دانشگاه در ماهی که گذشت (تیر ۱۴۰۱)

کامران عالمی نژاد

 

اعتراض جمعی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد

روز یکشنبه ۵ تیر، جمعی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد که در ایام تابستان نیاز به اقامت در خوابگاههای دانشجویی داشتند، مقابل سازمان مرکزی این دانشگاه تجمع کردند. اعتراض این دانشجویان به عدم حمایت دانشگاه برای ارائه غذا به دانشجویان در ایام تابستان است.
ابوالفضل غفاری، معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: قرار شده برآوردی داشته باشیم از تعداد کل دانشجویانی که احتمالا در تابستان در خوابگاهها اقامت دارند تا براساس آن بودجه مورد نیاز را بررسی کنیم.

 

تداوم بازداشت روناک رضایی در بازداشتگاه امنیتی سپاه

روناک رضایی، شهروند ساکن آبادان و دانشجوی ارشد مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی، باوجود گذشت ۱ ماه از زمان دستگیری، کماکان در بازداشتگاه امنیتی سپاه نگهداری می شود. به گفته فرزانه زیلابی، وکیل دادگستری خانم رضایی از زمان بازداشت تنها ۲ بار امکان برقراری تماس تلفنی با خانواده اش را داشته است.

فرزانه زیلابی، وکیل دادگستری گفته است: خانم رضایی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد علوم اجتماعی، گرایش مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی در ۶ خرداد ماه پس از حادثه متروپل و بازداشت‌ و در بازداشتگاه امنیتی سپاه نگهداری می شود.

وی افزود: پرونده روناک رضایی ابتدا در شعبه ۳ دادسرای آبادان و سپس به شعبه ۱۲ بازپرسی دادسرای اهواز ارجاع داده شد و از سوی این شعبه اتهام مطروحه علیه وی «فعالیت تبلیغی علیه نظام» اعلام شد و متاسفانه به استناد همان تبصره ناعادلانه ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری با ورود من در این مرحله از دادرسی مخالفت شد.

وی در ادامه افزود: با عدم دسترسی به وکیل در واقع، حق دفاع از متهم به ویژه وقتی از قوانین اطلاع نداشته باشد، سلب می شود. دادرسی در حالی که، متهم در بازداشتگاه امنیتی به سر می ‌برد، دسترسی آزادانه به وکیل نداشته و از حق ملاقات و تماس تلفنی با خانواده نیز محروم است، بدون شک به انصاف و عدالت منجر نخواهد شد.

 

تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد واحد کیش

روز یکشنبه ۵ تیر، جمعی از دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه آزاد واحد کیش در محوطه این دانشگاه تجمع کردند. اعتراض دانشجویان برای اجبار به برگزاری امتحانات به صورت حضوری بوده است.

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بهشتی در تهران

روز دو‌شنبه ۶ تیر، شماری از دانشجویان ساکن خوابگاههای دانشگاه علوم پزشکی بهشتی در اعتراض به دستور تخلیه ناگهانی خوابگاه و نبود امکانات رفاهی تجمع کردند.

خبرهای منتشر شده در رسانه‌ های اجتماعی حاکی آن است که مسئولان قصد دارند اتاقهای ۳ نفره را به ۴ تا ۵ نفر اختصاص دهند، از این رو خواستار تخلیه فوری اتاقها توسط دانشجویان شدند. در مقابل، دانشجویان تاکید کرده‌ اند حاضر به تخلیه اتاقها نیستند.

 

تجمع دانشجویان دانشکده علوم پزشکی سراب

 روز سه ‌شنبه ۷ تیر، دانشجویان دانشکده علوم پزشکی سراب، در داخل سالنها و محوطه این مرکز عالی آموزش، در اعتراض به معضلات آموزشی تجمع اعتراضی برپا کردند.

دانشجویان نسبت به ناکارآمدی معاون آموزشی این دانشکده اعتراض دارند و خواهان رسیدگی مسئولان دانشگاه به مطالبات خود شدند.

 

اعتصاب دانشجویان اینترن دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
روز سه‌ شنبه ۷ تیر، تعدادی از دانشجویان پزشکی (اینترن) دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دست به اعتصاب زدند. اعتصاب این شهروندان در اعتراض به “عدم افزایش کمک هزینه تحصیلی و پرداخت حق کرونا آنها” صورت گرفته است.
در حال حاضر تنها اینترنهای بخش اورژانس فعالیت می ‌کنند و سایر بخشها خالی از اینترن شده ‌اند.

 

تجمع اعضای تعاونی مسکن دانشگاه پزشکی زنجان

 

روز دوشنبه ۱۳ تیر، شماری از اعضای تعاونی مسکن دانشگاه پزشکی زنجان، مقابل ساختمان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. شهروندان معترض ضمن سردادن شعارهای اعتراضی، "رویکرد منفعت‌ طلبانه هیات‌ مدیره و عملکرد خلاف قانون اداره تعاون" را از دلایل برگزاری این تجمع عنوان کردند.

 

تجمع دانشجویان اینترن دانشگاه علوم پزشکی یزد
روز سه شنبه ۱۴ تیر، جمعی از اینترنهای دانشگاه علوم پزشکی یزد در راستای اصلاح مصوبه آموزشی در زمینه پرداخت کارانه کرونا و پیگیری مطالبات صنفی و آموزشی خود، تجمع کردند.

مطالبات این دانشجویان افزایش کمک هزینه تحصیلی و به رسمیت شناختن مشکلات صنفی و رفاهی و همچنین حفظ حرمت اینترن های پزشکی است.

یکی از معترضان با اشاره به جایگاه پزشک عمومی در کشورهای دیگر، عنوان کرد: برخلاف اینکه در کشورهای دیگر طبق قانون در ابتدا بیمار به پزشک عمومی ارجاع داده می شود و سپس به پزشک متخصص، در کشور ما این قانون وجود ندارد و جایگاه پزشک عمومی در دید مردم و مراکز درمانی بسیار پایین و دور از انتظار است.

 

اعتصاب اینترنهای دانشگاه علوم پزشکی

با گذشت ۴ ماه از وعده‌ های داده شده از طرف مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، هنوز معوقات شغلی اینترنهای دانشگاه علوم پزشکی پرداخت نشده است. روز پنجشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۱، اینترن ‌های دانشگاه علوم پزشکی برای چندمین مرتبه در اعتراض به این بی‌ توجهی و عدم پیگیری مسئولان مربوطه دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

اینترهای اعتصاب کننده در روز پنجشنبه ۱۶ تیر، پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن‌ها وعده ‌های عملی نشده مسئولان دانشگاه علوم پزشکی نوشته شده بود. روی یکی از این پلاکاردها وعده های چهار ماه پیش را یادآوری کرده و چنین نوشته شده بود: "کارورزان محترم: معوقات شما طی هفته آینده پرداخت خواهد شد. بدیهی است هرگونه ترک محل خدمت خلاف مقررات می‌ باشد (دانشگاه علوم پزشکی ایران)».

اینترنهای اعتصاب کننده، با یادآوری قول چهار ماه پیش مسئولان دانشـگاه علوم پزشکی، روی آن یک نوار مشکی کشیده بودند که روی آن نوشته شده بود: «چهار ماه پیش».

چنانچه در عمل هم نشان داده شده است، این وعده‌ ها برای پرداخت معوقات کارورزان نبوده و هدف اصلی تهدید آنان بوده است. چنانچه بعد از قول آبکی پرداخت معوقات در هفته آینده، خلاف مقررات بودن ترک محل خدمت را گوشزد نموده‌ اند. این هشدارها نیز برای جلوگیری از هرگونه حرکت اعتراضی و اعتصاب اینترنها بوده و هست.

 

اخراج ۷ تن از اساتید دانشگاه کرمانشاه به دلیل شرکت در جشن فارغ‌التحصیلی

روز یکشنبه ۱۹ تیر، هفت تن از اساتید دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، به دلیل شرکت در مراسم فارغ‌التحصیلی تعدادی از دانشجویان دانشکده داروسازی اخراج شدند. علت برکناری این اساتید رقص کردی مختلط دانشجویان و بدحجابی در مراسم مذکور عنوان شده است. ورود به حریم خصوصی شهروندان و مداخله در امور فردی آنان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.

اخراج این افراد با دستور سیاوش وزیری معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه صورت گرفته است.

در مقابل شورای صنفی دانشکده داروسازی کرمانشاه با انتشار بیانیه ای ضمن رد این ادعا نوشتند: "شخص معاونت آموزشی و معاونت فرهنگی دانشجویی در جریان صدور مجوز و برگزاری مراسم بوده ‌اند."

 

عسل محمدی و ابوالفضل نژادفتح به زندان اوین منتقل شدند

عسل محمدی، فعال حامی کارگران و ابوالفضل نژادفتح، از بازداشت‌ شدگان اعتراضات آبان ۹۸ جهت تحمل دوران محکومیت خود روز دوشنبه ۲۰ تیر، راهی زندان اوین شدند.

به نقل از یک منبع آگاه، ابوالفضل نژادفتح در حالی برای گذراندن دوران محکومیت خود به زندان اوین احضار شد که علائم ابتلا به کرونا داشته است. او از مسئولان زندان درخواست داشته که تا بهبودی حالش به او مهلت داده شود.

عسل محمدی، فعال دانشجویی و عضو تحریریه نشریه «گام» نیز پیش ‌تر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به ۱ سال و ۸ ماه حبس و دو سال محرومیت از عضویت در گروههای سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود. حکم صادره برای او اردیبهشت امسال توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد که با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱ سال زندان برای او قابل اجرا شده است.

ابوالفضل نژادفتح، دانشجوی رشته انسان شناسی دانشگاه تهران، پیش‌تر در جریان اعتراضهای آبان‌ ۹۸ بازداشت شده بود و در تاریخ ۲۷ آذر همان سال با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

جلسه‌ دادگاه رسیدگی به اتهامات او ۱۳ بهمن ۹۸، در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد و او به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به ۵ سال حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال حبس محکوم شد. این حکم در مرحله تجدیدنظر عینا تایید شد و با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال زندان برای این دانشجو قابل اجرا شده است.

 

تجمع کارورزان علوم پزشکی کاشان

روز دوشنبه ۲۰ تیر، کارورزان (اینترنها) علوم پزشکی کاشان در اعتراض به نحوه پرداخت حق الزحمه و وضعیت نا‌بسامان معیشتی در محوطه بیمارستان بهشتی این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این دانشجویان نسبت به عدم شرایط مناسب کاری و تحصیلی خود و همچنین عدم پرداخت به موقع کمک هزینه تحصیلی معترض بودند. برخی از دانشجویان گفتند که در عمل بیمارستانها از آنها به عنوان نیروی کار رایگان استفاده می کنند.  از سال گذشته این بخش از کادر درمان بواسطه مشکلات معیشتی و مطالبات خود اعتراضات متعددی داشته و حکومت همچنان دست در جیب مردم می کند.

 

هفتمین روز تجمع  انترنهای علوم پزشکی ایران

روز چهارشنبه 22 تیر برای هفتمین روز متوالی، انترنهای (کارورزان) علوم پزشکی ایران به تجمع شان برای افزایش دستمزد مبنی برافزایش حقوق به یک میلیون و 900 هزارتومان، پرداخت حقوق به شهریه پردازها طبق مصوبه قبلی هیات امنا، پرداخت حق کرونا و پرداخت معوقات ادامه دادند.

 

استاد فرمایشی دانشگاه با اعتراف به مقاومت زنان و مردم

روز شنبه ۲۵ تیر، محمد رضا مرندی، استاد دانشگاه بهشتی در گفتگویی گفت: در عده ای سوتفاهم و سو برداشت در رابطه با مساله حجاب وجود دارد که برخی دانسته و برخی ندانسته آن را مطرح می کنند مثلا عنوان می کنند که حجاب مساله ای شخصی است، برهمین مبنا اگر به افراد بی حجاب تذکر داده شود، عنوان می کنند که به شما ارتباطی ندارد و این موضوعی خصوصی است، در واقع تصور می کنند در مساله خصوصی آنها ورود کرده ایم که چنین پاسخی می دهند.
وی عنوان کرد: عدم رعایت حجاب در کوچه و خیابان مساله ای خصوصی نیست که عده ای هرچه می خواهند می پوشند و هرکاری می خواهند انجام می دهند بعد عنوان می کنند به کسی ربطی ندارد. بنابراین باید در این خصوص کار فرهنگی صورت گیرد و اطلاع رسانی شود، مثل شرایط کرونا که اگر افراد ماسک نزنند و آن را مساله ای شخصی عنوان کنند، سبب سرایت بیماری به دیگران می شود.

کنکور ۱۴۰۲ براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می شود

سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مصوبه تکمیل سیاستهای سنجش و پذیرش دانشجو توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و سازمان سنجش موظف است براساس آن کنکور ۱۴۰۲ را برگزار کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: طبق مصوبه مذکور سازمان سنجش آموزش کشور نیز موظف است براساس آن، کنکور سال ۱۴۰۲ را مبنای همان مصوبه تیرماه ۱۴۰۰ و هم مصوبه جدید ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ در صحن شورای عالی انقلاب فر هنگی مصوب شده است اقدام کند.

بر اساس مصوبه جدید کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در آزمون سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ فقط سوابق تحصیلی سال دوازدهم با تأثیر قطعی خواهد بود و در کنکور سال ۱۴۰۴، سال یازدهم نیز اضافه می‌شود و در کنکور سال ۱۴۰۵ سوابق تحصیلی سال دهم هم اضافه خواهد شد.

با مصوبه جدید، سنجش دو بخش می‌شود؛ یک بخش مربوط به سوابق تحصیلی است و یک بخش مربوط به کنکور. تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در سال ۱۴۰۲ صرفاً ۴۰ درصد خواهد بود و در سال ۱۴۰۳ به ۵۰ درصد تأثیر قطعی می ‌رسد و در سال ۱۴۰۵ به ۶۰ درصد تأثیر قطعی خواهد رسید.

 

دومین روز تجمع اعتراضی اینترنهای دانشگاه علوم پزشکی بهشتی

اینترنهای دانشگاه علوم پزشکی بهشتی در اعتراض به عدم پرداخت معوقات خود و وضعیت نابسامان معیشتی برای دومین روز متوالی در محوطه بیمارستان بهشتی تجمع کردند. اینترنهای دانشگاه علوم پزشکی بهشتی در بیمارستان شهدای تجریش با در دست داشتن دست نوشته ‌هایی در محوطه بیرونی بیمارستان و همچنین در داخل بخشها تجمع کردند. تجمع اینترنهای دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه بهشتی در روز یکشنبه ۲۶ تیر برگزار شد. این تجمع در اعتراض به پاسخگو نبودن مقامات دانشگاه به خواسته‌های اینترنها انجام شده است.

اینترن‌های دانشگاه علوم پزشکی بهشتی از جمله کادر درمانی بودند که در زمان گستردگی کرونا در این استان سریع وارد کار شدند. اینترن‌‌ها مجبور بودند مانند سایر کادر درمان، ساعات زیادی را سر کار بمانند. اما اضافه کاری آنها به میزان بسیار کمی در نظر گرفته می‌شد. به همین دلیل اضافه کاری محاسبه شده برای آنها بسیار اندک است. این در حالی است که ساعات کار بالا برای اینترن‌ها اجباری بوده است و در صورت حاضر نشدن بر سر کار برای آنها غیبت منظور می‌شده است.

 

اعتراض به تاثیر قطعی معدل در کنکور 1402

روزسه شنبه 28 تیر، جمعی از داوطلبان کنکور برای اعتراض به تاثیر قطعی معدل در آزمون سراسری سال 1402 مقابل روابط عمومی سازمان سنجش تجمع کردند.

داوطلبان شعارهایی مانند «مصوبه جدید نمی ‌خواهیم»، «پول ترمیم، از کجا از کجا»، «تاثیر قطعی کنکور، فاجعه به چه بهایی» و «حذف دروس عمومی، یعنی شکاف فرهنگی» سر می دادند.

 

تجمع دانشجومعلمان دانشگاههای فرهنگیان

روز سه شنبه 28 تیر، جمعی از دانشجومعلمان دانشگاههای فرهنگیان و تربیت دبیر رجایی برای اعتراض به کسر 20 درصدی حقوق، گرانی قیمت غذای سلف و کیفیت نامناسبش و تعطیلی خوابگاه و عدم پاسخگویی مسئولان مقابل ساختمان ریاست دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان معترض در این تجمع پلاکارد و دست ‌نوشته ‌هایی با محتوای «شفافیت مالی»، «دانشجو منبع تامین بودجه نیست»، «دانشجو مسئول تامین بودجه نیست» در دست داشتند و شعارهایی مانند «دانشجو مسئول افزایش حقوق استادان نیست» سر می ‌دادند.

یکی ازتجمع کنندگان گفت: دانشگاه به بهانه نبود بودجه برای صرف هزینه ‌های جاری دانشگاه و افزایش حقوق استادان اقدام به گرانی قیمت غذای سلف و افزایش 20 درصدی کسر از حقوق دانشجومعلمان کرده‌ که این موضوع نوعی ظلم در حق دانشجویان محسوب می‌ شود.

 

 (منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: آنا، هرانا، اؤیرنجی، شورای بازنشستگان ایران،  اتحادیه آزاد کارگران، یزدرسا، رادیو فردا، دانشجو، دیده بان ایران، مهر، ایران کارگر)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۳، شنبه اول مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۲

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول