کارورزان سلامت (اردیبهشت ۱۴۰۱)

 

۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) روز جهانی پرستار بر پرستاران زحمتکش خجسته باد.

 

۷۰۰ میلیون دلار هزینه با نتیجه ناچیز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری همایش جامع کووید که در روز ۱۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۱ در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد، با اشاره به نقش شبکه‌ های بهداشت در امر پیشگیری اظهار کرد: هزینه ‌ای که برای چند قلم داروی کرونا در بیمارستان‌ها صرف شد بالغ بر ۷۰۰ میلیون دلار بود، در حالی که می ‌توانستیم این هزینه را برای تهیه واکسن استفاده کنیم.

حسین قناعتی ادامه داد: اگر کشور در حوزه سلامت موفقیتی داشته است به دلیل نظام شبکه بهداشتی بوده است. اگر هم در جایی  ضعف داشتیم به دلیل نگاه درمان محورمان بوده است.

یکی از اشتباهات ما در دوره کرونا نگاه درمان محور مبتنی بر دارو بود در حالی که می ‌بایست نگاه ما پیشگیرانه می ‌بود و اگر زودتر واکسن را تهیه می ‌کردیم آسیب کمتری می‌ دیدیم.

 

پرستاران آییننامه تعرفه‌ گذاری را قبول ندارند

معاون پرستاری وزارت بهداشت در روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت از نهایی شدن مصوبه تعرفه‌ های خدمات پرستاری در هیات وزیران خبر داد. عباس عبادی ادامه داد: براین اساس قانونِ تعرفه‌ گذاری خدمات پرستاری که در سال ۸۶ در مجلس به تصویب رسیده بود، قرار است بالاخره بعد از ۱۵ سال اجرایی شود. شاید در نگاه اول اجرایی شدنِ این مصوبه و خواسته‌ سالها مغفول‌ مانده‌ پرستاران بعد از ۱۵ سال خبر خوبی برای این قشر باشد اما آنطور که دبیرکل خانه پرستار ایران گفت: این مصوبه نه تنها به نفع پرستاران نیست بلکه ادعایِ اجرای قانون تعرفه‌ گذاری خدمات پرستاری از آن جهت که قدرت مطالبه ‌گری را از پرستاران می ‌گیرد، به ضرر آنهاست.

شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، حرف آخر را اول می ‌زند: در یک کلام بگویم که آنچه نهایی شده، چیزی نیست که مورد قبول پرستاران باشد

شریفی مقدم با بیان اینکه این وضعیت به هیچ عنوان عادلانه نیست گفت:  این موضوع اختلاف چند ده برابری ایجاد کرد. بارها پرستاران خواستند سهم خود را افزایش دهند اما موفق نشدند. در واقع در جواب به این ناعدالتی در پرداختیها همواره گفته شده که خدمات پرستاری تعرفه ندارد. این در حالیست که پرستاران بیشترین خدمات بهداشتی درمانی را در بیمارستان ارائه می ‌دهند؛ هم تعداد آنها زیاد است و هم وقت زیادی را در بیمارستان می‌گذرانند.

شریفی مقدم با بیان اینکه جامعه پرستاری این قانون تعرفه‌ گذاری را قبول ندارد، می‌ گوید: ۱۵ سال پرستاران گفتند قانون تعرفه ‌گذاری حق ماست اما الان با اجرای ناقصِ این قانون می ‌خواهند این ابزار را از دست پرستاران بگیرند. الان می ‌گویند بفرمایید این هم قانون تعرفه گذاری! ابزار مطالبه ‌گری را از پرستاران گرفتند تا آنها را ساکت کنند. این تعرفه ‌گذاری نه تنها تاثیری بر وضعیتِ پرستاران نخواهد گذاشت بلکه محدودیتی را هم برای آنها ایجاد خواهد کرد.

دبیرکل خانه پرستار در پایان تصریح کرد: این چیزی نیست که ما می ‌خواستیم. اینکه می‌گویند بعد از ۱۵سال قانون تعرفه ‌گذاری اجرایی شد بیشتر از آنکه اجرای مطالبه‌ ۱۵ ساله‌ ما باشد، تبلیغات است. به نظر من با این آییننامه قانون تعرفه ‌گذاری را دفن کردند.

 

حرکتهای اعتراضی کادر درمانی

 

تجمع اعتراضی داوطلبان آزمون دستیاری

روز یکشنبه ۴ اردیبهشت، جمعی از داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی برای اعتراض به عدم اعلام رای دیوان در باره زمان و منابع آزمون مقابل دیوان عدالت اداری تجمع کردند. خواسته این گروه از پزشکان داوطلب آزمون دستیاری اجرایی شدن حکم این دیوان درباره‌ آزمون دستیاری ۴۸ و تغییر زمان آزمون دوره ۴۹ ام است.

چهل و نهمین دوره آزمون دستیاری پزشکی تاکنون حواشی زیادی داشته است. ابتدا قرار بود این آزمون در ۵ اسفند ۱۴۰۰ برگزار شود اما پس از کش و قوسهای زیاد، اعتراض داوطلبان و تغییرات آئیننامه، شورای آموزش پزشکی و تخصصی، تصمیم گرفت زمان ثابتی را برای برگزاری آزمون درنظر بگیرد. از این رو مقرر شد آزمون هر ساله در اردیبهشت ماه برگزار شود

 

تجمع کارکنان استانی بهزیستی

روز دوشنبه ۵ اردیبهشت، شماری از کارکنان استانی بهزیستی، مقابل ساختمان مجلس واقع در تهران دست به تجمع زدند. تجمع کنندگان با سردادن شعارهایی از جمله «مافیای بهزیستی، خجالت خجالت» ضمن اعتراض به وضعیت معیشتی و دریافتهای رفاهی خود، خواستار تحقق مطالبات شان شدند. کارکنان بهزیستی همچنین به تبعیض در پرداخت حقوق و مزایا اعتراض کرده و خواستار شفاف ‌سازی در مورد میزان حقوق و مزایای کارکنان حوزه ستادی سازمان بهزیستی و اجرای درست همسانسازی شدند. تجمع کنندگان شعار می دادند:

حقوق بالای خط فقر حق من است

تبعیض نه، عدالت آری

رفاهیات برابر حق مسلم ماست

مسئولین بهزیستی، پاسخگو، پاسخگو

 

تجمع درمانگران اعتیاد کشور

روز سه شنبه ۶ اردیبهشت، جمعی از درمانگران اعتیاد کشور در اعتراض به اقدام سازمان غذا و دارو مبنی بر توزیع و عرضه داروهای مخدر و تحت کنترل در داروخانه‌ ها و مداخله غیرعلمی و بدون رعایت اصول، مقابل ستاد مبارزه با مواد مخدر تجمع کردند.

افراد شرکت کننده در این تجمع، ابلاغیه فوق را کاملاً مخالف با مصوبات و ابلاغیه های نهادهای بالادستی مبنی بر ممنوعیت مطلق عرضه داروهای آگونیست در داروخانه ‌ها دانستند و اعتراض شدید خود را به اقدامات فراقانونی سازمان غذا و دارو اعلام داشتند؛ آنها معتقدند این ابلاغیه، موجب بروز آسیبهای فراوان می ‌شود. معترضان بیانیه ‌ای نیز خطاب به وزارت بهداشت قرائت کردند که در آن خواسته شده بود به درمانگران احترام گذاشته شود و از دامن زدن به سیاست ‌های غلطی که می‌تواند موجب گسترش موج اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی شود، جلوگیری نمایند.

 

تجمع داروسازان کشور

روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت، جمعی از داروسازان کشور در اعتراض به وضعیت حقوق و دستمزد خود مقابل سازمان غذا و دارو در تهران تجمع کردند. به گفته شهروندان معترض: قرار بود کار گروهی با حضور سازمان غذا و دارو، نظام پزشکی و نمایندگان داروسازان و صاحبان داروخانه ‌ها برای حل مشکل حقوق داروسازان برگزار شود اما تاکنون چنین کارگروهی تشکیل نشده است. آنها گفتند: در سالهای گذشته آسیبهای فراوانی توسط مافیای داروسازی و پزشکی و سرمایه‌ دارها به داروسازان وارد شده است.

 

اعتصاب کارورزان دانشگاه پزشکی شیراز

کارورزان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت، در محوطه این مرکز آموزش عالی تجمع اعتراضی کردند.

معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی، نسبت به عدم پرداخت معوقات ۱۴ ماه اخیر اعتراض کرده و خواهان پیگیری مسئولان در این زمینه شدند.

کارورزان پزشکی دانشگاههای مختلف کشور، پیشتر نیز با برگزاری تجمعات متعدد، نسبت به عدم پرداخت معوقات و عدم اجرای افزایش کمک هزینه تحصیلی ۲۵ درصدی مصوب وزارت بهداشت اعتراض کرده‌ بودند، اما مسئولان تاکنون هیچ اقدامی جهت پیگیری معضلات آنان انجام نداده‌اند.

 

تجمع داوطلبان آزمون دستیاری

گروهی از داوطلبان آزمون دستیاری در اعتراض به تاریخ برگزاری این آزمون دست به تجمع اعتراضی زدند. آنها خواستار ورود رئیس قوه قضائیه به پرونده‌ آزمون دستیاری هستند که رای قطعی آن علیه وزارت بهداشت اجرا نمی‌ شود و پرونده دیگری که ۷۲ روز است در انتظار صدور دستور موقت مانده است.

 

تجمع داروسازان در تهران

روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت، جمعی از داروسازان کشور، مقابل ساختمان سازمان غذا و دارو واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.

داروسازان معترض از دلایل برگزاری این تجمع را «عدم تعیین حقوقهای پایین توسط انجمن داروخانه ‌داران، وضعیت بد معیشتی آنها و همچنین و موج مهاجرت داروسازان به خاطر حقوقهای پایین انجمن» عنوان کرده اند. داروسازان همچنین نسبت به برگزار نشدن انتخابات انجمن داروسازان توسط انجمن داروسازان اعتراض کردند.

آنها گفتند: نزدیک به دو سال است که انجمن به بهانه ‌هایی مانند کرونا انتخابات انجمن را برگزار نکرده است و با تصویب قوانین مطلوب خود به نظام سلامت کشور آسیب‌ می ‌زنند.

در این راستا، آنها خواستار دخالت سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و نهادهای نظارتی در این امر و همچنین برخورد با متخلفان انجمن داروسازان فعلی شدند.

 

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: ایلنا، کانال تلگرام اردوی کار، انصاف نیوز، هرانا، کبنا)

 

 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۱، یکشنبه اول خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲ مه ۲۰۲۲

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول