یادواره شهیدان فدایی

فدایی شهید یوسف زرکاری

گردآوری و تنظیم: امیر ابراهیمی

 

رفیق یوسف زرکاری در خانواده ای آذربایجانی مقیم تهران  در سال ۱۳۳۱  متولد شد. او دانش آموز دبیرستان بود که با درگذشت پدرش مجبور شد برای کمک به امرار معاش خانواده به کار مشغول شود. همزمان در مقطع شبانه به  تحصیل خود ادامه داد.

رفیق یوسف در دبیرستانی درس می خواند که، زنده یاد رفیق یحیی رحیمی در انجا تدریس می کرد. فدایی شهید رفیق یحیی رحیمی، زندانی مقاوم در زندانهای رژیم شاه بود که در جریان انقلاب ضد سلطنتی آزاد شد و در تیر ماه ۱۳۶۰ در زندان جمهوری اسلامی تیرباران شد.

رفیق یوسف همچنین در محل کار در راه آهن با فدایی شهید رفیق حسن نوروزی همکاربودند. ارتباط با این دو فعال سیاسی تاثیر مهمی در تفکر و کارکرد رفیق یوسف داشت. یوسف در سال ۱۳۵۰ دستگیر شد اما چون ساواک به ارتباطات وی پی نبرد، پس از یک سال آزاد شد.

رفیق یوسف پس از آزادی کتابی با عنوان «خاطرات یک چریک در زندان» نوشت که در آن حقایق زیادی از ماموران امنیتی و وضعیت زندانها و قدرت پوشالی رژیم ثبت شده است.

این کتاب همان زمان در ایران و در کشورهای دیگر منتشر شد و از طریق رادیو «میهن پرستان» به طور کامل پخش شد.

رفیق یوسف زرکاری در روز ۱۷ بهمن سال ۱۳۵۲ در چهار باغ اصفهان مورد شناسایی ماموران ساواک

قرار می گیرد. رفیق ابتدا می تواند از آن محل خارج شود، اما ماموران ساواک با تعقیب رفیق یوسف در محلی دیگر با درگیری، وی را به شهادت می رسانند.

در شمارهی ۳ نبرد خلق که در  فروردین ۱۳۵۳ در ایران منتشر شد، نوشته کوتاهی با عنوان «نگاهی کوتاه به زندگی انقلابی رفیق کارگر یوسف زرکار» چاپ شده است. تصویر رفیق یوسف قهرمان در پشت جلد این شماره چاپ شده است.

 

نبرد خلق شماره ۴۴۶ - آدینه ۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱ ژانویه ۲۰۲۲

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول