چالشهای معلمان (شهریور ۱۴۰۱) فرنگیس بایقره
آخرین وضعیت جعفر ابراهیمی در زندان اوین جعفر ابراهیمی، فعال صنفی معلمان بیش از سه ماه است که در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برد. آقای ابراهیمی که به تازگی آزمایش کلونوسکپی انجام داده، با وضعیت نامناسب جسمی در بند عمومی زندان اوین بسر می برد. همسر او با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در این خصوص نوشت: «امروز ملاقات کابینی داشتم با جعفر، ساس تمام بدنش را گزیده بود و مدام خودش را می خاراند. می دانستم که مازاد بر بیماریش شده و نگران بیماری جعفر هستم، چون خیلی عود کرده و داروهایش دیگر جوابگو نیستند. به بازپرسی مراجعه کردم گفتند هنوز پرونده را نخوانده اند تا در مورد وضعیتش اعلام قطعی کنند.» جعفر ابراهیمی، روز چهارشنبه ۱۹ مرداد از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند قرنطینه این زندان منتقل شد. روز پنجشنبه ۱۳ مرداد قرار بازداشت این فعال صنفی معلمان تمدید شد. جعفر ابراهیمی، معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران است. او پیش از این نیز به دلیل فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. وی در ماه دی سال گذشته توسط دادگاه انقلاب کرج به ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
آخرین وضعیت مهدی فتحی در زندان عادل آباد شیراز مهدی فتحی، فعال صنفی معلمان از خرداد امسال در حال تحمل دوران محکومیت خود در زندان عادل آباد شیراز است. آقای فتحی از بیماری نارسایی قلبی رنج می برد و اخیراً حقوق ماهیانه وی نیز قطع شده است. مهدی فتحی در اواسط اسفند سال ۱۴۰۰، در مرحله بدوی توسط دادگاه از بابت اتهاماتی از جمله «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی» به ۱۲ سال حبس، دو سال تبعید به گرمسار، دو سال ممنوع الخروجی و دو سال ابطال گذرنامه محکوم شده بود. این محکومیت در مرحله تجدیدنظر، توسط دادگاه تجدیدنظر استان فارس، به ۸ سال حبس، ابطال گذرنامه و ممنوعیت خروج از کشور تقلیل یافت. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال زندان در خصوص او قابل اجرا است. این فعال صنفی در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزلش واقع در روستای کردشول پاسارگاد بازداشت شد. وی چند روز بعد جهت تحمل حبس به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات روح الله مردانی برگزار شد جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات روح الله مردانی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان روز یکشنبه ۳۰ مرداد، در شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ در شهرستان دلفان برگزار شد. در جریان این جلسه که توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شهرستان دلفان و با حضور محمدعلی کامفیروزی و ارسال لایحه از سوی آقای رامین صفرنیا وکلای آقای مردانی برگزار شد، این شهروند از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دفاع از خود پرداخت. روح الله مردانی پیشتر توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو در شهرستان دلفان از بابت اتهام «تمرد نسبت به مأموران حین انجام وظیفه» به ۵ میلیون تومان جزای نقدی که اجرای آن به مدت دو سال به حالت تعلیق در آمد، محکوم شد. وی توسط شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان لرستان از اتهام انتسابی تبرئه شد.
گزارشی از آخرین وضعیت اسماعیل عبدی اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان باوجود گذشت بیش از سه ماه از دستور پزشک بهداری زندان مبنی بر اعزام به مرخصی درمانی، از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به مرخصی محروم مانده است. آقای عبدی بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان کچویی کرج دوران محکومیت خود را سپری می کند. اسماعیل عبدی از مشکلات ریه و بیماری آسم رنج می برد. همچنین به سندروم تونل کارپال، فشار خون و کمبود شدید کلسیم مبتلاست و بی حسی مزمن در ناحیه دستها و پاها و زانو درد نیز او را آزار می دهد. او به دلیل این بیماریها در اردیبهشت امسال به پزشکی قانونی اعزام شد و باوجود دستور پزشک زندان و موافقت زندان و دادگستری کرج و گذشت بیش از سه ماه از این موضوع و پیگیریهای خانواده، دادستانی تهران با این اعزام موافقت نکرده است.
رسول بداقی به بند عمومی زندان اوین منتقل شد رسول بداقی بازرس کانون صنفی معلمان و عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به قرنطینه این زندان منتقل شد. در آستانه هفته معلم در ایران شماری از فعالان صنفی توسط نهادهای امنیتی احضار و تعدادی نیز بازداشت شدند. آقای بداقی در تاریخ ۱۰ اردیبهشت امسال به همراه جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. وی در تاریخ ۱۲ خرداد از این بازداشتگاه به بند عمومی زندان اوین منتقل شده بود اما مجددا در تاریخ ۲۴ خرداد، به یکی از سلولهای انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل شد. این فعال صنفی معلمان پیشتر نیز به دیل فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی محمد حبیبی محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان با گذشت بیش از ۴ ماه از زمان دستگیری، کماکان در زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برد. متاسفانه تاکنون با آزادی وی به قید وثیقه به دلیل مخالفت بازجویان و دادستان، مخالفت شده است. در تاریخ دهم شهریور پرونده این فعال صنفی با صدور کیفرخواست، جهت تعیین شعبه به دادگاه انقلاب تهران ارسال شد. محمد حبیبی در تاریخ ۹ مرداد، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۴ این زندان منتقل شد. پیشتر در تاریخ ۳ شهریورماه امسال، طی گزارشی به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی آقای حبیبی در زندان اوین پرداخته بود. منبعی مطلع درباره وضعیت پرونده گفته بود: وکلای ایشان هم در این مدت بازداشت از امکان دسترسی به پرونده و حتی دیدن بازپرس محروم بوده اند و شعبه مذکور از پذیرش و پاسخگویی به آنها در اکثر مواقع سرباز زده است.
تجمع معلمان و خانواده های دانشآموزان استثنایی روز یکشنبه ۲۰ شهریور، جمعی از معلمان و خانواده دانش آموزان استثنایی مقابل سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور واقع در تهران دست به تجمع زدند. تجمع این شهروندان در اعتراض به ایجاد محدودیت جدید حمل و نقلی برای دانش آموزان استثنایی صورت گرفته است. تجمعکنندگان درخواست خود را به معاون سازمان تحویل داده و تاکید کردند اگر ظرف چند روز آینده جوابی به درخواست آنان داده نشود، مجددا تجمع خواهند کرد.
تجمع نیروهای خدماتی تحصیل کرده در تهران روز سه شنبه ۸ شهریور، گروهی از نیروهای خدماتی تحصیل کرده مقابل اداره کل آموزش و پرورش تهران دست به تجمع زدند. شهروندان معترض در این تجمع خواهان تغییر رسته از خدماتی به آموزشی شدند.
رضا شریفه از فعالان جنبش معلمان سنندج بازداشت شد روز چهارشنبه ۳۰ شهریور، رضا شریفه معلم بازنشسته و فعال جنبش معلمان اهل سنندج توسط مأموران اداره اطلاعات این شهر در منزل خود بازداشت شد. به گفتهی خانواده رضا شریفه، او از بیماری قند خون رنج می برد و باید مدام دارو مصرف کند و هم به کرونا مبتلا شده بود اما با این حال مأموران او را با خود بردند و پیگیریهای خانواده تاکنون هیچ نتیجه ای در بر نداشته است.
(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: تلگرام شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، کانال کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت)
منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۵، آدینه اول مهر ۱۴۰۱ - ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۲ |