جنبش رنگین کمان بیشماران (شهریور ۹۹)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماه گذشته اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه، خصوصی سازی، حقآبه، دفاع از محیط زیست، اخراج از کار و ... همچون ماههای پیش دلایل حرکتهای اعتراضی نیروهای کار بود. سقوط بی دنده و ترمز ارزش ریال، رشد سرسام آور نقدینگی و افزایش نرخ تورم زندگی کارگران، مزدبگیران و تهیدستان را از مرز فاجعه و فلاکت عبور داد. فساد نهادینه شده و چپاول اموال عمومی همچنان ادامه پیدا کرد.

حسین راغفر، کارشناس اقتصادی از مافیای اقتصادی در باندهای حکومتی که با «یک تلفن، ۳ هزار میلیارد وام می‌گیرند» پرده برداشت. وی گفت: «اقتصاد ما رفاقتی است نه رقابتی، همین می ‌شود که تلفن می ‌زنند و می‌ گویند به فلانی ۳ هزار میلیارد وام بدهید، آن هم بدون وثیقه کافی.» راغفر در گفتگو با اعتماد آنلاین افزود «حتی سیاستهای اقتصادی و پولی هم متناسب با منافع حزبی و رفاقتی تنظیم می ‌شوند و به جای توزیع عدالت، توزیع رانت را شاهد هستیم.»

بحران عمیق اقتصادی و رکود تولید از یک سو، رانت خواری و اختلاس از سوی دیگر موجب خروج سرمایه از کشور شده است. نهادهای تحت سلطه ولی فقیه مثل بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، آستان قدس رضوی و .... زندگی و معیشت بیش از ۸۰ درصد مردم را به قهقرا کشیده اند.

روزنامه آرمان در شماره روز یکشنبه ۲ شهریور امسال مطلبی با عنوان «پرواز دلارها» در مورد «معنای ۹۸.۴ میلیارد دلار فرار سرمایه از ایران طی ۹ سال» نوشت: «این مقدار سرمایه با احتساب هر دلار بیست هزار تومان معادل یک ‌میلیون و ۹۶۸ هزار‌ میلیارد تومان است. این رقم را اگر به ۸۴ ‌میلیون جمعیت ایران تقسیم کنیم ۲۳ میلیون و ۴۲۸ هزار ‌و ۵۷۱ تومان می‌شود. هر ایرانی در سال ۵۴۰ ‌هزار تومان یارانه می‌گیرد و این رقم معادل چهل و سه سال یارانه هر ایرانی است. مقدار سرمایه خارج ‌شده از کشور معادل سرمایه لازم برای ایجاد ۷ میلیون فرصت شغلی به ‌طور متوسط یا ۶ ‌میلیون و ۱۰۰ هزار فرصت شغلی صنعتی در مناطق شهری (گران ‌ترین نوع مشاغل از نظر سرمایه ‌گذاری) است.»

به همه فجایعی که مسئول مستقیم آن رژیم تبهکار حاکم است، باید فاجعه همه گیری ویروس کرونا را هم اضافه کرد.

در واکنش به این شرایط فلاکتبار، نیروهای کار به اشکال مختلف دست به اعتراض و مقاومت می زنند. در مجموعه زیر خلاصه ۲۱۵ حرکت اعتراضی از جانب کارگران و مزدبگیران در ماه شهریور ۹۹ را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

ادامه اعتصاب و تجمع کارگران نیشکر هفت تپه

اعتصاب کارگران نیشکر هفت ‌تپه که از ۲۶ خرداد آغاز شده بود پس از ۷۳ روز تجمع و اعتصاب در روز چهارسنبه ۵ شهریور با قول برآورده شدن خواسته های شان به اعتصاب پایان دادند. اما کارگران غیرنیشکری اخراجی هفت تپه به تجمع شان تا روز دوشنبه ۲۴ شهریور ادامه  دادند. مهم ‌ترین مطالبات کـارگران در اعتصاب بی ‌وقفه شان شامل موارد زیر است:

پرداخت فوری حقوق‌های پرداخت‌نشده و تمدید دفترچه بیمه

بازگشت به کار فوری برای همکاران اخراج شده

بازداشت فوری اسد بیگی و مجازات حبس ابد برای اسدبیگی ـ رستمی

خلع ید فوری کارفرمای اختلاس‌گر و بخش خصوصی از هفت تپه

بازگرداندن فوری ثروت‌های اختلاس شده به کارگران

پایان کار مدیران بازنشسته

 

ادامه اعتصاب کارگران و کارکنان صنایع نفت، پتروشیمی و نیروگاههای برق

از روز شنبه اول شهریور اعتصاب سراسری کارگران صنایع نفت، پتروشیمی و نیروگاههای برق ادامه پیدا کرد. روز پنجشنبه ۶ شهریور، در بیست و هفتمین روز این اعتراض سراسری هزاران کارگر از ٥٥ مرکز نفتی در ١٢ استان از جمله سه پالایشگاه بزرگ قشم، آبادان و اصفهان در اعتصاب به سر می‌ برند. روز

روز سه شنبه ۱۱ شهریور سی و دومین روز از اعتراض سراسری کارگران برای کوتاه کردن دست کارفرمایانی که به کارگران اجحاف می کنند همچنان ادامه داشت. به گزارش پیام سندیکا، در این روز پیمانکاران با کارفرمایان در ماهشهر جلسه گرفته و سی درصد به قرارداد پیمانکاران اضافه شد. پس از این جلسه پیمانکاران به کارگران اطلاع دادند که با حقوق های کمپین موافقند و عیدی و سنوات را هم لحاظ خواهند کرد. بدین ترتیب این اعتصاب با پیروزی نسبی پایان یافت.

 

شنبه اول  شهریور

*گروهی از غارت شدگان شرکت خودروسازی آذویکو با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان تعزیرات حکومتی استان تهران خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش هرانا، معترضان دلیل تجمع خود را عدم دریافت ۶ هزار خودرو پیش خرید شدە پس از ٢ سال عنوان کردند. بر اساس این گزارش، درحالیکه شرکت خودروسازی آذویکو مدعی است که تولید ندارد، اما خودروهای ام جی۳۶۰ این شرکت در بازار آزاد بە قیمت روز بە فروش می رسد.

*کارگران شهرداری لالی در اعتراضی به عدم پرداخت معوقات مزدی خود مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش الف، کارگران دلیل تجمع اعتراضی خود را عدم پرداخت ۱۱ ماه حقوق معوقه و ۶ ماه حق بیمه خود عنوان کردند.

*ایثارگران ازکارافتاده شاغل در وزارت نفت برای اعتراض به حذف تقلیل ساعت کار جانبازان حالت اشتغال مقابل ساختمان مرکزی جدید شرکت نفت اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان به حذف آیتم «تقلیل ساعت کار جانبازان حالت اشتغال» اعتراض کرده و ‌گفتند که این آیتم از حقوق مرداد ماه آنها حذف شده است و از بابت تیر ماه هم علی ‌الحساب مبلغی را دریافت کرده ‌اند. به گفته معترضان؛ تعداد جانبازانی که مشمول «حالت اشتغال» هستند در کل کشور حدود ۴ هزار نفر است.

*دامداران خراسان رضوی برای اعتراض به کمبود نهاده‌ های دامی مقابل سازمان جهاد کشاورزی استان تجمع کردند. به گزارش فارس، یک گاودار مشهدی حاضر در تجمع گفت: مشکل ابتدایی گاوداران نهاده ‌ها است، دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات می ‌دهد که ۱۵ تا ۲۰ درصد به دست تولیدکننده می ‌رسد و مابقی را باید با ارز آزاد از بازار تهیه کند، بنابراین قیمت تمام ‌شده افزایش می ‌یابد که این باعث می ‌شود گاودار متضرر شود. گاودار نهاده را با قوانین دست و پاگیر و به صورت آزاد تهیه می‌ کند اما فروش و قیمت‌گذاری شیر و گوشت دستوری انجام می‌ پذیرد، در نتیجه باعث می ‌شود رمق گاودار و تولیدکننده از بین برود.

 

یکشنبه ۲ شهریور

*به گزارش هرانا، اهالی روستای آروق از توابع شهرستان ملکان در استان آذربایجان شرقی در ورودی این روستا تجمع کردند. معترضان گفتند؛ ماشین آلات سنگین معادن، جاده‌ های روستایی را تخریب می‌ کند، اما هیچ نهاد رسیدگی کننده وجود ندارد.

*شماری از کارکنان اخراج شده شرکت «مپنا» که یکی از پیمانکاران پالایشگاه گاز بیدبلند ۲ است، مقابل فرمانداری بهبهان و سپس در مقابل دفتر مجلس نشین این شهرستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا معترضان ‌گفتند: بعداز گذشت پنج ماه از قرارداد با این شرکت، به طور غیرقانونی از کار اخراج شده ‌ایم و تاکنون پاسخی از سوی مسئولان دریافت نکردیم.

*کارگران راه آهن خط ورامین پیشوا – گرمسار (شرکت تراورس) برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق و حق بیمه دست از کار کشیده و در محل کارشان تجمع کردند. به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، این کارگران در ادامه برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراض شان به پرداخت نشدن مطالبات و عدم پاسخگویی مسئولان شرکت تراورس و بی تفاوتی مسئولان راه آهن با تجمع روی ریل جلوی حرکت قطار را گرفتند.

*کارگران بازنشسته صنایع مخابرات راه دور شیراز در ادامه اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان بار دیگر دست به تجمع مقابل استانداری فارس زدند. به گزارش تسنیم، تجمع کنندگان خواهان دریافت سنوات و دستمزد خود هستند که پرداخت آن از ۱۴ سال پیش به این‌سو، درگیر و دار تعطیلی شرکت، عزل سهامدار از مدیریت آن و اداره شرکت توسط «هیات حمایت از صنایع» بلاتکلیف مانده است. تعداد کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز که بدون محاسبه خسارت تاخیر و تادیه، ۳۵ میلیارد تومان از شرکت طلبکار هستند، ۱۳۰۰ نفر است.

*کامیونداران فیروزکوه برای اعتراض به نحوه توزیع بار در این شهرستان دست از کار کشیدند و تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، یکی از رانندگان معترض گفت: در همه جای کشور بر اساس قوانین موجود هر یک از رانندگان برای حفظ نظم بارگیری باید از سوی انجمن صنفی همان منطقه نوبت و حواله بار دریافت کنند. وی افزود: حدود یک ماه است که شرکتی جدید از سوی باربریهای شهرستان ایجاد شده و با عنوان نظارت بر بارنامه ها صادر شده  مبلغ ۵ هزار تومان از هر راننده دریافت می کند.

 

دوشنبه ۳ شهریور

*کارگران کنتورسازی ایران در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت کارخانه و عدم دریافت ۲۶ ماه حقوق همزمان با ورود رئیس سازمان برنامه بودجه به شهر قزوین، تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان در مسیر عبور او و در محدوده ورودی جاده باراجین، مقابل ساختمان تالار شهر تجمع کردند. یکی از کارگران کنتورسازی ایران با بیان اینکه اگر این کارخانه از بخش خصوصی به هیات حمایت از صنایع واگذار شود بخش زیادی از مشکلات  هم کارخانه و هم کارگران برطرف می شود.

*مرغداران کرمانشاه برای اعتراض به کمبود ذرت و سویای دولتی دست به تجمع مقابل سازمان جهاد کشاورزی این استان زدند. به گزارش ایسنا، تجمع کنندگان کمبود نهاده ‌هایی مثل ذرت و سویایی که با ارز دولتی وارد شده از یک سو و فشار ستاد تنظیم بازار برای عرضه مرغ زنده با قیمت ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان درب مرغداری از دیگر سو را از جمله مشکلات خود عنوان و اعلام کردند که در صورت ادامه این وضعیت، صنعت مرغداری با بحران روبرو خواهد شد. یکی از تجمع کنندگان که واحد مرغداری ۳۰ هزار قطعه ای دارد، با اشاره به سلیقه ای بودن توزیع نهاده‌ ها، گفت: هم اکنون بخش خیلی کمی از نیاز مرغداران به نهاده با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی در اختیار آنها قرار می گیرد.

*گروهی از شهروندان ساکن منطقه پشت کلتپه (نالشکینه) بوکان، مقابل ساختمان شهرداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش موکریان، معترضان علت اجتماع خود را اعتراض به نبود گاز شهری در این منطقه، عنوان کردند.

*حدود ۱۲۰ کارگر هتل هرمز بندر عباس برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل این هتل در استان هرمزگان زدند. به گزارش ایلنا، اخراج جمعی از کارگران از اسفند سال ۹۸ به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹و عدم پذیرش مسافر آغاز شد و پس از گذشت چندین ماه کارگران این هتل هنوز هم از حق بیمه بیکاری محروم هستند. معترضان گفتند: کارگرانی هم که اخراج نشده اند طی چند ماه گذشته حقوق شان پرداخت نشده است.

*اهالی روستای فشک برای اعتراض به کمبود آب شرب و قطعی ۷ روزه مقابل فرمانداری شهرستان فراهان دراستان مرکزی تجمع کردند. به گزارش فرهان خبر، به گفته اهالی روستا ظرفیت منبع آب روستا نسبت به جمعیت کم بوده و جوابگوی اهالی دهستان فشک نیست.

 

سه شنبه ۴ شهریور

*کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل برای اعتراض به سطح نازل حقوق و عدم پرداخت به موقع آن و حق بیمه مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش مهر، کارگران معترض دلیل تجمع شان را عدم پرداخت حقوق در زمان مقرر، پایین بودن حقوق، مشکلات بیمه‌ ای و درخواست بازنشستگی در موعد مقرر و مشکلاتی از این دست اعلام کردند.

 

پنجشنبه ۶ شهریور

*در چند روز گذشته درگیریهایی در منطقه زردشت اهواز و در روستای ابوالفضل رخ داد که در مورد برخی از ابعاد آن گزارشهای مختلفی منتشر شده است. درگیری از زمانی آغاز شد که ضابطان قضائی و ماموران امنیتی و انتظامی برای تخریب سکونتگاه ساکنان روستا و بیرون کردن آنها از آنجا وارد عمل شدند. بنیاد غارتگر مستضعفان ادعای مالکیت زمینهای این روستا را دارد و با تنظیم شکایتی موفق شده حکم تخلیه و تخریب خانه ساکنان این منطقه که اغلب مردمی بسیار فقیر هستند را بگیرد. به گزارش ایلنا: «فرماندار، دادستان، عوامل اجرایی شهرداری اهواز و ماموران انتظامی به روستای ابوالفضل برای بازپس گیری زمینهای بنیاد مستضعفان از افرادی که غیر قانونی آن را تملک کرده بودند مراجعه کردند که با واکنش تعدادی از افراد حاضر در محل مواجه شدند.»

به گزارش دویچه وله فارسی، این روستا با اهواز فاصله زیادی ندارد و کنار جاده کمربندی قدیم به اندیمشک واقع شده است. گفته می‌شود روستای ابوالفضل در طرح تفصیلی جدید اهواز در حریم شهر قرار دارد و بر همین اساس بنیاد مستضعفان از چند سال پیش در پی ثبت سند این اراضی به نام خود بوده است.

چهارشنبه ۵ شهریور

*کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو خرم‌ آباد برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل ساختمان شهرداری مرکزی این کلانشهر تجمع کردند. به گزارش خبرنگاران جوان، یکی از کارگران معترض گفت: کارگران به خاطر حقوقی که چند ماه پرداخت نشده تجمع کردند تا شاید مسئولان اقدامی برای رفع مشکل کارگران انجام دهند. وی افزود: ما چهل نفر هستیم که از پیمانکار قبلی ۸ ماه حقوق طلب داریم  که مربوط به سالهای ۹۶ و ۹۷ است و ۵ ماه حقوق سال جاری حدود ۱۷۰ کارگر توسط پیمانکار جدید هم پرداخت نشده است.

 

پنجشنبه ۶ شهریور

*شماری از آبیاران شهرستان خان میرزا واقع در استان چهارمحال و بختیاری، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود در محوطه ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، کارگران دلیل تجمع خود را عدم دریافت ۱۰ ماه حقوق معوقه و ۲ ماه حق بیمه خود عنوان کردند.

 

شنبه ۸ شهریور

*به گزارش عصر جنوب، برای چهارمین روز متوالی حدود ۲۰۰ کارگر شرکت فنی و ساختمانی تهران جنوب در مجتمع تاسیسات ذخیره سازی شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، زیرمجموعه هلدینگ یا شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، واقع در منطقه اسکله صادراتی مجیدیه بندر ماهشهر برای اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و شرایط بد زیستی - کاری ضمن حضور در مجتمع  از رفتن برسرکارشان اجتناب کردند.

 

دوشنبه ۱۰ شهریور

*کارگران پیمانی مخابرات نیشابور در اعتراض به قرارداد کاری و عدم پرداخت حقوق مرداد ماه که از هفته پیش آغازشده است، دست از کارکشیدند. به گزارش صبح توس، مدیر مخابرات نیشابور با اشاره به اعتصاب کارگران پیمانی این اداره  گفت: امروز نیروهای پیمانی مخابرات که به‌ صورت کشوری مشغول به فعالیت هستند در نیشابور به دلیل مشکلات قراردادی امسال و عدم دریافت حقوق مرداد در محل کار حاضر نشدند.

 

سه شنبه ۱۱ شهریور

*کارگران شرکت پارس سوئیچ واقع در شهرک صنعتی اشراق زنجان برای دفاع از امنیت شغلی شان دست از کار کشیده و تجمع کردند. به گزارش عصر زنجان ، مدیر روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: دلیل اصلی تحصن و تجمع کارگران شرکت پارس سوئیچ زنجان، مسائلی مربوط به حوزه تولید نبوده است. مدیر عامل شرکت پارس سوئیچ زنجان نیزگفت: تحصن و تجمع کارگران پارس سوئیچ ناشی از سو برداشت از یک بخشنامه بوده که برطرف شد. این بخشنامه برخی از کارگران را نگران ساخته بود که با قول مساعد مسئولان برطرف شد.

*کارگران آب معدنی داماش در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی، مقابل ساختمان فرمانداری رودبار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: چندی است که تامین مواد اولیه برای تولید مستمر نیز به دلیل کمبود نقدینگی دچار نقصان شده است و باوجود پیگیریهای فراوان از بانک ملی برای دریافت تسهیلات مربوط به تولید هنوز با پرداخت تسهیلات درخواستی موافقت نشده و کارگران آب معدنی داماش دارای چند ماه حقوق معوقه هستند و همچنین حق بیمه‌ شان پرداخت نشده است.

*جمعی از اهالی کنگاور و کارگران سیلوی گندم به همراه خانواده های شان برای اعتراض به واگذاری سیلوی گندم کنگاور به بخش خصوصی مقابل فرمانداری شهرستان کنگاور در استان کرمانشاه تجمع کردند. به گزارش فرین غرب، واگذاری سیلوهای کرمانشاه، سنقر و کنگاور همزمان کلید خورده و روند واگذاری سیلوهای کرمانشاه و سنقر متوقف شده و تنها سیلوی کنگاور به بخش خصوصی واگذار شده است.

*کشاورزان دشت برخوار در شمال و شمال شرقی اصفهان برای اعتراض به عدم اختصاص حقابه و پرداخت نشدن خسارت ناشی از خشکسالی دست به تجمع مقابل استانداری در کلانشهر اصفهان زدند. یکی از کشاورزان معترض به خبرنگار ایرنا گفت: مراجع ذیربط استانی و کشوری حقآبه خریداری شده کشاورزان را در اختیار آنها قرار دهند. وی افزود: حقآبه های نداده و خسارت ناشی از خشکسالی به کشاورزان دشت برخوار پرداخت شود.

*اعضای تعاونی مسکن شهرک امیرالمومنین پاکدشت در اعتراض به بلاتکلیفی ۱۸ ساله برای گرفتن مجوز ساخت خانه های شان و عدم پاسخگویی مسئولان از روز یکشنبه ۲۶ مرداد با تجمع درخیابان اصلی این شهرستان در استان تهران آغاز شد و کماکان ادامه دارد. به گزارش آنا، این تجمع در حاشیه جاده امام رضا با پلاکاردهایی که بر روی آن احقاق حق شان را می‌ طلبند و به دنبال گرفتن پاسخی از سوی مسئولان هستند صورت می گیرد، اما هنوز واکنشی به اعتراض آنان داده نشده است. بیش از ۱۸سال از دربدری و آوارگی ۴ هزار خانواده کارگر پاکدشتی که با فروش تمام دارایی ‌شان به دنبال سرپناهی برای خود و خانواده‌ شان بودند می‌گذرد و اکنون که کارد به استخوان شان رسیده است و دیگر امیدی به مسئولان شهرستانی ندارند، اعتراض و تجمع  را تنها راه دست یافتن به حق پایمال شده‌ شان می ‌بینند.

*تعدادی از اعضای کتابخانه ملی با تجمع جلوی درب ورودی این سازمان خواستار بازگشایی این نهاد شدند. به گزارش مهر، تجمع کنندگان عمدتاً دانشجویان مقطع دکتری و پژوهشگر هستند و به باور آنها می‌ توان با رعایت پروتکلهای بهداشتی از امکانات کتابخانه ملی استفاده کرد. اعتراض عمده تجمع کنندگان این است که چرا طی ۶ ماه گذشته کتابخانه ملی عمدتاً تعطیل بوده اما مراکز دولتی دیگر کماکان به فعالیت خود ادامه داده و به خدمت رسانی به ارباب رجوع ادامه می‌دادند؟

*برای دومین روز متوالی، کارگران شهرداری آغاجاری در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماههای تیر و مرداد سال جاری و چند ماه حقوق سال ۹۷ دست از کارکشییده و مقابل ساختمان این شهرداری در استان خوزستان تجمع کردند. به گزارش خورنا، سطلهای مکانیزه که جهت جمع آوری زباله های خانگی در محلات مورد استفاده قرار می گیرد دیگر ظرفیت نداشته و گاهی زباله در خیابان و کوچه رها شده است.

 

چهارشنبه ۱۲ شهریور

*شماری از فعالان حامی محیط زیست شهرستان مشکین شهر در اعتراض به احداث جاده موسوم به کمربند طلایی در مسیر احداث این جاده دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، فعالان محیط زیست بر این باورند که احداث کمربند طلایی علاوه بر تخریب جبران ناپذیر دامنه های بکر و ییلاقهای ساوالان، آسیب جدی به زیست بوم حیوانات در شرف انقراض منطقه وارد می‌کند. در جریان این تجمع نیروهای انتظامی سعی در جلوگیری از برگزاری آن داشتند.

*کارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر مقابل شرکت و استانداری تجمع کردند.

به گزارش ایرنا، یکی از معترضان گفت: ما نیروهای پیمانکار و طرحی، هفت ماه حقوق از شرکت آب و فاضلاب روستایی طلبکار هستیم ضمن آنکه حق بیمه تامین اجتماعی ما از اردیبهشت سال ۹۷ تاکنون پرداخت نشده است.

 

پنجشنبه ۱۳ شهریور

*کارگران شهرداری حمیدیه برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست از کارکشیده و برای دومین روز متوالی در میدان ورودی این شهرستان در استان خوزستان تجمع کردند. یکی از کارگران حاضر در تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: حدود ۱۵۰ کارگر هستیم که مطالبات حقوق و بیمه دریافت نکرده ‌ایم. وی افزود: در این شرایط سخت اقتصادی و کرونایی، با حقوق اندکی که می‌ گیریم، ۱۵ ماه طلبکار هستیم و حق بیمه هم تنها از فروردین تا خرداد پرداخت شده و ماههای قبل از آن بلاتکلیف مانده است و هیچ‌ کسی پیگیر حق ‌و حقوق قانونی ما نیست.

*جمعی از دامپرواران جوین برای اعتراض به افزایش سرسام آور قیمت نهادهای دامی مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خراسان رضوی اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از دامداران حاضر در این تجمع گفت: گرانی سرسام آور قیمت نهادهای دامی در حالی که کمیاب نیز هست سبب شرایطی سخت و فشار مضاعف غیرقابل تحملی به فعالان صنعت دامپروری شده است. وی افزود: صنعت گاوداری جوین در صورت تداوم روند افزایش قیمت نهاده‌های دامی رو به ورشکستگی و تعطیلی خواهد رفت.

 

آدینه ۱۴ شهریور

*جمعی از کارگران نیروگاه رامین اهواز واقع در کیلومتر ۲۰ جاده مسجدسلیمان - شهر ویس برای اعتراض به واگذاری به بخش خصوصی دست به تجمع در مصلی نماز جمعه کلانشهر اهواز زدند. به گزارش عصر جنوب، معترضان علت اجتماع خود را اعتراض به فروش این نیروگاه عنوان کرده و گفتند: «خصوصی‌سازی و فروش نیروگاه، هفت ‌تپه دیگری را رقم خواهد زد».

 

شنبه ۱۵ شهریور

*شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در سراسر کشور از جمله در شهرهای تهران، رشت، اراک، مشهد، نیشابور،  تبریز، کرج، ارومیه، لرستان، کرمان، اهواز، بوشهر، بجنورد، خرم‌ آباد، لاهیجان و شوش در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی این شهرها دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، بازنشستگان اهم مطالبات خود را بازنگری در فرمولهای همسان‌ سازی و پرداخت بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی عنوان کردند.

*باغداران و کشاورزان منطقه تنگ سرخ شهرستان بویراحمد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات تملک اراضی شان دست به تجمع در کارگاه سد تنگ سرخ زدند و خواهان پرداخت مطالبات شان از طرف وزارت نیرو و پاسخگویی مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد شدند. به گزارش بازار، نزدیک به ۱۰ سال از کلنگ زنی این سد می گذرد اما به دلیل مشکلات اعتباری نه تنها به سرانجام نرسیده بلکه مطالبات مربوط به تملک و تخریب برخی باغات منطقه هم پرداخت نشده است.

 

یکشنبه ۱۶ شهریور

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، کارگران شهرداری سربند در استان خوزستان دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان شهرداری بندر امام دست به تجمع زدند. تجمع این کارگران به علت عدم دریافت معوقات مزدی صورت گرفته است.

*شماری از خریداران و سهامداران غارت شده شرکت شهرخودرو با تجمع در مقابل ساختمان فدراسیون فوتبال خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، به گفته شهروندان معترض؛ شرکت شهرخودرو با پول آنها باشگاه خریده و تیمداری می کند و نه پول شان را پس می دهد و به خریداران خودرو هم خودروهای شان را نمی دهد.

*کارگران خدمات اجتماعی پتروشیمی بندر امام، زیر مجموعه هلدینگ خلیج فارس، برای اعتراض به انتقال اجباری به شرکت عملیات غیرصنعتی ماهشهر، دست از کار کشیدند وت جمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: بعد از گذشت ۷ ماه و پیگیریهای صورت گرفته در سطح شهرستان، استان و حتی کشور، متأسفانه هیچ جواب و واکنشی از سوی مسئولان دیده نشده است.

*جمعی از پرسنل حمل و نقل شرکت هواپیمایی هما در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود مقابل واحد حمل و نقل خلبانان این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، معترضان دلیل تجمع خود را عدم پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه خود عنوان کردند.

*شماری از دوست داران محیط زیست و اهالی شهرستان شاهرود در مقابل دفتر امام جمعه این شهرستان تجمع کردند. به گزارش مهر، معترضان دلیل تجمع خود را مخالفت با آغاز به کار مجدد معدن بوکسیت تاش در ارتفاعات شاهوار عنوان کردند.

 

دوشنبه ۱۷ شهریور

*جمعی از کارگران بازنشسته صنعت نفت کشور برای اعتراض به روند تصویب شیوه نامه صندوق بازنشستگی و حضور غیرنفتیها در این صندوق دست به تجمع مقابل وزارت نفت در تهران زدند. به گزارش مهر، این تجمع که پیش از این نیز برگزار شده بود به دلیل اعتراض بازنشستگان به نوع روند تصویب شیوه نامه صندوق بازنشستگی صنعت، حضور وزیر اقتصاد دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این صندوق به عنوان اعضای غیرنفتی صندوق و همچنین برخی کسورات کمک معیشتی آنها صورت گرفت.

*به گزارش عصر جنوب، کارگران شهرداری ماهشهر برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان، برای دومین روز متوالی دست از کارکشیده و مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان اجتماع کردند. کارگران معترض اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و مزایای مصوب شده توسط اداره کار را خواستارند. آنها می گویند؛ با دستور اداره کار، این طرح آغاز و به یک باره از سوی شهرداری متوقف شده است.

*برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه تراورس راه آهن  آندیمشک در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و شرایط بد کاری اعتصاب کردند. به گزارش کانال تلگرام کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، کارگران کارخانه تراورس اندیمشک تا اردیبهشت ماه حقوق گرفته اند و تقریبا ۳ ماه حقوق نگرفته اند.

*برای دومین روز متوالی کارگزاران مخابرات روستایی از ۱۵ استان کشور ازجمله خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، قزوین، گیلان، همدان، خوزستان، لرستان و  هرمزگان به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: قرارداد دائم شده‌ ایم اما هنوز تبعیض وجود دارد. کارگران مخابرات خواستار پایان برخورد تبعیض ‌آمیز با آنها و برقراری رابطه حقوقی مبتنی بر قرارداد هستند. اکثر این کاراگرن با وجود سابقه بالای ۲۵ ساله کاری، هنوز حقوق کف قانون کار را دریافت می‌ کنند.

*برای دومین بار درفصل تابستان سال جاری، آتش نشانان اصفهان در اعتراض به سطح نازل حقوق، مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور نشدن و عدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر اصفهان تجمع کردند. به گزارش فارس، آتش‌ نشانان از سالها قبل نسبت به میزان حقوق دریافتی و پایین بودن حقوق خود اعتراض دارند و تعدادی از آنان نیز حدود ۹ سال است که به صورت شرکتی استخدام شدند و خواستار تبدیل وضعیت هستند.

*به گزارش میزان، تعدادی از اهالی بولینگ و بیلیارد کشور در اعتراض به مشکلات مدیریتی این فدراسیون، مقابل وزارت ورزش و جوانان تجمع کردند. معترضان خواستار ورود وزارت ورزش به مشکلات مدیریتی در این فدراسیون شدند.

 

سه شنبه ۱۸ شهریور

*شماری از دوستداران محیط ‌زیست و اهالی شهرستان شاهرود، به ‌منظور جلوگیری از تخریبهای گسترده معدن بوکسیت تاش در شاهوار، مقابل دفتر امام جمعه این شهر دست به تجمع زده و خواستار تعطیلی کامل این معدن شدند. به گزارش فارس، حاضران در این تجمع اعتراضی با در دست داشتن پلاکاردهایی، نجات شاهوار را به‌ نوعی نجات شاهرود توصیف کرده و پایان دادن به فعالیتهای معدنی در این منطقه را لازم و ضروری دانستند.

*به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه کمپروسور سازی تبریز در اعتراض به اخراج سلیقه ‌ای کارگران، اخذ سفته، انعقاد قرارداد سفید و عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و برای دفاع از امنیت شغلی دست به تجمع دراین واحد تولیدی واقع در شهرک صنعتی غراملک تبریز زدند.

 

چهارشنبه ۱۹ شهریور

*کارگران شرکت آب و فاضلاب آبادان برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه  دست از کار کشیده و مقابل اداره امور آبفا این شهرستان اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حق بیمه کارگران آبفای شهری آبادان به تامین اجتماعی واریز نشده ضمن اینکه بخشی از حقوق سه ماهه اول و سه ماه دوم سال جاری نیز هنوز پرداخت نشده است.

*کارگران شهرداری سوسنگرد برای اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و حق بیمه دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان دشت آزادگان در استان خوزستان زدند. به گزارش عصر جنوب، این کارگران با اشاره به عدم دریافت ۷ ماه حقوق معوقه خود عنوان کردند؛ در شرایط کنونی به ویژه با وجود گسترش اپیدمی کرونا و تورم سرسام آور، خانواده های آنان در شرایط اقتصادی نگران کننده ای قرار دارند.

*به گزارش عصر جنوب، کارکنان دانشگاه چمران اهواز برای  اعتراض به کاهش حقوق و افزایش ساعت کار دست از کار کشیدند و در محوطه دانشگاه تجمع کردند.

*جمعی از اهالی بویراحمد در ادامه اعتراض شان به عدم پرداخت مطالبات تملک اراضی شان برای ساختن سد تنگ سرخ و عدم گاز رسانی دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج زدند. به گزارش فارس، باغداران و کشاورزان تنگ سرخ بویراحمد با اعتراض به وضعیت کنونی و سردرگمی خود، خواستار توجه مسئولان به مطالبات شان پس از کلنگ‌ زنی سد تنگ سرخ در سال ۱۳۹۰ شدند.

*جمعی از اهالی روستاهای چقا نرگس بخش ماهیدشت برای اعتراض به نداشتن آب شرب دست به تجمع مقابل استانداری کرمانشاه زدند. به گزارش مهر، یکی از اهالی روستاهای «دو چقا درویش، جوره، چقا نقدلی و چقا کبود» از توابع دهستان «چقا نرگس» گفت: حدود  ۱۵سال است که چهار روستای ما مشکل آب آشامیدنی دارد. وی اضافه کرد: سال ۹۳ مقابل فرمانداری تجمع کردیم و از فرماندار و نمایندگان وقت هم درخواست پیگیری کردیم اما متأسفانه پس از گذشت حدود یک هفته از برگزاری این تجمع، هیچکدام از مسئولان اقدامی جهت رفع این موضوع انجام ندادند.

*جمعی از دامداران یزد برای اعتراض به کمبود، گرانی و نحوه توزیع نهاده های دامی دست به تجمع مقابل استانداری یزد زدند. به گزارش صدا و سیما، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد در گفتگو با خبر ۲۰ گفت: مراجعه دامداران به استانداری به دلیل اعتراض به تشکل دامداران در نحوه توزیع نهاده ‌ها و احتساب قیمت گوشت است.

 

پنجشنبه ۲۰ شهریور

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، گروهی از مردم دهستان چاه ریگان در اعتراض به صدور مجوز شروع به کار معدن سیلیس مقابل ساختمان فرمانداری کهنوج دست به تجمع زدند. تخریب محیط زیست و آب شرب، تهدید حیات وحش و اثرات زیست محیطی بر مردم از جمله مشکلات و ‌معضلات تاسیس این معدن در منطقه چاه ریگان است.

*اعتصاب و تجمع سه روزه کارگران شرکت پارس سوئیچ زنجان برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت مطالبات پس از دست یابی به بخشی از مطالبات شان خاتمه یافت. به گزارش فارس، مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با اشاره به برخی از خواسته‌ های کارگران گفت: قرار شده است ۸۰ درصد پاداش افزایش تولید پرداخت شود، به اضافه اینکه برای مبلغ پاداش افزایش تولید نیز بیمه واریز شود.

*گروهی از کشاورزان روستای حسین ‌آباد جنگل، بخش میان ‌جلگه نیشابور، در این روستا دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، تجمع این شهروندان به دلیل عدم اجازه استفاده از چاه آبِ موقوفه آستانِ قدس رضوی، صورت گرفته است. استان قدس رضوی چاه آبی را که در این روستا وجود دارد به شخص دیگری اجاره داده و با این که اهالی روستا اعلام کرده اند که حق اجاره آن را حتی جلوتر پرداخت می ‌کنند ولی از اجاره دادن آن به اهالی امتناع می‌ کند.

 

آدینه ۲۱ شهریور

*فعالان محیط زیست و اهالی روستای فاقلو (فاققیلی) شهرستان تکاب (تیکان تپه) در اعتراض به تخریب محیط زیست منطقه توسط معدنکاران، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش بیرلیک، روستاییان معتقدند استخراج سنگ در این منطقه، غیرقانونی است و مجوز آن با استفاده از رانت صادر شده است. آنها می گویند استخراج از این معدن سبب نابودی اراضی کشاورزی روستاییان، تخریب آثار تاریخی و محیط زیست منطقه و خشک شدن منابع آبی و چشمه های اطراف خواهد شد.

 

شنبه ۲۲ شهریور

*به گزارش آذرباخیش، گروهی از کارگران شهرداری شهرستان خوی مقابل ساختمان خدمات شهری شهرداری این شهرستان تجمع کردند. کارگران معترض دلیل تجمع خود را اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود عنوان کردند.

*کارگران شاغل و بازنشسته شهرداری آبادان در ادامه اعتراض شان به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر مقابل ساختمان مرکزی شهرداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: علیرغم وعده مسئولان شهرداری آبادان مبنی بر پرداخت حقوق و حق سنوات کارگران و بازنشستگان این شهرداری در پایان هر ماه، تاکنون ۲ ماه مطالبات و حق سنوات ۲۰۰ نفر از کارگران بازنشسته پرداخت نشده است.

*به گزارش رهیاب، برای دومین روز، کارگران شهرداری دشت آزادگان در اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و حق بیمه  از رفتن بر سر کار خودداری کردند و مقابل فرمانداری دشت آزادگان در استان خوزستان تجمع کردند.

*کارگران کارخانه کنتورسازی ایران با تجمع مقابل ساختمان بیدادگستری استان قزوین به بلاتکلیفی شغلی و بی ‌تفاوتی مسئولان اعتراض کرده و خواهان خلع ید از مالک شرکت شدند. به گزارش ایلنا، دلیل این تجمع، اعتراض به جذب نیروی جدید شرکت و بی ‌تفاوتی مسئولان به رغم مصوبات متعدد در رابطه با تعیین تکلیف مدیریت شرکت و خلع ید وی و بسته ماندن شرکت است. مالکیت این واحد تولیدی همچنان در اختیار فردی است که با وجود حضور در زندان، همچنان با امکانات وِیژه از داخل زندان این واحد را مدیریت می کند.

*تعدادی از مالکان مسکن مهر شهرستان سبزوار مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی این شهرستان تجمع کردند. به گزارش سبزوار نیوز، مالکان مسکن مهر بلوک D۸۲ سبزوار که حدود ۱۰ سال است منتظر تحویل منازل ‌شان هستند، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. مسئولان این اداره سعی داشتند با دخالت نیروی انتظامی، مردم را از اعلام اعتراض خود منصرف کرده و خود نیز از رو در رو شدن با مالکان معترض فرار کنند.

*اعتصاب رانندگان مرز باشماق پس از ۳ روز پایان گرفت. پیش از شیوع کرونا خودروهای ایرانی کالاها و سوخت را تا مقصد مورد نظر در داخل خاک عراق حمل می ‌کردند اما بعد از شیوع کرونا و به خاطر محدودیتهای ایجاد شده کالاها در محوطه مرز و نقطه صفر جابجا می ‌شد و از آن به بعد خودروهای عراقی آن را تا مقصد مورد نظر حمل می‌ کردند.

 

یکشنبه ۲۳ شهریور

*جمعی از متقاضیان خرید خودرو برای اعتراض به محرومیت ثبت نام در فروش محصولات ایران خودرو دست به تجمع مقابل ساختمان وزارت صنعت درتهران زدند. به گزارش سایت طلا، متقاضیان اعلام کردند که در مراجعه به سایت پیش فروش محصولات ایران خودرو، امکان ثبت نام ندارند و این در شرایطی است که در هیچکدام از فروش فوق العاده یا پیش فروشهای قبلی این شرکت برنده قرعه کشی نبوده اند.

*کارگران خدماتی شهرداری شهرستان هویزه در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران دلیل تجمع خود را عدم پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه عنوان کردند.

 

دوشنبه ۲۴ شهریور

*جمعی از کشاورزان شرق اصفهان برای اعتراض به عدم تامین حقابه دست به تجمع  مقابل شرکت آب منطقه ‌ای واقع در ضلع جنوبی پل خواجو زدند و خواهان ادامه جریان آب زاینده‌ رود برای آبیاری دوره کشت تابستانه و تامین حقابه خود تا ۱۵ مهر شدند. به کزارش ایرنا، کشاورزان و باغداران مناطق شرق اصفهان از جمله زیار، ورزنه، اژیه، کرارج، براآن شمالی و براآن جنوبی و خوراسگان با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر و شهرستانهای غربی شامل نجف آباد، فلاورجان، خمینی شهر، لنجان و مبارکه، در سالهای اخیر در چند نوبت با برپایی تجمع اعتراضی در نقاط مختلف استان اصفهان، رسیدگی به وضعیت حقابه خود از زاینده رود، حل مشکلات معیشتی و جاری ‌سازی این رودخانه را مطالبه کردند.

*جمعی از نانوایان یزد برای اعتراض به قیمت نان دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش ایلنا، یکی از نانوایان تجمع کننده گفت: چهار سال است با ثابت ماندن قیمت نان در یزد، درآمد صنف نانوا دچار انجماد شده و این درحالیست که در همین مدت، همه هزینه‌ های زندگی سرسام ‌آور افزایش یافته است.

 

سه شنبه ۲۵ شهریور

*کارگران کارخانه پارس ‌آمپول ساوه، برای سومین روز متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهای شان و همچنن واگذاری کارخانه به بخش خصوصی، دست از کار کشیده و در محوطه کار خود، تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران این شرکت با سر دادن شعارهایی خواستار جلوگیری از اجرای تصمیم مدیریت شرکت مبنی بر واگذاری کارخانه به بخش خصوصی فاقد اهلیت صنعتی و ناکارآمد شدند.

*برای دهمین روز متوالی کارگران شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به عدم پرداخت حقوق از جمع آوری زباله ها ازسطح این شهر در استان خوزستان خودداری کردند. به گزارش تسنیم، شهردار کوت عبدالله موفق به شکستن اعتصاب کارگران نشده و تلاشهایش با همکاری فرمانداری شهرستان کارون منجر حل مشکل جمع آوری زباله ها از سطح شهر شده است.

چهارشنبه ۲۶ شهریور

*گروهی از رانندگان تاکسی شهر کاشان در اعتراض به گرانی قطعات و پایین بودن کرایه، در میدان ۱۵ خرداد این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، رانندگان معترض با در دست داشتن پلاکاردی تحت عنوان «از یاد رفته» به بی توجهی مسئولان اعتراض کردند.

*برای چندمین بار، جمعی از اهالی سرقنات ایذه برای اعتراض به وضعیت نامناسب بهداشتی منطقه و بی خیالی مسئولان ذیربط دست به تجمع مقابل شهرداری این شهر دراستان خوزستان زدند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: باتوجه به فقر امکانات و عدم توجه شهرداری شهر به مناطق پرجمعیتی مثل سرقنات در محاسبات عمرانی شهر، مردم این منطقه برای چندمین بار متوالی دست به اعتراض زدند.

*جمعی از شهروندان زاهدان برای اعتراض به عدم توزیع کپسول گاز دست به مسدود کردن یکی از خیابانهای این شهر در استان سیستان و بلوچستان زدند. به گزارش گسترش، فقدان شبکه گازرسانی و کمبود کپسول گاز موجب نارضایتی و اعتراض اهالی این منطقه شده است.

 

پنج شنبه ۲۷ شهریور

*به گزارش فارس، همزمان با سفر معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور به دهدشت، جمعی از کارگران شهرداری این شهر در استان کهگیلویه و بویراحمد با تجمع و امضای طومار به وضعیت استخدامی وسطح نازل حقوق شان اعتراض کردند. کارکنان شهرداری دهدشت خواستار ثبت احکام کارگزینی خود هستند.

*جمعی از کشورزان هیرمند برای اعتراض به نداشتن اجازه تردد به مزارع شان در آنسوی مرز به دنبال  احداث دیوار امنیتی مرزی دست به تجمع مقابل دفتر امام جمعه این شهرستان در استان سیستان و بلوچستان زدند و خواستار بازگشایی مرز و اجازه تردد به مزارع شان شدند. به گزارش به گزارش اوشیدا، کشاورزان شهرستان هیرمند گفتند: برای رفع مشکل به ارگانهای مختلف نظامی، قضایی و دیگر ارگانها مراجعه کرده اما هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

 

آدینه ۲۸ شهریور

*اهالی شهر شیبان واقع در استان خوزستان، در محل برگزاری نماز جمعه این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش عصرما، شهروندان معترض گفتند که وضعیت غیر استاندارد جاده های شهر شیبان باعث وقوع تصادفات رانندگی و جان باختن اهالی این شهر شده است. همچنین عدم انتخاب مکان صحیح برای احداث پل طی سالهای گذشته، عدم نگهداری آسفالت، تقویت پایش زیرساختها و نبود علائم و میل گاردیل از جمله مسائلی است که موجب شده پل روگذر شیبان به جای تسهیل تردد، به قتلگاه شهروندان تبدیل شود.

 

شنبه ۲۹ شهریور

*کارگران سایت مدیریت پسماند شهر اهواز، با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان شهرداری و شورای قلابی این شهر، خواستار رسیدگی به مطالبات مزدی خود شدند. به گزارش ایرنا، سایت دفن زباله اهواز به نام صفیره حدود ۱۲۰ کارگر برای تفکیک زباله دارد که تعداد زیادی از آنها را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند؛ زنانی که هر روز از نقاط مختلف شهر خود را به این سایت می‌رسانند تا با تفکیک بخشی از زباله ‌های شهر درآمدی برای گذران زندگی شان به دست آورند.

*رانندگان کد ۸ مریوان برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی دست از کار کشیده و با به صف کردن خودروهای شان مقابل سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر مریوان و حومه اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، این رانندگان، گفتند؛ بعد از ۵ ماه و با وجود دریافت ۱۵ میلیون تومان از هر راننده توسط تاکسیرانی، رانندگانی غیرکد ۸، که در همین مسیرها مسافر جا به ‌جا می‌ کنند، از به رسمیت شناختن آنها خودداری می‌ ورزند و به آنها اجازه کار نمی‌ دهند. به گفته رانندگان معترض، چند بار به اصرار تاکسیرانی در مسیرهای مورد نظر حاضر شدند، اما مورد اهانت و کتک ‌کاری قرار گرفتند.

*دامداران و صاحبان گاوداریهای شهر کرمان با تجمع در استانداری کرمان، خواستار کاهش قیمت نهاده های دامی و هزینه های جانبی تولید لبنیات در دامداریها شدند. به گزارش ایلنا، نمایندگان دامداران به قیمت پایین شیر تولیدی اعتراض داشته و خواستار حمایت مسئولان استان، به ویژه استاندار کرمان، جهت بهبود وضعیت شغلی خود هستند.

*به گزارش خورنا، کارگران شهرداری شهرستان آغاجاری در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، مقابل شهرداری دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران معترض ۳ ماه حقوق معوقه طلب دارند.

*کارگران مجموعه فرهنگی، ورزشی برق منطقه ای کرمان برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی برای هیجدهمین روز متوالی مقابل ساختمان اداری برق منطقه ای کرمان تجمع کردند. به گزارش کُبنا نیوز، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: همه افرادی که امروز مقابل ساختمان اداری برق منطقه ای کرمان تجمع کرده اند، بیش از ۱۰ سال سابقه کار دارند حتی برخی از آنها نزدیک به ۳۰ سال سابقه کار دارند. وی افزود: پیش از این مجموعه فرهنگی، ورزشی اداره برق تحت نظر برق منطقه ای قرار داشت و حقوق و مزایای ما را پرداخت می کرد اما پس از مدتی به بخش خصوصی واگذار شده و به صورت خودگردان اداره شد. آنها افزودند: در قرارداد نیروهای ارکان ثالث شرکت نفت، موضوعی به عنوان نیروهای کار ساعتی تعریف نشده است و ساختار برای مربیان حقوق تمام وقت دیده شده ولی ساعتی پرداخت شده است.

 

یکشنبه ۳۰ شهریور

*کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان برای اعتراض به اجرای سر و دم بریده طرح طبقه بندی مشاغل دست به تجمع مقابل دفتر مرکزی پالایشگاه زدند. به گزارش ایلنا، کارگران تجمع کننده گفتند: کارگران واحدهای «حمل و نقل»، «استیج بند»، «طناب بند» و شماری دیگر از کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان به رویه اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل خود اعتراض دارند.

کارگران معترض اضافه کردند: در این طرح طبقه‌ بندی مشاغل؛ کارگران پالایشگاه آبادان را به دو دسته ستادی و عملیاتی تقسیم کرده‌ اند که قرار شده به کارگران عملیاتی در این طرح ۹۰ درصد مزایای فوق‌ العاده شغل تعلق گیرد در عین حال برای کارگران ستادی و پشتیبان نیز ۷۰درصد (فوق‌العاده شغل) در نظر گرفته ‌اند.

*کارگران آب معدنی داماش در اعتراض به توقف فعالیت تولیدی کارخانه و عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و ۴ ماه حق بیمه تجمعاتی در محل کارشان و مراکز قدرت در شهرستان رودبار برپا کردند. به گزارش ایلنا گفتند: نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ کارگر در کارخانه آب معدنی داماش در بخش تولید مشغول‌ کارند که در سال جاری دو ماه حقوق معوقه طلبکارند. شرکت آب معدنی داماش در حال حاضر متعلق به هلدینگ گروه ملی است و در حال حاضر که فصل تابستان است، کارگران انتظار افزایش تولید آب معدنی به نسبت سایر ماه‌های سال را داشتند اما کارفرما به صورت مشخص با آغاز فصل گرما فعالیت تولیدی کارخانه را متوقف کرده و کارگران کاری برای انجام دادن ندارند.

 

دوشنبه ۳۱ شهریور

*کارگران کارخانه قند شهرستان تربت جام در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود در مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نماینده کارگران در این خصوص گفت: از سال ۱۳۹۷ اضافه کار و بیمه تامین اجتماعی از شهریور ۱۳۹۸ و از ابتدای سال ۱۳۹۹ حقوق کارگران کارخانه‌ قند تربت جام از سوی کارفرما پرداخت نشده است.

*برای دومین روز متوالی، کارگران معدن زغال سنگ سوادکوه در اعتراض به سطح نازل حقوق، عدم اجرای دقیق طرح طبقه ‌بندی مشاغل و شرایط نامناسب ایمنی و بهداشتی کار، دست از کار کشیده و مقابل فرمانداری این شهرستان در استان مازندران تجمع کردند. به گزارش کارگر آنلاین، به علت حوادث کار در این واحد معدنی تکمیل تجهیزات ایمنی در معدن و نظارت دقیق کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار و نظارت بارزسان ادارات کار منطقه از جمله خواسته ‌های معترضان است.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

شنبه اول شهریور: اعتصاب‌ و تجمع کارگران راه آهن خط کرج - قزوین (کرج، کردان، هشتگرد، آبیک و زیاران) برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و حق بیمه.

دوشنبه ۳شهریور: اهالی روستای «دب حردان» در نزدیکی اهواز با اعتراض نسبت به قطعی آب شرب در ماههای گذشته، خواستار ارسال تانکرهای آب به روستا شدند./ تجمع کارگرن اخراجی راهداری و حمل ‌و نقل جاده ‌ای قزوین همزمان با سفر نوبخت به قزوین.

سه شنبه ۴ شهریور: تجمع کارکنان هتل لاله تهران مقابل درب ورودی این هتل. تجمع این شهروندان به دلیل عدم پرداخت معوقات مزدی چندین ماهه صورت گرفته است./ کارگران بازنشسته تامین اجتماعی خوزستان برای اعتراض به سطح نازل حقوق و عدم همسان سازی مقابل ساختمان تامین اجتماعی شعبه ۵  اهواز واقع در گلستان فلکه کارگر تجمع کردند.

پنجشنبه ۶ شهریور: کارگران رسمی راه آهن آذربایجان برای اعتراض به واگذاری راه ‌آهن به بخش خصوصی و عدم پرداخت حقوق شان برابر ساختمان راه ‌آهن تجمع اعتراضی برگزار کردند./ کارگران سد شفارود برای اعتراض به ادامه بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع زدند.

سه شنبه ۱۱ شهریور: اعتصاب و تجمع کارگران شرکتی شهرداری بندر امام‌ برای دومین روز متوالی.

شنبه ۱۵ شهریور: گروهی از رانندگان تاکسی خط حسن آباد شهرستان سنندج برای اعتراض به افزایش بیش از حد تاکسیهای این ایستگاه از سوی سازمان تاکسیرانی، دست به اعتصاب و تجمع زدند.

دوشنبه ۱۷ شهریور: تجمع کارگران شهرداری لالی در استان خوزستان برای اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی ۱۲ ماهه خود مقابل ساختمان شهرداری دست به تجمع زدند.

چهارشنبه ۱۹ شهریور: کارگران کشتارگاه ماکیان شهرستان شوش، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. این کارگران روز گذشته نیز مقابل دفتر امام جمعه تجمع کرده بودند.

پنجشنبه ۲۰ شهریور: کارگران شرکت نساجی جلفاکاران در منطقه آزاد ارس برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی مقابل این واحد صنفی تجمع کردند.

شنبه ۲۲ شهریور: دامداران استان فارس برای اعتراض به قیمت و کمبود نهاده های دامی دست به تجمع مقابل  ساختمان سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان درکلانشهر شیراز زدند.

یکشنبه ۲۳ شهریور: جمعی از مالکان زمینهای کوه سیاه شهرستان رباط کریم برای اعتراض به جنگل ‌کاری غیرقانونی در زمینهای خود، مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند./ تعدادی از عوامل توزیع مرغ شهرستان شوش برای اعتراض به نبود مرغ در بازار مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند./ پرسنل میراث فرهنگی شهرستان نیشابور در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود در مقابل اداره میراث فرهنگی و گردشگری این شهرستان تجمع کردند.

سه شنبه ۲۵ شهریور: شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی کرمانشاه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در مقابل ساختمان کانون بازنشستگان این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند./ گروهی از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی اهواز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

چهارشنبه ۲۶ شهریور: کارگران شهرداری لالی در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود مقابل ساختمان این شهرداری دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران معترض دلیل تجمع خود را عدم پرداخت ۱۲ ماه حقوق معوقه خود عنوان کردند./ تعدادی از داوطلبان جمعیت هلال احمر برای چندمین روز در اعتراض به باند بازیها هلال احمر در امر استخدام، عدم به کار گیری نیرو‌ها متخصص و هدر دادن أموال مردم، استخدامهای فامیلی و مقابل مجلس تجمع کردند.

پنجشنبه ۲۷ شهریور: کارگران طرح انتقال آب به ۴۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان (شرکت سازه کویر زابل) برای اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و عیدی سال ۹۹ دست به تجمع مقابل دفتر کارگاه زدند.

آدینه ۲۸ شهریور: تجمع اعتراضی کارگران فصلی و بیکار در شهر بناب در اعتراض به بیکاری و نداشتن درآمد جهت معیشت در مسیر بلوار مطهری.

شنبه ۲۹ شهریور: سهامداران شرکت کاشی ایرانا با تجمع مقابل این شرکت خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. از جمله مطالبات این شهروندان بازپسگیری سرمایه خود، عنوان شده است.

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۲۹، سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ ـ ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول