جنبش رنگین کمان بیشماران (شهریور ۱۴۰۱) گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی
خروش مردم ایران در هفته آخر شهریور همه تحولات کشور را تحت تاثیر قرار داد. قیام سراسری مردم به طور عینی برآمد حنبش رنگین کمان بیشماران است. پژوهشی که در «فصلنامه دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی جمهوری اسلامی» منتشر شده، با نگاهی به خیزشهای دی ماه سال ۱۳۹۶، آبان سال ۱۳۹۸ و وضعیت فعلی کشور، تاکید کرده که با «تداوم بحران اقتصادی و افزایش شدید احساس بی عدالتی و نابرابری در جامعه ایران، در صورت شکل گیری دوباره اعتراضها فقط ۲۵ درصد از مردم در مورد آن منفعل خواهند بود و نزدیک به ۷۵ درصد مردم در اعتراضها شرکت خواهند کرد. این پژوهش از "اغتشاش، ناآرامی، آشوب، رفتار جمعی اعتراض آمیز" به عنوان جلوه های بروز نارضایتیهای گسترده در میان مردم نام برده است.» (ایندیپندنت فارسی، شنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۱) این پژوهش که در یک رسانه حکومتی منتشر شده، حدود دو هفته پیش از شروع خیزش و قیام عمومی مردم منتشر شده است. شرایط فلاکتبار مردم و همراه آن آگاهی اجتماعی همواره شرایط بروز قیامها را فراهم کرده است. آن چنان شاهد هستیم این است که نیروهای کار به شرایط فاجعه بار تسلیم نشده و به اشکال مختلف مبارزه و مقاومت می کنند. در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۱۳۴ حرکت از جانب کارگران، بازنشستگان، کشاورزان، بازاریان و مزدبگیران در ماه شهریور را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی قیام کنندگان هفته آخر شهریور، معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در این شماره ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.
سه شنبه ۱ شهریور *شماری از کارگران و بازنشستگان کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به تجمع اعتراضی در این شهر زدند. به گزارش شیرازه، یکی از کارگران بازنشسته معترض به نیابت از دیگر کارگران بیان کرد: حدود ۳۷ سال در این کارخانه حق بیمه پرداخت کردم و الان حقوق من ۶ میلیون تومان است؛ با این مقدار چطور می توان زندگی را مدیریت کرد؟ این کارگر بازنشسته با بیان اینکه «هیچ کسی حرف ما را گوش نمی دهد و مداوم باید پیگیر حق و حقوق خودمان باشیم»، گفت: «کارخانه را به افرادی نابخرد و نابلد اهدا کردند و کارخانه ای که حدود ۷۰ سال سابقه دارد الان تولیدی ندارد در حالی که سابقا روزانه ۸۰۰ تن تولید داشته است.»
*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران پروژه ای شرکت ستاره تاراز شاغل در شرکت پتروشیمی بوشهر سایت یک واقع در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه دستمزد معوقه برای دومین روز متوالی دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
*کارگران شهرداری کوت عبدالله بار دیگر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود، دست از کار کشیدند. حقوق این کارگران چندین ماه است که پرداخت نشده و کارگران می گویند به جای پرداخت حقوق به خاطر مطالبه گری و تجمع تهدید شده و در معرض اخراج و بازداشت هستیم. به گزارش جماران، یکی از کارگران شهرداری کوت عبدالله چهار تن از کارگران به عنوان نمایندگان کارگران بازداشت شدند و بعد از آن هم اخراج شدند. تنها جرم این افراد این بود که از استانداری حقوق خود را مطالبه کردند.
چهارشنبه ۲ شهریور *شماری از کارگران کشت و صنعت کارون شوشتر، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محدوده محل کار خود دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران نسبت به نحوه اجرای همسانسازی حقوق معترض هستند. یکی از این کارگران گفت: قرار بود در آخرین جلسه ای که به دنبال اعتراض کارگران شکل گرفت، با تشکیل هیاتی برای بررسی مطالبات کارگران با مقایسه سازی با شرکتهای همتراز و مشابه، همسانسازی برای کارگران کشت و صنعت کارون در چند مرحله اجرایی شود.
*جمعی از کارکنان آتش نشانی کرج، مقابل ساختمان شهرداری این شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایمنا، آتش نشانان معترض، عمده ترین دلایل شکل گیری این تجمع را وضعیت معیشتی نامناسب ناشی از عدم دریافت حقوق معوقه، عدم پرداخت حق حریق و حق شب کاری خود عنوان کردند. سرپرست شهرداری کرج در واکنش به تجمع آتش نشانان معترض وعده داد که: «رفع دغدغه آتش نشانان در اولویت کاری قرار دارد و بدون شک در فضای تعامل و گفت و گو بستر لازم برای احقاق حق همکاران آتش نشان فراهم می شود.»
*حدود ۶۰ تن از کارگران اخراج شده شرکت روغن نباتی جهان برای دومین روز متوالی مقابل این شرکت و سپس مقابل ساختمان استانداری زنجان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه روغن نباتی زنجان از مجموعه هلدینگ داروگر، به دلیل ممانعت از حضورشان در کارخانه، تجمع اعتراضی برپا کردند. یکی از کارگران در این باره گفت: میانگین سوابق فعالیت بعضی از کارگران بیکار شده به ۱۵سال می رسد، در حالی با اتمام قرارداد یک ماهه اخراج شده ایم که باوجود مطالبات ۴ ماهه سال جاری، هنوز موفق به دریافت مطالبات قدیمی سالهای ۹۳ تا ۹۷ خود نشده ایم. کارفرما اعتنایی به درخواست کارگران برای بازگشت به کار ندارد و می گوید برای کاهش هزینه های کارخانه ناچار به تعدیل این تعداد نیروی شده است.
*شماری از مالباختگان شرکت لیزینگ پرشین پارس و کارما، مقابل ساختمان این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش صدا و سیما، معترضان حاضر در این تجمع، خواستار اجرای حکم دادگاه مبنی بر بازداشت دو مدیر فراری این شرکت شدند. دو سال پیش مدیران این شرکت به جرم کلاهبرداری محکوم شدند، اما هنوز ۲ محکوم از ۳ محکوم اصلی این پرونده بازداشت نشده اند.
خیزش تشنگان همدان/ خشک شدن سد اکباتان روز سه شنبه اول شهریور، مردم همدان در پی ۲ هفته بی آبی در میدان خمینی و خیابان بوعلی با شعار مرگ بر مسئول بی کفایت دست به اعتراض زدند. مردم که از بی آبی آن هم در گرمای تابستان عاصی شدند، شعار می دادند؛ مرگ بر مسئول بیکفایت! سخنگوی صنعت آب گفت با اجرای طرح انتقال آب از سد تالوار تا ۱۰ روز دیگر آب شرب پایدار در خانه های همدانیها جریان پیدا می کند. روز چهارشنبه دوم شهریور، در دومین شب خروش مردم همدان علیه بی آبی با شعار «تا آخوند کفن نشود این وطن وطن نشود» در خیابان بوعلی تظاهرات کردند. برخی دیگر از شعارهای مردم چنین بود: توپ تانک فشفشه، آخوند بایدگم بشه!/ نترسید، نترسید، ماهمه باهم هستیم!/ ننگ ما، ننگ ما، مسئول الدنگ ما!/ مسئول بیکفایت، خجالت! خجالت! در پنجشنبه شب سوم شهریور مردم همدان در اعتراض به بی آبی، برای سومین شب متوالی در خیابان بوعلی دست به تظاهرات زدند. كارگزاران رژیم به جای حل مشکل آب، با اعزام نیروهای سرکوبگر به مقابله با مردم برخاستند. به گزارش انتخاب، روز پنجشنبه ۱۷ شهریور، محمد علی محمدی، فرماندار ستمگر همدان از دستگیری ۲۵ نفر در خیزش مردم همدان خبر داد.
آدینه ۴ شهریور *تحصن کارگران شهرداری اهواز چهار روز است که با اعتصاب و تحصن زبالههای این شهر را جمع آوری نکرده اند. عدم جمع آوری پسماند از سطح معابر اهواز در یک سال گذشته به یکی از چالشهای اهواز تبدیل شده و از مناطق کم برخوردار به مناطق مرکزی شهر گسترش یافته است. به گزارش همشهری آنلاین، حجت الله زارع زاده عضو شورای شهر اهواز در توییتی در این رابطه نوشت: ۴ روز است که زباله های خانگی اهواز جمع آوری نشده است. وی با بیان اینکه مسئولان شهرستان از این مشکل انباشت زباله اطلاع دارند، عنوان کرد: این مشکل آخرین تقلای مافیای فساد در مدیریت شهری است!
شنبه ۵ شهریور *کارکنان دانشگاه پیام نور مشهد برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع مطالبات خود دست به تجمع در محل کارشان زدند. به گزارش ایلنا، کارکنان معترض گفتند: در آخرین اجتماع اعتراضی کارکنان اداری دانشگاه پیام نور مشهد که روز چهارشنبه هفته گذشته (دوم شهریور) در محوطه داخلی دانشگاه برگزار شد، مدیران و مسئولان قول دادند مطالبات مان را از مرکز پیام نور در تهران پیگیری می کنند که هنوز عملی نشده است. کارکنان دانشگاه پیام نور مشهد تاکید کردند: تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان پیام نور سراسر کشور از جمله کارمندان رسمی و اساتید شاغل در مرکز پیام نور مشهد به کمبود منابع مالی پیام نور مرکز برمیگردد که بودجه کافی را برای پرداخت به موقع حقوق و سایر مطالبات کارکنان و اساتید تامین نمیکنند.
*اهالی چند روستای زنجان برای اعتراض به صدور مجوز حفر چاه برای یک کارخانه صنعتی پُرآب بَر در حوالی این روستاها دست به تجمع مقابل این واحد صنعتی جدید التاسیس در جنوب شهر زنجان زدند. به گزارش ایلنا، اهالی این روستاهای زنجان که اغلب از طریق کشت سبزی و صیفیجات و باغداری امرار معاش می کنند و در زمان حاضر نیز با مشکل تامین آب شرب مواجه هستند،گفتند: فعالیت این صنعت نه تنها آلایندگیهای آب، خاک، هوا و تخریب جاده دسترسی آنها را در پی دارد، بلکه با حفر چاهی به عمق بیش از ۱۰۰ متر از سوی این کارخانه در منطقه ممنوعه نیز به زودی با مشکل جدی تامین آب مواجه خواهیم شد و مسئولان باید قبل از وقوع بحران تمهیدات لازم را در این خصوص بیندیشند.
*جمعی از اهالی کهگیلویه و چرام برای اعتراض به عدم احداث سد آبریز، مقابل فرمانداری شهرستان کهگیلویه تجمع کردند. به گزارش آخرین خبر، آبریز نه یک مطالبه منطقه ای و سیاسی؛ بلکه یک مطالبه عمومی و اجتماعی و فراتر از جریانهای سیاسی است و در حال حاضر مطالبه همه ما مردم کهگیلویه بزرگ؛ اعم از زن و مرد، پیر و جوان، باسواد و بیسواد، کشاورز و غیرکشاورز، احداث سد آبریز است. خاطرنشان می شود که هدف از احداث سد مارون ۲ معروف به آبریز (در محدوده روستای آبریز در شمال شرقی شهرستان کهگیلویه) انتقال آب به ۳۰ هزار هکتار از زمینهای تشنه شهرستانهای کهگیلویه و چرام است.
*شماری از مالباختگان اراضی فاز دو شهرک خاوران تبریز برای اعتراض مقابل شهرداری مرکزی تبریز تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان گفتند،شهرداری از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۶بدون طرح مصوب قبلی اراضی را با مالکان مصالحه کرده تا در ازای تحویل ۱۰۰۰ مترمربع زمین، ۱۹۰ مترمربع زمین تفکیک شده به آنها واگذار کند که تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است. شهرک خاوران یک شهرک مسکونی در حال ساخت واقع در شهر تبریز و در حوزهٔ استحفاظی شهرداری منطقه ۹ این شهر است.
یکشنبه ۶ شهریور *جمعی از سرایداران و خدمتگزاران مدارس استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استانها دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، تجمع این سرایداران و خدمتگزاران در اعتراض عدم همسانسازی حقوق و دیگر مطالبات شان صورت گرفت.
*شماری از کارمندان و کارگران شهرداری کوهدشت لرستان مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش سفیر افلاک، یکی از کارگران شهرداری گفت: ما امروز اینجا جمع شده ایم که اعلام کنیم با هرگونه اقدام اعضای شورای شهر مبنی بر عزل شهردار مخالف هستیم. شهرداری که عملکرد مثبتی دارد چرا باید برکنار شود؟! شورای شهر پاسخ دهد که دلیل استیضاح شهردار چیست؟
*جمعی از رانندگان استیجاری شهر ارومیه مقابل ساختمان شهرداری و شورای این شهر دست به تجمع زدند. نماینده کارگران در گفت و گو با ایلنا، بیان کرد: حقوق ماهیانه ما رانندگان مبلغ ۵ میلیون تومان است که طی سه ماه گذشته ریالی حقوق دریافت نکردیم. نماینده رانندگان ادامه داد: با توجه به تورم حاکم بر جامعه ما رانندگان از تامین هزینه های زندگی عاجز هستیم.
*شماری از داوطلبان کنکور، در مسجد الرحمان تهران دست به تجمع زدند.تجمع داوطلبان کنکور با حضور احمد توکلی نماینده سابق مجلس و برخی دیگر از نمایندگان فعلی مجلس برگزار شد. به گزارش آفتابنیوز؛ این تجمع در اعتراض به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و در مسجد الرحمن تهران برگزار شده است. داوطلبان با در دست داشتن پلاکاردهایی از قبیل «مدرسه های پولی حامی طرح زوری، ما دیگه پول نداریم واسه معدل بذاریم» خواستار رسیدگی به مشکلات شان شدند.
*جمعی از رانندگان کامیون در مرز نوردوز واقع در آذربایجان شرقی مقابل پایانه مرزی نوردوز دست به تجمع زدند. به گزارش رادیو فردا، تجمع این رانندگان کامیون در اعتراض به بلاتکلیفی و عدم دریافت مجوز عبور از مرز ایران و ارمنستان صورت گرفته است. به گفته این راننده کامیون، به مدت ۵ روز است در انتظار دریافت مجوز عبور از مرز هستند و تاکنون مسئولان حاضر به پاسخگویی به آنها نبوده است.
*کارگران کارخانه آجر سازی جیل اهواز برای اعتراض به حکم دادگاه مبنی بر تعطیلی و مزایده شرکت و بیکارشدن دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان کارون زدند. به گزارش صدا و سیما، کارخانه آجر سازی جیل اهواز با ایجاد ۲۵۰ اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در شهرستان کارون به دلیل بدهی، دادگاه حکم تعطیلی و مزایده آنرا صادر کرده و کارگران آن بیکار شدند. تجمع کنندگان گفتند: چرا کارگران شرکت آجر سازی باید قربانی بشوند، نزدیک به یک سال بیمه کارگران رد نشده ولی کارگران به کار خودشون ادامه دادند، در حالی که شرکت هنوز پابرجاست و چیزی به جز یک مدیریت درست کم نداره حکم ورشکستی شرکت داده شده است.
دوشنبه ۷ شهریور *جمعی از جوانان روستاهای مسلمیه، غدیرسبع، ابویرو، شمه و روستاهای همجوار در بخش غیزانیه اهواز برای انعکاس صدای اعتراض شان نسبت به بیکاری دست به تجمع مقابل تاسیسات شرکت نفت زدند. براساس گزارش جماران، بخش غیزانیه اهواز از نفت خیزترین مناطق در دنیا است و درآمد کلانی از آن بدست می آیید. با این وجود روستاهای بخش غیزانیه با محرومیت شدید مواجه هستند و برخی از این روستاها حتی از آب لوله کشی هم محروم هستند که شدت محرومیت را نمایان می سازد.
سه شنبه ۸ شهریور *شماری از مالکان زمینهای گلستان تهران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان شهرداری، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، تجمع این افراد در اعتراض به عدم صدور مجوز ساخت صورت گرفته است. به گفته این شهروندان، ۲۵ سال از خرید این زمینها گذشته اما هنوز مجوزی برای ساخت و ساز در این اراضی صادر نشده است. همچنین شهردار گلستان در میان تجمع کنندگان حضور پیدا کرد و مدعی شد که رسیدگی به مطالبه شهروندان معترض را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
*جمعی از کارگران کارخانه آجر جیل در اعتراض به تعطیلی این کارخانه مقابل ساختمان فرمانداری کارون، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران با بیان اینکه چندین سال بود کارخانه تعطیل شده بود و ما کارگران، زیانهای مالی و روحی زیادی را متحمل شدیم، افزودند: سال ۹۸بعد از سالها پیگیری توانستیم با وجود همه مشکلات اقتصادی فعالیت تولیدی کارخانه آجر جیل را از سر بگیریم اما طی چند ماه گذشته بایت شکایت تعدادی از طلبکاران مالی کارخانه؛ دادگاه حکم به اعلام ورشکستگی کارخانه داده است.
*جمعی از کارگران خط ۳ متروی تهران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایا و شرایط نامساعد کاری مقابل ساختمان اصلی شرکت بهره برداری متروی تهران واقع در خیابان حافظ تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، کارگران که در این تجمع با لباسهای کار خود حاضر بودند، از سخت تر شدن اوضاع معیشت شان گفتند و از ناکافی بودن میزان حقوق پرداختی به آنها و بی توجهی مسئولان به مطالبات شان خبر دادند. خط ۳ متروی تهران یک خط درون شهری در ۳۳.۷ کیلومتر با ۲۶ ایستگاه (۲۴ فعال) است که ایستگاه قائم در شمال شرق را به ایستگاه آزادگان در جنوب غربی پایتخت می رساند.
چهارشنبه ۹ شهریور *گروهی از کشاورزان کلزا کار شهرستان بهبهان، در اعتراض به عدم پرداخت مابهالتفاوت قیمت محصولات شان توسط مسئولان مربوطه مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، این کشاورزان گفتند: «باوجود تحویل محصولات خود به سیلوی شهر بهبهان، مابه التفاوت قیمت محصولاتمان را دریافت نکرده ایم.» کشاورزان کلزاکار اکثرا اهل روستاهای دودانگه، قالند و کردستان هستند.
*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعتصاب کارگران شرکت اکسین استیل پارس رفسنجان در چهارمین روز خود کماکان ادامه داشت. این کارگران از چهار روز پیش در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود دست به اعتصاب زده اند.
*به گزارش منتشر شده در کانال کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، کارگران راه آهن لرستان برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست از کارکشیدند. کارگران راه آهن لرستان به دنبال وعده پرداخت فوری حقوق، ساعت ۹ صبح به اعتصاب شان خاتمه دادند.
*به گزارش خبرنگار پیام سندیکا، کارگران پروژه ای شرکت پتروپایسازان زیر نظر تیو انرژی در پروژه های ساخت مخازن نفت جزیره قشم بیش از ۲۰روز است که در اعتصاب هستند. این کارگران که دستمزدهای خود را از خرداد ماه دریافت نکرده اند و بیمه های شان هم به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است با دست از کار کشیدن اعتراض خود را به این شیوه ضد کمپین ۲۰/۱۰ نشان دادند. قابل ذکر است که حقوق کارکنان اداری هم از اردیبهشت ماه به صورت نصفه داده شده است.
شنبه ۱۲ شهریور *جمعی از کارگران خدمات شهری و فضای سبز شهرداری کوت عبدالله، مقابل استانداری خوزستان و همچنین ساختمان شورای شهر کوت عبدالله تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض اظهار داشتند: پیمانکار جدید در ماههای اول شروع به کار، حقوق و بیمه را به موقع پرداخت می کرد؛ اما پس از چندی، به روال پیمانکاران سابق شهرداری کوت عبدالله، حقوق کارگران را به تعویق انداخته است. کارگران افزودند: ۳ ماه حقوق و بیمه از پیمانکار سابق و پیمانکار جدید طلب داریم اما پیمانکار پاسخگو نیست و اقدامی در این راستا انجام نمی دهد.
*شماری از بازنشستگان اراک مقابل دفتر نماینده مجلس این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان معترض در جریان این تجمع، ضمن سر دادن شعارهایی از قبیل «دولت خیانت می کند، مجلس حمایت می کند»، خواستار رسیدگی به وضعیت نامناسب معیشتی و اجرای کامل همسانسازی حقوق و مستمریها شدند.
*شماری از کارکنان رسمی صنعت نفت شاغل در برخی مراکز عملیاتی در نقاط مختلف کشور، طبق فراخوان از پیش اعلام شده به تهران آمده و قصد برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان وزارت نفت را داشتند که با برخورد نیروهای امنیتی و انتظامی روبرو شدند و تعدادی از تجمع کنندگان بازداشت شدند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارکنان رسمی نفت خواستار آزادی فوری همکاران خود شده و گفته اند عواقب اینگونه حرکات و برخوردهای سرکوبگرانه به طور کامل بر عهده وزارت نفت خواهد بود.
*دور جدید اعتصاب و تجمع کارگران پیمانی مجتمع کشت و صنعت کارون در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت، همسانسازی نشدن حقوق با شرکتهای همجوار و مشابه کشت و صنعت نیشکری، تعلیق از کار ۱۶ همکار حق طلب و اجرا نشدن رای انفصال از خدمت مدیرعامل بر اساس رای سازمان تعزیرات کشور برای دوازدهمین روز ادامه یافت. به گزارش ایلنا، طبق اظهارات کارگران؛ مسائل و مشکلاتی سبب ایجاد اختلاف میان مدیران شرکت کشت و صنعت کارون و کارگران شده است.
*کارگران کارخانه پارسیس برای اعتراض به بیکاری به دنبال تخریب این واحد تولیدی سرویس خواب توسط شهرداری رباط کریم دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، مدیر شرکت پارسیس با اشاره به این مطلب که این کارخانه با وجود ۴۰ نیروی کار و وسعت حدود چهار هزار متری، به دلیل آنچه شهرداری تخلف عدم پرداخت ۷۰۰ میلیون تومان عوارض تابلو عنوان کرده است، توسط شهرداری رباط کریم تخریب شده و هم اکنون این واحد با ۴۰ کارگر تعطیل شده است.
یکشنبه ۱۳ شهریور *جمعی از پرسنل شهرداری زرنه مقابل استانداری ایلام دست به تجمع زدند. تجمع این کارکنان در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و ۷۰ ماه بیمه تامین اجتماعی صورت گرفته است. به گزارش ایران کارگر، کارگران شهرداری زرنه در تیر ماه ۱۴۰۱ نیز در اعتراض به پرداخت نشدن ۷ ماه دستمزد خود اعتصاب کرده بودند. به گفته منابع کارگری در استان ایلام، کارکنان و کارگران شهرداری زرنه چندین سال است، پیگر دریافت مطالبات شان هستند. آنها از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ تاکنون چندین تجمع اعتراضی داشته اند و از مسئولان خواستار پاسخگویی هستند؛ اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده اند.
*جمعی از مرغ فروشان بجنورد مقابل سازمان جهاد کشاورزی دست به تجمع زدند. به گزارش صدا و سیمای رژیم، تجمع این مرغ فروشان در اعتراض به کم بودن سود خرده فروشی صورت گرفته است. به گفته این مرغ فروشان، حدود ده روز است که سود خرده فروشی به حدود دو و نیم درصد رسیده و همین امر موجب نارضایتی آنان شده است. طبق قانون میزان سود مشخص شده برای رسته مرغ فروشیها ۱۲ درصد است که با احتساب کسر دو درصد هزینه حمل و نقل و حق رییس سازمان صمت برای کسر دو درصد از خرده فروشی و یک و نیم درصد از کل فروشی، سود باقیمانده برای آنان صرفه اقتصادی ندارد.
*برخی ازکارگران کارخانه کیان تایر در محل کار خود با آتش زدن لاستیک، دست به تجمع زدند. به گزارش بی بی سی، تجمع این کارگران در اعتراض به ادامه بلاتکلیفی و عدم پرداخت حقوق شان و دیگر مطالبات شان صورت گرفته است.
*کارگران شهرداری زرنه درشهرستان ایوان برای اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق،۷۰ ماه حق بیمه و سالها مطالبات معوقه دیگر دست به تجمع مقابل استانداری ایلام زدند. بر اساس گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: بابت هفت ماه مطالبات مزدی سال جاری طلبکاریم. کارگران در ادامه تصریح کردند: جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی، حدود ۷۰ ماه است که حق بیمه مان به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است و مسئولان شهری زرنه ماههاست که می گویند برای پرداخت طلب مزدی و بیمه ای کارگران بودجه نداریم.
*جمعی از بازنشستگان فولاد اصفهان مقابل ساختمان صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد در این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش شورایی بازنشستگان ایران، تجمع این بازنشستگان در اعتراض به عدم همسانسازی حقوق شان و معوقات ۱۸ ماهه خود و دیگر مطالبات شان صورت گرفته است.
*شماری از کسبه جزیزه کیش مقابل سازمان منطقه آزاد کیش دست به تجمع زدند. به گزارش ایران اینترنشنال، تجمع این کسبه در اعتراض به به خصوصی سازی هواپیمایی کیش ایر و نبود پرواز و مسافر و وضع بد معیشتی صورت گرفته است.
*کارگران حراست مترو هشتگرد در اعتراض برای به روز نشدن حقوق در سال جدید و عدم پرداخت به موقع آن و پرداخت نکردن مطالبات معوقه و بی خیالی مسئولان مقابل استانداری البرز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران شاغل در مترو هشتگرد گفت: با وجود رسانه ای شدن مشکلات معوقات مزدی کارگران پیمانکاری حراست مترو هشتگرد در استان البرز، هنوز نهادی به مشکلات ما رسیدگی نکرده است. این کارگر شاغل در مترو هشتگرد گفت: نه حقوق به موقع می گیریم و نه از پرداخت مطالبات عقب افتاده مان خبری هست.
*کارگران بازنشسته صنعت فولاد با برپایی تجمع در اصفهان، اهواز و تهران در اعتراض به عدم افزایش حقوق و پرداخت نشدن مطالبات معوقه تجمع کردند. به گزارش منتشره دریک کانال تلگرامی کارگران بازنشسته فولاد، بازنشستگان صندوق فولاد پس از دوره کوتاهی مجددا تصمیم گرفتند به طور مستمر یکشنبه های هر هفته جهت پیگیری و رساندن صدای خود به منظور دستیابی به مطالبات شان آغازگر دور جدید تجمع باشند. عمده مطالبات کارگران بازنشسته فولاد؛ افزایش حقوق سالیانه، ۳۸ درصد به علاوه ۵۱۵ هزار تومان و پرداخت معوقات ۱۸ ماهه همسانسازی از سال ۹۹.
دوشنبه ۱۴ شهریور *کارگران شهرداری قلعه رئیسی در استان کهکیلویه و بویراحمد در ادامه اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق و چندین ماه حق بیمه در دفتر امام جمعه این تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل تجمع این کارگران پرداخت نشدن دستکم ۵ ماه از معوقات مزدی عنوان شده است. در عین حال چندین ماه حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
*جمعی ازکشاورزان روستاهای بابازید، خرسدر و ورهزرد پل دختر برای اعتراض به بی آبی و بی خیالی مسئولان مقابل فرمانداری این شهرستان در استان لرستان تجمع کردند و خواهان نظارت بر توزیع عادلانه آب و جلوگیری از خشک شدن باغات خود شدند. به گزارش سفیر لرستان، یکی از کشاورزان اهل روستای بابازید پلدختر گفت: حدود ۲ ماه است، آب رودخانه کشکان خشک شده و باغات و کشاورزی اهالی این روستاها بر اثر بی آبی در معرض آسیب و خسارت جدی قرار گرفته و بخشی از آن خشکیده است ،اما مسئولان تاکنون هیچ فکری به حال رفع این مشکل انجام ندادند و اقدامی صورت نگرفته است.
پنجشنبه ۱۷ شهریور *شماری از شهروندان مریوان در اعتراض به جان باختن یک زن به نام «شلیر رسولی» که در پی ترس از وقوع تجاوز خود را از پنجره به پایین پرتاب کرده بود، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش کردپا، این افراد با سردادن شعارهای با این عنوان ما همه شلیر هستیم و حق شلیر را می گیریم به عدم امنیت کافی زنان در جامعه اعتراض کردند. شلیر رسولی شهروند ساکن مریوان به دلیل شدت جراحات در یکی از بیمارستانهای سنندج جان خود را از دست داد. در رویدادی دیگر جمعی از فعالان دفاع از حقوق زنان سنندج در اعتراض به مرگ شلیر رسولی مقابل ساختمان دادگستری شهرستان سنندج تجمع کرده و نسبت به این واقعه واکنش نشان دادند. ۲ و ۳
یکشنبه ۲۰ شهریور *کارگران بازنشسته معدن سنگ آهن بافق (شرکت سنگ آهن مرکزی) برای اعتراض به اقدام صندوق فولاد و وزارت کار مبنی بر عدم افزایش ۳۸ درصدی حقوق به اضافه ۵۱۵ هزارتومان دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، ۵۱۵ هزار تومان طبق مصوبه شورای عالی کار و مشابه افزایش مزد بازنشستگان تامین اجتماعی است.
*جمعی از کارگران پیمانی موسوم به ایثارگر صنایع و معدن مس سرچشمه برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت تجمع کردند. به گزارش ایرنا، معترضان گفتند: باوجود تصویب قانون ایثارگری در سال ۹۹ همچنان کسی در درون این شرکت معظم صدای شان را نشنیده و قوانین را در تبدیل وضعیت و سایر بندهای قانون از جمله حقوق و مزایا اجرا نکرده است. آنها افزودند: طی سالهای اخیر گاهی جلو در ورودی این مجتمع و گاهی مقابل استانداری کرمان دست به تجمع و اعتراض زده اند و خواستار تبدیل وضعیت خود شدند اما اتفاقی نیفتاده و این درحالی است که در همین سالها افراد زیادی از بیرون از مجموعه جذب شرکت شده اند.
*شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد در شهرهای تهران، اصفهان و اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان و مستمری بگیران اصفهان با سردادن شعارهایی از قبیل «تا حق خود نگیرم، از پا نمینشینم» خواستار تحقق مطالبات معیشتی و صنفی خود شدند.
*گروهی از کارگران شهرداری رودبار در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، به گفته این کارگران، غیر از دو ماه معوقه مزدی سال جاری، ۴ ماه از مطالبات مزدی سال گذشته آنها نیز پرداخت نشده است. کارگران گفتند: روز به روز بر بدهیهای کارگران شهرداری رودبار افزوده می شود ولی راه حل مناسبی از سوی مسئولان شهری مشاهده نمی کنیم. آنها همچنین عنوان کردن کردند: غیر از دو ماه معوقه مزدی سال جاری، ۴ ماه از سال گذشته طلبکاریم. در عین حال مطالباتی از از سال ۹۲ تاکنون در ارتباط با سنوات، مانده مرخصی اضافه کار و حق بیمه طلبکاریم.
*کارگران پروژه ای شاغل در پتروشیمی دنا واقع در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، همزمان کارگران پروژه ای شاغل در پتروشیمی اسلام آباد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه خود دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
دوشنبه ۲۱ شهریور *جمعی از سهامداران برای اعتراض به متضرر شدن در بازار بورس مقابل سازمان بورس در خیابان ملاصدرا تهران با شعار «تا بورس پر از فساده هر روز همین بساطه» اجتماع کردند. به گزارش تجارت نیوز، شاخص کل بورس برای دومین بار در سال ۱۴۰۱ وارد کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی شد. به واسطه همین موضوع صفهای فروش و زیان سهامداران بیش از گذشته شد. این سهامداران شعارهای مختلفی درخصوص بورس دادند؛ اما خواسته این افراد کاهش فساد بورسی و رسیدگی به وضعیت سهامداران بود.
*کارکنان بخش اداری شهرداری شوشتر برای انعکاس صدای اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و حق بیمه مقابل دفتر شهردار این شهر داراستان خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارکنان در مورد دلایل اعتراض همکاران خود گفت: ۳ ماه از حقوق و سه ماه بیمه کارگران مجموعه شهرداری شوشتر هنوز پرداخت نشده است. در عین حال اخیرا بودجه خاصی برای پرداخت مطالبات مزدی و بیمه کارگران از سوی دولت در اختیار شهرداریها قرارگرفته است که سهم شهرداری شوشتر حدود ۱۲۰ میلیارد تومان است. بر همین اساس روز گذشته بخشنامه ای از سوی استانداری استان خوزستان به شهرداری استان از جمله شوشتر ابلاغ شده که در آن پرداخت حقوق معوقه و بیمه کارگران در اولویت هزینه های شهرداری قرار گرفته است.
سه شنبه ۲۲ شهریور *تعدادی ازکیوسک داران بوشهر برای اعتراض به واگذاری کیوسکهای بوستانهای شهری مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، شهرداری بوشهر قرار است در گام اول بیش از ۲۰ کیوسک در بوستانهای شهری را در مزایده واگذار کند و در گامهای بعدی نیز با همین روش کیوسکهای مناطق یک و دو را در اختیار برندگان مزایده قرار دهد. این مزایده موجب اعتراض صاحبان کیوسکهای فعلی شده و به همین دلیل تجمع کردند.
چهارشنبه ۲۳ شهریور *با وجود یورش نیروهای امنیتی خانواده های محکومان به اعدام برای هفتمین روز متوالی مقابل دفتر قوه قضاییه در تهران تجمع کرده و خواستار توقف اعدامها در ایران شدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، خانواده های زندانیان محکوم به اعدام زندانهای قزلحصار و زندان مرکزی کرج، با در دست داشتن پلاکاردهایی با محتوای «اعدام نکنید»، خواستار توقف اجرای حکم اعدام نزدیکان شان شدند. در تصاویری که در شبکههای اجتماعی از ششمین روز این تجمع منتشر شد، یک مامور نیروی انتظامی به معترضان میگوید در صورت ادامه تجمع با «برخورد شدید» مواجه می شوند. این معترضان که اغلب از خانواده های محکومان به اعدام مرتبط با جرایم مواد مخدر هستند، از هفته گذشته تجمعاتی اعتراضی ابتدا در کرج و سپس در تهران برگزار کردهاند. ۴
پنجشنبه ۲۴ شهریور *شماری از شهروندان زرین دشت واقع در استان فارس، در پی اعتراض به آنچه که، تجاوز به یک نوجوان ۱۵ ساله و مرگ مشکوک او پس از این واقعه عنوان شد، مقابل ساختمان دادگستری این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند. هرانا پیشتر در گزارشی به بررسی این تجمع اعتراضی و واکنش مسئولان به آن پرداخت. تجمع این شهروندان به دنبال انتشار خبر تجاوز به یک پسر نوجوان و مرگ مشکوک وی پس از این واقعه صورت گرفته است.
*همزمان با بازدید وزیر نیرو از پروژه سد کبوتر لانه کنگاور در استان کرمانشاه، کارگران دست به تجمع برای اعتراض عدم پرداخت ماهها حقوق شان زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: پروژه سد کبوتر لانه که به آناهیتا هم شهرت دارد پس از گذشت ۱۲سال از آغاز اجرا، تنها ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و طبق گفته مدیرعامل آب منطقه ای کرمانشاه برای تکمیل این سد حدود ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. تاخیرهایی که در پرداخت مطالبات مزدی کارگران ایجاد شده است با کار سخت و دشواری که کارگران هر روز انجام میدهد همخوانی ندارد.
یکشنبه ۲۷ شهریور *کارگران بازنشسته صنعت فولاد در سومین روز از دور جدید اعتراض شان نسبت به عدم افزایش حقوق و پرداخت نشدن مطالبات معوقه مقابل صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان تجمع کردند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، تجمع کنندگان خواهان افزایش ۳۸ درصدی حقوق به علاوه ۵۱۵ هزار تومان وپرداخت معوقات ۱۸ ماهه همسانسازی از سال ۹۹ هستند.
*به گزارش شورای بازنشستگان ایران، کارگران بازنشسته معدن سنگ آهن بافق (شرکت سنگ آهن مرکزی) در دومین یکشنبه اعتراضی شان نسبت به عدم افزایش ۳۸ درصدی حقوق به اضافه ۵۱۵ هزارتومان مقابل دفتر صندوق بازنشستگان فولاد یزد تجمع کردند.
*جمعی ازکارگران پروژه ای که در فولاد جهان آرا خرمشهر در بخشهای مختلف از جمله ساخت، نصب و تجهیزات و… مشغول به کار و طرف قرارداد با یک یا دو شرکت پیمانکاری بودند، با اتمام بخشهایی از ساخت و ساز این کارخانه بیکار شده اند بابرپایی تجمع به وعده رئیسی مبنی براینکه هیچ کارگری از این کارخانه بیکار نمی شود اعتراض کرده و خواستار اشتغال دائم در این واحد تولیدی شدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران گفت: هنوز فاز دوم این پروژه عمرانی درحال ساخت است و کارفرما می تواند کارگران بیکار شده را در این بخش به کار گیرد. عکس ۵
دوشنبه ۲۸ شهریور *کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل استانداری زنجان زنجان زدند. به گزارش کارگر ایرانی (ایونا) یکی از کارگران حاضر در تجمع با بیان اینکه از اواخر مرداد ماه سال جاری بعد از ممنوعیت ورود حدود ۷۵ کارگر روغن نباتی جهان به کارخانه؛ باوجود اینکه استاندار زنجان وعده اشتغال دوباره کارگران در سایر واحدها را داده است؛ اما همچنان بلاتکلیفیم، افزود: کارگران در مرحله نخست به دنبال از سر گیری فعالیت کارخانه هستند. وی در ادامه افزود: شرایط تولیدی در کارخانه روغن نباتی جهان فراهم است و از اینکه چرا هیچ تولیدی در کارخانه آغاز نمیشود و کارخانه تعطیل شده است، باخبر نیستیم.
*جمعی از مالباختگان مسکن مینا که در سال ۱۳۸۶ در یکی از پروژه های مسکن به نام پروژه مسکن مینا ثبت نام و مبالغی به حساب یکی از شرکتهای پیمانکاری واریز کرده بودند برای اعتراض دست به تجمع مقابل فرمانداری مسجد سلیمان زدند و خواهان تعیین وضعیت خود پس از ۱۴ سال شدند. یکی از مالباختگان حاضر در تجمع به خبرنگار رویش زاگرس گفت: با گذشت چند سال و باوجود نامه نگاریهای فراوان با نمایندگان مجلس، مدیران کل راه و شهرسازی، معاونت وزیر وقت، فرمانداران و … همچنان بلاتکلیف مانده ایم.
*از ۲۰ شهریور کارگران پتروشیمی شرکت دنا در فاز ۲ عسلویه دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب که در محوطه شرکت شکل گرفته و تاکنون پاسخی از مدیران شنیده نشده است در اعتراض به عقب افتادن حقوقها و نپرداختن حق بیمه کارگران از تیرماه تا کنون بوده است. کارگران پروژه ای در پتروشیمی اسلام آباد سازنده مخزن و پایپ راک قیطاسی هم به دلیل عدم دریافت حقوق از تیرماه تا کنون، دست به اعتصاب زدند. همچنین رانندگان جرثقیل از ۲۱ شهریور تا امروز به شکل سراسری در این شرکتها دست به اعتصاب زده اند. به گزارش خبرنگاران پیام سندیکا، سایت ۱ پتروشیمی بوشهر از لحاظ پرداخت حقوق و بیمه وضعیت افتضاحی دارد. در حال حاضر شرکت استیم هنوز حقوق و بیمه تیر ماه کارگرانش را نداده است. شرکت روژین صنعت، شرکت کیسون، شرکت جهان پارس، شرکت ستاره تاراز، شرکت ماشین سازی اراک. در شرکت ستاره تاراز بیش از ۳ ماه است که بیمه کارگران رد نشده و سابقه کارگران سوخت خواهد شد.
اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه های اجتماعی یکشنبه ۶شهریور: جمعی از کارکنان شرکت بنیان توسعه راستین بندر موسوم به خمینی در محل کار خود دست به تجمع زدند. سه شنبه ۸ شهریور: شماری از کارکنان رسمی مخابرات آذربایجان شرقی، در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوقشان، مقابل ساختمان دفتر مدیر منطقه در تبریز، دست به تجمع اعتراضی زدند./ شماری از کارگران شهرداری اسالم در استان گیلان، مقابل ساختمان این شهرداری، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات مزدی و بیمه ای، دست به تجمع اعتراضی زدند./ گروهی از مالباختگان یکی از نمایندگیهای خودروسازی سایپا در رفسنجان، مقابل ساختمان دادگستری این شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. شهروندان معترض که خواهان بازپس دادن سرمایه های از دست رفته خود هستند، شعارهایی را علیه مسئولان ذی ربط، سر دادند./ کارگران شهرداری رودبار در اعتراض به پرداخت نشدن ۶ماه حقوق تجمع کردند. چهارشنبه ۹ شهریور: تجمع اعتراضی مالکان اراضی شهرک دانشوران تبریز. تجمع کنندگان گفتند: این زمینهای ماست. زمینهایی که قرار بود به ما تحویل بدن را ندادن و الآن هم این زمینها را به چند نفر فروختند./ جمعی از کسبه بازارچه امید در منطقه آزاد ماکو مقابل این بازارچه دست به تجمع زدند. تجمع آنها در اعتراض به تعهد بدون قید و شرط در خصوص تخلیه مغازه در این بازارچه بعد از دو سال و دیگر تصمیمات این سازمان صورت گرفته است. آدینه ۱۱ شهریور: اهالی روستای اندریان از توابع شهرستان ورزقان، در اعتراض به فعالیت غیراصولی و تخریبی بهره بردار معدن طلای اندریان، تجمع اعتراضی برپا کردند./ جوانان بیکار و جویای کار در محل نماز جمعه دست به اعتراض زدند. آنان با در دست داشتن دست نوشته هایی اعتراض خود را به بیکاری و اشتغال عناصر غیربومی در این شهر ابراز کردند. دوشنبه ۱۴ شهریور: کارگران شرکت کیان تایر با تجمع در محوطه این کارخانه در چهاردانگ اسلامشهر و با به آتش کشیدن لاستیک خواستار تعیین تکلیف و پرداخت حقوق خود شدند. / جمعی از اهالی لالی برای اعتراض به تغییر احتمالی مسیر جاده لالی – الیگودرز مقابل فرمانداری شهرستان لالی در استان خوزستان تجمع کردند./ کارگران گروه مپنا در نیروگاه شهید باکری سمنان اعتصاب کردند. این اعتصاب به دلیل «حقوق معوقه و سایر مزایا» صورت گرفته است. قرارداد اجرای فاز دوم نیروگاه سمنان آذر ماه ۱۴۰۰ با مپنا امضا شده است. چهارشنبه ۱۶ شهریور: شماری از مالکان زمینهای فاز شش پردیس مقابل ساختمان دادسرای این شهرستان دست به تجمع زدند./ کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن ناحیه اذربایجان در اعتراض به اخراج از کار ۱۱ همکار تعمیر کارشان توسط شرکت پیمانکاری کار دست از کار کشیدند و تجمع کردند. شنبه ۱۹ شهریور: جمعی از بیماران آکندورپلازی همراه خانوده های شان مقابل ساختمان سازمان غذا و دارو دست به تجمع اعتراضی زدند./ شماری از شهروندان در اعتراض به تخریب پیست اسکی خور مقابل درب ورودی این پیست دست به تجمع اعتراضی زدند./ شماری از شهروندان ارومیه در اعتراض به خشک شدن دریاچه ارومیه دست به تجمع اعتراضی زدند. یکشنبه ۲۰ شهریور: جمعی از رانندگان مینی بوس در جزیره کیش، به دلیل آنچه که کمبود سهمیه سوخت و کاهش سهمیه ها و گرانی نرخ گازوئیل عنوان کردند، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. دوشنبه ۲۱ شهریور: شماری از شهروندان ساکن اصفهان در اعتراض به روند ساخت و واگذاری واحدهای یک مجمتع تجاری در خبایان چهار باغ بالا تجمع کردند. یکشنبه ۲۷ شهریور: کارگران مخازن کروی پتروشیمی ماهشهر (شرکت پیمانکاری کیوانی ) برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق، وضعیت زیستی نامناسب خوابگاه و کیفت بد غذا دست از کار کشیدند./ کارگران شرکت نفت و گاز سیه فام در اعتراض به اخراج و بلاتکلیفی شان مقابل استانداری هرمزگان در بندرعباس تجمع کردند.
منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۵، آدینه اول مهر ۱۴۰۱ - ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۲ |