جنبش رنگین کمان بیشماران (مرداد ۱۴۰۱)

 

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

 

 بحران آب میلیونها تن از ایرانیان را به خانه خرابی و مهاجرت داخلی دچار کرده است. استانهای لرستان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان که اکنون درگیر بحران آب هستند، درگذشته از مراکز پُرآب کشور بودند. دهقانان اصفهان که حقآبه آنان غارت شده، چهل سال پیش با مشکل بی آبی درگیر نبودند. علاوه بر آن نابودی تدریجی زاینده رود، یک فاجعه دیگر را هم به وجود آورده و آن هم خشک شدن تالاب گاوخونی است. روز شنبه اول مرداد استاندار اصفهان اعلام کرد که؛ ۹۸ درصد تالاب گاوخونی خشک شده و این وضعیت قابلیت تبدیل به کانون گرد و غبار را دارد.

پس از خیزش مردم شهرکرد این سوال در شبکه های اجتماعی مطرح شد که؛ چه کسی باور می کرد مرکز چهارمحال و بختیاری پر آب ترین منطقه و مرکز مولد آب و یخچالهای طبیعی ایران چنان بی آب شود که مرکز استان یعنی شهرکرد چند روز بی آب بماند؟ چهارمحال که این باشد وای به حال خوزستان و کرمان و یزد!

در مجموعه خبرهای زیر حرکتهای اعتراضی مردم در گوشه و کنار کشور منتشر شده است که نشان می دهد که بحران آب نتیجه سیاستهای نظام حاکم بر ایران است.

نیروهای کار به شرایط فاجعه بار تسلیم نشده و به اشکال مختلف مبارزه و مقاومت می کنند. در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۱۵۲ حرکت از جانب کارگران، بازنشستگان، کشاورزان، بازاریان و مزدبگیران در ماه تیر را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

شورش تشنگان در شهرکرد

روز سه شنبه ۲۵ مرداد، مردم معترض به بی آبی در شهرکرد، مقابل ساختمان استانداری، دست به تجمع اعتراضی زدند. در ویدئوهایی که در این خصوص توسط رسانه های رسمی منتشر شده است، حضور ماموران انتظامی و یگان ویژه در میان مردم معترض دیده می شود؛ افراد حاضر در این تجمع، شعارهایی علیه ابراهیم رئیسی و دیگر مسئولان متولی سر می دادند. معترضان می گفتند، چرا وقتی ۱۱ درصد آب کشور از چهارمحال و بختیاری تامین میشه الان باید با تانکر به این شهر آبرسانی بشه؟! آهای مسئولان نالایق شرم بر شما که با این مدیریت غلط و ناکارآمد تان همه عرصه ها را بر مردم تنگ کرده اید و محرومیت را  بر ما تحمیل می کنید. حق و حقوق مردم را می چاپید و خود در رفاه و آسایش زندگی می کنید

به گزارش فارس، طی روزهای اخیر، مدیرعامل آبفای استان چهارمحال و بختیاری، دلیل قطعی چند روزه آب در شهرکرد را «کدورت آب چشمه کوهرنگ» عنوان کرد و گفت که این کدورت «به حدی است که هیچ تصفیه ‌خانه ‌ای قادر به تصفیه آب آن نیست.»

برخی از شعارهای مردم معترض شهرکرد چنین است:

فقط کف خیابون بدست میاد حقمون/ استاندار حیا کن   صندلی رو  رها کن/ چهارمحالی  می میرد ذلت نمی پذیرد/ مرگ بر رئیسی/ مرگ بر مسئول بی لیاقت/ نماینده کجایی این قده بی ‌حیایی/ بی ‌شرف بی ‌شرف/ زاده سرچشمه ایم تشنه ‌ایم تشنه ‌ایم/ مسئول بی کفایت استعفا استعفا.

 

یکشنبه ۲ مرداد

*جمعی از کارکنان مخابرات یزد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان مرکزی مخابرات این استان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارکنان مخابرات خواستار صدور سریع حکم حقوقی سال جدید با در نظر گرفتن تمام مزایا و افزایشهای قانونی شدند. معترضان گفتند: «مطالبات معوقه ما شامل حق جذب و پاداش بهره‌ وری باید پرداخت شود، ضمن اینکه چهار ماه از سال جدید گذشته اما هنوز احکام حقوقی جدید صادر نشده است.»

 

*گروهی از کشاورزان کلزاکار شهرستان بهبهان مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، کشاورزان معترض ‌گفتند: «ما کشاورزان کلزا کار بهبهان و حومه نزدیک به چهار ماه از برداشت محصول کلزایمان می‌ گذرد و با توجه به اینکه کلزا را با نرخ تضمینی ۲۵۰۰۰ تومان در کل کشور خریداری کردند، محصولات ما را به قیمت ۱۵۰۰۰ تومان خریدند. اکنون تقاضای پرداخت مابه ‌التفاوت قیمت محصولاتمان را داریم و مسئولان ذیربط از جمله رئیس بانک کشاورزی استان دو ماه پیش اعلام کردند که قبل از تیرماه تمامی مابه‌ التقاوتها واریز می شود ولی تاکنون هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.»

 

دوشنبه ۳ مرداد

*شماری از کارکنان و کارگران شرکت تولی پرس قزوین مقابل دفتر استانداری این شهر دست به تجمع زدند. براساس گزارش ایلنا، تجمع کارکنان و کارگران شرکت تولی پرس قزوین در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات‌شان و معوقات حقوقی و خطر بیکاری برای کارگران این شرکت، صورت گرفت.

 

*جمعی از مالکان زمینهای امیر المومنین پاکدشت در جاده مشهد، برای اعتراض به مطالبات خود تجمع کردند. بنابر گزارش فارس، سال ۱۳۸۴، اتحادیه تعاونی‌های مسکن کارگری پاکدشت، زمینهای شهرک امیرالمومنین را خریداری کرد و بین پانزده تعاونی اتحادیه تقسیم ‌کرد، تا برای ساخت مسکن کارگری به کارگرفته شود، ولی وزارت راه و مسکن و شهرسازی، این زمینها را موات اعلام کرد. در طی سالهای اخیر اختلاف میان وزارت راه و شهرسازی و اتحادیه موجب شد که، حدود ۴ هزار کارگر و شهروندانی که با اقساط زمینها را خریداری کردند، حدود ۱۸ سال منتظر مسکن دار شدن هستند.

 

*شماری از کارکنان شرکت برق منطقه ‌ای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، مقابل شرکت سهامی برق منطقه ای خوزستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، آنها خواستار افزایش حقوق کارمندان برق منطقه ‌ای مطابق با نرخ تورم از سال ۱۳۹۶ به بعد شدند و ‌گفتند: مشمول بیمه کردن تمام آیتمهای حقوقی از جمله اضافه‌ کاری، رفاهیات، بدی آب‌ و هوا و مناطق جنگی مطابق کارگران هستند.

 

*جمعی از نگهبانان چاهها و نیروهای دستور کاری تاسیسات شرکت نفت و گاز کارون به ‌ویژه در روستاهای بخش غزانیه اهواز، در اعتراض به عدم تغییر وضعیت به قراردادی (قانون اداره کار) و محرومیت از برخی حقوق و مزایای قانونی، مقابل ستاد مدیریت شرکت مناطق نفت‌ خیز جنوب تجمع و خواهان رسیدگی مسئولان مربوطه به مطالبات خود شدند. به گزارش عصر ما اهواز، این کارگران خواهان ثبت قراردادهای خود در قالب سامانه ساپنا در راستای تامین  امنیت شغلی و برخورداری از مزایای مصوب هستند.

 

سه شنبه ۴ مرداد

*روز سه شنبه ۴ مرداد، کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری شهرداری نیشابوربرای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت،عدم پرداخت حق بیمه و پایمالی حقوق شان توسط شرکت پیمانکاری دست به تجمع مقابل ساختمان شهرداری این شهردر استان خراسان رضوی زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: مطالباتمان مربوط می‌ شود به مشکل پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی که از دو ماه پیش به صورت حداقلی و مطابق با پرداختی‌ها به تامین اجتماعی واریز نمی‌شود. کارگران شهرداری نیشابور با بیان اینکه همکاران ایثارگر شرکتی شاغل در شهرداری نیشابور برای تبدیل وضعیت خود همچنان در انتظار به‌سر می‌برند، تاکید کردند: حدود ۷۰ نفر از مجموع ۳۶۰نفر از کارگران خدماتی که تحت مسئولیت یک پیمانکار در شهرداری نیشابور مشغول کارند، مشمول طرح تبدیل وضعیت ایثارگران هستند که باوجود پیگیریها از سال گذشته این اتفاق نیفتاده است.

 

پنجشنبه ۶ مرداد

*فیلمها و گزارشهای منتشره شده درشبکه های اجتماعی خبر تجمع حامیان حیوانات را در گندک از توابع بخش رودهن شهرستان دماوند مقابل پناهگاه سگها را پوشش دادند. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از فرارو، یکی از افرادی که حدود دو سال گذشته در مرکز نگهداری سگهای گندک فعالیت داشته گفت: «متاسفانه روز دوشنبه ۳ مردادماه ۱۴۰۱ متوجه شدیم تعدادی از سگهای عقیم که در خارج از مرکز رهاسازی شده بودند کشته شده اند.»

 

شنبه ۸ مرداد

*کارگران کارخانه مواد شوینده داروگر تهران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و معوقات مزدی شان مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران در مورد دلایل اعتراض همکاران خود گفت: ۴ ماه از حقوق و سه ماه بیمه معوقه کارگران داروگر تهران هنوز پرداخت نشده است. در عین حال کارگران فاقد امنیت شغلی هستند و مرتبا تعدادی تعدیل یا تهدید به اخراج می‌ شوند. با کنار گذاشتن پیمانکار، سرویس ایاب و ذهاب نیز حذف و تولید در کارخانه متوقف شده است.

این کارگر تصریح کرد: در آخرین تجمع کارگران در خارج از کارخانه در حاشیه جاده مخصوص که در تاریخ ۲۱ تیر ۱۴۰۱صورت گرفت، در جلسه ‌ای مشترک با مسئولان اداره کار وعده پرداخت معوقات ۴ ماهه به کارگران داده شد که مسئولان کارخانه از انجام آن خودداری می‌کنند.

 

*برای چندمین روز، تعدادی از قصابهای کرمانشاه برای اعتراض به بازار نابسامان گوشت از بازکردن مغازه های شان خودداری کردند. به گزارش جام جم آنلاین، گرانی قیمت گوشت در بازار به ویژه گوشت گوساله در پی افزایش چند برابری قیمت نهاده و بالطبع افزایش هزینه تولید دام روی قیمت نهایی آن تاثیر گذاشته و بازار قصابان را به کسادی کشانده است.

بنا به گفته فعالان حوزه تولید و توزیع گوشت ، احتمال اینکه قیمت گوشت قرمز طی چند ماه آینده به چندین برابر قیمت فعلی خود در بازار برسد، بسیار است.

 

یکشنبه ۹ مرداد

*برای دومین روز متوالی، کارگران بخش چرخ دستی پایانه مرز شلمچه برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل ساختمان سازمان مناطق آزاد اروند تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران بیکارشده گفت: کارگرانی که با چرخ دستی مشغول بار مسافران در پایانه مرزی شلمچه هستند برای پیگیری وضعیت شغلی خود از مسئولان منطقه آزاد اروند خواستار رسیدگی هستند.

 

*تعدادی از کارکنان کارخانه صنایع بسته بندی داروگر رشت مقابل این کارخانه تجمع کردند.

بر اساس گزارش ایلنا، تجمع این کارکنان در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق و معوقات بیمه ای خود صورت گرفته است.

عکس ۱

این کارگران که در بخشهای مختلف شامل ساخت انواع تیوب و چاپ و بسته ‌بندی محصولات شوینده داروگر و… کار می ‌کنند، خواستار دریافت حقوق معوقه ماههای فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیر هستند. به گفته یک کارگر شرکت داروگر؛ کارگران صنایع بسته‌بندی داروگر از ابتدای سال جاری هیچ گونه دریافتی نداشته‌اند. آنها علاوه بر حقوق، مطالبات بیمه‌ای خو در چهار ماه گذشته را دریافت نکرده‌اند.

 

دوشنبه ۱۰ مرداد

*در هوای شرجی و گرمای عرق ریزان،جمعی از کارگران خدمات شهری شهرداری اهواز برای اعتراض به سطح پایین حقوق و عدم پرداخت به موقع و شرایط کاری دست به تجمع مقابل پارک شهربازی این کلانشهر در استان خوزستان زدند.

به گزارش رهیاب، یکی از کارگران معترض گفت: روزانه از ساعت نیمه شب الی ۲۳ مشغول کاریم ولی حقوق ما حدود ۵ میلیون تومان است. وی ادامه داد: ما را مجبور کرده اند که حتی روزهای جمعه بر سر کار حاضر باشیم اما اضافه حقوقی که داده نشد، بلکه آن را هم کسر کردند.

 

سه شنبه ۱۱ مرداد

*اهالی روستاهای اویرک و علی آباد از توابع الموت در استان قزوین، برای اعتراض به عدم تخصیص حقآبه مقابل دادگستری این استان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: قطع آب این دو روستا و تخصیص آن به روستای دیگر، مخالف اسناد ثبتی موجود است و باعث شده آب شرب و کشاورزی این دو روستا با مشکل مواجه شود.

یکی از اهالی این روستاها گفت: با قطع آب درختان و محصولات کشاورزی ما در حال خشک شدن است و مسئولان هم جز پاسکاری به ارگانهای مختلف جواب درستی به ما نمی ‌دهند.

 

*کارگران شرکت تولی پرس قزوین در تجمعی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شرکت تولی پرس در اعتراض به پرداخت نشدن ۶ ماهه دستمزد تجمع اعتراض برگزار کرده و در خیابانهای قزوین راهپیمایی کردند.

کارگران خواهان رسیدگی مقامات دولتی استان به مشکلات معیشتی و وضعیت استخدامی خود شدند. در ادامه تجمع اعتراضی کارگران شرکت تولی پرس در خیابان‌های قزوین دست به راهپیمایی زدند. آنها شعار می‌دادند: «عزا عزاست امروز روز عزاست امروز کارگر تولی ‌پرس صاحب عزاست امروز.»

 

چهارشنبه ۱۲ مرداد

*اپراتورهای برق منطقه ‌ای زنجان در ساختمان برق منطقه ‌ای این استان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند: یکی از دلایل اصلی این است که الان در برج شش هستیم ولی هنوز احکام حقوقی جدید صادر نشده است؛ بعد از تصویب ۳۸ درصد دولت یک بندی را به بودجه اضافه کرد که حقوق کارگران نباید ۱.۲ بیشتر از کارمندان باشد؛ یکی از معضلات این قضیه است که وزارت نیرو اصرار زیادی بر اعمال این ۱.۲ دارد و این مساله موجب کاهش حقوق می‌ شود چرا که اعمال ۳۸ درصد به اضافه‌ ۱.۲ حقوق را فقط ۴ تا ۵ درصد افزایش می‌ دهد. به گفته‌ی اپراتورها، حقوق کارمندان براساس قانون مدیریت خدمات کشوری و حقوق کارگران برساس قانون کار است، اما به گونه‌ای دارند احکام را صادر می ‌کنند که افزایش حقوق ما به ده درصد هم نمی ‌رسد.

 

*کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز برای نهمین روز متوالی پس از راهپیمایی در خیابانهای شهر مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.  کارگران تجمع کننده به ممنوع الورود کردن تعدادی از همکاران خود و نداشتن امنیت شغلی و معیشتی اعتراض کردند.

به گزارش رادیو زمانه، خواست کارگران راه اندازی تولید، اجرای طبقه ‌بندی مشاغل و پرداخت حق سختی کار است. مدیریت شرکت (منصوب بانک ملی) به جای پاسخگویی به مطالبات کارگران، ورود ۷ تن از کارگران معترض را به شرکت ممنوع کرده و حق اضاقه کاری همه کارگران معترض را قطع کرده است. مدیر کل اداره کار استان نیز به طور صریح کارگران را تهدید کرده است مادام که حاضر به تشکیل شورای کار در کارخانه نباشند، از رسیدگی به خواست آنان خودداری می‌کند. کارگران که شورای اسلامی کار را ضد کارگری و «جاسوس‌خانه» می ‌دانند، در دو سال اخیر بارها تلاش اداره کار و کارفرما برای تشکیل این نهاد وابسته را ناکام گذاشته ‌اند.

 

*اعضای تعاونی مسکن کارکنان استانداری ایلام برای اعتراض به بلاتکلیفی ۱۰ ساله و عدم پاسخگویی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری ایلام زدند.

به گزارش کانال ایلامیان، رئیس هیات مدیره تعاونی مسکن استانداری و برنامه و بودجه ایلام گفت: در سال ۱۳۹۱ تعاونی مسکن استانداری و برنامه و بودجه تشکیل شد. در آن زمان استانداری و برنامه و بودجه ادغام بودند. بعد از طی مراحل قانونی از جمله استعلام از دیوان ‌محاسبات، راه و شهرسازی و همچنین با امضاء هیات وزیران و استاندار وقت، زمین به ۹۰ نفر از اعضاء در قالب تعاونی برای احداث واحدهای آپارتمانی اختصاص یافت.

در سال ۹۹ هیات مدیره تعاونی جهت ساخت و ساز واحدها با پیمانکار بومی استان عقد قرارداد کرد و پیمانکار و اعضای هیات مدیره جهت دریافت پروانه ساخت و دریافت مجوز از ماده پنج، به راه و شهرسازی مراجعه کردند اما متأسفانه بعد از کلی دوندگی، راه و شهرسازی عنوان داشته و می دارد که زمین مذکور به صورت غیرقانونی به تعاونی واگذار شده و درخواست ابطال سند را اعلام کرده و جلو ساخت و ساز را گرفته و ادامه هرگونه فعالیت را از تعاونی سلب کرده است.

 

پنج شنبه ۱۳ مرداد

*کارگران کارخانه لوله سازی ماهشهر در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی براثر قطع برق از طرف شرکت پتروشیمی فجر، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، برق مورد نیاز تولید شرکت لوله سازی ماهشهر در ماه جاری به بهانه عدم پرداخت مطالبات شرکت پتروشیمی فجر (فجر انرژی خلیج فارس)، به عنوان تامین کننده برق این شرکت؛ قطع گردیده و در این میان بیش از ۵۰۰ کارگر این شرکت در نشستهای اعتراضی مختلف در انتظار رفع مشکل و حضور در پای ماشین آلات تولیدی هستند.

 

شنبه ۱۵ مرداد

*اپراتورهای برق منطقه ‌ای کشور در ادامه اعتراض به عدم صدور احکام حقوق جدید و افزایش حقوق دست به تجمع سراسری مقابل شرکت برق منطقه ای استانهای آذربایجان، خوزستان، هرمزگان و... زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: پنج ماه از سال جدید گذشته اما هنوز احکام حقوقی جدید صادر نشده است؛ ما در انتطار صدور احکام جدید هستیم اما هیچ وعده مشخصی به ما نمی ‌دهند.

 

*مردم شهر شادگان در اعتراض به قطع مكرر برق در برابر اداره برق دست به تجمع اعتراضی زدند. بر اساس گزارش ویدئویی که در سایت کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی منتشر شده، یکی از  شهروندان شادگان با اشاره به فرزند خردسالش، به مسئولان اداره برق مى گوید: این كودك و هزاران كودك دیگر و بیماران جرم شان چیست كه در این گرماى طاقت فرسا بدون برق هستند، در صورتى كه برق را به كشورهاى همسایه صادر مى كنند. وجود دهها سد و چندین نیروگاه،اهواز رتبه اول تولید برق در ایران را دارد اما مردمان آن از نعمت برق محروم و در تابستان با قطعى مكرر برق مواجه مى شوند.

 

یکشنبه ۱۶ مرداد

*تیمهای اطفا حریق انجمن سبز چیا مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان مریوان در تجمعی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش کردپا، تجمع این شهروندان در اعتراض به بی‌ تفاوتی مسئولان نسبت به آتش ‌سوزی سریالی جنگلهای شهرستان مریوان صورت گرفت.

 

سه شنبه ۱۸ مرداد

*شماری از اهالی معترض بخش بازفت واقع در شهرستان کوهرنگ، مقابل بخشداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایل نیوز، شهروندان معترض گفتند: آب آشامیدنی بازفت با وجود چشمه های فراوان با کوچکترین بارندگی گل آلود می شود و قابل مصرف نیست. آب بازفت هم از لحاظ کیفیت و کمیت دچار بحران است و نیاز اساسی به مرمت و نوسازی سیستم آبرسانی دارد. معترضان دلیل حل نشدن مشکلات منطقه به ویژه آب شرب را پیگیری ضعیف مسئولان شهرستانی و انعکاس آن به مسئولان ارشد استانی و کشوری می دانند. شهروندان معترض در جریان برگزاری تجمع امروز، بطری های پر شده از آب آلوده را به نشان اعتراض از درب بخشداری مذکور آویزان کردند.

 

شنبه ۲۲ مرداد

*به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارکنان شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان در اعتراض به تعویق در پرداخت حقوقها و تغییر در قوانین مالیاتی و افزایش آن مقابل ساختمان این شرکت در آبادان دست به اعتراض زدند.

 

*شماری از کارکنان شرکتهای تابع سازمان آب و فاضلاب (آبفا) استان بندر عباس مقابل استانداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، تجمع این کارکنان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق سه ماهه خود و تحقق دیگر مطالبات ‌شان صورت گرفته است.

 

یکشنبه ۲۳ مرداد

*کارگران شرکت پایانه‌ ها و مخازن پتروشیمی بندر امام در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و سطح پایین حقوق تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شاغل در شرکت پایانه ‌ها و مخازن پتروشیمی در محدوده منطقه ویژه اقتصادی بندر امام گفتند: تبعیض، تفاوت و نابرابری از لحاظ دستمزد، حقوق و مزایا و پاداش و نیز عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در شرکتهای پیمانکاری تامین نیرو وابسته به پتروشیمی بندر امام، مشکلات معیشتی برای کارگران این واحد به وجود آورده است.

 

*کارگران شرکتی مخابرات ارومیه برای اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حق بیمه و محرومیت از خدمات بیمه درمان تامین اجتماعی دست به تجمع در محوطه ساختمان شرکت مخابرات در ارومیه زدند. به گزارش مخابرات فردا، تجمع این کارکنان در اعتراض به واریز نشدن ۷ ماهه حق بیمه تامین اجتماعی خود و محرومیت از خدمات بیمه درمان تامین اجتماعی و دیگر مطالبات شان صورت گرفته است.

 

*جمعی از کارکنان رسمی شاغل در صنعت نفت به صورت هماهنگ در مراکز کاری با در دست گرفتن پلاکارد و کاغذ نوشته ‌هایی نسبت به عدم تحقق مطالبات ‌شان برای چهارمین روز متوالی دست به اعتراض زدند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارکنان رسمی نفت نسبت به مشکلات معیشتی و دستمزدهای ناکافی و عدم اجرای قوانین مصوب و ساعات کاری غیرعادلانه و مالیات‌ زیاد اعتراض دارند و خواهان اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت هستند.

 

*جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری سنندج مقابل ساختمان شهرداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش کولبر نیوز، تجمع این کارگران در اعتراض به وضعیت بد معیشتی، عدم پرداخت دستمزد معوقه پنج ماه گذشته، عدم پرداخت عیدی سال و بلاتکلیفی در تبدیل وضعیت خود از روز مزد و حجمی به شرکتی صورت گرفته است.

 

دوشنبه ۲۴ مرداد

*شماری از کامیونداران شهرستان سیریک در اعتراض به طرح سیپاد و کدینگ کارتهای سوخت، برای سومین روز متوالی مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان سیریک دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش کمپین فعالین بلوچ، معترضان به اجرای این طرح عنوان کردند: مقامات استان هرمزگان با توجه به اعتراضها و اعتصابها نسبت به این طرح در بندرعباس همچنان قصد به انجام این طرح در شهرستانها را دارند.

کامیونداران سیریک اعلام کردند تا زمانی که مقامات از تصمیم خود مبنی بر اجرای طرح سیپاد جلوگیری نکنند اعتراض و اعتصاب مقابل فرمانداری ادامه خواهد داشت.

در طرح سیپاد، به کامیونها براساس پیمایش آنها سوخت تعلق می گیرد و سهمیه مینی بوس ها ۱۰۰ لیتر و اتوبوس ۳۰۰ لیتر سهمیه پایه است.

 

*تعدادی از فعالان مدنی و زنان معترض، در تجمعی اعتراضی خواهان مشخص شدن وضعیت سپیده رشنو شدند.

d

به گزارش شورای بازنشستگان ایران، زنان معترض با در دست داشتن پلاکاردهایی به حجاب اجباری و سیاستهای کنترل جمعیت اعتراض کردند.

خانم رشنو پیشتر به بهانه آنچه «هتاکی و ضرب و شتم آمر به معروف» عنوان شده، بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شد. زنان با در دست داشتن تراکتهایی  به ادامه دستگیریها و همچنین سیاستهای ضد انسانی و زن ستیزانه حاکمیت در خصوص کنترل بدن زنان و فرزند آوری اجباری اعتراض کردند.

 

*آبداران کهگیلویه و بویراحمد برای انعکاس چندباره صدای اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل شركت آب و فاضلاب استان تجمع کردند. به گزارش کبنا، آبداران طی نامه ای خطاب به مدیر عامل شرکت از جمله نوشتند: آبداران آب و فاضلاب استان طی یک قرارداد ننگین غیرقانونی به بخش خصوصی برون سپاری واگذار گردیده است.

 

سه‌ شنبه ۲۵ مرداد

*جمعی از داوطلبان کنکور ۱۴۰۲، مقابل ساختمان سازمان سنجش آموزش کشور، دست به تجمع زدند. به گزارش اقتصاد نیوز، داوطلبان با سر دادن شعارهایی از قبیل «در پرتو عدالت رئیس جمهور حمایت، عدالت آموزشی حق مسلم ماست، فریاد تک تک ما لغو تصویب شورا و مصوبه شورا بر ضد ما محرومان» خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

تجمع داوطلبان در اعتراض به مصوبه کنکور در سال ۱۴۰۲ صورت گرفته است. طی روزهای اخیر، رسانه ‌های رسمی گزارش دادند که براساس یک مصوبه جدید، کنکور سال ۱۴۰۲ در نیمه اول تیر و نیمه دوم دی برگزار می‌شود و ثبت نام در آزمون دو بار ولی پذیرش یک بار انجام خواهد شد.

 

عکس ۳

*گروهی از کارکنان شرکتی مخابرات کشور، از شهرهای مختلف به تهران آمدند و مقابل ساختمان کنسرسیوم «اعتماد مبین» (مالک مخابرات) تجمع کردند. بر اساس گزارش به نجواخبر، این شهروندان خواستار تبدیل وضعیت تمام نیروهای شرکتی و قراردادی در تمام شرکتهای پیمانکاریِ زیرمجموعه‌ مخابرات هستند. شهروندان معترض پیشتر نیز بارها اعتراض و نامه نگاری کرده ‌اند اما تا تاکنون به دلیل مخالفت یکی از سهامداران، تبدیل وضعیت متوقف مانده و اجرایی نشده است.

 

چهارشنبه ۲۶ مرداد

*کشاورزان اصفهان برای سومین روز متوالی مقابل اداره آب دست به تجمع زدند و خواستار مطالبات شان شدند. به گزارش ایران کارگر، یکی از کشاورزان اصفهان در رابطه با مشکلات خود و سایر کشاورزان می‌گوید: «هیچوقت در عمل برای ما کاری نکردن، نه هیچ وقت نکردن ای کاش ما مال کشور بیگانه بودیم. ۲ هزار کیلومتر اون طرف ‌تر یک تیغ رفت تو پامون همین بسیجیها، همین سپاهیها و همین امنیتیها چه بامبولی راه می ‌انداختند. حمایت خودشون را اعلام می کردن و راهپیمایی می‌کردند و هزار تا کار دیگه!

ولی ما تو این بیچاره شدیم خدا میدونه در این چند سال بعد از بی ‌آبی چقدر خسارت دیدیم. سرمایه‌هامون که حاصل عمر پدر و پدربزرگمون بود از بین رفت. چقدر آمار فقر و طلاق و خودکشی در این منطقه بالا رفت.»

 

*کارگران شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر سیرجان، با توقف فعالیتهای شغلی خود دست به اعتصاب زدند. به گزارش تسنیم، بیش از ۳۰۰ نفر از کارگران معادن گل ‌گهر پس از یک ماه اعتراض و تجمعهای کوچک در جلو فرمانداری یا اداره کار سیرجان تجمع کردند و در اقدامی دیگر محور سیرجان به گل‌گهر را بستند. کارگران معادن دو و چهار سنگ آهن گل‌گهر و شرکتهای فتح جنوب شرق و شهسوار ماشین بیش از ۱۵۰۰ نفر هستند، که از ابتدای امسال نه تنها حقوقی را نگرفته ‌اند، بلکه بیمه آنان هم به حساب نیامده و به نظر می‌رسد پیمانکار این معدن تصمیم به اخراج آنان دارد و یا تعطیلی کار برابر فشارهای اقتصادی دارد.

 

*به گزارش کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران شرکت کیان نصر شاغل در پتروشیمی بوشهر در اعتراض به نپرداختن دستمزدها از خرداد ماه تا کنون، دست از کار کشیده و اعتصاب کرده اند.

 

شنبه ۲۹ مرداد

*جمعی از کارگران و اهالی و جوانان متقاضی کار استان کرمانشاه برای اعتراض به ادامه تعطیلی کارخانه باختر بیوشیمی دست به تجمع مقابل این واحد تولیدی قدیمی دارو زدند و خواهان باز گشایش شدند. به گزارش ایلنا، کارخانه باختر بیوشیمی که در استان کرمانشاه کیلومتر ۸ جاده سنندج واقع شده، از اواخر خردادماه ۹۷ تعطیل شد و حدود ۱۴۰ کارگر و کارمند آن بیکار و بلاتکلیف شده ‌اند.

 

یکشنبه ۳۰ مرداد

*به دنبال اعتصاب سه‌ روزه لایروب كاران و پاكبانهای شهرداری كوت عبدالله، خیابانها و معابر این شهرِ تازه ‌تاسیس در مجاورت اهواز، باز هم فرشی از زباله شد. به گزارش دنیای اقتصاد، كارگران شهرداری كوت عبدالله كه به دنبال اعتراضات ۶ ماهه نسبت به نامعلوم بودن نحوه احقاق حق ‌شان، این‌بار قصد دارند اعتراضات را بدون واهمه از هر سرانجامی، تا دریافت مطاالبات ادامه دهند، گفتند: به دنبال محقق نشدن وعده‌ های مسئولان جدید شهری و از جمله شهردار كوت عبدالله و تعویق ۷ ماهه در پرداخت حقوقهای یك میلیون تومانی ۱۲۰ نیروی بلاتكلیف فضای شهری و لایروبی، چاره رسیدن به حقوق ، مثل دفعات قبل و طی این ۳ سال این بوده كه جمع ‌آوری زباله ‌ها و پاكسازی شهر از فاضلاب همیشه جاری در كوچه‌ها و خیابان‌ها را متوقف كنند تا مسئولان شهری چاره‌ای برای این وضعیت بیندیشند و پیمانكاران را وادارند به جای سپرده‌ گذاری با حقوق كارگران، مطالبات قانونی آنها را تسویه كنند.

 

*رانندگان سرویس خودرو شهر تهران (ایثارگران) برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش اصناف نیوز، تجمع کننگان شعار می دادند: «ایثارگر می‌ میرد ذلت نمی ‌پذیرد»، «ایثارگر داد بزن حق تو فریاد بزن» و «زاکانی حق ما رو پس بده».

یکی از تجمع کنندگان گفت: فروزنده، معاون منابع انسانی شهرداری ۷ ماه پیش با حضور در جمع ما وعده دادند که تغییر وضعیت ما انجام خواهد شد اما این اتفاقات رخ نداد.

 

دوشنبه ۳۱ مرداد

*کارگران کارخانه تولی پرس در ادامه اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی برای باری دیگر دست به تجمع دراین واحد تولیدی در قزوین زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان، مهم‌ترین خواسته  خود را «تعیین تکلیف کارخانه» و «وضعیت شغلی» خود عنوان کردند و گفتند: از ابتدای سال جاری با کمبود مواد اولیه، تولید در کارخانه به حداقل کاهش یافته و مطالبات مزدی و بیمه ‌ای کارگران سه تا چهار ماه معوق شده است. چندین سال است وضعیت خوبی نداریم و کارگران تقریبا هر چند وقت یکبار دست به اعتراض می‌زنند.

 

*کارگران قراردادی کارخانه داروگر تهران (کف) هم برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: مدیران این شرکت قصد دارند از شمار کارگران قراردادی که هم ‌اکنون در بخشهای مختلف کارخانه مشغول به کارند، بکاهند. کارگران معترض با بیان اینکه تمامی کارگران هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران از دست دادن شغل شان هستند، افزودند: این وضعیت درحالی برای کاهش هزینه ‌های کارخانه انجام می‌ شود که کارفرما بر اساس این اطلاعیه اعلام کرده در طول هشتم ماه گذشته همه هزینه‌ های کارخانه را از طریق فروش اموال مدیران و مسئولان شرکت تامین کرده و در حال حاضر ممکن است با ادامه این روند پرداخت حقوق کارگران با تاخیر بیشتری مواجه شود.

 

*کارگران شرکت آب و فاضلاب پلدختر در استان لرستان از اعتصاب و تجمع چندروزه شان در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق،خبر دادند. به گزارش ندای لرستان، یکی از کارگران معترض گفت: متأسفانه سه، چهار ماه است حقوق دریافت نکرده ایم و در تأمین معاش زندگی در این وانفسا مانده ایم و تنها ممر و منبع در آمد ما همین است و حتی پول خرید نان نداریم. وی افزود: برای رفع مشکلات موجود به مسئولان مراجعه شد که نداشتن توان مالی و بودجه را در پاسخ مطرح می ‌کنند.

 

*کارگران شاغل و بازنشسته و سهامداران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز برای اعتراض دست به تجمع مقابل و درون محوطه این واحد تولیدی زدند.

به گزارش تسنیم، در این تجمع،  شاغلان عدم دریافت حقوق در بازه سه ماهه و عدم پرداخت حق بیمه توسط شرکت و مشخص نبودن آینده و امنیت شغلی خود را مطرح کردند. بازنشستگان از پایین بودن میزان حقوق خود گلایه نموده و مانند سایر سهامداران از کاهش ارزش سهام ها گلایه کردند. تجمع کنندگان خواستار حضور مالکان شرکت در جمع خود و شنیدن مطالبات شان را داشتند و از مسئولان فارس خواستند با برکناری مدیران و مالکان شرکت،  اداره کارخانه را به افراد دارای اهلیت و خود کارگران سپرده و مطالبات تجمع کنندگان شنیده شده و اجرایی گردد.

 

*جمعی از مالباختگان تاج خودرو کاسپین برای اعتراض به عملکرد قوه قضاییه مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از افراد حاضر در این تجمع گفت: من ۴۸۰ میلیون پول به این دفتر دادم، اگر فعالیت این واحد غیرقانونی بود باید پلمب می‌ شد نه اینکه دفتر آنها باز باشد و امروز تکلیف پول و سرمایه ما نامشخص باشد. یکی دیگر از افراد حاضر در این تجمع هم گفت: من ۱۶۰ میلیون برای کوئیک به این شرکت پرداخت کرده‌ام، در تیر ماه به ما اعلام کردند که مرحله دوم پول خود را واریز کنیم، اگر فعالیت این واحد مشکل داشت و توقیف شده بود ما برای مرحله دوم پولی واریز نمی‌کردیم.

 

جنبش سراسری بازنشستگان، یک پیروزی در کف خیابان

روز یکشنبه ۲ مرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاه، در اعتراض به اجرایی نشدن مصوبه مزدی شورای عالی کار و وضعیت بد معیشتی خود، در این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

عکس ۴

روز شنبه ۸ مرداد، شماری از بازنشستگان تأمین اجتماعی از شهرهای شوش و کرخه مقابل اداره تامین اجتماعی شوش و شماری از بازنشستگان اهواز و اراک مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان خود دست به تجمع زدند. تجمع کنندگان شعار می دادند: «فقط کف خیابون به دست میاد حقمون\ کارگر زندانی آزاد باید\ مصوب شورایعالی کار اجرا باید گردد\ بازنشسته زندانی، آزاد باید گردد!\ نه مجلس، نه دولت، نیستند به فکر ملت!\ وعده وعید چه خوب بود،  ولی همش دروغ بود!\ بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن!\ گرانی، توم، بلای جای مردم!\ هم مجلس، هم ملت، دروغ میگن به ملت!\ تورم ۱۰۰درصد، افزایش ۱۰درصد!

روز یکشنبه ۹ مرداد، شماری از بازنشستگان تأمین اجتماعی شهر رشت در مقابل اداره تامین اجتماعی گیلان و تعدادی از بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاه در مقابل اداره تامین اجتماعی این شهر تجمع کردند.

در همین روز، شماری از بازنشستگان مخابرات در شهرهای تهران، کرمانشاه، شهرکرد، کرج، تبریز، ارومیه، اصفهان، اهواز، بجنورد، مشهد و سنندج دست به تجمع زدند.

بر اساس گزارش مخابرات فردا، ، تجمع این بازنشستگان در اعتراض به کاهش مبلغ حق جذب و عدم پرداخت پاداش های بهره وری و همچنین عدم رسیدگی به سایر مطالباتشان صورت گرفته است.

ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی حاکی از آن است که ماموران نیروی انتظامی، در بلوار سردار جنگل تهران نزدیک به ساختمان اداری دیوان عدالت، تجمع بازنشستگان مخابرات را متفرق کرده و تعدادی از بازنشستگان معترض را بازداشت کردند.

به گزارش تلگرام سندیکای نیشکر هفت تپه، در پی تجمع اعتراض آمیز بازنشستگان اهواز، در روز آدینه ۳۱ تیر، دوازده تن از آنها توسط اطلاعات سپاه دستگیر شدند.

روز دوشنبه ۱۰ مردا، جمعی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی تهران در اعتراض به بازداشت گسترده معلمان و کارگران دست به تجمع زدند. تجمع‌ کنندگان نوشته ‌هایی حاوی اسامی فعالان زندانی در دست داشتند و خواستار آزادی آنها شدند.

به گزارس رادیو زمانه، با گسترش اعتراض اقشار مختلف، دستگاههای امنیتی و انتظامی احضار و بازداشت فعالان اجتماعی را تشدید کرده ‌و در ماههای اخیر دهها فعال اجتماعی را بازداشت کرده ‌اند.

روز چهارشنبه ۱۲ مرداد، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی استان اردبیل در این شهر تجمع کردند.

روزشنبه ۱۵  مرداد، کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور در سی وششمین روز اعتراض شان نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش ده درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل ‌بگیر و عدم همسان سازی کامل حقوق دست به تجمع در شهرهای اراک، اردبیل، اهواز و ... زدند. تجمع کنندگان در اراک شعار می دادند:

زیربار ستم نمی کنیم زندگی  جان فدا می کنیم در ره آزادگی وای از این ظلم وای ازاین ظلم

روز سه شنبه ۱۸ مرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اهواز، شوش،‌ اراک، شوشتر، دزفول، تهران و اصفهان دست به تجمع زدند.

عکس ۵

 

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان همراه با سر دادن شعارهایی از قبیل «نه به فقر، نه به نابرابریها، نه به تبعیض و ستم، زنده باد رفاه و آسایش، زنده باد نان و آزادی». تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز در مقابل ساختمان تامین اجتماعی این شهر با سر دادن شعارهایی مانند «مصوبات شورا اجرا باید گردد» و همچنین تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی اراک مقابل ساختمان تامین اجتماعی این شهر همراه با سردادن شعارهایی مانند «زیر بار ستم نمی کنیم زندگی، جان فدا میکنیم در ره آزادگی» صورت گرفت. بازنشستگان معترض در شوشتر نیز شعارهایی مانند «رئیسی دروغگو حاصل وعد هات کو، دولت انقلابی فقط شعار خالی، دولت انقلابی چه اسم اشتباهی» را سر دادند.

عکس ۶

روز چهارشنبه ۱۹ مرداد، شماری از بازنشستگان هواپیمایی ایران ایر (هما) در اعتراض به‌ عدم وصول مطالبات خود مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی هما واقع در تهران دست به تجمع زدند.

در همین روز، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای خرم آباد و کرمانشاه، اهواز، شوش، بابل، رشت، اراک و کرمان دست به تجمع زدند. تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در کرمانشاه همراه با جو امنیتی بود و سه تن از معترضان در جریان این تجمع توسط نیروهای امنیتی بازداشت و ساعاتی بعد آزاد شدند.

یکشنبه ۲۳ مرداد، در سی و نهمین روز اعتراضهای کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور، شماری از بازنشستگان در شهرهای اراک، اردبیل، اهواز، بجنورد، رشت، شوش، کرمانشاه، کرخه، هفت تپه، بابل و ... تجمع کردند.به گزارش شورای بازنشستگان، تجمع کنندگان در اهواز با سر دادن شعارهایی از قبیل «می جنگیم، می میریم، ذلت نمی پذیریم »، تجمع کنندگان در شوش با شعارهایی از قبیل «ننگ ما ننگ ما، مخبر الدنگ ما» و تجمع کنندگان در رشت با شعارهایی از قبیل «ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه» خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

روز سه‌ شنبه ۲۵ مرداد، شماری از بازنشستگان شرکت هواپیمایی هما، در محدوده ساختمان این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز چهارشنبه ۲۶ مرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اهواز و بندر انزلی دست به تجمع زدند. تجمع بازنشستگان در بندر انزلی همزمان با برگزاری مجمع کانون عالی کارگران بازنشسته در بندرانزلی صورت گرفت.

روز پنجشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ شورای بازنشستگان ایران اعلام کرد که؛ سرانجام دولت رئیسی به حداقل مطالبه بازنشستگان تن داد. پذیرش همین حداقلهای ناچیز هم دستاورد اعتراضات چند ماهه بازنشستگان تامین اجتماعی است  که  با وجود گرمای هوا، احضارها، بازداشتها و انواع فشارها در کف خیابان، بالاخره به ثمر رسید!

بنا به همین گزارش؛ سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح تأمین اجتماعی خبر داد و گفت: از اول شهریور حقوق این بازنشستگان ۳۸ درصد به اضافه ۵۱۵ هزار تومان اجرایی می ‌شود. به گزارش ایلنا، سرپرست وزارت کار در جمع بازنشستگان و در حضور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در بندر انزلی عین مصوبه شورایعالی کار برای افزایش مستمری بازنشستگان را ابلاغ کرد.

شورای بازنشستگان ایران در بیانیه خود اعلام کرد که «دیدیم که در کف خیابون، به دست اومد حقمون!» در این بیانیه آمده است: «ما بازنشستگان ضمن استقبال از اجرای همین حداقل افزایش (که البته دیگر پاسخگوی تورم لجام گسیخته کنونی هم نخواهد بود و ارزش ۵ ماه قبل را هم ندارد)، این دستاورد حداقلی را ناشی از اعتراضهای گسترده، مقاومتها و پافشاری برعهدی که با هم بسته بودیم: "تا حق خود نگیریم از پای نمی نشینیم"، می دانیم. .... اما صاحبان تریبونهای حکومتی همین دستاورد را هم نتیجه  پیگیریهای کانون بازنشستگان و نمایندگان مجلس و مدیران سازمان تامین اجتماعی می دانند و عامدانه نقش حضور بازنشستگان را که برای روزهای متمادی در بدترین شرایط آب و هوائی و در حضور نیروهای سرکوب و علیرغم احضار ها و بازداشتها ، خیابانها را ترک نکردند، لاپوشانی می کنند. به همین منظور این خبر را با وقت کشی بسیار در جلسه برگزاری انتخابات فرمایشی ، انحصاری و دور از اعمال اراده مستقیم کارگران یعنی شورای عالی کانونهای بازنشستگی در بندر انزلی اعلام کردند تا به این انتصابات وجهه قانونی و چهره مطلوبی بدهند.

ما بازنشستگان اعلام می کنیم تا همینجا هم اگر مقاومتها و مبارزات و تجمعات و راهپیمائیهای بازنشستگان در شهرهای مختلف نبود، از این اقدامات قانونی هم خبری نبود. ما لطمات و اضطراب و هزینه هائی را که در این ۵ ماه بر بازنشستگان تامین اجتماعی وارد آمد نه می ‌بخشیم و نه فراموش می کنیم.

بازنشستگان تا دستیابی به سایر خواسته های خود از جمله تعیین تکلیف مطالبات همسانسازی و تجدیدنظر اساسی در مدیریت و بازرسی صندوق تامین اجتماعی با حضور حداکثری نمایندگان واقعی خود در اداره آن ، به تلاش و مبارزات خود ادامه خواهند داد.»

روز یکشنبه ۳۰ مرداد، جمعی از بازنشستگان فولاد اصفهان مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد دست به تجمع زدند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

 

شنبه اول مرداد: اعتصاب و تجمع کسبه بازار کیش مقابل سازمان منطقه آزاد به دلیل وضعیت اقتصادی و کسادی بازار.\ تجمع و تحصن  جانبازان جنگ ایران و عراق مقابل مجلس رژیم. نیروهای سرکوبگر دستکم ۲۰ نفر از این قربانیان جنگ را دستگیر کردند.\ کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران مقابل استانداری خوزستان در اهواز.\ تجمع کارگران نیروگاه برق حرارتی تبریز.

یکشنبه ۲ مرداد: مردم منطقه مهدیه در اعتراض به واگذاری زمینهای کشاورزی شان مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند.\ تجمع گسترده و ورود تجمع مالکان فاز ۶ پردیس (اصطلک) در داخل شرکت عمران واقع در میدان ونک.

دوشنبه ۳مرداد: تجمع سهامداران بورس در تهران روبروی ساختمان سازمان بورس.

سه شنبه ۴ مرداد: تجمع مالباختگان رامک خودرو مقابل ساختمان جرایم اقتصادی در تهران. این تجمع در اعتراض به دومین مرحله از مزایده ملک دفتر مرکزی شرکت رامک خودرو بدون هیچگونه اطلاعی به شاکیان و افراد ذیربط برگزار شد./ شماری از کارگران شرکت مادیران واقع در شهرک صنعتی هشتگرد برای اعتراض به سطح پایین حقوق، ساعت کاری بالا و کاهش مزایا در محل شرکت دست به تجمع زدند./ شماری از کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری نیشابور برای اعتراض به عدم وصول مطالبات ‌شان مقابل ساختمان شهرداری نیشابور دست به تجمع زدند.\ تجمع کارکنان شرکت برق در برابر ساختمان شرکت برق منطقه ای خوزستان، در اعتراض به پایین بودن دریافتی و پایمال شدن حقوق خود./ تجمع کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران مقابل استانداری خوزستان در اهواز./ برای چندمین بار مالباختگان شرکت رامک خودرو برای اعتراض مقابل ساختمان دادگاه جرائم اقتصادی در تهران تجمع کردند.

چهارشنبه ۵ مرداد: اعتصاب پنج روزه کارگران گروه ساپورت و مونتاژ، در پی کمپین افزایش حقوق.

پنجشنبه ۶ مرداد: تاکسیداران جزیره کیش برای اعتراض به عدم پاسخگویی مسئولان به مطالبات شان مبنی بر مشخص نبودن مدیر حمل و‌ نقل، فعالیت تاکسیهای اینترنتی، مشکلات بیمه، نداشتن تعمیرگاه تخصصی و کاهش گردشگران دست از کارکشیدند و تجمع کردند.

سه شنبه ۱۸ مرداد: کارگران پروژه‌ای شرکت آرام پارس شاغل در پتروشیمی هنگام در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد خرداد ماه اعتصاب کرده و در محوطه کارگاه دست به تجمع زدند./ کارگران پروژه ای پایپینگ‌ پیمانکاری رحیمی شاغل در نیروگاه برق فردوسی مشهد، در مقابل درب این نیروگاه دست به تجمع اعتراضی زدند./ تجمع مردم روستای داریاب از توابع شهرستان دورود (لرستان) به خاطر آلودگی زیست محیطی و بوی تعفن ناشی از کارخانجات شهرک صنعتی و «عدم رعایت شیوه نامه ها و استاندارد های بین المللی»./ تجمع خانواده ارتشیها مقابل خانه امیر موسوی سرکرده کل ارتش. تجمع کنندگان شعار   می دادند: «موسوی جوابت کو  موسوی جوابت کو»./ جمعی از اهالی روستای میان زو برای اعتراض به عدم آسفالت راه مقابل فرمانداری شهرستان بجنورد در استان خراسان شمالی تجمع کردند.

چهارشنبه ۱۹ مرداد: شماری از رانندگان کامیون کرمانشاه در اعتراض به مشکلات معیشتی، پایین بودن میزان کرایه حمل بار، گرانی قطعات خودرو و کمبود سوخت، دست به اعتصاب زدند.

یکشنبه ۲۳ مرداد: اهالی روستای قهرمانلوی علیا از توابع بخش مرکزی شهرستان ارومیه برای اعتراض به قطعی آب شرب، نبود آب زراعی و بوی فاضلاب شهرکهای صنعتی مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند./ شماری از مرغداران مقابل ساختمان مجلس در تهران دست به تجمع زدند./ جمعی از عاملان فروش و سهامداران محصولات شرکت نفت سپاهان برای اعتراض مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران تجمع کردند./ مال ‌باختگان اریتا (ایرتویا ) و نگین خودرو روبروی دادسری ۱۵خرداد تجمع اعتراضی برگزار کردند.

دوشنبه ۲۴ مرداد: کلزا کاران بهبهان در اعتراض به عدم پرداخت مابه التفاوت قیمت فروش محصول کشاورزی خود، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند./ شماری از شهروندان ساکن شهرستان هندیجان در استان خوزستان در نیمه های شب مقابل اداره توزیع برق این شهرستان دست به تجمع زدند.

سه‌ شنبه ۲۵ مرداد: مالباختگان این موسسه قرض‌الحسنه در مازندران، در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت پرونده حقوقی دست به تجمع زدند

آدینه ۲۸ مرداد: اهالی روستای منصوره واقع در ۴۰ کیلومتری شهرستان شادگان مقابل ورودی شرکت بهره برداری نفت منصوره تجمع کردند و به قطعی طولانی مدت برق و عدم پاسخگویی مسئولان اعتراض کردند.

شنبه ۲۹ مرداد: جمعی از نیروهای تحصیل کرده خدمات برای اعتراض به عدم تغییر رسته از خدمات به آموزشی مقابل اداره کل آموزش و پرورش تهران تجمع کردند./ دهها تن از سوخت بران و مردم معترض به کشته شدن کودک سوخت بر مقابل ستاد فرماندهی انتظامی بلوچستان و سیستان تجمع اعتراضی برگزار کردند./ شهروندان شادگان برای اعتراض به قطعی مکرر برق دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان زدند.

یکشنبه ۳۰ مرداد: شماری از مالکان مسکن ملی فاطمیه یزد مقابل ساختمان استانداری دست به تجمع زدند./ تعدادی از مجروحان جنگ ایران و عراق در اعتراض به عدم تحقق مطالبات خود، مقابل ساختمان شهرداری تهران دست به تجمع اعتراضی زدند./ سهامداران مسکن فاطمیه یزد برای اعتراض به افزایش میزان آورده و اقساط طرح و تاخیر در اجرا مقابل استانداری تجمع کردند./ تعدادی از معلولان با تجمع در دیوان عدالت اداری و ثبت لایحه تجدیدنظرخواهی به رای دادگاه بدوی دیوان عدالت اداری اعتراض کردند.

دوشنبه ۳۱ مرداد: شماری از ساکنان منطقه بلبان ‌آباد از توابع شهرستان دهگلان در استان کردستان، ضمن برپایی تجمعاتی، نسبت به فعالیتهای معدن ‌کاوی عناصر وابسته حکومتی در این منطقه اعتراض کردند./ کارگران پروژه ‌ای شرکت ستاره تاراز شاغل در شرکت پتروشیمی بوشهر سایت یک واقع در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه دستمزد معوقه دست از کار کشیده و اعتصاب کردند./ جمعی از کشاورزان اصفهان در ادامه اعتراض به عدم تخصیص حقآبه برای باری دیگر مقابل شرکت سهامی آب منطقه‌ای اصفهان تجمع کردند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۴، سه شنبه اول شهریور ۱۴۰۱ - ۲۳ اوت ۲۰۲۲

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول