کارورزان سلامت (فروردین ۱۴۰۱)

امید برهانی

 

سال ۱۴۰۰ برای پرستاران چگونه گذشت؟

در این دو سالی که از شیوع کرونا می ‌گذرد شاید بیش از هر زمان دیگری به اهمیت حضورِ پرستاران پی بردیم. آنها در این مدت بیشترین مواجهه را با این بیماری داشتند. حضورِ هر روزه در جایی که تهدید بالایی برای جان دارد و کار در شرایط سخت و به معنای واقعیِ کلمه طاقت ‌فرسا، وضعیت پرستاران در طی این دوسال بوده است. اما آیا به میزانی که آنها از خودگذشتگی کرده ‌اند، مطالبات شان نیز برآورده شده است؟ آیا حضور در وضعیتِ ویژه سبب شده مسئولان به فکر انجام اقدامات ویژه برای این نیروها باشند؟ مشکلات پرستاران چیست و آنها سال ۱۴۰۰ را چگونه گذراندند؟

محمد شریفی‌مقدم (دبیر کل خانه پرستار) در پاسخ به این سوال گفت: آغاز سال ۱۴۰۰ مصادف با پیک کرونا بود؛ در ایام عید پرستاران شرایط سختی را گذراندند. خیلی از همکاران درگیر کرونا شدند و تعداد فوتیها افزایش پیدا کرد. این وضعیت تا پایان سال ادامه داشت و در حال حاضر هم درگیر سویه‌ جدید کرونا، اُمیکرون، هستند. بنابراین اولین موردی که در مورد وضعیتِ پرستاران در طی این دو سال شیوع کرونا به ذهن می ‌رسد فشار کار بالای این قشر نسبت به سالهای دیگر است.

وی با اشاره به کمبود نیروی پرستار در کشور گفت: کمبود نیروی پرستار را هم می ‌توان به عنوان مشکل پرستاران دید و هم مطالبه‌ مردم. ببینید استاندارد نیروی انسانی ما یک دوم حداقل استاندارهای جهانی است. یعنی کف استاندارهای جهانی می ‌گوید به ازای هر هزار نفر باید سه پرستار داشته باشیم که این در کشور ما یک و نیم است؛ یعنی نصف حداقل استاندارهای جهانی. به گفته‌ سازمان بهداشت جهانی کمبود نیروی پرستار ارتباط مستقیمی با افزایش مرگ و میر دارد بنابراین کمبود نیروی پرستار آسیب مستقیمی به مردم می ‌زند

شریفی مقدم گفت: از طرفی کمبود نیروی پرستار باعث افزایش فشار بر نیروهای موجود می‌ شود؛ در حال حاضر پرستاران تمام توان خود را برای کار می‌ گذارند اما باز مردم نصف مراقبتی را که باید نمی‌ گیرند.

دبیرکل خانه پرستار با بیان اینکه برای حل این مشکل در سال ۱۴۰۰ هیچ اقدامی انجام نشده است، گفت: امسال خروجی داشتیم اما ورودی نداشتیم؛ یعنی باوجود اینکه به دلیل بازنشستگی، مهاجرت و ترک کار تعدادی از نیروها رفتند اما هیچ استخدامی انجام نشد. البته در بهمن‌ ماه سال ۹۹ آزمون استخدام برگزار شد که پذیرفته شدگانِ آن امسال جذب شدند اما این مربوط به امسال نبود. یعنی اگر قرار بود برای سال ۱۴۰۱ نیرو بگیرند باید امسال هم اتفاقی می‌ افتاد چراکه این پروسه یک سال طول می‌ کشد.

شریفی مقدم با بیان اینکه فشار کار بر روی پرستاران بسیار زیاد است، گفت: فشار کار بالا استهلاک نیروی کار را افزایش می‌دهد و این خطای کار را زیاد می‌کند. ما از نظر تعداد جانباختگان پرستاری جزو اولینها در جهان بودیم و یکی از مهم‌ ترین دلایل این موضوع هم فشار بالای  کار است.

دبیرکل خانه پرستار بیان کرد: دومین مشکل پرستاران ‌عدم اجرای قانون تعرفه ‌گذاری است. قانون تعرفه ‌گذاری خدمات پرستاری مصوب سال ۱۳۸۶، بعد از ۱۴ سال هنوز اجرایی نشده است. طی این سالها روسای سه قوه و همچنین مقام رهبری در دوره ‌های مختلف بر اجرای این قانون تاکید کردند اما وزارت بهداشت و جریان پزشک‌ سالارِ حاکم بر وزارت بهداشت همواره مخالف اجرای این قانون بوده است.

تنها گروهی که خدمات آن‌ها تعرفه ندارد پرستاران هستند و شکلی هم که نظام پرستاری آن را پیگیری می‌کند مورد قبول ما نیست.

دبیرکل خانه پرستار به سومین مشکل پرستاران اشاره کرد و گفت: فوق ‌العاده خاص با ضریب سه از مطالباتِ نیروهای بهداشت و درمان کشور است که برای برخی از دستگاهها اعمال شده اما برای پرستاران نه؛ پرستاران پیگیر بودند و تجمعاتی هم در این خصوص انجام دادند اما باز هم هیچ اقدام خاصی در این خصوص انجام نشد.

شریفی مقدم ادامه داد: چهارمین مشکل به نوع قراردادهای پرستاران برمی‌ گردد. پرستاران دوازده مدل قرارداد دارند؛ پرستاران ۸۹ روزه، پرستارانِ شرکتی، تبصره ۳، تبصره ۴، پیمانی، قراردادی، رسمی و… مدلهای مختلف قرارداد پرستاران هستند. مزد و مزایای هر کدام از این پرستاران با هم تفاوت دارد در حالیکه کار همه‌ آنها یکی است. الان حدود ۳۵درصد از پرستاران شرکتی هستند و قرارداد آنها موقت است و این به استثمار کشیدن نهایتِ بی ‌اخلاقی است.

شریفی مقدم با بیان اینکه مشکلات پرستاران بسیار است، گفت: این ۴ مورد جزء اساسی‌ترین مشکلات پرستاران است که در سال ۱۴۰۰ برای رفع آنها اقدامی صورت نگرفت.

 

ماجرای تخصیص ۵٠ درصد ارز دولتی به ٢٠ شرکت تجهیزات پزشکی

در آخرین روزهای سال 1400 مجلس اختیار حذف یا تخصیص ارز کالاهای اساسی مانند دارو و تجهیزات پزشکی را به دولت واگذار کرد

بر اساس مصوبه مجلس در صورتی که ارز دارو و تجهیزات پزشکی از ابتدای زنجیره قطع شود؛ معادل یارانه آن باید به بیمه ها منتقل یا به صورت کارت رفاه سلامت به بیماران داده شود و نرخ دارو و تجهیزات پزشکی معادل شهریور ماه ١۴٠٠ ثابت باقی بماند.

ارزی که مسئولان، تولید کنندگان و واردکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی می‌ گوید؛ تخصیص آن رانت و فساد به دنبال دارد و در سالهای گذشته برخی سودجویان به اسم دارو و تجهیزات گرفتند و کالای دیگه وارد کردند؛ از میز و صندلی تا کابل برق.

در سالهای ٩٧ تا ٩٩ ارز ارزان به تجهیزات پزشکی تخصیص یافت، بنابر گزارش بانکی مرکزی ۵٠ درصد ارز تجهیزات پزشکی به ٢٠ شرکت و ۵٠ درصد مابقی به ١٠١۵ شرکت تخصیص پیدا کرد.

تولیدکنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی پس از انتشار گزارش بانک مرکزی در نامه ای به رییس جمهور با توجه به احتمال وجود رانت خواستار بررسی نحوه ارز تخصیصی شدند.

شرکت‌های تجهیزات پزشکی می‌گویند ارز واردات را با وجود محدودیت به کالاهای گرانقیمت و به اصطلاح تاپ برند تخصیص دادند؛ در صورتی که امکان واردات این تجهیزات پزشکی با قیمت کمتر و کیفیت مشابه وجود داشت.

 

پیک انتقال و مهاجرت پرستاران

پایان دادن به کار، مهاجرت و بازنشستگی پیش از موعد، بیشترین درخواست پرستاران در۲سال گذشته بوده است که به‌گفته کارشناسان، همچنان هم دیده می ‌شود. حالا به اذعان مؤسسه‌ های مهاجرتی، سازمان نظام پرستاری، خانه پرستار و گروه پرستاری، میزان درخواست برای مهاجرت، ترک کار و بازنشستگی پیش از موعد بیش از گذشته است. روز یکشنبه 14 فروردین، رئیس سازمان نظام پرستاری، از انصراف ۸۰۰ پرستار از حرفه ‌شان خبر داد. به ‌گفته محمد میرزابیگی، این افراد به‌دلیل آسیبهایی که از دوران کرونا دیده ‌اند، به بخشهای دیگر منتقل شدند. قبلا در اردیبهشت سال ۹۹، یعنی پس از گذشت نزدیک به ۲ماه از شیوع کرونا در کشور، معاون وقت پرستاری وزارت بهداشت خبر از ترک کار یک ‌درصد پرستاران داده بود. آنطور که اعلام می ‌شود حدود ۲۰۰ هزار پرستار در ایران فعال ‌اند که یک درصد از آنها، حدود ۲ هزار نفر را شامل می ‌شود؛ آماری که به ‌گفته دبیرکل خانه پرستار، در پیکهای بعدی بالاتر رفت. چرا که بیشترین میزان ترک کار پرستاران در پیکهای اول تا سوم بود که از اسفند ۹۸ شروع و تا زمستان ۹۹ ادامه داشت. حالا به این آمار باید ترک کار نزدیک به ۶ هزار پرستار در۲ سال گذشته را هم اضافه کرد؛ افرادی که به‌گفته محمد شریفی مقدم، یا مهاجرت کرده ‌اند و یا شغل ‌شان را ترک کرده ‌اند. به‌گفته او، سالانه نزدیک به ۲تا ۳هزار پرستار از کشور خارج می ‌شوند که ۲سال شیوع کرونا، این عدد را به بالای ۴ هزار نفر رسانده است.

محمود عمیدی،که یک فعال پرستاری است و در یکی از بیمارستانهای تامین اجتماعی فعالیت می‌ کند، می ‌گوید که تنها در همان بیمارستانی که مشغول به ‌کار است، ۳پرستار، کارشان را رها کرده ‌اند و تعدادی هم مهاجرت کرده ‌اند. وی تاکید می کند که: «به ‌طور کلی هیچ امتیاز ویژه ‌ای برای کادر پرستاری در دوران کرونا، درنظر گرفته نشد، نه پاداشی و نه حتی تقدیری. تعدادی از همکاران به ‌دلیل بیماری‌ و مشکلات جسمی درخواست انتقال به بخشهای دیگر داشتند، اما با آن موافقت نشد. این مشکل تنها برای پرستاران نیست، پزشکان هم درگیر این مساله هستند و شاهد درخواست زیادشان برای مهاجرت هستیم.»

آمار دقیقی از تعداد پرستاران مهاجرت کرده یا ترک کار کرده وجود ندارد. جواد توکلی، عضو شورای مرکزی خانه پرستار کشور و عضو هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد، می‌‌گوید: «سهم پرستاران قراردادی، شرکتی و پیمانی در ترک کار بیش از سایر پرستاران است. چرا که آنها با پایان قرارداد با توجه به شرایطی که دارند، شاید دیگر نخواهند ادامه کار داشته باشند، اما نیروهای رسمی، نمی ‌توانند به این صورت ترک کار داشته باشند.» او در توضیح بیشتر می‌گوید: «در یکی دو سال گذشته، برخی از پرستاران ترجیح دادند بیکار در خانه بمانند تا اینکه در مراکز درمانی مشغول به‌ کار باشند، تعدادی از این پرستاران هم ۸۹روزه بودند، یعنی بعد از سه ماه می ‌توانستند دیگر کارشان را ادامه ندهند یا در رشته دیگری مشغول به‌ کار شوند. گروهی از این پرستاران آنقدر حقوق کمی دارند که اگر در اسنپ کار کنند، بیشتر درآمد خواهند داشت.» به‌گفته توکلی، بازار پرستاری در کشورهای دیگر گرم است، به همین دلیل میزان و تمایل مهاجرت هم بالا رفته است: «در چند سال اخیر، نزدیک به ۱۰پرستار در بیمارستانی که از آن بازنشسته شدم مهاجرت کردند، خیلیها جذب کانادا شدند، تعدادی از آنها تنها قصد سفر داشتند، حتی تسویه حساب نکردند، اما وقتی شرایط را دیدند، ماندگار شدند.

درآمد پرستاران در کشورهای دیگر، یکی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت به شمار می ‌رود، براساس آنچه دبیر کل خانه پرستار می ‌گوید، حداقل درآمد سالانه یک پرستار در یکی از این کشورها، ۶۰هزار تا ۱۵۰هزار دلار است و با توجه به تخصص پرستار، ممکن است این درآمد بالاتر هم برود: «حقوق ماهانه سرپرستار بخش آی ‌سی ‌یو در یکی از بیمارستانهای کشور، حدود ۱۰میلیون تومان است اما آنجا به ۵ هزار دلار می‌رسد.» به‌گفته شریفی مقدم، برخی از پرستاران به ‌ویژه آنها که شرکتی، پیمانی و ۸۹ روزه هستند، تنها پایه حقوقی را که سال گذشته حدود ۴میلیون تومان بود، دریافت می‌کنند که امسال با افزایش حقوق احتمالا به بالای ۵ میلیون تومان می ‌رسد.

 

اعتراض پرستاران تامین اجتماعی

بازنشستگی زودتر از موعد پرستاران مشمول قانون تامین اجتماعی و بند ۱ جزء (ب) ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی خواسته ‌ای است که پرستاران آن را بارها اعلام کردند و سال گذشته هم پیرامون آن چند تجمع در محل سازمان تامین اجتماعی برگزار کردند.

با توجه به اینکه هر سال سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان ‌آور یک و نیم سال محاسبه می ‌شود، بر اساس بند ۱، افرادی که حداقل ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب در مشاغل سخت و زیان ‌آور (مخل سلامت) اشتغال داشته باشند، و در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را به سازمان پرداخته باشند، می ‌توانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند.

با این حال، پرستاران تامین اجتماعی در موقعیتی قرار گرفته ‌اند که هم مشمول بند ۱ می ‌شوند و هم اینکه طبق قوانین استخدامی سازمان تامین اجتماعی در قلمروی قانون مدیریت خدمات کشوری قرار می‌ گیرند. بر اساس ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری، دستگاههای اجرایی موظفند کارمندانی را که دارای ۶۵ سال سن و حداقل ۲۵ سال سابقه خدمت هستند را بازنشسته کنند.

این در حالی است که پرستاران تامین اجتماعی می ‌گویند که بازنشستگی زودتر از موعد آنها در مشاغل سخت و زیان ‌آو بر اساس سوابق ۲۵ سال بیمه ‌پردازی هم با مخالفت سازمان تامین اجتماعی مواجه می ‌شود؛ چراکه سازمان به این دلیل که با کمبود نیروی پرستاری مواجه است و تمایلی به استخدامهای جدید و جبران این کسری ندارد، نمی ‌خواهد که نیروهای خود را زودتر از موعد به خانه بفرستد.

از طرفی پرستاران می‌گویند که سازمان تامین اجتماعی در تشریح دلیل مخالفت خود عنوان کرده که نمی ‌خواهد پرستارانش پس از بازنشستگی در بخش خصوصی (بیمارستانهای غیر دولتی) مشغول به کار شوند. با این حال پرستاران می ‌گویند که این تنها بهانه‌ ای برای مخالفت با بازنشستگی پرستاران است.

پرستاران تامین اجتماعی با اشاره به آخرین نشست هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۰، عنوان کردند که دلایل قانونی خود را برای پذیرش بازنشستگی زودتر از موعد با ۲۰ سال بیمه‌پردازی را به جلسه هیات مدیره ارائه کرده‌اند اما تاکنون اقدامی از جانب سازمان صورت نگرفته و مذاکره در حال پیگیری است.

 

تجمع مدافعان سلامت طرحی

مدافعان سلامت طرحی در چند استان کشور، نسبت به عدم جذب در سیستم وزارت بهداشت اعتراض کردند.

یکی از این مدافعان گفت: بعد از فروکش کردن کرونا، بیشتر ما را که قراردادهای موقت داشتیم، بیکار کردند و هیچ برنامه ‌ای برای استخدام دائم ما ندارند؛ این در حالیست که در ایام اوج بحران وقتی همه مردم می‌ترسیدند از خانه خارج شوند، ما جان ‌مان را کف دست‌ مان گذاشته بودیم و با جان و دل با کرونا جنگیدیم.

این نیروی طرحی می‌ گوید: در برخی استانها به نهادهای مسئول مراجعه کردیم و خواستار روشن شدن وضعیت استخدام خود شدیم؛ حرف ما این است که ما کارگر فصلی نیستیم که فقط در فصل بحران ما را به کار گیرند و بعد فراموش ‌مان کنند. خواسته‌ ما جذب در ساختار درمان کشور است به گونه ‌ای که دیگر دغدغه‌ آینده نداشته باشیم.

 

کمبود حداقل ۱۰۰هزار پرستار در کشور

روز سه شنبه 9 فروردین، معاون پرستاری وزارت بهداشت، با اشاره به کمبود حداقل ۱۰۰ هزار نفر کادر پرستار در کشور، گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک معاونت توسعه و سازمان اداری و استخدامی، مجلس شورای اسلامی و سازمان نظام پرستاری در سال جاری علاوه بر جذب پرستاران فعال در بحران کرونا، تعداد قابل توجهی نیروی پرستاری جذب و نسبت پرستار به تخت را به استاندارد نزدیک کنیم. دکتر عباس عبادی، در سفر به شهرستان دزفول، با حضور در بیمارستان بزرگ گنجویان این شهر فرایند ورود مراجعان به اورژانس، تریاژ، اقدامات پاراکلینیک و تعیین تکلیف بیماران در اورژانس را بررسی کرده و سپس از بخشهای مختلف این مرکز بازدید کرد. وی در این بازدید در دیدار و گفتگو با پرستاران و کادر درمانی این مرکز ضمن تبریک سال نو، هدف از بازدید های دوره ای را کمک به حل مشکلات و شنیدن خواسته ها و مطالبات بیماران و کادر درمانی دانست.

 

درخواست حدود چهار هزار پزشک برای مهاجرت

رضا لاری پور، سخنگوی سازمان نظام پزشکی ایران اعلام کرده است که در سال ۱۴۰۰ خورشیدی نزدیک به چهار هزار پزشک درخواست گواهی حسن انجام کار برای مهاجرت به سایر کشورها کرده‌اند.

او گفته است که بیشترین درخواست برای این گواهی از سوی پزشکان عمومی بوده و بیشتر درخواستها در شهریور ۱۴۰۰ اقدام شده است.

گواهی “گود استندینگ” یا حسن انجام کار برای متقاضیان کار در کشورهای دیگر صادر می ‌شود.

بنابر آمارهای سازمان نظام پزشکی، در سالهای ٩٢ تا ٩۴ تعداد متقاضیان برای گود استندینگ پزشکان در سال به ۶٠٠ نفر هم نمی‌ رسیده است.

بنابر این گزارشات تنها پزشکان جوان درخواست گود استندینگ نمی ‌کنند، پزشکان درگروههای سنی مختلف این درخواست را از نظام پزشکی کرده ‌اند.

 

تجمع پرستاران دانشگاه یاسوج

روز سه شنبه 16 فروردین، جمعی ازپرستاران دانشگاه یاسوج به دنبال ابلاغ نامه معاونت توسعه دانشگاه مبنی بر عدم تمدید طرح، جذب نیروی شرکتی و… در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تجمع کردند.

یکی از پرستاران حاضر در تجمع گفت: در زمان اوج همه گیری کرونا ما پرستاران و کادر درمان به صورت جهادی به بیماران رسیدگی کردیم و هم اکنون که تعداد مبتلایان کاهش یافته می‌ گویند به شما نیازی نیست.

یکی دیگر از کارکنان علوم پزشکی که از سوی رئیس بیمارستان به او گفته شده بود به خدمات شما نیازی نیست،نیز گفت: در اتاقهای آی سی یو که شاید برخی پرستاران شهامت ورود را هم نداشتند ما با جرات به درمان بیماران کرونایی مشغول بودیم.

او گفت: قرار دادی که با ما بسته شده بود کمتر از 3 ماه بود و این قرارداد را پیش از موعد تمدید می‌ کردند و به ما این امیدواری را می ‌دادند که شاید استخدام شویم.

یکی دیگر از کادر درمان بیمارستان جلیل یاسوج گفت: من همزمان با اوج همه گیری کرونا داوطلبانه به این بیمارستان آمدم و مادرم را به این بیماری مبتلا کردم و شرایط سختی را گذرندام ولی بازهم با علاقه خدمت رسانی کردم.

یکی از کارکنان یکی از بیمارستانهای کهگیلویه هم گفت: مسئولان شرایطی ایجاد کنند که ما نیز استخدام شویم و در صورت نیاز آماده آزمون نیز هستیم.

 

تجمع اعتراضی رزیدنت‌ها در اصفهان

روز شنبه ۲۰ فروردین، شماری از رزیدنت‌های دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در مقابل ساختمان دانشکده پزشکی این دانشگاه، دست به تجمع زدند.

رزیدنتهای دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خواهان دریافت کمک هزینه تحصیلی خود به میزان برابر با دریافتی رزیدنتهای پزشکی هستند.

 

تجمع نیروهای بدون سهمیه‌ کادر درمان در سه شهر

«بمیریم شهیدیم، نمیریم تعدیلیم»

روز شنبه ۲۰ فروردین، نیروهای بدون سهمیه‌ کادر درمان در شهرهای سنندج و کرمانشاه مقابل استانداری و در شهر سبزوار مقابل دانشگاه علوم پزشکی دست به تجمع زدند. این نیروها در ایام اوج همه‌گیری کرونا دست جذب شدند ولی حالا اخباری مبنی بر عدم تمدید قرارداد و «پایان طرح» آنان به گوش می ‌رسد.

معترضان گفتند: حدود چند سال است که به صورت قراردادی مشغول به کار هستیم؛ در دوران کرونا به ما قول دادند که نسبت به تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی اقدام می کنند، این در حالیست که تا به حال هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته و هم اکنون که کرونا کمرنگ شده، دیگر کسی به مطالبات ما توجه نمی کند.

معترضان عنوان کردند: بر اساس بخشنامه اعلام شده، تعدادی از همکارانمان که “سهمیه ایثارگری” داشتند تبدیل وضعیت شده و اکنون نیروی رسمی هستند؛ اما ما و دیگر همکارانی که فاقد این سهمیه هستیم، از این امتیاز محروم مانده ایم.

همزمان شماری از نیروهای کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرستان سبزوار، مقابل ساختمان این دانشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در واکنش به تجمع معترضان گفت: مشکل نیروهای کادر درمان که در دوران شیوع ویروس کرونا به کار گرفته شدند و در حال حاضر خواستار به کارگیری مجدد در حوزه درمان هستند، تنها مختص به دانشکده علوم پزشکی سبزوار نیست و این موضوع یک چالش سراسری و مختص به کل کشور است؛ لذا به شکل دیگری باید به مطالبات این شهروندان رسیدگی شود.

 

تجمع دانشجویان پزشکی در تهران

روز دوشنبه ۲۲ فروردین، تعدادی از دانشجویان پزشکی مقابل ساختمان وزارت بهداشت واقع در تهران تجمع کردند.

تجمع این دانشجویان در اعتراض به اشکالات موجود در آزمون پیش کارورزی صورت گرفته است.

به گفته آنها سوالات این آزمون دارای اشکال و اشتباهات بوده و وزارت بهداشت لازم است این موضوع را قبول کند.

 

تجمع رزیدنتهای دانشکده دندانپزشکی تهران و شیراز

روز سه ‌شنبه ۲۳ فروردین، جمعی از رزیدنتهای دانشکده دندانپزشکی تهران و شیراز مقابل دانشکده های خود دست به تجمع زدند. معترضان دلیل تجمع خود را اعتراض به عدم افزایش حقوق برابر با رزیدنتهای پزشکی عنوان کردند.

همزمان جمعی از اعضای کادر سلامت مجتمعهای خصوصی دانشگاه علوم پزشکی تبریز مقابل استانداری آذربایجان‌ شرقی دست به تجمع اعتراضی زدند.

آن ها طی این تجمع خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه، حذف شرکت های پیمانکاری و تبدیل وضعیت شغلی خود شدند.

 

تجمع سراسری داروسازان کشور

جمعی از داروسازان کشور روز شنبه 27 فرودین، در اعتراض به وضعیت حقوق و دستمزد خود تجمع کردند. داروسازان نسبت به حقوقهای تعیین شده توسط انجمن داروسازان معترض هستند. به گفته‌ آنها؛ طی چند سال گذشته وضعیت معیشتی داروسازان تضعیف شده است و حقوقهای پرداخت شده در شأن پزشکان داروساز نیست.

معترضان گفتند: داروسازان از رتبه‌های برتر کنکور و نخبگان کشور هستند اما آن طور که باید و شایسته است حقوق دریافت نمی‌کنند.

به گفته‌ این پزشکان؛ وضعیتِ بد درآمدی و سرخوردگیِ داروسازان از کار و ناامیدی از آینده‌ شغلی، مهاجرت این گروه را طی سالهای اخیر تشدید کرده است. بیش از ۱۶ ماه است که به بهانه ‌های واهی انتخابات انجمن داروسازان برگزار نمی ‌شود. اعضای فعلی انجمن داروسازان با رای ۵ درصد از داروسازان انتخاب شده‌ اند و ما خواهان برگزاری انتخابات مجدد برای تعیین اعضای جدید هستیم.

این داروسازان نسبت به عملکرد انجمن داروسازان انتقاد کرده و اعلام کردند: این انجمن در تعیین حقوق داروسازان کشور به منافعِ داروخانه ‌داران توجه می‌ کند و توجهی به معیشتِ داروسازان ندارد.

به گفته‌ داروسازانِ معترض؛ افزایشِ حقوق آنها بار مالی به دولت و مردم تحمیل نمی ‌کند و صرفا باید از سود نجومیِ صاحبانِ داروخانه به حقوق داروسازان اضافه شود تا از مهاجرت نخبگان جلوگیری شود و داروسازان خدمات بهتر و با کیفیت ‌تری در داروخانه ‌ها به مردم ارائه دهند و انگیزه‌ بیشتری برای کار داشته باشند.

این داروسازان از سازمان غذ و دارو می ‌خواهند که با حضور داروسازان و کارِ کارشناسی، حقوق داروسازان را عادلانه تعیین کنند.

 

تجمع دانشجویان دانشکده بهداشت

روز یکشنبه 28 فروردین، حدود 250 دانشجوی دانشکده بهداشت اوز زیر مجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان برای اعتراض به به امکانات زیستی خوابگاه و وضعیت حمل نقل، انترنتی و ورزشی در دانشکده تجمع کردند.

این تجمع در پی تشدید مشکلات خوابگاهی، رفاهی و حمل و نقل دانشکده بهداشت و عدم رسیدگی مسئولان مربوطه صورت گرفت. دانشجویان با تجمع در محوطه دانشکده بهداشت اوز خواهان رسیدگی به مشکلات رفاهی این دانشگاه شدند.

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: ایلنا، همشهری، ایسنا، خانه ‌ملت، کبنا نیوز، شورای بازنشستگان ایران، آفتاب دل، سبزوار پیام، عصر ایران، هرانا، تبریز بیدار،‌ ایسکانیوز)

 

 

 پنجشنبه ۱ اردیبهشت / ۲۱ اوریل ۲۰۲۲

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول