چالشهای معلمان (تیر ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

تجمع سه روزه مربیان نهضت سوادآموزی در تهران

گروهی از مربیان نهضت سوادآموزی در تجمعاتی سه روزه که از روز یکشنبه یکم تیر ماه آغاز گردید، با تجمع مقابل ساختمان مجلس در تهران خواهان رسیدگی به مطالبات شان شدند.

معترضان خواستار لغو اجرای قانون جذب آموزشیاران و آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی مصوب مجلس شورای اسلامی شده و گفتند: "مجلس دهم قانونی برای جذب استخدام آموزشیاران و آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی تصویب کرده که به موجب آن آموزشیاران و آموزش دهندگان باید از طریق آزمون تبدیل وضعیت بشوند، این درحالی است که از سال گذشته از ما خواسته شده برای ادامه همکاری باید در آزمون دانشگاه فرهنگیان شرکت کنیم و در صورت عدم قبولی اخراج می شویم."

آنها افزودند: "ما خواهان لغو قانون استخدام آموزشیاران و آموزش ‌دهندگان حق ‌التدریسی نهضت سوادآموزی همانند سایر گروههای آموزشی مانند حق ‌التدریسیها، سرباز معلمها و خرید خدمتیها هستیم."

طبق گفته تجمع کنندگان، با وجود اعتراضات جمعیت ۲۴ هزار نفری آموزشیاران و آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی به آزمون استخدامی و قولهای بی‌ نتیجه مسوولان، کسی پاسخگو نیست به همین دلیل ناچار شده اند برای چندمین بار برای پیگیری مطالبات شان به تهران سفر کنند.

 

تجمع معلمان مدارس غیردولتی کشور

شماری از معلمان مدارس غیردولتی کشور روز یکشنبه یکم تیر، در اعتراض به شرایط کاری و قراردادی خود مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کردند.

معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار استخدام در آموزش و پرورش، داشتن امنیت شغلی، داشتن سهمیه دولتی، برگرداندن بیمه سالهای قبل و استفاده از بیمه حمایتی دولت شدند. یکی از معترضان گفت: "هفده سال است معلم آموزش‌ وپرورش در مدارس غیردولتی هستم و در حالیکه شاگردانم به مدارج بالای علمی رسیده‌ اند، خود من هنوز یک کارت ساده پرسنلی هم ندارم."

معلم دیگری می‌ گوید: "بسیاری از همکارانم از بیمه هم محروم هستند، چراکه کارفرمایان که همان مووسسان هستند، به آموزش ‌وپرورش در مورد نحوه قرارداد و پرداخت حقوق و مزایای ما پاسخگو نیستند و وزارت کار هم برابر قوانین خودش با مساله ما مواجه می ‌شود. سالهاست بار مالی زیادی را از دوش آموزش‌ وپرورش برداشته ‌ایم و حالا با داشتن تحصیلات عالی و سالها تجربه، آینده ‌ای نداریم. استخدام کمترین خواسته ماست، برای اینکه گوشه‌ ای از مشکلات مان حل شود."

معترضان گفتند: "هر وقت اعتراض می‌ کنیم می ‌گویند خودتان رفتید و خودتان خواستید. بله، خودمان رفتیم، اما به خاطر این بود که نمی ‌خواستیم بعد از چند سال درس خواندن و زحمت کشیدن گوشه خانه بنشینیم و مدرک ‌مان خاک بخورد."

 

تجمع شماری از معلمان و فرهنگیان بازنشسته

شماری از معلمان و فرهنگیان بازنشسته روز دوشنبه ۲ تیر، مقابل ساختمان برنامه و بودجه در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند.

این معلمان خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی و دیگر مطالبات خود شدند.

 

 

 

بیانیه چهار تشکل معلمی و کارگری در محکومیت حکم اعدام معترضان آبان

کانون صنفی معلمان اسلام شهر، انجمن صنفی معلمان کردستان -مریوان، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در یک بیانیه مشترک حکم بیدادگاه جمهوری اسلامی علیه سه تن از معترضان آبان را محکوم کرده و خواهان اعتراض همگان بدان شدند.

این تشکلهای کارورزی نوشتند: "ما قویا حمایت خود را از امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، سه جوانی که برایشان حکم اعدام صادر شده و دیگر معترضین آبان ‌ماه ۹۸ که برایشان حکم اعدام صادر شده است، اعلام می ‌کنیم، ما به گلوله بستن، زندان و انواع فشارهای پلیسی و امنیتی بر معترضان را شدیدا محکوم کرده و خواهان آزادی فوری دستگیرشدگان آبان ۹۸ و پیش‌ تر از آن دی ماه ۹۶ هستیم."

بیانیه تاکید کرده است: "سکوت در برابر صدور احکام اعدام برای دستگیرشدگان قیام فرودستان در آبان ماه منجر به قربانی شدن تعداد بیشتری از شرکت کنندگان در این قیام خواهد شد."

فعالان صنفی نوشتند: "در اعتراضات سراسری آبان ماه صدها تن از معترضان به فقر، گرانی و فلاکت روزافزون با شلیک هدفمند، جان باختند و بیش از هشت هزار تن از معترضان، عموما از محله‌ های زحمتکشان فرودست، بازداشت و زندانی شدند. پاسخ حکومت به این اعتراض تنها خشونت حداکثری بود و هیچ گام ناچیزی برای تغییر شرایط اسف‌ بار کارگران، مزدبگیران و فرودستان برداشته نشد."

چهار تشکل مستقل با اشاره به هدف سرکوب و احکام اعدام روشن کرده اند: "صاحبان قدرت برای حفظ منافع سرمایه داران و صاحبان ثروتهای رانتی و بادآورده با ایجاد جو ارعاب عمومی قصد خفه کردن هر اعتراضی در نطفه را دارند و هیچ برنامه اقتصادی برای بهبود شرایط اسفبار روز افزون معیشت کارگران و زحمتکشان و مردم فرودست ندارند."

 

معاون وزیر: استانهای با وضعیت بهتر می توانند از اول شهریور مدارس را بازگشایی کنند

شاپور محمدزاده، معاون وزارت آموزش و پرورش در باره بازگشایی مدارس با وجود شیوع کرونا گفت: "شروع سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور اعلام شده و حتی در استانهای با وضعیت بهتر نیز می توانند دو هفته زودتر واحدهای آموزشی را بازگشایی کنند."

 

انتقال هاشم خواستار از زندان وکیل آباد مشهد به پزشکی قانونی

هاشم خواستار، معلم و کنشگر مدنی زندانی، روز دوشنبه ۱۶ تیر از زندان وکیل آباد مشهد به پزشکی قانونی منتقل شد.

انتقال آقای خواستار همراه با دستبند و پابند و با لباس زندان صورت گرفته است. مشخص نیست که دلیل اعزام این فعال مدنی زندانی به پزشکی قانونی چه بوده است.

هاشم خواستار در تاریخ ۲۰ مرداد ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. آقای خواستار بهمن ‌ماه ۹۸ در مرحله بدوی توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری به ۱۶ سال حبس، ۳ سال تبعید به شهرستان نیکشهر و ۳ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. اتهامات وی "توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تشویش اذهان عمومی، همکاری با رسانه ‌های خارجی، شرکت در تجمعات غیرقانونی" عنوان شده است.

آقای خواستار در نهایت توسط شعبه ۳۵ بیدادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به ۱۶ سال حبس، ۲ سال تبعید به شهرستان نیکشهر و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد

 

اعتراض تشکل صنفی فرهنگیان به محکومیت ۷ کنشگر فرهنگی خراسان شمالی

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه ای به محکومیت هفت عضو هیات مدیره انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی از سوی دادگاه انقلاب بجنورد اعتراض کرده و از ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، خواستار بازنگری در این احکام شد.

در این بیانیه این تشکل آمده است: "دادگاه انقلاب بجنورد علی رغم فقدان هرگونه مدرک و سند در پرونده، هفت معلم خراسانی (محمدرضا رمضان زاده، حسین رمضان پور، سعید حق پرست، مصطفی رباطی، حمیدرضا رجایی، علی فروتن و حسن جوهری) را به اتهام تلاش برای تهاجم به مراکز نظامی و تسخیر آنها، توهین به مسوولان و ... به تحمل حبسهای طولانی، تبعید و شلاق محکوم نموده است، درحالیکه نه وکیل، نه هفت متهم ماجرا در جلسات دادگاه و هنگام رویت محتویات پرونده هرگز یک بند انگشت سند یا گزارش از این اتهامات کاملا کذب مشاهده نکرده اند."

این تشکل ابراهیم رئیسی را فراخوانده: "مسوولانه به این موضوع ورود کنید و پرونده های مربوط به آن را که به منظور اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور ارجاع شده است، مورد بازنگری و رسیدگی دقیق قرار دهید."

معلمان تاکید کرده اند: "شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بنابر وظیفه ذاتی خود هرگز همکاران خویش را در فراز و نشیبهای کنشگری صنفی، تنها نخواهد گذاشت و تمام تلاش خود را برای حمایت اصولی و موثر از آنها به کار خواهد بست."

 

مرخصی یک هفته ای معلم زندانی

روز پنجشنبه ۱۹ تیر آقای محمد‌علی ‌زحمتکش، فعال صنفی فرهنگیان، با ضمانت چهار همکار فرهنگی از استان فارس، برای مدت یک هفته از زندان عادل آباد شیراز به مرخصی آمد.

این فعال صنفی معلمان در تاریخ ۸ بهمن ۹۷، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی ساداتی به دو سال حبس تعزیری و یک سال تبعید به شهرستان ارسنجان و پرداخت جزای نقدی محکوم شده بود.

اتهامات عنوان شده علیه وی "تبلیغ علیه نظام" و "توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی" بود و حضور در تجمعات معلمان شیراز و تهران نیز دیگر موضوعی بوده که جلسه دادگاه به آن پرداخته شد.

 

گردهمایی در همبستگی با همکاران زندانی

روز شنبه ۲۱ تیرماه، بیش از ۶۰ تن از نمایندگان تشکلها و فعالان صنفی از سراسر ایران بدون فراخوان عمومی برای پشتیبانی از هفت تن از اعضای انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی که به خاطر احقاق حقوق خود و تلاش برای بهبود سیستم آموزش و پرورش به ۴۱ سال زندان، شلاق و تبعید محکوم شده اند، در کنار سایر فعالان صنفی در شهر بجنورد حضور یافتند.

نمایندگان تشکلهای صنفی ضمن همدلی با خانواده های این معلمان، در این باره با مسوولان منطقه ‌ای نیز دیدار کردند.

محمدرضا رمضان زاده، سعید حق پرست، علی فروتن، مصطفی رباطی، حسن جوهری، حمیدرضا رجایی و حسین رمضان پور اعضای انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی، اردیبهشت ماه سال جاری به زندان، تبعید، شلاق، جریمه نقدی و اخراج محکوم شدند.

 

وعده نوبخت: پاداش بازنشستگان فرهنگی سال ۹۸ تا قبل از مهرماه پرداخت می شود

محمد باقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه، با ادعای اینکه امسال بودجه آموزش و پرورش تا ۱۱۰درصد تخصیص می یابد، گفت: "پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته تا مهر ماه پرداخت می شود."

نوبخت ادامه داد: "ما مقید هستیم و فرهنگیان نیز مطلع باشند انشاالله قبل از مهرماه سال جاری پاداش بازنشستگان سال ۹۸ را تسویه خواهیم کرد."

 

تجمع فرهنگیان غیر انتفاعی با سفره های خالی در برابر مجلس

تعدادی از فرهنگیان شاغل در مدارس غیرانتفاعی استان مازندران با سفر به تهران روز یکشنبه ۲۲ تیرماه در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این فرهنگیان در اعتراض به اوضاع نامناسب اقتصادی، همسان نبودن درآمد با مخارج روزانه و محرومیت از استخدام رسمی در آموزش و پرورش که باعث شده از امنیت شغلی محروم شوند، این تجمع را برگزار کردند.

معترضان بنر و پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها از جمله نوشته شده بود: "برای جبران کمبود معلم، معلمان با تجربه مدارس غیر انتفاعی را استخدام کنید."

آنها با رعایت فاصله فیزیکی، به صورت گروهی در مقابل مجلس تحصن کرده و تی شرتهای سفیدی که بر روی آن مطالبات خود را نوشته بودند، به تن داشتند.

 

طرح اصلاح قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی رد شد

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس از رد طرح اصلاح قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی در نشست کمیسیون آموزش خبر داد.

احمدحسین فلاحی در تشریح نشست روز یکشنبه ۲۹ تیر این کمیسیون گفت: "طرح رسیدگی به طرح اصلاح ماده الحاقی مصوبه ۱۳/۶/۱۳۹۷ به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۳۸۸/۷/۱۵ و اصلاحات و الحاقات بعدی از سوی کمیسیون رد شد.”

این نماینده مجلس افزود: "این طرح به صحن علنی مجلس باز خواهد گشت که ممکن است با تلاش طراحان مجددا به رای گذاشته شود."

 

محکومیت فعال صنفی به شلاق و ده سال زندان

محمدرضا رمضان زاده، عضو هیات مدیره انجمن صنفی معلمان استان خراسان شمالی، به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی معلمان در سال ۹۷، به ۱۰ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

آقای رمضان ‌زاده پس از تحصن سراسری معلمان در روزهای سه‌ شنبه ۲۲ و چهارشنبه ۲۳ آبان ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌ بود.

در جریان تحصن سراسری معلمان در روزهای ۲۲ و ۲۳ آبان‌ ۱۳۹۷ دستکم ۱۴ معلم در استانهای خراسان شمالی، فارس، مرکزی، کردستان، خوزستان و کردستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

 

 (منابع: عصر زاگرس، ایران اینترنشنال، ایرنا، هرانا، خانه ملت، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، تسنیم، گروه اتحاد بازنشستگان)

 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۷، چهارشنبه اول مرداد ۱۳۹۹ ـ ۲۲ ژوییه ۲۰۲۰

بازگشت به صفحه اول