جنبش رنگین کمان بیشماران (فروردین ۱۴۰۱)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

نیروهای کار در حالی سال جدید را آغاز کردند که سفره آنها لاغر و لاغر تر شده بود. تعرض حاکمیت و سرمایه داران به زندگی و معیشت مردم در سال پیش شرایط فلاکتباری را برای کارگران و تهیدستان به وجود آورده که این شرایط در اولین ماه سال جدید بازهم تشدید شد.

کارگران و تهیدستان در واکنش به این شرایط فلاکتباری که به آنها تحمیل شده، به اشکال گوناگون دست به اعتراض زدند. در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۱۵۸ حرکت از جانب کارگران، کشاورزان، تهیدستان و مزدبگیران در ماه اسفند را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

آغاز حرکتهای اعتراضی در سال ۱۴۰۱، با تجمع در میانکاله

روز پنجشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۱، شماری از کشاورزان، دامداران و فعالان محیط زیست در میانکاله، شبه ‌جزیره ‌ای در جنوب شرقی دریای خزر تجمع کرده و با در دست گرفتن پلاکاردهای به احداث کارخانه پتروشیمی در این منطقه اعتراض کردند.

در چهارمین روز از اولین ماه سال ۱۴۰۱، جمعی از دغدغه ‌مندان محیط زیست در شرق استان استان مازندران و اعضای جوامع محلی و دامداران حریم میانکاله، در اعتراض به احداث ابرپروژه پتروشیمی در حریم میانکاله و مراتع ملی روستای حسین آباد زاغمرز تجمع کردند تا به این پروژه مخرب اعتراض کنند.

چند ابرپروژه دیگر هم مثل نیروگاه شهید سلیمی نکا، بندر امیرآباد که خود حدود دو هزار و پنجاه هکتار از این اراضی را بلعیده است، در ساحل دریای مازندران در منطقه زاغمرز وجود دارد. این در حالی است که مردم منطقه نه تنها از این ابرپروژه ‌ها بهره‌ ای از اشتغال نبردند بلکه از انواع بیماریها و آلودگیهایی که این صنایع به دنبال خود آوردند، آسیب دیده‌اند.

فعالان دفاع از محیط ‌‌زیست برای حمایت از میانکاله روز شنبه ۲۰ فروردین جهت مطالبات خود در تهران مقابل سازمان محیط ‌زیست تجمع اعتراضی برپا کردند.

همچنین کنشگران زیست‌ محیطی، کارزاری به نام "نه به پتروشیمی میانکاله" راه انداختند؛ کارزاری که علاوه بر فعالان محیط زیست، هنرمندانی مانند هدیه تهرانی، بازیگر سرشناس ایران نیز در آن شرکت کردند.

در حالی که مناقشه میان مقامات حکومتی بر سر پروژه بحث‌برانگیز پتروشیمی در میانکاله شدت گرفته است، برخی از رسانه‌ ها از نقش محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس ارتجاع در حمایت از این پروژه خبر می‌ دهند. به گزارش ایران اکونومیست، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز یکشنبه ۲۱ فروردین، در اعتراض به ساخت پتروشیمی در میانکاله گفت: «گاهی فشار نمایندگان مجلس برای ما عجیب است، مجوز محیط‌ زیستی این طرح گرفته نشده، اما نماینده محترم از من می ‌خواهد که کلنگ ‌زنی انجام شود، به هر شکل کلنگ زده شد، اما از دید ما کلنگی که برای این پروژه به زمین زده شد مورد تأیید نیست؛ در واقع معتقدیم کلنگی به زمین زده نشده است. سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ محیط زیست کوتاه نمی ‌آید و طبق قانون دیگر هیچ کلنگی بدون مجوز محیط زیست به زمین نخواهد خورد. در زمینه اجرای طرح پتروشیمی در میانکاله هم کوتاه نخواهیم آمد».

در ماه فروردین تجمعهای مختلفی در اعتراض به اجرایی شدن این پروژه برگزار شده است.

تالاب میانکاله در انتهای جنوب شرقی دریای خزر و در ۱۲ کیلومتری شمال شهر بهشهر قرار دارد. میانکاله از سال ۱۳۸۴ به عنوان منطقه حفاظت‌ شده تعیین شده و زیستگاه دهها گونه گیاهی و جانوری است.

 

تداوم جنبش کشاورزان اصفهان

روز شنبه ۶ فروردین کشاورزان اصفهان مقابل جهاد کشاورزی خیابان منوچهری تجمع کردند. به گزارش تلگرام اعتراض مدنی بازار، کشاورزان به عدم اجرای مصوبات و وعده های پوشالی و توخالی اعتراض کردند کشاورزان شرق اصفهان چیزی برای از دست دادن ندارند و دستگیری، زندان و .... برای انها اهمیتی ندارد و حق شان را می خواهند. در جریان این تجمع کشاورزان معترض ابتدا در برابر جهاد کشاورزی این شهر در خیابان منوچهری تجمع و سپس به سمت شرکت سهامی آب منطقه ‌ای اصفهان حرکت کرده و در برابر آن تجمع کردند.

روز دوشنبه ۱۵ فروردین، گروهی از کشاورزان اصفهانی مقابل بیدادگستری اصفهان تجمع کردند. تجمع‌ کنندگان، دادستان، استاندار سابق اصفهان و همکاران ‌شان را عامل اصلی خشک‌ کردن زاینده ‌رود دانستند و خواستار پیگرد قضایی و محاکمه آنان شدند. به گزارش رادیو فردا، کشاورزان اصفهانی در سالهای اخیر ‌بارها با برگزاری تجمع‌ و راهپیمایی‌، به قطع حقآبه خود و شرایط بد کِشت اعتراض کرده ‌اند.

بزرگترین اعتراض کشاورزان در ماه آذر سال پیش انجام شد که برای چند روز در بستر خشک زاینده‌ رود تحصن مسالمت ‌آمیزی را برگزار کردند. این تحصن در پی حمله خشونتبار نیروهای امنیتی و لباس شخصی پایان یافت.

روز سه شنبه ۲۳ فروردین، تعداد کثیری از کشاورزان اصفهان برای دومین روز متوالی با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان استانداری اصفهان خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.آنها شعار می‌دادند: این همه بی‌عدالتی، هرگز ندیده ملتی!/ مردم دیگه بیدارند، از وعد ه‌ها بیزارند!

روز شنبه ۲۷ فروردین، جمعی از کشاورزان اصفهان، در اعتراض به عدم تامین حقابه خود در مجاورت یکی از کانال های فرعی، دست به تجمع اعتراضی زدند. یکی از کشاورزان معترض در یک گزارش ویدیویی گفت که تاکنون سازمان آب، اجازه جاری شدن آب غرب منطقه که کشاورزان جهت آبیاری محصولات خود به آن نیاز دارند را صادر نکرده است.

به دنبال از سرگیری تجمعهای اعتراضی کشاورزان اصفهان نسبت به عدم تخصیص حقآبه در سال جاری، حدود ۴۵ میلیون مترمکعب آب زاینده‌ رود به مدت ۱۰روز تا ۵ اردیبهشت ‌ماه جاری خواهد شد.

 

یازده روز تجمع کشاورزان سراوان در استان گیلان

چهارشنبه ۳۱ فروردین: اهالی روستای سراوان واقع در شهرستان رشت، برای یازدهمین روز متوالی در این روستا دست به تجمع شبانه روزی زدند. به گزارش دیار میرزا، این شهروندان طی روزهای اخیر، از ورود خودروهای حمل زباله به این منطقه جلوگیری کرده و خواستار تعیین تکلیف و رسیدگی به مشکلات شان شدند.

بیش از سه دهه است که اهالی روستای سراوان شهرستان رشت، به واسطه انتقال کوهی زباله به جنگل های این منطقه شاهد فاجعه زیست محیطی هستند که نه تنها ادامه حیات جنگل را به نابودی کشانده بلکه سلامتی مردم این منطقه را به خطر انداخته و منجر به شیوع بیماریهای متعدد شده است.

روز دوشنبه ۲۹ فروردین حمیدرضا امام پناهی، فرماندار رشت از اهالی سراوان که با مسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله مانع از حمل زباله به منطقه شده اند،می‌ خواهد برای یکبار دیگر به دولتمردان اعتماد کنند که با پاسخ نه قاطع معترضان روبرو شده و مجبور می شود  عقب نشینی کند.

یکی از تجمع کنندگان با اشاره به وضعیت بغرنج و اسف بار زیست محیطی که در پی سال ها انباشت زباله در این منطقه به وجود آمده است، گفت: سالها است مردم در محیطی پر از مگس و آلوده زندگی می کنند. من از مسئولان می خواهم یک بار هم شده بیایند در این منطقه زندگی کنند. آیا مسئولان می توانند یک سال در این مکان به طور دائم به سر ببرند؟

روزانه حدود هزار تُن زباله در سراوان رشت دفن می ‌شود که ۵۵۰ تُن مربوط به شهر رشت و بقیه مربوط به ۵۰ شهر و روستای اطراف است. مردم منطقه می‌گویند که وجود حجم زیاد زباله‌ ها، شیرابه‌ ها، حشرات و مگسهای فراوان منجر به ابتلای برخی‌ از ساکنان به بیماریهای پوستی شده است.

قریب به ۴۰ سال است که زباله ‌های شهر رشت و چندین شهر دیگر استان گیلان به روستای سراوان منتقل می‌شود؛ به طوری که منابع خبری رسمی، ارتفاع زباله ‌ها در این منطقه را ۹۰ الی ۱۱۰ متر عنوان می کنند.

 

جنبش سراسری بازنشستگان

سه شنبه ۱۶ فروردین: شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات ایران در تهران، سمنان، رشت، کرمان، اصفهان، کرمانشاه، اردبیل، اهواز، همدان، خرم‌ آباد، زنجان، یزد و سیرجان برای اعتراض به عدم رسیدگی به‌ مطالبات شان مقابل شرکت مخابرات‌ شهرهای خود دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، عملیاتی نشدن آیین ‌نامه‌ سال ۸۹، تاخیر در پرداخت هزینه‌ های درمانی توسط بیمه‌ طرف قرارداد مخابرات و تاخیر در پرداخت جیره‌ غیرنقدی از مهم ‌ترین موارد اعتراض بازنشستگان مخابرات ایران عنوان شده است.

یکشنبه ۲۱ فروردین: شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای مختلف دست به تجمع زدند. بازنشستگان معترض در تهران در مقابل ساختمان مجلس و در شهرهای کرج، قزوین، کرمانشاه، اصفهان، تبریز، خرم آباد، کرمان، ایلام، اهواز، رشت و اراک در مقابل ساختمان تامین اجتماعی این شهرها دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان معترض برخی از مطالبات خود را افزایش مستمری های دریافتی در موازات خط فقر، اجرای قانون همسان سازی حقوق، رفع مشکلات بیمه تکمیلی، پرداخت پاداش آخر سال و همچنین محاسبه سوابق مشاغل سخت و زیان آور در محاسبات متناسب سازی، عنوان کردند.

سه شنبه ۲۳ فروردین: شماری از بازنشستگان صنعت نفت با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان صندوق‌های بازنشستگی، پس ‌انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در شهرهای شیراز، اراک، اهواز، تهران، کرج، اصفهان، آبادان، اردبیل، شاهین شهر، کرمانشاه و تبریز خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، بازنشستگان صنعت نفت که در اعتراض به وضعیت معیشتی خود و پایین بودن میزان مستمری دریافتی، تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند، خواهان اجرای طرح همسانسازی در مورد بازنشستگان صنعت نفت شدند.

همزمان جمعی از بازنشستگان شرکت مخابرات ایران مطابق فراخوان از پیش اعلام شده در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود مقابل ساختمان ستاد اجرایی فرمان امام در تهران دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۲۸ فروردین: جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اهواز، بجنورد، ایلام، رشت، اردبیل، اراک، اصفهان؛ مشهد و کرمانشاه در مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود دست به تجمع زدند. بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی نسبت به سطح نازل حقوق و مستمریها ،مشکلات بیمه تکمیلی و وضعیت بد معیشتی خود معترض بوده و خواستار تعیین تکلیف افزایش مستمری سال جدید و اجرای کامل همسانسازی شدند.

بازنشستگان شعار می ‌دادند:

- بازنشسته بپا خیز، برای رفع تبعیض

- سفره ما خالیه، جیب اونا عالیه

- ۶کلاسه دروغگو، حاصل وعده‌هات کو

- معیشت، منزلت، حق مسلم ماست

- فریاد، فریاد، از این همه بیداد

- بازنشسته بیداره، از تبعیض بیزاره

- ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه

- وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه

- سازمان، سازمان، منافع حقوقی، اجرا باید گردد

- همکار و غیرهمکار، نداریم نداریم

- سازمان، سازمان، جوابگو جوابگو

 

برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار

 

آدینه ۵ فروردین

*در پی تیراندازی نیروهای حکومتی در روستای ساسولی شهرستان هیرمند، یک چوپان زخمی شد که اهالی این روستا در اعتراض به تیراندازی نیروهای نظامی مقابل پایگاه مرزبانی تجمع کردند. به گزارش «کمپین فعالین بلوچ»، هویت شهروند بلوچ زخمی شده جاوید ساسولی، فرزند عبدالغفور، عنوان شده است. گفته می‌شود این شهروند در حال چرای گله خود در اطراف روستا که در نقاط صفر مرزی قرار دارد بوده است که نیروهای مرزبانی به سمت وی تیراندازی کرده‌اند.

 

یکشنبه ۷ فروردین

*کارگران واحد نگهداری ابنیه فنی راه آهن تهران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه خود دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش ایلنا، یکی از معترضان گفت؛ با توجه به اینکه از آغاز سال نو چند روزی گذشته است و هنوز برخی کارگران پیمانکاری واحد نگهداری، یک تا دو ماه از مطالبات سال گذشته (۱۴۰۰) خود را از کارفرمایان دریافت نکرده ‌اند.

کارگران شاغل در واحد نگهداری ابنیه فنی راه آهن که به صورت پیمانکاری مشغول کارند، طی چند سال گذشته حقوق و بیمه خود را به موقع دریافت نکرده‌اند و این موضوع مشکلات زیادی را برای آن‌ها در زمینه معیشت، درمان و مسکن ایجاد کرده است.

 

چهارشنبه ۱۰فروردین

کشاورزان روستاهای برز و کمجان نطنز در اعتراض به فعالیت مخرب محیط‌ زیست و مافیای معادن، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایران کارگر، اعتراض اهالی به مافیای معادن است که با چرب کردن سبیل مسئولان می ‌کوشند خود را در حاشیه امنیت نگه دارند. در حالی‌که طبیعت و محیط ‌زیست را نابود و آلودگیهای خطرناک و بیماری ‌زا ایجاد کرده و زمینهای زراعی و باغات کشاورزان منطقه را از بین می ‌برند و به هیچکس هم پاسخگو نیستند.

 

آدینه ۱۲ فروردین

*گروهی از هواداران تیم فوتبال سپاهان،‌ در حاشیه تمرین این تیم در ورزشگاه نقش جهان، شعارهایی با مضمون حمایت از حضور زنان در ورزشگاهها سر دادند. به گزارش بی بی سی، طرفداران سپاهان در قسمتی از تشویق تیم محبوبشان شعار دادند: «همه ايران بدونن، هممون عين هم هستيم، مرد و زن فرقى نداره، عاشقاى فوتبال هستيم.»

پیش از این هم طرفداران تراکتور هم شعارهای مشابهی در حمایت از حضور زنان در ورزشگاهها سر داده بودند که در شبکه ‌های اجتماعی مورد توجه کاربران قرار گرفت.

 

شنبه ۱۳ فروردی

 *شماری از شهروندان ساکن جنوب استان کرمان، در اعتراض به انتقال آب هلیل رود به شهرستان کرمان مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب در بردسیر تجمع کردند. به گزارش انتخاب، یک فعال محیط زیست در این رابطه گفت: پس از اطلاع مردم از آغاز به کار حفاری تونل انتقال آب سرشاخه ‌های هلیل رود به کرمان از سمت گلزار بردسیر در شبها و تعطیلات نوروزی، تعدادی از نمایندگان مردم جلو ورودی کارگاه تونل انتقال آب تجمع کردند و خواستار تعطیلی حفاری شدند.

 

یکشنبه ۱۴ فروردین

*کارگران پتروشیمی ایلام واقع در شهرستان چوار، در اعتراض به نگرفتن عیدی و پاداش پایان سال اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، کارفرما تاکنون از پرداخت مزایای شغلی این کارگران که تحت پوشش یک شرکت پیمانکاری در پتروشیمی ایلام هستند، خودداری کرده است. مسئولان مجتمع پتروشیمی ایلام نیز از دادن پاسخ روشن به کارگران طفره می‌روند.

 

*تعدادی از کارگران فصلی منطقه یک آبفای اهواز برای پیگیری مطالبات و تبدیل وضعیت خود مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: از سال ۹۵ تحت عنوان نیروی فصلی به‌صورت تمام وقت مشغول به کار هستیم و از سال ۹۹ نیز چند نیروی دیگر به ما اضافه شد. آنها ‌افزود ند: حقوق ماهیانه ما حداقلی بوده و هیچ‌گونه مزایا شامل اضافه کاری، حق شیفت، تعطیل کاری و نظایر آن را نداریم.

 

رانندگان خودروهای سنگین ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و باربری کشور، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. این اعتصاب در کرمانشاه، تهران، کرمان، همدان، پلدختر و ... گزارش شده است. به گزارش "شورای هماهنگی رانندگان سراسر کشور"، این اعتصاب به دعوت شورای هماهنگی رانندگان سراسر کشور مبنی بر اعتصاب رانندگان به ‌دلیل پایین بودن کرایه صورت گرفت. در پلدختر رانندگان با توقف کامیونهای خود در سطح جاده ‌های این شهر دست از کار کشیدند. در همدان نیز رانندگان کامیون به اعتصاب پیوستند و از حرکت خودروهای خود خودداری کردند.

 

دوشنبه ۱۵ فروردین

*شماری از مالباختگان شبکه رمز ارز “کینگ مانی” شرکت بادران گستران، مقابل ساختمان روابط عمومی قوه فاسد قضاییه در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، شهروندان حاضر در این تجمع با سر دادن شعارهایی خواهان برگرداندن سرمایه های از دست رفته خود، ابطال مجوز این شرکت و همچنین بازداشت متهمان این پرونده شدند.

 

*اهالی روستای ام‌الخرجین از روستا‌های حومه غرب کارون خرمشهر مقابل دفتر مجلس نشین از خرمشهر تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، این روستاییان به خاطر ممنوعیت کشت تابستانه با وجود همجواری با رودخانه کارون، مجوز برداشت آب برای کشت محصول را ندارند و به این موضوع معترضند.

آنها به میادین نفتی نفت و گاز اروندان در نزدیکی روستای شان هم اشاره می‌ کنند و استخدام خود و فرزندان شان را به عنوان مطالبه ‌ای به ‌حق و تنها راه ادامه معیشت خواستارند. این روستا در ۴۵کیلومتری خرمشهر واقع شده و ۷۰۰نفر جمعیت دارد.

 

سه شنبه ۱۶ فروردین

*حدود ۲۰۰ تن از کارگران شهرداری رشت با برگزاری تجمع مقابل درب استانداری گیلان خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش صدا و سیما، آنها دلایل این تجمع را اعتراض به کاهش حقوق و دستمزدشان عنوان کردند. به گفته این معترضان؛ با شکایت یک شاکی خصوصی مبنی بر غیرقانونی بودن پرداخت مبالغی با عنوان حق وصول و حق تلاش به کارکنان شهرداریهای کشور و بر اساس حکم صادره از سوی دیوان عدالت اداری کشور به تاریخ ۵ اسفند ۱۴۰۰، این مبالغ از حقوق آنها حذف شده و میزان عیدی آنها هم کاهش یافت.

 

چهارشنبه ۱۷ فروردین

*گروهی از کارگران بخش پسماند شهرداری بجنورد، مقابل ساختمان فرمانداری این شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایسنا، فرماندار بجنورد در این خصوص عنوان کرد: از زمانیکه سازمان پسماند در استان ملغی شد شرایط قرارداد کاری این کارگران نیز به هم ریخت. وی افزود: در حال حاضر این کارگران نگران امنیت شغلی خود هستند و از سوی دیگر بیان می کنند که با قرارداد پیمانکاری، حقوق آن ها تنزل پیدا می کند و به حق و حقوق واقعی خود نمی رسند. باقرپور ادامه داد: کارگران پسماند خواستار عقد قرارداد مستقیم با شهرداری هستند تا به حق و حقوق واقعی خود برسند.

 

*شماری از کارگران روزمزد پتروشیمی چوار ایلام، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری ایلام، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: ما حدود ششصد نفر هستیم که با شرایط خیلی سخت کار می ‌کنیم. آنها افزودند: خواسته‌ ما این است که تکلیف‌ مان را روشن کنند و از چارت سازمانی پتروشیمی باشیم و حقوق و مزایای کامل بگیریم؛ در حال حاضر ما با حداقل حقوق مشغول به کار هستیم و به سختی روزگار خود را می‌گذرانیم؛ در حالی که حتی عیدی و پاداش و سنوات هم نداریم.

 

*گروهی از مالکین زمینهای اصطلک شهر جدید پردیس، مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش تلگرام اتحاد، شهروندان معترض گفتند: شرکت عمران شهر جدید پردیس در صدد گرفتن اراضی فاز ۶ پردیس موسوم به اصطلک از مالکان این اراضی است، در حالی که ما مالکان دارای سند تک برگ صادر شده از سازمان ثبت هستیم.

مالکان اراضی اصطلک پردیس پیش از این نیز طی دفعاتی مختلف و در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

*ساکنان منطقه جسیدان آستانه اشرفیه دراستان گیلان برای اعتراض به تخریب منازل شان دست به تجمع مقابل خانه امام جمعه زدند. براساس گزارش همای خبر، تجمع کنندگان که پلاکارد «نه به تخریب» دردست داشتند، گفتند: چرا باید چوب کم‌کاری و قصور مسئولان و صدور مجوز در ساخت را ما خریداران ملک بدهیم؟ آنها افزودند: این تجمع پس از صدور دستور قطع آب و برق برای ساکنین این ساختمان‌ها همزمان با شروع ماه رمضان برپا شده است و ۲۱ فروردین قرار است حکم تخریب این ساختمانها اجرایی شود.

 

پنجشنبه ۱۸ فروردین

*کارگران کشت و صنعت لرستان برای اعتراض به قراردادهای جدید و به خطرافتادن امنیت شغلی و معیشت شان برای سومین روز متوالی دست به تجمع در محل کارشان زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: بر خلاف مصوبات اخیر شورای عالی کار مبنی بر افزایش حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۱، دست اندرکاران کشت و صنعت لرستان در قراردادهایی متفاوت با قوانین بالادستی تمدید قراردادهای کارگران را مشروط به موافقت با شرایط جدیدی از جمله کار حجمی، برون سپاری به پیمانکاری و ... کرده و به کارگران اطلاع داده اند که در صورت مخالفت با شروط جدید می توانند تسویه حساب کنند.

 

شنبه ۲۰ فروردین

*تعدادی از فعالان محیط زیست در اعتراض به عدم حفاظت از مراتع و جنگلهای میانکاله از سوی ارگانهای متولی و احداث کارخانه پتروشیمی در این منطقه، مقابل ساختمان سازمان حفاظت محیط‌ زیست واقع در تهران، دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، احداث کارخانه پتروشیمی در میانکاله همواره انتقاد بسیاری از فعالان محیط زیست و دیگر شهروندان را در پی داشته است.

 

*کارگران کارخانه فولاد روهینا دزفول دست به اعتصاب زده و مقابل فرمانداری تجمع کردند.

به گزارش ایرنا، فرماندار ویژه دزفول گفت: اغلب کارگران فولاد روهینا دزفول که قراردادشان تمدید نشده بود با وساطت‌ و رایزنی با مدیریت کارخانه بازگشت به کار شدند. وی افزود: حدود ۴۰ نفر از کارگران فولاد دزفول در چند مرحله اعتصاب و بنا به دلایل مختلف دست از کار کشیدند.

عملیات احداث مجتمع فولاد روهینا جنوب در سال ۱۳۸۹ با هدف تولید میلگرد در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار واقع در استان خوزستان، شهرستان دزفول در کیلومتر هفت جاده دزفول – شوشتر آغاز شد.

 

یکشنبه ۲۱ فروردین

*شماری از مالباختگان شبکه رمز ارز “کینگ مانی” شرکت بادران گستران، مقابل دادسرای عمومی و انقلاب تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، شهروندان حاضر در این تجمع با سر دادن شعار هایی خواهان برگرداندن سرمایه های از دست رفته خود و بازداشت متهمان این پرونده شدند.

 

*جمعی از کارگران‌ کارخانه کیان تایر مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران کیان تایر در این تجمع ضمن اعتراض به تعطیلی این کارخانه، خواستار تعیین تکلیف مالکیت کارخانه شدند. قبلا به کارگران نامه داده شده بود که فعالیت شرکت از روز ۲۰ فروردین آغاز می شود . اما در روز بیستم نامه ‌ای از طرف مدیر منابع انسانی شرکت به کارگران داده شد که در آن اعلام شده بود که کارخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل می شود. شرکت کیان تایر سالها پیش بدون درنظر گرفتن توانمندی مدیریت جدید، به بخش خصوصی واگذار و طی چند سال این شرکت قدیمی با زیان انباشته مواجه شد.

 

دوشنبه ۲۲ فروردین

*شماری از پرسنل رسمی شرکت مناطق نفت‌ خیز جنوب در گچساران مقابل ساختمان این شرکت دست به تجمع زدند. به گزارش نفت آنلاین، پیش از این شیفت این کارکنان ۸ ساعته بوده و در دوران کرونا به ۱۲ ساعته تغییر پیدا کرده بود. این کارکنان خواستار تثبیت شیفت ۱۲ ساعته با توجه به رضایت پرسنل هستند. یکی از کارکنان حاضر در تجمع گفت: قبل از کرونا، نوبت کار هشت ساعته (۱۲ روز کار و ۴ روز استراحت) برای کارکنان اعمال می شد،  اما با شیوع بیماری کرونا، نوبت کارها ۱۲ ساعته (۴ روز کار و ۴ روز استراحت) شد  که قرار است از روزهای آینده نوبت کارها به دوران قبل از کرونا باز گردد.

تعدادی از کارگران گفتند:  نسبت به نوبت کار ۱۲ ساعت رضایت بیشتری داریم و اگر به خواسته‌هایمان توجه نشود تجمعات را ادامه می دهیم.

 

*تعدادی از متقاضیان مسکن ملی مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان قروه واقع در استان کردستان تجمع کردند. به گزارش موکریان، تجمع این شهروندان در اعتراض به واگذاری زمینهای نامناسب به آنها صورت گرفته است. شهروندان می ‌گویند زمینها واگذار شده در بستر معدن سنگ شکارگاه حیوانات واقع شده است.

 

سه شنبه ۲۳ فروردین

*کارگران واحد صفافی انبار کشت و صنعت کارون برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع در مجتمع زدند. برپایه گزارش ایلنا، کارگران صفافی مسئولیت چیدن منظم بسته ‌ها، کیسه‌ ها و کارتنها در انبار را برعهده دارند. آنها خواهان تبدیل وضعیت و عقد قرارداد با شرکت تامین نیرو هستند که طرف قرارداد با کارفرمای اصلی است.

 

چهارشنبه ۲۴ فروردین

*شماری از اهالی بلوار بهداشت سراوان، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان در استان سیستان و بلوچستان دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، تجمع این شهروندان در اعتراض به ولتاژ پایین برق و عدم پیگیری مسئولان اداره برق نسبت به این معضل صورت گرفته است.

در این گزارش آمده است؛ دستکم ۶۰۰ خانوار از اهالی بلوار بهداشت سراوان تنها از یک تیر برق، برق مصرفی خود را تامین می‌ کنند و در فصل گرما قادر به استفاده از وسایل سرمایشی جهت خنک نگه داشتن منزل خود نیستند.

 

*کارگران سپتیک آبفای اهواز برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و حق بیمه و سه سال سنوات واجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

به گزارش راوی جنوب، تجمع کنندگان گفتند: ۳ ماه حقوق وحق بیمه پرداخت نشده داریم و سنوات سالهای ۹۷، ۹۸ و ۹۹ هم هنوز تسویه نشده است. آنها با اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل،گفتند: کار ما حساس و پر از خطر است این بی ‌توجهیها باعث از بین رفتن انگیزه بین کارکنان می ‌شود.

 

آدینه ۲۶ فروردین‌

*صدها تن از کارگران پروژه ‌ای شاغل در پالایشگاه آدیش کنگان که در استخدام شرکت مبین صنعت و پیمانکاری ممبینی هستند، در اعتراض به عدم افزایش دستمزد برای سال جدید دست از کار کشیدند و به صورت جمعی تسویه حساب کردند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، اعتراض این کارگران به عدم افزایش  ۵۷ درصدی دستمزد‌ها از سوی کارفرما بود. پیمانکار پروژه فقط حاضر به  افزایش ۱۰ درصدی دستمزدها بوده که مورد موافقت کارگران قرار نگرفته است.

 

شنبه ۲۷ فروردین

*شماری از شهروندان جویای کار مقابل شرکت پتروشیمى اروند واقع در بندر ماهشهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، تجمع معترضان که بومی این منطقه هستند، در اعتراض به بیکاری و عدم اشتغال ‌شان صورت گرفته است. آنها می گویند که مطالبه‌ افراد جویای کار مبنی بر اشتغال در شرکت پتروشیمى اروند، باوجود مراجعات و پیگیریهای مکرر آنها، از جانب “خسرو ملا”، از مقامات مسئول در این مجموعه پتروشیمی، نادیده گرفته شده است و از سوی دیگر این مقام مسئول اقدام به استخدام دهها تن از نیروهای غیر بومی و انتخابی از جانب خود کرده است.

 

*گروهی از مرغداران استان چهارمحال و بختیاری، مقابل ساختمان استانداری واقع در شهرکرد، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش صدا و سیما، تجمع این شهروندان در اعتراض به “کمبود نهاده ‌های دامی، پایین بودن قیمت مرغ، ممنوعیت خروج مرغ از استان و عدم خرید تضمینی مرغ توسط شرکت پیشتیبانی امور دام” صورت گرفته است.

 

یکشنبه ۲۸ فروردین

*شماری از کارگران شرکت آب و فاضلاب بهبهان، برای دومین روز متوالی در محوطه این اداره دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کارگران این شرکت، در اعتراض به عدم دریافت حقوق و عیدی ‌شان صورت گرفت. کارگران معترض گفتند: با وجود اینکه قبلا اداره آبفای بهبهان در خصوص مطالبات معوقه کارگران، وعده پرداخت را داده بود، اما تاکنون اقدامی در این راستا صورت نگرفته و ما کارگران دو ماه مزد معوقه مربوط به بهمن و اسفند سال ۱۴۰۰را طلبکاریم.

 

*جمعی از شهروندان استان چهارمحال و بختیاری در اعتراض به بی ‌آبی و طرحهای انتقال آب، در شهرکرد دست به تجمع و راهپیمایی زدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، شهروندان معترض با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آن نوشته شده بود “مرگ بر مافیا” و “ننگ بر مدیر بی‌کفایت” به عدم مدیریت صحیح منابع آبی در این استان اعتراض کردند. معترضان خواهان استیضاح وزیر نیرو شدند و گفتند: ما از این به بعد منتظر کسی نمی ‌نشینیم و طرحهای مافیا را به خاک و خون می ‌کشیم!

 

*کارگران خطوط ابنیه فنی زنجان در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت مطالبات معوقه مزدی و بن ماه رمضان خود دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران با بیان اینکه ۲۸ روز از آغاز سال می‌گذرد و کارگران ابنیه فنی زنجان که در ناحیه ریلی شمال غرب واقع شده، هنوز حقوق اسفند سال گذشته (۱۴۰۰) خود را دریافت نکرده ‌اند، افزودند: در حال حاضر شمار زیادی از کارگران به دلیل دریافت نکردن به موقع حقوق در وضعیت معیشتی خوبی به سر نمی ‌برند.

 

*جمعی از کارکنان وزارت کشور کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به حذف فوق العاده شغل مقابل استانداری در یاسوج تجمع کردند. یکی از کارکنان استانداری کهگیلویه و بویراحمد به خبرنگار ایلنا گفت: با این وضعیت تورم و مشکلات اقتصادی و افزایش هر روزه قیمتها، بخشی از حقوق کارمندان استانداری حذف شده است، موضوع تجمع امروز کارکنان همین  است؛ مبلغی تحت عنوان «فوق العاده شغل» در فیش پرداختی بود که الان آن را حذف کرده اند، همین‌طور یک «فوق العاده خاص» به کارکنان برخی دستگاهها داده شده ولی به کارکنان استانداری داده نشده است.

 

*رانندگان اجاره ای شرکت توزیع برق گیلان در اعتراض به سطح نازل حقوق دست از کارکشیدند و با به صف کردن خودروهای شان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، خودروهای اجاره ای وانت بار هستند و رانندگان روزانه ۸ تا ۱۲ساعت در شرایط سخت و در جاده ‌های خاکی کوهستانی و مناطق جنگلی گیلان به ازای دریافت ۶ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان در ماه کار می‌کنندطبق اظهارت یکی از رانندگان، همه هزینه ‌های جاری خودروها حتی پول بنزین برعهده راننده است و پیمانکار هزینه ‌های اضافه بابت مخارج خودروها را به آنها پرداخت نمی‌ کند.

 

دوشنبه ۲۹ فروردین

*شماری از شهروندان تهران برای اعتراض به قلع و قمع ۱۰۰ اصله درخت بوستان چيذر در شمیران تهران و پاسخ دروغ شهرداری تهران دست به تجمع زدند. به گزارش روزپلاس، شهردارى تهران در واكنش به خبر قلع و قمع درختان بوستان چيذر اعلام كرد: چند اصله درخت از اين بوستان جابجا و در پارك قيطريه كاشته شد و احداث پاركينگ به درخواست شورایاری محله دنبال خواهد شد. اهالى محل امروز ضمن تجمع با اين كار مخالفت و شورايارى در مراجعه اهالى، درخواست پاركينگ را تكذيب كرد.

 

*جمعی از کامیونداران کشور برای اعتراض به افزایش هزینه‌ های گمرگ و اسقاط کامیونهای از رده خارج شده مقابل ساختمان ریاست جمهوری  تجمع کردند. ‌به گزارش ایسکانیوز، طی دو سال زمان ترخیص کامیونها، هزینه قیمت اسقاطی که رانندگان برای پلاک شدن آنها به راهداری پرداخت شده از ۲۵۰ میلیون تومان به یک میلیارد تومان افزایش یافته است.

معترضان روز پیش هم مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی در تهران تجمع کرده بودند.

 

سه‌ شنبه ۳۰ فروردین

*شماری از کارگران اخراج شده بخش خدمات شهرداری منطقه دو نیشابور، مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر که یک نهاد حکومتی است تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود معترض و خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. یکی معترضان گفت: ۹۶ کارگر پیمانکاری بخش خدمات شهرداری منطقه دو نیشابور با سوابق بالای کاری هستیم که از ابتدای سال جاری بعد از خروج پیمانکار از شهرداری از ورودمان به محل کارمان جلوگیری شده و بیکار شده ‌ایم.

 

*جمعی از کارکنان دانشگاه آزاد واحد مشهد، مقابل ساختمان این دانشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش انصاف نیوز، تجمع این کارکنان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است.

 

*جمعی از کارگران شرکت کاشی اصفهان مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش کارگرنیوز، کارگران در پی تعطیلی چندین باره این مجتمع تولیدی، با عدم امنیت شغلی، بلاتکلیفی قراردادهای کاری و ناامنی اقتصادی مواجه و نسبت به این وضعیت معترض شده‌اند.

 

*تعدادی از مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کرده و به مبهم بودن وضعیت شغلی خود اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی می‌گویند: باوجود تغییر دولت و وعده ‌هایی که وزارت کار بابت استیلای آییننامه و بهبود شرایط کسب و کار به مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی داده بود، پس از گذشت حدود یک سال از اسقرار دولت جدید همچنان رویه‌ قبلی ادامه دارد.

 

*جمعی از کارکنان وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در محوطه این وزارتخانه واقع در تهران تجمع کردند. به گزارش آفتاب ‌‌نیوز، تجمع این کارکنان به دلیل وضعیت نامناسب معیشتی و با خواست افزایش حقوق صورت گرفته است. کارکنان معترض وزارت کار علیه عبدالملکی شعار دادند.

 

*به گزارش زیتون خبر، شماری از کامیونداران شهرستان رودبار جنوب واقع در استان کرمان، در اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه‌ های اعلام شده از سوی اداره راهداری جنوب کرمان، دست به اعتصاب زدند.

 

*جمعی از عضای تعاونی مسکن مهر بندرعباس برای اعتراض به عدم تحویل واحدهای مسکن مهر فاطمیه و پاسخگو نبودن مسئولان مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند. به گزارش خبرنگاران جوان، یکی از تجمع کنندگان گفت: بیش از ۱۴ سال است که اقساط واحد مسکن مهر را پرداخت می ‌کنم اما هنوز واحدی تحویل نگرفته ‌ام. سالهای پیش به امید خانه‌ دار شدن وام گرفتم تا بتوانم هزینه‌ اولیه واحد مسکن مهر را بدهم اما حالا اجاره ‌نشین هستم و همچنان اقساط وام را می‌ دهم.

 

چهارشنبه ۳۱ فروردین

*جمعی از رانندگان کامیون در تهران، مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع زدند. به گزارش همشهری، این شهروندان نسبت به عدم اسقاط ماشینها به نرخ دولتی و ذی نفع بودن واسطه ها و شرکتهای مختلف در این امر و همچنین مشکلات معیشتی ناشی از بیکاری اعتراض کردند. آنها نبود بیمه تکمیلی و گرانی لوازم یدکی را از دیگر دلایل تشکیل این تجمع عنوان می کنند.

 

*جمعی از پرسنل مراکز تابعه شرکت ملی مناطق نفت‌ خیز جنوب از جمله پرسنل نوبت ‌کار شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون، کارون، آغاجاری و مسجد سلیمان، به صورت جداگانه در محوطه ساختمان این شرکتها، دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرام شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران معترض به تصمیم شرکت مبنی بر تغییر شیفت نوبت ‌کاری به شیفت چرخشی ۸ ساعته اعتراض دارند و خواستار تثبیت نوبت‌ کاری ۱۲ ساعته هستند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

یکشنبه ۱۴ فروردین‌: کارگران شرکت سایپا در استان آزربایجان شرقی در محل کار خود دست به اعتصاب و تجمع زدند.

دوشنبه ۱۵فروردین: تجمع مرغداران تهران مقابل وزارت‌ جهاد کشاورزی در اعتراض به وضعیت اعلام نهاده‌های دامی.

چهارشنبه ۱۷ فروردین: کارگران شهرداری بهبهان به دلیل عدم پرداخت دستمزد اسفند ۱۴۰۰ دست از کار کشیده و در میدان هلال احمر بهبهان تجمع کردند.

پنجشنبه ۱۸ فروردین: برای نهمین روز متوالی، کارگران نگهبان معدن سنگرود، واحد البرز غربی به تجمع شان در این معدن تعطیل شده واقع در ارتفاعات شهرستان رودبار حدفاصل کیلومتر ۲۰ محور جاده لوشان به جیرنده دراستان گیلان ادامه دادند.

یکشنبه ۲۱ فروردین: کارگران شرکتی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری تجمع کردند.

سه شنبه ۲۳ فروردین:‌کارکنان اداره امور مالیاتی استانهای مختلف کشور در اعتراض به برخورد تبعیض ‌آمیز و پایین بودن حقوق و دستمزد، مقابل سازمان امور مالياتی شهر‌های استهبان، خراسان شمالی و شمیرانات دست به تجمع اعتراضی زدند./ گروهی از سپرده گذاران کاسپین رشت مقابل این موسسه دست به تجمع اعتراضی زدند./ غرفه داران سبزی و صیفی جات شهرداری تهران برای اعتراض به پایین بودن نرخ گوجه فرنگی اعتصاب کردند و برای شکستن اعتصاب قیمت این محصول از سوی شهرداری افزایش یافت.

چهارشنبه ۲۴ فروردین: تجمع جمعی از اهالی قروه نسبت به ساختِ یک کارخانه روی زمین‌های کشاورزیو/ اهالی و باغداران روستای آستانه دامغان برای اعتراض به صدور مجوز تخریب پل ارتباطی وسط روستا با مزارع پایین دست توسط اداره امور منابع آب مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان سمنان تجمع کردند./ شماری از رانندگان تاکسی در ارومیه، دست به اعتصاب زدند. اعتصاب این رانندگان در اعتراض به مشکلات معیشتی و سطح درآمد ناشی از پایین بودن نرخ کرایه صورت گرفت.

پنجشنبه ۲۵ فروردین: تعدادی از اعضای تعاونی مسکن تراکتورسازی تبریز مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند./ کارگران پروژه ‌ای شاغل در پالایشگاه آدیش کنگان در اعتراض به عدم افزایش دستمزد در سال جدید دست به اعتصاب زدند. ۲

آدینه ۲۶ فروردین‌: از آغاز سال تا کنون چندین روز پستچیها که در سرما و گرما و کرونا در کنار مردم بودند به دلیل عدم پرداخت معوقات به حق خود اعتصاب کردند و مرسولات و نامه های مردم با تاخیر به دست شان رسید. ۳

شنبه ۲۷ فروردین: اعتصاب کارگران شرکت پتروصنعت اروند سایت ۱ پتروشیمی بوشهر.

یکشنبه ۲۸ فروردین: جمعی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود، مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.

دوشنبه ۲۹فروردین: تجمع اعتراضی مردم روستای چخماقلوی پلدشت برای دومین بار. گزارش تضویری این تجمع را در آدرس زیر ببینید.

https://www.youtube.com/watch?v=_rX-Xclu۳QQ

سه شنبه ۳۰ فروردین: جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری رباط کریم در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و عدم افزایش حقوق و مطالبات دیگر، مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند./ جمعی از مال‌باختگان شرکت «رامک خودرو» به دلیل عدم تحقق مطالبات خود مقابل دفتر قوه فاسد ‌قضائیه در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند./ جمعی از مالباختگان شرکت نگین خودرو و ایرتویا، مقابل ساختمان دفتر ارتباطات مردمی قوه قضاییه واقع در تهران تجمع کردند./ شماری از غارت شدگان شرکت مفتاح رهنورد، در اعتراض به بلاتکلیفی شاکیان پرونده این شرکت مقابل دفتر ریاست قوه فاسد قضاییه در تهران، تجمع برپا کردند./ تجمع  اعتراضی دامداران شهرستان گرمه در استان خراسان شمالی در محل فرمانداری شهرستان گرمه.

 

 

 پنجشنبه ۱ اردیبهشت / ۲۱ اوریل ۲۰۲۲

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول