کارورزان سلامت (تیر ۹۹)

 

افزایش روز به روز جانباختگان ویروس کرونا

همه گیری ویروس کرونا چنان وسعت یافته که کارگزاران رژیم با وجود پنهانکاری همیشگی ناچارند به گوشه هایی از آن اعتراف کنند. روز سه شنبه ۳۱ تیر، وزارت بهداشت در آمار مهندسي شده خود شمار قربانيان در ۲۴ ساعت گذشته را ۲۲۹ نفر و بيماران با وضعيت وخيم را ۳۵۸۹ نفر اعلام كرد كه بالاترين ارقام در ۵ ماه گذشته است.

دبیرخانه شورای ملی مقاومت به نقل از سازمان مجاهدين خلق ایران، آمار جانباختگان كرونا در ۳۴۷ شهر ايران را بيش از ۷۴ هزار و ۲۰۰ نفر اعلام کرد.

سخنگوي وزارت بهداشت اعلام کرد که: «استانهای مازندران، فارس، آذربایجان‌ شرقی و غربی، خراسان رضوی، البرز، خوزستان، لرستان، گلستان، کرمان، زنجان و ایلام در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای تهران، اصفهان، بوشهر، هرمزگان، قزوین، مرکزی، خراسان شمالی، همدان، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، اردبیل و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.» (ایسنا ۳۱ تیر)

پیرامون پنهانکاری و دروغگویی رژیم در مورد تلفات انسانی از ویروس کرونا، بی بی سی در برنامه روز چهارشنبه ۴ تیر اعلام کرد که: «تحقیقات بی ‌بی‌ سی نشان می‌ دهد که شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در ایران در زمستان گذشته می ‌تواند تا پنج برابر آمار رسمی باشد.»

 

جانباختن تعدادی از کادر درمانی در تیرماه

دکتر وحید علیزاده، پزشگ متخصص بیهوشی در بیمارستان آذربایجان و مرکز جراحی چشم آفتاب و دکتر فرید یوسفی، متخصص کوش و حلق و بینی در تهران به خاطر آلوده شده به ویروس کرونا جانباختند.

روز یکشنبه ۲۹ تیر، محبوب زینلی زاده دندان پزشک و فرید حمایت پرستارشاغل در مراکز درمانی شهرستان لارستان در استان فارس بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان باختند. بیش از ۵۰ درصد کادر بهداشتی و درمانی شهرستان لارستان  به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند و خستگی مفرط و هجوم بیماران کرونایی، کار را برای کارکنان مراکز درمانی این شهرستان سخت کرده است.

همچنین سعادت سجادیان، ۳۷ ساله، پرسنل رادیولوژی بیمارستان محمدی بندرعباس و علی صانعی از پرسنل بیمارستان هاجر شهرکرد بر اثر ابتلا به کرونا جانباختند.

در رویدادی دیگر روز چهارشنبه ۲۵ تیر، محمد میرزا بیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت ۹ هزار نفر از پرستاران در بیمارستانها به کرونا مبتلا شده ‌اند.

سازمان نظام پزشکی هم اعلام کرده که ۱۴۰ پزشک هم جانشان را در اثر ابتلا به این بیماری از دست دادند.

 

اعتصاب کادر پزشکی تیم ملی فوتسال

روز چهارشنبه ۴ تیر، کادر پزشکی تیم ملی فوتسال اعلام کردند؛ برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات یک ساله در اردوی این تیم ملی شرکت نخواهند کرد. این مشکل در حالی ایجاد شده که در حال حاضر کادر پزشکی سایر تیمهای ملی هم درگیر همین مسائل و مشکلات مالی هستند و اگر تصمیم مشابه ای بگیرند فدراسیون فوتبال دچار مشکل جدی خواهد شد.

 

تجمع پرستاران شرکتی گیلان

پرستاران شرکتی گیلان در ادامه اعتراض به قراردادهای ۸۹ روزه برای باری دیگر روز دوشنبه ۹ تیر، مقابل ساختمان ریاست دانشگاه گیلان واقع در خیابان پرستار رشت تجمع کردند.

پرستاران حاضر در تجمع گفتند: همزمان با همه گیری کرونا در گیلان با توجه به کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانها، شرکت آوای سلامت از طرف دانشگاه علوم پزشکی طی فراخوانی خواستار حضور نیروهای داوطلب پرستاری در بیمارستانهای گیلان شد که پرستاران گیلانی با شرایطی از آن استقبال کردند. دانشگاه علوم پزشکی قرارداد ۸۹ روزه با پرستاران را مطرح کرد که مورد قبول پرستاران قرار نگرفت.در نهایت دانشگاه قرارداد دیگری مطرح کرد با عنوان نیروهای شرکتی با همه مزایای دولتی که این بار مورد قبول پرستاران واقع شد.

پس از طرح این قرارداد بیش از ۵۵۰ نفر از پرستاران بلافاصله در بیمارستانهای گیلان مستقر و مشغول به خدمت رسانی شدند. حال بعد از گذشت حدود ۴ ماه که وضعیت بیماران کرونایی در استان بهبود پیدا کرده و تقریبا به حالت مناسبی در آمده است، دانشگاه علوم پزشکی با نقض وعده های خود از انعقاد قرارداد با پرستاران امتناع کرده و تنها قرار داد ۸۹ روزه بدون مزایای دولتی را مطرح می کند.

 

تجمع پرستاران دانشگاه علوم پزشکی مشهد

 

پرستاران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در روز چهارشنبه ۱۱ تیر، برای اعتراض به شرایط سخت و فشار کاری به دلیل کمبود نیرو، تبعیض در پرداخت مطالبات و به موقع پرداخت نشدن حقوق، مقابل بیدادگستری کلانشهر مشهد تجمع کردند.

جبران کمبود کادر پرستاری و افزایش فشار کار در روزهای مقابله با کرونا، رفع تبعیض بین گروههای پزشکی با پرستاری، رفع تبعیض میان نیروهای ستادی با بالینی، به ‌روز کردن کارانه ‌ها (آخرین کارانه فرودین سال ۹۸ پرداخت شد) و برقراری فوق ‌العاده ویژه ازجمله مهم‌ ترین مشکلات شغلی پرستاران مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی با خشونت به معترضان یورش بردند و ویدیوی زد و خورد ماموران پلیس با یکی از پرستاران در این تجمع، در شبکه های اجتماعی به طور وسیع بازتاب داشت.

 

بیمارستانهای فرسوده بمب ساعتیِ آماده‌ انفجار

انفجار و آتش سوزی در کلینیک «سینا مهر» در شامگاه سه شنبه ۱۰ تیر که به جانباختن ۱۹ نفر، شامل تعدادی از کادر درمانی، انجامید، در ساختمانی رخ داد که متعلق به کسانی توسعه بیمارستان‌ را بدون توجه به کاربری مسکونی آن کلید زدند و حتی به ضوابط سیم ‌کشی برق و نحوه ذخیره کپسولهای اکسیژن توجه نکردند؛ حتی تذکر سازمان آتش نشانی را به مدل خود رفع و رجوع کردند تا امروز شاهد این فاجعه باشیم. در مهندسی شهری، همواره بر ایمن‌ سازی سخت‌ گیرانه بیمارستانها و توسعه آنها در مکانی ایمن و به دور از هرگونه مخاطره طبیعی، تاکید می ‌شود اما در ایران یکی از مهم ‌ترین بیمارستانهای کشور که بالغ بر ۳ هزار پرسنل و روزانه حدود ۶ هزار مراجعه‌کننده دارد را بر روی گسل می ‌سازند؛ این را باید در کنار انبوه بیمارستانهایی دید که بالای ۵۰ سال عمر دارند.

این بیمارستانها در یک باغ یا زمین چندهکتاری توسعه یافته‌ و از چندین ساختمان قدیمی و فرسوده تشکیل شده ‌اند؛ معروف‌ترین بیمارستانهای پایتخت که مالکیت آنها در اختیار دولت است، چنین ویژگیهایی را دارند. پربیراه نیست که این بیمارستانهای فرسوده را به بمبهای خنثی نشده، تشبیه کنیم که هر آن امکان تخریب در آنها وجود دارد. در واقع، مکانهایی که در هنگام بحران باید امدادرسان باشند خود نیاز به امداد پیدا می ‌کنند.

 

 (منابع: ایلنا، ایسنا، شهرآرا نیوز، بی بی سی، بگو نه )

 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۷، چهارشنبه اول مرداد ۱۳۹۹ ـ ۲۲ ژوییه ۲۰۲۰

بازگشت به صفحه اول