کارورزان سلامت (اسفند ۹۸)

 

ماه اسفند را باید به خاطر فداکاری صمیمانه پرستاران و پزشکان و کادر درمانی در تمام کشورها و به خصوص در ایران تحت سلطه مشتی جاهل به خاطر سپرد و فراموش نکرد که کادر درمانی ایران با وجود کمبود اولیه ترین ابزار و امکانات به طور پیگیر در جدال مرگ و زندگی با ویروس کووید ۱۹ برای نجات بیماران تلاش می کنند. حرف بیهوده ای نیست اگر بگوییم اکنون هزاران هموطن ما همچون فلورانس نایتینگل زندگی خود را شرافتمندانه وقف حیات همنوعان خود می کنند. به این بخش از جامعه بسا بیشتر از نفرتی که از حاکمان شرور و ظالم وجود دارد باید افتخار کرد. نکته مهمی که در باره همه گیری ویروس کرونا وجود دارد فقدان اطلاع رسانی درست پیرامون آن است. حکومت در مورد تعداد کسانی که به این ویروس مبتلا شده و تعداد جانباختگان به طور مداوم دروغ می گوید. دبیرکل سازمان جهانی بهداشت پس از بازگشت از ایران، تعداد کسانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند را پنج برابر آمار رسمی اعلام کرد.

حکومت همچنین تعداد دقیق پزشکان، پرستاران، بهیاران و کادر درمانی که در مبارزه با این ویروس و در راه انجام وظیفه جانباخته اند را اعلام نمی کند.

یاد دهها تن از کادر درمانی که در مبارزه با ویروس کرونا جان باختند را گرامی می داریم و به خانواده آنان تسلیت می گوییم.

 

اولین پرستار و پزشک جانباخته از ویروس کرونا

روز سه شنبه ۶ اسفند، نرجس خانعلی ‌زاده، ۲۵ ساله، پرستار بیمارستان میلاد لاهیجان درگذشت. خبر درگذشت او ابتدا در شبکه های اجتماعی منتشر شد و علت مرگ این پرستار ابتلا به ویروس کرونا بود. مسوولان استان در ابتدا پیرامون فوت نرجس تکذیب و یا سکوت کرده و اعلام می کردند که هنوز جواب تست این پرستار مشخص نشده است.

نظام پرستاری شرق گیلان طی اطلاعیه‌ ای اعلام کرد که به طور ویژه پیگیر پاسخ این تست خواهد بود. بالاخره پس از چند روز به طور رسمی علت جانباختن این پرستار جوان اعلام و تایید کردند که آلوده شدن به ویروس کرونا علت فوت بوده است.

رضا کوچکی ‌نیا، پزشک مرکز بهداشت شهر آستانه‌، اولین پزشک که قربانی شیوع ویروس کرونا شد. درگذشت او فقط در شبکه ‌های اجتماعی منتشر شد و پس از مدتی مسوولان استان خبر درگذشت او بر اثر ابتلا به کرونا را به طور ضمنی تایید کردند.

 

اسامی برخی از پرستاران، پزشگان و کادر درمانی جانباخته در راه انجام وظیفه

*سیامک دیوشلی، پزشک بیمارستان بهشتی بندر انزلی

*علی شیخ مرادی، پرستار بیمارستان قائم رشت. وی پرستار بازنشسته بیمارستانهای محلات در استان مرکزی و اهل گیلان بود که پس از شیوع کرونا داوطلبانه به کار بازگشت.

*حمید لطفی، جراح استخوان و مفاصل در صومعه ‌سرا.

*مصطفی صمدی، پزشک کادر درمانی در بابل.

*محمد وثوقی‌ کیا، پرستار تیم جراحی

* رامین عزیزی ‌فر، پرستار بیمارستان بهارلو تهران، دومین پرستاری بود که پس از یک هفته بستری در بیمارستان مسیح دانشوری درگذشت.

*محمد علی ربیعی، پزشک عمومی شهرستان شفت.

*محمد محمدی، پزشک

*ناهید نوشاد، پرستار بازنشسته

*مجید اردشیری، کادر دانشگاه علوم پزشکی بابل

*اسماعیل بخشی‌ پور، کارمند بیمارستان

*سهیل کیانفر، پزشک و متخصص اورولوژی

*مصطفی صمدی، پزشک عمومی در بابل

*ایمان معین زاده، پرستار و کادر درمانی

*انوشه بیکیان، مرکز آموزشی درمانی الزهرا

*وحید منصف کسمایی، متخصص طب اورژانس و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گیلان

*یوسف موسوی، پزشک گالیکش

*فرید نیرویی، پزشک عمومی در بابل

مریم موسوی جعفرکلایی، ماما در ساری

*اردشیر شیران، پزشک در اصفهان

*خوشگفتار، کارمند دانشگاه علوم پزشکی گیلان و مسئول دبیرخانه بیمارستان فومن

*عباس مؤمنی، متخصص علوم آزمایشگاهی در رودسر

تویسرکانی، پزشک در تهران

*خرمشاهی، پزشک در تهران

*میرمحمدی، پزشک در تهران

*جلالی‌نیا، کارمند بیمارستان در بابل

*شهروز کریمیان، پرستار

افشار میری، متخصص روانپزشک

*اسماعیل یزدی، جراح و دندانپزشک در تهران

*رامین عزیزی فر، پرستار

*حمیدرضا زینعلی، داروساز در تهران

*ایرج ابراهیم نژاد، پزشک در بابل

*راضیه حسینی نژاد، کادر درمانی و کارمند بازنشسته در بابل

*ساداتی، کارمند بیمارستان در بابل

*ملاجعفری، روانپزشک در گلستان

*محسن خادم، پرستار در کاشان

 

سرانه تخت بیمارستانی در ایران

طبق گزارش سامانه آمار و اطلاعات بیمارستانی (آواب)، ایران دارای تنها ۹۸۱ بیمارستان با تعداد ۱۲۹.۶ هزار تخت است. برای هر هزار نفر در ایران ۱.۵ تخت وجود دارد. این نسبت در ترکیه ۲.۸۱، در آلمان ۸ و در کره جنوبی ۱۲.۲۷ است.

 

اعتصاب دانشجویان و کادر درمانی علوم پزشکی تهران

روز شنبه ۳ اسفند، دانشجویان علوم پزشکی تهران برای اعتراض به شرایط نامناسب قرنطینه برای ویروس کرونا و عدم تامین و فراهم سازی امکانات و تمهیدات لازم جهت ایمن سازی و محافظت از کادر درمان دست به اعتصاب زدند و در محل کشیکهای خود در بیمارستانها حاضر نشدند و اعلام کردند تا زمانی که مسوولان تمهیدات لازم جهت ایمن سازی و محافظت از کادر درمان را ایجاد نکنند، آنها به بیمارستان نخواهند رفت.

انترنهای بخش داخلی بیمارستانهای شریعتی،  داخلی سینا، اطفال مرکز طبی، ای ان تی امیراعلم، پوست رازی، بیهوشی امام، بیهوشی شریعتی، سوانح سوختگی، مسمومیت بهارلو، زنان امام (با پیشنهاد خود اساتید)، زنان آرش، زنان شریعتی، زنان میرزا ، درمانگاه بهارلو، ارتو سینا (به جز کشیک)، جراحی سینا (به جز کشیک) و برخی دیگر از بخشهای بیمارستانها، اعتصاب کرده و حاضر به حضور در بیمارستان تا زمان ایمن شدن شرایط نشدند.

یکی از انترن‌های بخش پوست بیمارستان رازی گفت: بعد از دو روز مذاکره توانستیم ماسک معمولی دریافت کنیم.

 انترن دیگری گفت: بیمارستان به صورت شبانه تخلیه شده و برای مرکز کرونا تبدیل شده است و هیچ وسایل مراقبتی جز یک ماسک ساده به ما نداده‌ اند.

درهمین رابطه یکی از دانشجویان پزشکی گفت: نخستین ضرورت برای رسیدگی به بیماران این است که امنیت جانی بخش پزشکی حفظ شود تا بتواند به بیمار برسد. مثل اینکه غریق نجاتی که شرایط مناسبی نداشته باشد را بخواهیم برای نجات یک فرد بفرستیم.

 

اعتصاب و تجمع  پرستاران بیمارستانهای کاشانی و الزهرا در اصفهان

روز شنبه ۳ اسفند، پرستاران بیمارستانهای کاشانی و الزهرا برای اعتراض به شرایط کاری طاقت فرسا، سطح نازل حقوق و عدم پرداخت به موقع مطالبات دست از کار کشیدند و تجمع کردند.

یکی از پرستاران حاضر در تجمع گفت: خواسته پرستاران شفافیت و عدم تبعیض و بی عدالتی در پرداخت‌ها است. وی افزود: اضافه کارهای اجباری و خارج از توان یکی دیگر از مشکلات پرستاران است به طوری که در همین دو بیمارستان کارانه از ۱۰۰ هزار تومان تا ۶۰ میلیون تومان هم داریم.

وی در رابطه با عدم پرداخت به موقع حقوق پرستاران گفت: بیمارستانهای مختلف معوقات آنها تفاوت دارد اما این ۲ بیمارستان ۷ ماه معوقه دارند.

یک کمک بهیار بیمارستان الزهرا با بیان این‌ که درد و مشکلات بسیار است، اما این ‌که کسی به داد ما برسد، درد بزرگتری است، بیان کرد: سختی کار پرستاران، کمبود نیرو، تحت فشار بودن آنان از مشکلات این حرفه خطیر و مشکل است.

 

اعتصاب بهیاران میناب

روز یکشنبه ۴ اسفند، بهورزان (بهیاران) میناب در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات یک ساله و کاهش حقوق دست از کار کشیدند و مقابل شبکه بهداشت و درمان این شهرستان تجمع کردند. تجمع کنندگان اعلام کردند تا مطالبات شان پرداخت نشود به اعتصاب شان ادامه خواهند داد.

یکی از بهیاران حاضر در این تجمع گفت: از اسفند سال ۱۳۹۷ یک سال می‌گذرد اما تاکنون هیچ گونه کارانه ای به ما پرداخت نشده است. وی افزود: برای بهیارانی که خارج از خانه بهداشت زندگی می‌کنند حق مسکن در نظر گرفته شده که این مساله نیز قریب به ۶ ماه می‌شود که پرداخت نشده است.

 

تجمع اعتراضی کارکنان بیمارستان خمینی آمل

روز دوشنبه ۵ اسفند، کارکنان بیمارستان خمینی آمل -یکی از  بیمارستانهای قرنطینه– برای اعتراض به  نبود تجهیزات پیشگیرانه باشیوع ویروس کرونا دراین بیمارستان دست به تجمع زدند. به گفته آنان؛ تجهیزات پیشگیرانه جوابگوی مراجعه‌ کنندگان نیست و کادر درمانی تامین لوازم اولیه با مشکل مواجه هستند.

 

تجمع کارکنان بیمارستان خمینی آمل

روز سه شنبه ۶ اسفند، کارکنان بیمارستان خمینی آمل نسبت به کمبود تجهیزات پیشگیری از کرونا خبر دادند؛ این درحالی‌ است که مسوولان بیمارستان این اعتراض را تکذیب می ‌کنند.

کارکنان بیمارستان می ‌گویند: تجهیزات پیشگیرانه جوابگوی مراجعه‌ کنندگان نیست و کادر درمانی در رابطه با تامین لوازم با مشکل مواجه هستند.

 

منابع: (ایلنا، ایسنا، رویداد ۲۴، فارس، تسنیم، شبکه های اجتماعی)

 

منبع: نبرد خلق ۴۲۳، آدینه ا فروردین ۱۳۹۹ ـ ۲۰ مارس ۲۰۲۰

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول