جنبش رنگین کمان بیشماران (اسفند ۱۴۰۰)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

بحران عمیق اقتصادی و فلاکت نفس گیر اکثریت قاطع مردم، واقعی ترین تصویر از جامعه ایران در سال 1400 است. این تصویر در ماه گذشته برجسته تر هود را نشان داد. روزنامه «ثروت» در شماره روز دوشنبه  23  اسفند از دورنمای مبهم اقتصاد ایران در سال 1401 و پنج چالش بزرگ اقتصاد ایران شامل: «بیکاری، معیشت، سرخوردگی جوانان، رکود اقتصادی طولانی مدت، بحران منابع طبیعی و فرو پاشی اکوسیستم» گزارشی چاپ منتشر کرده و روزنامه «ابرار اقتصادی» در همین روز ایران را «صاحب سومین کشور متورم جهان» معرفی کرده است.

روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی با عنوان «استرس بزرگان برای سیرکردن شکم گرسنگان!» نوشت: «از وقتی خواندم که یکی از حضرات مسئولان [آخوند جنتی] فرموده ‌اند، "ما اگر بتوانیم شکم گرسنه را سیر کنیم معجزه کرده‌ایم." همه این گزاره‌‌ ها و تصاویرِ دیگر به ذهنم هجوم می ‌آورند. ما کشور فقیری نیستیم که سیر کردن مردمان‌مان را "معجزه" بدانیم. ... اتفاقاً معجزه مدیریت آقایان این است که با این همه برخورداری، هر روز فقیر‌تر می ‌شویم.»

تعیین حداقل دستمزد برای سال ۱۴۰۱ اقدام دیکر حاکمان برای فقیر تر کردن مردم است. روزنامه همدتی در شماره روز دوشنبه ۹ اسفند خبر داد که «کارگران ایرانی ارزان تر از ۱۶۰ کشور جهان» است.

کارگران و تهیدستان در واکنش به این شرایط فلاکت باری که به آنها تحمیل شده، به اشکال گوناگون دست به اعتراض زدند. در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۲۲۴ حرکت از جانب کارگران، کشاورزان، تهیدستان و مزدبگیران در ماه اسفند را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

جنبش اعتراضی بازنشستگان

روز یکشنبه ۱ اسفند، بازنشستگان و مستمری‌ بگیران تأمین اجتماعی در بجنورد، رشت و اراک در مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود و در تبریز در مقابل استانداری آذربایجان شرقی دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، تجمع کنندگان نسبت به سطح نازل حقوق و مستمریها ،مشکلات بیمه تکمیلی و وضعیت بد معیشتی خود معترض هستند.

همزمان گروهی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان مقابل ساختمان این صندوق در اصفهان تجمع کردند.

روز یکشنبه ۸ اسفند، جمعی از بازنشستگان و مستمری‌ب گیران تأمین در تهران مقابل ساختمان مجلس و در شهرهای کرمانشاه، اردبیل، مشهد، اراک، شوش و هفت تپه، تبریز، شهرکرد، قزوین، رشت، اهواز، شوشتر، شیراز، خرم‌آباد و بجنورد مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود دست به تجمع زدند.

همزمان بازنشستگان صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان مقابل صندوق بازنشستگی تجمع کردند.

در رویدادی دیگر در همین روز شماری از کارکنان و بازنشستگان شرکت مخابرات ایران از شهرهای مختلف کشور در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان شرکت مخابرات ایران در‌ تهران تجمع کردند.

روز یکشنبه ۱۵ اسفند، جمعی از بازنشستگان و مستمری ‌بگیران تأمین اجتماعی در شهرهای رشت، اردبیل، شوش، شوشتر، کرمان، اهواز، اراک، کرمانشاه، قزوین و تبریز در مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود دست به تجمع زدند. بازنشستگان، خواهان استمرار اجرای ‌متناسب ‌سازی به منظور کاهش فاصله هزینه‌ های زندگی با مستمریهای خود شدند.

همزمان گروهی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان، خوزستان و البرز غربی در مقابل ساختمان این صندوق دست به تجمع اعتراضی زدند.

در همین روز شماری از بازنشستگان شرکت هواپیمایی هما، مقابل ساختمان این صندوق بازنشستگی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، تجمع‌ کنندگان به تصمیم دولت برای واگذاری این صندوق به صندوق بازنشستگی کشوری اعتراض کررند.

به گزارش ایلنا، روز دوشنبه ۱۶ اسفند، کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی در ادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به سطح نازل حقوق و عدم همسان سازیش، پرداخت نشدن عیدی مطابق قانون کار وعدم برخورداری از درمان رایگان دست به تجمع مقابل استانداری در کلانشهر تبریز زدند.

در همین روز جمعی از بازنشستگان شرکت توزیع برق تهران، مقابل ساختمان شرکت مدیریت شبکه برق تجمع کردند. به گزارش برق نیوز، معترضان خواستار برقراری عدالت و رفع تبعیش بین بازنشستگان شرکت توزیع و سایر بازنشستگان مجموعه وزارت نیرو شدند.

روز سه شنبه ۱۷ اسفند، شماری از کارکنان و بازنشستگان شرکت مخابرات شهرهای مختلف کشور از جمله تهران، اهواز، اصفهان، ارومیه، شیراز، قم، تبریز، مشهد، ایلام، شهرکرد، زنجان، اراک، خرم آباد، ساری، اردبیل و یزد مقابل ساختمان شرکت مخابرات در شهرهای خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

همزمان شماری از ذی نفعان صندوق بازنشستگی هما در اعتراض به تصویب انتقال صندوق بازنشستگی هما به صندوق بازنشستگی کشوری مقابل ساختمان مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند.

روز یکشنبه ۲۲ اسفند، جمعی از بازنشستگان صندوق بازنشستگی فولاد در دامغان، اصفهان و تهران در مقابل ساختمان این صندوق تجمع کردند.

همزمان بازنشستگان و مستمری ‌بگیران تأمین اجتماعی در شهرهای کرمانشاه، اردبیل، شوشتر، اراک و تبریز مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

در همین روز شماری از کارکنان و بازنشستگان شرکت مخابرات ایران از شهرهای تهران، تبریز، کرمانشاه، اصفهان، اردبیل، رشت، اراک و دامغان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان وزارت ارتباطات تجمع کردند.

در تجمعهای بازنشستگان، ماموران امنیتی با دوربینهای‌ گوناگون شان از جمعیت عکس و فیلم می گرفتند ولی ‌این حربه های به اصطلاح تهدید آمیز با تمسخر بازنشستگان مواجه می شد.

برخی از شعارهای بازنشستگان

حقوق ما ریالیه، هزینه ها دلاریه

دولت بی کفایت، خجالت، خجالت

تا حق خود نگیریم؛ از پای نمی نشینیم

فقط کف خیابون به دست میاد حقمان

مشکل ما حل نشه، خیابون اشغال می شه

اسماعیل گرامی آزاد باید گردد

وعده های پوشالی، سفره ما خالی

فریاد فریاد از این همه بیداد

زندانی سیاسی آزاد باید گردد

کِشتی باز نشسته دیگه به گِل نشسته

سفره ما خالیه  ظلم و ستم کافیه

نه مجلس نه دولت نیستند به فکر ملت

وعده وعید چه خوب بود ولی همه اش دروغ  بود

 

برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی

یکشنبه اول اسفند

*کارگران اخراجی گروه صنعتی شیشه کاوه برای اعتراض به بلاتکلیفی دوساله بازنشستگی پیش از موعد به دلیل عدم موافقت  تامین اجتماعی با سختی کارشان دست به تجمع مقابل این اداره در شهر ساوه زدند. به گزارش ایلنا، بیش از دو سال است که با بیش از ۲۰ سال سابقه کار تعدیل شده ‌ایم؛ خواسته ما برقراری بازنشستگی پیش از موعد و تایید سختی کار ماست؛ ظاهراً کارفرما با پرداخت ۴ درصد موافقت کرده اما تامین اجتماعی در تایید سختی کار ما تعلل می ‌ورزد. معترضان تاکید کردن: بعد از سالها کار سخت، توقع ما برخورداری از مستمری بازنشستگی کامل است که براساس قانون، حق مسلم ماست.

*جمعی از اهالی روستای حیله رود قزوین برای اعتراض به تخریب خانه‌های شان مقابل استانداری قزوین اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، مردم روستای حیله رود بخش محمدیه گفتند؛ روستای ما از سال ۶۰ به بعد به دلیل زلزله و شرایط طبیعی محل مناسبی برای اقامت دائم نیست، ضمن اینکه دسترسی جاده ‌ای مناسبی نیز نداشته و به سختی می‌ توان به آنجا رفت و آمد داشت به همین خاطر از آن سال به بعد مردم در سایر مناطق ساکن شده و از روستا مهاجرت کردند. وی ادامه داد: البته زمینهای کشاورزی هنوز هم وجود دارد و مردم باوجود مهاجرت از طریق باغات اینجا امرار معاش می ‌کنند و چند ماه در اینجا اقامت داشته و با آغاز فصل سرما به دلیل نبود امکانات لازم به سایر مناطق می ‌روند؛ از این رو بناهایی هم برای این امر ساخته شده، حالا جهاد کشاورزی گفته که باید این خانه ‌ها تخریب شود؛ با خراب شدن این خانه‌ ها این افراد باید چطور زندگی خود را بگذرانند.

*شماری از آسیب دیدگان جنگ ایران و عراق مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری واقع در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، شهروندان معترض وضعیت نابسامان معیشتی خود را از دلایل برگزاری این تجمع عنوان کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

*کارگران معدن زغال ‌سنگ البرز شرقی دامغان برای دو روز متوالی در محوطه معدن طزره تجمع کردند. به گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، مدیر معدن از کارگران خواسته تا از بین خود چند نماینده انتخاب کرده تا با مدیرعامل شرکت جلسه ‌ای برگزار شود. حدود ۷۰۰ نفر کارگر در این مجموعه کار می‌ کنند که نسبت به وضعیت فعلی معترض هستند. کارگران با سر دادن شعار؛ «پیمانکار حیا کن مجموعه را رها کن» و «مسئولین حمایت حمایت» خواستار تغییر وضعیت شغلی خود شدند.

 

دوشنبه ۲ اسفند

*تعدادی از کارگران معدن زغال‌ سنگ البرز شرقی دامغان برای سومین روز متوالی مقابل دفتر مرکزی این شرکت واقع در شاهرود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران طی روزهای شنبه و یکشنبه مورخ سی بهمن و یک اسفند نیز، در راستای تغییر وضعیت شغلی و رسیدگی به سایر مطالبات شان، در محوطه معدن طزره دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

کارگران با سر دادن شعارهای از قبیل «رئیسی نگاه کن درد ما رو دوا کن» صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان رساندند. کارگران می گویند: تاکنون هیچ مسئولی پاسخگو نبوده است و ما همچنان بلاتکلیفیم.

 

سه شنبه ۳ اسفند

*شماری از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان صندوق بیمه کشاورزی واقع در تهران، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، آنها دلیل تجمع خود را اعتراض به عدم رسیدگی مسئولان به وضعیت حقوق و بیمه خود عنوان کردند. کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در این خصوص عنوان کردند: ما کارگزاران بیمه هستیم اما بعد از سالها کار خودمان هنوز بیمه نیستیم. سالهاست با این وضعیت کار می ‌کنیم و مشکلات معیشتی بسیار داریم. دستمزد کارگزاران بیمه به هیچ وجه عادلانه نیست و این دستمزد هرساله به سلیقه‌ مسئولان تغییر می‌ کند و هیچ مبنایی پشت آن نیست.

*جمعی از نیروهای شرکتی مخابرات گیلان، برای دومین روز متوالی، در اعتراض به‌ عدم اصلاح قراردادهای کاری، مشکلات بیمه ای موجود و همچنین عدم اجرای صحیح طرح طبقه ‌بندی مشاغل، مقابل ساختمان استانداری گیلان واقع در رشت تجمع کردند. به گزارش گیلانستان، از جمله مطالبات این نیروها، حذف پیمانکاران و بستن قرارداد مستقیم با شرکت مخابرات، اجرای صحیح طرح طبقه ‌بندی مشاغل و پرداخت کامل حق بیمه نیروها است.

*جمعی از لکوموتیورانان خراسان رضوی به همراه خانواده های خود، برای سومین روز متوالی مقابل راه‌آهن مشهد دست به تجمع زدند. به گزارش قدس آنلاین و ایسنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: همکاران ما به عنوان مسئول اول و اصلی لکوموتیو، امنیت سیر و نظارت فنی مستمر بر تمامی مجموعه قطار اعم از آزمایش ترمز، مسائل فنی، آرایش قطار و… تلقی می ‌شوند. به لحاظ تخصصی بودن این شغل و نوع ارتقا و هرم شغلی خاص آن، غیر حاکمیتی حساب کردن آن تاحدودی سبب ایجاد دغدغه‌ های فراوان در ذهن این قشر سخت کوش و به تبع آن بروز خلل در ارائه خدمات مطلوب شده است. همچنین با توجه به فرسودگی شدید و عمر بالای لکوموتیوهای راه‌آهن، در دو سال اخیر شاهد زمین ‌گیری آنها بوده ‌ایم که این ماجرا موجب فشار کاری مضاعف بر لکوموتیورانان شده است.

 

چهارشنبه ۴ اسفند

*جمعی از کارگران شاغل در شرکتهای تابعه دستگاههای دولتی، مقابل ساختمان مجلس  دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: بند ۱-۴ تبصره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۱ که شرایط دستمزد و مزایای جانبی آنها را برای سال آینده ترسیم می‌کند، ۱۰ درصد افزایش حقوق را برای سال آینده پیش‌ بینی کرده است. این در حالی است که این ۱۰ درصد افزایش حقوق بر روی حقوق پایه قرار می ‌گیرد و میزان ناچیزی از افزایش حقوق را برای سال آینده ایجاد می‌کند. به گفته آنها، ۱۰ درصد افزایش مد نظر دولت در لایحه بودجه، میزان حقوق آنها را در حدود ۵ میلیون تومان نگه می‌دارد و اجازه تطبیق آن با هزینه‌ های معیشت را نمی ‌دهد.

*تعدادی از ذی نفعان صندوق هما، مقابل ساختمان مجلس واقع در تهران، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، آنها با تاکید بر اینکه با تصمیم دولت مبنی بر واگذاری صندوق هما مخالف هستند، عنوان کردند: این واگذاری از طریق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ پیشنهاد شده و در صورت تبدیل این بند به قانون نهایی بودجه، صندوق هما به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار می‌شود. به گفته شهروندان حاضر در این تجمع، آنها از زمان انتشار لایحه بودجه به این تصمیم اعتراض کردند و امروز هم از نمایندگان می‌خواهند که این بند از لایحه بودجه را حذف کنند.

*جمعی از مالباختگان شبکه رمز ارز «کینگ مانی» شرکت بادران گستران، در شهرهای تهران و مشهد مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت این شهرها، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش انصاف نیوز، شهروندان حاضر در این تجمعات با سر دادن شعار هایی اعتراضی، خواهان برگرداندن سرمایه های از دست رفته خود، ابطال مجوز این شرکت و همچنین برخورد قانونی با کارمندان خاطی آن شدند.

*جمعی از مهمانداران زن راه آهن در تهران برای اعتراض به عدم تأیید مجوز فعالیت مهمانداران زن در قطارهای مسافربری و نیز اخراج تعدادی از آنها برای چند ساعت دست از کار کشیدند و به دلیل تعدادی از قطارها با تاخیری یک ساعته حرکت کردند. به گزارش تازه نیوز، مهمانداران معترض گفتند؛ مدیران راه‌آهن به جای مساعدت در معیشت شاغلان این صنعت که در ایام کرونا، با مشکلات مختلفی رو به ‌رو بوده ‌اند با تصمیمات نسنجیده خود شرایط را برای ادامه کار و اشتغال آنها سخت‌تر می‌ کنند. با تصمیمات جدید ابلاغ شده از سوی مدیرعامل راه‌ آهن که سابقه اجرایی و تخصص علمی در حوزه مهندسی راه ‌آهن ندارد بیم آن می‌ رود که شاهد موجی از بحرانهای کارگری در این صنعت باشیم.

*جمعی از نانوایان بندرعباس برای اعتراض به نرخ نان مقابل استانداری هرمزگان اجتماع کردند. به گزارش موج هرمزگان،  یکی از نانوایان حاضر درتجمع گفت:در دو سال گذشته هزینه های جانبی نانواییها شامل کارگر، پلاستیک، خمیر ترش و دستگاهها  بیش از 5 برابر شده  اما قیمت نان ثابت مانده است. او گفت: با این قیمتها دیگر فعالیت به صرفه نیست و اکنون شماری از نانواییها تعطیل شده اند.

*عشایر منطقه سرگچینه واقع در 15 کیلیومتری شهر یاسوج برای اعتراض به واگذاری اراضی شان به یک فرد مقابل استانداری کهگیلویه و بویر احمد تجمع کردند. به گزارش صبح زاگرس، تجمع کنندگان گفتند: منطقه سرگچینه محدوده خاصی مربوط به طایفه ما است و از تاریخ ۱۳۲۰تا امروز در آن منطقه زندگی کرده و دامپروری و همچنین به اشتغال کشاورزی اقدام داشتند. زمینهای ما را  به صورت مخفیانه و ۵۷  هکتار از این  زمینهای کشاورزی را بدون درخواست از عشایر منطقه به شخصی واگذار کردند.

*رانندگان کامیون های عراقی در بارانداز مرز چذابه (در ۱۷ کیلومتری شمال غربی شهر بستان در استان خوزستان) برای اعتراض به قیمت بالای گازوئیل دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایسنا، رییس کمیسیون بازرگانی، حمل و نقل و گمرک اتاق بازرگانی اهواز گفت: دلیل اخلال در بارگیری کالاهای صادراتی از مرز چذابه، اعتراض رانندگان کامیونهای عراقی به قیمت گازوئیل بود که بعد از ساعتها پیگیری، این رانندگان دست از اعتصاب کشیدند.

 

پنجشنبه ۵ اسفند

*جمعی از سهامداران بورس، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان مجلس واقع در تهران تجمع کردند. به گزارش رویداد ۲۴، محور اعتراض در تجمع سهامداران بورس مانند هفته ‌های گذشته، عمدتاً متوجه عملکرد نمایندگان مجلس یازدهم و همچنین تیم اقتصادی دولت ابراهیم رییسی است. تجمع کنندگان از اجرایی نشدن وعده ‌های بورسی رییس دولت سیزدهم گلایه ‌مند بوده و مدیران اقتصادی وی را فاقد صلاحیت برای مدیریت اقتصاد کشور می‌دانند.

*کارگران پتروشیمی آبادان برای اعتراض به عدم دریافت حقوق و دستمزدهای شان در محل کار خود تجمع و اعتصاب کردند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، بعد از اعتراضهای متوالی این کارگران به این موضوع، در روز چهارم اسفند تفاهم ‌نامه ‌ای از جانب مدیریت در بورد شرکت نصب شده بود که به کارگران اطمینان می‌ داد که به حق و حقوق خود خواهند رسید. اما به گفته کارگران این تفاهم نامه هیچگونه امضایی نداشته و به آن اطمینانی ندارند. کارگران با شعارهای کارگر می میرد، ذلت نمی پذیرد، مرگر بر ستمگر صدای اعتراض خود را بلند کردند و پیگیر مطالبات شان شدند.

 

شنبه ۷ اسفند

*گروهی از کارگران قراردادی شرکت کشت و صنعت کارون، در محوطه داخلی محل کار خود، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش اینا، کارگران معترض، خواستار تبدیل وضعیت شغلی خود از قراردادی به استخدامی، افزایش میزان دستمزد و مزایا و همچنین عقد قرارداد مستقیم با کارفرمای شان هستند.

*شماری از کارگران پیمانکاری معدن زغال سنگ طرزه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان اصلی شرکت زغال سنگ البرز شرقی واقع در شاهرود، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض خواستار تبدیل وضعیت شغلی از طریق حذف شرکتهای پیمانکاری از مجموعه معادن شرکت البرز شرقی بویژه در معادن زغالسنگ طرزه، ایجاد امنیت شغلی و همچنین اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل است.

*گروهی از حواله ‌داران زیان دیده شرکت صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو) در اعتراض به عدم تحویل خودروهای پیش خرید شده به مشتریان، مقابل ساختمان دادگاه جرائم اقتصادی واقع در تهران تجمع کردند. بر اساس گزارش شورای بازنشستگان ایران، تجمع اعتراضی این شهروندان همزمان با برگزاری جلسه محاکمه مدیران این شرکت برگزار شده است. به گفته‌ معترضان، تجمع امروز حواله ‌داران زیان دیده این شرکت، پنجاه و یکمین تجمع اعتراضی آنها در راستای عدم رسیدگی به مطالبات شان به شمار می آید.

*تعدادی از کارکنان رسمی مخابرات استان آذربایجان شرقی، برای سومین روز پیاپی، در محوطه مخابرات منطقه آزادگان شرقی واقع در تبریز، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، شهروندان معترض، عدم پرداخت مطالبات معوقه و همچنین صدور بخشنامه جدید مدیرعامل شرکت مبنی بر بازنشستگی اجباری کارکنان مخابرات استان را از دلایل برگزاری این تجمع عنوان کردند.

*کارگران متروی اهواز برای اعتراض به عدم پرداخت 15 ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان مقابل کارگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: مرتبا برای وصول مطالبات 15 ماهه خود در حال پیگیری هستیم و علت پیگیری هر روزه ما کارگران در اعتراض به مشکلاتی است که در نتیجه کمبود منابع مالی، فعالیت پروژه از سه سال پیش متوقف شده و این شائبه نیز وجود دارد که ممکن است مطالبات پایان سال ما پرداخت نشود.

 

یکشنبه 8 اسفند

*تعدادی از ورزشکاران دومیدانی خوزستان مقابل اداره‌کل ورزش و جوانان استان تجمع کردند. به گزارش ایسنا، پس از تصمیم سرپرست اداره‌ کل ورزش و جوانان خوزستان نسبت به استعفای رییس هیات دو و میدانی خوزستان، برخی از ورزشکاران استان با حضور در اداره کل ورزش و جوانان خوزستان خواستار دیدار با مدیرکل ورزش شدند.

*شماری از مالباختگان شرکت فردادکار آمیتیس مقابل دفتر دادستانی قوه قضاییه در تهران تجمع کردند. به گزارش هرانا، این شهروندان به روند رسیدگی به پرونده ‌های خود اعتراض دارند. فعالیت گسترده و رسمی‌ شرکت فرداد کار آمیتیس به صورت رسمی‌ از دی سال ۹۷ آغاز شد. این شرکت کلاسهای آموزشی درباره ارز دیجیتال به صورت رایگان برگزار می‌کرد. براساس آخرین اطلاعات موجود این پرونده بیش از ۱۸ هزار شاکی دارد که از ۱۰ میلیون تا بیش از ۳۰ میلیارد تومان در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده‌‌اند و حالا حجم مبلغ زیان دیدگان به بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

همزمان جمعی از مالباختگان پرونده نگین خودرو و ایرتویا در اعتراض به بی ‌نتیجه ماندن پرونده شکایت خود بعد از مدت ۵ سال مقابل دادسرای عمومی تهران تجمع کردند.

*کارکنان اتفاقات آب و فاضلاب استان گلستان برای اعتراض  به عدم پرداخت ماهها حقوق دست به اعتصاب زدند. به گزارش گلستان ما، این کارکنان گفتند: آخرین حقوق خود را در مهر ماه دریافت کرده و هنوز نتوانستند عیدی امسال و حتی سال گذشته را نیز دریافت کنند. یکی از این کارکنان نیز گفت: متاسفانه شرکت طرف قرارداد و آب و فاضلاب استان گلستان پاسخگوی مطالبات ما نیست.

 

دوشنبه ۹ اسفند

*جمعی از اهالی اصفهانک در اعتراض به غصب زمینهای شان توسط سازمان اوقاف، تجمع کردند. به گزارش روزنه، آنها روی بنرهای خود نوشته بودند: تلاش یک عمر کار کشاورزان زحمتکش روستای اصفهانک به نام وقف به کام یک نفر!/ سرمایه و کل زندگی ۷۰۰۰ نفر در اصفهانک به نام  وقف به کام یک نفر! اصفهانک روستایی در دهستان کرارج بخش مرکزی شهرستان اصفهان استان اصفهان ایران است.

*تجمع خانواده ‌های جان باختگان هواپیمای اوکراینی مقابل سفارت اوکراین. حامد اسماعیلیون در صفحه توییتر خود نوشت: اراذل و اوباش جمهوری اسلامی به تجمع آرام خانواده‌ ها جلوی سفارت اوکراین که برای همدردی با مردم اوکراین ترتیب داده شده بود به وحشیانه ‌ترین شکل ممکن، با اسپری فلفل و ضرب و شتم حمله کردند. برخی از مادران و پدران متاسفانه آسیب دیده ‌اند.

*جمعی از کشاورزان هویزه برای اعتراض به عدم پرداخت اجاره بهای زمینهای خود بابت طرحهای اکتشاف نفت از طرف شرکت اکتشاف نفت دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کشاورزان تجمع کننده از اهالی روستای ملیحه از توابع هویزه گفت: شرکت نفت برای اکتشاف نفتی در منطقه بخشی از اراضی کشاورزان در چند روستا را اجاره کرده و با روستاییان قراردادی نیز منعقد کرده است اما تاکنون اجاره بهای آن را پرداخت نکرده است.

وی افزود: این شرکت نفتی در پاسخ به اعتراض کشاورزان، از آنها شکایت کرده و آنها را متهم به ایجاد اختلال کرده است. وی اضافه کرد: اراضی که در اجاره شرکت اکتشاف نفت بوده، نتوانستیم کشت کنیم و استفاده‌ ای از آنها ببریم. بر اساس این گزارش، تصویر قرار داد یکی از کشاورزان با پیمانکار شرکت نفت تاریخ این قرارداد را 22 مرداد 1400 تا 30 آبان 1400 (به مدت 101 روز) نشان می‌ دهد. طبق این قرارداد مبلغ اجاره روزانه 5/19 میلیون ریال و در مجموع حدود یک میلیارد و 969 میلیون ریال است که مستاجر متعهد است حداکثر یک ماه پس از جمع ‌آوری تجهیزات آن را به مالک پرداخت کند.

 

چهارشنبه ۱۱ اسفند

*شماری از مالباختگان شبکه رمز ارز «کینگ مانی» شرکت بادران گستران، همزمان با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان دادسرای عمومی و انقلاب تهران، مقابل ساختمان دادگاه کیفری این استان نیز دست به تجمع زدند. به گزارش  هرانا، شهروندان حاضر در این تجمع، خواهان برگرداندن سرمایه های از دست رفته خود، ابطال مجوز این شرکت و همچنین برخورد قانونی با کارمندان خاطی آن شدند.

*تعدادی از اهالی روستای بنه عباس از توابع شهرستان رامهرمز، مقابل ساختمان دادگستری این شهرستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، شهروندان معترض ‌گفتند: به‌ تازگی افرادی ناشناس، منازل، وسایل نقلیه و پمپ چاههای کشاورزی ما را به آتش کشیده و باعث اختلال و ایجاد ناامنی در روستا شده‌ اند؛ این وقایع در حالی صورت گرفته که ما ساکنان این روستا بارها ناامنیهای موجود در محل سکونتمان را به مسئولان مربوطه گزارش داده ایم، اما تا به امروز اقدامی در راستای تامین امنیت این روستا صورت نگرفته است.

*گروهی از قصابان شهر بروجرد در اعتراض به تحویل دیرهنگام گوشت از کشتارگاه، مقابل ساختمان شبکه دامپزشکی شهرستان بروجرد، دست به تجمع زدند. به گزارش صدا و سیما، قصابان معترض دلایل برگزاری این تجمع را «تصمیم جدید دامپزشکی مبنی بر ایجاد سالن پیش سرد برای نگهداری ۲۴ ساعت گوشت بعد از کشتار در کشتارگاه و در نتیجه دیر تحویل شدن گوشت» عنوان کردند.

*جمعی از نیروهای شرکتی و حجمی شرکت توزیع برق استان لرستان، مقابل ساختمان استانداری لرستان واقع در خرم آباد، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش صدا و سیما، شاغلان معترض عدم تبدیل وضعیت استخدامی خود را از دلایل برگزاری این تجمع عنوان کردند.

 

پنجشنبه ۱۲ اسفند

*شماری از کارگران کارخانه کاغذ پارس هفت ‌تپه، برای هشتمین روز متوالی دست به اعتصاب زده و در محوطه این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض با سردادن شعارهایی، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. مطالبه اصلی کارگران پیمانکاری این واحد تولیدی، بازنگری طرح طبقه ‌بندی مشاغل و حذف شرکتهای پیمانکاری از این مجموعه تولیدی است که کارگران در آن امنیت شغلی ندارند. کارگران معترض گفتند؛ دلیل استمرار و طولانی شدن اعتراضات صنفی ما بی ‌توجهی مسئولان کارخانه به خواسته‌های کارگران است. 

*کارگران نگهبان پیمانی «معدن زغال سنگ سنگرود» در اعتراض به عدم دریافت معوقات مزدی خود برای سومین روز متوالی در محوطه این معدن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، از قرار معلوم علت اعتراض این کارگران که به صورت پیمانکاری در معدن سنگرود واحد البرز غربی کار می ‌کنند، به دستمزد و حق بیمه پرداخت نشده مربوط می‌ شود. کارگران معترض گفتند که تعویق حقوق کارگران پیمانی با احتساب حقوق اسفند ماه به ۳ ماه می ‌رسد که تا این لحظه به دلیل نبود منابع مالی پرداخت نشده است. فعالیت استخراج معدن زغال سنگ سنگرود به عنوان بزرگترین واحد معدنی تولید زغال سنگ استان گیلان در ارتفاعات شهرستان رودبار به بهانه غیراقتصادی بودن، از سال ۹۳ متوقف شده است.

 

شنبه ۱۴ اسفند

*تعدادی از کارگران مجتمع پتروشیمی آبادان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به اعتصاب زدند و در محوطه محل کار خود تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که خواستار اجرای صحیح طرح طبقه ‌بندی مشاغل مطابق با قانون کار هستند، ‌گفتند: طبق وعده مدیرعامل بنا بود تا امروز طرح طبقه ‌بندی مشاغل انجام و پرداخت مطالبات انجام شود که تاکنون اقدامی صورت نگرفته و به همین دلیل کارگران اقدام به تجمع در محوطه شرکت کردند. به گفته آنها نابرابری در پرداخت حقوقها، عدم پاسخگویی و عدم تحقق وعده ‌ها باعث نارضایتی کارگران شده است.

*شماری از رانندگان تاکسی، مقابل ساختمان استانداری شهرستان دورود، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش صدا و سیما، رانندگان معترض عمده‌ ترین خواسته‌ های خود را افزایش نرخ کرایه، ممانعت از ادامه فعالیت تاکسیهای اینترنتی و ماشینهای مسافربر شخصی عنوان ‌کردند.

*جمعی از کارگران واحد ترانسپورت سنگین شرکت معدنی و صنعتی چادرملو مقابل دفتر ارتباطات مردمی قوه قضاییه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این گارگران به دلیل اختلاف بر سر نوع قرارداد، ۱۲ ماه از مطالبات مزدی خود را دریافت نکرده ‌اند. برابر رای هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار، این کارگران باید با کارفرمای اصلی طرف قرارداد شوند و نباید با تعاونی مصرف یا هر پیمانکاری طرف قرارداد باشند.

*گروهی از اعضای تعاونی آب و فاضلاب اسلامشهر تهران، مقابل ساختمان دادگستری این شهرستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، شهروندان حاضر در این تجمع، با سردادن شعارهایی، از دادستان شهرستان اسلامشهر خواستند تا در راستای پیگیری مطالبات آنها، پیگیری های لازمه را به عمل آورد.

 

یکشنبه ۱۵ اسفند

*کارگران فضای سبز شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری در اعتراض به بیکاری، بلاتکلیفی و نداشتن امنیت شغلی، مقابل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در اهواز تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران در این تجمع سفره‌ خالی خود را در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی درب این شرکت پهن کردند.

*جمعی از کارگران نیروگاه نکا به نمایندگی از طرف حدود هزار نفراز همکاران شان برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع مطالبات منجمله عیدی، قطع خدمات بیمه درمانی، حذف کارانه، عدم پرداخت معوقات بیمه‌ای ووعده های توخالی مدیران مقابل استانداری مازندران در ساری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران گفت: پس از آن که وعده ماه پیش مدیران نیروگاه در باره پرداخت مطالبات محقق نشد، امروز چند نفر به عنوان نماینده کارگران و کارکنان با حضور در استانداری مازندران با مدیرکل سیاسی و انتظامی و بازرسی استانداری گفت و گو کردیم. وی افزود: مقرر شد تا علاوه بر نشست استانداری با مدیران نیروگاه برای چگونگی تأمین اعتبار معوقات در سفر آینده رییس جمهور به استان این مسایل با نماینده دولت مطرح شود.

این نیروگاه در ساحل دریای خزر در حدود ۲۵ کیلومتری شمال شهرستان نکاء در استان مازندران واقع است. نیروگاه شهید سلیمی در سال ۱۳۵۸ ایجاد شد و یکی از نیروگاههای سیکل ترکیبی و از بزرگترین تولید کننده برق کشور با حدود ۴۰ سال عمر شناخته می شود.

 

دوشنبه ۱۶ اسفند

*شماری از نیروهای راهداری استان چهارمحال و بختیاری مقابل ساختمان استانداری این استان واقع در شهرکرد تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، معترضان نسبت به عدم پرداخت به موقع حقوق و مزایا اعتراض کرده و خواستار رسیدگی مسئولان به مشکلات شغلی و معیشتی خود شدند.

*تعدادی از صیادان شهرستان جاسک مقابل دریابانی بخش لیردف واقع در این شهرستان برای دومین روز متوالی تجمع کردند. به گزارش کمپین فعالان بلوچ، این صیادان که به تداوم صید کشتی های ترال که به صورت مستقیم به معیشت آنها آسیب رسانده اعتراض دارند، روز گذشته نیز در مقابل فرمانداری شهرستان جاسک و همچنین دفتر امام جمعه این شهرستان اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کرده بودند.

*پرسنل شرکت تولید و بهره‌برداری نیروگاه سد دز اندیمشک، در محوطه این شرکت، دست به تجمع و اعتصاب زدند. به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، پرسنل نیروگاه و سد دز نسبت به افزایش بیکاری ساکنین منطقه و استخدام نیرو از سایر مناطق در این مجتمع معترض هستند.

*کارگران پیمانی در شرکت ساتراب که در استخدام پیمانکاری راکی هستند و نیز در شرکت ستاره تاراز شاغل در پتروشیمی بوشهر بر اساس فراخوان از قبل اعلام شده و در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد دی و بهمن ماه که پیمانکاران قصد موکول کردن این پرداختیها را به سال آتی دارند برای دومین روز اعتصاب کردند. بنا بر شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، به دنبال اعتصاب در شرکت  لیموچی، پیمانکار ناگزیر به پرداخت دی ماه شد و وعده پرداخت مزد بهمن ماه در بیست و سوم اسفند را داده است.

 

سه شنبه ۱۷ اسفند

*شماری از مالباختگان شبکه رمز ارز «کینگ مانی» شرکت بادران گستران، مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، شهروندان حاضر در این تجمع با سر دادن شعار هایی، خواهان برگرداندن سرمایه های از دست رفته خود، ابطال مجوز این شرکت و همچنین برخورد قانونی با کارمندان خاطی آن شدند.

*جمعی از سرایداران و خدمتگزاران آموزش و پرورش با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل مجلس خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران، از جمله مطالبات معترضان همسان سازی حقوق خود با سایر کارکنان دولت است.

*گروهی از کامیونداران لامرد مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، آنها دلیل این تجمع را عدم شارژ کارت سوخت خود از سوی مسئولان مربوطه عنوان کردند.

 

چهارشنبه ۱۸ اسفند

*جمعی از کارگران شرکت ایران کاوه سایپا، تولید کننده قالبهای سایپا، دست به اعتصاب زده و مقابل ساختمان اداری این شرکت، تجمع اعتراضی برگزار کردند. معترضان با سردادن شعارهایی از قبیل «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش بی بی سی، کارگران این شرکت که در کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص تهران کرج واقع شده، در‌ مجموع ۲۵۰۰ نفر کارگر دارد که در سه شیفت مشغول به کار هستند. حدود ۱۰۰۰ نفر از این کارگران شرکتی و ۱۵۰۰ نفر مابقی به صورت پیمانکاری کار می‌ کنند.

*برای دومین روز متوالی،رانندگان خودروهای استیجاری و کارگران پالایشگاه ششم گازی واقع در مجتمع گاز پارس جنوبی برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق ومطالبات به اعتصاب و تحریم غذا ادامه دادند. به گزارش ایلنا، رانندگان در مورد دلیل اعتصاب شان گفتند: در شرکت پیمانکاری تسدید سالهای متمادی است که مطالبات کارکنان با تأخیرهای زمانی زیاد که گاهی به شش ماه هم می ‌رسد پرداخت می ‌شود. علاوه بر این مورد، رانندگان از حق مرخصی قانونی، سمت چارت سازمانی، حقوق مکفی و حتی شرایط مناسب خوابگاهی محروم هستند.

*کارکنان شرکتی بیمارستان جلیل یاسوج برای اعتراض به عدم پرداخت 11 ماه حقوق دست از کارکشیدند و مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کبنا نیوز، یکی از تجمع کنندگان گفت: در این شرایطی که چند روز دیگر عید می شود 11 ماه است که حقوق نگرفته ایم و هیچ کس جوابگوی ما نیست.

*شمار کثیری از اعضای نهادهای مدنی و مدافعان و فعالان حوزه محیط زیست، در محکومیت قلع و قمع صدها اصله نهال و درخت بلوط واقع در تفرجگاه سورین در اطراف شهرستان بانه، اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، قلع و قمع صدها اصله نهال و درخت بلوط با هر اقدام سودجویانه و با هر هدفی که صورت می ‌گیرد، مصداق عینی «اکوساید یا زیست ‌بوم‌ کشی» و جنایت علیه محیط ‌زیست است که نه تنها آسیب بزرگی به اکوسیستم وارد می‌کند، بلکه با تخریب پوشش گیاهی منطقه، سبب وقوع فجایع محیط‌ زیستی و حتی انسانی خواهد شد و باید تحت پیگرد مراجع قضایی قرار گیرد. P7

 

آدینه ۲۰ اسفند

*به گزارش ایسنا، کارگران عظیم خودرو در بروجرد برای اعتراض به ادامه بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مبنی بر عدم پرداخت 14 ماه حقوق و بیکاری 2 ساله به دنبال تعطیلی کارخانه دست به تجمع در نماز جمعه این شهرستان در استان لرستان زدند. به گزارش ایسنا

*کارگران مس باهنر کرمان از پایان اعتصاب و تجمع دو روزه شان دراعتراض به سطح پایین حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای همه شاغلان خبر دادند.

به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: به دنبال وعده ‌هایی که مسئولان این واحد صنعتی برای پیگیری مطالبات کارگران داده ‌اند، کارگران معترض به اعتراض خود خاتمه دادند.

کارگران معترض خواهان افزایش دستمزدهای خود با استفاده از اجرای درست طرح طبقه بندی مشاغل هستند.

*جمعی از کارگران شرکتهای دولتی، پس از برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان شورای نگهبان، به خیابان پاستور تهران رفته و مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری، دست به تجمع زدند. به گزارش اینا، معترضان خواهان افزایش دستمزد متناسب با ماده ۴۱ قانون کار بر اساس سبد معیشت و تورم هستند و نسبت به تایید افزایش ۱۰ درصدی حداقل مزد در مجلس اعتراض دارند.

*شماری از آسیب دیدگان و سربازان مشارکت کننده در جنگ ۸ ساله شاغل در نهادهای دولتی، در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت شغلی خود، مقابل ساختمان شورای نگهبان واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، نماینده معترضان در تجمع گفت: خواسته‌ ما این است که بحث تبدیل وضعیت و رسمی شدن ما در لایحه بودجه سال آینده گنجانده شود؛ نمایندگان مجلس هیچ ‌بندی برای تبدیل وضعیت ما در بودجه در نظر نگرفتند.

*جمعی از اهالی روستای «عمله سیف» شوش، مقابل ساختمان استانداری خوزستان واقع در اهواز، دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش ایسنا، این شهروندان نسبت به تصمیم بنیاد مسکن شهرستان شوش در رابطه با شرایط واگذاری زمینهای طرح هادی و نرخ اعلامی قیمت زمین مسکونی از سوی بنیاد مسکن اعتراض کردند. معترضان گفتند: در این طرح حقوق مردم ضایع شده است. مردم ١٢ سال، اعتراضات خود را به صورت کتبی اعلام کرده ‌اند که انتظار می ‌رود بنیاد مسکن این موضوعات را مدنظر قرار دهد. یکی از اهالی روستا با بیان اینکه اجرای طرح هادی در روستاها باید فرصت باشد نه تهدید، گفت: یکی از مطالبات مردم ورود دستگاه قضا برای بازنگری در طرح هادی روستای عمله سیف است و کسانی که در این رابطه بستری برای سودجویی سوداگران فراهم کرده باشند باید مجازات شوند.

 

شنبه ٢١ اسفند

*کارگران پروژه ای نفت شاغل در شرکت ایده سازان صدف و کارگران پروژه ای شرکت جهانپارس (آینده سازان) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دیماه و بهمن ماه خود دست از کار کشیدند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، با توجه به اینکه پیمانکاران در تصمیمی متحد نقشه موکول کردن پرداخت مزد سه ماه آخر سال کارگران به سال ١٤٠١ را کشیده اند، اعتصاب به خاطر عدم پرداخت دستمزدهای سه ماه آخر سال گسترده است و شروع آن با  فراخوانی که از سوی این کارگران به اعتراضات سراسری برسر این موضوع داده شده بود، از پانزدهم اسفند زده شد.

 

تجمع گسترده کارکنان سازمان جهاد کشاورزی در دهها شهر

*روز پنجشنبه ۱۹ اسفند، جمعی از کارکنان جهاد کشاورزی طی دو روز در شهر های قم، شهرکرد و کرمانشاه، مقابل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی و در شهرستانهای جوانرود، شاهین شهر و میمه، تیران و کرون، خوی و لردگان مقابل ساختمان مدیریت جهاد کشاورزی و همچنین تعداد دیگری از این افراد در دهستان کانی بازر  مقابل دفتر نماینده شهرهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گزارش هرانا، کارکنان این وزارتخانه که پیش از این خواهان اجرای فوق العاده خاص شده بودند تا حقوقهای شان با حقوق سایر وزارتخانه ‌ها هماهنگ شود، اعلام کردند که با وجود اینکه دولت قرار نیست بودجه ‌ای را به این منظور اختصاص دهد و منابع فوق العاده هم باید از محل فروش اموال و صرفه جویی وزارت جهاد کشاورزی تامین شود، با این حال مجلس آن را رد کرده است.

روز شنبه ۲۱ اسفند، شمار زیادی از کارکنان سازمان جهاد کشاورزی، در پی فراخوان قبلی در ۱۹ شهر شامل اصفهان، قم، ایلام، یاسوج، تهران، گتوند، گرگان، بوئین زهرا، رامیان، لالی، سلسله، مهاباد، سنقر، اراک، اسلام آباد غرب، بروجرد، کرمانشاه، بیله سوار و بجنورد، مقابل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی و یا در محدوده استانداری شهرهای خود، دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز یکشنبه ۲۲ اسفند، کارکنان سازمان جهاد کشاورزی، در شهرهای رامیان، بجنورد، کوزران، خوانسار، فرخشهر و گالیکش، مانه و سملقان، چگنی، خرمشهر، کمیجان و دهستان دابوی جنوبی مقابل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی و یا در محدوده استانداری شهرهای خود، دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

یکشنبه ۲۲ اسفند

*کارگران روزمزد پروژه‌ تجاری چند منظوره‌ی فرمانیه‌ی تهران، که تعداد آنها بسته به عملیات ساختمانی متفاوت است و از سال ۹۵ وارد این پروژه شده ‌اند، به پرداخت نشدن طلبهای ماههای اخیر خود اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند؛ به دلیل نزدیک شدن به ایام نوروز و تعطیلی کارگاه در محل کار حضور ندارند و سرمایه ‌گذاران پروژه هم پاسخگوی آنها نبوده‌اند. کارگران پیش از این مقابل دفتر مرکزی بانک آینده جمع شده بودند تا با توجه به نزدیک بودن ایام نوروز دستمزدهای خود را دریافت کنند. با این حال بانک خود را مسئول مستقیم پاسخگویی نمی ‌داند.

*خبرنگاران و روزنامه‌نگاران روزنامه همشهری در اعتراض به عدم پرداخت عیدی و مزایای مربوطه دست از کار کشیده و در دفتر این روزنامه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع روزنامه نگاران در اعتراض به عدم پرداخت عیدی و مزایای مربوطه صورت گرفته است. همچنین آنها ضمن اعتراض به نبود حمایت مالی از روزنامه نگاران همشهری نسبت به تاخیر مکرر پرداختها اعتراض کردند.

 

دوشنبه ۲۳ اسفند

*جمعی از آسیب دیدگان جنگ ایران و عراق و خانواده‌ های شان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان بنیاد غارتگر شهید دست به تجمع زدند. به گزارش رادیو فردا، آنها دلایل این تجمع خود را تاخیر ۱۰ ساله در پرداخت معوقات بازنشستگان عنوان کردند. این تجمع با ضرب و شتم تجمع کنندگان توسط ماموران نیروی انتظامی همراه بوده است.

 

سه شنبه ۲۴ اسفند

*سهامداران تعاونی مسکن کارکنان ارتش در اراضی باورس با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل استانداری قزوین خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، درخواست سهامداران اجرای مصوبه تغییر کاربری باغ ویلا است که در پاییز ۱۴۰۰ در کارگروه زیربنایی مصوب شد. انجام تهاتر به کیفیت و کمیت مناسب و منصفانه متناسب با قدرالسهم آنها که منجر به خانه دار شدن شان شود از درخواستهای اعضای این تعاونی مسکن بود.

 

چهارشنبه ۲۵ اسفند

*شماری از کارگران نهادهای دولتی، بار دیگر مقابل ساختمان مجلس واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض با سردادن شعارهایی از قبیل «تورم صد درصد، حقوق ما ده درصد» خواستار حذف افزایش ده درصدی مزد از بودجه شدند.

 

*جمعی از مردم اهالی روستای پادوک از توابع بخش مرکزی شهرستان گچساران واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد، مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری، دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این شهروندان با در دست داشتن بنرهایی، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. شهروندان معترض گفتند: پس از گذشت سه دهه از پیگیریهای ما ساکنان روستای پادوک گچساران، تاکنون هیچ اقدامی جهت رفع معضل روستاییان مبنی بر صدور مجوز های لازمه توسط مسئولان، همچنان قادر به بهره برداری از اراضی خود نیستیم.

 

حرکتهای اعتراضی کارگران شهرداریها

روز یکشنبه ۱ اسفند، گروهی از پاکبانان شهرداری کرج در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان شورای شهر دست به تجمع زدند.

روز دوشنبه ۲ اسفند، شماری از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله، مقابل ساختمان استانداری خوزستان واقع در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق معوقه و ۲ ماه حق بیمه آنها صورت گرفته است.

همزمان گروهی از کارگران شهردای منطقه ۳ خرم آباد مقابل استانداری لرستان تجمع کردند.

روز سه شنبه ۳ اسفند، شماری از آتش ‌نشانان معترض، مقابل ساختمان شهرداری تهران دست به تجمع زدند.

در همین روز جمعی از کارگران شهرداری یاسوج مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران گفت: حدود ۵ ماه است که شهرداری حقوق ما را پرداخت نکرده و علاوه بر این عیدی و سنوات سال گذشته را از شهرداری طلبکارم، از شهرداری به اداره کار شکایت کردم و شهرداری به پرداخت ۱۵ میلیون محکوم شده اما آن را پرداخت نمی‌کند.

روز چهارشنبه ۴ اسفند، گروهی از کارگران شهرداری رشت، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری گیلان تجمع کردند.

روز شنبه ۷ اسفند ، شماری از کارگران شهرداری کوت عبدالله مقابل ساختمان استانداری در اهواز دست به تجمع زدند. این کارگران برای چندمین بار در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، از جمله دریافت نکردن چند ماه حقوق معوقه خود و عدم پرداخت حق بیمه‌ دست به تجمع زدند.

روز یکشنبه 8 اسفند، کارگران پاکبان شهرداری منطقه 2 قم برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق ومطالبات شان و قراردادهای کاری دست به تجمع زدند.

روز دوشنبه ۹ اسفند، شماری از کارکنان و بازنشستگاه نیروهای مسلح به همراه خانواده ‌های خود، در شهرهای مشهد و شهرکرد مقابل ساختمان استانداری و در تهران مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گزارش افتاب نیوز، تجمع این کارکنان در اعتراض به وضعیت معیشتی خود و عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است.

در همین روز جمعی از کارگران شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به‌ عدم پرداخت معوقات مزدی خود مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

روز چهارشنبه 11 اسفند، کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری لوشان در اعتراض به رای شترمرغی دیوان عدالت اداری مبنی بر واریز عیدی کارمندی به حسابهای شان دست به تجمع مقابل شهرداری این شهر دراستان گیلان زدند.

روز یکشنبه ۱۵ اسفند، کارگران رفت و روب شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به عدم پرداخت حقوق در مقابل ساختمان فرمانداری کارون دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران می‌گوید: آخرین حقوقی که گرفتیم برای ماه آبان بوده؛ ما درخواست داریم لااقل حقوق برج نه و ده را قبل از پایان سال واریز کنند.

همزمان کارگران شهرداری تبریز در اعتراض به کاهش عیدی در ساختمان شورای فرمایشی شهر تبریز دست به تجمع زدند.

روز دوشنبه ۱۶ اسفند، کارگران شهرداری شوش در دومین روز اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت به موقع حقوق ومطالبات به تجمع شان مقابل شهرداری این شهرستان دراستان خوزستان ادامه دادند. به گزارش مهر، یکی از کارگران شهرداری شوش گفت: چرا باید کارگران تاوان کمبود بودجه شهرداری شوش را بدهند و تا اعتراض یا مطالبه ‌ای هم بکنیم برای پرداخت حقوق تهدید به اخراج می‌شویم.

در همین روز، کارگران خدمات شهری شهرداری منطقه 2 خرمشهر برای اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت 3ماه حقوق و 6 ماه حق بیمه دست به تجمع مقابل ساختمان شهرداری زدند.

همزمان و برای دومین روز کارگران رفت و روب شهرداری کوت عبدالله ابتدا مقابل شهرداری این شهر و سپس مقابل ساختمان فرمانداری کارون تجمع کردند. به گزارش ایلنا،

روز سه شنبه ۱۷ اسفند، جمعی از کارگران شهرداری شوش مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند.

در همین روز کارگران شهرداری کوت عبدالله برای سومین روز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به اعتصاب زدند.

روز چهارشنبه ۱۸ اسفند، شماری از کارگران شهرداری کوت‌ عبدالله، در چهارمین روز از اعتصاب خود، مقابل ساختمان استانداری خوزستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، دو ماه معوقه‌ مزدی شامل حقوق دی‌ و بهمن‌ ماه، عدم پرداخت عیدی و سنوات و همچنین عدم پرداخت کامل حق بیمه از سوی کارفرما، از جمله مطالبات کارگران معترض به شمار می رود.

در همین روز کارگران شهرداری قلعه خواجه، مرکز شهرستان اندیکا در استان خوزستان برای اعتراض به عدم پرداخت 10ماه حقوق ومطالبات  و یک سال حق بیمه دست از کارکشیدند و تجمع کردند. به گزارش عصر مسجدسلیمان، یکی از کارگران معترض گفت: پرسنل این شهرداری چندین ماه بدون بیمه ،حقوق و سایر مزایا به سر می برند و همچنین به علت اینکه این اداره چندین ماه است بدون شهردار و با سرپرست اداره می شود و هیچ تغییری در بدهی و حقوق و بیمه پرسنل ایجاد نشده است.

همزمان و برای چندمین روز، کارگران شهرداری گلگیر واقع در۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر مسجد سلیمان در استان خوزستان برای اعتراض به عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق دست از کارکشیدند.

روز شنبه ۲۱ اسفند، گروهی از کارکنان شهرداری لردگان، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی ‌شان، در محوطه این شهرداری دست به تجمع زدند.

روز دوشنبه ۲۳ اسفند، کارگران شرکت پیمانکاری جاوید دنا شهرداری بندرعباس برای اعتراض به عدم پرداخت کامل مطالبات شان دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان شهرداری مرکزی تجمع کردند. به گزارش موج، یکی از کارگران معترض شرکت جاوید دنا گفت: در روزهای پایانی سال حقوق و عیدی کارگران شرکت جاوید دنا توسط پیمانکار این شرکت واریز شده است اما در فیش حقوقی کارگران به طور شفاف و دقیق میزان اضافه کاری آنها ذکر نشده است و این مساله ابهاماتی را برای ما به وجود آورده است.

در همین روز، کارگران پیمانی بخش نظافت شهری شهرداری یاسوج برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست به تجمع زدند.

همزمان شماری از بازنشستگان صنعت نفت در تهران، اصفهان، شیراز و شاهین شهر، مقابل ساختمان صندوق‌ بازنشستگی صنعت نفت در شهرهای خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی ۲۹

یکشنبه اول اسفند: تجمع کارگران خدماتی خط چهار متروی تهران در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی شان مقابل ساختمان شرکت متروی تهران.

پنجشنبه ۵ اسفند: سهامداران بورس با تجمع مقابل مجلس گفتندما تا زمانی که به خواسته ‌های خود نرسیم به برگزاری این تجمعات ادامه خواهیم داد.

شنبه ۷ اسفند: کارکنان شرکت نفتی گاما در اعتراض به وضعیت شغلی و معیشتی خود با توقف فعالیتهای کاری دست به اعتصاب زدند./ جمعی از شهروندان در برابر سفارت اوکراین در تهران تجمع کرده و شعار مرگ بر پوتین سر دادند.

یکشنبه ۸ اسفند: کارگران کارخانه قند خاورمیانه واقع در کیلومتر ۷ جاده شوش - دزفول برای اعتراض به عدم پاسخگویی به مطالبات شان از جمله قرادادهای کاری دست از کارکشیدند و درمحل کارشان تجمع کردند./ کارگران مجتمع بهکده رضوی واقع در در ۱۳۰ کیلومتری شمال غربی شهرستان بجنورد و ۸۵ کیلومتری غرب شهرستان مانه و سملقان برای اعتراض به شرایط کاری و عدم پرداخت حقوق  مقابل استانداری خراسان شمالی در شهرستان بجنورد اجتماع کردند.

دوشنبه ۹ اسفند: سومین روز اعتصاب و تجمع کارگران فصلی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به روند استخدامها درشرکت و بلاتکلیفی استخدامی.

چهارشنبه ۱۱ سفند: تجمع اعتراضی هواداران استقلال مقابل ساختمان وزارت ورزش

یکشنبه ۱۵ اسفند: نیروهای آتش ‌نشانی کرج در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی و عدم رسیدگی به مشکلات شان دست به تجمع زدند.

سه شنبه ۱۷ اسفند: اعتصاب ۹ روزه کارگران سد کوار در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ۶ ماه اخیر توسط پیمانکار.

شنبه ۲۱ اسفند: شماری از مالکان اراضی فاز دو خاوران تبریز، در اعتراض به بلاتکلیفی ۱۱ ساله صاحبان زمینهای فاز دو خاوران تبریز، در محل شهرداری این شهر، دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۲۲ اسفند: تجمع اعتراضی مردم مشهد مقابل اداره‌ کار و شرکت گاز واقع در بلوار خیام این شهر باوجود حضور سنگین خودروها و نیروهای یگان ویژه درمحل برگزاری تجمع./ تجمع جمعی از کارگران پایگاه میراث جهانی شوش و چغازنبیل در این پایگاه برای اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق و عیدی.

دوشنبه ۲۳ اسفند: شماری از رانندگان پتروشیمی بندر امام به دلیل عدم پرداخت مطالبات مزدی خود دست به اعتصاب زدند.

سه ‌شنبه ۲۴ اسفند: جمعی از کارکنان سازمان تعاون روستایی چهارمحال و بختیاری با برگزاری تجمع اعتراضی در در محوطه این اداره خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند./ تجمع اعتراضی رانندگان دانشکده علوم ‌پزشکی نیشابور در اعتراض به عدم پرداخت حقوقهای معوقه ‌شان./ کارکنان سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اعتراضهای سراسری کارکنان وزارت جهاد برای چندمین بار دست به تجمع زدند.

چهارشنبه ۲۵ اسفند/ کارگران کارخانه سیمان ممتازان واقع در استان کرمان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در محوطه این کارخانه دست به تجمع اعتراضی زدند./ جمعی از کارگران واحد ترانسپورت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در اعتراض به نقض رای قطعی اداره کار در شعبه ۶۸ دیوان عدالت اداری و ارجاع آن به دادگاه تجدیدنظر دست به تجمع زدند.

 

نبرد خلق شماره ۴۴۹ اول فروردین ۱۴۰۱ - ۲۱ مارس ۲۰۲۲

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول