جنبش رنگین کمان بیشماران (بهمن ۱۴۰۰)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

روزنامه های حکومتی به وفور از فقر و فلاکت اکثریت قاطع مردم خبر، گزارش و تحلیل منتشر می کنند بدون این که آدرس صحیح علت این وضعیت فاجعه بار را اعلام کنند. آش آنقدر شور است که آشپز هم به آن اعتراف می کند.

قالیباف، رئیس مجلس ارتجاع با ارایه آماری که تنها بخش کوچکی از واقعیت است، می گوید: «حدود ۵ میلیون نفر زن سرپرست خانواده وجود دارد که ۵۲ درصد این افراد فاقد بیمه و مستمری هستند و ۳۸ درصد هم جزو ۳ دهک پایین جامعه هستند و قریب به یک میلیون نفر از زنان سرپرست خانواده هم تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند.» (ایرنا، سه شنبه ۵ بهمن)

روزنامه نقش اقتصاد در شماره روز چهارشنبه 6 بهمن از «فاصله حقوقی حداقل بگیران و نجومی بگیران؛ از ۴ میلیون تا ۳۰۰ میلیون تومان» خبر می دهد. یک روزنامه مستقل در شماره روز دوشنبه  ۲۵ بهمن می نویسد: «تا فقر و اختلاف طبقاتی باشد هیچ عزتی در جامعه نیست».

در این شرایط برای نیروهای کار راهی جر مبارزه برای خواسته های خود نمانده است. روزنامه بهار در شماره روز شنبه ۲ بهمن پیرامون حرکتهای اعتراضی نوشت: «از ابتدای سال تقریبا روزی نبوده است که اعتراض و تجمع اعتراضی در شهرهای مختلف و از سوی اقشار مختلف مردم مخصوصا بازنشستگان معلمان، کارگران، پرستاران، مالباختگان و پزشکان و طبقه فرودست در جلوی مجلس انجام  نشده باشد.»

در ماه گذشته کارگران و تهیدستان در واکنش به این شرایط فلاکت باری که به آنها تحمیل شده، به اشکال گوناگون دست به اعتراض زدند. در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم 193 حرکت از جانب کارگران، کشاورزان، تهیدستان و مزدبگیران را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

آدینه ۱ بهمن

*اهالی روستای مرغملک در شهرکرد در اعتراض به اداره اوقاف که می خواهد زمینهای این روستا را تصرف کند دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، اداره اوقاف قصد دارد که زمین های اهالی این منطقه را تصرف کند؛ اهالی این روستا اقدامات اداره مذکور در این راستا را امری مسبوق به سابقه عنوان کرده اند. روستائیان اعلام کردند که اگر به خواسته های آنها رسیدگی نشود، هفته آینده همراه با خانواده‌ های شان  مقابل ساختمان دادگستری شهرکرد تجمع اعتراضی خواهند کرد. کشاورزان شعار می‌دادند: اتحاد، اتحاد!/ توپ تانک فشفه، اوقاف باید گم بشه!/ شما می گید اغتشاش، ما می گیم اعتراض!

گزارش ویدئویی از اعتراض مردم روستای مرغماک در آدرس زیر:

https://www.youtube.com/watch?v=kjlGwdVmjek

 

*گروهی از شهروندان اهوازی با برگزاری تجمع اعتراضی در محوطه شرکت کشت و صنعت نیشکر دعبل خزاعی، خواستار استخدام جوانان بومی جویای کار در این مجتمع شدند. به گزارش هرانا، شهروندان حاضر در این تجمع گفتند: «باوجود اینکه سالها پیش اراضی خود را برای احداث شرکت کشت و صنعت نیشکر دعبل خزاعی واگذار کرده‌ بودیم اما اولویت استخدام شرکت مذکور و سایر شرکتهای تولیدی و صنعتی در منطقه با نیروهای غیر بومی است؛ در حالی که شمار قابل توجهی از جوانان بومی منطقه از معضل بیکاری رنج می‌برند.»

 

شنبه ۲ بهمن

*جمعی از کارکنان سازمان‌ زندانها، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان مجلس واقع در تهران، تجمع کردند. به گزارش همشهری، کارکنان معترض، عدم اجرای قانون تسری سازمان زندانها، مشکلات معیشتی و وضعیت نامناسب حقوق و مزایا خود را از جمله دلایل برگزاری این تجمع عنوان کردند. کارکنان معترض با در دست داشتن نوشته‌ هایی از جمله «زندانبان نان ندارد/ زندانبان نگهبان نیست، پرستار است»، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

 

*شماری از کارگران شهرداری یاسوج، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی‌ شان،  مقابل ساختمان استانداری کهگیلویه و بویراحمد، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران خدماتی شهرداری یاسوج که تحت نظارت یک شرکت پیمانکاری فعالیت دارند، با بیان اینکه ۶ ماه معوقات مزدی سال جاری را طلبکاریم، افزودند: در شرایط فعلی که در آستانه سال نو قرار داریم، نگران افزایش مطالبات و تامین مخارج زندگی هستیم.

آنها با اشاره به اینکه پیمانکار باید طبق قرارداد توانایی مالی پرداخت حداقل دو تا سه ماه حقوق کارگران زیرمجموعه خود را داشته باشد اما حتی قادر به پرداخت یک ماه حقوق ما کارگران نیست، افزودند: علاوه بر حقوق معوقه، چند سال عیدی و سنوات کارگران به تاخیر افتاده است.

 

یکشنبه ۳ بهمن

*تعدادی از کارکنان تعاونیهای سهام عدالت از شهرهای مختلف کشور، در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی دو ساله خود مقابل سازمان خصوصی ‌سازی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، برخی از این کارکنان با بیان اینکه در آخرین دور از اجتماعات خود برای سه روز مقابل ساختمان وزارت اقتصاد حاضر شدیم، گفتند: بعد از اعتراضات ما، اعضای شورای عالی بورس به منظور بررسی مشکلات معوقات مزدی و سایر مطالبات کارکنان تعاونیهای سهام عدالت شهرستانهای کشور تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفت حدود ۷۵ درصد از مطالبات مزدی عقب افتاده کارکنان تعاونیهای سهام عدالت شهرستانهای کشور (تا پایان سال ۹۸) به صورت علی ‌الحساب به همراه معوقات بیمه‌ ای و مالیاتی تا یک هفته آینده پرداخت شود.

آنها با بیان اینکه سازمان خصوصی ‌سازی مکلف به پرداخت مطالبات کارکنان شده است، افزودند: با وجود اینکه نزدیک به دو ماه از تصمیم و وعده شورای عالی بورس می‌گذرد و باوجود دریافت مدارک، هنوز مطالبات مزدی دوساله (۹۷ و ۹۸) کارکنان پرداخت نشده است و این امر موجب شده برای امرار معاش دچار مشکل شویم. درواقع سازمان خصوصی ‌سازی با زیر پا گذاشتن وعده‌های خود، شرایط را برای ما بدتر می ‌کند.

 

دوشنبه ۴ بهمن

*جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات استان اصفهان، در سالن فرمانداری این استان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع این کارکنان در اعتراض به حذف اثرانگشت و اخراج تعدادی از پرسنل این شرکت صورت گرفته است. معترضان گفتند: پیگیریهای بسیار برای بازگشت به کار، تاکنون به نتیجه نرسیده و نیروهای شرکتی مخابرات بدون حقوق در شرایط بسیار سختی به سر می‌ برند.

 

*تعدادی از کارگران سد شفارود، در اعتراض به‌ عدم دریافت هشت ماه حقوق و چندین ماه حق بیمه معوقه مقابل محوطه کارگاه محل فعالیت خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: به دنبال بدقولی کارفرمای شرکت پیمانکار به پرداخت مطالبات صنفی ‌مان ناچار شدیم مجددا دست به اعتراض بزنیم.

 

*رانندگان کامیونهای وارداتی در تهران خیابان پاستور مقابل نهاد ریاست‌جمهوری در اعتراض به هزینه گمرک و اسقاط کامیونهای خریداری شده تجمع کردند. به گزارش رادیو فردا، آنها دلیل تجمع خود را اعتراض به نرخ بالای هزینه ‌های گمرک برای واردات کامیون عنوان کردند.

 

سه شنبه ۵ بهمن

*تعدادی از کارگران و استادکاران ساختمانی با برگزاری تجمع اعتراضی  مقابل مجلس خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، ارائه خدمات و حتی حقوق قانونی کارگران ساختمانی به فراموشی سپرده شده است. در کنار آن کارگران ساختمانی از هیچگونه حمایتی از طرف دولت و مجلس بهره ‌مند نیستند و تنها دلخوشی آنها برخورداری از بیمه تامین اجتماعی است که بعد از دهها سال با پیگیری تشکلهای کارگری و حمایت نمایندگان مجلس در سال ۱۳۸۷ تصویب و از سال ۱۳۸۹ اجرائی شده است، ولی این خدمات بیمه‌ ای نیز با بدقولی مسئولان سازمان تامین اجتماعی به مدت دوسال است که متوقف شده و با بخشنامه ‌های ظالمانه بیمه دهها هزار کارگر واقعی ساختمانی نیز قطع شده است. (عکس 1)

 

*کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر میان ‌آب در شهرستان شوش، با تداوم اعتراضات خود، دست به اعتصاب زده و برای دهمین روز متوالی اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض با تجمع در محوطه این مجتمع و در دست داشتن نوشته ‌هایی، در خصوص به کارگیری نیروهای روزمزد با دستمزد روزانه ۹۰ هزار تومان بدون حق بیمه تامین اجتماعی و همچنین دخالت کارفرمایان در مسائل شخصی کارگران اعتراض کردند. اعتصاب‌کنندگان همچنان با سردادن شعارهایی، اعتراض خود را نسبت به وضعیت قراردادهای کاری، دستمزد پایین و نحوه مدیریت این مجتمع نشان داده و خواستار رسیدگی مسئولان به مطالبات شغلی و معیشتی خود شدند.

 

*کارگران گروه جوشکاری پتروشیمی ایلام، برای دومین روز در اعتراض به نحوه انعقاد قرارداد جدیدشان مقابل این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران در این خصوص گفت: حدود یک سال و نیم است که به عنوان جوشکار فنی به صورت تمام وقت در مجتمع پتروشیمی ایلام مشغول به کار شدیم. در طول این یک سال و نیم گذشته، شبانه روزی برای توسعه این شرکت فعالیت کردیم و قرار بود برای داشتن امنیت شغلی به عنوان نیروی دائمی ادامه کار دهیم اما نه تنها این وعده عملی نشد بلکه طی چند روز اخیر به ما اعلام کرده‌ اند که بایستی با قرارداد جدید یعنی ۱۵ روز کار و ۱۵ روز استراحت فعالیت کنید.

 

*شماری از کارگران کارخانه لاستیک بارز کرمان در محوطه این کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، آنها دلیل تجمع خود را اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی و سطح پایین دستمزد عنوان کردند.

 

*کارکنان حراست بیمارستان جلیل یاسوج برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کبنا نیوز یکی از تجمع کنندگان گفت: درخواست ما قانونی است، امنیت شغلی ما درخطر است، ما از طریق آزمون 9 ماه پیش سر کار آمده‌ ایم، ولی سر هم رفته 3 یا 4 ماه حقوق گرفته ‌ایم.

وی افزود: نزدیک 5 ماه است که حقوق نگرفته ‌ایم، مسئولان بارها ما را جواب کرده ‌اند، رئیس بیمارستان ما را به رئیس دانشگاه ارجاع می ‌دهد، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هم می گویند شما شرکتی هستید و سر و کار شما با پیمانکار است.

 

چهارشنبه ۶ بهمن

*جمعی از عشایر شهرستانهای ایذه و دزپارت، مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان ایذه، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، این شهروندان نسبت به «عدم دریافت جو دولتی و کمبود جو و علوفه یارانه ‌ای» معترض هستند و خواستار پیگیری این موضوع شدند.

 

*جمعی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه تندگویان تهران، در محوطه این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران حاضر در این تجمع، به عدم اجرای طرح طبقه بندی معترض و خواستار رسیدگی به مطالبات شان هستند.

 

*کارکنان مرکز سالمندان قمربنی هاشم دامغان وابسته به حسینیه اعظم ابوالفضل و زیر نظر اداره بهزیستی برای اعتراض به پایمالی حقوق شان مبنی برعدم پرداخت حقوق، عیدی و مطالبات بر اساس چندر غاز حقوق رسمی و وعده های توخالی مسئولان مقابل اداره کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: اخیرا به ما اعلام کردند که امسال عیدی، پاداش و افزایش حقوق نخواهید داشت.

 

آدینه ۸ بهمن

*جمعی از شهروندان شهرستانهای زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون، در پایانه مرزی میلک (نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان) و همچنین شماری از شهروندان زاهدان  مقابل کنسولگری افغانستان در این شهرستان، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش ایرنا، مردم معترض به دریافت حقآبه رودخانه هیرمند تجمع اعتراض آمیزی در پایانه مرزی میلک نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان برگزار کردند.

همزمان با تجمع شهروندان در پایانه مرزی میلک شماری از شهروندان زاهدان نیز در رابطه با همین موضوع  مقابل کنسولگری افغانستان در این شهرستان، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

قابل ذکر است عصر روز گذشته فرمانداری هیرمند واقع در شمال سیستان و بلوچستان برگزاری هر گونه تجمع مقابل پایانه مرزی میلک را غیرقانونی اعلام کرده بود.

رودخانه هیرمند از کوههای بابا یغما در مرکز افغانستان سرچشمه گرفته و پس از طی بیش از هزار کیلومتر به مرز ایران در منطقه سیستان می رسد. این رودخانه سرچشمه تالاب بین المللی هامون بود که اکنون با گذشت دو دهه این تالاب به سبب بروز خشکسالی و عدم رها سازی حقآبه ایران از افغانستان خشکیده است. ساخت سد کمال خان بر روی رودخانه هیرمند در ولایت نیمروز افغانستان موجب جلوگیری از انتقال آب به ایران شده است.

 

شنبه ۹ بهمن

*تعدادی از کارگران سالن ۱ شرکت قالبهای صنعتی سایپا، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به اعتصاب زده و از انجام فعالیتهای شان خودداری کردند. بر اساس گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این شرکت به تأخیر در پرداخت حقوقها، عدم افزایش دستمزد و کارانه و همچنین انتصابات و استخدام فامیلی توسط مدیرعامل و نزدیکان شان، اعتراض کردند. مدیرعامل شرکت و نزدیکانش حدود ۱۰۰ نفر از افراد دست نشانده خود را به صورت قراردادی به استخدام شرکت درآورده است در حالی که اکثریت کارگران با سوابق بالا هنوز به شکل پیمانکاری مشغول به کار هستند و این تبعیض یکی از موارد جدی و دخیل در اعتصاب این کارگران است.

 

*برای پنجمین روز متوالی، کارگران شهرداری منطقه 6 اهواز در اعتراض به سطح پایین حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل وعدم پرداخت مطالبات مبنی برسنوات، هزینه 4 درصدی مشاغل سخت و زیان آورو به اعتصاب شان ادامه دادند و از جمع آوری زباله ها از سطح شهر خودداری کردند. به گزارش ایلنا، شهردار کلانشهر اهواز به جای پاسخگویی به مطالبات کارگران تهدید به شکستن اعتصاب کرد و به خبرنگاران گفت: با کمک از شهرداری تهران و سایر شهرها با ارسال ماشین آلات جمع آوری زباله حداکثر تا ۲۴ ساعت آینده این زباله ها جمع می شوند.

 

*تجمع اعتراضی هواداران پرسپولیس مقابل مجلس با شعار: دزدی که محکوم شده، وزیر ورزش شده. به گزارش تلگرام خبر فوری، هواداران پرسپولیس برای حمایت از گل ‌محمدی تجمع کردند و خواستار استیضاح حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان شدند. حدود ٢ هزار نفر در این تجمع شرکت کردند که وحید قلیچ، پیش کسوت سرخپوشان نیز در این تجمع حاضر شد و از گل ‌محمدی حمایت کرد. این تجمع با دخالت نیروی انتظامی و با متفرق کردن هواداران پرسپولیس به پایان رسید.

 

یکشنبه ۱۰ بهمن

*تعدادی از پیش خریدکنندگان خودرو از شرکت شهرخودرو به نمایندگی از شرکت ریگان خودرو که ۳ سال است بخشی از مبلغ خودرو را واریز کرده اند، اما هنوز نتوانسته اند خودروی خود را دریافت کنند، مقابل وزارت صمت تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، پیش خرید کنندگان خودرو از این شرکت بیش از ۲ هزار نفر هستند که هر کدام حدود ۱۷۵ میلیون تومان و برخی بیشتر، بابت خرید خودروی کوپا پرداخت کرده اند، اما تا امروز خودرو دریافت نکرده اند.

 

*جمعی از شهروندان جویای کار در خرمشهر مقابل مسجد جامع این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حاضران در تجمع، خواستار اشتغال بومیها در پروژه‌ های نفت، گاز و پتروشیمیِ اروندان هستند. یکی از این جوانان جویای کار گفت: بارها به ما وعده دادند ولی متاسفانه اوضاع هیچ تغییری نکرده و بیکاری بومیها همچنان ادامه دارد.

 

*برای بیست و چهارمین روز متوالی، رانندگان اتوبوسهای شهری ارومیه در اعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالبات شان به اعتصاب ادامه دادند. به گزارش رکنا، تعدادی از اهالی ارومیه گفتند: ضعف و ناکارآمدی مدیریت شهری اعتصاب رانندگان را فرسایشی کرده است و مردم این ضعف و ناکارآمدی را از چشم استاندار به خصوص شهردار و اعضای شورای شهر و دادگستری می بینند و به مدیریت شهری «کارت زرد»  می دهند.

 

دوشنبه ۱۱ بهمن

*شماری از کارگران شهرداری شوش مقابل شهرداری و فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران گفت: ۴ ماه می ‌شود که حقوقی دریافت نکرده ‌ایم و با شرایط فعلی زندگی ما به ‌سختی می‌گذرد. برخی از فعالان مدنی در پی اعتراض این کارگران نسبت به عدم دریافت مطالبات خود گفتند: نگران این هستیم که این‌ گونه اعتراضات به اخراج و یا انفصال موقت این کارگران منجر گردد.

 

*کارگران فولاد بوتیای ایرانیان در محل کار خود، دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش کرمان نو، تجمع این کارگران در اعتراض به حقوق و دستمزد پایین آنها صورت گرفته است. کارگران معترض از وعده ‌های که طی پنج سال گذشته برای افزایش حقوق شان از طرف مسئولان این شرکت داده‌ شده، سخن گفتند و افزودند: در ابتدا قول دادند که اگر خط تولید راه‌اندازی شود، حقوقها نیز افزایش پیدا می‌کند که به این وعده ‌شان عمل نکردند.

 

سه شنبه 12 بهمن

*جمعی از کارگران شرکت آب و فاضلاب دشتستان برای اعتراض به سطح پایین حقوق و عدم پرداخت به موقع آن و نداشتن بیمه و قرارداد کار مقابل اداره آب و فاضلاب و فرمانداری این شهرستان در برازجان (استان بوشهر) تجمع کردند. به گزارش فکر شهر، کارگران با اعتراض به اینکه حقوق شان کمترین میزان حقوق پایه کارگری اداره کار و حدود 4 میلیون تومان است بیان کردند که همین حقوق نیز به آنها داده نشده است.

 

چهارشنبه ۱۳ بهمن

*گروهی از ورزشکاران مقابل ساختمان اداره ورزش و جوانان اصفهان، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا، ورزشکاران حاضر در این تجمع، با بر دوش گرفتن تابوتی خالی که آن را نمادی از «مرگ ورزش» در این استان خواندند، نسبت به عدم توجه کافی به ورزش و ورزشکاران اعتراض کرده و خواستار برکناری مدیرکل اداره ورزش و جوانان اصفهان شدند.

 

*شماری از مالباختگان شبکه‌ رمز ارز «کینگ مانی» مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت شهر های تهران و مشهد، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش انصاف نیوز، شهروندان حاضر در این تجمع، خواهان برگرداندن سرمایه های از دست رفته خود، ابطال مجوز شرکت بادران گستران «کینگ مانی» و همچنین برخورد قانونی با کارمندان خاطی آن شدند.

 

*جمعی از کارگران نگهبان شاغل در پروژه ساخت قطار شهری اهواز، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی‌ شان، مقابل ساختمان محل کارشان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران در تشریح مشکلات خود و همکارانش گفت: ما ۱۱۳ کارگر نگهبان قطار شهری اهواز هستیم که حدود ۱۵ ماه مطالبات معوقه از شرکت پیمانکاری کیسون مجری این پروژه عمرانی طلبکاریم. او افزود: دلیل ادامه همکاری ما در پروژه قطار شهری اهواز، کمبود اشتغال در منطقه و افزایش سن کارگران است. طبق اظهارات وی؛ پیش از این حدود ۹۰۰ کارگر پیمانی در قطار شهری اهواز کار می‌کردند که به مرور شغل خود را با متوقف شدن پروژه از دست دادند.

 

*تعدادی از کارگران شاغل در بندر صادراتی مجیدیه واقع در ماهشهر، برای اعتراض به معوقات مزدی و همچنین عدم امنیت شغلی ‌شان، در محدوده محل کار خود تجمع کردند. به گزارش پیام سندیکا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: پیمانکار از پرداخت حقوق کارگران سرباز نهاده و همچنین هیچ قرارداد کاری را با آنها عقد نکرده است، همین موضوع باعث شده که وی ما کارگران را در در معرض اخراج قرار دهد؛ همچنین پیمانکار قصد دارد که پس از اخراج کارگران، نیروی کار جدید خود را از دزفول آورده و استخدام کند.

 

*جمعی از اهالی روستای گچین بالا به دلیل نگاه تبعیض ‌آمیز دهیار آن منطقه مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند و خواستار رفع مشکلات شان شدند. به گزارش خبرگزاری موج، یکی از اهالی این روستا ضمن اشاره به تبعیض‌ و عملکرد غیراصولی دهیار این منطقه گفت: تبعیض گذاشتن بین دو محله از سوی دهیار گچین بالا باعث شده تا هر روز بر محرومیت یکی از محله‌ های این روستا افزوده شود. وی افزود: مردم روستای گچین بالا بیش از 16 سال است که در خصوص وضعیت پیش آمده با شوراهای سابق و دهیار منطقه مشکل دارند و تمام امکانات از جمله درمانگاه، پارک، مسجد و ... تنها در اختیار محله ‌ای به‌خصوص قرار می‌ گیرد و همین امر باعث توسعه نامتوازن شده است.

 

پنجشنبه ۱۴ بهمن

*جمعی از کارگران کارخانه روغن خوراکی فریکو واقع در شهرستان سیرجان مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارخانه مذکور چندماهی است تعطیل شده، با این حال معوقات کارگران آن تاکنون پرداخت نشده و تجمع امروز در راستای تحقق این مطالبات صورت گرفته است‌. این کارخانه در زمان فعالیت با ۳۰۰ نفر کارگر به تولید مشغول بود که به دلایلی از جمله مشکلات مربوط به تامین یا نگهداری مواد اولیه تعطیل شده است.

 

*شماری از سهامداران بورس، مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه واقع در تهران تجمع کردند. به گزارش اقتصاد آنلاین، تجمع این افراد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است.

 

*نزدیک به ۳۰۰ کارگر شاغل در کارخانه روغن نباتی «نینا» با سه ماه معوقه مزدی، برای چندمین بار مقابل ساختمان فرمانداری ویژه سیرجان تجمع کرده و خواستار بازگشایی محل کار خود شدند. به گزارش ایلنا، کارگران قراردادی شاغل در کارخانه روغن نباتی «نینا» سیرجان در استان کرمان که دستکم سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، خواستار بازگشایی محل کار خود شدند.

شرکت فریکو با برند نینا یکی از تولیدکنندگان روغن نباتی مایع واقع در استان کرمان است که در سال ۱۳۷۲ تاسیس شد.

 

آدینه ۱۵ بهمن

*مردم شهر مهاباد از توابع شهرستان اردستان در استان اصفهان، در اعتراض به حفر چاههای غیرمجاز و تصاحب غیرقانونی یکی از چشمه ‌های این شهر توسط شرکت فولاد نطنز تجمع کردند. بنا بر اظهارات فعالان محیط ‌زیست منتشر شده در شبکه های اجتماعی و طبق شواهد موجود، کارخانه فولاد نطنز با لوله ‌گذاری در مسیر آب این چشمه، آب آن را به سمت کارخانه هدایت کرده است، در حالی‌ که این چشمه صدها سال یکی از منابع آب و منشا آبادانی روستاهای منطقه بوده است.

 

شنبه ۱۶ بهمن

*شماری از نیروهای اخراجی مخابرات خوزستان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان محل کار خود، دست به تجمع زدند. به گزارش اینا، این افراد در اعتراض به اجرایی نشدن حکم بازگشت به کار خود، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند؛ در پی حضور این نیروها، حراست مجموعه درهای مخابرات منطقه خوزستان را بسته و از ورود کارمندان به اداره جلوگیری کرد.

 

*گروهی از کارگران تلمبه خانه شماره پنج خط انتقال نفت گوره-جاسک در قلعه قاضی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری هرمزگان، دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، آنها با بیان اینکه حدود ۶ ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده‌، عنوان کردند: اکنون برای گرفتن حقوق معوقه خود بین وزارت نفت و پیمانکار اول (پایندان) و پیمانکار دوم (اسپادانا) سرگردانیم و هر یک آنها پرداخت معوقات کارگران را به دیگری ارجاع می دهد؛ این در حالیست که به کار کارگران پایان داده شده و دیگر در پروژه مشغول به کار نیستیم.

 

*جمعی از کارگران پروژه ‌ای شرکت ماشین سازی اراک شاغل در پتروشیمی کیان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محل کار خود دست به اعتصاب زده و از ادامه فعالیت خودداری کردند. به گزارش شورای بازنشستگان، شرکت ماشین ‌سازی اراک مدتهاست که درگیر اعتراض است. حدود سه ماه پیش کارگران این کارخانه با خواستهای افزایش دستمزد، ادغام کارگران شرکتی و تبدیل وضعیت آنان، بازگشت به کار کارگران اخراجی و تغییر مدیریت کارخانه دست به اعتصابی یک هفته ‌ای زدند.

 

*کارگران پیمانی (رانندگان) ترابری شرکت بهره‌ برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی واقع در مناطق عملیاتی پارسیان، آغار و دالان در ادامه کنشهای اعتراضی به حذف شان از سامانه ساپنا مبنی بر خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل و بیمه تکلمیلی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران که عمدتا به صورت حجمی مشغول کارند، نزدیک به 400 نفر هستند و از 29 اسفند 99، اسامی آنها از سامانه ساپنا که سامانه اطلاعات پیمانکاران نیروی انسانی در کل صنعت نفت است، به بهانه خویش‌ کارفرمایی حذف شده‌ است.

به دلیل خروج اسامی این کارگران از سامانه ساپنا از سوی شرکت بهره ‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی حق پاداش، تولید و حق جذب، بیمه تکمیلی و اجرای طرح طبقه ‌بندی آنها نیز قطع شده و این اتفاق مشکلات معیشتی برای آنها بوجود آورده است. (عکس 3)

 

*کارگران آبفای مشگین ‌شهر در استان اردبیل برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و عدم پاسخگویی مسئولان، دست به تجمع زدند. به گزارش فارس، کارگران معترض گفتند: از اول سال ‌جاری نه تنها ریالی حقوق از طرف پیمانکار پرداخت نشده، حتی کارگران از این که میزان و مبنای حقوق شان چقدر است بی ‌اطلاع‌ هستند. این کارگران در مشاغلی چون کنتورنویسی و لوله کشی در روستاهای شهرستان با میانگین خدمت 15 سال فعالیت دارند.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان مشگین شهر گفت: پس از پیگیریهای مکرر تاکنون از مجموع معوقات کارکنان آبفای مشگین شهر فقط یک ماه پرداخت شده و تلاش می‌ کنیم مابقی حق و حقوق این کارکنان در اسرع وقت پرداخت شود.

 

*اعتصاب و تجمع سیزده روزه کارگران پتروشیمی رازی واقع در بندر خمینی خاتمه یافت. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، مدیران پتروشیمی در اقدامی ضد کارگری مانع از ورود برخی همکاران به محل کارشان شده است. خواسته اصلی معترضان رفع ممنوعیت ورود این کارگران اعلام شد و در حرکتی یکپارچه و منسجم همه کارگران با این خواست جلوی حراست دست به اعتراض و راهپیمایی زدند. سرانجام کارگران ممنوع الورود پتروشیمی رازی برسر کارشان بازگردانده شدند و همکاران شان پس از 13 روز به اعتصاب و تجمع اعتراضی خاتمه دادند.

 

یکشنبه ۱۷ بهمن

*اعتصاب کارگران شرکت تراکتورسازی تبریز برای نهمین روز متوالی ادامه یافت. به گزارش ایلنا، کارگران در این خصوص گفتند: کارفرما در آخرین دور از اعتراض صنفی کارگران که در آبان ماه انجام شد، وعده افزایش حقوق دستمزد و سایر مطالبات صنفی را به کارگران داد اما از آن روز تاکنون بخش عمده ‌ای از وعده ‌ها عملی نشده است، به همین دلیل ناچار شدیم بار دیگر اعتراض کنیم.

 

*به گزارش هرانا، شماری از مالباختگان شرکت رامک خودرو  مقابل ساختمان دادگستری کل استان تهران و ساختمان شماره ۲ قوه قضاییه تجمع کردند. تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان صورت گرفته است.

 

دوشنبه ۱۸ بهمن

*جمعی از کارکنان مخابرات استان اصفهان مقابل ساختمان اداره مخابرات این استان تجمع کردند. بر اساس گزارش ایلنا، تجمع این افراد در اعتراض به حذف اثرانگشت و اخراج آنها از این شرکت صورت گرفته است. معترضان گفتند: امروز جلسه ‌ای با حضور مقامات کشوری و لشگری و مدیران مخابرات و همچنین با حضور ویدئو کنفرانسیِ وزیر ارتباطات پیرامون دستاوردهای مخابرات در این اداره انجام شد و ما رفتیم تا صدای اعتراض خود را به گوش این مسئولان برسانیم.

 

*شماری از کارگران شهرداری کوت عبدالله مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کارگران در اعتراض به سه ماه حقوق معوقه و همچنین عدم پرداخت حق بیمه آنها صورت گرفته است. معترضان گفتند: سه ماه است بدون حقوق و بیمه کار می ‌کنیم؛ آخرین حقوق ما مربوط به آبان است که بیست و ششم ماه قبل (دی ماه) به حساب ‌مان واریز شده است؛ قرار بود پانزدهم ماه جاری یک حقوق دیگر بگیریم که هنوز خبری نشده است.

 

*کارگران کارخانه سیمان سپاهان اصفهان دست به اعتصاب زده و در درون کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، کارگران این کارخانه از ماهها پیش به دلیل مشکلاتی نظیر اخراج کارگران، عدم پرداخت به ‌موقع و کافی حقوق و جو امنیتی در محیط کار بارها تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند. شرکتهای پیمانکاری بخشی از فعالیتهای کارخانه را به عهده دارند و کارگران شاغل در این شرکتها از تبعیض کار و اختلاف درآمد میان کار خود و کارگران رسمی شکایت دارند.

 

سه شنبه 19 بهمن

*اهالی روستاهای روزنه، غدیر حبسه، هوره سید یوسف، ابوکبریه بخش غیزانیه شهرستان اهواز برای اعتراض به جاده نامناسب دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش ایلنا،  تجمع کنندگان گفتند: بارها و از سال 1385 برای آسفالت جاده دسترسی از بخشداری تا دفتر ریاست جمهوری پیگیری و نامه ‌نگاری کردیم.

 

چهارشنبه ۲۰ بهمن

*گروهی از پیکهای موتورسوار ‌اسنپ ‌فود، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل دفتر این شرکت واقع در تهران تجمع کردند. به گزارش برنا، این شهروندان، پایین بودن میزان کرایه ‌های دریافتی با وجود سختی کار، عدم برخورداری از بیمه و تسهیلات کاری را از جمله مهم‌ترین دلایل برگزاری این تجمع اعتراضی عنوان کردند.

 

*تعدادی از پیمانکاران پروژه های شهرداری مشهد، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات و همچنین نحوه اجرای کمیسیون ماده ۲۴، مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی واقع در مشهد، تجمع کردند. به گزارش فارس، در این تجمع که پیمانکاران شرکتها، پیمانکاران عمرانی، فضای سبز، خدمات شهری، ترافیک و سازمان عمران حضور داشتند، با اشاره به بدعهدی شهرداری و سازمانهای ذیربط نسبت به وعده های شان، خواستار پیگیری استاندار در خصوص مطالبات نادیده گرفته خود شدند.

 

*شماری از کارگران کارخانه کاغذسازی کاغذ پارس، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل درب فرمانداری شهرستان شوش، دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض که تعداد آنها حدود ۷۰ نفر است، با سر دادن شعارهایی از قبیل «کارگر می ‌میرد، ذلت نمی ‌پذیرد»، خواستار رسیدگی به حق و حقوق خود شدند. آنها خواهان پایان قراردادهای یک ماهه، حذف قراردادهای واسطه ای، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و همچنین ایجاد امنیت شغلی برای کارگران شدند.

 

*تعدادی از پیمانکاران پروژه های شهرداری مشهد در اعتراض به عدم مطالبات شان و نحوه اجرای کمیسیون ماده 24 مقابل استانداری خراسان رضوی تجمع کردند. به گزارش فارس، پیمانکاران تجمع کننده ازشرکتها و پیمانکاران عمرانی، فضای سبز، خدمات شهری، ترافیک و سازمان عمران با اشاره به بدعهدی شهرداری و سازمانهای تابعه به وعده های خود، گفتند:خواستار پیگیری خواسته های شان از طرف استانداری خراسان رضوی هستند.

قابل یاد آوری است که این پیمانکاران دی ماه سال جاری مقابل شهرداری مشهد تجمع کرده بودند و شهرداری وعده داده بود برای رسیدگی به مطالبات و مشکلات آنان اقدام کند که این موضوع تا کنون محقق نشده است.

 

پنجشنبه ۲۱ بهمن

*جمعی از کارگران اخراج شده شرکت لوله ‌سازی خوزستان، مقابل ساختمان استانداری این استان واقع در اهواز تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است.

 

*شماری از سهامداران بورس، مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه واقع در تهران تجمع کردند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، تجمع این افراد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است. محور شعارها و پلاکاردهایی که در دست معترضان بود عمدتا در انتقاد به غیرمتخصص بودن نمایندگان مجلس یازدهم و همچنین سیاستهای غیرکارشناسی تیم اقتصادی دولت بود. یکی از بزرگترین بنرها نیز به 10 وعده اصلی ابراهیم رییسی در دوران انتخابات 1400 اشاره داشت که تاکنون هیچ یک از آنها رنگ عمل به خود نگرفته است.

 

*غارت ‌شدگان شرکت بازاریابی شبکه ای «بادران گستران» در اعتراض به کلاهبرداری این شرکت و بالا کشیدن پول و دارایی بازاریان، مقابل دفتر مرکزی این شرکت «متجمع آموزشی شبکه سالاران» تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این مکان در کیلومتر ۲۰ بزرگراه فتح تهران واقع است. این شرکت با معرفی رمزارز جعلی کینگ مانی بالای ۶۰۰۰ میلیارد از بازاریان خود کلاهبرداری نموده و امروز بزرگ ‌ترین پرونده کثیرالشاکی ایران را با ۲۰۰۰ نفر شاکی دارد. این شرکت همچنان فعال است و همچنان به کلاهبرداری ادامه می ‌دهد.

 

شنبه 23 بهمن

*کارگران نیروگاه حرارتی طوس برای اعتراض به پایمالی حقوق شان پس از واگذاری دست به تجمع مقابل این نیروگاه واقع در کیلومتر 12جاده مشهد - چناران زدند. به گزارش ایلنا از مشهد، یکی کارگران حاضر در تجمع گفت: موضوع نیروگاه طوس تجمعی مربوط به اشکالاتی بوده که این نیروگاه را بعد از واگذاری تحت تاثیر قرار داده است. وی افزود: این واگذاری چند نوع اشکال را به وجود آورده است، اشکالات فنی اعم از تاخیر در توقفها و تعمیراتهای دوره ای واحد که از هر چیز واجب تر بوده و موجبات کاهش توان تولیدی واحد ها رو فراهم کرده و همچنین شرکت مالک تعهدی به خرید کالای با کیفیت برای واحدها ندارد و این موجب خروجهای اضطراری واحدها در فواصل کوتاه شده که باعث صرف هزینه های پرسنلی و مادی راه اندازی شده است.

 

*گروهی از مهندسان ناظر کشاورزی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری کهگیلویه و بویر احمد واقع در یاسوج، تجمع کردند. بر اساس گزارش ایرنا، تجمع مهندسان معترض همزمان در استان کرمان نیز صورت گرفته است. مهندسان ناظر کشاورزی که تعدادشان در سراسر کشور قریب به ۵ هزار نفر می ‌رسد از سال ۹۰ و قبل از آن به صورت قراردادی به واسطه شرکتها و کلینیکها به امید استخدام، با جهاد کشاورزی استانها کار کرده ‌اند.

 

یکشنبه ۲۴ بهمن

*جمعی از کارگران سیمان سپاهان اصفهان، برای دومین روز متوالی در محدوده محل کار خود دست به تجمع زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، کارگران معترض در این تجمع به نبود امنیت شغلی و دستمزدهای پایین اعتراض کردند و خواهان بازگشت به کار همکاران اخراجی خود شدند.

 

*کارگران گروه ملی فولاد اهواز مقابل ساختمان استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.

به گزارش ایلنا، این کارگران بعد از تجمع مقابل استانداری به سمت فرمانداری اهواز حرکت کرده و تجمع خود را از مقابل ساختمان فرمانداری ادامه دادند. کارگران معترض خواستار ورود استاندار خوزستان و مسئولان مربوطه و نظارت بر کار مدیران این کارخانه هستند. کارگران معترض شعارهایی از قبیل «ما کارگران فولاد/ علیه ظلم و بیداد/ می‌جنگیم می‌جنگیم» و «مدیر پروازی نمی‌خوایم نمی‌خوایم» سر می ‌دادند و سپس کارگران در خیابان فلسطین اهواز دست به راهپیمایی زدند.

 

دوشنبه ۲۵ بهمن

*شماری از کارگران شرکت نورد لوله اهواز مقابل ساختمان استانداری خوزستان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران ‌گفتند اخراج آنها بدون دلیل بوده و خواهان بازگشت به کار خود شدند. کارگران معترض ‌گفتند: سابقه ما از ۴ الی ۵ سال تا ۱۵ سال متفاوت است و حدود یک ماه پیش بدون هیچ دلیلی اقدام به اخراج بیش از ۵۰ نفر کردند که تنها چند نفر به کار بازگشتند و مابقی در ایام پایان سال و آستانه عید نوروز بلاتکلیف هستند.

 

*تعدادی از دامداران و گاوداران اردستان در این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایسنا، این تجمع در اعتراض به کمبود نهاده و علوفه، افزایش هزینه‌ های علوفه و هزینه‌های تولید، به انجام نرسیدن برخی وعده ‌های مسئولان در شرکت دامداران شهرستان صورت گرفته است. همچنین آنها خواستار رسیدگی به مشکلات‌ شان در خصوص وضعیت نهاده و تولید شیر و گوشت شدند.

 

پنجشنبه ۲۸ بهمن

*جمعی از مالباختگان ارز کینگ مانی، مقابل ساختمان فدراسیون فوتبال واقع در تهران تجمع کردند. به گزارش همشهری آنلاین، روز جاری در جلسه تصمیم گیری در خصوص ریاست عزیزی خادم در آکادمی ملی فوتبال تعداد زیادی از مالباختگان با تجمع در این محل خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

 

پنجشنبه ۲۸ بهمن

*شماری از سهامداران بورس، مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه واقع در تهران تجمع کردند. به گزارش اقتصاد انلاین، تجمع این افراد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است. یکی از تجمع‌ کنندگان در این خصوص گفت: ما تا زمانی که به خواسته ‌های خود نرسیم به برگزاری این تجمعات ادامه خواهیم داد. تجمع‌کننده دیگری درباره مطالبات حاضران در این جمع اعتراضی بیان کرد: اعتراضی که ما داریم متوجه نرخ بهره بالا است، چرا از سپرده های بانکی مالیات گرفته نمی ‌شود؟ چرا شرکتهای بورسی باید سالیانه مالیات سنگینی را پرداخت کنند، اما هیچ مالیاتی متوجه سپرده‌ های بانکی نیست.

 

*به گزارش کرمان راین، اهالی روستای گودر راین به تخریب چشمه معروف به چشمه درو توسط عوامل کارگزار معدن چینی ها اعتراض کرده و دست به تجمع زدند. چند روز قبل این چشمه در مجاورت معدن معروف به چینیها برای انتقال آب آن برای مصارف معدن تخریب  شد.

 

شنبه ۳۰ بهمن

*شماری از آسیب دیدگان جنگ ایران و عراق مقابل ساختمان مجلس واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، شهروندان معترض وضعیت نابسامان معیشتی خود را از دلایل برگزاری این تجمع عنوان کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

 

*جمعی از کارکنان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان محل کار خود واقع در تهران، دست به تجمع زدند. به گزارش رویداد ۲۴، تجمع کنندگان نسبت به قطع شدن بخشی از مزایای حقوقی خود اعتراض دارند خواستار رسیدگی به این موضوع شدند. در این گزارش آمده است: به تازگی بخشی از مزایای حقوقی و مزدی کارکنان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قطع شده است و دلیل این اتفاق با رویکرد جدید مدیران این وزارتخانه و شخص وزیر کار ارتباط مستقیم دارد؛ از قرار معلوم این تعدیل حقوقی شامل شمار زیادی از کارکنان وزارت کار شده است که تعدادشان دست کم بالغ بر هزار نفر است و از درآمد هر نفر به نسبت موقعیت سازمانی مبلغی بیش از یک میلیون تومان به بالا کاسته شده است.

 

*گروهی از رانندگان‌ بخش خصوصی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، مقابل درب ورودی سامانه سه، جنب اداره مرکزی شرکت واحد دست به تجمع زدند. به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، تجمع این رانندگان در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی ناشی از حقوق و دستمزد ناکافی و همچنین عدم رسیدگی به اوضاع نامطلوب اتوبوسها صورت گرفته است و رانندگان معترض با پهن کردن سفره خالی خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکوم کردن فشار و ارعاب بر کارگران خطاب به شهردار تهران، اعضای شورای شهر و مدیریت شرکت واحد اعلام می‌کند، بنا به تجربه گذشته، با روشهای سرکوبگری صدای حق ‌طلبانه رانندگان و کارگران شرکت واحد را نمی ‌توانید خاموش کنید و اعتراضات تا رسیدن به تمامی مطالبات ادامه خواهد یافت.

 

*کارگران شرکت موتوژن تبریز در اعتراض به میزان حقوق و مزایای دریافتی برای دهمین روز متوالی دست از کار کشیدند. معترضان یکسان سازی دریافتیها و عقد قرارداد مستقیم با شرکت را خواستارند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، همزمان با دهمین روز اعتصاب کارگران شرکت موتوژن تبریز ۷۰۰ کارگر این کارخانه به دلیل شرکت در این اعتصاب اخراج شدند. کارگران در این اعتصاب خواهان افزایش دریافتیها، لغو قراردادهای موقت با پیمان ‌کار و عقد قرارداد مستقیم با شرکت، اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل و همسانسازی دستمزدها بودند.

 

*جمعی از عشایر زنگوایی برای اعتراض به تغییر محدوده استحفاظی و محرومیت از آب و برق مقابل فرمانداری گچساران اجتماع کردند. به گزارش کبنا نیوز، عشایر زنگوایی نسبت به تقسیمات کشوری که طبق این تقسیمات قسمتی از (بعداز پل پادوک ) به محدوده و حوزه استحفاظی شهرستان گچساران اضافه شده است (که قبلا محدوده  و حوزه استحفاظی شهر دهدشت بوده است) به نشانه اعتراض جلوی فرمانداری گچساران تجمع کردند.

 

جنبش اعتراضی بازنشستگان، مستمری بگیران

روز یکشنبه ۳ بهمن، گروهی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد کشور، مقابل ساختمان صندوق مرکزی فولاد در تهران و جمعی از بازنشستگان صندوق بازنشستگی فولاد استانهای خوزستان و اصفهان نیز مقابل ساختمان این صندوق در مراکز این استان‌ها تجمع کردند. به گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، تجمع کنندگان در تهران با در دست داشتن پلاکارد و سر دادن شعارهایی از جمله «فولادگران دیروز، آوارگان امروز/ یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه» خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

همزمان گروهی از بازنشستگان و مستمری ‌بگیران تأمین اجتماعی در شهرهای تبریز، رشت و مشهد مقابل ساختمان تامین اجتماعی این شهرها دست به تجمع زدند. به گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، بازنشستگان معترض برخی از مطالبات خود را افزایش مستمریهای دریافتی در موازات خط فقر، اجرای قانون همسانسازی حقوق، رفع مشکلات بیمه تکمیلی، پرداخت پاداش آخر سال و همچنین محاسبه سوابق مشاغل سخت و زیان آور در محاسبات متناسب سازی، عنوان کردند.

روز دوشنبه ۴ بهمن‌، جمعی از بازنشستگان مخابرات کشور از استانهای مختلف، مقابل ساختمان ستاد اجرائی در تهران تجمع کردند.

روز آدینه ۸ بهمن، تعدادی از سهامداران و بازنشستگان شرکت رشت الکتریک در محل این کارخانه تخریب شده، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، رشت الکتریک که زمانی به عنوان یکی از بزرگترین کارخانه ‌های تولید محصولات الکتریکی در کشور به‌ صورت مستقیم و غیرمستقیم، سبب اشتغالزایی برای هزاران نفر از مردم استانهای شمالی شده بود، طی یک ماجرای واگذاری مشکوک و پرابهام در مهر ماه ۸۲ به بخش خصوصی واگذار شد.

روز یکشنبه ۱۰ بهمن، بازنشستگان و مستمری ‌بگیران تأمین اجتماعی در شهرهای قزوین، کرمانشاه، مشهد، خرم ‌آباد، اهواز، رشت و تبریز مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استانهای خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

همزمان گروهی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان مقابل ساختمان این صندوق در اصفهان تجمع کردند.

روز چهارشنبه ۱۳ بهمن، شماری از کارگران بازنشسته سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محدوده ساختمان مدیریت این شرکت دست به تجمع زدند.

روز شنبه ۲۳ بهمن، شماری از بازنشستگان صنعت نفت اصفهان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی صنعت نفت واقع در خیابان میرداماد این شهر، دست به تجمع زدند.

به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز شنبه ۲۳ بهمن، بازنشستگان سال ۹۹ و ۱۴۰۰ نیشکر هفت تپه در اعتراض به پرداخت نشدن بخشی از سنوات شغلی خود پس از منع ورود انها به شرکت توسط حراست اقدام به بستن درب بهره برداری نموده و سپس در مدیریت شرکت تجمع کردند.

روز یکشنبه ۲۴ بهمن، بازنشستگان و مستمری ‌بگیران تأمین اجتماعی در تهران مقابل ساختمان مجلس با شعار: «زندانی سیاسی آزاد باید گردد»! «اسماعیل گرامی آزاد باید گردد»! «عالیه اقدام دوست آزاد باید گردد»! و در شهرهای رشت، اراک، شوشتر، تبریز، کرمانشاه، شوش، خرم‌ آباد، اهواز، مشهد، اصفهان، اهواز، سنندج، ایلام و بجنورد امقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان‌های خود دست به تجمع زدند.

همزمان گروهی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان، مقابل ساختمان این صندوق در اصفهان تجمع کردند.

روز شنبه ۳۰ بهمن، جمعی از کارگران بازنشسته سال ۹۹ شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، در محوطه این شرکت، دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

شنبه 2 بهمن: کارگران شهرداری مهران برای اعتراض به پرداخت نشد 5 ماه حقوق و 9 ماه مطالبات دیگر و عدم برخورداری از بیمه مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان ایلام تجمع کردند.

یکشنبه 3 بهمن: اعتصاب رانندگان باری لرستان برای سومین روز متوالی، در اعتراض به افزایش ورودی به پایانه بار

دوشنبه ۴ بهمن: جمعی از کارکنان موسسه اعتباری کاسپین از سراسر ایران مقابل بانک مرکزی در خیابان میرداماد تهران تجمع کردند.

سه ‌شنبه ۵ بهمن: گروهی از مردم در اعتراض به کوه‌ خواری و تخریب منابع و محیط زیست در شهر زبیا و تاریخی علویجه اصفهان دست به تجمع زده و زنجیره انسانی سازمان دادند./ شماری از شهروندان در مخالفت با «سربازی اجباری»، مقابل ساختمان مجلس واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.

چهارشنبه ۶ بهمن: مردم محمدآباد در اعتراض به غصب زمینهای شان مقابل استانداری یزد تجمع کردند./ تجمع دامداران دشت آزادگان مقابل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی‌ در اهواز مقابل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی‌ در اعتراض به تامین نبودن نهاده ‌ها و علوفه مورد نیاز ۸۰۰ دام سنگین و ۵ هزار دام سبک از سوی جهاد کشاورزی./ اصناف مبل فروش ارومیه در اعتراض به برگزاری نمایشگاه مبل برای تولیدکنندگان غیربومی،  مقابل محل دائمی نمایشگاههای این شهر در پارک جنگلی، تجمع کردند.

پنجشنبه ۷ بهمن: شماری از سهامداران بورس، مقابل سازمان برنامه و بودجه واقع در تهران تجمع کردند.

یکشنبه ۱۰ بهمن: کارگران شرکت تهران جنوب هلدینگ خلیج فارس برای چهارمین روز به اعتصاب خود ادامه دادند.

دوشنبه ۱۱بهمن: سومین روز اعتصاب رانندگان ترمینال یک کرمانشاه در اعتراض به وضعیت معیشتی، مقامات شهری در این رابطه باعث ایجاد مشکلات و سردرگمی برای مردم شده ‌اند./ برای چندمین بار، جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارگران  پاکدشت برای اعتراض به بلاتکلیفی 20 ساله مقابل فرمانداری پاکدشت دراستان تهران تجمع کردند.

چهارشنبه 13 بهمن: همزمان با برگزاری جلسه هیات داوری ابطال‌ خصوصی ‌سازی، تعدادی از کارگران پالایشگاه نفت کرمانشاه برای اعتراض به واگذاری مقابل وزارت بیدادگستری تجمع کردند.

شنبه ۱۶بهمن: هواداران تیم فوتبال ماشین ‌سازی تبریز، قدیمی‌ ترین تیم فوتبال آذربایجان، مقابل اداره ورزش و جوانان، تجمع اعتراضی برپا کردند./ مردم علویجه نجف ‌آباد اصفهان در اعتراض به فعالیتهای مخرب معادن، زنجیره‌ انسانی تشکیل دادند و نسبت به این فعالیت اعتراض کردند.

یکشنبه ۱۷ بهمن: نیروهای شرکت توزیع برق قم که نسبت به قراردادها پیمانی سازی شغلی و تبدیل وضعیت معترض هستند دست از کار کشیدند و راهپیمایی و تجمع اعتراضی برگزار کردند.

یکشنبه ۱۷ بهمن: شماری از کارکنان پیمانکاری سازمان ورزش شهرداری تهران مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر دست به تجمع زدند./ کارگران خط ۵ متروی تهران در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزد و مزایای خود تجمع اعتراضی برپا کردند./ غارت ‌شدگان رامک خودرو در تهران مقابل کاخ بیدادگستری تجمع اعتراضی برگزار کردند.

دوشنبه 18 بهمن: برای چندمین بار، کارگران فضای سبز شهرداری یاسوج در اعتراض به عدم پرداخت 10 ماه حقوق مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد تجمع کردند.

سه شنبه ۱۹ بهمن: شماری از مالباختگان شبکه‌ رمز ارز «کینگ مانی» برای دومین روز متوالی مقابل درب مجتمع آموزشی شبکه بادران واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گفته تجمع کنندگان، شرکت بادران گستران با خرید و فروش ارزهای دیجیتال غیرمرسوم مانند کینگ‌ مانی اقدام به کلاهبرداری از شهروندان کرده‌ است.

یکشنبه ۲۴ بهمن: تجمع جمعی از مالباختگان شرکت ریگان خودرو مقابل این شرکت واقع در تهران تجمع کردند./ جمعی از دستفروشان شهر تبریز در اعتراض به عملکرد شهرداری و نیروهای سرکوبگر این شهرداری دست به تجمع زدند.

یکشنبه ۲۴ بهمن: تجمع سهامداران بورس با شعار «مجلس به این بی ‌غیرتی هرگز ندیده ملتی». سهامداران بورس در اعتراض به غارت سهام شان رو به ‌روی قوه قضاییه تجمع برپا کردند./ با فراخوان فعالان حقوق زنان، تجمعی در اعتراض به قتلهای ناموسی و قتل فجیح مونا حیدری، دختر ۱۷ساله اهوازی که وحشیانه توسط همسر و برادر همسرش به‌قتل رسید، برگزار شد.

دوشنبه ۲۵ بهمن: جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان منطقه ۲ شهرداری تهران مقابل ساختمان شورای شهر تهران دست به تجمع زدند.تجمع این کارگران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است./ تعدادی از دامداران و عشایر در استانهای یزد، اصفهان و خراسان رضوی اعلام اعتصاب کرده و از عرضه دام برای کشتار خودداری کرده ‌اند. دامداران اصفهان در اعتراض به نبودن نهاده‌ های دامی و از بین رفتن دامهای شان در میدان فروش دام تجمع و اعلام اعتصاب کردند./ کارگران شرکت کیان تایر در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات خود با آتش زدن لاستیک دست به تجمع اعتراضی زدند

پنجشنبه ۲۸ بهمن: طی روزهای اخیر جمعی از دوست داران طبیعت و همچنین مردم روستای چلاو واقع در شهرستان آمل در این منطقه دست به تجمع زدند. این تجمع در اعتراض به اهدای چهارمین مجوز احداث معدن در نزدیکی این روستا و خطر از بین رفتن گونه‌ های جانوری در معرض انقراض این منطقه صورت گرفته است.

شنبه 30 بهمن: جمعی از دانشجویان حقوق قوه قضائیه برای اعتراض به بلاتکلیفی تحصیلی به دلیل انحلال دانشگاه حقوق قوه قضائیه و اختلاف دانشگاه جامع علمی کاربردی استان و قوه قضائیه مقابل دانشگاه علمی کاربردی تجمع کردند.

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۴۸، یکشنبه اول اسفند ۱۴۰۰ - ۲۰ ژانویه ۲۰۲۲

 

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول