جنبش رنگین کمان بیشماران (اردیبهشت ۱۴۰۱) گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی
زندگی مردم نه روزانه که در هر ساعت نسبت به ساعت پیش فلاکتبار می شود. مساله افزایش میزان خط فقر و افزایش تعداد مردمی که زیر خط فقر درآمد دارند، موضوعی است که در رسانه های حکومتی به فراوانی و البته اجباراً پوشش داده می شود. بر اساس آمارها حکومتی میزان خط فقر طی دهه گذشته 14برابر شده، در حالی که درآمد اکثریت قاطع مردم چنین افزایشی نداشته است. کارگران و تهیدستان در واکنش به این شرایط فلاکتباری که به آنها تحمیل شده، به اشکال گوناگون دست به اعتراض زدند. در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۲54 حرکت از جانب کارگران، کشاورزان، تهیدستان و مزدبگیران در ماه اسفند را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.
خیزش گرسنگان، شورش برای نان و آزادی روز آدینه ۱۶ اردیبهشت، در پی انتشار فراخوانی مبنی بر تجمع و اعتراض به افزایش قیمت نان در شبکه های اجتماعی ، مردم خوزستان در شهرهایی همچون شادگان، سوسنگرد و ایذه دست به تجمع اعتراضی زدند. پس از نخستین تجمع اعتراضی در پنجشنبه شب ۱۵ اردیبهشت، موج بازداشت از فعالان عرب در منطقه سوسنگرد و شهرهای اطراف آن ایجاد شد. شامگاه پنج شنبه ۲۲ اردیبهشت پس از پایان تجمع معلمان در دهها شهر که با خشونت پلیس و بازداشت گسترده معلمان و مدافعان حقوق کارگران همراه بود، در اندیمشک، اهواز، ایذه و ماهشهر در استان خوزستان معترضان به خیابان آمدند. در یک ویدئو که شبکه های اجتماعی منتشر شده است، صدای شلیک تیر از سوی ماموران نظامی به گوش میرسد. بنا بر گفته کابران شبکههای اجتماعی در اندیمشک پلیس یک تن از معترضان را به ضرب گلوله کشت. خبرگزاری حکومتی ایرنا صبح روز آدینه ۲۳ اردیبهشت، با انتشار گزارشی ضمن تایید شکل گیری تجمعات اعتراضی شب گذشته دستکم در ۸ شهر کشور، از برخورد نیروی انتظامی با معترضان و بازداشت دستکم ۱۵ شهروند در دزفول و ۷ شهروند در یاسوج خبر داد. شامگاه یکشنبه ۲۵ اردیبهشت، مردم شهر کرد باوجود اقدامات سركوبگرانه و دستگیریهای گسترده، با شعارهای مرگ بر خامنه ای- رییسی، مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر اصل ولایت فقیه دست به اعتراض زدند. خیزش مردم شهر كرد روزهای دوشنبه ۲۶ و سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ادامه یافت و نیروهای سركوبگر به گروه زیادی از مردم شهرکرد یورش برده و شروع به تیراندازی كردند. رانندگان خودروها با بوق زدن به تشویق معترضان برخاستند. نیروهای یگان ویژه حتی داخل کوچه ها شده و به ضرب و شتم و دستگیری مردم پرداختند. اسامی شش شهید خیزش گرسنگان را هرانا به قرار زیر منتشر کرده است: پیش علی غالبی حاجیوند (دزفول)، امید سلطانی (اندیمشک)، حمید قاسمپور (فارسان)، سعادت هادی پور (هفشجان)، جمشید مختاری جونقانی (جونقان)، بهروز اسلامی (باباحیدر) صبح سه شنبه ۲۷ اردیبهشت پیكر بهروز اسلامی، از شهیدان خیزش روزهای اخیر در بابا حیدر، باوجود اقدامات سرکوبگرانه و تهدیدات رژیم، در میان خشم انبوه مردم این شهر تشییع و خاكسپاری شد. شامگاه سه شنبه ۲۷ اردیبهشت در دومین هفته خیزش علیه گرانی، مردم گلپایگان باوجود آماده باش نیروهای سركوبگر در خیابانهای شهر از جمله مقابل مقر بسیج ضدمردمی دست به تظاهرات زدند. از روز آدینه ۱۶ اردیبهشت تا پایان ماه اردیبهشت جو امنیتی در برخی شهرهای کشور حاکم بوده و دسترسی به اینترنت نیز در تعدادی از شهرها همچون اردبیل، اندیمشک و شهرکرد و استان خوزستان با اختلال جدی همراه است و در این مدت دستکم در 38 شهر از ۱۰ استان مختلف کشور تجمع اعتراضی برگزار شد که با تکرار در برخی از شهرها در مجموع 62 بار مردم دست به شورش زدند.
اسامی شهرهای شورشی سوسنگرد، دورود، ایذه، اندیمشک، دزفول، یاسوج، شهرکرد، سوق (کهگیلویه و بویراحمد)، جونقان، خرم آباد، فارسان (چهار محال و بختیاری)، بروجرد، دهدشت (کهگلویه و بویراحمد)، اردبیل، شیراز، نیشابور، اهواز، یزد، حمیدیه، شادگان، ماهشهر، دهدشت، شهرک کاروان (رضویه در تهران)، پردنجان (چهارمحال و بختیاری)، هفشجان (شهر کرد)، شهرک جراحی، مسجد سلیمان، باباحیدر (چهارمحال و بختیاری)، قوچان، سورشجان (چهارمحال و بختیاری)، جونقان (در شهرستان فارسان و در استان چهارمحال و بختیاری)، روستای چلیچه (کنار جونقان، در شهرستان فارسان در استان چهارمحال و بختیاری)، شاهین شهر، ایرانشهر، شهریار (استان تهران)، نهاوند، گلپایگان و رشت
مرگ بر گرانی زبون به این کلفتی، کو آب و برق مفتی توپ تانک بسیجی دیگر اثر ندارد خامنه ای قاتل راه فرار ندارد نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران هموطن بپاخیز ایران شده فلسطین مرگ بر خامنه ای توپ، تانک، فشفشه، آخوند باید گم بشه سوریه رو رها کن، فکری به حال ما کن نیروی انتظامی تو که سپاهی نیستی مرگ بر اصل ولایت فقیه جمهوری اسلامی نمی خوایم نمی خوایم رئیسی حیاکن مملکتو رها کن وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه می کُشَم می کُشَم آنکه برادرم کُشت نترسید نترسید ما همه با هم هستیم شش کلاس بی سواد استعفا استعفا خامنهای قاتله حکومتش باطله! نه تفریح نه پیشرفت، جوونیمون هدر رفت چهل ساله که دویدم فقط وعده شنیدیم رئیسی دروغگو، حاصل وعده هات کو ننگ ما ننگ ما دولت الدنگ ما ننگ ما ننگ صدا و سیمای ما ننگ ما ننگ ما وزیر الدنگ ما می جنگیم می میریم ایرانو پس می گیریم داعشی سپاهی دشمن ما شمایید دیکتاتور سپاهی داعش ما شمایید سپاهی سپاهی داعش ما شمایید حکومت آخوندی نمی خوایم نمی خوایم خامنه ای از طویلت بیا بیرون با سربازها کاری نداریم، بگو بیان بیرون چارمحال خوزستان اتحاد اتحاد ما همه با هم هستیم معلم عزیزم من همراه تو هستم شاگرد عزیزم حقت رو پس میگیرم آموزش رایگان حق فرزند ایران پنجشنبه اول اردیبهشت *اهالی روستای امامزاده باقر واقع در شهرستان بهارستان در اعتراض به محرومیتهای زیرساختی و مشکلات معیشتی در جاده ورودی این روستا تجمع کردند. به گزارش هرانا، عدم توجه مسولان شهری و روستایی به مشکلات معیشتی و اداری و فقدان زیرساختهای مناسب مخابراتی از جمله مشکلات اصلی اهالی این روستا است.
یکشنبه ۴ اردیبهشت *جمعی از کارگران کارخانه کاشی اصفهان با تجمع مقابل استانداری اصفهان به تعلیق شدن از کار، پرداخت نشدن حقوق، معوقات و مطالبات چندین ساله شان اعتراض کردند. به گزارش صدا و سیما، کارگران با بیان این که کارخانه از بهمن ماه سال گذشته تعطیل شده، اعلام کردند: با تعطیل شدن خطوط تولید، آنها خانه نشین و بیکار شده اند.رکارگران کارخانه کاشی اصفهان خواستار تعیین تکلیف مدیریت این واحد بزرگ تولیدی شده و از مسئولان دولتی، قضایی و نمایندگان مجلس خواستند مشکل چند ساله آنان را با اتخاذ یک تصمیم واحد حل کنند.
یکشنبه ۴ اردیبهشت *کارکنان شرکتی مخابرات گیلان از بیکار شدن چند تن از فعالان صنفی کارگری مخابرات گیلان خبر داده و در اعتراض به این موضوع دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، جانشین جدید مدیر منطقه طی حکمی بحث برانگیز، نائب رئیس، دبیر و مسئول مالی که از اعضا هیأت مدیره انجمن صنفی کارگری مخابرات هستند را اخراج کرده است.
دوشنبه ۵ اردیبهشت *تعدادی از فعالان مدنی و شهروندان یاسوج در اعتراض به اقدام خشونت آمیز نیروهای اطلاعات سپاه برای بازداشت علیحسن بهامین، مقابل ساختمان سپاه فتح در استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش هرانا، شهروندان معترض خواهان مشخص شدن وضعیت علی حسن بهامین و عذرخواهی رسمی اطلاعات سپاه به دلیل رفتار خشونت آمیز شدند. *شماری از کارگران نی بر فصلی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در محوطه این شرکت دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران به خودداری این شرکت از بستن قرارداد معترض هستند. یکی از کارگران گفت: اعتراض ما کارگران فصلی، به مشخص نشدن وضعیت شغلی مان است. ما به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود از فصلی به قراردادی هستیم.
*کارگران شاغل در بخشهای مختلف شهرداری شوش برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. بر اساس گزارش ایرنا، کارگران معترض خواستار پرداخت حقوق معوقه و تحقق دیگر مطالبات شان شدند. کارگران معترض گفتند: با گذشت چند ماه هنوز حقوق معوقه ما پرداخت نشده است.
*شماری از شهروندان شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش رسانک، در پی دستور فرمانداری شهرستان سراوان مبنی بر اجرای سیستم کدینگ برای کارت سوخت خودروهای این شهرستان، بسیاری از شهروندان مقابل فرمانداری شهرستان تجمع کردند. این دستور در شرایطی صادر شده که طرح کُدینگ کارت سوخت، بایستی برای خودروهایی که پلاک این شهرستان را دارند، به صورت اتوماتیک انجام شود. لازم به ذکر است که طرح کدینگ طرحی تبعیض آمیز برای دارندگان خودروهای پلاک خارج از شهرستان است که قادر به سوختگیری در جایگاههای شهرستان سراوان نیستند و شهروندان سراوان نیز نمی توانند خارج از آن سوختگیری کنند.
سه شنبه ۶ اردیبهشت *جمعی از ذی نفعان صندوق بازنشستگی هما (ایران ایر)، در اعتراض به انتقال صندوق بازنشستگی هما به صندوق کشوری مقابل اداره مرکزی ایران ایر واقع در ورودی فرودگاه مهرآباد تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این بازنشستگان اعلام کردند: صندوق از پرداختی ما در دوران اشتغال تشکیل شده، بنابراین اموال و دارایی آن غیردولتی و شخصی است و لذا انتقال آن بدون رضایت صاحبان اصلی، امری غیرقانونی محسوب می شود.
*جمعی از نیروهای فنی و حرفه ای کشور با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان وزارت کار و رفاه اجتماعی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، آنها با بیان اینکه دستمزد نیروهای فنی و حرفه ای کشور با سابقه بیش از ۱۵ – ۲۰ سال، ۳ و نیم تا ۵ میلیون تومان است عنوان کردند: رفاهیات کارکنان سازمان فنی و حرفه ای از مربی گرفته تا کارمند اداری و حراست، فاجعه است و اکثر نیروها دچار مشکلات شدید معیشتی هستند. ما تحصیلات بالای فوق لیسانس تا دکترا داریم اما با حقوقمان هزینه تحصیل فرزند خود و خرج روزمره را هم نمی توانیم پرداخت کنیم.
*شماری از مالباختگان صرافی کریپتولند با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان بیدادسرای تهران خواهان بازگرداندن سرمایه های خود شدند. به گزارش رادیو فردا، سرمایه کاربران صرافی کریپتولند در پی انسداد این صرافی، بلوکه شده و این کاربران به رمزارزهای خریداری شده خود دسترسی ندارند. آنها خواستار بازگشت سرمایه های مسدود شده خود هستند.
*کارگران معدن سنگ آهن سادات و کارخانه کنسانتره سیریز برای اعتراض به سطح پایین حقوق و نداشتن امنیت شغلی دست از کارکشیدند و با همراهی جمعی از اهالی سیریز از توابع بخش یزدان آباد شهرستان زرند در استان کرمان جاده معدن را مسدود کردند. بنا به گزارشهای ویدئویی منتشر شده در شبکه های اجتماعی، کارگران مشکلات خود را حقوق و دستمزد پایین، عدم امنیت شغلی و اخراج نیرو بدون دلیل، بیمه عادی بدون سختی کار، بی احترامی مسئولان با کارگران، عدم پرداخت بن و مزایا، کسر بیمه از حقوق کارگران، استخدام نیروی غیر بومی بیان کردند.
چهارشنبه ۷ اردیبهشت *جمعی از کارگران شهرداری شوش، در چهارمین روز اعتراض شان مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، دست به تجمع اعتراضی زدند و سفره خالی پهن کردند. به گزارش ایرنا، کارگران شهرداری شوش خواستار پرداخت حقوق معوقه خود و اعمال تغییراتی در وضعیت کاری خود شدند. کارگران معترض گفتند: انتظار می رود سه ماه حقوق عقب افتاده ما پرداخت شود تا بتوانیم مایحتاج خانواده را تامین کنیم. این کارگران در بخشهای مختلف نظیر تاسیسات، فضای سبز، عمران و خدمات فعال هستند.
*کارگران شهرداری کوت عبدالله برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و پرداخت کامل نشدن حق بیمه مقابل شهرداری و فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند: 3 ماه حقوق شان پرداخت نشده و بیمه برخی از ماهها با وجود اینکه کامل سرِ کار بوده ایم ناقص رد شده و معلوم نیست با این وضعیتِ رد شدنِ بیمه ها تا کی باید کار کنیم و اصلا می توانیم روزی بازنشسته شویم یا نه؟!
*تعدادی از کارگران معدن زغال سنگ گلندرود در اعتراض به اصرار کارفرما برای تبدیل وضعیت استخدامی دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش ایلنا، ، کارگران معترض گفیند: مدیران شرکت سرمایه گذاری هیچ توجهی به مخالفت ما کارگران دائمی معدن گلندرود برای پیمانی شدن ندارند. این بی توجهیها در حالی ادامه دارد که در روزهای گذشته برخی مسئولان و مدیران قول همکاری و عقد قرارداد با شرکت تهیه تولید را به کارگران همانند گذشته داده بودند که محقق نشد.
پنجشنبه ۸ اردیبهشت *گروهی از کارگران شرکت شکوفا صنعت مقابل ساختمان استانداری کرمان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند؛ حقوق فروردین را تاکنون دریافت نکرده ایم. کارگران شرکت شکوفا صنعت همچنین خواستار بازگشایی حسابهای شرکت و پرداخت حقوق هستند؛ این شرکت که در صنعت فولاد و در زمینه ساخت تجهیزات صنعتی فعالیت دارد، ۹۰۰ کارگر مستقیم دارد که تعداد پرسنل آن با پیمانکاریها به ۱۵۰۰ نفر می رسد.
جنبش مردم سراوان برای حق حیات روز آدینه 2 اردیبهشت، صدها تن از اهالی روستای سراوان واقع در شهرستان رشت، برای سیزدهمین روز متوالی در این روستا دست به تجمع شباه روزی و بستن جاده زدند. به گزارش انتخاب، این تجمع در اعتراض به دفن غیر بهداشتی زباله و انباشت چندین ساله پسماند در مناطق جنگلی این روستا صورت گرفت. روز دوشنبه ۵ اردیبهشت، شماری از اهالی روستای سراوان واقع در شهرستان رشت، برای شانزدهمین روز متوالی در این روستا دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش رکنا، تجمع این شهروندان در اعتراض به دفن غیر بهداشتی زباله و انباشت چندین ساله پسماند در مناطق جنگلی این روستا صورت گرفت. مردم منطقه گفتند وجود حجم زیاد زباله ها، شیرابه ها، حشرات و مگسهای فراوان منجر به ابتلای برخی از ساکنان به بیماریهای پوستی شده است. قریب به ۴۰ سال است که زباله های شهر رشت و ۷ شهر دیگر استان گیلان به روستای سراوان منتقل میشود؛ به طوری که ارتفاع زباله ها در این منطقه به ۹۰ متر رسیده است. روز چهارشنبه ۷ اردیبهشت، گروهی از اهالی روستای سراوان واقع در شهرستان رشت، در اعتراض به دفن غیر بهداشتی زباله، در ورودی محل دفن زباله در این روستا دست به تجمع اعتراضی زدند. روز پنجشنبه ۸ اردیبهشت، شهروندان روستای سراوان در شهرستان رشت، در اعتراض به دفن غیر بهداشتی زباله و انباشت چندین ساله پسماند در مناطق جنگلی این روستا، دست به تجمع اعتراضی زدند. بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی پلیس با استفاده از شلیک هوایی و گاز اشک آور اقدام به متفرق کردن معترضان کرد. روز آدینه ۹ اردیبهشت خبرگزاری فارس در یک گزارش اعلام کرد: همزمان با انتشار عکسهایی از اثر گلوله ساچمه ای بر بدن معترضان در سراوان (استان گیلان)، نیروی انتظامی این استان اعلام کرد که در تجمع اهالی سراوان در اعتراض به انباشت زباله در این منطقه، ۲۲ نفر بازداشت شدند و پرونده آنها از طریق مرجع قضایی در حال رسیدگی است.
شنبه 10 اردیبهشت *کارکنان بانکهای ادغامی و بانک سپه (5 بانک نیروهای مسلح بنامهای انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهراقتصاد و کوثر) در ادامه اعتراض به عدم یکسان سازی حقوق با کارکنان بانکهای مرکزی، ملت و... و تبعیض در پرداخت مطالبات دست به تجمع سراسری و همزمان دراستانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، فارس، لرستان و ... زدند. براساس گزارش رادار اقتصاد، تجمع کنندگان از جمله شعار می دادند: «وزیر بی کفایت استعفا استعفا»، «مدیر بی لیاقت استعفا استعفا».
*کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در ادامه اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و پاسخگو نبودن مسئولان برای باری دیگر دست به تجمع مقابل اداره کار شهرستان شوش زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران بازنشسته حاضر در این تجمع گفت: روند ثبت نام، سیستم ارسال پیامک و روند رسیدگی به شکایتهای کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه در هیات تشخیص اداره کار شوش به کندی انجام می شود بنابراین درخواست ما سرعت دادن به موضوع شکایت ما کارگران بازنشسته است تا به مطالباتمان بعد از گذشت یک سال رسیدگی شود. در رویدادی دیگر در روز بعد، همزمان با روز جهانی کارگر شماری از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محوطه این شرکت تجمع کردند.
یکشنبه ۱۱ اردیبهشت *بیش از ۴۵۰ نفر از کارگران کشت و صنعت نیشکر کارون شوشتر در محوطه شرکت و مقابل فرمانداری شوشتر دست به تجمع اعتراضی زدند.به گزارش ایلنا، کارگران معترض مطالبات خود را تبدیل وضعیت پرسنل فصلی، تامین نیرو، قراردادها و همچنین همسانسازی حقوق عنوان کردند.
*شماری از کارگران شهرداری شوش، در اعتراض به معوقات مزدی ۳ ماهه و بیمهای خود، برای نهمین روز متوالی دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: عدم دریافت ۴ ماه حقوق و دو ماه حق بیمه، عدم تبدیل وضعیت استخدامی و فقدان امنیت شغلی از دلایل برگزاری این تجمع است.
دوشنبه ١٢ اردیبهشت *جمعی از کارگران کشت و صنعت نیشکر کارون شوشتر واقع در استان خوزستان برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران با بیان اینکه خواستار تبدیل وضعیت شغلی خود هستیم، افزودند: کارگران در کشت و صنعت کارون دو گروه اند یکی کارگران پیمانکاری که به دنبال عقد قرارداد مستقیم هستند و گروه بعد کارگرانی که قرادادی اند اما به دنبال عقد قرارداد مستمر و دائم هستند تا امنیت شغلی آنها تامین شود. کارگران پیمانکاری کشت و صنعت کارون تاکید کردند: از کار با پیمانکاران خسته شده ایم بنابراین از مدیریت درخواست داریم به مطالبه قانونی ما پاسخ مثبت دهد.
چهارشنبه 14 اردیبهشت *جمعی از اهالی منطقه کامو، جوشقان قالی و چوگان بخش قمصر شهرستان کاشان برای اعتراض به تاثیرات مخرب محیط زیستی فعالیت معدن سنگ آهن کامو، واقع در ارتفاعات قله گرگش در رشته کوه کرکس و کاهش منابع آبی دست به تجمع زدند و خواهان تعطیلی معدن شدند. به گزارش ایسنا، فعالیت معدن سنگ آهن کامو در شهرستان کاشان موجب اعتراض ساکنان این منطقه شده، به طوری که مردم مجبور به بستن جاده منتهی به معدن شدند، چراکه بر این باور هستند که فعال بودن این معدن سبب موجب تخریب محیط زیست و کاهش منابع آبی می شود.
پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت *جمعی از کارگران بومی مجتمع تفریحی و توریستی غار علی صدر همدان که بزرگترین غار آبی جهان است، برای سومین روز متوالی اعتصاب کرده و در شهر همدان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایسنا، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شغلی آنها صورت گرفت.
شنبه ۱۷ اردیبهشت *شماری از دامداران در شهرهای مختلف کشور از جمله شاهرود، قزوین، اصفهان، اراک، قم، شیراز، یزد، کرمان و مشهد، مقابل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی شهرهای خود، دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، دامداران معترض با سر دادن شعارهایی از قبیل «قیمت دام ریالی، هزینه ها دلاری، نابود شده دامداری»، «دامدار ورشکسته دیگر توان ندارد» و … خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. آنها گفتند که درآمد حاصل از فروش محصولات دامی در مقایسه با هزینه های بالایی که برای تامین نهاده و علوفه دامهای خود متقبل می شوند، هم خوانی ندارد. در شهر شیراز جمع کثیری از دامداران معترض پس از برگزاری تجمع در مقابل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، به خیابانهای مجاور آمده و اقدام به راهپیمایی کردند که حضور پرشمار دامداران معترض، ایجاد جو امینی توسط نیروهای یگان امداد را به همراه داشت. دامداران ضمن حرکتهای اعتراضی خود، قالیباف رئیس مجلس را مورد خطاب قرار داده و شعار می دادند: «قالیباف این آخرین پیام است، دامدار ورشکسته آماده قیام است.»
*گروهی از ساکنان روستای «شیخ تقه» از توابع شهرستان قروه در استان کردستان، در محدوده محل سکونت خود دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، معترضان نسبت به تغییر کاربری زمینهای سند دار کشاورزی خود برای ایجاد کارخانه معترض هستند. آنها گفتند: به جای کارخانه فولاد زاگرس که در سال ۹۲ به بهانه های مختلف تعطیل شد، اکنون به دنبال ایجاد کارخانه ای روی زمینهای کشاورزی سنددار و تخریب این زمینها هستند؛ ساختمان کارخانه تعطیل شده مذکور بهترین موقعیت را دارد؛ این ساختمان دارای امتیازات آب و برق و گاز بوده و به ریل راه آهن نزدیک است، با این وجود نمی دانیم چرا می خواهند روی زمینهای کشاورزی ما کارخانه بسازند.
*شماری از نیروهای پیمانکاری وزارت نیرو در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت شغلی خود و همکاران شان، مقابل ساختمان دفتر مرکزی سازمان امور اداری و استخدامی کشور واقع در تهران، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این نیروها در راستای مطالبات خود اظهار داشتند: با توجه به اینکه ما شاغلان مشاغل فوق از طریق آزمونهای استخدام سراسری وزارت نیرو در شرکتهای برق منطقه ای جذب شده ایم و کلیه مراحل آزمون علمی، مصاحبه عملی و فرآیند هسته گزینش را با موفقیت سپری کرده ایم، دارای پستهای سازمانی مصوب هستیم؛ حال با توجه به اینکه تمامی مراحل استاندارد آزمونهای استخدامی را طی کرده ایم، باید مجوز استخدامی تمامی کارمندان پیمانی و رسمی در مشاغل اپراتور و مسئول پست، توسط سازمان اداری و استخدامی به منظور تبدیل وضعیت از کارمندی به کارگری دائم، صادر شود.
*جمعی از کارگران معدن زغال سنگ گلندرود واقع در استان مازندران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران واقع در تهران، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران که به عقد قرارداد با پیمانکار معترض هستند، گویند که در روزهای اخیر فشار کارفرما برای تسویه حساب و یا عقد قرارداد با پیمانکار افزایش یافته است؛ این در حالیست که به گفته کارگران، وضعیت شغلی آنها در صورت انعقاد قرارداد با پیمانکار جدید، نامشخص میماند. یکی از کارگران با بیان اینکه سالها در معدن کار کردهایم، گفت: هرچند حقوق ما کارگران در طول این سالها به صورت حداقل قانونی کار پرداخت شده اما با بالا بردن حقوقمان با پیمانکار هم کار می کنیم.
*رانندگان تاکسی بوکان برای اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه مقابل سازمان تاکسیرانی این شهر در استان آذربایجان غربی تجمع کردند. معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بوکان در گفت و گو تلفنی با خبرنگار ایرنا در خصوص مطالبات تاکسیرانان گفت: رانندگان تاکسی بوکان در کمال آرامش، نسبت به پایین بودن کرایه، اعتراض داشته و از مسئولان انتظار دارند در بررسی نرخ فعلی تجدیدنظر کنند. یک هزار و ۲۹۱ دستگاه تاکسی در سطح شهر بوکان فعالیت دارد که ۷۸۰ دستگاه آن گردشی و خطی، ۴۸۹ دستگاه تلفنی، هشت دستگاه ویژه و ۱۴ دستگاه ون است. شهرستان بوکان با ۳۰۰ هزار نفر در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.
یکشنبه ۱۸ اردیبهشت *جمعی از کارگران بازنشسته مجتمع هفت تپه در اعتراض به عدم دریافت مطالبات بازنشستگی خود، برای چندمین بار در مقابل ساختمان اداره کار شوش تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران بازنشسته با بیان اینکه بیش از یک سال است به دنبال وصول بخشی از مطالبات جا مانده خود از کارفرما هستیم که در نتیجه بی توجهی کارفرما به پرداخت مطالباتمان، ناچار شدیم بعد از یک سال دوندگی در هیات تشخیص اداره کار شهرستان شوش طرح شکایت کنیم، در ادامه گفت: روند رسیدگی به شکایتهای کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه در هیات تشخیص اداره کار شوش در حالی از بدو تشکیل پرونده به کندی دنبال می شود که بارها این موضوع را به مسئولان اداره کار شوش گزارش داده ایم اما مثمرثمر واقع نشده است.
سه شنبه ۲۰ اردیبهشت *جمعی از کارکنان اداری بیمارستان عالی نسب تبریز با برگزاری تجمع اعتراضی در محوطه این بیمارستان خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، این کارکنان در خصوص پرداخت فوق العاده ویژه که تنها به کادر بخش درمان پرداخت شده است، اعتراض داشتند.
*شماری از کارگران فضای سبز شهرداری شیراز با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایرنا، آنها از جمله دلایل تجمع خود را اعتراض به نحوه پرداخت و میزان حقوق ماهانه خود، عدم داشتن امنیت شغلی و قرارداد کاری عنوان کردند.
*اهالی دو روستای بگدانه و مسقان، از توابع منطقه کوهمره سرخی واقع در شهرستان شیراز برای چندین باره در اعتراض به نابودی مزارع و باغات منطقه به دلیل عدم اجرای طرح جداسازی آب شور از رودخانه پس از ۱۰ سال، مقابل استانداری فارس تجمع کردند. به گزارش شیرازه، مردم اعتقاد دارند که از ۱۰ سال پیش تاکنون به دلیل کم شدن آب رودخانه و جهش گنبد نمکی، آب رودخانه کوهمره سرخی به شدت شور شده و زندگی مردمان چندین روستا به ورطه نابودی کشیده شده و ۷۰۰ هکتار از باغات انار نابود و تمامی مزارع برنج تعطیل شده است. با وجود شروع پروژه جداسازی آب شور از رودخانه از سال ۹۵ تاکنون این پروژه به بهره برداری نرسیده است.
*به گزارش فرتاک نیوز، جمعی از مالباختگان شرکت رامک خودرو برای اعتراض به عدم تحویل خودروهای شان مقابل دادگاه کیفری تهران تجمع کردند.
چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت *گروهی از سهامداران بانک دی، مقابل ساختمان بانک مرکزی واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی از قبیل “مسئول بی کفایت، استعفا استغفا” خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت *شماری از کارگران پیمانی و شرکتی مس سرچشمه (ایثارگر) برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری کرمان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، اعتراض کنندگان مقابل استانداری کرمان که عموما فرزندان آسیب دیدگان جنگ بودند، علت تجمع خود را عمل نکردن شرکت ملی مس ایران به قانون استخدامی کشور اعلام کردند. معترضان معتقدند بر اساس این قانون بایستی از وضعیت قراردادی، شرکتی و پیمانی به نیروی رسمی این شرکت تبدیل وضعیت شوند.
شنبه ۲۴ اردیبهشت *به گزارش هرانا، گروهی از کشاورزان شهر قهدریجان از توابع شهرستان فلاورجان واقع در استان اصفهان، در فلکه خدمات این شهر، دست به تجمع زدند. کشاورزان از دلایل شکل گیری این تجمع اعتراضی را عدم احقاق حقآبه کشاورزی خود توسط مسئولان متولی عنوان کردند. سه شنبه ۲۷ اردیبهشت *جمعی از رانندگان و کارگران شرکت واحد خطوط بی آر تی برای سومین روز متوالی مقابل اداره مرکزی شرکت واحد تهران دست به تجمع و اعتصاب زدند. به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، رانندگان و کارگران به نادیده گرفتن مصوبه مزد شورایعالی کار و اعمال ده درصد افزایش حقوق برای کارگران و رانندگان شرکت واحد معترض هستند. آنها در این تجمع شعارهایی از قیبل «شهردار بی لیاقت، استعفا، استعفا» و «مدیر بی لیاقت استعفا استعفا» سر دادند. این تجمع با حضور ماموران نیروی انتظامی در توقفگاه سامانه چهار شرکت واحد همراه بود و به دنبال درخواست مکرر رانندگان و کارگران اعتصابی شهردار تهران در میان تجمع کنندگان حضور یافت. افرادی از سپاه در سامانه چهار در حال آموزش رانندگی هستند تا فردا به جای رانندگان شرکت واحد مسافران را جا به جا کنند.
*تعدادی از مالکان منطقه سردشت اراک مقابل ساختمان استانداری مرکزی تجمع کردند. به گزارش عصرمرکزی، این تجمع در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت اجرای طرح دانشگاه اراک صورت گرفته است.
*مالباختگان موسسه اعتباری کاسپین (فرشتگان) در رشت مقابل این موسسه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش رادیو فردا، سپردهگذاران به دلیل کسری دارایی چند هزار میلیارد تومانی فرشتگان، برای بازپس گیری سپرده خود اقدام کردند اما با مساله مسدودسازی سپرده ها و سود سپرده ها مواجه شدند. اعتراض سپردهگذاران از سال ۱۳۹۵ تا امروز بینتیجه مانده است.
*جمعی از کارکنان بیمارستان مرکز قلب تهران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در محوطه این بیمارستان دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این کارکنان به پایین بودن حقوق و دستمزدهای شان، مطالبات معوقه و مسائل مربوط به بازنشستگی خود اعتراض کردند.
پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت *جمعی از مالکان اراضی شهرک اندیشه قزوین در این شهرک دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تسنیم، شهروندان معترض باوجود صدور سند تک برگ برای اراضی، از حدود ۲۵ سال پیش پیگیر اخذ مجوز ساخت هستند، اما در پی کارشکنیهای مسئولان و اختلافات میان شهرداری و تعاونی نیروی انتظامی، تاکنون موفق به دریافت مجوز نشده اند.
*جمعی از کشاورزان شهرستان سرپل ذهالب واقع در استان کرمانشاه، مقابل ساختمان اداره جهاد کشاورزی این شهرستان تجمع کردند. به گزارش کانال آخرین خبر کرمانشاه، تجمع این کشاورزان در اعتراض به واگذاری بذر نامرغوب کلزا و چغندر از سوی این سازمان به کشاورزان صورت گرفته است.
*برای دومین روز متوالی شماری از رانندگان پیک موتوری اسنپ فود و اسنپ باکس در کرج دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعتراض این رانندگان با خواست افزایش دستمزد به دنبال موج جدید گرانیها صورت گرفته است.
*جمعی از کارگران پیمانکاری شهرداریِ تهران در اعتراض به سطح نازل دستمزدهای خود مقابل ساختمان شهرداری دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یک نماینده کارگران معترض گفت: چندی پیش جلوی افزایش حقوق کارگران گرفته شد و فعلا علی الحساب دریافت کرده اند تا نتیجه تصمیم دولت در مورد افزایشِ ده درصدیِ حقوق کارگران مشخص شود. به گفته نامبرده، دریافتیِ فروردین این کارگران حتی کمتر از دریافتیِ اسفند سال گذشته بوده است.
شنبه ۳۱ اردیبهشت *گروهی از کارگران و کارکنان بازنشسته ساکن خانه های سازمانی مجتمع نیشکر هفت تپه، مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این شهروندان گفتند: اخیرا اخطار فوری از مدیریت هفت تپه برای تخلیه خانه هایی که سالهاست در آن سکونت داریم دریافت کردهایم. این اعتراض برای تخلیه نکردن خانه های سازمانی نیست بلکه خواستار دریافت هزینه هایی هستیم که طی این سالها برای تعمیرات این خانه های غیر قابل سکونت انجام داده ایم.
*گروهی از مرغداران معترض مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی در تهران، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش روزنامه قانون، مرغداران معترض معتقدند که سازمان جهاد کشاورزی ارزش نهاده های دامی را به میزان ۶۰۰ درصد گران کرده که این اقدام منجر به تقبل ضرر و زیان هایی از سوی تولید کنندگان و مرغ داران شده است. معترضان اظهار داشتند: وزیر جهاد کشاورزی به ما وعده داده بود که تا پایان خرداد با ارز ترجیحی نهاده دریافت خواهید کرد. ما با وعده وزیر جوجه ریزی کردیم و حالا نهاده و دان مرغ نداریم! شرکتهای پشتیبانی، نهاده دولتی را با قیمت آزاد در بازار می فروشند.
*شماری از کارگران شهرداری اهر از بخشهای مختلف این مجموعه از جمله کارگران بخش موتوری، پاکبانان و رانندگان واحدهای عمرانی و خدمات، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به اعتصاب زده و برای چند ساعت از ادامه فعالیت خود امتناع کردند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران به نقل از یکی از اعتصابکنندگان آمده است؛ حقوق اسفند سال گذشته بخشی از کارکنان پرداخت نشده است؛ همچنین تا این لحظه تکلیف حقوق ماههای فرودین و اردیبهشت امسال نیز مشخص نشده و حقوق این ماهها به حساب هیچ کدام از کارکنان واریز نشده است.
جنبش اعتراضی کارگران صنایع نفت، گاز و پتروشیمی طی سه سال گذشته کارگران پروژه ای صنعت نفت، پتروشیمی و گاز، سه بار اعتصاب عمومی کردند. دور جدید اعتصاب کارگران پروژه ای در این صنایع از روز یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ با خواست فوری افزایش دستمزد به میزان ۳۸ درصد، ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت در ماه و بهبود شرایط کار آغاز شد و هر روز مراکز بیشتری به اعتصاب پیوستند. شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت و برخی از رسانه های حکومتی و مستقل اخبار این کنش جمعی را پوشش دادند. روز یکشنبه ۴ اردیبهشت، کارکنان نوبت کار زیر مجموعه شرکت مناطق نفت خیز جنوب مقابل درب اصلی ستاد مناطق نفت خیز اهواز دست به تجمع زدند. در همین روز، کارگران داربست بند پیمانکاری علیخانی شاغل در پتروشیمی کیان واقع در عسلویه و کارگران پروژه ای پیمانکاری فرجود شاغل در پتروشیمی بوشهر دست به اعتصاب زدند. روز دوشنبه ۵ اردیبهشت، شماری از کارگران پروژهای شاغل در سایت ۱ پتروشیمی بوشهر، کارگران پیمانکاری شاغل در فاز ۱۹ عسلویه، کارگران پروژه ای شرکت پتروکیان شاغل در پتروشیمی هنگام، کارگران پروژه ای شاغل در فاز ۱۳ عسلویه، کارگران پروژه ای شرکت فولاد کوشان شاغل در پتروپالایش کنگان و کارگران پروژه ای ساخت مخازن سبز عسلویه، کارگران مخزن سقف شناور جاسک واقع در 65 کیلومتری غرب شهر جاسک نزدیک به کوه مبارک و کارگران پروژه ای نیروگاه اسلام آباد غرب برای افزایش دستمزد دست از کارکشیدند وبه خوابگاه برگشتند. روز سه شنبه ۶ اردیبهشت، دستکم در 14 شرکت به شرح زیر اعتصاب صورت گرفت: کارکنان شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان. معترضان جاده های دسترسی به این شرکت را بستند./ کارگران داربست بند نیروگاه برق اردبیل./ کارگران مخازن سبز عسلویه./ کارگران پروژه ای نیروگاه Boo عسلویه./ کارگران پروژه ای شرکت ناورود در پتروپالایش کنگان./ کارگران پروژهای پیمانی شاغل پتروشیمی بوشهر./ کارگران پتروکیان راکی در پتروشیمی هنگام./ کارگران داربست بند پیمانکاری علیخانی شاغل در پتروشیمی کیان واقع در عسلویه./ دو پتروشیمی پترو کیان./ کارگران شرکت فرجود (پیمانکاری منوچهر موسوی) سایت ۱ پتروشیمی بوشهر در عسلویه جاده پارسیان به کنگان./ کارگران پروژهای شاغل در فاز ۱۳ عسلویه./ کارگران پروژهای ساخت مخازن سبز عسلویه./ کارگران داربست بند پروژه ای شرکت ناورود شاغل در پتروپالایش کنگان. روز شنبه ۱۰ اردیبهشت، شماری از کارگران پروژه ای شرکت IGC شاغل در پروژه مجتمع گاز NGL3100 واقع در منطقه دشت عباس شهرستان دهلران، دست به اعتصاب زدند. همزمان گروهی از کارگران پروژه ای شرکت پیمانکاری شیروانی شاغل در پتروشیمی دماوند و همچنین کارگران پروژه ای ساخت مخازن شاغل در پیمانکاری قیطاسی واقع در اسلام آباد غرب نیز دست به اعتصاب زدند. در همین روز کارگران حجمی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران (معروف به 380 نفره) برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی و معیشتی دست به تجمع مقابل ساختمان و دفتر مدیر عامل شرکت زدند. روز دوشنبه 12 اردیبهشت، کارگران ان جی ال 3100 واقع در منطقه دشت عباس شهرستان دهلران (شرکت پیمانکاری IGC) دست از کارکشیدند و در محل این پروژه تجمع کردند. روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت، تعدادی از کارگران شرکتی پتروشیمی تبریز در اعتراض به اختلاف بین حقوق کارکنان رسمی و شرکتی، در مقابل ورودی این شرکت تجمع کردند. همزمان کارگران پیمانکاری پتروشیمی گچساران برای دومین روز متوالی در محوطه این شرکت دست به اعتصاب و تجمع زدند. روز سه شنبه ۲۰ اردیبهشت، نیروهای مخزن سازی به پیمانکاری جاسم فرامرزی و رمضان کرمی در پالایشگاه آدیش کنگان در بوشهر دست به اعتصاب زده و کارگاه را تعطیل کردند. روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت، کارگران قراردادی شرکت نفت گچساران، مقابل ساختمان اداره مرکزی شرکت نفت و گاز این شهرستان، تجمع اعتراضی برگزار کردند. روز شنبه ۲۴ اردیبهشت، کارگران قرارداد موقت نفت و گاز و حفاری اهواز و جزیره خارک، تجمع اعتراضی برگزار کردند. در این تجمع شعارهایی چون «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» و «تورم ۱۰۰ درصدی، افزایش ۱۰ درصدی» مطرح شد. روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت، کارگران و کارکنان قرارداد مدت موقت شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون و مارون اهواز، مقابل ساختمان مرکزی مناطق نفتخیز جنوب دست به تجمع زدند. روز شنبه ۳۱ اردیبهشت، جمعی از پرسنل قراردادی وزارت نفت، مقابل ساختمان این وزارتخانه واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.
حرکتهای اعتراضی بازنشستگان و مستمری بگیران در ماه گذشته همچون ماههای پیش، بازنشستگان و مستمری بگیران در شهرهای گوناگون دست به اعتراض و تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان معترض برخی از مطالبات خود را افزایش مستمریهای دریافتی در موازات خط فقر، اجرای قانون همسانسازی حقوق، رفع مشکلات بیمه تکمیلی، پرداخت پاداش آخر سال و همچنین محاسبه سوابق مشاغل سخت و زیان آور در محاسبات متناسب سازی، عنوان کردند. روز یکشنبه ۴ اردیبهشت، بازنشستگان تأمین اجتماعی در شهرهای اهواز، رشت، اراک، تبریز، قزوین، ایلام و کرمانشاه مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود و در تهران اطراف ساختمان مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند. روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اراک، اهواز، رشت، اردبیل، کرمان، کرمانشاه، کرج، قزوین و کرمانشاه مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود دست به تجمع زدند. روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت، بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در شهرهای تبریز، اهواز، مشهد، کرمانشاه اردبیل، رشت و اراک مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود دست به تجمع اعتراضی زدند. روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت، بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای گوناگون از جمله اهواز، اصفهان، تبریز، مشهد، ایلام، اراک، کرج، قزوین مقابل سازمان تامین اجتماعی شهرهای خود دست به تجمع اعتراضی زدند.
اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه های اجتماعی
یکشنبه ۴ اردیبهشت: کارگران شهرداری شوش مقابل ساختمان شهرداری این شهر دست به تجمع زدند./ کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در ادامه اعتراض به عدم تامین امنیت شغلی خود دست به تجمع در محل کارشان زدند. شنبه 3 اردیبهشت: اعتصاب کامیونداران در شهرک حمل و نقل بندرعباس یکشنبه ۴ اردیبهشت: تجمع اعتراضی مردم دهستان شیخ عامر مقابل فرمانداری لامرد./ رانندگان استیجاری شهرداری تبریز برای اعتراض به سطح نازل حقوق و عدم افزایش 57 درصدی آن دست به تجمع زدند. سه شنبه 6 اردیبهشت: تجمع کارگران کارخانه آذرآب برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و معیشتی./ شماری از کارگران فصلی کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به نمایندگی از طرف بیش از هزار نفر از همکاران شان برای دومین روز متوالی مقابل ورودی تجمع کردند./ برای چندمین بار کارگران بخش اداری شرکت گاز شهرستان قروه در استان کردستان دست از کارکشیدند./ کارکنان دانشگاه آزاد دزفول برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق دست به تجمع زدند و در محوطه دانشگاه سفره خالی پهن کردند. چهارشنبه ۷ اردیبهشت: شماری از کارگران و کارکنان شهرداری اهواز، برای دومین روز متوالی، مقابل ساختمان شورای فرمایشی کلانشهر اهواز، دست به تجمع زدند./ کارگران پروژه ای شرکت جهانپارس شاغل در فاز ۲ پالایشگاه بیدبلند بهبهان دست به اعتصاب زدند. پنجشنبه ۸ اردیبهشت: شماری از کارگران بیکار شده کارخانه پرشین گرانیت دلفان مقابل ساختمان فرمانداری نورآباد تجمع کردند. یکشنبه ۱۱ اردیبهشت: شماری از کشاورزان شهرستان مبارکه در استان اصفهان در اعتراض به عدم تخصیص حقآبه مقابل ساختمان فرمانداری این شهر تجمع کردند./ جمعی از کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد برای اعتراض به بیکاری به دنبال تعیطلی کارخانه و عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل فرمانداری بروجرد زدند./ تجمع جمعی از متقاضیان مسکن ملی گچساران مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کهگیلویه و بویراحمد. شنبه ۱۷ اردیبهشت: تجمع کارگران پروژه راه آهن میانه-اردبیل در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق. یکشنبه ۱۸ اردیبهشت: تجمع اعتراضی مالکان برج دامون دریایی 2 در کیش./ تجمع جمعى از نیروهای اخراج شده بخش اورهال شرکت نیروگاه رامین (ویس) در شمال شهر اهواز در اعتراض به تصمیم مدیریت و حراست مقابل درب ورودی این شرکت./ تجمع اعتراضى کارکنان مخابرات روستایی در اهواز مقابل ساختمان استانداری در اهواز./ تجمع مالباختگان پروژه مسکن رضوان قم مقابل بیدادگستری استان./ تجمع شماری از خریداران پروژه دامون دریای ۲، مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد. دوشنبه ۱۹ اردیبهشت: تجمع کارکنان بانکهای زیر مجموعه بانک سپه در اصفهان. سه شنبه ۲۰ اردیبهشت: شماری از رانندگان مینی بوس در بندر عباس دست به اعتصاب زدند. دلیل اعتصاب خود را اعتراض به کمبود سوخت عنوان کردند. چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت: برای پنجمین روز متوالی، کامیونداران معدن سنگ آهک واقع در روستای سرآسیاب شش کرمان برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه از مطالبات شان دست به اعتصاب زدند و ماشینهای شان را استارت نزدند و از بارگیری خودداری کردند. شنبه ۲۴ اردیبهشت: تعدادی از کارگران بومی اخراج شده نیروگاه رامین، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، برای نهمین روز متوالی مقابل درب ورودی این نیروگاه واقع در اهواز، تجمع کردند. چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت: اعتصاب کارگران راننده پیک موتوری اسنپ فود در اعتراض به شرایط سخت کاری، دستمزد نازل و عدم امنیت شغلی و بیمه دست از کار کشیدند.
منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۱، یکشنبه اول خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲ مه ۲۰۲۲ |