دانشگاه در ماهی که گذشت (مرداد ۹۹)

 

۱۶۸ داوطلب آزمون دکتری وزارت بهداشت کرونا گرفته ‌اند

روز سه شنبه ۷ مرداد، آزمون MHLE به عنوان اولین آزمون وزارت بهداشت با حضور حدود ۲ هزار داوطلب برگزار شد.
سعید هاشمی، رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی، گفت: "تعداد داوطلبان مبتلا به ویروس کرونا، ۱۶۸ نفر است. این تعداد بر اساس فُرمهای تکمیل شده خود اظهاری توسط داوطلبان آزمون دکتری سال ۹۹، مشخص شده است.
وی خاطر نشان کرد: "افرادی که قبلا در فرم خود اظهاری، بیماری کرونای خود را اعلام کرده ‌اند، در محل جداگانه ‌ای آزمون خواهند داد. همچنین اسامی داوطلبان مبتلا قبل از آزمون به دانشگاههای مربوطه از طریق مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام خواهد شد و دانشگاهها موظف هستند پس از برقراری تماس با داوطلب مورد نظر محل آزمون وی را یک روز قبل از به داوطلب اعلام کنند و هماهنگیهای لازم جهت شرکت داوطلب در آزمون و ایجاد محیط ایمن برای سایر داوطلبان انجام شود.  

 

۸۹ هزار داوطلب دوره دکتری کارت ورود به جلسه خود را دریافت کردند

سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور اظهار کرد: ۸۹ هزار و ۹۰۹ نفر کارت ورود به جلسه خود را دریافت کرده‌ اند. در ادامه وی گفت: همچنین در آزمون دوره دکتری ۱۷۹ هزار و ۷۰۴ نفر ثبت ‌نام کرده ‌اند. براساس اطلاعاتی که داوطلبان در سامانه خوداظهاری تکمیل کرده ‌اند در آزمون دوره دکتری ۵۴ داوطلب کرونایی حضور دارند که برای این افراد حوزه امتحانی جداگانه در نظر گرفته شده است.

 

تجمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در روز یکشنبه ۱۲ مرداد در محوطه این دانشگاه تجمع کردند.

این تجمع اعتراضی که با حضور فعالان و اعضای شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، دانشجویان با تنظیم نامه ‌ای مشترک خطاب به وزیر بهداشت، ضمن بیان مشکلات شان، با انتقاد از آنچه عدم تعامل منطقی مسوولان دانشگاه با دانشجویان و زیر پا گذاشتن شان دانشجویان خوانده ‌اند، خواستار تعیین نماینده‌ ای ویژه توسط وی برای استیفای مطالبات خود شدند.

 

پول مافیای کنکور به برخی از مسئولان هم می رسد

احمد نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یازدهم در روز چهارشنبه ۸ مرداد در برنامه گام دوم بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت که پیرامون برگزاری کنکور سال ۹۹ برگزار شد، گفت: با توجه به شیوع کرونا در سرار جهان، تمام عرصه ‌های فردی و اجتماعی انسانی متأثر از این ویروس هستند. کشور ما را نیز با مسائل گوناگونی روبه­ رو کرده است و کنکور آخرین موضوع حال حاضر متأثر از کرونا است؛ که با ارائه نظرات گوناگون فراز و فرود‌های بسیاری داشته است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دولتها نتوانستند کنکور را حذف کنند یا عواملی نگذاشتند که این امر اتفاق بیافتد؟ گفت؛ بخشی به دلیل وجود مافیا بود و بخش دیگرش به دلیل عدم وجود زیرساختهایی برای جایگزین مناسب است تا بتوانیم در یک فاصله ۵ تا ۱۰ ساله به تدریج کنکور را حذف کنیم. بنده منکر مافیا نمی ‌شوم و همه جا گفته ام مافیای کنکور هست و گردش مالی سنگینی دارد که این پول بعضاً به برخی ازمسئولان در برخی دوره‌ ها هم می ‌رسد.
نادری همچنین گفت: مافیای کنکور یک حالت شبه قانونی دارد. مافیا‌ در تمام دنیا حالت زیرزمینی و غیرقانونی دارند. در ایران مافیای کنکور آمده با توسل به سیستمهای سنتی مانند وقف و امثالهم یک نوعی از کلاه شرعی و قانونی درست کرده و خود را شبه قانونی کرده است؛ از یک سو هم به برخی مسئولان رسیده و می ‌رسد.

برگزاری کنکور کارشناسی ارشد

 

باوجود همه گیری ویروس کرونا در نقاط مختلف ایران، کنکور کارشناسی ارشد روز پنجشنبه ۱۶ مرداد برگزار شد و ۶۹۱ هزار و ۹۶۸ نفر در این آزمون شرکت ‌کردند.

بر اساس اعلام سازمان سنجش، ۸۵ داوطلب آزمون کارشناسی ارشد به کرونا مبتلا هستند. 

ابراهیم خدایی، رییس سازمان سنجش، گفت که آزمون این داوطلبان در بیمارستانهای طالقانی و مسیح دانشوری بدون مشکل برگزار شد.

پیش از این، کنکور دکترا روز پنجشنبه ۹ مرداد، با حضور ۱۷۵هزار داوطلب در ۶۰ شهرستان برگزار شده بود.

 

بی‌ مسئولیتی سازمان سنجش نسبت به سلامت داوطلبان آزمونها

در ۲۰ روز اول مرداد ماه ۱۰ آزمون در ایران برگزار شد که شواهد نشان می ‌دهد در آزمونهای پرجمعیت و سراسری پروتکلهای بهداشتی به‌ درستی رعایت نشده است. ۲ آزمون با جمعیت ۸۰۰ هزار نفری را سازمان سنجش آموزش کشور برگزار کرد و ۸ آزمون دیگر را مرکز سنجش پزشکی وزارت بهداشت برپا کرد.

پروتکلهای بهداشتی تعیین ‌شده شامل فاصله ‌گذاری اجتماعی، تهویه مناسب، استفاده از ماسک و مایع ضدعفونی کننده می‌ شود. اخباری که از آزمون دوره دکتری اولین آزمون سراسری پرجمعیت در روزهای کرونایی با حضور ۱۷۹ هزار نفر داوطلب منتشر شد حاکی از آن بود که فاصله ‌گذاری اجتماعی به ‌درستی رعایت نشده بود، تعدادی از داوطلبان از ماسک استفاده نکردند، پدهای الکلی برای پاک کردن استامپ در زمان ثبت اثر انگشت در آزمون به اندازه کافی در اختیار داوطلبان قرار نگرفته بود. تعدادی از داوطلبان توانسته بودند گوشی تلفن همراه به حوزه‌ های امتحانی ببرند. مراقبان به اقدامات متخلفانه داوطلبان اهمیت نمی ‌دادند و از آنها فاصله می‌گرفتند.

 

واگذاری مدیریت درآمد و هزینه به استانهای دانشگاه آزاد اسلامی

احمد حیدری، معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه شانزدهمین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان با اشاره به مصوبات این جلسه اظهار کرد که کلیات بودجه سال مالی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ این استان پیش‌ بینی و تصویب شد.

او از واگذاری مدیریت درآمد و هزینه به استانهای دانشگاه آزاد اسلامی از شهریور ۹۹ خبر داد و افزود: بررسی روند مالی، دانشجویی و مباحث درآمد و هزینه دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر مواردی است که مقرر شد افزایش، کاهش یا ثبات شهریه رشته ‌های مختلف در ترم آینده در اختیار هیات امنای استانی قرار گیرد.

 

جزئیات برگزاری مراسم عزاداری محرم در دانشگاهها

 

حجت الاسلام تقوی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاهها با اشاره به برنامه های عزاداری دانشگاهها در دهه اول محرم گفت: نهاد رهبری در دانشگاهها نمی تواند برای تک تک دانشگاهها برنامه ریزی کند و اینگونه نیست که ما بگوییم باید چه اقداماتی در این زمینه انجام دهند، البته در شرایط عادی و پیش از این برنامه هایی را اعلام می کردیم اما در شرایط فعلی و شیوع بیماری کرونا ستاد ملی مبارزه با کرونا و سازمان تبلیغات اسلامی شرایطی را برای برگزاری برنامه ها و عزاداری های محرم اعلام کردند.

وی افزود: شرایط در استانهای مختلف متفاوت است و استانهایی در وضعیت قرمز، وضعیت هشدار و سایر وضعیتها متفاوت است و بر اساس این اقتضائات تصمیم گیری می شود.

 

گلایه دانشجویان صنعت نفت از بهانه ‌های غیرواقعی وزارتخانه

 

دانشگاه صنعت نفت از جمله دانشگاههای دولتی است که در سال ۱۳۱۸ فعالیت خود را با عنوان «آموزشگاه فنی آبادان» آغاز کرد و بعد‌ها چهار دانشکده نفت آبادان، اهواز، تهران، علوم دریایی محمودآباد را زیرمجموعه خود ایجاد کرد.

دانشگاه صنعت نفت در دولت روحانی دستخوش تغییراتی شد که از مهمترین آنها می ‌توان به جلوگیری از استخدام دانشجویان در شرکتهای تابعه وزارت نفت اشاره کرد. این تحولات سالهاست که مورد اعتراض دانشجویان و دغدغه ‌مندان صنعت نفت قرار گرفته، اما متاسفانه پیگیریها پیرامون آن، تا کنون نتیجه قابل قبولی نداشته و همچنان شاهد بلاتکلیفی وضعیت این دانشگاه و دانشجویان آن هستیم. 

در سال ۱۳۹۶ دانشکده نفت تهران در پی برگزاری آزمون استخدامی و تحصن دانشجویان، موقتاً تعطیل شد و همچنان در تعطیلی بسر می برد. دانشگاه علوم دریایی محمود آباد نیز هنوز تعطیل است. دانشجویان و رشته‌ های تحصیلی این دو دانشکده در همان سال‌ها به دانشکده نفت آبادان انتقال پیدا کردند و دیگر دانشجویی در آن‌ها پذیرش نشد و مشخص نیست این تعطیلی تا چه زمانی ادامه‌ دار باشد.



 

(منابع: آنا، خبرگزاری دانشجو، مهر، ایسنا، ایران اینترنشنال، انصاف نیوز، باشگاه خبرنگاران جوان، ایرنا، کانال شورای صنفی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی)

منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۸، شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۹ ـ ۲۲ اوت ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول