چالشهای معلمان (بهمن ۹۸)

فرنگیس بایقره

 

مخالفت دادستان با آزادی مشروط اسماعیل عبدی

حسین تاج، وکیل مدافع اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان محبوس در زندان اوین، از مخالفت دادستانی با درخواست آزادی مشروط موکلش خبر داد. اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان، بعد از بازداشت در تیرماه ۹۴، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس محکوم شد که با استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۵ سال از آن قابلیت اجرایی داشته است.

تاج در این رابطه گفت: " مخالفت با درخواست آزادی مشروط اسماعیل عبدی در حالی است که از دوره حبس ۵ ساله او ١٠ ماه باقی است. در حال حاضر هم درخواست مرخصی موکل، درحال بررسی است و منتظر اعلام نظر دادستانی هستیم."

باید یادآور شد که اسماعیل عبدی در طول مدت حبس تنها سه مرتبه اجازه استفاده از مرخصی را داشته است.

تاج ادامه داد: "به تازگی نیز اداره آموزش و پرورش با مرخصی بدون حقوق موکل من مخالفت کرده و پرونده وی برای رسیدگی به هیات تخلفات ارسال و ارجاع شده است. امیدوارم مراجع اداری و قضایی به سابقه ٢۵ ساله معلمی و فرهنگی و خدمات او توجه کنند و این ملاحظه در مورد تمام معلمانی که در مقام فعالین صنفی اعتراضاتی داشته اند، رعایت شود."

اسماعیل عبدی، دبیر کانون صنفی معلمان و دبیر ریاضی است که در ششم تیرماه ۱۳۹۴ زمانی که برای پیگیری علت ممنوع الخروج بودنش به دادسرای اوین مراجعه کرده بود، پس از ساعتها بازجویی، بازداشت شد و پس از گذشت ۶ ماه از بازداشت، در اسفندماه همان سال توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام "تبلیغ علیه نظام" و "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی" به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.

 

انتقال محمد حبیبی به زندان تهران بزرگ

محمد حبیبی، از اعضای هیات مدیره و مسوول تشکیلات کانون صنفی معلمان ایران، به دستور مستقیم دادستان به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

این انتقال نابهنگام در حالی صورت می گیرد که بر اساس حکم دادگاه حبیبی می بایست مانند دیگر زندانیان سیاسی، دوران حکم حبس خود را در زندان اوین بگذارند. همچنین هیچیک از دیگر زندانیان سیاسی اوین منتقل نشده ‌‌اند و اجرای این حکم به صورت اختصاصی و در ادامه فشار بر این فعال صنفی صورت گرفته است.

محمد حبیبی پیشتر به مدت ۶ هفته ممنوع الملاقات بود و از ابتدای بازداشت تاکنون حتی یک روز هم به مرخصی نیامده و از درمان و رسیدگی پزشکی در رابطه با تومور دست چپش نیز محروم مانده است.

محمد حبیبی از اعضای ارشد کانون صنفی معلمان تهران است که در جریان اعتراضات معلمان توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد و حکم دهشتناک ده سال و نیم زندان و ۷۴ ضربه شلاق را بر وی تحمیل کردند

کمیته دفاع از محمد حبیبی ضمن محکوم نمودن این اقدام غیرقانونی و ناعادلانه، مقامهای زندان و قوه قضاییه و دادستانی را مسوول حفظ جان و سلامتی این معلم زندانی دانسته و نسبت به هر گونه خطر جسمی و روحی برای این معلم هشدار داده است.

 

جعفر ابراهیمی با قرار وثیقه آزاد شد

جعفر ابراهیمی، معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران، با تودیع قرار وثیقه از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد. وی پیشتر در تاریخ ۵ دی ماه، مصادف با چهلم کشته شدگان اعتراضات آبان، در بهشت سکینه کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود.

لازم به ذکر است که طی این مدت، قرار بازداشت جعفر ابراهیمی دو بار تمدید شده بود. تمدید بازداشت وی در حالی صورت گرفته بود که این فعال صنفی دارای بیماری گوارشی حاد بوده و در زمان بازداشت از دسترسی به دارو و خدمات درمانی محروم مانده بود.

گفتنی است، تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه آقای ابراهیمی اطلاع دقیقی در دست نیست.

 

تجمع معلمان خارج از کشور مقابل وزارت آموزش و پرورش

جمعی از معلمانی که طی چند سال گذشته به خارج از کشور اعزام شده بودند و اکنون مأموریت آنها پایان یافته است،روز یکشنبه 6 بهمن، برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

این معلمان گفتند که تعدادشان به 350 نفر می رسد و  2 تا 10 هزار یورو از وزارت آموزش و پرورش طلب دارند و خواهان این هستند که این وجوه به طور یکجا به آنها پرداخت شود تا بتوانند به زخمی از زندگی شان بزنند.

 

محاکمه فعال صنفی با حضور حمایتی معلمان در دادگاه 

اسکندر لطفی، فعال صنفی معلمان و بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، توسط دادگاه کیفری سنندج به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آقای لطفی، روز دوشنبه ۷ بهمن ماه، برگزار شده بود.

محاکمه این شهروند در حالی صورت گرفت که بیش از ۵۰ نفر از معلمان شهرستان مریوان برای حمایت از وی و سایر فعالان صنفی در محل دادگاه حضور یافتند. قاضی دادگاه با استناد به گنجایش محدود سالن جلسه، تنها به سی نفر از معلمان اجازه حضور داد و سایر معلمان تا پایان زمان رسیدگی به اتهامات این معلم در راهروهای دادگاه منتظر پایان جلسه ماندند.

گفتنی است، اسکندر لطفی روز دوشنبه ۳۰ دی ماه با دریافت ابلاغیه ای به شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری سنندج احضار شد. در این احضاریه از وی خواسته شده بود که صبح روز دوشنبه هفتم بهمن ماه، در این شعبه حاضر شود. طی ۴ ماه اخیر، این ششمین بار بود که آقای لطفی به مراجع قضایی احضار می شد.

این شهروند روز چهارشنبه ۲۲ خردادماه ۱۳۹۸، در پی شکایت اطلاعات سپاه پاسداران به شعبه دوم بازپرسی دادگاه انقلاب سنندج احضار و به دلیل "اجتماع و تبانی علیه نظام، تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب" تفهیم اتهام شده و در نهایت با گذاشتن قرار آزاد شده بود.

 

محکومیت هاشم خواستار و همراهانش

هشت تن از کسانی که تابستان امسال با نوشتن نامه ای خواستار استعفای خامنه ای شده بودند، توسط دادگاه انقلاب مشهد در مجموع به ۷۲ سال حبس تعزیری، ۶ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۶ سال تبعید محکوم شدند.

احکام صادره که روز شنبه ۱۲ بهمن ماه ۹۸ توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری صادر و امروز یکشنبه ۱۳ بهمن ماه به این شهروندان ابلاغ شده از این قرار است:

- هاشم خواستار به ۱۶ سال حبس، ۳ سال تبعید به شهرستان نیکشهر و ۳ سال ممنوعیت خروج از کشور

- محمد حسین سپهری به ۶ سال حبس

- فاطمه سپهری به ۶ سال حبس

- عبدالرسول مرتضوی به ۲۶ سال حبس

- محمد نوری زاد به ۱۵ سال حبس، ۳ سال تبعید به ایذه و ۳ سال ممنوعیت خروج از کشور

_هاشم رجایی، محمد حسین پور و مرتضی قاسمی هر کدام ۱ سال تعزیری

پرونده جواد لعل محمدی، دیگر متهم این پرونده، نیز کماکان مفتوح است.

 

گردهمایی اعتراضی در سقز

اعضای کانون صنفی فرهنگیان کردستان (سقز و زیویه)، در اعتراض به محکومیت هفت تن از کنشگران فرهنگی خراسان شمالی از سوی دادگاه جمهوری اسلامی دست به برگزاری یک تجمع زدند.

معلمان معترض با در دست داشتن دستنوشته هایی خواهان بسته شدن پرونده و لغو احکام صادره علیه اعضای انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی شدند. در همین رابطه نیز شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان اتهامات وارده به این معلمان را رد کرده است.

این هقت معلم به نامهای محمدرضا رمضان زاده، سعید حق پرست، علی فروتن، مصطفی رباطی، حسن جوهری، حمیدرضا رجایی و حسین رمضان پور از اعضای انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی هستند که پیشتر طی اعتراضات مهر و آبان ۹۷ بازداشت شده و سپس با قرار وثیقه آزادشده بودند و اکنون به حبس و شلاق محکوم شده اند.

 

دستگیری دبیر کانون صنفی معلمان تهران

محمدتقی فلاحی، دبیر کانون صنفی معلمان تهران، از سوی اطلاعات سپاه دستگیر شد.

عوامل سپاه پاسداران پس از دستگیر کردن محمدتقی فلاحی در خیابان، به خانه وی هجوم برده، کامپیوتر و دستگاه های ارتباطی او و خانواده اش را هم ضبط کردند.

از وضعیت این کنشگر فرهنگی هیچ خبری در دست نیست و ماموران امنیتی از خانواده او خواسته اند تا درباره وضعیت او اطلاع رسانی نکنند.

 

بازگشت جعفر ابراهیمی به مدرسه

به دنبال حمایت و پیگیری معلمان و دانش آموزان "دبیرستان سرداران" ده مویز شهریار، روز دوشنبه ۲۱ بهمن ماه جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، به مدرسه کلاس درس بازگشت.

جعفر ابراهیمی روز ششم بهمن ماه پس از ۳۱ روز بازداشت موقت در سلولهای انفرادی بند هشت وزارت اطلاعات، از زندان گوهردشت (رجایی شهر کرج) آزاد شد و بلافاصله برای شروع کار به اداره آموزش و پرورش شهریار مراجعه نمود، اما به وی اجازه ندادند در مدرسه ای که سالها معلم بوده، مشغول به کار شود و نیروی جایگزین برای وی تعیین کردند.

این امر موجب اعتراض این فعال صنفی، همکاران و دانش آموزانش قرار گرفت و با پیگیری و حمایت والدین دانش آموزان، سرانجام پس از دو هفته وی موفق شد به کلاس درس در دبیرستان سرداران بازگردد.

 

تجمع مال باختگان تعاونی مسکن فرهنگیان تبریز

فرهنگیان تبریزی در اعتراض به کلاهبرداری تعاونی مسکن فرهنگیان که ۱۷ سال است پول آنان را دریافت و خانه ای تحویل نداده، روز یکشنبه 20 بهمن، در برابر اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی دست به اعتراض زدند.

معترضان که عضو شرکت تعاونی مسکن فرهنگیان هستند خواستار تعیین تکلیف وعده ۱۷ ساله پروژه بعثت هستند. آنها می گویند: "ما اعضای فاز پنج پروژه بعثت هستیم. هفده سال برای تحویل واحدهای مسکونی انتظار کشیده ایم، اما خبری از تحویل آنها نشد. حالا از راه و شهرسازی می خواهیم به خواسته های ما رسیدگی کند."

بر روی پلاکارهای در دست فرهنگیان نوشته شده بود: "فرهنگی صبور است، اما صبر نوح و صبر ایوب ندارد، ۱۷ سال بس است" و "اعضا مالباخته و نجیب فاز پنج بعثت فرهنگیان تبریز بعد از ۱۷ سال انتظار، اجرای تعهد مسکن و شهرسازی را خواهانند".

به گفته معترضان، حدود بیست سال پیش شرکت تعاونی مسکن فرهنگیان تبریز در توافقی با اتحادیه شرکتهای تعاونی مسکن کارکنان دولت، برای ۷۵۰ نفر از اعضای فاقد مسکن خود اقدام به خرید زمین می کند و در پی آن ۶۰۰ نفر از ۷۵۰ عضو این تعاونی، با پرداخت پول زمین اقدام به خرید می کنند. با هر یک از ۶۰۰ عضو تعاونی، قرارداد رسمی مشارکت منعقد می شود، اما ۱۷ سال پس از این، نه از پول نشانی هست و نه از مسکن!

 

کانون صنفی معلمان ایران خواهان آزادی بی قید و شرط محمد تقی فلاحی شد

کانون صنفی معلمان ایران با انتشار بیانیه ای به دستگیری دبیرکل خود اعتراض کرد و خواهان آزادی فوری و بدون قید وشرط وی شد. این تشکل صنفی تاکید کرد "از تمام توان و پتانسیل خود برای آزادی محمد تقی فلاحی استفاده خواهد کرد".

کانون صنفی معلمان همچنین ضمن حمایت از معلمان دربند از جمله محمود بهشتی لنگرودی، محمد حبیبی و اسماعیل عبدی و ظالمانه خواندن احکام صادره علیه آنان اعلام کرد: "بازداشت غیرقانونی و چندباره دبیرکل یک تشکل صنفی و قانونی، مصداق بارز تشویش اذهان عمومی خصوصا فرهنگیان است. هر چند این روند شوربختانه در دو دهه مسبوق به سابقه بوده است، اما ایستادگی و مقاومت فعالان و تشکلهای صنفی نشان می دهد که تلاش برای تحقق عدالت آموزشی و بهبود منزلت و معیشت فرهنگیان (شاغل و بازنشسته) از اهداف والای انسانی و صنفی ماست."

 

سه فعال صنفی به پرداخت جریمه محکوم شدند

سه تن از اعضای هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین در دادگاه تجدید نظر به پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند. این فعالان صنفی پیشتر در تاریخ ۱۳ آبان ۹۸، توسط دادگاه انقلاب قزوین در مجموع به تحمل ۲۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده بودند.

دادگاه تجدید نظر، محمدرضا بهنام نژاد، مریم زیرک و سهیلا زال بیگی را در مجموع به پرداخت مبلغ ۱۲ میلیون و صد هزار تومان جریمه نقدی محکوم کرد.

لازم به یادآوری است که به دنبال تحصن سراسری معلمان طی سال گذشته که در اعتراض به بی توجهی به مطالبات فرهنگیان از جمله مشکلات آموزش و پرورش، اختصاص ندادن بودجه عادلانه، نبود سرانه مدارس، حذف آموزش رایگان و وضعیت نامناسب معیشت معلمان شکل گرفت، در تاریخ ۱۴ اسفند ماه، تلفن همراه و رایانه محمدرضا بهنام نژاد، مریم زیرک و سهیلا زال بیگی ضبط و برای آنان پرونده قضایی تشکیل شد.

پرونده این کوشندگان صنفی در نهایت با قرار وثیقه ۴۵۰ میلیون تومانی به دادگاه انقلاب قزوین ارسال شده بود.

 

(منابع: هرانا، کانال معلمان عدالت خواه، ایلنا، پیام، کانون صنفی معلمان، رادیو زمانه، کانال صنفی معلمان ایران)

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول