چالشهای معلمان (فروردین ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

وزیر آموزش و پرورش تکذیب کرد: نگفتم ۳۰درصد دانش آموزان به اینترنت دسترسی ندارند

وزیر آموزش و پرورش سخنان خود را در این باره که ۳۰درصد دانش آموزان به امکان آموزش مجازی دسترسی ندارد، پس گرفت.

محسن حاجی میرزایی روز یکشنبه ۱۰ فروردین گفته بود: "براساس برآوردهای ما ۷۰ درصد دانش آموزان دسترسی به اینترنت، تلفن همراه، تبلت و وسیله ای که ارتباط را برقرار کنند دارند و ۳۰ درصد مناطق آموزشی و مدارس دسترسی ارتباطی برای برقراری آموزشهای مجازی را ندارند، لذا می خواهیم از آن ظرفیت۷۰درصد برای دسترسی ارتباطی ۳۰درصد مناطق و مدارس استفاده کنیم."

وی دو روز بعد این سخنان را پس گرفت و گفت: "متاسفانه در خبری نادرست از قول من نقل شده ۳۰درصد دانش آموزان دسترسی به اینترنت ندارند که از اساس کذب است."

وزیر آموزش و پرورش در صفحه شخصی خود در توییتر همچنین مدعی شد: "تنها ۸۶۹ هزار و ۴۰۰ نفر، معادل ۶.۹ درصد دانش آموزان، به اینترنت دسترسی ندارند. غالب این دانش آموزان در کلاسهای چند پایه تحصیل می کنند و برای آنان نیز برنامه داریم."

وی این ادعا را در حالی مطرح کرد که طبق لایحه بودجه ۹۸ دولت، ۱۱ میلیون و ۱۳۸ هزار و ۲۴۳ دانش آموز در گروه "محروم"ها و در ذیل طرح جامع حمایت و ارتقا پوشش تحصیلی مناطق محروم قرار گرفته اند.

از این تعداد، ۶۶۱ هزار دانش آموز به قدری فقیر و محرومند که حتی در این طرح، ردیف بودجه ای برای کمکبه بهبود تغذیه دانش آموزان مناطق محروم اختصاص یافته است.

 

معلمان حقالتدریس خواهان پرداخت کامل حقوق فروردین هستند

"فعلا" مدارس تعطیل است؛ این تعطیلی که به دلیل پیشگیری از گسترش کرونا ویروس در دستور کار قرار گرفته، برای کسانی که حقوق ثابت ماهانه دارند نگران کننده نیست، اما معلمان حق التدریس نگران معیشت و آینده شغلی خود هستند و این سوال را مطرح می کنند که تکلیف حقوق فروردین ماه آنها چه می شود؟

دولت می گوید تمهیداتی برای فصلی کاران و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته است و معلمان حق التدریس که به صورت ساعتی در مدارس دولتی سراسر کشور مشغول به تدریس هستند، می گویند: "با تعطیلی مدارس، اشتغال ما نیز در معرض خطر قرار گرفته است. این در حالیست که زندگی همچنان هزینه دارد و حتی هزینه های آن افزایش نیز داشته است."

انتظار معلمان این است که لااقل تا زمان بازگشایی مدارس، دستمزد و حق بیمه آنها کامل پرداخت شود تا بتوانند از امنیت روانی برخوردار باشند.

"دستمزد کامل" برای معلم حق التدریس به معنای حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار است. این معلمان که دستمزد ساعتی وزارت کار را می گیرند و بیمه تامین اجتماعی هستند، در شرایط عادی برحسب تعداد ساعات کار، حقوق و حق بیمه دریافت می کنند و معمولا از آنجا که تعداد ساعات تدریس آنها محدود است، دریافتی شان در پایان ماه از حداقل حقوق کارگری نیز کمتر می شود.

معلمان حق التدریس می گویند: "لااقل در این بحران کرونا، حقوق ما را کامل بپردازید تا بتوانیم قدری آسوده باشیم."

 

۳۰ تشکل صنفی فرهنگیان خواستار آزادی زندانیان سیاسی شدند

کانونهای صنفی معلمان در سراسر کشور در نامه سرگشاده ای که روز آدینه ۳۳ فروردین منتشر شد، خطاب به رییس قوه قضاییه، خواستار آزادی یا حداقل اعطای مرخصی به محمد حبیبی، از اعضای هیات مدیره و مسوول تشکیلات کانون صنفی معلمان ایران، و دیگر زندانیان سیاسی شدند.

تشکلهای مزبور به شیوع ویروس کرونا در کشور اشاره کرده و خطری که از جانب آن جان زندانیان را تهدید می کند را یادآور شده اند.

آنها می نویسند: "هنوز بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی از اقشار مختلف اجتماعی، مانند معلمان، وکلا، فعالان حقوق بشر، نویسندگان، کارگران و حتی زندانیان عادی، مالی و ... کماکان در زندان و در معرض خطر ابتلا به این ویروس خطرناک می باشند که در کنار سایر مسائل، نگرانیها و فشار زیادی را برای افراد زندانی و خانوادهآنها به همراه داشته است."

فرهنگیان در ادامه نامه خود به وضعیت سلامتی معلم زندانی، محمد حبیبی، اشاره کرده و هشدار می دهند که او که با وجود وضعیت نامساعد جسمی و ابتلا به بیماری ریوی همچنان در زندان و در معرض خطر قرار دارد.

آنها به همین دلیل ابراهیم رئیسی را فراخوانده اند: "افرادی نظیر حبیبی با دستور صریح شما هر چه سریع تر آزاد و یا حداقل به مرخصی اعزام شوندو نسبت به آزادی و یا حداقل مرخصی سایر زندانیان سیاسی و حتی عادی که حضورشان در جامعه خطری برای امنیت مردم ایجاد نمی کند، اقداماتی (فوری) انجام شود."

 

"تجربه به ما آموخت که حق گرفتنی است"

اسماعیل عبدی، معلم زندانی و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان، در نوشته ای بر اهمیت مبارزه مستقل معلمان تاکید کرده و علیه توهمات اصلاح طلبانه که مطالبات معلمان را به بیراهه می برد و تلاش آنها را ناکارا می کند، موضع گرفته است. این فعال معلمان تجربه عینی را پایه قرار داده و می نویسد:  

"پس از استقرار دولت روحانی برخی کارشناسان مسائل آموزش و پرورش برای رسیدن به مطالبات، راهکارِ مناسب را اعتماد به دولت و وزارتخانه، نزدیکی به جریانات و تشکلهای اصلاح طلب و رایزنی و چانه زدن از طریق افراد سیاسی دانسته و هرگونه کنش اعتراضی را به دلیل نتایج اعتراضات سال ۸۸ ناکارآمد و اشتباه فاحش محاسباتی می نامیدند! آنان کنش آن روز معلمان و تشکلها را واپسگرایانه و تحت تاثیر جریانات اصولگراییِ مخالف دولت و یا ناشی از ورود تحلیلهای طبقاتی و نفوذ جریان چپ دانسته و کنش اجتماعی معلمان را ابزاری برای رسیدن به اهداف سیاسی اصولگرایانهو یا خدمت به مبارزه تمام عیار علیه سرمایه داری نئولیبرال ارزیابی نموده و لذا تشکیل کمپین حمایت از معلمان زندانی را کار غیر صنفی تصور می کردند.

"پیش از آن در زمان استقرار دولتهای اصولگرا هم برخی منتقدین وابسته به دولت، هر نوع اعتراضی را محکوم کرده و گردهمایی معلمان معترض را مربوط به نفوذ خط اصلاح طلبی بین معلمان و کانون می دانستند!

"در شرایط نرمال کانون صنفی معلمان به شکل تدریجی راه هایی نظیر: دیدار با مسوولین و رایزنی، ارسال نامه، جمع آوری طومار، انتشار بیانیه وتذکر به دولت و نمایندگان مجلس را انجام دادند؛ اما با بی توجهی مسوولین تصمیم به اعتراض گرفتند و اتفاقا دستاوردهای مهم صنفی فرهنگیان مانند تصویب و اجرای قانون نظام هماهنگ، طرح رتبه بندی و اجرای برخی از مصوبات هیات وزیران و بند ۵ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری همه از راه اعتراض، شکایت در دیوان و ایستادگی به دست آمد.

"آری! تجربه به ما آموخت که "حق گرفتنی است. فراموش نکنیم زمانی که معلمان آزاد به امید استخدام با حقوق 3۰۰هزارتومان در ماه بدون بیمه مشغول کار بودند، معلمان حق التدریس ماه ها حقوق دریافت نکرده بودند و مربیان پیش دبستانی در صف استخدام بودند، رایزنیها به نتیجه نرسید ووزرای آموزش و پرورش از جمله آقایان فانی و بطحایی نتوانستند به وعده هایشان عمل کنند و در نهایت معلمان و تشکلهای مستقل صنفی آستین همت بالا زدند و حق شان را گرفتند و یادمان باشد افرادی که به خودشان اجازه دادند تا از سرمایه معلمان برای خود توشه بردارند و یکی از بزرگترین اختلاسهای تاریخ ایران را در صندوق ذخیره فرهنگیان رقم بزنند، با پیگیری و ایستادگی همین معلمانمعترض رسوا شدند."

 

سندیکای شرکت واحد خواستار آزادی فوری فعالان صنفی معلمان و کارگران شد

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با صدور اطلاعیه ای خواهان آزادی فعالان صنفی معلمان و کارگران زندانی شدند و مسوولان جمهوری اسلامی را مسوول پیامدهای حبس آنها در شرایط شیوع کرونا دانستند.

کارگران روشن ساختند: "هر چند فعالان صنفی معلمان و کارگران از سوی محاکم قضایی به زندان محکوم شده اند، اما واقعیت این است که آنان جرمی مرتکب نشده اند و تنها به دلیل دفاع از حقوق حقه طبقه زحمتکشان، برایشان پرونده سازی و حکم زندان صادر شده است."

آنها تاکید کردند: "آزادی هزاران زندانی از سوی قوه قضاییه به دلیل شیوع بیماری کرونا نشان دهنده جدی بودن خطر این بیماری می باشد که در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفته است. عدم آزادی امثال محمد حبیبی ها که در دفاع از حقوق معلمان به ناحق زندانی شده اند و هیچ خطری برای شهروندان محسوب نمی شوند، نوعی سووقصد به جان شان می باشد. تصمیم سازان در دفاع از منافع سرمایه داران، اختلاس گران (دزدان) خودی، آنان را با وجود خطر جدی کرونا همچنان در زندان نگه داشته اند."

سندیکای واحد فشار، تهدید و زندان علیه فعالین صنفی معلمان، کارگران، دانشجویان و فعالین سیاسی و عقیدتی را محکوم کرده و خواهان آن شده است که: "با توجه به شیوع ویروس کرونا در زندانها و عدم توانایی دستگاه قضایی در کنترل ویروس در زندان، تمامی این افراد آزاد شده و یا دستکم با مرخصی آنان موافقت شود."

 

بازداشت ناهید فتحعلیان فعال صنفی معلمان در تهران

فعالان صنفی معلمان از بازداشت ناهید فتحعلیان، فعال صنفی و معلم بازنشسته در تهران خبر دادند.

به گفته آنها، این معلم بازنشسته روز سه شنبه ۲۶ فروردین ماه جاری در خارج از منزل خود توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاست.

تا لحظه تنظیم این خبر (۳۷ فروردین) از علت بازداشت و محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

 

اطلاعیه پیرامون جلسه "تشکلهای فرهنگیان" با نوبخت

پیرامون نشست نمایشی رییس سازمان برنامهو بودجه و وزیر آموزش و پرورش با آنچه که "تشکلهای فرهنگیان" خوانده شده، کانون صنفی معلمان ایران (ته  ران) اطلاعیه ای به شرح زیر صادر کرد:

"پیرو نامهارسال شدهمشاور وزیر آموزش و پرورش در امور تشکلها که بعد از ظهر روز گذشته به این تشکل صنفی معلمان ابلاغ شد و با توجه به دعوت نشدن هیچیک از تشکلهای صنفی استانها و نپذیرفتن دستکم یک نماینده دیگر از کانون تهران که می توانست به نمایندگی از طرف مجموعه تشکلهای استانها (شورای هماهنگی) در جلسه شرکت کند، همچنین با توجه به تهدیدات و احضارهای فعالان صنفی فرهنگی و نیز دیرهنگام بودن این دعوت که پس از صدور احکام معلمان صورت گرفته و به نظر می رسد بیشتر برای توضیح و توجیه صدور احکام صادره همانند گذشته تضییع حقوق معلمان را بدنبال داشته باشد؛ کانون صنفی معلمان تهران حضور در این جلسه را غیرضروری و فاقد هرگونه دستاورد ارزیابی نموده و از شرکت در جلسه مذکور خودداری می کند."

کانون صنفی معلمان ایران (تهران)

 

دانش آموزان در مناطق محروم امکان تحصیل از طریق فضای مجازی را ندارند

نماینده مجلس از فریدن و فریدون شهر با اشاره به راه اندازی شبکه آموزش موسوم به "شاد" به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس در فضای مجازی برای آموزش دانش آموزان گفت: "در بسیاری از مناطق محروم مانند حوزه انتخابیه اینجانب (چادگان، فریدن، فریدون شهر و بویین و میاندشت) با پراکندگی روستاها که حتی راه مناسب هم ندارند چه برسد به گوشی همراه پیشرفته و اینترنت، آموزش محصلین از طریق فضای مجازی، باعث نگرانی فراوان در میان دانش آموزان و والدین آنها در چنین مناطقی ، شده است."

حسین محمد صالحی افزود: "بسیاری از روستاها متاسفانه از شبکه دیجیتال صدا و سیما و آموزش مختلف شبکه ها نیز محروم هستند، لذا وزارت آموزش و پرورش باید هر چه زودتر تدابیری بیندیشد تا محرومان، از تحصیل هم محروم نشوند."

وی گفت: "آموزش و پرورش یا به نوعی دسترسی همگانی را برای همه دانش آموزان مهیا کند یا هر چه سریع تر این شیوه ناعادلانه را متوقف کند، پیش از آنکه اندوه و افسردگی محرومیت از تحصیل مزید بر علت شود."

 

 (منابع: ایسنا، کانال معلمان عدالتخواه، صدای معلم، اتحاد آزاد کارگران ایران، کانال اخبار فرهنگیان، تسنیم، ایلنا، کانون صنفی معلمان)

 

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول