چالشهای معلمان (آبان ۱۴۰۰) فرنگیس بایقره
تنبیه بدنی یک دانش آموز در شهرستان چوار یک دانش آموز در شهرستان چوار از توابع استان ایلام، توسط معلم خود مورد تنبیه بدنی قرار گرفت. معلم مدرسه منتظر قائم در روستای ریزوند واقع در بخش بولی شهرستان چوار واقع در استان ایلام، یکی از دانش آموزان کلاس اول این مدرسه را مورد ضرب و شتم قرار داده که منجر به کبودی و تورم بدن این دانش آموز شده است. هم اکنون این دانش آموز در وضعیت روحی مناسبی قرار ندارد. مطابق ماده ۷۷ آیین نامه انضباطی مدارس، اعمال هر گونه تنبیه دیگر از قبیل اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکالیف درسی جهت تنبیه ممنوع است.
برگزاری دادگاه محمود ملاکی عضو کانون صنفی فرهنگیان بوشهر جلسه رسیدگی به اتهامات محمود ملاکی عضو هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان بوشهر، روز سه شنبه ۲۵ آبان در «دادگاه انقلاب» شهرستان بوشهر برگزار شد. رامین صفر نیا وکیل مدافع محمود ملاکی، با انتشار پستی در صفحه شخصی خود اعلام کرد که محمود ملاکی در تاریخ ۱۸ فروردین ماه امسال، توسط نیروهای اداره اطلاعات بوشهر بازداشت شده است. محمود ملاکی، عضو هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان استان بوشهر، دبیر آموزش و پرورش بوشهر و فوق لیسانس زیست شناسی است.
احضار عزیز قاسم زاده به دادسرای عمومی و انقلاب رودسر روز شنبه ۱۵ آبان، عزیز قاسم زاده، فعال صنفی فرهنگیان گیلان، طی ابلاغیه ای به شعبه دوم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان رودسر احضار شد. او در تاریخ ۴ مهر، یک روز پس از تجمع سراسری فرهنگیان کشور بازداشت و پس از دو هفته با قرار وثیقه آزاد شد. از آقای قاسم زاده خواسته شده است که ظرف مدت ۸ روز از زمان درج ابلاغیه در سامانه ثنا، در شعبه دوم دادسرای انقلاب شهرستان رودسر برای دفاع از اتهامات “تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب” حاضر شود.
حرکتهای اعتراضی معلمان
تجمع معلمان خرید خدمات استان چهارمحال و بختیاری روز شنبه اول آبان، شماری از معلمان خرید خدمات در نواحی مختلف آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری مقابل ساختمان استانداری در شهرکرد دست به تجمع زدند. یکی از معلمان اظهار کرد: ۱۲۶ نفر از معلمان خرید خدمات در نواحی مختلف آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری از سیستم آموزشی سال تحصیلی ۱۴۰۰ حذف شده اند. وی افزود: این اتفاق در صورتی رخ داد که در هیچ کجای کشور چنین مساله ای نبود و همه معلمان با شرایط ما در حال حاضر سر کار خودشان هستند. این معلم ادامه داد: دو استان لرستان و کرمان نیز مشکل ما را داشتند که بلافاصله مورد حمایت نماینده شهرستان و استانهای خودشون در مجلس قرار گرفتند و به کار بازگشتند ولی در استان ما با اینکه خبر تعدیلی ما را از تابستان به همه ما اعلام کردند، هرچقدر پیگیری انجام دادیم نتیجه ای حاصل نشد.
تجمع معلمان در رفسنجان روز دوشنبه ۳ آبان، جمعی از معلمان رفسنجان که در آزمون استخدامی آموزش و پرورش قبول شده اند، برای اعتراض به عدم پذیرش خود مقابل ساختمان آموزش و پرورش این شهر تجمع کردند. یکی از این معلمان در این خصوص گفت: ما ۶۲ نفر هستیم که همه در آزمون استخدام آموزش و پرورش قبول شدیم، اما باوجود این، در آموزش و پرورش پذیرفته نشدیم. وی ادامه داد: با توجه به اینکه آموزش و پرورش رفسنجان بیش از ۲۰۰ نیرو کمبود دارد و نیروهای بومی زیادی منتظر استخدام هستند، اینکه از شهرهای دیگر نیرو استخدام کردند، چه دلیلی دارد؟
تجمع معلمان و فرهنگیان در تهران روز سه شنبه 18 آبان، جمعی از معلمان و فرهنگیان از استانهای خوزستان، فارس، اصفهان، مازندران، البرز، تهران، قم، سیستان و بلوچستان و دیگر شهرها مقابل ساختمان مجلس واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. اجرای طرح رتبهبندی به میزان ۸۰ درصد هیأت علمی برای معلمان، از جمله مهمترین مطالبات تجمع کنندگان بشمار می رود. همسانسازی حقوق بازنشستگان و افزایش عادلانه مستمری آنها براساس الزامات قانون مدیریت خدمات کشوری، از دیگر خواسته های معلمان و فرهنگیان معترض است. معلمان شعار میدادند: وعده زیاد شنیدیم، عدالتی ندیدیم!/ رتبهبندی حق ماست، نتیجه رنج ماست!/ با این همه هیاهو، حاصل وعدهها کو!/ معلم می میرد، حقه نمیپذیرد!/ چرا حقوق حودتون کم نمیشه، باید از حقوق ما کم بشه؟!
تجمع مربیان پیش دبستانی شهرستان ایذه روز چهارشنبه 19 آبان، جمعی از مربیان پیش دبستانی شهرستان ایذه، برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان استانداری خوزستان، دست به تجمع اعتراضی زدند و شب گذشته را در مقابل درب نهاد مذکور سپری کردند. تجمع این شهروندان در راستای عدم رسیدگی به وضعیت شغلیشان صورت گرفته است. مربیان معترض گفتند: چرا آقای استاندار نمی خواهد ما را ببیند. دو شبانه روز در سرمای پاییز و گرسنه مقابل درب استانداری داریم فریاد می زنیم، اما دریغ از یک "چه می خواهید"؟
تجمعات سراسری معلمان در ۶۸ شهر روز پنجشنبه ۲۰ آبان، به دنبال فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در شهرهای مختلف کشور از جمله اصفهان، کرمانشاه، باغملک، سنقر، رشت، نجف آباد، ابهر، بهبهان، بندر انزلی، سنندج، لردگان، بجنورد، شیروان، قم، شیراز، زرین دشت، ممسنی، فراشبند، داراب، پلدختر، خرم آباد، الیگودرز، بروجرد، کوهدشت، درود، تبریز، اهواز، ایذه، ماهشهر، اندیمشک، یاسوج، بوشهر، گناوه، اراک، ایلام، ساری، بابل، آمل، نکا، همدان، ملایر، زنجان، یزد، دزفول، قزوین، بوکان، جلفا، داران، جوانرود، دیواندره، مریوان، سقز، بندرعباس، خرم بید، ارومیه، تاکستان، مشهد، کرمان، شهرکرد، گچساران، دهدشت، لوداب، اسلام اباد غرب، شهربابک، شهرضا و مرودشت، در مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش شهرهای خود و معلمان ساکن در استانهای تهران و البرز مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه واقع در تهران، دست به تجمعات اعتراضی زدند. معلمان و فرهنگیان معترض در این تجمعات شعارهایی از قبیل “معلم زندانی آزاد باید گردد”، “معیشت، منزلت، سلامت، حق مسلم ماست”، “معلم داد بزن، حقت را فریاد بزن”، “هرگز ندیده ملتی ، این همه بی عدالتی” و “با این همه هیاهو ، حاصل وعدهها کو ” را سر دادند.
تجمع معلمان خرید خدمات آموزش و پرورش استان قزوین روز یکشنبه ۲۳ آبان، جمعی از معلمان خرید خدمات آموزش و پرورش استان قزوین در اعتراض به تغییرات ایجاد شده در قراردادها و اختلال در دریافت حقوق خود، مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. این معلمان که از سال ۹۳ وارد این طرح شدند، نسبت به برخوردهای سلیقه ای در نحوه اجرای طرح و میزان حقوقها اعتراض دارند و به گفته خودشان، با کمترین حقوق ماهانه یعنی یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مشغول به کار هستند. یکی از معلمان حاضر در تجمع گفت: “حقوق مربوط به مطالبات سال ۹۲ را دوماه پیش دریافت کردیم."
(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: کانال تلگرام شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، فارس، راه دانا، ایلنا، هرانا، مهر، اتحادیه آزاد کارگران ایران)
منبع: نبرد خلق شماره ۴۴۴، دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲ نوامبر ۲۰۲۱ |