چالشهای معلمان (شهریور ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

تجمع معلمان خرید خدمات اصفهان

روز جمعه ۱۰ مرداد، شماری از معلمان خرید خدمات اصفهان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و پرداخت نشدن دستمزد، در مقابل دفتر مجمع نمایندگان حکومت از این شهر در مجلس دست به تجمع زدند.

تجمع کنندگان دریافت حقوق معوقه، بیمه‌ های مقطعی و بلاتکلیفی در تعیین وضعیت استخدامی را از جمله مشکلات خود بیان کردند.

یکی از معلمان با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون دو ماه حقوق دریافت کرده گفت با دریافت این میزان حقوق، در تنگنای مالی قرار گرفته است.

یکی دیگر از معلمان هم با اشاره به اینکه از سال ۹۳ وارد این طرح شده گفت: "امسال قرار است آموزش و پرورش ۲۸ هزار نفر را با آزمون استخدام کند، بدون اینکه معلمان خرید خدمات با سالها سوابق کاری و تجربه در این آزمون حضور داشته باشند."

در پایان تجمع معلمان خرید خدمات، عباس مقتدایی، از نمایندگان رژیم در مجلس، با پاس دادن معلمان به آموزش و پرورش و اینکه در این مورد وزارتخانه مزبور "باید پاسخگو باشد و پیگیری کند"، به این اکتفا کرد که بگوید "نامه ‌ای خطاب به وزیر آموزش و پرورش تنظیم شده تا پاسخگوی مشکلات معلمان خرید خدمات باشد".

 

محکومیت دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران به دو سال حبس

محمدتقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران، به دو سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب صادر شده و قابل تجدیدنظر است.

محمدتقی فلاحی در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه ۹۸، همزمان با روز معلم، در پی حضور در تجمع اعتراضی فرهنگیان در مقابل مجلس شورای اسلامی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. آقای فلاحی ۶ روز پس از بازداشت، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه با تودیع قرار از این زندان آزاد شد.

وی در مردادماه ۹۸ به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری و ۱۰ ضربه شلاق محکوم شد که اجرای این حکم به مدت ۳ سال تعلیق شده بود.

 

اعتراض کانون صنفی معلمان ایران (تهران) به حکم صادر شده برای محمدتقی‌ فلاحی

کانون صنفی معلمان ایران (تهران) با انتشار بیانیه ای به حکم ناعادلانه زندان برای دبیر خود به شدت اعتراض کرد.

این تشکل در بیانیه ای که روز آدینه ۱۰ مرداد به همین مناسبت منتشر کرد نوشت: "این اولین بار نیست که اعضای کانون صنفی معلمان در سراسر کشور مورد بازجویی و احکام سنگین قضایی قرار میگیرند و متاسفانه گویی پایان هم ندارد."

معلمان نوشتند: "با اتهامی که به محمد تقی فلاحی نسبت داده شده، همه‌ اعضای کانونهای صنفی و همه تشکلهای مستقل صنفی و مدنی و همه احزاب و سازمانها چون جناب فلاحی محکوم هستند و بر اساس این دیدگاه مسوولان قضایی و حاکمیت، همه‌ حرکتهایی که کاستیها و قصور سیستم موجود را آشکار کنند، مجرمند و لایق اعدام و زندان و شلاق ... !!!"

آنها تاکید کردند: "با وجود فشارهایی که بر جامعه مدنی و نهادهای صنفی وارد می ‌شود، این نهادها همچنان در جهت ارزش‌ گذاری به قانون و اعتلای جامعه معلمان و آموزش کشور تلاش خواهد کرد و از برخوردهای اعمال شده هراس و بیمی نداشته و ندارند."

و ادامه داده اند: "کانون صنفی معلمان تهران با تمام توان، از فعالیتهای دبیر خود جناب محمدتقی‌ فلاحی دفاع کرده و اعلام می‌ نماید ایشان هیچ فعالیتی بر خلاف تصمیمات و نظرات کانون صنفی معلمان تهران نداشته و همواره بر مسیر قانون گام برداشته است."

تشکل صنفی معلمان در پایان بیانیه خود روشن کرده اند: "کانون صنفی معلمان ایران (تهران) بار دیگر صدور این قبیل احکام ظالمانه برای فعالان صنفی و مدنی را به شدت محکوم می ‌کند و به مردم ایران و معلمان این سرزمین اعلام می دارد همچنان برای رسیدن به حقوق صنفی و بر حق دانش ‌آموزان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته‌ ادامه خواهد داد و از قوه قضایی کشور می‌ خواهد به قوانین کشور احترام بگذارد و با بصیرت بیشتر اتهامات را بررسی، سپس حکم صادر کند."

 

تجمع آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی

جمعی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی که از استانهای مختلف کشور به تهران آمده اند، روز یکشنبه ۱۲ مرداد مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

این تجمع کنندگان که تعداد آنها نزدیک ۲۰۰ نفر است و از سال ۸۲ با نهضت سواد آموزی همکاری دارند، نسبت به لغو قرارداد آموزش دهندگی در سال جدید اعتراض دارند.

به گفته معترضان، نهضت سواد آموزی که در سال ۹۰ در وزارت آموزش و پرورش ادغام شده، در سال جدید اجازه تدریس به این آموزش دهندگان نداده است و اکنون این افراد پس از سالها تدریس در نهضت سوادآموزی بیکار شده ‌اند.

تجمع کنندگان خواسته خود را عقد قرارداد تدریس عنوان کردند و گفتند: پس از سالها خدمت در نهضت سوادآموزی با کمترین دستمزد و بدون حمایتهای قانونی مانند بیمه، کمترین کاری که مسوولان می ‌توانند انجام دهند، تغییر وضعیت ما به حق التدریس است.

 

تجمع بازنشستگان فرهنگی مقابل وزارت آموزش و پرورش

روز چهارشنبه ۱۵ مردادماه ۱۳۹۹، جمعی از معلمان در اعتراض به اجرا نشدن طرح رتبه ‌بندی مشاغل در مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران تجمع کردند.

معترضان با سر دادن شعارهایی از جمله "تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم"، خواستار رسیدگی مسوولان به خواسته های خود شدند.

 

معلمان حق ‌التدریس مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند

معلمان خرید خدمت استانهای مختلف کشور، مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

برابر اخبار دریافتی، معلمان در استانهای مختلف نیز تجمعات مشابهی را در مقابل استانداریها برگزار کرده‌ اند.

معترضان در مورد دلایل تجمع روز یکشنبه ۱۹مرداد می‌ گویند: "اصلی ترین خواسته صنفی معلمان خرید خدمت تبدیل وضعیت استخدامی است. سالهاست که نمایندگان مجلس در این مورد وعده می ‌دهند. اما تاکنون موفق نشده‌ اند که مسوولان وزارت آموزش و پرورش را برای استخدامی پیمانی معلمان خرید خدمت قانع کنند و این وزارتخانه هم ما را به رسمیت نمی‌ شناسد."

جمعیت معلمان خرید خدمت، ۲۴ هزار نفر در سراسر کشور است. بخشی از حقوق آنها از طریق بودجه عمومی تامین اعتبار می‌ شود.

 

پس از ۴ سال زندان؛ سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران آزاد شد

روز یکشنبه ۱۹ مرداد حکم آزادی محمود بهشتی لنگرودی، فعال صنفی و سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، که بعد از تجمعات صنفی معلمان در شهریور ۱۳۹۴ بازداشت شده و دوران محکومیت پنج ساله خود را در زندان اوین می گذراند، از سوی دادیاری زندان اوین ابلاغ شد.

پیشتر در مهر ماه ۱۳۹۸، حسین تاج، وکیل مدافع محمود بهشتی لنگرودی از مخالفت با آزادی مشروط این فعال صنفی معلمان خبر داده بود. به گفته او: "این درخواست با موافقت مسوولان زندان و ضابطین به مرجع قضایی ارسال شده بود که از سوی دادستان تهران با آن مخالفت شد."

مخالفت با درخواست آزادی مشروط در حالی صورت می گرفت که آن زمان آقای بهشتی لنگرودی ۴ سال از محکومیت ۵ ساله‌ خود را پشت سر گذاشته‌ بود و بر اساس قانون می ‌توانست از حق آزادی مشروط استفاده کند.

او طی ماه ‌های گذشته بارها درخواست آزادی زودهنگام خود را به دفتر دادستانی ارائه کرده، اما پاسخ قانع کننده ای به درخواست آزادی مشروط او داده نشده بود.

محمود بهشتی لنگرودی در خرداد ۱۳۳۹ در شهرستان لنگرود در استان گیلان به دنیا آمد. در همین شهر بزرگ شد و به مدرسه رفت. در سال ۱۳۶۲ در رشته ادبیات عرب مدرک لیسانس خود را دریافت کرد و از‌‌ همان سال به صورت حق ‌التدریسی در آموزش و پرورش مشغول به کار شد، تا اینکه هفت سال بعد توانست به استخدام رسمی در بیاید. در‌‌ همان سال ۶۲ و با آغاز معلمی با آدینه مرادعلی بیگی نیز ازدواج کرد؛ ازدواجی که ابوذر و سارا ثمره آن هستند.

بهشتی لنگرودی به گفته خود از سال ۱۳۷۸ فعالیتهای صنفی را در جهت بهبود وضعیت معلمان آغاز کرد؛ فعالیتی که برای او هزینه ‌های سنگین در پی داشت و در دهه‌ های ۸۰ و ۹۰ بار‌ها پای او را به دادگاه و زندان باز کرد.

 

تجمع فرهنگیان خرید خدمت یزد در برابر استانداری

جمعی از فرهنگیان خرید خدمت شاغل در واحدهای آموزشی استان یزد روز یکشنبه ‍۱۹ مرداد با تجمع در مقابل ساختمان استانداری یزد خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند.

 

تجمع آموزش ‌دهندگان نهضت سواد آموزی مقابل وزارت آموزش و پرورش

آموزش ‌دهندگان نهضت سواد آموزی باردیگر در روز سه شنبه 21 مرداد مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

این آموزش ‌دهندگان گفتند: ما باوجود فعالیت چندساله جزو مشمولان آزمون قرار نگرفتیم. ما بلاتکلیف مانده ‌ایم و خواستار تعیین تکلیف هستیم.

به گفته معترضان، آموزش‌دهندگان قبل از سال 92 حتی به عنوان حق ‌التدریس هم جذب نشده ‌اند و به هرجا مراجعه کرده‌ اند، به آنها گفته شده باید منتظر آزمون مشمولان شوند.

آموزشیاران نهضت سواد آموزی در روز یکشنبه 19 مرداد نیز مقابل مجلس تجمع کرده بودند.

 

همبستگی یک تشکل فرهنگیان آذربایجان شرقی با کارگران اعتصابی هفت تپه

کانون صنفی مستقل فرهنگیان آذربایجان شرقی با صدور اطلاعیه ای همبستگی خود را با کارگران هفت تپه اعلام کرد و خواهان توجه حاکمیت به خواسته های آنان شد.

این تشکل نوشت: "سری جدید اعتراضات کارگران هفت تپه نزدیک به دو ماه است در خیابانهای شوش در این وانفسای سخت کرونایی و مبارزه نفس گیر در جدال با مرگ، گرمای بالای ۵۰ درجه خوزستان، دست و پنجه نرم کردن با گرانی افسار گسیخته [ادامه دارد]. مسوولان استانی و ملی با بی تفاوتی آشکار مطالبات آنها را نادیده گرفته و مانند اعتراضات سایر صنوف سعی در کمرنگ کردن و غیرقانونی جلوه دادن آنها دارند."

معلمان می گویند "آیا مسوولین از خود پرسیده اند دانش آموزی که پدر و مادرش ماه ها حقوق دریافت نکرده است، چگونه می تواند با فراغ بال به تحصیل مشغول باشد؟"

معلمان حاکمیت را به "حقوق بر جای مانده معلمان ، کارگران ،دانشجویان، زنان، فعالان محیط زیست و ..." فراخوانده اند و تاکید می کنند: "سیاستهای سرکوبگرانه و امنیتی راه به جایی نخواهد برد."

 

وزیر آموزش و پرورش: شروع سال تحصیلی از ۱۵ شهریور قطعی است

​وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: اصل مهم شروع سال تحصیلی در ۱۵ شهریور است و این موضوع قطعی است و از ۱۵ شهریور همه دانش آموزان باید تحت آموزش قرار بگیرند‌ اما کیفیت عرضه خدمات آموزشی می تواند به صورت حضوری، نیمه حضوری، تلویزیونی، بسته های آموزشی یا شبکه شاد باشد.

محسن حاجی میرزایی گفت: "بازماندگان از تحصیل به هر طریق ممکن باید به مدرسه بازگردانده شوند و شرایط کرونا نباید فرصتی برای جدایی کودکان از آموزش و مدرسه ایجاد کند."

 

تجمع معلمان قرار دادی مقابل مجلس

روز یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۹, جمعی از فرهنگیان حق التدریس در مقابل ساختمان مجلس و برای اعتراض به وضعیت نابسامان شغلی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

معلمان معترض خواستار تعیین وضعیت شغلی و استخدام در آموزش و پرورش به صورت رسمی هستند. آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که خواسته های آنها همچون "ما کارگر فصلی نیستیم، ما معلمیم"، "معلم غیرانتفاعی، کارگر فصلی نیستیم"، "استخدام حق مسلم معلم غیرانتفاعی" و ... خواهان استخدام رسمی در وزارت آموزش و پرورش هستند.

باوجود وعده های مسوولان آموزش و پرورش مبنی بر تغییر وضعیت استخدام معلمان حق التدریس به استخدامی رسمی، اما این امر تاکنون محقق نشده است.

 

تجمع اعتراضی معلمان مدارس غیردولتی مقابل مجلس

صبح روز یکشنبه ۲۶ مردادماه جمعی از معلمان مدارس غیردولتی کشور در اعتراض به شرایط کاری و قراردادی خود در مقابل مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در این تجمع که برای سومین بار در سال جاری برگزار شد، معلمان پلاکاردهایی با مضمون درخواست استخدام در آموزش و پرورش، داشتن امنیت شغلی، داشتن سهمیه دولتی، برگرداندن بیمه سالهای قبل، استفاده از بیمه حمایتی دولت و ... در دست داشتند و تلاش کردند اعتراض خود را نسبت به شرایط نامساعد و غیرعادلانه کاری و قراردادی به گوش نمایندگان مجلس برسانند.

 

تجمع پذیرفته ‌نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی مقابل مجلس

شماری از پذیرفته ‌نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی در اعتراض به نامشخص بودن وضیعت شغلی خود، روز یکشنبه ۲۶ مرداد مقابل مجلس تجمع کردند.

معترضان از شهرها و سایر مناطق و نواحی کشور به تهران آمده بودند تا پیگیر وضعیت شغلی خود باشند، آنان در تشریح دلایل اعتراض خود گفتند: بعد از برگزاری آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی، تعداد حدود شش هزار نفر نتوانستند در این آزمون با کسب حد نصاب نمره قبولی پذیرفته شوند که باتوجه به بالا رفتن سن‌ و سوابق بالای شغلی و اینکه در سالهای آینده شانس استخدام شدن را ندارند و همچنین فرصت هیچ شغل دیگری برای آنها وجود ندارد، از نمایندگان مجلس و سایر مسوولان مربوطه درخواست داریم در ارتباط با جذب این تعداد آموزشیار کمک کنند.

 

شب طولانی معلمان شهرستانی در پارک  

جمعی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی که تعداد زیادی از آنان را زنان تشکیل می ‌دهند، شب سه شنبه ۲۸ مرداد را در یکی از پارکهای تهران سپری کردند تا بتوانند صبح روز بعد با حضور در برابر مجلس، مطالبات شان را پیگیری کنند. این معلمان خواستار استخدام در آموزش و پرورش و به رسمیت شناخته شدن حقوق کاری خود هستند.

آنها که از شهرهای دور و نزدیک به تهران آمده ‌اند می‌ گویند: "سالها در سخت ‌ترین شرایط و در دورافتاده ‌ترین مناطق کشور به امر تعلیم و تربیت اشتغال داشتیم؛ با هزاران سختی و دشواری کار سوادآموزی را دنبال کردیم. حالا شایسته نیست که برای جذب در سیستم آموزشی کشور آواره باشیم و شبها را در پارکها سپری کنیم."

 

همبستگی جمعی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی با کارگران هفت تپه

روز یکشنبه 19 مرداد، جمعی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی برای اعلام همبستگی با کارگران هفت تپه و حمایت از خواسته های شان در تجمع کارگران مقابل فرمانداری شرکت کردند.

 

 (منابع: ایلنا، هرانا، ایسنا، کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، کانال معلمان عدالتخواه)

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۸، شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۹ ـ ۲۲ اوت ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول