چالشهای معلمان (مرداد ۱۴۰۱)

فرنگیس بایقره

بازداشت سه معلم در شهرستان دیواندره

روز سه شنبه ۴ مرداد، پس از برگزاری تجمع اعتراضی مقابل اداره آموزش و پرورش دیواندره، سه معلم توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

در این گزارش، هویت این شهروندان “محی‌الدین کریمیان، اسعد علوی و کورش بابامرادی” عنوان شده است.

این شهروندان همراه شمار دیگری از معلمان شهرستان دیواندره با برگزاری تجمعی اعتراضی مقابل اداره آموزش و پرورش دیواندره به تداوم بازداشت امید شاه محمدی، هیوا قریشی، پرویز احسنی و کاوه محمدزاده، از اعضای انجمن صنفی معلمان دیواندره اعتراض کردند. این شهروندان پس از خروج از ساختمان اداره آموزش و پرورش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

 

احضار سه فعال صنفی معلمان اهواز

پیروز نامی، علی کروشات و رعنا بختیاری، سه تن از فعالان صنفی معلمان در خوزستان، به شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب اهواز احضار شدند.

در تاریخ ۲۵ اردیبهشت امسال، رسیدگی به اتهامات پیروز نامی، علی کروشات و یکی دیگر از فعالان صنفی معلمان خوزستان به نام فرنگیس نسیم‌پور در شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی مهدی شاهین برگزار شده بود.

این شهروندان از بابت اتهامهای “فعالیت تبلیغی علیه نظام، عضویت در گروههای معاند نظام و اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی” به دفاع از خود پرداختند.

رعنا بختیاری فعال صنفی معلمان، پیروز نامی دبیر کل کانون صنفی معلمان خوزستان و همچنین علی کروشات از اعضای هیات مدیره این کانون است. آقایان نامی و کروشات پیشتر نیز سابقه بازداشت به دلیل فعالیتهای خود را داشته ‌اند. آنان در جریان تحصن سراسری معلمان در روزهای ۲۲ و ۲۳ آبان سال ۹۷، توسط نهادهای امنیتی استان خوزستان بازداشت و پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.

 

گزارشی از آخرین وضعیت اسماعیل عبدی در زندان کچویی کرج

اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان برخلاف رعایت اصل تفکیک جرائم به بند نظامی زندان کچوئی کرج منتقل شد. آقای عبدی باوجود گذشت بیش از دو ماه از دستور پزشک بهداری زندان مبنی بر اعزام به مرخصی درمانی، از رسیدگی مناسب پزشکی و یا اعزام به مرخصی محروم مانده است.

یک منبع مطلع در خصوص وضعیت این فعال صنفی معلمان به هرانا گفت: «مشکلات ریه و بیماری آسم آقای عبدی پس از ابتلای سال گذشته به کرونا در زندان تشدید شده است. با این حال همچنان دادستانی تهران با اعطای مرخصی درمانی موافقت نکرده است.»

اسماعیل عبدی در تاریخ ششم تیرماه ۱۳۹۴ زمانی که برای پیگیری علت ممنوع الخروج بودن خود به دادسرای اوین مراجعه کرده بود پس از ساعتها بازجویی بازداشت شد. وی پس از گذشت ۶ ماه از بازداشت در اسفندماه همان سال توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی  به اتهام تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به شش سال حبس که ۵ سال از آن قابل اجرا بود، محکوم شد.

 

انتقال محمد حبیبی به بند عمومی زندان اوین

محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، روز یکشنبه ۹ مرداد، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی این زندان منتقل شد. وی پیشتر از یک سلول انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین به بند ۲۰۹ این زندان منتقل شده بود.

 

آقای حبیبی در تماسی که با همسر خود، خدیجه پاک ضمیر برقرار کرد، اظهار داشت که هم اکنون در بند ۴ زندان اوین نگه داری می شود. وی مدتها از برقراری تماس تلفنی با خانواده خود محروم بود.

محمد حبیبی به همراه رسول بداقی، از فعالان صنفی بازداشتی، در تاریخ ۲۴ خرداد ۱۴۰۱، به سلولهای انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل شدند. آنها در تاریخ ۱۰ اردیبهشت بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند.

 محمد حبیبی نیز پیش از این به دلیل فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. وی در تاریخ ۲۰ آبان ‌ماه ۱۳۹۹، پس از تحمل ۳۰ ماه حبس به صورت زودهنگام از زندان

تهران بزرگ آزاد شد.

قرار بازداشت محمد حبیبی، روز سه شنبه ۱۱ مرداد، برای چهارمین ماه متمادی از سوی دادسرای اوین به مدت یک ماه دیگر تمدید شد.

 

تغییر اجباری محل خدمت لقمان افضلی

لقمان افضلی فعال صنفی و عضو انجمن صنفی معلمان کردستان – سنندج با دستور هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان استان کردستان، به دو سال تغییر اجباری محل خدمت به استان اردبیل محکوم شد.

آقای افضلی با دستور هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان استان کردستان، از بابت اتهامات “توهین و اهانت به ارکان نظام جمهوری اسلامی”، ”تولید و ارسال نمادهایی با مضمون استبداد در نظام جمهوری اسلامی” و ”تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مطالب در فضای مجازی و حقیقی” به دو سال تغییر اجباری محل خدمت به شهر اردبیل واقع در استان اردبیل محکوم شده است.

این فعال صنفی پیشتر در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۴۰۰، طی ابلاغیه‌ ای به هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان کردستان واقع در سنندج احضار شده بود.

 

وجود ۶۰۰ هزار دانش آموز بازمانده‌ از تحصیل در کشور

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌ و پرورش از شناسایی حدود ۶۰۰ هزار دانش‌ آموز بازمانده از تحصیل در کشور خبر داد. وی عنوان کرد که نداشتن اینترنت، عدم دسترسی به آموزش از راه دور و اجبار به کارکردن از عوامل اصلی بازماندن این دانش آموزان از تحصیل است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در این خصوص گفت: همکاران ما در معاونتهای متوسطه و ابتدایی بالغ بر ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار دانش آموز را شناسایی کرده اند که به صورت موقت از تحصیل بازمانده اند.

اصغر باقرزاده در مورد دلایل این بازماندگی از تحصیل عنوان کرد: نداشتن اینترنت، عدم دسترسی به آموزش از راه دور و اجبار به کارکردن از عوامل اصلی بازماندن این دانش آموزان از تحصیل است.

 

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی چهار فعال صنفی معلمان در سنندج

امید شاه محمدی، پرویز احسنی، کاوه محمدزاده و هیوا قریشی، چهار عضو انجمن صنفی معلمان کردستان (دیواندره)، باوجود گذشت ۶۰ روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برند. پیشتر قرار بازداشت این شهروندان برای سومین بار متوالی توسط دادستان عمومی و انقلاب سنندج تمدید شده بود.

باوجود کوشش خانواده این شهروندان، مسئولیت قضایی با آزادی موقت آنها با تودیع قرا مخالفت می کنند.

 

تجمع معلمان طرح مهرآفرین کشور

روز شنبه ۲۹ مرداد،جمعی از معلمان طرح مهرآفرین کشور برای اعتراض به عدم اجرای رتبه‌ بندی دست به تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش زدند.

معلمان معترض با حمل پلاکارد و سردادن شعارهایی ازجمله "رتبه بندی حق ماست، حق مسلم ماست» نسبت به وضعیت معیشتی و بلاتکلیفی خود اعتراض کرده و خواهان اجرای کامل قوانین از سوی دولت شدند.

شماری از معلمان در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، در قالب طرح مهرآفرین استخدام شده بودند که برخی از آنان تا کنون ساماندهی نگردیده و قرارداد شغلی آنها از پیمانی به رسمی تبدیل نشده است.

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: تلگرام شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ایلنا، هرانا، کردپا)

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۴، سه شنبه اول شهریور ۱۴۰۱ - ۲۳ اوت ۲۰۲۲

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول