چالشهای معلمان (اسفند ۱۴۰۰) فرنگیس بایقره
بازماندن بیش از ۵۳۵ هزار دانش آموز از تحصیل معاون پیشین سازمان برنامه و بودجه کشور از بازماندگی ۵۳۵ هزار و ۳۸۰ دانش آموز از تحصیل در کشور خبر داد. وی با اعلام این خبر، نخستین گام برای جلوگیری از بازماندگی از تحصیل کودکان ایجاد فضای فیزیکی متناسب با جمعیت و استخدام معلم عنوان کرد. او ادامه داد: براساس قانون اساسی دولت موظف است تا اهداف تحقق آموزش و پرورش و تربیت بدنی را برای همگان محقق کند، همچنین براساس اصل ۴۳ قانون اساسی دولت مکلف به تأمین نیازهای اساسی مسکن خوراک پوشاک بهداشت و درمان و آموزش و پرورش است.
سه عضو کانون صنفی فرهنگیان قزوین به دادسرا احضار شدند مریم زیرک، اسماعیل فرهنگ منش و علی الله بخش از اعضای کانون صنفی فرهنگیان قزوین با دریافت ابلاغیه هایی جداگانه به دادسرای عمومی و انقلاب این شهر احضار شدند. در این ابلاغیه ها از آنها خواسته شده که در تاریخ ۱۸ اسفند در این دادسرا حاضر شوند. اتهام مطروحه علیه آنها نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام عنوان شده است. از میان این شهروندان مریم زیرک در سال ۹۸ همراه با دو تن دیگر از اعضای هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین، توسط دادگاه انقلاب قزوین مجموعا به تحمل ۲۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده بودند که حکم محکومیت آنها در دادگاه تجدید نظر به پرداخت جریمه نقدی تقلیل یافت. روز چهارشنبه ۱۸ اسفند، جلسه بازپرسی مریم زیرک، اسماعیل فرهنگ منش و علی الله بخش از اعضای کانون صنفی فرهنگیان قزوین در شعبه ششم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر برگزار شد. آنها در این جلسه از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام ، تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب مورد تفهیم اتهام قرار گرفته و در نهایت هر یک با تودیع قرار کفالت هفتاد میلیون تومانی آزاد شدند.
رسول بداقی و حمید قندی به دادگاه انقلاب تهران احضار شدند رسول بداقی و حمید قندی دو تن از اعضای کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر، طی ابلاغیه هایی جداگانه به دادگاه انقلاب تهران احضار شدند. در ابلاغیه هایی که به طور جداگانه به دست آنان رسیده، از این شهروندان خواسته شده است که در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ برای دفاع از اتهامات انتسابی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران حاضر شوند. رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان و عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، روز شنبه ۲۰ آذر، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و روز سه شنبه ۳۰ آذر با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. بازداشت آقای بداقی با ضرب و شتم وی توسط ماموران همراه بوده و ماموران به او اجازه پوشیدن لباس مناسب ندادند. ماموران در زمان بازداشت تمامی وسایل ارتباطی آقای بداقی و نیز تلفن همراه همسرش را ضبط کرده و با خود بردند.
قطعنامه پایانی تجمع سوم اسفند به نام خداوند جان و خرد در آغاز جا دارد از روز دوم اسفند پاسداشت زبان مادری یاد کنیم. احترام به زبان مادری، احترام به تنوع فرهنگها و کثرت گرایی فرهنگی است و بستری است برای برابری همهِ انسانها فارغ از رنگ و زبان و نژاد خاص. معلمان ارجمند و مردم فرهیخته ایران:
همان طور که خود آگاه هستید،اساس پیشرفت جوامع انسانی و ریشهِ انتقال تمدن، فرهنگ، هنر و همهِ تجارب بشری به نسلهای آینده، آموزش و پرورش و دانشگاه است. زمینه اصلی رشد و تعالی آموزش و پرورش و دانشگاه را سرمایهِ اقتصادی فراهم می کند، بدون تامین بودجهِ کافی، این دو نهاد هرگز نخواهند توانست به اهداف متعالی خود دست یابند. با افسوس فراوان مسئولان کشور هرگز این را باور ندارند، خواسته یا ناخواسته نمی خواهند آموزش پرورش و دانشگاه راهی به سوی رسیدن به اهداف والای خود پیدا کنند. ازاین رو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، یکبار دیگر با ذکر نکاتی به حاکمان یادآوری می کند که مسیر رفته آنها جز تباهی دستاوردی نداشته و برای آینده ایران باید به توصیه های آموزگارانه معلمان گردن بگذارند.
۱_ تعلیم و تربیت جوانان و نوجوانان کشور در خطر است.این نهاد سراسری بایستی محور توسعه کشور باشد و نیاز به بودجه ای دستکم چند برابر مبلغی دارد که در بودجهِ سال گذشته مصوب شده است. ۲_ بیش از ۱۴سال است حاکمیت قانون مدیریت خدمات کشوری را اجرا نمی کند، قانون رتبه بندی معلمان ، قانون همسانسازی بازنشستگان به بازی گرفته شده است، معلمان روشنگر را زندانی، تبعید، اخراج، بازداشت، سرکوب و تهدید می کند، دایرهِ سرکوب هرروز گسترده تر می شود، معلمان نهضت سواد آموزی با ماهانه ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان خدمت می کنند، معلمان خرید خدمات آموزشی مربیان پیش دبستانی، همکاران خدماتی استثمار می شوند، پاداش پایان خدمت ۱۴۰۰ پرداخت نمی شود. ۳_ حاکمیت به جای شنیدن صدای فرهنگیان، که صدای برابری خواهی و حق طلبی است، تنها راه حل را در سرکوب فرهنگیان می داند. اسماعیل عبدی یکی از شناخته ترین معلمان مبارز ایران بیش از هفت سال است که در زندان به سر می برد و اکنون در حال گذراندن حکم ده سال زندان دوم است. حکمی که جامعه معلمان به هیچ وجه زیر بار آن نرفته اند و انتظار دارند در دیوان عالی ملغی گردد. از سوی دیگر روح الله مردانی در دلفان پس از اتمام تجمع ۳۰ بهمن به بدترین شکل مورد ضرب و شتم قرار گرفته و راهی زندان شده است. از سوی دیگر هاشم خواستار از بنیانگذاران و پیشکسوتان کنشگری صنفی باوجود کهولت سن سالهاست که همراه دیگر معلم همشهریش محمد حسین سپهری در زندان بدون مرخصی به سر می برد. ما همچنین خواهان آزادی دیگر معلمان زندانی آقایان: محمد تقی فلاحی، شعبان محمدی، لطیف روزیخواه، محمد رضا رمضانزاده، حسین رمضانپور، یعقوب یزدانی و خانمها نصرت بهشتی، زینب همرنگ، معصومه عسکری و عالیه اقدام دوست هستیم. جامعه معلمان و کنشگران صنفی ضمن محکوم کردن این اقدامات غیر قانونی و معلم ستیزانه اعلام می دارد؛ فشارهایی از این دست و پرونده سازی و محاکمه کنشگران صنفی بی تردید معلمان را به پیمودن راه کنونی تا رسیدن به ابعاد مختلف عدالت و آزادی، مصرتر خواهد کرد. ۴_ آموزش بدون کیفیت، بدون بازدهی و ناکارآمد است، مدارس به بنگاه تجاری و درآمدزا برای حاکمیت تبدیل شده اند، تا آنجایی که بیشتر فرهنگیان براین باورند که کودکان و نوجوانان این سرزمین با این شرایط بودجه و امکانات آموزشی، فقط عمر خود را به بطالت می گذرانند. این وضعیت باید به وضعیت مطلوب و استاندارد و در راستای اصل ۳۰ قانون اساسی تغییر یابد. ۵_ شورای هماهنگی بار دیگر برای بیداری مسئولان و آگاهی مردم شریف ایران روز سه شنبه ۳ اسفند را تجمع سراسری اعلام نموده است. ضمن سپاس از همه معلمان کشور که برای یازدهمین بار از آغاز سال تحصیلی به دعوت شورای هماهنگی لبیک گفته اند،اعلام می کنیم که صدای حق خواهی معلمان نه تنها با هیچ حربه ای خاموش نمی شود، بلکه پژواک صدای معلمان آموزه ای برای فریاد دردمندانی است که تنها راه رهایی از وضعیت اسفبار کنونی را مطالبه گری مستمر و خستگی ناپذیر می پندارند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران همچنان بر عهد و پیمان خود با معلمان سرزمینش وفادار است و تا تحقق خواسته هایش تمام توان خود را به کار می بندد. ایمان واثق داریم که آینده ایران در گرو جنبش کنونی معلمان ایران رقم می خورد.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ۳ اسفند ۱۴۰۰
جنبش اعتراضی معلمان
تجمع معلمان اعزامی به خارج از کشور روز یکشنبه اول اسفند، تنی چند از معلمان اعزامی به خارج از کشور در اعتراض به پرداخت نشدن بدهیهای معوقه خود مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند. به گفته یکی از تجمع کنندگان، این معوقه ها مربوط به سالهای ۸۴ تا ۹۵ است و معلمان از یک هزار تا ۲۵ هزار یورو طلب دارند.
تجمع معلمان در کیش روز یکشنبه اول اسفند، شماری از معلمان کیش مقابل ساختمان سازمان بنادر آزاد تجمع کردند. اجرای کامل قانون رتبه بندی فرهنگیان از مهمترین مطالبات این معلمان معترض بود.
تجمع سراسری معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته دستکم در ۱۰۰ شهر روز سه شنبه ۳ اسفند، معلمان و فرهنگیان آزاده برای دومین بار در این هفته در تهران و دستكم ۱۰۰ شهر دیگر به خیابانها آمدند. در اعتراضاتی که اکنون هفته هاست ادامه دارد، گروه زیادی از معلمان بازداشت شده و با برخورد خشن نیروهای انتظامی روبرو شدهاند. اعتراضهای معلمان علاوه بر تهران در بسیاری از شهرهای دیگر از جمله در تهران، کرمانشاه، لاهیجان، ممسنی، اراک، شیراز، همدان، کرج، سنندج، یزد، قزوین، بوشهر، خرم آباد، اردبیل، تبریز، اصفهان، رشت، شهرضا، لردگان، اندیمشک، نهاوند، ایلام، دلفان، سردشت، مشهد، بانه، بوکان، مریوان، سنقر، گرگان، بهبهان، یاسوج، شوش، قم، اهواز، سنندج، بندرماهشهر، شیروان، بجنورد، نیشابور، انزلی، دیواندره، تربت حیدریه، باغملک، ازنا، الیگودرز، میاندوآب، ایذه، قروه، بروجرد، کوهدشت، آباده، تاکستان، رزن (همدان)، بیجار، فسا، رضوانشهر، شهرکرد، مشگین شهر، نجف آباد، آران بیدگل، آبدانان، آباده، ارومیه، شوشتر، اسلام آباد، زنجان، سقز، شازند خنداب، لامرد، زیویه، هرسین، کازرون، ساری، چالوس، بابل و ابهر برگزار شد. تجمع كنندگان از جمله شعار می دادند: «معلم زندانی آزاد باید گردد»، «ما همه با هم هستیم تا پیروزی می ایستیم»، «کشور شده دزدخونه، تحریم همش بهونه»، «رئیسی، قالیباف، این آخرین پیام است، جنبش فرهنگیان آماده قیام است»، «ما همه سربدارایم، هیهات من الذله»، «معلم می میرد ذلت نمی پذیرد»، «معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است»، «دولت ورشکسته، دشمن بازنشسته»، «معلم بپا خیز، برای رفع تبعیض»، «تا حق خود نگیریم، آرام نمی نشینیم». در جریان تجمع معلمان اهواز یک معلم معترض در اعتراض به استخدام پرشمار طلاب در آموزش و پرورش و بکار گیری آنان در مدارس می گوید: «آموزش و پرورش مال ما معلمهاست، حق ندارید وارد آموزش و پرورش شوید، همانطور که ما وارد حوزه نمی شویم.» استخدام پرشمار طلاب در آموزش و پرورش و بکارگیری آنان در مدارس با وجود مشکلات معیشتی معلمان و فرهنگیان، انتقادات بسیاری را به همراه داشته است. نیروهای سركوبگر در بسیاری از شهرها مانند کرج، شیراز و مشهد مانع برگزاری تجمع معلمان شده و شماری از معلمان را بازداشت کردند. در تجمع امروز معلمان بسیاری از دانش آموزان در حمایت از اعتراضهای معلمان شرکت کرده بودند. جعفر ابراهیمی در توییتی نوشت: در مورد معلمان زن، حقیقت این است که در تمام این ۲۰ سال، حضور زنان در جنبش معلمان ایران بالنده و رو به رشد بوده. به طوریکه امروز اگر زنان کنشگر معلم را از دایره فعالان صنفی و سازماندهندگان تجمعاتِ چند ماه گذشته حذف کنیم، با یک خلأ بزرگ روبرو می شویم.
تجمع معلمان کارنامه سبز در تهران روز سه شنبه ۳ اسفند، گروهی از معلمان کارنامه سبز، مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. این شهروندان با سردادن شعارهایی از قبیل «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. کارنامه سبزها نفرات اول تا سوم پذیرفته شده آزمون استخدامی ماده ۲۸ هستند که به گفته این شهروندان آموزش و پرورش باوجود کمبود نیروی شدید، از جذب آنها سرباز زده و همچنان از نیروهای بازنشسته استفاده می کند.
تجمع هفت معلمان حق التدریسی مرحله سوم روز چهارشنبه ۴ اسفند، شماری از معلمان حق التدریسی مرحله سوم، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، با پهن کردن سفره خالی، برای سومین روز مقابل ساختمان وزارت کل آموزش و پرورش در تهران تجمع کردند. معلمان معترض گفتند: در سال ۸۸ طرحی با عنوان «تعیین تکلیف استخدام معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی» به تصویب رسید که بر اساس این طرح معلمان حق التدریسی بعد از گذراندن دوره ای در دانشگاه فرهنگیان می توانستند به استخدام وزارت آموزش و پرورش دربیایند. آنها افزودند: از آنجا که تعداد معلمان حقالتدریسی زیاد بود و دانشگاه فرهنگیان ظرفیت پذیرش صد هزار نفر را نداشت در نتیجه قرار شد این معلمان به سه قسمت تقسیم شوند و در سه مرحله وارد دانشگاه فرهنگیان شوند و حکم خود را بگیرند. معترضان با بیان اینکه هیچ تفاوتی بین معلمان سه مرحله وجود نداشت، اظهار داشتند: عده ای از معلمان به دلیل روابطی که داشتند توانستند در مرحلهِ اول وارد دانشگاه شوند و حکم خود را بگیرند اما مرحله سومیها کسانی بودند که هیچ رابطی نداشتند در نتیجه نوبت شان به آخرین مرحله افتاد. به گفته این معلمان؛ معلمان حق التدریسی مدارک بالایی دارند و سالها در مناطق دورافتاده درس داده اند اما حقوق آنها بین دو تا دو میلیون و پانصد هزارتومان است. روز پنجشنبه 5 اسفند، معلمان حقالتدریسی کشور در ادامه اعتراضات روزهای گذشته شان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس تجمع کردند. روز یکشنبه ۸ اسفند، معلمان حق التدریسی مرحله سوم، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، برای هفتمین روز متوالی مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع کردند. روز دوشنبه ۹ اسفند، معلمان حق التدریسی که از شهرهای مختلف کشور به تهران آمده بودند، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل سازمان امور استخدامیِ کشور تجمع کردند.
تجمع کارنامه سبز ها در تهران روز چهارشنبه ۴ اسفند، شماری از معلمان کارنامه سبز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان وزارت کل آموزش و پرورش در تهران تجمع کردند. کارنامه سبزها نفرات اول تا سوم پذیرفته شده آزمون استخدامی ماده ۲۸ هستند که به گفته این شهروندان آموزش و پرورش باوجود کمبود نیروی شدید، از جذب آنها سرباز زده و همچنان از نیروهای بازنشسته استفاده می کند.
تجمع معلمان استان خوزستان روز سهشنبه ۱۷ اسفند، شماری از معلمان استان خوزستان در حمایت از سه عضو کانون صنفی معلمان این استان مقابل دادگاه انقلاب اهواز تجمع کردند. پیشتر پیروز نامی، علی کروشات و فرنگیس نسیم پور از فعالان صنفی معلمان استان خوزستان برای روز جاری به دادگاه انقلاب اهواز احضار شده بودند. در جریان برگزاری تجمعی در حمایت از عزیز قاسم زاده؛ ۴ تن از فعالان صنفی بازداشت شدند. روز شنبه ۲۱ اسفند، دستکم ۴ تن از فعالان صنفی معلمان با اسامی محمود بهشتی لنگرودی، محمود صدیقی پور، حسن نظریان و مسعود فرهیخته در جریان برگزاری تجمعی در حمایت از عزیز قاسم زاده در رودسر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
تجمع اعتراضی مربیان قرآنی مازندران روز پنجشنبه ۱۲ اسفند، جمعی از مربیان قرآنی مازندران به نمایندگی از طرف همکاران شان در سراسر استان برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل اداره کل آموزش و پرورش در شهرستان ساری زدند. معلمان که فعالیت آنها توسط اداره کل بر اساس مولفه های وزارت و مجلس شورای اسلامی در سال جاری تآیید شده است، به دلایل نامعلوم از جمله دیر رسیدن پرونده ها به وزارت، مجاز به شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش که در تابستان سال جاری برگزار شد، نشدند و عملا از ورود به بدنه آموزش و پرورش حذف شدند.
تجمع معلمان ساکن قزوین روز چهارشنبه ۱۸ اسفند، گروهی از معلمان ساکن در قزوین، همزمان با برگزاری جلسه بازپرسی سه عضو کانون صنفی فرهنگیان این شهر، مقابل دادسرای عمومی و انقلاب قزوین دست به تجمع اعتراضی زدند.
تجمع فعالان صنفی معلمان در رودسر روز شنبه ۲۱ اسفند، شماری از فعالان صنفی معلمان در حمایت از عزیز قاسم زاده، فعال صنفی فرهنگیان گیلان، مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان رودسر دست به تجمع اعتراضی زدند. پس از شکل گیری هسته اولیه تجمع معلمان در رودسر، پلیس با خشونت اقدام به پراکنده نمودن معلمان نموده، خودروهای حامل معلمان از سایر شهرها را متوقف نموده و افراد را ضرب و شتم کردند. بنا بر اطلاع نیروهای امنیتی و لباس شخصی محمود بهشتی لنگرودی، محمود صدیقیپور، حسن نظریان و مسعود فرهیخته را به همراه چند نفر دیگر دستگیر نموده و به مکان نامعلومی منتقل کردهاند.
(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، کانال صنفی معلمان ایران، هرانا، ایلنا، ایرنا، به گزارش بی بی سی فارسی، کانال تلگرام خیزش، مخابرات ما، برنا)
نبرد خلق شماره ۴۴۹ اول فروردین ۱۴۰۱ - ۲۱ مارس ۲۰۲۲
|