چالشهای معلمان (آذر۱۴۰۰)

فرنگیس بایقره

 

لطیف روزیخواه به هفت ماه حبس تعزیری محکوم شد

لطیف روزیخواه، معلم بازنشسته و فعال صنفی معلمان ساکن جلفا، توسط دادگاه انقلاب این شهرستان به هفت ماه حبس تعزیری محکوم شد. پیشتر طی ابلاغیه ای از آقای روزیخواه، خواسته شده بود تا جهت رسیدگی به اتهامات انتسابی در تاریخ ۱۹ آبان در این شعبه حاضر شود.

بر اساس حکمی که توسط بیدادگاه‌ شهرستان جلفا صادر و ابلاغ شده است، آقای روزیخواه از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به هفت ماه حبس تعزیری، محکوم شده است.

 

گزارشی از بازداشت آمانج امینی، فعال صنفی معلمان در سقز

آمانج امینی، فعال صنفی معلمان ساکن سقز، روز شنبه ۲۰ آذر، به اداره اطلاعات این شهر احضار و پس از ساعاتی بازداشت و بازجویی، آزاد شد. به گفته یک منبع مطلع، آقای امینی در جریان بازداشت مورد بی احترامی و ضرب و شتم ماموران قرار گرفته است.‌ آمانج امینی، معلم و عضو انجمن صنفی معلمان سقز و زیویه است.

 

رسول بداقی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان و عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، روز شنبه ۲۰ آذر، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد.

بازداشت آقای بداقی با ضرب و شتم وی توسط ماموران همراه بوده و ماموران به او اجازه پوشیدن لباس مناسب ندادند. ماموران در زمان بازداشت تمامی وسایل ارتباطی آقای بداقی و نیز تلفن همراه همسرش را ضبط کرده و با خود بردند.

روز جمعه ۲۶ آذر، آقای بداقی در تنها تماس تلفنی خود پس از بازداشت، از انتقال خود به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد. او در این تماس تلفنی اظهار داشته است: "نمی‌دانم کجا هستم اما به من گفته ‌اند، ۲۰۹ است."

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

اعتصاب و تجمع معلمان و آموزگاران در استانهای مختلف

روز سه ‌شنبه ۹ آذر ۱۴۰۰، معلمان و آموزگاران در استانهای کهکیلویه و بویراحمد، فارس، قم و خوزستان دست به اعتصاب زده و مقابل ادارات آموزش و پرورش این استانها تجمع کردند.

تجمع این معلمان در اعتراض به عدم اجرای رتبه بندی و همسان سازی، صورت گرفته است.

روز چهارشنبه ۱۰ آذر، شماری از معلمان استان قم، برای دومین روز متوالی در مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش این استان، دست به تجمع زدند. تجمع این معلمان در اعتراض به عدم اجرای رتبه بندی و همسان سازی صورت گرفته است.

 

اعتصاب و تجمع معلمان و آموزگاران در استان های مختلف

روز سه‌شنبه ۹ آذر، معلمان و آموزگاران در استان های کهکیلویه و بویراحمد، فارس، قم و خوزستان دست به اعتصاب زده و در مقابل ادارات آموزش و پرورش این استان ها تجمع کردند.

به گزارش کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، تجمع این معلمان در اعتراض به عدم اجرای رتبه بندی و همسانسازی، صورت گرفته است.

با نزدیک شدن به زمان بررسی رتبه‌بندی در مجلس و اظهارات قالیباف که گفته ‌است دولت تنها ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای رتبه‌بندی اختصاص خواهد داد و در صورت تصویب این میزان برای شش ماهه دوم یعنی از اول مهر قابل اجرا خواهد بود. در برخی استانها معلمان دست به تحصن زدند و از رفتن به کلاسها خودداری نمودند.

 

اعتصاب معلمان مدارس “خاکره” شیراز و “حضرت خدیجه” خرامه

روز چهارشنبه ۱۰ آذر، شماری از معلمان مدرسه “خاکره” واقع در ناحیه ۱ شیراز و همچنین دبیران دبیرستان “حضرت خدیجه” واقع در شهرستان خرامه، به صورت جداگانه دست به اعتصاب زدند.

عدم اجرای رتبه بندی و همسان سازی حقوق، از مطالبات معلمان معترض به شمار می رود.

 

تجمع سراسری معلمان دستکم در ۷۴ شهر

روز پنجشنبه ۱۱ آذر، به دنبال فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در شهرهای مختلف کشور از جمله شیراز، کازرون، خرم‌بید، ممسنی، اصفهان، یزد، کرمانشاه، خرم‌آباد، پلدختر، الیگودرز، نورآباد لرستان، ویسیان، دورود، شاهین‌دژ، میان‌دوآب، قم، اهواز، ایذه، بهبهان، اندیمشک، جایزان، گتوند، یاسوج، دهدشت، شهرکرد، کرمان، زاهدان، مشهد، بجنورد، شیروان، قزوین، رشت، تبریز، اردبیل، سقز، مریوان، سنندج، دیواندره، آمل، سعدآباد، بوکان، شاهرود، باغلمک، ساری، اراک، بروجرد، سمیرم، خمینی شهر، بوشهر، مهدی ‌شهر سمنان، همدان،‌‌ گرگان، استهبان، بیجار، جلفا، زنجان، لامرد، تربت حیدریه، ارومیه، فیروزآباد، قیروکارزین، بندر کنگان، دزفول، جهرم، ایلام، خرامه، امیدیه، ملایر، شهرضا، گچساران، شهربابک مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش شهرهای خود و معلمان ساکن در استانهای تهران و البرز مقابل ساختمان مجلس، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به تجمع اعتراضی زدند.

معلمان و فرهنگیان معترض در این گردهمآییها شعارهایی از قبیل “معلم زندانی آزاد باید گردد”، “معیشت، منزلت، سلامت، حق مسلم ماست”، “معلم داد بزن، حَقِت را فریاد بزن”، “هرگز ندیده ملتی ، این همه بی عدالتی”، “با این همه هیاهو، حاصل وعده‌ ها کو”، “خواسته هر فرهنگی، اجرای رتبه‌بندی ” و “وعده‌های دروغین دیگر اثر ندارد، تجمع و اعتراض بازهم ادامه دارد”، “مجلس خیانت نکن، دولت حمایت نکن”، “اجرای رتبه ‌بندی ، بدون قید و بندی” و “معلم به پا خیز، برای رفع تبعیض” را سر دادند.

در جریان این تجمعها، معلمان و فرهنگیان استان گلستان با پوشاندن یک چشم خود، با معترضان مجروح خیزش هفته گذشته اصفهان اعلام همبستگی کردند.

 

قطعنامه پایانی تجمع سراسری فرهنگیان ایران

پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲ دسامبر ۲۰۲۱

مردم آگاه، فرهنگیان شریف ایران

امروز کشور ما ، به خاطر مدیریت ناکارآمد و غیرپاسخگو در بحرانهای مختلف طبیعی، زیست محیطی، روحی و روانی ، اخلاقی ، اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی، آموزشی ، بهداشتی گرفتار آمده و عرصه‌ِ زندگی بر مردم تنگ ‌تر شده‌ است. برکسی پوشیده نیست ، که پیامد ابر بحرانهای موجود را توده‌ مردمی بر دوش می ‌کشند که دست شان از منابع قدرت و ثروت کوتاه است.

بی‌ گمان ابر بحرانهای یاد شده نتیجه عملکرد حاکمیتی است که جان و مال و زندگی مردم و نسلهای آینده را ابزار آزمون و خطای سیاست‌ بازیهای خود قرار داده ‌است.

بحران آب و تخریب محیط زیست و تحمیل فقر و فلاکت بر اقشار گوناکون و سرکوب مطالبات مردم ، نمونه‌ ای از عملکرد مدیریت چپاولگرانه ایست که امروز دامن کشور را گرفته است.

نیک می دانیم ، که قربانی این شرایط دهشتناک، همهِ اقشار مردم از جمله، کودکان، جوانان، زنان، کارگران، فرهنگیان، دانشجویان، هنرمندان، کشاورزان، نویسندگان و سایر اقشار مولد جامعه، حتی نسلهای آینده است.

در چنین شرایط بحرانی، بیش از ۱۴ سال است که بخشهای گوناگون فرهنگیان به ویژه بازنشستگان، چشم امیدشان برای یک زندگی نسبی به دست دولت و مجلسی است که به نام نماینده‌ِ  مردم سوگند وفاداری و خدمت به ملت یاد کرده، اما بیشترین خیانتها را در حق مردم روا می دارند.

با افسوس بسیار باید گفت: مردم ایران امروز به بهای لقمه ‌ای نان گروگان حاکمان بی ‌تدبیرند.

بیش از ۱۴ سال است که فرهنگیان شاغل و بازنشسته ، به امید اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و گشایشی در زندگی خود روزگار می گذرانند، اما هرروز بیش از پیش امیدشان به ناامیدی می گراید و اینک بعد از ماهها تبلیغات دروغین در مورد بهبود معیشت معلمان، شاهد آن هستیم که طرح رتبه ‌بندی ‌شاغلان (هشتاد درصدحقوق‌ هیات‌ علمی) و همسانسازی‌ بازنشستگان (مبتنی‌ بر قانون مدیریت خدمات کشوری) توسط دولت و مجلس سلاخی می‌ شود.

فرهنگیان ایران در قالب شورای هماهنگی و نیروهای خود جوش با حضور گسترده و مسالمت آمیز در صدها شهر کشور از دولت و‌ مجلس خواستار رسیدگی به اوضاع معیشت خود و بهبود کیفیت آموزش و پرورش شده اند‌.

با افسوس فراوان باید گفت آنان که قوانین را وضع کرده ‌اند امروز بزرگترین قانون شکنان هستند. در تازه ترین واکنش به این قانون شکنیها و ابر بحرانهایی که کشور را به سمت ویرانی می کشد، روز نهم آذر جمعی کثیری  از فرهنگیان کشور در استانهای مختلف از جمله قم ، خوزستان ، فارس ، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین و دیگر شهرها به طور خودجوش پا به میدان نهادند و کلاسهای درس را تعطیل کردند و نشان دادند که در برابر این همه ستم سکوت نخواهند کرد.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت از اعتراضات صنفی بدنهِ معلمان، به دولت و مجلس هشدار می دهد، تا زمانی که قانون مدیریت خدمات کشوری، به ویژه نظام همسانسازی حقوق بازنشستگان و طرح رتبه بندی شاغلان، همانطور که در مُرّ قانون آمده است، به اجرا درنیاید، در روزهای آینده همچنان اعتراضات را به اشکال گوناگون از جمله تحصن، تجمع، راهپیمایی، تعطیلی کلاسها و سایر اشکال قانونی اعتراض، در سراسر کشور تا رسیدن به خواسته های قانونی، در فراخوانهای پی در پی ادامه خواهد داد.

یادآوری می شود عواقب هرگونه پیشامد ، برعهدهِ کسانی خواهد بود، که فرهنگ و فرهنگیان را در طول دهه‌ های گذشته به بازی گرفته اند.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

 

تجمع معلمان خرید خدمات در اصفهان و فم

 طی روز چهار شنبه ۱۷ آذر و روز پنجشنبه ۱۸ آذر، شماری از معلمان و فرهنگیان استان قم و جمعی از معلمان خرید خدمات استان اصفهان در مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش این استانها در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

یکی از این معلمان معترض گفت: ما نیروهای خرید خدمات هستیم که در اصفهان حدود ۳ هزار نیرو مشغول به فعالیت هستیم.

وی گفت: براساس بخشنامه ارسال شده برای ما حقوق یک میلیون تومان با ۱۵روز بیمه در نظر گرفته‌اند و این میزان دریافتی کفاف گذران زندگی را نمی دهد.

 

تحصن و تجمع سراسری سه روزه معلمان در شهرهای مختلف کشور

روز شنبه ۲۰ آذر، به دنبال فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان و فرهنگیان در اراک، ارومیه، اسلام‌آبادغرب، اسلامشهر، اصفهان، اقلید، الیگودرز، امیدیه، اهواز، ایذه، ایرانشهر، ایلام، آباده، آبکنار، باغلمک، بافت کرمان، بافق، بانه، بجنورد، برازجان، بروجرد، بندرانزلی، بندرعباس، بهار، همدان، بهارستان، بهبهان، بوشهر، بوئین‌زهرا، بیجار، بیرجند، پلدختر، پیرانشهر، تبریز، تهران، جایزان، جلفا، جوانرود، جیرفت، چاروسا، خرم بید، خرم‌آباد، خمینی‌شهر، درود، دشتستان، دهدشت، دیواندره، رشت، روستای دیل مرکز بویراحمد گرمسیری، زاهدان، زرین‌دشت، ساری، سرچهان فارس، سرو آباد، سروستان، سقز، سلسله و دلفان، سمیرم، سنندج، سوق، سیریک، شاهرود، شاهین شهر، شهرضا، شهرکرد، شیراز، فریدونکنار، فیروزآباد، قروه، قزوین، قشم، قلعه‌گنج، قم، قیروکارزین، کاشان، کامیاران، کرج، کرمان، کرمانشاه، کلمه، کهمره نودان فارس، کوه‌چنار، گتوند، گچساران، گرگان، گناوه، لاهیجان، مرودشت، مریوان، مشهد، ملایر، مهدی‌شهر، مهریز، میاندرود، میناب، نجف‌آباد، نورآبادممسنی، هادی شهر، یاسوج، یزد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به تحصن زده و از حضور در کلاس درس امتناع کردند.

معلمان در این روز نیز نوشته‌هایی مانند “آموزش رایگان”، “نه به پولی سازی مدارس”، “اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی”، ” نه تسلیم نه سازش رتبه بدون کاهش”، “معلم به پا خیز برای رفع تبعض”، “معلم میمیرد ذلت نمیپذیرد”، “معیشت، منزلت حق مسلم ماست”، “اجرای کامل همسان سازی حق مسلم ماست”، “اجرای کامل رتبه بندیبدون فریب و دروغ”، “نه به تبعیض” و … در دست داشتند.

روز یکشنبه ۲۱ آذر، برای دومین روز متوالی معلمان و فرهنگیان در مدارس مختلف کشور از جمله در سنندج، کرج، مریوان، سقز، سروآباد، اسلامشهر، یزد، قشم، نورآباد ممسنی، فراشبند، کرمان، خمینی‌شهر، زرین دشت، قزوین، جهرم، کلاچای، تهران، کرمانشاه، همدان، آمل، اسلام آباد غرب، ارومیه، ساری، زنجان، شهربابک، فریدونکنار، شیراز، تبریز، چگنی، بابل، اراک، میلاجرد، خنداب، بندرعباس، اردبیل، بروجرد، قم، شاهین‌دژ، زرین شهر، بیجار، شهرکرد، فرخشهر، بانه، دهدشت، تکاب، میاندوآب، اهواز، رامهرمز، دیواندره، البرز (در استان قزوین)، محمدشهر، لاهیجان، بوکان، مهریز، جلفا، ایذه، روانسر، تربت حیدریه، شادگان، درگزین، لالجین، گراش، مشهد، آوج، رزن، فیروزآباد، بویین زهرا، آبیک، سردشت و بافت در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به تحصن زده و از ادامه روند تدریس امتناع کردند.

روز دوشنبه ۲۲ آذر، معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در نقاط مختلف کشور از جمله در یزد، دهدشت، سقز، بابل، لیکک، ایذه، شیراز، لردگان، جوانرود، ملایر، دورود، ازنا، بوکان، اراک، گچساران، اندیمشک، علامرودشت، باغ بهاران، بهبهان، خرم آباد، مریوان، بیجار، دزفول، ماهشهر، شوش دانیال، لامرد، تاکستان، چرام، یاسوج، آبادان، کامیاران، خنج، شوشتر، بندرامام خمینی، سجاس، شهربابک، دیواندره، زنجان، کرمانشاه، لنده، میاندوآب، بانه، کنگان، مهر، آغاجاری، خمینی شهر، قروه، ممسنی، بیرجند، ارومیه، اهواز، سمنان، گناوه، آمل، الیگودرز، سنندج، اسلام آباد غرب، همدان، قزوین، بوشهر، بجنورد، تبریز، قم، کرمان، جلفا، ملکان، رشت، مشهد، اصفهان، کرج، کرخه، لالی، اوز، ایلام، ساری، بندرعباس، شهرکرد، مهریز، قشم، آبکنار، سمیرم، لاهیجان، شاهین شهر، سرچهان، بافت، بهار، اقلید، مرودشت، دشتستان، ارسنجان، خرم بید، قیروکارزین، جیرفت، بافق، باغملک، میاندرود، فیروزآباد، کلمه، سوق، فریدونکنار، کوه چنار، هادی شهر، برازجان، ایرانشهر، نجف آباد، سروستان، بوئین زهرا، زرین شهر، آباده، مهدی شهر، گتوند، جایزان، امیدیه، چاروسا، پیرانشهر، بندر انزلی، سرو آباد، قلعه گنج، اسلامشهر، پلدختر، سلسله، دلفان، بروجرد، نودان، میناب، سیریک، گرگان، شاهرود، شهرضا، زاهدان، کاشان، اردبیل، لالجین، شادگان، کلاچای، مرند، تیران و کرون، دیشموک، گلپایگان، در مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش شهرهای خود و معلمان ساکن در استان های تهران و البرز در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به تجمعات اعتراضی زدند.

تجمع امروز معلمان و فرهنگیان تهران و البرز مقابل ساختمان مجلس در تهران، با حضور نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد.

همچنین در جریان اعتراضات سراسری معلمان، برخی از آموزگاران با در دست داشتن پلاکاردهایی که بر روی آنها عناوینی مانند «دانش آموزم نابینا شد، جواب آب ساچمه نیست» و «مسئول نابینایی دو چشم دانش آموز اصفهانی ما کیست» نسبت به سرکوب معترضین و تیراندازی به سوی مردم اصفهان اعتراض کردند.

روزنامه حکومتی اعتماد با اشاره به تظاهرات گسترده معلمان نوشت: محور این تظاهرات، اعتراض به بازداشتها و برخوردهای توهین ‌آمیز نیروهای امنیتی با معلمان طی روزهای گذشته و هم ‌چنین موکول شدن اجرای لایحه رتبه ‌بندی و همسانسازی حقوق به سال۱۴۰۱ بود. این رسانه حکومتی به همراهی دانش‌آموزان با معلمان اشاره کرد و نوشت: تصاویر حکایت از همراهی دانش ‌آموزان با اعتراضات معلمان ‌شان در برخی استانها داشت؛ دانش ‌آموزانی که پلاکاردها و دست‌نوشته‌ هایی در همراهی با معلمان معترض ‌شان در دست داشتند.

 

تجمع معلمان خرید خدمات در تهران

روز چهارشنبه ۲۴ آذر، جمعی از معلمان خرید خدمات، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان آموزش و پرورش تهران، دست به تجمع زدند.

معلمان معترض شعارهایی از قبیل «مشکل ما حل نشه، کلاسها تعطیل می شه» را سر دادند.

 

تجمع معلمان و فرهنگیان استان همدان

روز پنجشنبه ۲۵ آذر، شماری از معلمان و فرهنگیان استان همدان، در اعتراض به تصویب ناقص لایحه رتبه‌بندی توسط مجلس، مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش این استان تجمع کردند.

معلمان با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آن نوشته شده بود “اجرای رتبه‌ بندی، بدون سرهم بندی” ، “حقوق بالای خط فقر، حق معلم شاغل و بازنشسته است” و “معلم زندانی، آزاد باید گردد” به تصویب ناقص لایحه رتبه ‌بندی معلمان توسط مجلس اعتراض کردند. همچنین در این تجمع معلمان با سر داد شعارهایی از قبیل “معلم به پا خیز، برای رفع تبعیض” خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

روز گذشته جزئیات لایحه رتبه ‌بندی معلمان در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد.

در واکنش به تصویب این لایحه محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران، این مصوبه را یک “سرهم بندی” خوانده و بر ادامه اعتراض و اعتصاب تاکید کرد.

 

تجمع معلمان خرید خدمت در اصفهان

روز شنبه ۲۷ آذر، تعدادی از معلمان خرید خدمت اصفهان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان اداره‌ کل آموزش و پرورش این استان، دست به تجمع زدند.

معلمان معترض با سر دادن شعارهایی از قبیل “کار شبانه روزی، بیمه ی ۱۶ روزی، حقوق ۱۵ روزی، نمی خوایم، نمی خوایم!”، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

 

تجمع فرهنگیان دستکم در ۹ شهر

روز یکشنبه ۲۸ آذر، شماری از فرهنگیان شهرهای آمل، خرم آباد، اصفهان، جوانرود، لردگان، ملایر، مریوان، رامهرمز و ساری مقابل اداره آموزش و پرورش این شهرها دست به تجمع زدند.

تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه بندی و عدم اجرای طرح همسان سازی، صورت گرفته است.

 

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: کانال تلگرام شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، کانون صنفی معلمان، ایلنا، هرانا، اتحادیه آزاد کارگران ایران)

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۴۵، چهار شنبه ۱ دی ۱۴۰۰ - ۲۲ دسامبر ۲۰۲۱

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول