی که شهرسازی خوانده ام چرا باید حالا پسرفت کنم؟

سه ‌شنبه ۲۴ آبان

*به گزارش کانال تلگرام اتحادیه آزاد‌ کارگران ایران، کارگران مجتمع سیتی ‌سنتر اصفهان در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌ های شان دست به اعتصاب زده و در محوطه این مجتمع تجمع برپا کردند.

 

*برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه  آب معدنی داماش در استان گیلان برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ماه حقوق به اعتصاب شان ادامه دادند و از رفتن برسرکار اجتناب کردند. به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه  آب معدنی داماش گفتند:با وجود شرایط کاری سخت در مناطق جنگلی و کوهستانی روستای داماش، دستمزد ما در حدود حداقل دستمزد است و از پرداخت مزایای مزدی چندان خبری نیست. آنها افزودند: از زمانی که مدیریت آب معدنی داماش از بانک ملی به بخش خصوصی تغییر کرده، مطالبات مزدی ما کارگران همچون گذشته با تاخیر پرداخت می‌ شود در عین حال پرداخت حق بیمه کارگران نیز با مشکل روبرو است.

چهارشنبه ۲۵ آبان

*کارگران ذوب ‌آهن اصفهان در تمامی بخشها برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زده و مقابل ساختمان توحید این مجتمع تجمع کردند. ساختمان توحید مربوط به بخش اداری است که دفتر مدیرعامل شرکت در آن قرار دارد. به گزارش کانال تلگرام اتحادیه آزاد کارگران ایران

پس از این تجمع، مدیران مجتمع به همراه نماینده ‌ای از وزارت کار به میان کارگران آمده و نماینده وزارت وعده‌ تحقق خواسته ‌های کارگران طی روزهای آینده را اعلام نمود. کارگران اعتصابی اعلام کرده‌اند چنانچه این وعده‌ها عملی نشود مجدداً به اعتصاب و اعتراض شان ادامه خواهند داد.

ذوب ‌آهن اصفهان بیشتر از ۱۴ هزار نفر کارگر در استخدام مستقیم مجتمع دارد و با احتساب کارگران شرکتی، تعداد پرسنل در کل مجتمع به بیش از ۱۸ هزار نفر می رسد.

شنبه ۲۸ آبان

*کارگران کارخانه داروگر تهران در ادامه اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و ۶ماه حق بیمه برای باری دیگر دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران کارخانه داروگر گفت: اعتراض کارگران به‌ عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و ۶ ماه حق بیمه توسط کارفرما است.

وی ادامه داد: در آخرین اعتراض کارگران داروگر تهران که تقریبا از سه ماه پیش مرتبا در حال برگزاری است، مدیران و مسئولان کارخانه هر نوبت قول می ‌دهند بخشی از مطالبات را پرداخت کنند اما هنوز عملی نشده است.

 

*کشاورزان اصفهان باوجود حضور گسترده‌ِ نیروهای سرکوبگر در مسیر پل خواجو تجمع و راهپیمایی کرده و خواهان حقآبه خود شدند. این حرکت اعتراضی همزمان با سخنرانی خامنه ‌ای بود. گروه جوانان محلات اصفهان در توییتر از مردم خواست به حمایت از کشاورزان پیر و جوانی برخیزند که در محاصره نیروهای امنیتی شعار می ‌دهند.

 

*کارگران سایت ۳ شرکت کروز دوباره از کار دست کشیدند. به گزارش اتحادیه ازاد کارگران ایران، کارگران به لغو شیفتهای اضافه‌ کاری جمعه و سطح پایین دستمزدهای خود اعتراض دارند. شرکت کروز قطعات خودرو تولید می ‌کند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۷، سه شنبه اول آذر ۱۴۰۱ - ۲۲ اکتبر ۲۰۲۲

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول