جنبش رنگین کمان بیشماران (تیر ۹۹)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

حرکتهای اعتراضی در تیر ماه به صورتهای مختلف انجام گرفته و از مهمترین دلایل آن؛ حقوق معوقه، اخراج از کار، نپرداختن سهم بیمه کارفرما، خصوصی سازی، تعرض به محیط زیست، حقآبه کشاورزان، قراردادهای موقت و پایمال کردن حقوق کارگران به وسیله شرکتهای پیمانکاری به ویژه در شهرداریها بود.

با افزایش نرخ تورم و صعود بی مجابای قیمتها، زندگی و معیشت مردم به فلاکت کشسده شده است. روز سه شنبه ۱۰ تیر، بانک مرکزی با انتشار گزارشی از افزایش ۷.۳ درصدی نقدینگی در کشور طی بهار سال جاری نسبت به ابتدای سال و رسیدن آن به ۲۶۵۱ هزار میلیارد تومان خبر داد. نقدینگی در سال ۹۴ حدود ۱۰۱۷ هزار میلیارد تومان بود. رشد نقدینگی رابطه مستقیم با رشد تورم دارد. بر اساس برآورد صندوق بین‌المللی پول، در فروردین ماه امسال (آوریل ۲۰۲۰)، نرخ تورم در سال گذشته ۴۱.۱ درصد بوده و ایران همچنان جزو معدود کشورهایی است که تورم بالای ۳۰ درصدی دارد. (رادیو فردا)

مساله بحران آب در این ماه نیز منجر به اعتراض شهروندان شد که خیرهای آن در این مجموعه آمده است. به گزارش روز یکشنبه ۲۲ تیر خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، بی آبی در گرمترین روزهای سال گلوی سیزده هزار شهروند سورانی، در استان بلوچستان، را خشک کرده است؛ این بی آبی بی سابقه در سوران که در مدت دو ماه اخیر جریان دارد صدای مردم این شهر را در آورده است. مردم می گویند: در بعضی از مناطق آب اصلاً وصل نشده، حتی مردم سوران از آبهای تولید شده کولرهای گازی استفاده می کنند و یا با گالن از مناطق مختلف آب شرب و شست و شو تهیه می کنند و یا نیروهای شهرداری به صورت سقایی به بعضی از خانه ها آبرسانی می کنند.

موضوع آتش سوزیهای گسترده در نقاط مختلف کشور، فاجعه دیگری را برای محیط زیست کشور رَقَم زد. سرهنگ علی عباس ‌نژاد، سرکرده یگان حفاظت سازمان جنگلها در ایران، می‌ گوید که از ابتدای سال جاری خورشیدی تا روز یکشنبه ۸ تیر، حدود ۱۱۰۰ مورد آتش ‌سوزی در جنگلها و مراتع کشور به وقوع پیوسته است. گزارش سازمان دیده‌ بان جهانی جنگل که بر اساس نقشه‌ های ماهواره ‌های مختلف ناسا تنظیم شده، نشان می‌ دهد که استانهای خوزستان، فارس، بوشهر، ایلام و اصفهان بیشترین موارد آتش‌ سوزی را داشته ‌اند. کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، خراسان رضوی، تهران و کرمانشاه در رتبه ‌های بعدی هستند. (دویچه وله به نقل از ایسنا)

سه تن از فعالان محیط زیست هنگام خاموش کردن آتش در منطقه حفاظت‌ شده اورامانات به شهادت رسیدند. سازمان حقوق بشری «هه ‌نگاو» گزارش کرد که این سه نفر بر اثر انفجار مین‌ جان باخته ‌اند. یکشنبه شب ۸ تیر، شماری از مردم پاوه مرکز اورامانات، به استقبال آمبولانس حامل جانباختگان رفته و شعار «شهید نمی‌ میرد» سر دادند. تجمع کنندگان عکس سه فعال محیط زیست، مختار خندانی نوسود، از اعضای هیات موسس و سخنگوی انجمن محیط زیستی ژیوای، یاسین کریمی عضو دیگر این انجمن و بلال امینی از فعالان محیط زیست را در دست داشتند.

در مجموعه زیر خلاصه ۱۳۱ حرکت اعتراضی از جانب کارگران و مزدبگیران در خرداد ماه را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

یکشنبه اول تیر

*کارگران راه آهن ناحیه زاگرس برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق، حق بیمه و اجرایی نشدن تجمیع قراردادها، اعتصاب کرده و مقابل ساختمان اداره راه آهن ناحیه در اندیمشک تجمع کردند. به گزارش کانال تلگرام کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، این کارگران در روزهای سه شنبه و چهارشنبه، ۲۷ و ۲۸ خرداد هم دست از کارکشیدند و مقابل ساختمان اداره راه آهن تجمع کردند.

*کارگران پستهای فشارقوی برق خوزستان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل مقابل شرکت برق منطقه ‌ای خوزستان در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: همه بخشنامه‌ ها و آیین ‌نامه ‌های مربوط به تبدیل وضعیت تا امروز اجرایی نشده و ما به دلیل کرونا نتواستیم به تهران بیاییم؛ اما با این اعتراض می ‌خواهیم صدای نارضایتی خود را به گوش مسئولان وزارت نیرو برسانیم.

*جمعی از مال باختگان آذویکو (ثبت نام کنندگان خودروی ام. جی) در استان آذربایجان شرقی با تجمع مقابل ساختمان گروه صنعت خودرو آذربایجان، خواهان بازگرداندن هزینه های ثبت نام میلیونی خود یا تحویل خودروهای شان شدند. به گزارش ایرنا، یکی از ثبت نام کنندگان خودرو در این خصوص گفت: ۵۰ میلیون تومان برای ثبت نام خودرو پرداخت کردیم اما ۲ سال است که از تحویل خودرو سرباز می زنند.

*به گزارش عصر هامون، تعدادی از شهروندان ساکن زابل در اعتراض به عدم جمع آوری زباله ‌ها توسط شهرداری، مقابل ساختمان شهرداری این شهر دست به برگزاری تجمع اعتراضی زدند. شهروندان معترض زباله ‌های خود را مقابل ورودی شهرداری این شهر رها کردند.

 

دوشنبه ۲ تیر

*کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: با گذشت مدت زیادی از قولهای مسئولان، هیچ گرهی از مشکلات آبفا روستایی باز نشده و شرایط نسبت به گذشته سخت ‌تر هم شده است زیرا وضع درآمد شرکت مانند سالهای گذشته همچنان ضعیف است و مشکل حقوق و بیمه ما کارکنان نیز حل نشده است.

*کارگران کارخانه عقاب افشان واقع در شهرک صنعتی سمنان برای اعتراض به اخراج از کار مقابل استانداری سمنان تجمع کردند. به گزارش رکنا، شرکت عقاب ‌افشان تولید کننده انواع اتوبوس عقاب - اسکانیا قصد دارد از ۹۵۰ کارگرش ۴۶۱ نفر را اخراج کند و طی روزهای گذشته از آنها خواسته شده خود را برای دریافت بیمه بیکاری معرفی کنند.

 

چهارشنبه ۴ تیر

*کارگران پستهای فشار قوی برق تهران برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و وعده ها توخالی دست به تجمع مقابل شرکت برق منطقه ای استان تهران زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان با انتقاد از تعلل در تبدیل وضعیت گفتند: همه مجوزهای لازم برای تبدیل وضعیت اپراتورهای پستهای فشار قوی برق صادر شده است حتی خود وزیر نیرو این اجازه را صادر کرده اما سازمان توانیر در اختصاص چارتهای خالی اهمال می‌کند.

*جمعی از مرغداران استان سمنان جهت اعتراض به عملکرد جهاد کشاورزی و یکه تازی دلالان مقابل استانداری اجتماع کردند. به گزارش مرآت نیوز، یکی از مرغداران گفت: طی چندماه اخیر قیمت واکسن و سویا بیش از ۳ برابر افزایش پیدا کرده است. قیمت سویا از ۲۵۰۰ تومان به بیش از ۸۰۰۰ تومان رسیده و با این شرایط افزایش هم پیدا خواهد کرد. او ادامه داد: برای هر جوجه به ۲کیلو سویا نیاز است اما جهاد کشاورزی فقط ۱۰۰گرم اختصاص می دهد.

 

پنجشنبه ۵ تیر

*کارگران معدن مس چهار گنبد سیرجان، زیر مجموعه صندوق بازنشستگی فولاد، برای اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و مطالبات دیگر و اجرای ناقص طرح طبقه بندی مشاغل برای چندمین روز متوالی دست به تجمع مقابل اداره کار سیرجان زدند. به گزارش مهر، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: ما کارگران با این اوضاع تورم و خرج و مخارج زندگی، دو ماه حقوق نگرفته و معوقه دستمزد و حقوق داریم که متأسفانه شرکت مورد قرارداد ما پرداخت نکرده است.

معدن مس چهار گنبد سیرجان واقع در ۳۵ کیلومتری جاده بافت روستای بلورد است.

 

شنبه ۷ تیر

*بازنشستگان ذوب آهن اصفهان از شهرهای مختلف این استان مقابل ساختمان بیدادگستری استان اصفهان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، آنها به عدم همسان سازی حقوق براساس تبصره ۵ ماده ۱۰۹ و به اجرا درنیامدن تعهدات درمانی، مطابق آیین نامه فولاد و پرداخت نشدن مطالبات معوقه از سال ۹۱، اعتراض کردند.

*برخی از اهالی روستای ام اطمیر اهواز به علت مشکلات ناشی از قطع مکرر آب در این روستا اقدام به مسدود کردن جاده قدیم اهواز- خرمشهر کردند. به گزارش مهر، اهالی این روستا با قطع برخی درختان و آتش زدن آنها در میان جاده، جلو عبور و مرور خودروها را گرفتند. این حرکت اعتراضی با دخالت سرکوبگرانه نیروی انتظامی اهواز پایان یافت.

*کارگران خدمات شهری شهرستان خرمشهر با تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران گفت: اکثر کارگران شهرداری برای تامین هزینه‌ های زندگی با مشکل رو به‌ رو هستند و حدود سه ماه است حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده اند.

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران سد شفارود شهرستان رضوانشهر در استان گیلان برای اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق دست از کار کشیدند و در محل کارشان واقع در روستای پونل تجمع کردند.

*به گزارش کولبر نیوز، شماری از مالباختگان پروژه مسکن ارغوان وابسته به ارتش مقابل ساختمان اداره مسکن و شهر سازی کردستان در سنندج تجمع کردند. معترضان، دلیل تجمع خود را عدم دریافت واحد های مسکونی خود پس از دە سال عنوان کردند.

*به گزارش راه آرمان، کارگران معدن کرومیت امین یار فاریاب درپی خلف وعده کارفرما و ادامه بلاتکلیفی شغلی و معیشتی برای باری دیگر دست از کار کشیدند و مقابل این معدن تجمع کردند. یکی از کارگران معترض گفت: حدود ۴۵ روز پیش کارگران معدن امین یا فاریاب به دنبال عدم پرداخت حق بیمه، حقوق، عدم صدور فیش حقوقی، خودداری از عقد قرارداد و حتی ندادن لباس مخصوص به کارگران اعتراض کردند.

 

یکشنبه ۸ تیر

*جمعی از اعضای شرکت تعاونی مسکن سازمان حفظ نباتات کشور برای اعتراض به عدم تحویل زمین مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردند و خواستار برگرداندن زمین تعاونی که ۸ سال پیش خریداری کرده اند، شدند. به گزارش فارس، یکی از تجمع کنندگان گفت: ۸ سال پیش شرکت تعاونی مسکن سازمان حفظ نباتات کشور زمینی را به مساحت ۲۵ هکتار از وزارت جهاد کشاورزی خریداری کرد تا برای اعضای خود مسکن بسازد. این روال در چارچوب قانون و بر اساس مصوبه هیأت وزیران انجام شد، تمام مراحل قانونی آن پیش رفت و حتی بنچاق به نام اعضای ۲۰۷ نفره این شرکت تعاونی صادر شد. اما در فرایند صدور سند به نام اعضا جلوی کار را گرفتند و دولت جدید آن را مغایر با قانون اعلام کرد.

 

دوشنبه ۹ تیر

*صدها کارگر رسمی صنعت نفت به خاطر اعتراض به عدم اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت مبنی بر افزایش حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان وزارت نفت زدند. به گزارش مدآرا، تجمع کنندگان گفتند: ۲۰ هزار نفر از کارگران رسمی وزارت نفت از اضافه حقوق مصوبه سال ۹۳ مجلس برای مشاغل سخت بهره ‌مند نشده اند.

*کارکنان و بازنشستگان شرکت مخابرات از استانهای مختلف کشور با برپایی تجمع مقابل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عدم اجرای تعهدات پس از واگذاری به بخش خصوصی اعتراض کردند. یکی از حاضران در تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: مهم ‌ترین خواسته ما اجرای بدون تنازل تمامی بندهای آیین‌ نامه استخدامی مصوب ۸۹ هیات مدیره مخابرات بر مبنای تعهدات مندرج بند شش صورتجلسه هیات وزیران در سال ۸۵ است که این تعهدات، ملاک واگذاری مخابرات به بخش غیردولتی بود.

*در ادامه اعتراضهای کارگران پستهای فشار قوی برق کشور نسبت به عدم تبدیل وضعیت و اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، کلاه زردهای هرمزگان دست به تجمع مقابل شرکت برق منطقه ای این استان در بندرعباس زدند. به گزارش ایلنا، یکی از  معترضان گفت: ما در معاش زندگی خود  مانده‌ایم. تورم سرسام آور سبب شده  مشکلات زیادی سرمان آوار شود. شرکت هم با کاهش حقوقهایی که دارد، زندگی همه پرسنل را فلج کرده است.

*جمعی از کارگران شهرداری کوت عبدالله مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. یکی از کارگران فضای سبز شهرداری کوت ‌عبدالله به خبرنگار ایلنا گفت: پیمانکار حقوق سه ماه نخست امسال کارگران فضای سبز شهرداری کوت ‌عبدالله را پرداخت نکرده ‌است. ازسویی دیگر پیمانکار از شهریور ماه سال گذشته تاکنون حدود ۲ میلیون تا ۳ میلیون ریال از حقوق هرماه ما کسر کرده‌ و حق شب‌ کاریها هم پرداخت نمی ‌شود.

 

سه شنبه ۱۰ تیر

*صدها کارگر شهرداری بوشهر در اعتراض به بروزنشدن حقوق شان در سال جدید و عدم پرداخت به موقع آن برای دومین روز متوالی اعتصاب کرده و مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از پاکبانان حاضر در تجمع در حالی که گرمای عرق ریزانش ماسکش را خیس و مرطوب کرده، گفت: در سال جدید افزایش حقوق پاکبانان لحاظ نشده و با وجود اینکه در قرارداد مبلغ سه میلیون و ۲۰۰هزار تومان قید شده ولی پرداختی پاکبانان تنها ۲ میلیون بوده است.

*غارت شدگان شرکت ریگان خودرو و شهر خودرو با تجمع دوباره مقابل دفتر این شرکت واقع در جاده مخصوص کرج خواستار تعیین تکلیف خودروهای خود شدند. به گزارش بهارستان آنلاین، یکی از معترضان گفت: «شرکت شهر خودرو و ریگان خودرو سال ۹۷ با ما قرارداد تحویل خودرو کوپا بسته است و طبق قرارداد باید ۹ ماه بعد خودرو را تحویل می ‌دادند اما پس از ۲۰ ماه نه تنها خودرو تحویل داده نشده، بلکه شرکت ریگان خودرو سود مشارکت را نیز پرداخت نمی‌ کند و قیمت خودرو را نیز به بیش از دو برابر افزایش داده است.».

 

چهارشنبه ۱۱ تیر

*بار دیگر کارگران پستهای فشار قوی برق کشور در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، مقابل ساختمان شرکت برق منطقه زنجان و ساختمان شرکت برق منطقه کرمانشاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دور جدید اعتراض این کارگران از روز چهارشنبه ۴ تیر آغاز شد و با تجمع مقابل شرکت برق منطقه ای استان تهران و مقابل شرکت برق منطقه ای استان هرمزگان در بندرعباس ادامه پیدا کرد.

*کارگران فضای سبز شهر کوت‌عبدالله در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود، مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران گفت: «پیمانکار هر چند ماه یکبار به کارگران حقوق پرداخت می ‌کند و در حال حاضر حقوق فروردین، اردیبهشت و خرداد را دریافت نکرده‌ایم.».

*جمعی از اهالی روستای مرزیجران اراک برای اعتراض به تصرف املاک شان توسط اداره اوقاف با تراکتورهای شان در جاده راه افتادند و جمعی از اهالی این روستا هم در راه احقاق حقوق شان با ماشین و پای پیاده آنها را همراهی کردند. به گزارش آفتاب، یکی از اهالی معترض روستای مرزیجران گفت: چند سالی است که اوقاف روی روستای ما دست گذاشته و هر طوری شده می‌ خواهد روستا را وقفی اعلام کند. چند سال پیش که علیه روستا به دادگاه شکایت کرد، دادگاه حکم به پیروزی اوقاف داد. بعد مردم اعتراض کردند و بعد از بررسی اعلام شد که  روستا وقفی نیست. وی افزود: چند وقت بعد دوباره اوقاف از روستای ما شکایت کرد.

*صاحبان و کارگران واحدهای بازیافت ضایعات محله ملا حسینی کرمانشاه برای اعتراض به تخریب محل کارشان  توسط اجرائیات شهرداری مقابل فرمانداری کرمانشاه تجمع کردند. به گزارش گیتی آنلاین، منطقه کرمانشاه بیش از ۴۰ واحد بازیافتی و کارگاه خودجوش، با مجوزهای حقیقی و حقوقی طبق اسناد مالکان در این شهرک، دارد.

 

پنجشنبه ۱۲ تیر

*جمعی از کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری منطقه ۸ اهواز مقابل درب ورودی استانداری خوزستان دست به تجمع اعتراضی زده و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش عصر ما خوزستان، معترضان دلیل تجمع خود را عدم دریافت مطالبات سه ماهه خود عنوان کردند.

*همزمان با افتتاح سایت تصفیه‌ خانه شماره دو شیراز، جمعی از کارگران شرکت بهره‌ برداری و نگهداری از شبکه‌ های آبیاری و زهکشی استان فارس برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی، پس از واگذاری به بخش خصوصی، دست به تجمع مقابل درب ورودی این تصفیه خانه زدند. به گزارش فارس، یکی از کارگران معترض گفت: شرکت ما در ابتدا دولتی بود اما باوجود عدم رعایت اصل ۴۴ به شرکت خصوصی تبدیل شد و شرکت ما توانمندسازی که نشده هیچ، به ورطه نابودی کشیده شده است.

 

یکشنبه ۱۵ تیر

*رانندگان ‌بازنشسته شرکت واحد در اعتراض به پرداخت قسطی و دیرکرد در پرداخت سنوات تجمع کردند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، رانندگان زحمت کش شرکت واحد بعد از گذراندن بیست سال کار طاقت فرسا براساس قوانین مشاغل کارهای سخت وزیان آور باید بازنشسته شوند و سنوات کاری شان که براساس هریک سال کار،  یک ماه آخرین دستمزد و حقوق است باید ازسوی کارفرما در حین تسویه حساب پرداخت شود.

*هم زمان با نشست علنی شورای فرمایشی شهر تبریز، جمعی از کارگران خدماتی شهرداری تبریز برای انعکاس صدای اعتراض شان نسبت به عدم پرداخت ماهها حق بیمه دست به تجمع در محوطه ساختمان شهرداری این کلانشهر زدند. به گزارش ایلنا، با وجودی که حق بیمه کارگران خدماتی شهرداری تبریز از حقوق ماهیانه آنها کم می شود اما به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نمی شود و بهمین دلیل این کارگران برای تمدید و تعویض دفترچه‌ های درمانی خود با  مشکل روبرو هستند.

*صاحبان وانت بارهای تهران برای اعتراض به توخالی در آمدن وعده های دولت مبنی برپرداخت تسهیلات کرونایی، برای چندمین روز متوالی مقابل ساختمان اتحادیه حمل بار سبک شهری و پیک موتوری تهران تجمع کردند. به گزارش دنیای اقتصاد، رئیس اتحادیه حمل بار سبک شهری و پیک موتوری تهران به عدم اجرای پرداخت تسهیلات کرونایی به رانندگان وانت اشاره کرد و گفت: از ۱۰ هزار عضو اتحادیه، حتی یک مورد هم تسهیلات کرونای دولت را دریافت نکرده است.

*به گزارش برنا، جمعی ازکسبه پارکینگ پروانه دست به تجمع  مقابل شهرداری منطقه ۱۲ در تهران زدند و ضمن اعتراض به انتقال محل کسب و کارشان به پارک شهر خواستار بازگشایی پارکینگ پروانه شدند.

*به گزارش هرانا، جمعی از ساکنان شهرستان حاجی آباد واقع در استان هرمزگان در اعتراض به قطعی مداوم آب و برق، مقابل ساختمان فرمانداری این شهر تجمع کردند.

 

دوشنبه ۱۶ تیر

*به گزارش هرانا، شماری از کارگران واحد اجرائی شهرداری اهواز در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، نخست مقابل ساختمان شورای قلابی این شهر و سپس مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در این خصوص گفت: آخرین دستمزد دریافتی ما کارگران شهرداری اهواز مربوط به دی ماه سال ۱۳۹۸ است.

*کارگران فضای سبز شهرداری دزفول دست از کار کشیده و با تجمع مقابل ساختمان شهرداری به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و حق بیمه و پرداخت نشدن حق اضافه کاری، بروز نشدن حقوق در سال جدید،نداشتن قرارداد کار و کار بدون تجهیزات لازم بهداشتی اعتراض کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران معترض گفت: علاوه بر پرداخت نشدن حقوق اردیبهشت و خرداد، حق بیمه تامین اجتماعی نیز واریز نشده که این موضوع باعث تمدید نشدن دفترچه‌ های بیمه کارگران شده است. وی با بیان این که اغلب کارگران زن و بچه دارند و مستاجر هستند، افزود: یخچالهای ما خالی است و شرمنده زن و بچه هایمان شده ‌ایم.

*جمعی از نانوایان خمام از بخشهای تابع شهرستان رشت برای اعتراض به تغییر قیمت نان و عدم تطابق نرخ جدید با سایر کالاها دست به تجمع مقابل اتحادیه صنف نانوایان رشت زدند. به گزارش خمام ‌نیوز، نرخ جدید نان ‌های یارانه ‌ای و آزاد از سوی اتحادیه صنف نانوایان شهرستان رشت به نانواییهای بخش خمام برای اجرا از روز دوشنبه ۱۶ تیر اعلام شده است.

 

سه شنبه ۱۷ تیر

*به گزارش هرانا، شماری از شهروندان تهران در اعتراض به قوانین خانواده و مهریه مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کردند. رویه قضایی و نوسانات شدید قیمت سکه معضل زندانیان و محکومان مهریه را به موضوع روز تبدیل کرده و بسیاری معتقدند نیاز به بازنگری در قوانین ازدواج، بیش از پیش پررنگ شده است.

*جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی اصفهان مقابل اداره کل تامین اجتماعی این شهر تجمع کردند. به گزارش هرانا، معترضان، افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی طبق مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس، رفع تبعیض و نابرابری بین بازنشستگان صندوقهای کشوری و لشگری با تأمین اجتماعی را از خواسته های اصلی خود اعلام کردند.

*همزمان با سفر سورنا ستاری، معاون  علمی رئیس‌ جمهور به استان قزوین، کارگران کارخانه کنتور سازی ایران دست به تجمع دو باره مقابل دفتر امام جمعه قزوین زدند تا برای چندمین بار به ادامه بلاتکلیفی معیشتی و شغلی علیرغم وعده و وعیدها اعتراض کنند. به گزارش ایلنا، کارگران این واحد تولیدی قزوین هنوز بیمه بیکاری خود را دریافت نکرده‌ و مسئولان هیچ اقدامی برای مطالبه کارگران این شرکت انجام نداده ‌اند.

 

چهارشنبه ۱۸ تير

*جمعی از کشاورزان شهرستان هویزه در استان خوزستان در اعتراض به قطع جریان آب زمینهای کشاورزی اقدام به تجمع کردند. به گزارش هرانا، ماموران سازمان آب و نيروى انتظامى قصد داشتند تا جریان آب را از زمینهایی که توسط اهالی هویزه به زیر کشت شلتوک رفته و بخشی از آن آماده کشت است قطع کنند. در این یک ویدئو منتشر شده، کشاورز معترض خطاب به ماموران می گوید: شما می خواهید ما مهاجرت کنیم، اینجا سرزمین آباء و اجداد ماست، آب بردید، نفت بردید، فرزندان ما بیکار هستند، گناه ما چیست؟

 

یکشنبه ۲۲ تیر

*جمعی از مغازه داران مترو تهران برای اعتراض به سطح بالای اجاره با توجه به کاهش مسافران به دنبال شیوع بیماری کووید ۱۹ دست به تجمع مقابل ساختمان شرکت بهر‌ه‌برداری زیر پل کالج در تهران زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان با سردادن شعار «نوبخت بیا بیرون» خواهان حاضر شدن فرنوش نوبخت مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران در تجمع و پاسخگویی به مشکلات شان شدند.

*به گزارش لالی نیوز، شماری از کارکنان شهرداری شهرستان لالی در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود در میدان ۲۱ دی این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند. این کارکنان ۱۱ ماه حقوق معوقه و ۵ ماه حق بیمه خود را دریافت نکرده ‌اند.

*به گزارش تبریز بیدار، شماری از پاکبانان شهرستان تبریز در محوطه عمارت شهرداری این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند. معترضان دلیل این تجمع را عدم پرداخت حق بیمه خود عنوان کردند.

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، صدها کسبه جزیره قشم با تجمع مقابل ساختمان مرکزی سازمان منطقە آزاد قشم و راهپیمایی در خیابانهای شهر به بلاتکلیفی معیشتی در پی بسته شدن گمرك و دپو و ترخیص نشدن کالاهای ‌شان اعتراض کردند.

 

دوشنبه ۲۳ تیر

*جمعی از کارگران سازمان پسماند شهرداری تهران برای اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق مقابل ساختمان شهرداری تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص تجمع کارگران گفت: این کارگران طرف قرارداد با شرکت پیمانکاری بودند که قبلا با سازمان مدیریت پسماند کار می‌ کرد و به همین دلیل که آن شرکت پیمانکاری زیرمجموعه سازمان بازنشستگی شهرداری تهران بوده است،‌ کارگران برای اعتراض به شهرداری مراجعه کردند.

* تعداد زیادی از آبداران آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد با تجمع جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به عدم دریافت حقوق خود و نداشتن امنیت شغلی اعتراض کردند.

به گزارش کبنا، یکی از آبداران حاضر در تجمع گفت: حدود ۶ ماه است که نزدیک ۲۰۰ نفر آبدار و آب و فاضلاب روستایی حقوق گیرمان نیامده است. حقوقهایمان پس از ۶ ماه پرداخت می ‌شود و مقدار حقوق ما واقعاً ناچیز است. با توجه به شیوع ویروس کرونا، در این مدت اقلام بهداشتی در اختیار ما قرار نگرفته است و با همه افراد مختلف سر و کار داریم.

*کارگران طرح آبرسانی به دشت سیستان (شرکت چکاد جنوب) برای اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق مقابل ساختمان کارفرمای اصلی این طرح که وزارت جهاد کشاورزی شهرستان زابل است، تجمع کردند. به گزارش اس. بی پرس، طرح موسوم به ۴۶ هزار هکتاری یا آبرسانی به دشت سیستان به گفته عده ‌ای، از آن دست طرحهایی است که اگر دستگاههای نظارتی دست روی آن بگذارند، پرده از بی عدالتیهای بسیاری در استان سیستان و بلوچستان خواهد افتاد.

*کارگران پسماند شهرداری منطقه ۲ آبادان برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و ۱۶ ماه حق بیمه مقابل دفتر امام جمعه این شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند: زیر نظر پیمانکار پسماند در منطقه ۲ شهرداری آبادان مشغول به کار هستیم و چهار ماه است که حقوق و مزایای ما پرداخت نشده است و با این شرایط حتی توانایی تامین کمترین مایحتاج خانواده خود را نداریم. ۱۶ ماه حق بیمه ما هم پرداخت نشده و با کمترین امکانات مشغول کار هستم و بارها به دلیل این مشکلات اعتراض کردیم ولی فقط با وعده و وعید مواجه شدیم و در عمل هیچ اتفاق مثبتی در خصوص پرداخت بیمه و حقوق رخ نداده است. ما  از قولهای بی پشتوانه مسوولان شهرداری خسته شده ایم.

 

چهارشنبه ۲۵ تیر

*تعدادی از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، کرمانشاه، بجنورد، تبریز، اراک، خرم آباد، ایلام، اهواز و کرج با تجمع در مقابل ادارات کل سازمان تامین اجتماعی این شهرها خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، حاضران در  این  تجمعها خواسته ‌های اصلی خود را افزایش عادلانه مستمریها و پرداخت تام و کمال بدهیهای دولت به سازمان می‌ دانند. مطالبات دیگر تجمع‌ کنندگان، اجرای دقیق همسان ‌سازی، افزایش سطح خدمات درمانی رایگان و رفع نیاز به بیمه تکمیلی، بهبود سطح رفاهی بازنشستگان و پرداخت سهم درمان کارگران است.

*به گزارش ایلنا، گروهی از کسبه بازار شهرستان کرمانشاه در اعتراض به ضبط شدن تابلوها و چادرهای حفاظتی مغازه های خود، بدون اخطار و یا اعلام قبلی از سوی شهرداری این شهرستان

دست به تجمع زدند. معترضان عنوان کردند که؛ توسط ماموران شهرداری مورد ضرب و شتم قرار  گرفته اند.

*کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌ آهن شمال‌ غرب (زنجان) که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری تراورس مشغول به کارند برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و ۱۳ ماه حق بیمه دست از کارکشیدند و مقابل ساختمان اداره راه آهن این ناحیه در زنجان تجمع کردند. به گزارش کانال تلگرام کارگران شرکت تراورس،  مطالبات دیگر کارگران هم  ماههاست که پرداخت نشده است.

*به گزارش ایران کارگر، به دنبال تحقق نیافتن وعده های مقامات شهرداری مهریز واقع در استان یزد، در خصوص پرداخت مطالبات کارگران، آنها بار دیگر دست به تجمع اعتراضی زدند.

*کارگران کارخانه بوتان واقع درشهر صنعتی کاوه برای اعتراض به سطح پایین حقوق و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست از کارکشیدند و در محوطه این واحد تولید کننده وسایل برقی خانگی تجمع کردند. به گزارش پیام سندیکا، به دنبال این اعتراض مدیر عامل کارخانه از تهران به کارخانه آمد و کارخانه را به مدت دو روز تعطیل نمود تا تصمیم گیری نماید. کارگران اعلام کردند که اگر کارفرما تصمیم به نفع کارگران نگیرد اعتراض شان را به خیابان خواهند کشید.

 

پنجشنبه ۲۶ تیر، خیزش مردم بهبهان

پنجشنبه شب ۲۶ تیر مردم بهبهان برای اعتراض به وضعیت نابسامان اقتصادی و صدور حکم اعدام به بازداشت شدگان قیام آبان سال گذشته اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی در میدان بانک ملی این شهر کردند.

مردم بپاخاسته بهبهان با سر دادن شعارهایی چون «خامنه‌ ای قاتله ولایتش باطله/ بسیجی بی شرف/ مرگ بر دیکتاتور/ حکومت آخوندی، نمی‌خوایم نمی‌خوایم/ توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه/ نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران/ ایرانی می‌ میرد ذلت نمی ‌پذیرد و ... نفرت و انزجار از رژیم را نشان دادند.

خیزش مردم بهبهان توسط نیروهای امنیتی و نظامی به شدت سرکوب شد. نیروی سرکوبگر انتظامی با شلیک گاز اشک آور و تیراندازی مردم را مورد تهاجم قرار داده و تعداد زیادی را دستگیر کردند.

 

آدینه ۲۷ تیر

*جمعی از آتش نشانان اصفهان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، آنها خواسته ‌های خود را اجرای آیین‌ نامه مشاغل سخت و زیان ‌آور برای همه رسته‌ های شغل آتش‌ نشانی و همچنین همسان‌ سازی حقوق آتش نشانان اصفهان با آتش‌ نشانان سایر کلانشهرها عنوان کردند. آتش‌ نشانان اظهار داشتند: بارها برای پیگیری مطالبات خود به همه نهادهای مسئول مراجعه کرده ‌ایم و امیدواریم مسئولان سختی و خطرات کار ما را درک کنند و در جهت پاسخگویی به ما بربیایند.

*گروهی از رانندگان شرکت مخابرات منطقه کردستان با برگزاری تجمع اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگرن ایران، معترضان دلیل تجمع خود را عدم پرداخت ۳ ماه معوقات مزدی و بروز نشدن قرارداد و حقوق خود عنوان کردند.

 

شنبه ۲۸ تیر

*به گزارش هرانا، روز شنبه ۲۸ تیر، کارگران میدان نفتی دست میسان واقع در دشت آزادگان، با تجمع در این شرکت خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. آنها دلیل تجمع خود را ناکافی بودن حقوق ماهیانه و نامناسب بودن کیفیت غذای این شرکت عنوان کردند. اکثر پرسنل به دلیل نامناسب بودن کیفیت غذای این شرکت با مسمومیتهای غذایی متعدد مواجه و راهی بیمارستان شده اند.

*به گزارش هرانا، شماری از کارگران شرکت فولاد محمره واقع در شهرستان خرمشهر، در محوطه این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران دلیل تجمع خود را عدم پرداخت حقوق معوقه و حق بیمه خود عنوان کردند.

*کارگران شهرداری کوت ‌عبدالله برای اعتراض به عدم پرداخت کامل و به موقع حقوق دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران فضای سبز شهرداری کوت‌ عبدالله گفت: حقوق کارگران از اردیبهشت ماه تاکنون پرداخت نشده‌ است، پیمانکار هر چند ماه یک بار به کارگران حقوق پرداخت می‌ کند و در حال حاضر حقوق اردیبهشت و خرداد را دریافت نکرده ‌ایم.

 

دوشنبه ۳۰ تیر

*به گزارش ایلنا، تجمع کارگران نیروگاه دماوند وارد دومین روز خود شد. کارگران به شائبه واگذاری شرکت بهره‌ برداری مدیریت تولید که کارگران با آنها کار می ‌کنند، معترض هستند و تاکید دارند که در صورت تغییر، امنیت شغلی آنها به خطر می ‌افتد و باید این موضوع لغو شود. کارگران گفتند: بخشی دیگر از مشکلات ما کارگران خالی شدن منابع مالی دو صندوق بازنشستگی و قرض ‌الحسنه کارگران و کارکنان نیروگاه دماوند است.

 

سه شنبه ۳۱ تیر

*گروهی از اهالی مسکن مهر مولوی جوانرود در اعتراض به مشکلات واحدهای تکمیل نشده و افزایش قسط وام پرداختی دست به تجمع زدند. به گزارش کردپا، ساکنان مسکن مهر «مولوی» جوانرود از ۲ سال قبل واحدهای مسکونی خود را تحویل گرفتند و در آن ساکن شدند اما می ‌گویند با مشکلات فراوانی از جمله افزایش تسهیلات مسکن مهر از ۳۰ به ۴۵ میلیون تومان، افزایش سود مشارکت به علت تاخیر در ساخت و سازها، نداشتن زیرساختها، پروانه و پایان کار و مطالبه بانک در باز پرداخت تسهیلات روبرو هستند.

 

سی و هفتمین روز اعتصاب و تجمع کارگران نیشکر هفت تپه

کارگران نیشکر هفت تپه، روز سه‌ شنبه ۳۱ تیر، در سی و هفتمین روز از اعتصاب شان با راهپیمایی و تجمع مقابل ساختمان فرمانداری شهر شوش خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. اعتراض کارگران هفت تپه از روز شنبه ۲۴ خرداد آغاز شده است. به گزارش ایلنا، اصلی ترین خواسته های کارگران این واحد تولیدی پرداخت معوقات مزدی، رسیدگی به وضعیت شغلی، تعیین تکلیف شرکت، بازگشت به کار همکاران اخراج شده، ابطال واگذاری شرکت به بخش خصوصی و همچنین تمدید مهلت دفترچه‌ های درمانی است. یکی از کارگران شرکت کننده اعتصاب گفت؛ خواسته اصلی و مشترک همه کارگران هفت تپه خروج بخش خصوص از مجتمع است چرا که معتقدیم خصوصی ‌سازی در هفت تپه باعث ورشکسته شدن آن شده و امروز شاهدیم کارفرما با رها کردن مجتمع  تمایلی به ادامه تولید و بازسازی کارخانه برای تولید شکر ندارد.

مدیر عامل این شرکت امید اسدبیگی، متهم ردیف اول یک پرونده اختلاس یک و نیم میلیارد دلاری ارز است. او به بهانه مسدود بودن حسابهای شرکت از پرداخت حقوق کارگران خودداری می ‌کند. اما قاضی پرونده معتقد است اسدبیگی قصد دارد با گروگان گرفتن حقوق کارگران، دادگاه را تحت فشار بگذارد. کارگران نیز می ‌گویند اسدبیگی آنها را به سپر انسانی خود تبدیل کرده است.

کشت و صنعت هفت تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع شده و قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می ‌گذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.

حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در بخشهای مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

پنجشنبه ۵ تیر: تجمع کارگران شرکت مهاجر جنوب جم در پالایشگاه شماره ۱۹عسلویه/ تجمع اعضای تعاونی مسکن مهر ۱۴۴ واحدی ارغوان زاگرس سنندج مقابل استانداری

یکشنبه ۸ تیر: گروهی از کارگران پروژه آب‌رسانی محیط زیست (شرکت کیسون)، در اعتراض به عدم دریافت ۱۳ماه حقوق معوقه خود، مقابل سازمان آب تهران تجمع کردند./ اعضای تعاونی مسکن مهر ۱۴۴ واحدی ارغوان زاگرس در سنندج واقع در ویلا شهر برای برای دومین روز متوالی مقابل اداره کل راه و شهرسازی کردستان تجمع کرددند./ تجمع سپرده گذاران ریگان خودرو برای اعتراض به تخلفات متعدد این شرکت مقابل ساختمان شرکت واقع در کیلومتر ۹ جاده مخصوص کرج تجمع کرده و خواستار تعیین تکلیف خودرو های خود شدند.

دوشنبه ۹ تیر: سهامداران بانک مهر اقتصاد در اعتراض به عدم رسیدگی قضایی به وضعیت پرونده پذیره ‌نویسی این بانک مقابل ساختمان بیدادستانی تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند./ جمعی از سپرده گذاران شرکت آذویکو آذربایجان خودرو بار دیگر مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند./ جمعی از اهالی شهرک فدک کرمانشاه در اعتراض به تخریب املاک شان و عملکرد ماموران اجرائی شهرداری کرمانشاه دست به تجمع مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر زدند.

چهارشنبه ۱۱ تیر: صاحبان مراکز ضایعات بروجرد برای اعتراض به تعطیلی محل کارشان برای سومین روز متوالی مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. حدود ۴۷۰ مرکز جمع آوری ضایعات در شهرستان بروجرد فعال هستند و بیش از ۳ هزار نفر در ارتباط با این مراکز مشغول به کار هستند./ گروهی از کارگران شهرداری بهبهان در استان خوزستان در اعتراض بە عدم دریافت مطالبات مزدی چهار ماهه خود دست به برگزاری تجمع اعتراضی زندند.

پنجشنبه ۱۲ تیر: کارگران کارخانه چوب اسالم واقع در کیلومتر ۶۰ جاده انزلی به تالش در استان گیلان، برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق دست از کارکشیدند و درمحوطه این واحد تولید و عرضه فرآوردهای چوبی و مبلمان تجمع کردند.

آدینه ۱۳ تیر: جمعی اهالی شهر سوزا از توابع شهرستان قشم در استان هرمزگان با تشکیل زنجیره انسانی به  فروش سواحل بین شهر سوزا و روستا مِسن از طرف سازمان منطقه آزاد قشم اعتراض کرده و خواهان حذف قرارداد فروش سواحل شدند./ برای چهارمین روزمتوالی، صاحبان مرغ فروشیهای مریوان در استان کردستان برای اعتراض به گران شدن قیمت مرغ و کاهش درآمدشان از بازکردن مغازه های شان را خودداری کردند.

شنبه ۱۴ تیر: تاکسی داران شهر یاسوج در استان کهکیلویه و بویراحمد برای اعتراض به نرخ پایین کرایه دست از کارکشیدند و با توقف خودروهای شان تجمع کردند.

سه ‌شنبه ۱۷ تیر: جمعی از شهروندان ساکن روستاى جریه سید محمد شهرستان شوش در اعتراض به بیکاری و مشکلات معیشتی مقابل درب شرکت قند خاورمیانه شوش تجمع کردند.

دوشنبه ۲۳ تیر: جمعی از آتش نشانان اصفهان برای اعتراض به سطح نازل حقوق، مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور نشدن و عدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی این کلانشهر تجمع کردند.

پنجشنبه ۲۶ تیر: جمعی از کارگران کارخانه بوتان گاز شهرستان ساوه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه خود دست از کار کشیده و در محوطه این کارخانه دست به تجمع اعتراضی زدند.

سه شنبه ۳۱ تیر: تجمع دوباره کارگران کارخانه تعطیل شده کنتورسازی ایران در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی، مقابل استانداری قزوین./ کارگران مزرعه پرنیان شرکت پرورش کرم ابریشم ایران برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق، عیدی و مطالبات سال ۹۸ دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان صومعه سرا در استان گیلان زدند.

 

 

 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۷، چهارشنبه اول مرداد ۱۳۹۹ ـ ۲۲ ژوییه ۲۰۲۰

بازگشت به صفحه اول