چالشهای معلمان (اردیبهشت ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

۳۰درصد مدارس کشور فرسوده است/وجود ۸۶ هزار بخاری ناایمن در مدارس کشور

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: "۳۰درصد فضاهای آموزش و پرورش کشور فرسوده است که ۱۸درصد این اماکن آموزشی نیازمند مقاوم سازی است و ۱۲درصد نیز باید به طور کامل تخریب شده و بنای مستحکمی جایگزین آن شود."

مهرالله رخشانی مهر روز دوشنبه یکم اردیبهشت اضافه کرد: "۲۳ هزار بخاری نفتی در کلاسهای درس کشور وجود دارد که تمرکز آن در استانهای خاص است و بخش قابل توجهی از آنها در استان سیستان و بلوچستان است که این کلاسها ۴رصد از مجموع فضاهای آموزشی کشور را تشکیل می دهد و بر اساس برنامه، جمع آوری و استانداردسازی سامانه گرمایشی، این کلاسها تا پایان سال جاری در دستور کار سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور قرار گرفته است."

وی ادامه داد: "در مجموع حدود ۸۶ هزار سامانه گرمایشی ناایمن در مدارس استفاده می شود."

این مقام دولتی میزان اعتبار استان مرکزی را ۸۶ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: "۵۶ میلیارد تومان از این اعتبار ملی و مابقی از اعتبارات استانی است."

 

اسماعیل عبدی بازداشت و به زندان اوین بازگردانده شد

اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان، روز دوشنبه یکم اردیبهشت، در حالی که به دنبال صدور بخشنامه مرخصی از سوی قوه قضاییه برای تمدید مرخصی خود به دادیاری زندان اوین مراجعه کرده بود، بازداشت شد.

این فعال صنفی باوجود آنکه طبق بخشنامه مزبور مشمول آزادی می شود و دادیار ناظر بر زندان نیز این خبر را در رابطه با وی و محمود بهشتی لنگرودی تایید کرده بود، به طور ناگهانی بازداشت و به زندان فرستاده شده است.

عبدی روز سه شنبه ۲۷ اسفندماه ۹۸، در پی شیوع ویروس کرونا در کشور از زندان اوین به مرخصی اعزام شده بود.

بازداشت اسماعیل عبدی در حالی صورت گرفته است که سخنگوی قوه قضاییه روز شنبه از احتمال بازنگشتن و آزادی بخش عمده ای از زندانیان در مرخصی خبر داده بود. اسماعیلی گفته بود: "نتیجه بررسیها حداکثر تا ۱۰ اردیبهشت به خود زندانی یا ضامن او ابلاغ می شود و پیش بینی می کنیم با بهره برداری حداکثری از ارفاقات قانونی و کار تخصصی و تیمی همکاران ما، بخش قابل توجهی از زندانیان در حال مرخصی به زندان بازنگردند و حتی تعدادی از زندانیان حاضر از زندان هم آزاد شوند.:

اسماعیل عبدی، دبیر کانون صنفی معلمان و دبیر ریاضی است که در ششم تیرماه ۱۳۹۴ زمانی که برای پیگیری علت ممنوع الخروج بودنش به دادسرای اوین مراجعه کرده بود پس از ساعتها بازجویی، بازداشت شد. او پس از گذشت ۶ ماه از بازداشت در اسفندماه همان سال توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام "تبلیغ علیه نظام"، "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی" به شش سال حبس تعزیری محکوم شد که ۵ سال آن قطعی است.

 

بازخرید خدمت و اخراج معلم زندانی

روز دوشنبه یکم اردیبهشت ماه، حکم صادره توسط وزارت آموزش و پرورش علیه محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی معلمان، مبنی بر بازخرید خدمت وی در مرحله تجدید نظر تایید و به وکیل او ابلاغ شد.

اخراج آقای حبیبی پس از گذشت نزدیک به دو سال از سپری شدن مدت محکومیت حبس او در زندان صورت می گیرد و این درحالی است که در تمام طول این دو سال، کارشناسان بر محق بودن آقای حبیبی از استفاده از مرخصی بدون حقوق تاکید داشتند. آقای حبیبی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۷ سال و نیم حبس قطعی محکوم شده و این حکم در دادگاه تجدید نظر نیز تایید شده بود.

لازم به یادآوری است محمد حبیبی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه ۹۷، در جریان تجمع اعتراضی معلمان به همراه تعدادی دیگر از فعالان صنفی و شرکت کنندگان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

این فعال صنفی با وجود ابتلا به تومور استخوانی در دست چپ و همچنین عفونت ریه، از خدمات درمانی محروم گردیده و در وضعیت سلامتی وخیمی بسر می برد.

 

اجباری شدن نصب "شاد" و آموزش طبقاتی

در پی شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت آموزش و پرورش با شعار " آموزش تعطیل نمیشود" نخست با پخش دروس باقیمانده کتابهای درسی از طریق صدا و سیما و در کنار آن تشکیل گروههای کلاسی در تلگرام و واتساپ و... توسط مدیران و معلمان آموزش را پیگیری می کرد.

بعد از نزدیک دو ماه فعالیت معلمان و دانش آموزان با پیام رسانهای مذکور، ناگهان آموزش و پرورش طی ابلاغ بخشنامه ای به مدارس، معلمان و دانش آموزان را اجبار کرد تا با گوشیهای شخصی خود پیام رسان داخلی "شاد" که از آن به عنوان "شبکه اجتماعی!!" نام برده می شود را نصب کنند. همزمان مدیران مدارس بر اجباری بودن نصب این پیام رسان و کسر حقوق در صورت خودداری از آن تاکید می کنند.

دانش آموزان و معلمان برای ورود به این اپلیکیشن و استفاده از محتوای آن، باید تبلت یا گوشی تلفن همراه هوشمند، یک خط تلفن و دسترسی به اینترنت نسبتا پرسرعت داشته و از حداقل دانش فنی برای نصب اپلیکیشن و استفاده از آن برخوردار باشند.

علی حاجی، معلم و فعال صنفی، در این رابطه گفت: "انگار آموزش و پرورش بیش از آنکه نگران دسترسی همگان به آموزش باشد، نگران ارتباط آزادانه و خودجوش معلمان و دانش آموزان و خانواده ها با یکدیگر است. کنترل معلمان در فضای فیزیکی مدارس بس نبود حالا در فضای مجازی هم می خواهید به نوعی معلمان و دانش آموزان تحت کنترل شما باشند؟"

او افزود: "فریاد فعالان و تشکلهای صنفی معلمان سالهاست تاکید بر آموزش رایگان است، نه تنها این فریاد محقق نشده، بلکه به نابرابرترین شکل ممکن و سوواستفاده از شرایط درگیر با شیوع کرونا به شکل آموزش مجازی ادامه دارد. آموزش مجازی بدون زیر ساختهای لازم، مصداق انحصاری کردن آموزش برای طبقات خاص جامعه و خارج نمودن افراد زیادی از گردونهآموزش است. دانش آموزانی که توان مالی و امکانات استفاده از آموزش مجازی را ندارند به راحتی نادیده گرفته شده و حذف می شوند."

 

نامه پنج سندیکای کارگری فرانسه در باره وضعیت هشدار دهنده اسماعیل عبدی و محمد حبیبی

پنج سندیکای کارگری فرانسوی در نامه ای سرگشاده به علی خامنه ای، ضمن اعتراض به نگهداری اسماعیل عبدی و محمد حبیبی در زندان با وجود شرایط وخیم کرونایی، خواهان آزادی این فعالان شدند.

سندیکاهای "س اف د ت"، "س ژ ت"، "اف اس او". "سولیدر" و "او ان اس آ" با اشاره به دستگیری مجدد عبدی، اخراج حبیبی و نگهداری این دو در حبس با وجود وضعیت غیر بهداشتی زندانها و بازداشتگاه ها در ایران می نویسند: "آقای رهبر، ما توجه شما را نسبت به وضعیت هشدار دهنده معلمان ایرانی اسماعیل عبدی و محمد حبیبی جلب می کنیم."

نویسندگان می گویند: "ما سازمانهای سندیکایی فرانسه اعمال سرکوبگرایانه و اذیت و آزارها علیه معلمان، سندیکالیستها، فعالان مدافع حقوق کارگران و حقوق بشر، و هنرمندان در ایران را محکوم می کنیم. ما خواهان لغو همه محکومیتهای غیرعادلانه و خلاف آزادیهای و حقوق بنیادی هستیم. همچنین در دوران اپیدمی ویروس کووید۱۹ خواهان آزادی بدون قید و شرط و فوری همه سندیکالیستها و فعالان مدافع حقوق کارگران هستیم که به خاطر فعالیتهای سندیکایی شان به زندان افتاده اند."

تشکلهای کارگری فرانسه تاکید کرده اند: "از رژیم ایران می خواهیم که به پیمانهای بین المللی که دولت ایران امضا کرده، از جمله حق ایجاد تشکلهای مستقل، حق برگزاری تجمعات، حق اعتصاب و حق قراردادهای جمعی احترام بگذارد."

 

احضار یک فعال صنفی به دادسرای فرهنگ و رسانه

جعفر ابراهیمی، معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران، به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شد. به گفته وکیل آقای ابراهیمی این اقدام در ارتباط با تشکیل پرونده ای جدید علیه این فعال صنفی صورت گرفته است.

حسین تاج، وکیل جعفر ابراهیمی، ضمن اعلام این خبر گفت: "در احضاریه ای که به دست ما رسیده، موکلم باید به همراه وکیل و وثیقه در شعبه بازپرسی رسانه حاضر شود. این احضاریه مربوط به یک پرونده جدید است و ربطی به بازداشت دی ماه ندارد و علت احضار به صورت دقیق مشخص نیست."

لازم به ذکر است که در بهمن ماه ۹۸، با صدور حکم "غیبت غیرموجه" در دوران بازداشت، حکم تدریس جعفر ابراهیمی توسط مدیریت آموزش و پرورش شهرستان شهریار لغو شد.

جعفر ابراهیمی روز پنجشنبه ۵ دی ماه ۹۸، مصادف با چهلم کشته شدگان اعتراضات آبان، در بهشت سکینه کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و طی تماسی تلفنی با خانواده اش از انتقال خود به زندان رجایی شهر کرج خبر داده بود. روز یکشنبه ۶ بهمن ماه ۱۳۹۸، این معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

 

تجمع مدیران کودکستانها و مهد های کودک بجنورد

روز چهارشنبه 10اردیبهشت، مدیران کودکستانها و مهد های کودک بجنورد برای اعتراض به عدم حمایت مالی برای جبران ضرر و زیان به دنبال تعطیلی در چارچوب مقابله با شیوع بیماری کووید19 دست به تجمع مقابل اداره کل بهزیستی استان خراسان شمالی زدند.

در این تجمع تعدادی از مدیران و معلمان مهد کودکان و همچنین جمعی از پرسنل خدماتی این مجموعه ها حضور داشتند.

قابل یادآوری است که در استان خراسان شمالی بیش از 250 مهدکودک در مناطق روستایی و شهری دایر است که به دلیل شیوع بیماری کرونا از ابتدای اسفند ماه تمامی این مراکز آموزشی تعطیل و بسیاری از کارکنان آنها تا به امروز حقوق ماههای اسفند و فروردین را دریافت نکرده اند.

بیش از 1500 نفر در این مراکز آموزشی مشغول فعالیت هستند که اکثرا در مدت همه گیری کرونا حقوق دریافت نکرده اند. تعداد قابل ملاحضه ای از این کارکنان به دلیل نداشتن قرارداد و بیمه حتی نمی توانند برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کنند.

 

تجمع آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی در تهران

روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت گروهی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی از شهرها و استانهای مختلف در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالبات شان در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زدند.

حاضران در تجمع خواستار لغو آزمون جذب هستند و گفتند که باید تبعیض میان آنها و گروه های دیگری که متقاضی ورود به دانشگاه فرهنگیان هستند، برچیده شود.

معترضان با بیان اینکه بارها بدون نتیجه با مقامات مختلف و از جمله نمایندگان مجلس در این رابطه تماس گرفته اند، افزودند: "در حالی که سالهاست به کار تدریس اشتغال داریم و همچنین تعدادی از ما به صورت حق التدریسی در مدارس مشغول به کار هستیم، نباید نگران آزمون باشیم. ما خواستار برچیده شدن آزمون و ورود به دانشگاه فرهنگیان هستیم."

معلمان با بیان اینکه برای سایر گروهها مثل سرباز معلمان آزمون را حذف کرده اند؛ ادامه دادند: "نباید در مورد آموزش دهندگان تبعیض روا بدارند. آموزش دهندگان نهضت سالها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی کشور کار کرده اند و استحقاق توجه بیشتر را دارند."

 

پس از ۹ سال؛ ابلاغ مجدد حکم ۱۰ سال حبس تعلیقی برای اسماعیل عبدی

حسین تاج وکیل مدافع اسماعیل عبدی، از ابلاغ مجدد حکم ۱۰ سال حبس تعلیقی برای موکلش خبر داد. آقای عبدی در سال ۹۰ توسط دادگاه انقلاب تهران به ده سال حبس تعلیقی محکوم شده بود. این فعال صنفی معلمان در سال ۹۴ از بایت پرونده ای جداگانه به تحمل ۶ سال حبس محکوم شد و هم اکنون در حال تحمل دوران محکومیت خود در زندان اوین است.

حسین تاج گفت: "در روزهای گذشته که برای پیگیری پرونده موکلم به اجرای احکام مراجعه کردم، متوجه شدم رای تعلیقی ده سال حبس اسماعیل عبدی دوباره ابلاغ شده که موضوع اتهامات هم "تبلیغ علیه نظام" و "ارتباط با دول متخاصم" است."

وی افزود: "امیدوارم با پیگیریهایی که صورت می دهیم، قبل از پایان حبس فعلی ایشان که مربوط به یک حکم دیگر است، آن حکم ده ساله را بلااثر بکنیم."

 

محمود بهشتی لنگرودی به زندان اوین بازگردانده شد

روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت، محمود بهشتی لنگرودی، فعال صنفی و سخنگوی کانون صنفی معلمان، در پی مخالفت مسوولان با آزادی مشروط وی، به زندان اوین بازگردانده شد. وی پیشتر به دنبال شیوع ویروس کرونا در زندانهای کشور، به مرخصی اعزام شده بود.

لازم به ذکر است، آقای لنگرودی در حالی به زندان اوین بازگردانده شد که در دوران مرخصی طی مراجعاتی که به دادیاری این زندان داشت به وی اعلام شده بود مشمول بخشنامه جهت اعطای آزادی مشروط خواهد شد و نیازی به بازگشت وی به زندان نیست، اما شعبه دادیاری دادسرای امنیت اعلام کرده که اجرای بخشنامه به عهده اجرای احکام بوده و اجرای احکام هنوز جواب نهایی را ابلاغ نکرده است.

محمود بهشتی لنگرودی در سال ۸۹ از بابت اتهام "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی" و به موجب حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. در سال ۹۴ نیز بازداشت شد و شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب وی را به ۵ سال حبس محکوم کرد. پس از تجمیع این احکام توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران، حکم آقای بهشتی لنگرودی به ۵ سال حبس قابل اجرا تبدیل شده است.

 

اعتراض کانون صنفی معلمان به حکم اسماعیل عبدی

کانون صنفی معلمان ایران (تهران) با انتشار بیانیه ای به ابلاغ حکم ۱۰ سال حبس تعلیقی اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره این کانون اعتراض کرد.

در این بیانیه آمده است: "قوه قضاییه بر خلاف بخشنامه اسفندماه و با توجه به بحران کرونا نه تنها معلمان زندانی را آزاد نکرد، بلکه در کمال شگفتی پس از آنکه اسماعیل عبدی را به زندان برگرداند، در آستانه هفته معلم، به جریان افتادن حکم زندان ۱۰ سال مربوط به پرونده ای مختومه را به وی ابلاغ نمود."

کانون صنفی معلمان آورده است: "این حکم در حالی به این معلم زندانی ابلاغ گردید که معلمان و دوستانش انتظار داشتند آقای عبدی در سال تحصیلی آینده در مدرسه و کلاس درس حاضر شود."

این تشکل صنفی تاکید می کند: "از نظر ما در کنار این حکم ظالمانه، بازگرداندن محمود بهشتی لنگرودی به زندان و جلوگیری از آزادی وی، حکم اخراج و مخالفت با مرخصی محمد حبیبی، احضار و بازجویی محمد تقی فلاحی، دبیر کانون صنفی معلمان، احضار جعفر ابراهیمی در تهران و اجرای حکم محمدعلی زحمتکش در شیراز و احضار اسکندر لطفی به دادگاه در مریوان و بازداشت خانم ناهید فتحعلیان، از معلمان بازنشسته تهران، بخشی از چرخهمعیوب سرکوب فعالیت صنفی و تشکلهای مستقل و قانونی است."

 

تجمع گروهی از معلمان بازنشسته در اعتراض به ۱۹ سال بلاتکلیفی مسکن

گروهی از معلمان که اکثرا بازنشسته شده اند، چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در اعتراض به ۱۹ سال بلاتکلیفی در دریافت مسکن از تعاونی فرهنگیان مقابل وزارت کار در تهران تجمع کردند و خواستار پاسخگویی شدند.

این معلمان ۱۹ سال پیش به امید دریافت مسکن عضو تعاونی مسکن فرهنگیان شدند و قرار بود خانه هایشان در کیلومتر ۱۷ تهران –کرج ساخته شود. اعضای این تعاونی که اکنون بخشی از آنان بازنشسته شده اند، ۴۰۰ نفرند و هنوز سرگردانند. آنها می گویند تعداد محدودی از خانه ها تحویل داده شده که ناقص اند و زمان تحویل سایر خانه ها هنوز مشخص نیست.

یکی از تجمع کنندگان گفت: "ما ۱۹ سال پیش به امید خانه دار شدن عضو تعاونی شدیم، اکنون اکثریت اعضا دیگر بازنشسته شده اند ولی هنوز از خانه خبری نیست. اداره کل تعاون و وزارت کار باید با قاطعیت به موضوع ورود کرده و به معلمان پاسخ بدهند که چرا خانه ها در این مدت طولانی تحویل نشده است."

زمین پروژه مسکن فرهنگیان در کیلومتر ۱۷ جاده تهران- کرج قرار دارد و نام آن "پروژه معلم" است.

(تیتر از جنگ خبر)

 

آموزش و پرورش: برای پرداخت پاداش معلمان باید ۳۲ درصد مدارس را بفروشیم

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: "منابع انسانی و مالی در خدمت آموزش و پرورش فقط برای تحت پوشش قرار دادن ۶۰درصد دانش آموزان لازم التعلیم است، اما آموزش و پرورش ۹۲درصد از این جمعیت را تحت پوشش قرار میدهد. اختلاف ۳۱درصدی، از منابع آموزش و پرورش می رود و مجبوریم از استانداردهایی که باید اتفاق بیفتد، بکاهیم."

علی الهیار ترکمن درباره پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستههای سال ۹۸ بهانه آورد: "سال ۹۸، ۴۸ هزار بازنشسته داریم و ۵۴۰۰ میلیارد تومان پاداش پایان خدمت آنهاست، سازمان برنامه و بودجه می گوید اموال خود را بفروشید. تنها اموال آموزش و پرورش مدارس و اردوگاهها است و اگر بخواهیم به این سمت برویم، باید ۳۲درصد مدارس را بفروشیم تا بتوانیم پول پاداش را بدهیم."

این عضو دولت پرداخت حق پاداش را به دولت پاس داد و گفت: "تقاضا داریم، دولت زحمت بکشد و این پول را تامین کند."

 

(منابع: ایسنا، کانال صنفی معلمان ایران، هرانا، صدای معلم، ایلنا، رادیو زمانه، کانال سندیکای واحد، تسنیم)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۵، پنجشنبه اول خرداد ۱۳۹۹ ـ ۲۱ می ۲۰۲۰

بازگشت به صفحه اول