متن سخنرانی زینت میرهاشمی در کنفرانس بین المللی روز جهانی زن

برلین (آلمان)، شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۵ مارس ۲۰۲۲

 

درود به همه شما عزیزان که در این جا  می بینمتان در اشرف 3 و در گوشه و کنار جهان که از هم دوریم، اما متحد برای رهایی زنان مبارزه می کنیم.

به مادران شهدا به ویژه به مادرانی که در جنبش دادخواهی در صف مقدم هستند هزاران بار درود می فرستم. به زنان زندانی سیاسی، به زنان در کانونهای شورشی که تصاویرشان را در اینجا دیدیم.

متاسفانه در شرایطی روز جهانی زن را گرامی می داریم که در اوکراین، زنان و کودکان بسیار زیر بمبارانهای ارتش متجاوز روسیه قرار دارند و تعدادی از آنان جانشان را از دست داده اند. چه خوبست که امروز جهانی همصدا به دفاع از مردم اوکراین برخاسته و خواستار پایان جنگ و اشغال شده اند. من هم مثل شما و همه آزادیخواهان خواستار پایان جنگ و خروج ارتش اشغالگر از اوکراین هستم.

در افغانستان نیز زنان زیر شلاق ارتجاع طالبان از کوچکترین حق زندگی محروم هستند و بر روی جنسیت آنان به عنوان یک انسان آزاد خط باطل کشیده شده است. متاسفانه سکوت و بی عملی جامعه بین المللی، حقوق بشر و حقوق زنان افغانستان را قربانی زد و بندهای سیاسی با طالبان کرده است.

همان طور که در ایران، بیش از4 دهه است که زنان از تبعیض جنسیتی و جنس دوم بودن رنج می برند اما تسلیم نشده و مبارزه می کنند. مردم در کف خیابان علیه رژیم ولایت فقیه به پا خواسته و مقاومت می کنند و در این مبارزه زنان نقش برجسته ای دارند. به ویژه حضور چشمگیر زنان در قیام خونین آبان 98 و همه تظاهراتها که در صف اول هستند.  زنان پیشرو در شهر و روستا سرکوبگری استبداد مذهبی را به سخره گرفته و همزمان به جبهه جهانی مماشات هشدار می دهند. آری چنین است که «زنان ایرانی در مسیر برابری و آزادی» تاریخ می سازند.

من دوست دارم توجه شما را به گوشه ای از این تلاش جلب کنم. این روزها که واژه مقاومت، فداکردن و فدا شدن در دفاع از آزادی و حقوق انسانی توجه مدیا و از طریق آن توجه جهانیان را به خودش جلب کرده توجه شما را به گوشه ای از مقاومت زنان در برابر دیکتاتوری در ایران جلب می کنم.

زنان ایران با تاکید بر جهانشمول بودن حقوق زنان که جزیی از حقوق بشر است حق دارند که به دموکراسی، برابری و آزادی دست پیدا کنند. مبارزه برای برابری جنسیتی در ایران خصلت سیاسی کامل دارد چرا که در این تلاش همواره با دیوار قطور ارتجاع حاکم روبرو می شوند و تا هنگامی که این دیوار را خراب نکنند و به بیان دقیق رژیم حاکم را سرنگون نکنند، نمی توانند به برابری جنسیتی دست یابند. برای همین است مبارزه زنان برای برابری هم یک مبارزه سیاسی است و برای همین است که در زندانهای جمهوری اسلامی زنان بسیاری بِسَر می برند.

می خواهم از زنانی یاد کنم که از خودشان ارزشهای ماندگاری در راه آرمانهای والای بشریت، بر جای گذاشتند، زنان مبارز و آگاهی که دنیای مردانه در سیاست را نادیده گرفتند و تابوها را درهم شکستند. طی نزدیک به نیم قرن که در مبارزه سیاسی هستم، شاهد انبوهی از زنان پیشتازی بوده ام که در مبارزه با دو دیکتاتوری سلطنتی و ولایت فقیهی، زندان، شکنجه، تجاوز، دوری از فرزند و خانواده و یا شهادت را برای رهایی هزینه کردند.

زنان پیشتازی که در سرنگونی دیکتاتوری سلطنتی نقش داستند و پس از آن در ابعادی کلان تر در مقابل استبداد مذهبی ایستادگی کردند. خانم رجوی بارها در سخنرانیهای خود این مبارزه را تشریح کرده و در برنامه مترقی ده ماده ای بر برابری کامل زن و مرد در تمام عرضه های حیات کشور تاکید کرده است.

در همین جا به مقاومت شما زنان در اشرف 3 که از راه دور می بینمتان درود می فرستم. تاکید کنم که مقاومت و پایداری شما طی این سالهای سخت از اشرف یک تا اشرف 3 باوجود همه سختیها ستودنی است. دست همگی شما را از دور می فشارم.

با توجه به محدودیت منطقی زمان سخن گفتن،  از زنان پیشتاز فدایی یاد می کنم. زنان پیشتاز فدایی مانند مرضیه احمدی اسکویی، شیرین معاضد، مهرنوش ابراهیمی، صبا بیژن زاده،  لادن آل آقا، زهرا بهکیش (اشرف)، پروین ره انجام،  منیژه موسی‌ نژاد، نفیسه ناصری (نسترن)، مریم فرشادفر، فریده روحانی، مریم دژآگاه، آذر لطیفی، ویداگلی آبکناری (لیلا)، فاطمه محمدی، فریده یوسفی و بسیار رفقای دیگر که فرصت نیست که نام ماندگارشان را بر شمارم و شانس بزرگی داشتم که با تعدادی از این رفقا از نزدیک ارتباط داشتم.

رفیق عزیزم اعظم روحی آهنگران،  اولین زن فدایی که با او در ارتباط تشکیلاتی قرار گرفتم و او بعد از یک سال تحمل سلول انفرادی و شکنجه در زندان رژیم سلطنتی به چوبه تیرباران سپرده شد.

رفقای ما نمونه های درخشانی بودند که مرزهای جنسیت را پشت سر گذاشتند و همراه و همدوش رفقای مرد برای آزادی، دموکراسی و سوسیالیسم مبارزه کردند و برای ما میراث پُر ارزشی به جای گذاشتند. تا هم به آنان افتخار کنیم و هم راه آنان را ادامه دهیم.

به امید این که در ایرانی آزاد روز جهانی زن را جشن بگیریم.

سپاس که به من گوش کردید.

 

نبرد خلق شماره ۴۴۹ اول فروردین ۱۴۰۱ - ۲۱ مارس ۲۰۲۲

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول