چالشهای معلمان (شهریور ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

رژیم مسوولیت جان دانش آموزان در مدارس را نمی پذیرد

پس از تاکید وزیر آموزش پرورش بر بازگشایی مدارس و برگزاری کلاسهای درس حضوری، برخی مدارس کشور هنگام ثبت نام، اولیای دانش آموزان را ملزم به امضای تعهد نامه ای کرده‌اند که بر اساس آن "مسوولیت و عواقب" حضور فرزندان شان در "ایام اعلام وضعیت قرمز" کرونا بر عهده دانش آموز و خانواده اش خواهد بود و مدرسه هیچ مسوولیتی در قبال جان دانش آموزان نخواهد داشت.

بسیاری از کاربران در شبکه های اجتماعی با استفاده از هشتگ نه به بازگشایی مدارس اعتراض خود را نسبت به این اقدام در میانه بحران کرونا نشان دادند.

 

کمبود فضای آموزشی در استان کهگیلویه و بویراحمد

در آستانه سال تحصیلی جدید، بحران کمبود فضای آموزشی بزرگترین معضل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد است.

مدیرکل آموزش و پرورش این استان با بیان اینکه ۴۰ درصد دانش‌آموزان مدارس غیرانتفاعی پرونده خود را برای ثبت ‌نام مدارس دولتی گرفته و به این سمت سوق داده شده ‌اند، گفت: "اگر شرایط همین طور پیش برود تراکم کلاسهای درس از ۴۴ نفر فراتر خواهد رفت و آموزش با مشکل مواجه خواهد شد."

 

عدم مناسب سازی شبکه شاد برای دانش ‌آموزان ناشنوا و نابینا

رییس آموزش ‌و پرورش استثنائی خراسان رضوی، با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته ۵۲ درصد دانش ‌آموزان استثنایی نتوانستند از آموزش آنلاین استفاده کنند، گفت: " تعدادی از این دانش‌ آموزان، مانند دانش ‌آموزان اوتیسمی، چند معلولیتی و یا نوآموزان پیش دبستانی، به دلیل شرایط خاص جسمی و یا سن کم، امکان استفاده از کلاسهای مجازی را ندارند و تعدادی دیگر نیز به دلیل عدم توانایی خانواده‌ های شان در تامین امکانات مرتبط، نمی‌ توانند از کلاسهای مجازی بهره ببرند."

 

بازماندن دانش آموزان شهرستان سلسله در استان لرستان

دانش آموزان دهستان قلایی در شهرستان سلسله واقع در استان لرستان به ویژه دختران، به دلیل نبود مدرسه در مقاطع بالاتر و مسافت طولانی دهستان با مرکز شهر، از تحصیل بازمی‌ مانند.

حسین فرهادی، رییس اداره آموزش و پرورش شهرستان سلسله گفت: "در این دهستان ۱۴ مدرسه ابتدایی و دو مدرسه در مقطع متوسطه اول وجود دارد که پسرانه بوده و در مقطع متوسطه دوم ‌هیچگونه مدرسه ‌ای وجود ندارد. از این تعداد ۱۲ دبستان کانکسی و اجاره ای بوده و هشت باب مدرسه خشتی وجود دارد که به لحاظ ساختمانی برای تحصیل ایمن نیستند."

وی افزود: "از مجموع ۲۳ روستای منطقه، سه مدرسه تخریبی، ‌هفت مدرسه کانکسی و یک مجتمع شبانه روزی در روستای "عدل آباد" مرکز دهستان قلایی وجود دارد که این مجتمع نیز نیازمند محوطه سازی و تکمیل ساختمان خوابگاه و رفع مشکل آب آشامیدنی است."

 

کمبود معلم در ۲۸۰ کلاس درس ابتدایی استان خراسان شمالی

معاون پژوهشی، برنامه‌ریزی و منابع انسانی اداره‌ کل آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به اینکه دولت با کمبود بودجه مواجه است و آزمونهای استخدامی نیز به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاده، گفت: ۲۸۰ کلاس درس ابتدایی استان فاقد معلم هستند که درصدد هستیم با استفاده از ظرفیت معاونان و مدیران، این کمبود را جبران کنیم.

این کارگزار حکومتی افزود: ۳۲ درصد دانش آموزان شهرستان شیروان در سال گذشته به سامانه شاد دسترسی نداشتند.

 

4 هزار و ۵۵۰ کلاس درس در آذربایجان ‌غربی نیازمند بازسازی است

آیدین رحمانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان ‌غربی در خصوص وضعیت مدارس استان اظهار کرد: بیش از 5 هزار و ۵۰۰ مدرسه با ۲۴ هزار کلاس درس در سطح استان وجود دارد که از این تعداد چهار هزار و ۵۵۰ کلاس درس نیازمند بازسازی است.

وی همچنین با توجه به تعداد دانش آموز این استان، نیاز به کلاسهای جدید را پنج هزار کلاس درس عنوان کرد.

 

60 درصد فضاهای آموزشی استان سمنان نیازمند تخریب و مقاوم‌ سازی است

مدیرکل نوسازی مدارس استان سمنان با اشاره به اینکه یک‌ سوم مدارس کل استان فرسوده و نیازمند بازسازی  گفت: "ما در سطح استان شاهد تخریبی بودن ۲۸ درصد مدارس شهری و روستایی هستیم که به عبارت دیگر ۶۰ درصد از مدارس استان باید تخریب و یا بازسازی شوند."

 

عدم دسترسی خوزستان به شبکه شاد

سرپرست اداره آموزش و پرورش عشایر استان خوزستان گفت: ۸۰ هزار دانش آموز خوزستانی و ۷۰ درصد دانش آموزان عشایری این استان به شبکه شاد دسترسی ندارند. 

وی همچنین با اشاره به اینکه یک هزار و ۵۰۰ مدرسه سنگی در خوزستان وجود دارد ادامه داد: از این تعداد ۱۱۵ مدرسه نامناسب و سنگی برای نوسازی و یا نصب کانکس به اداره کل نوسازی مدارس خوزستان معرفی شده اند.

 

مدارس فرسوده و کمبود معلم در تایباد

مدیر آموزش و پرورش شهرستان تایباد با بیان اینکه در سال تحصیلی جدید با  کمبود ۵۰ معلم در برخی از مقاطع تحصیلی روبه رو هستیم گفت: "در حال حاضر ۳۰ درصد از فضاهای آموزشی این شهرستان نیاز به مرمت و بازسازی دارند."

وی افزود: "در حال حاضر ۲۲ پروژه آموزشی در این شهرستان در حال ساخت است که برای بهره برداری نهایی از آنها ۶۰ میلیارد ریال مورد نیاز است."

 

39 دانش آموز در الشتر لرستان کرونا گرفتند

سرپرست فرمانداری الشتر گفت:  از ۱۵ تا 22 شهریور ۳۹ دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در شهرستان سلسله استان لرستان به بیماری کرونا مبتلا شدند و در روزهای ۲۰ و ۲۱ شهریور ۱۸ دانش آموز در این شهرستان  کرونایی شدند. دانش آموزان مبتلا شده بین ۷ تا ۱۷ سال سن دارند. همه دانش آموزان مبتلا به کرونا در شهرستان سلسله جز کسانی بودند که مدرسه رفته بودند.

 

جانباختن یک دانش آموز در اثر کرونا

درگذشت یک دانش آموز ۸ ساله در شهر «ترکالکی» بر اثر بیماری کرونا، مردم منطقه را نگران کرده است. این دانش آموز پسر، که در پایه دوم دبستان «ولایت» شهر «ترکالکی» درس می خواند، در مدرسه به خاطر بیماری از حال رفت و پس از فرستاده شدن به خانه به بیمارستان «کارون» گتوند، سپس به بیمارستان بزرگ دزفول و سرانجام به بیمارستان «گلستان» اهواز برده شد و سرانجام در اهواز جان سپرد.

اهمال آموزش و پرورش در فرستادن کودک بیمار به بیمارستان و سپس انتقالات پی در پی کودک بیمار به شهرهای گوناگون در مرگ این کودک اثر بزرگی داشته است.

بازگشایی مدارس از سوی رژیم جمهوری اسلامی، در شرایط ضعف شدید حکومت در رعایت هنجارهای بهداشتی در مدارس و نبود امکانات درمانی مؤثر، عامل بزرگی در گسترش هرچه بیشتر کرونا در میان دانش آموزان و خانواده های آنان است.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

تجمع معلمان قراردادی کرج مقابل مجلس

معلمان قراردادی 4 منطقه کرج برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت در روز شنبه اول شهریور، مقابل مجلس اجتماع کردند. خواسته اصلی این معلمان، جذب در سیستم آموزش و پرورش و تبدیل شدن به معلم رسمی است. معترضان گفتند: ما از نظر تخصص و صلاحیت چیزی از معلمان رسمی کم نداریم؛ باید آموزش و پرورش فکری به حال شغل و معیشت ما بکند.

مدیرکل آموزش و پرورش البرز نیز در این رابطه گفته است: در آموزش و پرورش البرز بیش از هزار نیروی قراردادی و افراد مشمول طرح استخدام مشغول به کار هستند.

 

تجمع معلمان قراردادی طرح مهر آفرین

جمعی از معلمان و مربیان قراردادی بازماندگان طرح مهرآفرین روز یکشنبه ۲ شهریور مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش تجمع اعتراضی برگزار کردند.

مطالبه اصلی این معلمان، امنیت شغلی و تبدیل وضعیت استخدامی و عدم مناسب سازی شبکه شاد برای دانش ‌آموزان استثنائی است.

 

تجمع مربیان پیش ‌دبستانی دزفول مقابل فرمانداری

جمعی از مربیان پیش‌ دبستانی دزفول برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و سطح نازل حقوق بامداد روز دوشنبه 10 شهریور، مقابل فرمانداری این شهرستان اجتماع کردند.

این مربیان گفتند: درحالیکه در سال 96 اغلب نیروهای سایر شهرستانهای استان خوزستان در آموزش و پرورش جذب شدند ولی اقدامی در شهرستان دزفول در این زمینه صورت نگرفت و ما از جذب بازماندیم. آنها افزودند: دستمزد دریافتی آنها بسیار ناچیز است؛ حتی نصف یا یک ‌سوم حداقل دستمزد کارگری است.

 

تجمع معلمان حق التدریس مقابل وزارت آموزش و پرورش

روز سه شنبه ۱۱ شهریور، جمعی از معلمان حق التدریس با تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش خواهان شفاف سازی مسوولان این وزارتخانه در مورد وضعیت استخدامی خود شدند.

‌این معلمان که از شهرهای مختلف گرد آمده بودند خواهان عمل کردن مسوولان وزارت آموزش و پرورش به ویژه معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع به وعده های پیشین خود شدند.

 

تجمع دو روزه معلمان حق التدریس و مربیان پیش دبستانی شوشتر و گتوند

جمعی از معلمان حق ‌التدریس و مربیان پیش دبستانی شهرستانهای شوشتر و گتوند در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در شوشتر برای دومین روز متوالی در روز آدینه ۱۴ شهریور دست به تجمع زدند.

تجمع کنندگان که بیشتر آنان را بانوان تشکیل می دادند، با در دست داشتن پلاکاردهایی خواهان؛ استخدام مربیان پیش دبستانی، تبدیل وضعیت استخدامی و اجرای مصوبه مجلس مبنی بر حق التدریس شدن مربیان پیش دبستانی مشمول قانون شدند.

 

تجمع آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور مقابل مجلس

گروهی از آموزشیاران و آموزش‌ دهندگان نهضت سوادآموزی روز یکشنبه 16 شهریور مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی خود شدند.

تجمع کنندگان که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی خود به تهران آمده بودند گفتند: حدود 6 هزار نفر هستیم که پس از 10 تا 15 سال فعالیت شغلی در نقاط محروم کشور به عنوان آموزشیار و آموزش‌ دهنده نهضت سوادآموزی، بعد از پذیرش نشدن در آزمون استخدامی بیستم تیر ماه شغلمان را از دست داده‌ایم.

روز دوشنبه 17 شهریور، معترضان در دومین روز اقامت خانوادگی شان در تهران به تجمع مقابل مجلس ادامه دادند.

آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور پس از سپری کردن شبی دیگر در پارکهای تهران، روز سه شنبه 18 شهریور برای سومین روز متوالی در بهارستان تجمع کردند.

یکی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی که از استان خوزستان به تهران آمده بود گفت؛ در این سه روزی که در تهران هستیم با وجود آنکه از طریق رسانه به همه مسوولان و مطبوعات اطلاع دادیم، کسی به سراغ‌مان نیامد.

 

تجمع معلمان مدارس مشارکتی ریگان در استان کرمان

جمعی از معلمان مدارس مشارکتی ریگان دراستان کرمان برای دفاع ازامنیت شغلی واشتغال جوانان شهر در روز سه شنبه 18 شهریور، دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند.

معترضان گفتند؛ اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان قصد دارد 51 نیروی شرکتی و سرباز معلم از شهرستانهای جیرفت و عنبر آباد به عنوان سهمیه شهرستان ریگان به کار گیرد. در حالی که معلمان بومی زیادی در ریگان هستند که سالهاست در قالب نیرویهای حق التدریس، مشارکتی و پیش دبستانی با حقوق ناچیز در حال خدمت هستند.

 

تجمع خانواده ها و دانش آموزان روستای سرچاه نیشابور مقابل آموزش ‌و پرورش

خانواده دانش ‌آموزان روستای سرچاه در بخش مرکزی و دهستان بینالود برای اعتراض به عدم تشکیل کلاسهای درس و به بلاتکلیفی تحصیلی دانش آموزان در روز پنجشنبه 20 شهریور، مقابل آموزش ‌و پرورش شهرستان نیشابور تجمع کردند.

پدر یکی از دانش آموزان گفن: اینترنت روستا به ‌شدت ضعیف است و مردم نیز از نظر مالی توانایی تأمین تجهیزات مدرن را ندارند و دانش آموزان نمی توانند در کلاسهای آنلاین شرکت کنند به همین دلیل کلاسهای حضوری برای ما بهتر است.

(منابع: صدای معلم، هرانا، ایرنا، ایسنا، مهر، راهبرد معاصر، راه آرمان، صبح توس؛ کانال معلمان عدالتخواه)

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۲۹، سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ ـ ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول