جنبش رنگین کمان بیشماران -- خرداد ۹۹
گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی


حرکتهای اعتراضی در ماه خرداد بنا به علتهای متعددی صورت گرفت که مهمترین آن حقوق معوقه، اخراج از کار، نپرداختن سهم بیمه کارفرما، خصوصی سازی، تعرض به محیط زیست، حقآبه کشاورزان، قراردادهای موقت و پایمال کردن حقوق کارگران به وسیله شرکتهای پیمانکاری به ویژه در شهرداریها بود.
یکی از چالشهای تعداد زیادی از شهروندان ایران موضوع کم آبی، به ویژه در روستاها است. کم آبی موجب بیکاری و سقوط زندگی مردم مناطقی می شود که با این معضل روبرو هستند. خبرگزاری حکومتی مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی در روز شنبه ۳۱ خرداد، گزارشی پیرامون کوچ روستائیان به شهرها در استان خراسان جنوبی منتشر کرد. بر اساس این گزارش ۱۷۰۰ روستای این استان خالی از سکنه شده است. خبرگزاری حکومتی ایسنا، گزارش ویدئویی از بی ‌آب ماندن اهالی منطقه حصیر آباد شهر اهواز منتشر کرده است. در رویدادی دیگر اعتراض به کمبود آب آشامیدنی در منطقه غیزانیه در شهر اهواز با برخورد نیروهای امنیتی رو به رو شد. در این رویداد شماری مجروح و بازداشت شدند.
در ماه گذشته موضوع آتش سوزیهای گسترده در نقاط مختلف ایران، فاجعه دیگری را برای محیط زیست کشور رَقَم زد. بسیاری این آتش سوزیها را مشکوک و دست حکومت به ویژه سپاه پاسداران را در آن می دیدند. اما مهمتر از این مساله ناتوانی رژیم و کارگزاران جمهوری اسلامی در حفاظت از جنگلهای، فقدان امکانات کافی برای رودرویی با آتش سوزی در جنگلها است.
در حالی که صدها هکتار از جنگلهای بلوط در کوههای زاگرس طعمه حریق شده و ثروت کلانی از مردم و کشور در آتش سوخته است، سرکرده یگان حفاظت محیط زیست اعتراف می کند که سازمان محیط زیست هلی کوپتر مجهز برای کنترل حریق در اختیار ندارد. می توان ابعاد جنایت رژیم را که میلیاردها دلار صرف آشوبگری و کمک به تروریستها می کند را از نبودن هلی کوپتر برای مبارزه با حریق دریافت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان اعتراف کرده که «۳۰۰ هزار هکتار از عرصه ‌های منابع طبیعی گلستان در معرض بیابانی شدن قرار گرفته است.... با اعتباری که اکنون برای مقابله با بیابان زایی گلستان اختصاص می یابد، نجات ۳۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی فعلی از بیابان شدن یک قرن به طول خواهد انجامید.» (ایرنا، ۲۸ خرداد ۹۹)


اخراج و دستگیری کارورزانی که برای به دست آوردن حقوق خود مبارزه می کنند، شیوه همیشگی رژیم است و در ماه گذشته موارد متعددی از این گونه رفتار وجود داشت که در خبرهای همین مجموعه خواهید خواند. همچنین خودکشی و جانباختن یک کارگر جوان در میدان نفتی شهرستان هویزه، لکه ننگ دیگری بر پیشانی رژیم زد.
روز چهارشنبه ۲۱ خرداد، عمران روشنی مقدم کارگر میدان نفتی یادآوران به دلیل پایمال شدن مداوم حقوقش خود را کشت.
در مجموعه زیر خلاصه ۱۱۶ حرکت اعتراضی از جانب کارگران و مزدبگیران در خرداد ماه را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

پنج شنبه اول خرداد
*جمعی از اهالی روستای نصرآباد در شهرستان تفت برای اعتراض به زمین خواری و بازداشت یکی از اهالی مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان پلاکاردی با مضمون «یا جلو زمین خواری را بگیرید یا به داد دل مردم برسید، یا کسانی که در این رابطه زندانی هستند را آزاد کنید» حمل می کردند. تجمع کنندگان گفتند: چهار هکتار از زمینهای مجاور گلزار شهدای نصرآباد تفت مالکیت عمومی دارد و متعلق به گلزار شهداست.

آدینه ۲ خرداد
*کارکنان و کارگران شرکت سیاحتی غار علی ‌صدر در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و تعلق نگرفتن بیمه بیکاری پس از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی این محل توریستی، دست به اعتراض زدند. به گزارش ایران کارگر، کارکنان و کارگران این مکان توریستی بیش از ۳ ماه بعد از بحران کرونا، در بلاتکلیفی کامل به سر برده و هیچ درآمدی ندارند.
آن‌ها برای تأمین امرار معاش خود و خانواده ‌های شان در شرایط سختی به سر می ‌برند و خواستار تعیین‌تکلیف وضعیت شغلی خود، پرداخت حقوق مربوط به ایام تعطیلی شرکت به دلیل کرونا و حمایت مستقیم دولت شدند.
از اواخر بهمن ماه سال گذشته تا هم اکنون، به نوعی زمان پیک پذیرش گردشگر در منطقه غار علی‌صدر محسوب می‌شود؛ اما به دلیل بحران شیوع کرونا، این منطقه گردشگری و سیاحتی روزها را یکی پس از دیگری بی‌مسافر پشت سر گذاشت.

شنبه ۳ خرداد
*پس از قطع آب شرب منطقه غيزانيه، مردم این منطقه از کلانشهر اهواز به نشانه اعتراض جاده اصلى را مسدود كردند. نيروهاى امنيتى به مردم هجوم آورده و مردم را مورد ضرب وشتم قرار دادند. به گزارش کاربران شبکه ‌های اجتماعی در هجوم نیروهای سرکوبگر چندين شهروند از جمله يك كودك مجروح شدند. رادیو فردا در این مورد گزارش داد که؛ مأموران پلیس با شلیک «گلوله‌ های ساچمه ‌ای» تجمع در غیزانیه اهواز را که در اعتراض به قطع آب آشامیدنی برگزار شده بود بر هم زدند.
منطقه غیزانیه در ۴۵ کیلومتری اهواز قرار دارد و مردم محروم این منطقه فاقد اولیه ترین امکانات زندگی هستند.
*کارگران شهردارى اهواز در ادامه اعتراض خود تجمع کردند که مورد حمله نیروهای یگان ویژه قرار گرفتند. اقدام شهردارى اهواز مبنی بر استخدام كارگران جديد و اخراج كارگران معترض فعلی، سبب اعتراض کارگران شده است. یکی از کارگران حاضر در این تجمع به رادیو فردا گفت: «ما به جز دستمزد خود چيزى نمی‌ خواستيم و حتی روزهای عيد هم نتوانستیم براى بچه‌ هایمان چيزى بخريم».
*ساکنان مسکن مهر بردسکن در استان خراسان رضوی، برای دومین روز در اعتراض به نبود امکانات اولیه رفاهی و خدماتی در این شهرک اقدام به تجمع اعتراضی کردند.
به گزارش ایران کارگر، معترضان در خصوص تجمع خود گفتند: «ابتدا قرار بود واحدهای مسکونی به صورت کامل به متقاضیان واگذار شود که برخی از افراد در مرحله خاک و گچ تحویل آنها داده شد و با هزینه خودشان مسکن خود را تکمیل کردندد و درحال حاضر با گذشت ۸ سال مسئولان امر هیچ گونه امکانات رفاهی، خدماتی، آموزشی و تفریحی را دراین منطقه ایجاد نکرده اند.»
سه شنبه ۶ خرداد
*جمعی از کارگران شرکت روغن‌ نباتی نرگس شیراز مقابل ورودی این کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، تجمع کنندگان به عدم دریافت مطالبات مزدی خود طی سه ماه و نداشتن امنیت شغلی به دلیل وضعیت نامعلوم تولید در کارخانه اعتراض کردند. به گفته معترضان، بیمه کارگران نیز به صورت کامل پرداخت نشده است و همچنین به دلیل پرداختیهای نامنظم شرکت، کارگران هر ساله مجبورند برای پیگیری مطالبات مزدی خود تجمع کنند.
*جمعی از اهالی چهارمحال‌ و بختیاری و چرمهین در استان اصفهان برای اعتراض به انتقال آب انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی ایران (احداث تونل بهشت ‌آباد) در فرخ شهر تجمع کردند. به گزارش ایسنا، معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی با عنوان «ما خواستار رسیدگی فوری قوه قضاییه به شکایت مردمی از پروژه بهشت‌ آباد هستیم» مخالفت خود را با این پروژه نشان دادند.
بهشت ‌آباد عنوانی است که برای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی ایران به کار برده می ‌شود که در عمل به جهنم آباد تبدیل می شود.
*کارگران معدن کرومیت امین یار فاریاب برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق، حق بیمه و نداشتن امنیت شغلی دست به تجمع مقابل درب ورودی این معدن زدند. به گزارش کرمان نو، یکی از کارگران معترض این معدن گفت: مطالبات ما مختص به دریافت حقوق طی ماههای فروردین ۹۸، بهمن و اسفند ۹۸ و همچنین فروردین ۹۹، به همراه ما به تفاوت پرداختی ناقص حقوق کارگران این شرکت در سه ماه ۹۸ به همراه عیدی همان سال است.
یکی دیگر از کارگران معدن امین یار گفت: هر کارگر ساده با حقوق یک میلیون و نهصدهزارتومان نزدیک به ۱۱ میلیون تومان از این شرکت طلب دارد.

چهارشنبه ۷ خرداد
*مدتی پس از گذشت صدور حکم ابطال واگذاری کارخانه قند، کارگران بیکارشده کارخانه قند یاسوج که مطالبات شان هم پرداخت نشده و از منازل سازمانی هم بیرون رانده شده اند، برای چندمین بار دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش فارس، کارگران تجمع کننده گفتند: کارخانه با تمام امکانات از تولیدی و رفاهی از سال ۹۵ تاکنون تعطیل و موجب ضرر به ۱۰ هزار نفر و در زمان بهره‌برداری به صورت مستقیم به ۳۰۰ نفر شده که از آن ارتزاق می‌ کردند.
یادآوری می شود که در سال ۹۵ با واگذاری کارخانه قندیاسوج به بخش خصوص بعد از ۱۷ روز کلیه کارگران اخراج شدند و در دی ماه ۹۵ کارخانه تعطیل شد که این ظلم و بی‌عدالتی با هماهنگی ۲ دستگاه استانی و برخی مدیران صورت گرفت و با بدترین شکل و بی‌حرمتی ۱۱۵ کارگر را که در منازل سازمانی بودند بیرون کردند و صدای مسئولان در نیامد.
*اعتصاب کارگران شهرداری مناطق ۴، ۵ و ۶ اهواز برای هفتمین روز متوالی در این ماه همچنان ادامه داشت.
کارگران این مناطق از شهرداری اهواز در اعتراض به عدم رعایت اصول بهداشتی از جمله ساعات کار که درچارچوب مقابله با بیماری کووید ۱۹ سلامتی شان را به خطر می اندازد و پرداخت نشدن به موقع حقوق، دست از کار کشیده و از جمع آوری زباله از این سه منطقه کلانشهر اهواز خود داری کردند. به گزارش ایرنا، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: در ۱۰ روز اخیر کارگران شهرداری مناطق ۴ ، ۵ و ۶ اهواز در پی درخواست برخی مطالبات ازجمله کاهش ساعت کار، تاخیر در حضور در محل کار و تعیین زمان جمع آوری زباله از جمع آوری زباله این مناطق خودداری کردند.

پنجشنبه ۸ خرداد
*کارگران اخراجی شرکت توسعه گردشگری ایران در شهرستان سرعین برای بازگشت به کار دست به تجمع در فرمانداری این شهرستان در استان اردبیل زدند. به گزارش شهرخوان، به دنبال این تجمع فرماندارسرعین گفت:با توجه به بازگشایی هتلها، آبدرمانی و سایر مشاغل مرتبط با گردشگری ، بازگشت به کار کارگران تعدیل شده مجموعه هتل لاله و آبدرمانی سبلان، باید هر چه زودتر عملی و امنیت شغلی کارگران تضمین گردد.
*کارگران عضو تعاونی مسکن پاکدشت در استان تهران برای اعتراض به بلاتکلیفی ۱۸ ساله دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند. به گزارش تسنیم، ۱۸ سال پیش کارگران شهرستان پاکدشت به امید صاحبخانه شدن هر آنچه داشتند را به حساب تعاونی مسکن کارگران واریز کردند تا شاید با خرید قطعه زمینی بتوانند خانه‌ ای برای رفاه خانواده خود ساخته و از زیربار پرداخت اجاره‌ بهای سنگین رهایی یابند، غافل از اینکه پس از گذشت این همه سال‌ همچنان درگیر تحویل زمین هستند.

شنبه ۱۰ خرداد
*کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی منطقه زاگرس و لرستان در اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق، حق بیمه، بن ماه رمضان و توزیع نشدن کفش و لباس کار اعتصاب کردند. به گزارش کانال اصلی کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی در تلگرام، کارگران معترض مقابل اداره تامین اجتماعی لرستان از جمله شعبه دورود اجتماع کردندکه با درگیریهایی همراه شد.
*کارگران شهرداری شاهین شهر (شرکت پیمانکاری شبنم شهر) در استان اصفهان از روز آدینه ۳۱ خرداد اعتصاب کرده و مقابل ساختمان شهرداری در میدان فاطمیه این شهر تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی ازکارگران حاضر در این تجمع گفت: حدود ۲۰۰ نفر در حوزه خدمات با میانگین ۵ تا ۲۰ سال فعالیت می کنند که هنوز ساماندهی نشده اند و در لیستی که برای تامین نیرو و تبدیل وضعیت آنها ارسال شده نام هیچ کارگر با سابقه ای دیده نمی شود و افرادی با سابقه کم به چشم می خورد. روز شنبه ۱۰ خرداد، اعتصاب و تجمع کارگران شهرداری شاهین شهر برای یازدهمین روز متوالی ادامه داشت.
*کارگران پتروشیمی رجال در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و سطح پایین دستمزد دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض همچنین در مورد مشکلاتی که بر سر راه اجرای قانون بدی آب و هوا و متناسب ‌سازی دستمزدها با شرایط جغرافیایی محیط کار وجود دارد، اعتراض دارند.
*کارگزاران مخابرات روستایی خوزستان برای اعتراض به اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و عدم همسان سازی حقوق و مطالبات بیمه ای مقابل اداره کل کار استان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگزاران معترض گفت: خواسته اول ما اجرای طرح طبقه بندی طبق بخشنامه تایید شده دیوان عدالت اداری و آرا گرفته شده از مراجع حل اختلافات اداره کار است. وی ادامه داد: به روز شدن تمامی معوقات بیمه همکاران با توجه به اینکه بعد از سال ۸۸ مخابرات خصوصی شده و مکلف است تمامی مبالغ بیمه سهم کارگر و کارفرما را پرداخت کند که متاسفانه خیلی از همکاران معوقات بیمه ای دارند و باید از سوی مخابرات واریز و بروز گردد.
*جمعی از بازنشستگان صندوق آینده‌ ساز کشور به نمایندگی از بازنشستگان استانها برای اعتراض به عدم اجرای اساسنامه جدید، مقابل وزارت کار در خیابان آزادی تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان صندوق آینده‌ ساز اعلام کردند: با توجه به این که از ۶ فروردین سال جاری، اساسنامه صندوق مورد بازنگری قرار گرفت و توسط رئیس جمهوری به وزیر رفاه ابلاغ شد، انتظار داشتیم که هرچه سریعتر اجرا شود. آنها افزودند: اهمیت اجرای اساسنامه این است که با قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی تنظیم شده است و اجرای سه ‌جانبه‌ گرایی را مورد تاکید قرار داده است.

یکشنبه ۱۱ خرداد
*کارگران معدن کرومیت امین یار فاریاب درادامه دور جدید اعتراض شان که از روز سه شنبه ۶ خرداد شروع شده، بار دیگر دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند. به گزارش راه آرمان کرمان، کارگران معدن امین یار شهرستان فاریاب به علت عدم پرداخت حقوق معوق و حق بیمه خود تجمع کردند و با دادن فرصتی مجدد به کارفرما برای پرداخت حق بیمه کارگران به اعتراضات پایان داد.

دوشنبه ۱۲خرداد
*کارگران مقاطعه‌ کار فاز ۳ پالایشگاه آبادان با تجمع مقابل ساختمان مرکزی پالایشگاه، به نداشتن امنیت شغلی و سطح نازل حقوق اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: حدود ۱۰۰نفر از کارگران واحد تعمیرات و فنی فاز سه پالایشگاه آبادان را کارگران قرارداد مقاطعه ‌کاری تشکیل می ‌دهند. این کارگران به صورت مقطعی جذب و سپس بیکار می‌شوند به همین دلیل وضعیت شغلی مشخصی ندارند. این کارگران به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند.
*کارگران معدن مس چهار گنبد سیرجان زیر مجموعه صندوق بازنشستگی فولاد، در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و اجرای ناقص طرح طبقه بندی مشاغل برای دومین روز متوالی اعتصاب کردند و مقابل استانداری در کرمان تجمع کردند. به گزارش راه آرمان، یکی از معترضان گفت: به دنبال عدم پرداخت حقوق ۳ ماهه کارگران، تعویق مزایای معمول کارگاه و اجرای ناقص طرح طبقه بندی، کارگران در ابتدا در محل کارگاه تجمع کرده اما به دلیل عدم عمل به وعده مسئولان، مقابل استانداری کرمان تجمع کردند. یکی دیگر از کارگران این معدن گفت: در شرایط شیوع کرونا این معدن تعطیلی به خود ندید و یک سره به فعالیت خود ادامه داد و امروز هم با ۵۰ درصد نیرو در حال فعالیت است، اما ادامه بی اعتنایی مسئولان سبب تعطیلی معدن می شود.
معدن مس چهار گنبد سیرجان یکی از معادن زیر مجموعه صندوق بازنشستگی فولاد است.
*زعفران کاران تربت حیدریه در استان خراسان رضوی برای اعتراض به عدم تسویه مطالبات شان از سوی سازمان تعاون روستایی برای پنجمین روز متوالی دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند. به گزارش صبح توس، رییس هیات مدیره شرکت تعاونی زعفران کاران تربت‌حیدریه گفت: چند روز پیش شماری از کشاورزان این شهرستان در ارتباط با پرداخت نشدن مطالبات شان جلسه ‌ای با مدیرکل سازمان تعاون روستایی و فرماندار تربت‌حیدریه برگزار کردند. در این جلسه مطرح شد که حاصل دسترنج کشاورزان آذر ماه پارسال تحویل مراکز خرید شده ولی اکنون پس از گذشت ۶ ماه حدود نیمی از پول زعفران کاران پرداخت شده است.
در حال حاضر استان خراسان رضوی بیش از ۸۲ هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران دارد که حدود ۱۲۰ هزار خانوار به کشت این محصول مشغول هستند و از این میزان ۴۰ تا ۵۰ هزار خانوار در منطقه تربت‌حیدریه به این کار اشتغال دارند. بر اساس رصد کارشناسان بخش کشاورزی میزان برداشت طلای سرخ از مزارع زعفران در این استان در هر هکتار ۳.۸ کیلوگرم است که این رقم در تربت ‌حیدریه به ۴.۲ کیلوگرم رسیده است.
*جمعی از اهالی روستای برخوردار بخش خاوه از توابع شهرستان دلفان دراستان لرستان برای اعتراض به تاثیرات منفی و پرخطر فعالیت یک معدن شن و ماسه در کوهپایه گرین واقع در ۲ کیلومتری روستای برخوردار دست به تجمع زدند. به گزارش فارس، به گفته یکی از اهالی روستای برخوردار فعالیت ۱۱ ساله این معدن شن و ماسه به دلیل انجام انفجارهای مهیب و تردد بیش از حد کامیونهای آن در جاده روستا، مشکلاتی را برای اهالی این منطقه به وجود آورده است.
مردم معترض این روستا در ادامه تجمع شان مانع از تردد کامیونهای معدن شدند و در ساعات پایانی شب مسیر اصلی جاده نورآباد به نهاوند که در حاشیه روستای برخوردار قرار دارد را مسدود کردند.
نیروهای سرکوبگر انتظامی به تجمع کنندگان یورش بردند وتعدادی از اهالی این روستا را بازداشت کردند.
*کارگران تصفیه خانه آب جاسک در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماهیانه و مطالبات دیگر مقابل شرکت آب و فاضلاب و اداره کار شهرستان جاسک در استان هرمزگان تجمع کردند. به گزارش ایسنا، کارگران تصفیه خانه آب جاسک گفتند: برای چندمین بار برای دریافت حقوق چند ماهه خود شفاهی‌، کتبی‌، حضوری و تلفن به مسئولان ریز و درشت شهرستان و استانی پیگیری کرده اما همچنان این مشکل برطرف نشده است.

یکشنبه ۱۸ خرداد
*کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان سنندج در اعتراض به عدم پرداخت بیمه بیکاری ناشی از کرونا در مقابل اداره کل کار این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، کارگران معترض در این خصوص گفتند: «دولت پیشتر اعلام کرده بود که بیمه بیکاری سه ماه ناشی از بیماری کرونا که یک میلیون و پانصد هزار تومان است را به حساب کارگران واریز می‌کند. اما این وعده دولت عملی نشد و بابت سه ماه بیمه بیکاری فقط مبلغ پانصد هزار تومان به حساب برخی کارگران واریز کرده است. این مبلغ تنها برای پرداخت قبوض آب و برق کفایت می‌کند.»
*قصابان شهرایذه دراستان خوزستان در اعتراض به پلمب کشتارگاه دام برای سومین روز متوالی مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از قصابان حاضر در این تجمع گفت: حدود ۱۰ روز است که کشتارگاه ایذه پلمب شده و ما هیچ درآمدی نداشته ‌ایم و ادامه این وضعیت به معیشت قصابان ضربه می‌زند و افزایش قیمت گوشت را موجب می ‌شود.

دوشنبه ۱۹ خرداد
*شماری از سپرده گذاران طلای شادی و موسسات کاسپین، آرمان وحدت و افضل توس در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل بیدادسرای جرایم پولی و بانکی دست به تجمع و راهپیمایی زدند. به گزارش هرانا، اعتراض سپرده گذاران موسسه ‌های مالی و اعتباری از حدود سه سال پیش آغاز شد و دولت و بانک مرکزی پرداخت مطالبات سپرده گذاران از طریق بانکهای دولتی و خصوصی را متعهد شدند. فعالیت مؤسسه کاسپین به دلیل بدهی حدود ۴ هزار میلیارد تومانی تعاونی فرشتگان با مشکل مواجه شد و بسیاری از سپرده ‌گذاران نتوانستند حتی سپرده‌ های خود را از این مؤسسه پس گیرند.
*کارگران شهرداری صنعتی پالایشگاه آبادان برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی ‌شان، اعتصاب کرده و مقابل ورودی این پالایشگاه تجمع کردند. به گزارش هرانا، کارگران معترض گفتند: «متاسفانه عیدی و سنوات سال قبل و تعدیل حقوق امسال را دریافت نکرده‌ ایم، علاوه بر این با پایان قرارداد قبلی، کارفرما اقدام به تنظیم قرار داد جدیدی کرده که در آن حداقل‌های تعیین شده از سوی وزارت کار نیز رعایت نشده است.»

سه شنبه ۲۰ خرداد
*تعدادی از کشاورزان غرب اصفهان ازجمله شهرستانهای فلاورجان، لنجان، خمینی ‌شهر و نجف ‌آباد با برپایی تجمع مقابل استانداری به بسته شدن خروجی سد زاینده‌ رود و کاهش حجم آب رودخانه و عدم تخصیص آب کافی، اعتراض کردند. تجمع کنندگان به خبرنگار ایرنا گفتند: خواسته ما جاری شدن مجدد آب زاینده‌ رود برای ادامه کشت بهاره است و از مسئولان استان اصفهان می‌ خواهیم که نسبت به رهاسازی حقابه قانونی کشاورزان غرب که بر اساس طومار شیخ بهایی است، اقدام کنند.
یادآوری می شود که زاینده‌ رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر به‌عنوان بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران از کوههای زاگرس مرکزی سرچشمه می‌ گیرد و در نهایت به تالاب بین‌المللی گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد. این رودخانه در دهه‌ های اخیر به دلیل سیاستهای ضدمردمی حاکمیت با خشکی مواجه می ‌شود که این موضوع مشکلات بسیاری را برای بخشهای آشامیدنی، صنعت، کشاورزی، گردشگری و محیط زیست به وجود آورده است.

چهارشنبه ۲۱ خرداد
*برخی از کارکنان شرکتی مخابرات آذربایجان شرقی در اعتراض به شرایط شغلی خود برای دومین روز متوالی مقابل مقابل ساختمان مرکزی مخابرات استان در کلانشهر تبریز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: «حدود چهار ده نفر از همکاران ما بعد از پیگیری بابت اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل، از کار بیکار شده ‌اند و ما خواستار بازگشت به کار آنها هستیم. در عین حال درخواست داریم تبعیض میان کارکنان شرکتی و رسمی مخابرات برچیده شود.»

چهارشنبه ۲۱خرداد
*برای سومین بار در ماه جاری، کارگران اخراجی بخش صنعت و تعمیر و نگهداری مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به بیکاری دست به تجمع مقابل ساختمان مدیریت شرکت زدند و خواهان بازگشت به کار شدند. به گزارش ایلنا، از اول خرداد ماه ۹۹، قرارداد شغلی این کارگران که تعدادشان به حدود ۷۰ نفر می‌رسد، با سوابق ۲ تا ۳ سال همزمان با فصل بهره برداری، فسخ شده است. معترضان گفتند: کار هر یک از ما به عنوان یک کارگر ماهر فنی، جوشکار و تعمیرکار از آن جهت حائز اهمیت است که واحد تعمیرات کارخانه نیشکر هفت تپه به کار و تخصص ما کارگران فنی برای انجام تعمیر ماشین ‌آلات و تجهیزات کارخانه نیازمند است.
*تعدادی از دست فروشان آبادان برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی به دنبال ممنوعیت دستفروشی در خیابان یکم احمد آباد، معروف به لین یک، دست به تجمع و راهپیمایی در این خیابان شهر آبادان زدند. به گزارش صدا و سیما، تجمع کنندگان دست نوشته هایی را حمل می کردند که بر روی آنها نوشته شده بود: «دست فروشی جرم نیست شغل ماست»/ «گناه ما جوانان بیکار چیست؟»/ «کار نمی دهید کار مارا نگیرید»/ «باید ازما دست فروشان حمایت کرد نه حذف»
*گوجه کاران شهرستان گچساران در اعتراض به وضعیت بازار و قیمت پایین فروش محصول‌ شان و شرایط سخت‌ خود پس از ۴ ماه زحمت شبانه ‌روزی تجمع کردند. به گزارش تسنیم از یاسوج، این گوجه‌ کاران روزگار سختی را پشت سر می ‌گذارند تا جایی که از کرده خود پشیمان هستند. قیمت پایین گوجه در بازار، باعث شده که گوجه ‌کاران، تمایلی به برداشت محصول ‌شان نداشته باشند و بخش زیادی از محصول خود را در مزرعه به حال خود رها کرده‌ تا مورد استفاده دامها قرار گیرد و بر بدهیهای خود که به امید روز برداشت برجای مانده، غصه بخورند.
*جمعی از کسبه مجتمع تجاری زیتون بندرعباس نسبت به بلاتکلیفی معیشتی به دنبال تعطیلی محل کارشان مقابل فرمانداری اجتماع کردند. به گزارش ایرنا، مجتمع تجاری زیتون بندرعباس به‌علت «رعایت نکردن الزامهای بهداشتی کرونا» از سوی تیمهای نظارتی مرکز بهداشت پلمب شد. مدیریت این مجتمع بدون اطلاع و هماهنگی با مرکز بهداشت، اقدام به فک پلمب و بازگشایی این مجتمع کرده است.

پنجشنبه ۲۲ خرداد
*اعتصاب کارگران شرکت نظم آفرینان ایمان در میدان نفتی شهرستان هویزه در اعتراض به تحمیل قرارداد جدید، یک هفته را پشت سرگذاشت. به گزارش نفت آنلاین، به دنبال خودکشی روز چهارشنبه ۲۱ خرداد یک کارگر این مجموعه، اعتراض کارگران این میدان نفتی نسبت به پایمالی حقوق شان ابعاد جدیدی پیدا کرد. یکی از کارگران معرض گفت: هرساله کارگران اوایل سال نسبت به افزایش حقوق، دست به اعتراض می زدند که سال جاری با ارائه قراردادی جدید ذهنها به سمت این قرارداد منحرف شد. وی اضافه کرد: شکایتهایی را به فرمانداری هویزه و اداره کار این شهرستان ارائه کردیم که به جوابی نرسیدیم.
*کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز در محل برگزاری شورای اداری استان فارس تجمع کردند. به گزارش مهر، بازنشستگان مخابرات راه دور خواهان پرداخت مطالبات خود پس از ١۴ سال و عزل اعضای هیأت اجرایی کنونی مخابرات راه دور نیز شدند.

شنبه ۲۴ خرداد
*کارگران شرکتی مخابرات استان فارس برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، تبعیض در پرداخت حقوق و اخراج همکاران خود مقابل ساختمان مرکزی مخابرات استان در شیراز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان خواستاراجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل و بازگشت به کار همکاران شان که پس از پیگیری برای اجرای طرح طبقه‌بندی از کار اخراج شده اند، شدند.
*گروهی از کسبه صنف بازیهای رایانه ‌ای و خانه ‌های بازی کرمان در اعتراض به تعطیلی ادامه دار این اصناف به دلیل شیوع ویروس کرونا، برای دومین بار مقابل ساختمان استانداری کرمان تجمع کردند. به گزارش راه آرمان، نماینده کسبه معترض گفت: تعداد زیادی از واحدهای صنفی ما به دلیل ادامه دار شدن تعطیلات برای همیشه تعطیل شدند و متاسفانه برخی مسئولان در تلاش هستند تا مابقی واحدها را نیز تعطیل کنند.

یکشنبه ۲۵ خرداد
*کارگران شهرداری یاسوج در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق باردیگر مقابل شهرداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، کارگران علاوه بر استرس مبتلا شدن به ویروس کرونا با توجه به شرایط شغلی شان، جیبهای خالی شان و چشمان منتظر خانواده ‌های شان نیز دردی مضاف بر دردهای همواره همراه شان گشته، کارگرانی که با دستهای پینه بسته و پیشانیهای چروک نشسته، نظامت شهر مدیون صبوری و تلاش‌ شان است.

دوشنبه ۲۶ خرداد
*کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس از اسلامشهر راهی تهران شدند و در اعتراض به خصوصی سازی این شرکت و نداشتن امنیت شغلی مقابل سازمان خصوصی سازی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران تجمع کننده با یادآوری این که پیش از ورود بخش خصوصی، شرکت حمل و نقل خیلج فارس تحت مدیریت مجموعه‌ های وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داشت، گفتند: از زمانی که وزارت بازرگانی سابق سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کرد، مدیریت با افول ثبت سفارش مواجه و در نتیجه مشکل کارکنان شروع شد.
شرکت حمل و نقل بین ‌المللی خلیج فارس، ۱۲۸۶ نفر نیروی کار دارد که در ۴۳ شعبه و نمایندگی سراسر کشور مشغول به کار هستند. از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر در دفتر مرکزی در منطقه اسلامشهر تهران فعال هستند.

دوشنبه ۲۶ خرداد
*کارگران فضای سبز شهرداری منطقه ۲ اهواز (شرکت پیمانکاری انبار سحر خوزستان) برای اعتراض به اخراج از کار مقابل ساختمان شهرداری اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران با سابقه کاری ۲ تا ۹ سال بدون هیچ دلیلی از کار اخراج شدند.
*کارگران تلمبه خانه غرب کارون (شرکت رامپکو) واقع در جنوب غربی اهواز، زیرمجموعه شرکت مهندسی توسعه نفت (متن) برای اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: حدود هفت ماه حقوق معوقه داریم و سه ماه هیچ حقوقی به کارگران که نزدیک به ۸۰ نفر هستند پرداخت نشده است.
*کارکنان مراکز جامع خدمات سلامت شهرهای استان خوزستان برای اعتراض به اخراج از کار و عدم پرداخت ۶ ماه حقوق، مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و خواستار بازگشت به کار شدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارکنان معترض این مراکز گفت: سال ۹۴ حدود ۶۰ نفر از طریق آزمون طرح تحول نظام سلامت به استخدام علوم‌ پزشکی درآمده و در مراکز جامع خدمات سلامت استان به ‌عنوان مدیر اجرایی مشغول به کار شدند. وی با بیان اینکه در آغاز ۶۰ نفر به استخدام درآمدند و به ‌تدریج ۲۵ نفر از ما تعدیل شدند، اضافه کرد: در سال ۹۷ نیز اقدام به تعدیل مابقی نیروها کردند که با پیگیری شورای تأمین استان مجدداً یک سال دیگر به کار گرفته شدیم.
*کارگران قراردادی شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل ساختمان این شرکت در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: پس از ادغام آبفار و آبفای خوزستان مشخص نیست تکلیف نیروهای قراردادی شرکت آبفار که تعداد آنها ۶۳۲ نفر است چه خواهد شد و ما خواستار تعیین تکلیف وضعیت کاری خود هستیم.
*کارگران فضای سبز شهرداری خرم ‌آباد در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ۱۱ ماهه خود مقابل فرمانداری خرم ‌آباد تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: ۱۱ ماه است که حقوق نگرفته ‌ایم دستمان را جلو چه کسی باید دراز کنیم؟ ما قربانی وعده ‌های شهرداری و پیمانکاران شده ‌ایم، وقتی با دست خالی که حتی قدرت خرید نان را ندارم مجبور می ‌شوم به خانه برم فقط دعا می‌کنم دختر و پسرم که سنی هم ندارند خواب باشند و دست خالی من را نبینند.

سه‌شنبه ۲۷ خرداد
*نیروهای طرحی آبفا روستایی خوزستان در اعتراض به عدم دریافت دستمزد پنج ماه گذشته و سنوات سالیانه از سال ۹۵ مقابل شرکت آبفا روستایی در اهواز تجمع کرده و جاده مقابل شرکت آبفا را بستند. به گزارش فارس، قائم مقام شرکت آبفا خوزستان در این باره گفت: از آنجایی که پرداخت حقوق کارکنان طرحی از محل اعتبارات عمرانی انجام می‌ شود، اگر سازمان برنامه بودجه در اسرع وقت به ما تخصیصی برای پرداخت حقوق ندهد احتمال رخ دادن هر بحرانی از لحاظ قطعی آب، چالشهای اجتماعی و… وجود دارد.
*تعدادی از تاکسیداران سبزوار اعتصاب کرده و مقابل شورای قلابی شهر و فرمانداری این شهرستان دراستان خراسان رضوی تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از تاکسیداران معترض گفت: با وجود مصوبه افزایش کرایه ناوگان بار و مسافر در شورای شهر سبزوار، تاکنون این مصوبه برای تصمیم گیری نهایی به هیات تطبیق فرمانداری شهرستان ارسال نشده است.

چهارشنبه ۲۸ خرداد
*کارگران راه آهن ناحیه زاگرس در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، حق بیمه و اجرایی نشدن تجمیع قراردادها، برای دومین روز متوالی دست از کارکشیدند و مقابل ساختمان اداره راه آهن این ناحیه دراندیمشک تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل برپایی این اعتراض چند ساعته بی‌ تفاوتی کارفرما و مسئولان راه ‌آهن در قبال درخواست کارگران برای حذف بخش خصوصی و پرداخت مطالبات مزدی کارگران است.

شنبه ۳۱خرداد
*کارگران کارخانه کاشی اصفهان برای اعتراض به ماهها مطالبات پرداخت نشده مقابل درب ورودی این واحد تولیدی واقع در کیلومتر ۱۸ جاده اصفهان - نجف آباد تجمع کردند و راه رفت و آمد را مسدود کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: از زمان خصوصی ‌سازی این شرکت مشکلات ما نیز آغاز شد. چندین سال است که فقط مدیریتها عوض می ‌شود اما تفاوت چندانی در احقاق حق کارگر نمی‌شود.
*کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان (آبفار) باردیگر در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل شرکت آبفار تجمع کرده و دو درب ورود و خروج به ساختمان را بستند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع‌ کنندگان که مدرک دکترا دارد گفت: از بهمن ‌ماه سال گذشته تاکنون هیچ پرداختی به نیروهای طرحی انجام نشده است.
*اهالی روستای عباس آباد در شهرستان نهاوند برای اعتراض به قطعی آب مقابل استانداری همدان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از تجمع‌کنندگان گفت:‌ ما اهل روستای عباس ‌آباد و کارگر و دامدار هستیم که از شرایط مالی مناسبی برخوردار نیستیم. در این روستا مراتعی داریم که از سال ۷۵ سندشان به نام روستای عباس آباد به ثبت رسیده است.
*جمعی از حواله ‌داران شرکت آذویکو (آذربایجان خودرو) در اعتراض بە عدم دریافت ۶ هزار خودرو پیش ‌خرید شدە پس از ٢ سال، برای سومین بار طی ماه خرداد دست به تجمع مقابل استانداری آذربایجان شرقی زدند. به گزارش گادتب، شرکت آذویکو چندی پیش به دریافت بیش از ٢٠٠ میلیون دلار ارز دولتی و عدم بازگردادن آن به حساب خزانه دولت و همچنین کلاهبرداری از ۵ هزار مشتری با پیش فروش صوری خودرو ۳۶۰ MG متهم شده بود.
این شرکت تاکنون به تعهدات خود در قبال بیش از ۵ هزار مشتری که برای دریافت خودرو ثبت نام کرده و وجه آن را به طور کامل پرداخت کرده ‌اند، عمل نکرده است.
*جمعی از صاحبان نانواییهای یاسوج مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از نانوایان معترض گفت: قیمت نان پایین است و مدتی است که خواستار افزایش قیمت نان هستیم در حالی که آرد را از شیراز تامین می‌کنیم. وی در پاسخ به این سوال که مردم از کیفیت پایین نان به شدت گلایه دارند، افزود: کیفیت پایین نان به دلیل آرد آن است. آرد کارخانه یاسوج بی‌ کیفیت است به همین دلیل کیفیت نان مورد انتقاد مردم است.
*جمعی از کشاورزان بخش جلگه اصفهان در اعتراض به عدم دریافت حقآبه خود، دست به تجمع زدند. به گزارش ایمنا، مسئولان مربوطه در پی تجمع کشاورزان خروجی سد رود شتین را بستند و کشاورزان تاکنون از دریافت حقابه خود محروم هستند.
*کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، برای هفتمین روز متوالی مقابل ساختمان مدیریت شرکت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض این مجتمع پس از تجمع، راهی شهرستان شوش شدند و مقابل فرمانداری تجمع کردند. دور جدید اعتراض کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از روز یکشنبه ۲۵ خرداد شروع شد.
یکی از کارگران گفت: معترضان همانند روزهای گذشته در محوطه مجتمع جمع شده‌ و منتظر عملی شدن وعده‌ های داده شده در خصوص مطالبات شان هستند. کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه و امنیت شغلی خود هستند.




اخبار کوتاه بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی
پنج شنبه اول خرداد: دومین روز تجمع کارگران خدمات شهری شهرداری بندر امام (کارگران شرکت پیمانکاری) مقابل شهرداری و فرمانداری ماهشهر در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق./ کارگران اخراجی بخش صنعت، تعمیر و نگهداری مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به بیکاری مقابل ساختمان مدیریت شرکت تجمع کردند و خواهان بازگشت به کار شدند./ تجمع کارگران سازمان پسماند شهرداری بجنورد برای اعتراض به قراردادهای یک ساله مقابل ساختمان شهرداری و شورای فرمایشی شهر.
یکشنبه ۴ خرداد: مردم منطقه «چومه سید علوان»، از توابع بخش مرکزی شهرستان شادگان در خوزستان، در اعتراض به قطعی برق این منطقه در مقابل اداره برق چومه تجمع کردند.
دوشنبه ۵ خرداد: اهالی غیزانیه در ادامه اعتراض به نداشتن آب شرب مقابل ایستگاه تقویت فشار آب تجمع کردند. در حالی که پس از تجمع روز شنبه ۳ خرداد، شرکت آب و فاضلاب خوزستان وعده داد که ۱۲ تانکر برای آبرسانی به این بخش اضافه خواهد کرد، در عمل خبری از تانکر‌های آب نشده است.
سه شنبه ۶ خرداد: تجمع کارگران فصلی اخراجی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه مقابل ساختمان مدیریت شرکت. کارگران معترض خواهان پایان دادن به بلاتکلیفی شغلی و بازگشت به کار شدند.
چهارشنبه ۷ خرداد: تجمع جمعی از کارکنان شرکت آریا روش جفیر در اهواز در محوطه این شرکت. کارگران معترض دلیل تجمع خود را پرداخت نشدن مطالبات شان عنوان کردند./ شماری از دامداران یزد با تجمع مقابل ساختمان استانداری خواستار بازنگری در وضعیت توزیع نهاده‌ ها، قیمت گوشت و شیر تولیدی خود شدند./ تجمع گروهی از کارگران شهرداری باسمنج در استان آذربایجان شرقی مقابل ساختمان شهرداری این شهر./ علت این تجمع، عدم دریافت مطالبات مزدی کارگران است./ کارگران پلی‌اکریل و «دم ‌ای ‌تی» اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود به ‌طور جداگانه در محل کار خود اقدام به برگزاری تجمع کردند. کارگران شاغل این دو شرکت در خصوص تجمع خود ‌گفتند: از سال ۹۵ و ۹۶ معوقات مزدی آنها پرداخت نشده است. در عین حال، عیدی سال ۹۸ را هم کامل نگرفته ‌اند.
شنبه ۱۰ خرداد: تجمع جمعی از صاحبان زمینهای «پرواز» واقع در پشت پارک جنگلی شهرستان ارومیه. صاحبان این زمینها بعد از گذشت ۲۰ سال همچنان منتظر وارد شدن زمینهای خود به محدوده ساخت و ساز شهری هستند./ ساکنان روستای جفیر از توابع بخش حویزه واقع در شهرستان دشت آزادگان در استان خوزستان دست به تجمع اعتراضی زدند. دلیل این تجمع، قطعی آب در این مناطق است./ گروهی از رانندگان ناوگان اتوبوسرانی تهران در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود تجمع کردند. حقوق این رانندگان دستکم پنج ماه پرداخت نشده و آنان توانایی تامین هزینه‌ های زندگی خود را ندارند.
یکشنبه ۱۱ خرداد: تجمع کارگران ایستگاههای «بی آر تی» شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه (متصدیان کارت بلیت ایستگاهها) برای اعتراض به استفاده اجباری از مرخصی بدون حقوق./ کارگران بازنشسته کارخانه سیمان خوزستان واقع در دشت دنا، ۲۲ کیلومتری جاده رامهرمز به هفتگل، برای اعتراض به عدم پرداخت حق بهره‌وری ۶ساله، مقابل اداره کل بازرسی استان خوزستان واقع در منطقه کیان پارس کلانشهر اهواز تجمع کردند.
دوشنبه ۱۲ خرداد: گروهی از فعالان محیط زیست گچساران در اعتراض به ‌نبود امکانات اطفای حریق و عدم اقدام به موقع مسئولان برای خاموش کردن آتش‌ سوزیهای گسترده در جنگلهای زاگرس مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.
سه شنبه ۱۳ خرداد: تجمع کارگران شهرداری کوت عبدالله مقابل ساختمان استانداری خوزستان. کارگران شهرداری این شهر به عدم دریافت مطالبات مزدی به مدت سه ماه اعتراض کردند./ تعدادی از غرفه‌داران مترو تهران در مقابل «شرکت بهره‌برداری راه آهن شهری تهران و حومه دست به تجمع زدند. این شهروندان که با توجه به کاهش چشمگیر تردد مسافران پس از شیوع کرونا، قادر به پرداخت اجاره ‌های خود نیستند، خواستار حمایت و توجه مسئولان به وضعیت معیشتی خود شدند.
شنبه ۱۷ خرداد: گروهی از فعالان محیط زیستی مشهد در اعتراض به ادامه پروژه کمربند جنوبی در ارتفاعات جنوبی این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. دلیل تجمع این فعالان محیط زیست، اعتراض به ادامه پروژه کمربند جنوبی شهر مشهد است./ جمعی از اهالی روستای رزجرد واقع در استان قزوین در اعتراض به تخریب کوهها و ساخت و ساز در منطقه پشترزا و راهبند دست به تجمع اعتراضی زدند.
دوشنبه ۱۹ خرداد: برخی از خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکتهای «ریگان خودرو» و «شهر خودرو» مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند. معترضان با سردادن شعارهایی از جمله «حرف به ما تحویل نده، ماشین و تحویل بده» خواستار تحویل گرفتن خودروهای ثبت نامی خود شدند.
سه شنبه ۲۰ خرداد: مالکان و سرمایه‌گذاران پروژه شهر آفتاب کیش با تجمع در مقابل سازمان منطقه آزاد خواستار تعیین تکلیف این پروژه شدند.
آدینه ۲۳ خرداد: اهالی روستای غوری شهرستان نی ‌ریز در استان فارس، مانع از تداوم کار اکتشاف و معدنکاوی در منطقه حفاظت شده بهرام گور شدند. تجمع معترضان با دخالت نیروهای انتظامی همراه شد./ جمعی از کشاورزان خوزستان در اعتراض به عملکرد رئیس سابق این سازمان جهاد کشاورزی مقابل ساختمان این سازمان در استان خوزستان تجمع کردند./ اهالی منطقه ارمناک سفلی از توابع بخش مرکزی شهرستان میاندوآب در استان آذربایجان غربی در اعتراض به انتشار بوی نامطبوع از کشتارگاه سیمین ‌بال و وضعیت نامناسب آن، مقابل کشتارگاه تجمع کردند.
یکشنبه ۲۵ خرداد: تعدادی از لنجداران شهرستان دَیّر در اعتراض به جلوگیری از تخلیه و خروج شناورها از بندر این شهر تجمع کردند. شهرستان دَیّر یکی از شهرستانهای استان بوشهر است که در ساحل خلیج فارس قرار دارد./ تجمع کارگران شاغل در شهرداری کارون واقع در استان خوزستان، در اعتراض به عدم پرداخت ماهها دستمزدشان مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند.
دوشنبه ۲۶ خرداد: جمعی از مالکان یک مجتمع مسکونی برای اعتراض به تخلف در ساخت و ساز واحدهای مسکونی مقابل شهرداری تهران تجمع کردند.
پنجشنبه ۲۹ خرداد: کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران برای همبستگی با یکی از کارگران اخراج شده این واحد تولیدی اعتصاب کرده و مقابل ساختمان مدیریت تجمع کردند.


 

منبع: نبردخلق شماره ۴۲۶، یکشنبه اول تیر ۱۳۹۹ ـ ۲۱ ژوئن ۲۰۲۰

 

بازگشت به صفحه اول